Keresés

Részletes keresés

Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21984

van joguk, és amíg betartják a törvényeket törvényesek is, a paláverre meg azoknak van joguk, akik most pampognak (szólásszabadság).

 

Az állami erőszakszervezetek esetén az ügyészség jár el, meg a bíróság. Az ügyészség tényleg nem a helyzet magaslatán van az ügyben, és a rendőri vezetés sem járt el szerintem törvényesen (bár láttam a párizsi rendőrattakokat, ott pl civilrendőrök emelték ki a kiemelendőket, és azokon még rendőri jelzés sem volt, sőt még az arcuk is el volt takarva, ez persze a magyarok esetében nem mentő körülmény, csak azért mondtam el, hogy attól még bízhatunk a demokráciában, mert most már biztosan a rendőri azonosító nélkül már nem lesznek bevetve a rendőrök).

A politikai ölebek minden kormány idején bármit megtehetnek, sajnos... (az a baj, hogy a politikai pártok ezekkel tartják egymást sakkban, tehát csak akkor kerülnek ezek elő, ha kell egy visszavágás... ...sajnos... ...sajnos az oknyomozó újságírás nem jellemző itthon...

De ez az egész itt off... (kivéve a gárda)

Előzmény: Éhesló (21979)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21983

Szervusz!

 

Szerény meglátásom szerint Ferihegyen határőrök diszlokálnak. Szerintem a híradók is hozzájuk tartoznak. A HÖR teljesen más világ, mint a MH. Talán kérdezd Kurucot. Ha jól tévedek, ő Ferihegyen szolgált hajdanán.

 

Üdv: Hamburger

Előzmény: elyühet (21946)
Éhesló Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21982

Kedves István,

nem értekeztem az ottani államrendről, csak annyit írtam: atyuska tudta nélkül köhögni sem lehet arrafelé. Ezért a hazai eseményekkel való összehasonlításod ezért sem helytálló.

Nem beszélve az orosz nacionalizmus és imperializmus erejéről, támogatottságáról mely a legrosszabb években is (államilag támogatott) teret adott a hasonló paramilitáris szervezeteknek.

Egyébként az egész ottani vircsaftot félelemmel vegyes utálattal szemlélem, mert tipikus példája az "erősnek mindent szabad" mocskos politikai elv és gyakorlat tobzódásának, mind mocskos háborúikban, mind politikai-gazdasági harcaikban.

Ennyi.

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Zicherman Istvan (21975)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21980

egyébként ebből levezethető ötlet nem is rossz:

a leszerelt katonákat nem teljesen elengedni (és most nem csak a tartalékos erőkre gondolok), hanem bizonyos képességek megőrzésére, őket használni oktatóknak valamennyi pénzért. Ez megérné, mert:

-nem vesznek el képességek, mint most közel vagyunk egy-kettőhöz

-a Honvédség körében lehet tartani őket (később lehetnek a tartalékosok bázisa), valamint szociálisan is jó, hogy nem a pusztába lettek kilökve, van egy minimális keresetük. Valamint nem lesznek ellenségesen a Honvédséggel, és elég sokat tudnak, hogy rossz dolgokat tudjanak elmondani, de mivel megmarad a barátságosság, így még ők lehetnek a pozitiv imidzset kiépítő civilek is. Ez együtt a Honvédségnek is pozitiv imidzsjavulást is okozhat.

Előzmény: Zicherman Istvan (21975)
Éhesló Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21979

Kedves László,

nem abban van vita, hogy szerencsés-e bármilyen párt-kötődéssel létrehozni ilyesmit. Nem az.

OFF

Abban van a vita lényege, hogy van-e alkotmányos joguk rá. Van.

Akkor meg mire ez a nagy paláver? Amint átlépik(?) a törvényesség határát el kell ellenük járni.

Arra is céloztam, hogy jelenleg ez a határ nem egyformán van kijelölve idehaza:

amit szabad az állami erőszakszerveknek és más politikai ölebeknek, nem szabad azok ellenfeleinek sem tettekben, sem szavakban. Ez nagyobb gáz mint a gárda. És ez ellen nem pampog sem itt, sem máshol senki, aki pedig nagyon érzékeny az erőszak és a fenyegetés leghalványabb jelére is!

ON

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Némedi László __ (21974)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21978
OFF
Laci, felejsd el!
Már megkaptam (bedobtam a kérdést vagy husz különböző fórumra, világszerte, két órán belül meglett a keresett szakkönyv.
ON
Előzmény: Némedi László __ (21969)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21977
-nincsenek fegyvereik

nincsenek ,de hajlandóságuk van a harcra és airsoft-paintball gyakorlatot tarthtnak, ami több a semminél

-nincsenek integrálódási pontjaik a Honvédséggel

ha szükség lenne rá, a normális sorozási eljárással ez megteremthető lenne, gyakorlatilag kicsit képzett tartalékosokról van szó (ami azért is fontos, mert a mostani sorozottak már sorkatonák se voltak)

-egy biztos: annyira meg nem elrettentőek, hogy pl a szlovák katonák féljenek tőlük
a szlovákok a Honvédségtől se kell, hogy féljenek

Előzmény: Némedi László __ (21968)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21976

hát ehhez nem is kellett a tanulmány, tényleg súlyos a helyzet.

Bár szerintem a Nato-t leszerelik még 50 ember missziókba való bevetésével, ez a Natonak többet ér, mert azért nem a mi hiányzó pár milliárdunk hiányzik nekik, hanem a készség a missziókba való járásra, mert az jobban kell a nemzetközi erősfiú szerephez...   ...sajnos

Előzmény: Éhesló (21973)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21975
Elég furcsa elképzeléseid vannak az ottani álamrendről.
Ezek a kluok még a '80-as évek végén kezdtek el működni, akkor még a DOSzAAF és a Hadügyminisztérium és Oktatásügyi mnisztérium támogatásával.
A '90-es évek elején jött ehhez még a különböző sport és egészségügyi állami hivatal. Végül a '90-es évek végén lehetővé tették, hogy egy-egy klubot közvetlenül egy katonai alakulat patronáljon, illetve ebbe a rendszerbe beengedték a pravoszláv, buddhista, katolikus és iszlám egyházakat.
a rendszer évek óta működik, sőt - ennek köszönhetően tudják végrehajtani az oroszok a hadsereg hivatásos és szerződéses állományra történő áttérését mindössze 6 év alatt. (Ráadásul folyamatosan folytatódik a továbbképzés, illetve a leszerelt állomány átadhatja tapasztalatait.

Tavaj készültek el az első közös oktató és kiképző könyvek (alaki és szolgálati szabályzat; alapfokú honvédelmi ismeretek; Fegyverkarbantartási lőutasítás; elsősegély könyv). Folyamatosan készül a többi (idén fog megjelenni a ,,Téli túlélés és hadviselés" illetve ,,Túlélés és hadviselés hegyi terepen").

Ennyi.
Előzmény: Éhesló (21970)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21974

nézd, ha úgy gondolod, hogy az országban nincs szólásszabadság, akkor sem a jó megoldás a saját politikai gárda. Frankó lesz, amikor minden párt megcsinálja majd a sajátját, és az erkélyről nézhetjük a paintball helyett az éles harcokat (mondjuk a katonák sokat tanulhatnak majd belőle, ha fel is veszik videóra).

 

Persze csináljanak amit akarnak, majd elmeszelik őket ha hülyeséget csinálnak, de én akkor sem támogatom (mellesleg, ha már politizálni akarsz, akkor ebből az Mszp-Szdsz páros profitált, a jobboldal csak marketing hátrányt láthat ebből, mert gondolom nem merik bevetni őket, hogy fizikai fölényt alakítsanak ki a rendőrök ellen).

Előzmény: Éhesló (21971)
Éhesló Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21973

Helló,

ha már szóba hoztam a jövő évi büdzsét:

 

"

Jövőre izlandi szintre juthat a magyar haderő
2007-09-02. 10:38:42

Miközben Szekeres Imre (MSZP) honvédelmi miniszter azt tervezi, hogy az Andrássy úton katonai díszszemlét tart, egy lapunk birtokába került belső jelentés szerint a jövő évi védelmi kiadásaink már a Magyar Honvédség létét is megkérdőjelezik.

"Súlyos értékelésre számíthatunk az Észak-Atlanti Szövetségtől, amint a statisztikai adatokból kiderül, hogy hazánkban 2008-ban a GDP egy százaléka alá kerülnek a védelmi kiadások" – áll a Magyar Hírlap birtokába került, Szekeres Imre honvédelmi miniszternek készített honvédségi jelentésben.

A magas rangú tisztek által jegyzett dokumentumban a következő olvasható: "Ez a védelmi kiadás már csak a nemzeti haderőt nélkülöző Izlandhoz vagy a rendkívül csekély számú katonaságot felállító Luxemburg szintjéhez lesz hasonlítható." Összehasonlításképpen: a parányi állam kilencszáz, míg hazánk huszonkilencezer fős haderővel rendelkezik. A jelentést megfogalmazó tisztek őszintén megvallják: "Eddig még takarózhattunk azzal, hogy Spanyolország, Litvánia, Kanada, Csehország, Belgium relatív védelmi kiadása is velünk teljesen hasonló mértékben maradt el az elvárt szinttől, mostantól azonban erre sem lesz lehetőség."

A katonák által említett, a NATO által elvárt szint a bruttó nemzeti össztermékhez (GDP) viszonyított kétszázalékos honvédelmi kiadás. Ez az arányszám az elmúlt öt év MSZP–SZDSZ-kormányai alatt drasztikusan csökkent.

A tisztek azt is megállapították, hogy "a haditechnikai fejlesztések és beruházások alacsony szintje már rövid távon is biztonsági kockázati tényezőket hordoz magában."

Szekeres Imre miniszter a közelmúltban nem beszélt a haderő valós helyzetéről. A nyáron viszont megtudhattuk tőle, hogy a párizsi Champs-Élysées-n megtartott díszszemlék mintájára az Andrássy úton is lehetne hasonló felvonulást tartani. Ezenkívül részt vett a kecskeméti repülőnapon, ahol rádiós műsorvezetőkkel parolázott; majd elutasította mindenféle gárda létrehozását, holott korábban egyetértett a Honi Gárda létrehozását célzó Fidesz-javaslattal.

A Honvédelmi Minisztérium megkeresésünkre közölte: a 2008-as költségvetésben biztosítják az ország szuverenitásához és a vállalt szövetségi feladatokhoz szükséges feltételeket. Ez a tárca szerint összhangban van a NATO-tagállamok tavaly decemberi rigai találkozóján mondottakkal, hogy a tagállamok nem csökkentik, hanem lehetőség szerint növelik védelmi költségvetésüket. A tárca a Pénzügyminisztérium tervezési körirata alapján készíti el javaslatait a 2008-as költségvetésről. A tervezési időszak szeptember 30-ig tart.
(MH)"

 

Üdv, Éhesló

 

Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21972

nem rossz, de :))

 

-sajnos a civil szervezetek, a gazdag felelős gondolkodású polgárság hiányában állami pénzekből tud csak megélni, és sajnos az állami pénzosztásoknál a politikai szempontok döntenek (itt a mindenkori kormánypártok és ellenzékiek szépen csendben megegyeznek). Tehát félek, hogy politikai támogatás nélkül nem jutna pénz a szervezetre.

- a 2.-t nem tudom, hogy éred el, erre nincsenek eszközök, max a választás, de az meg politikai cselekedet (tehát max politikai zsarolást lehetne megcsinálni, az meg politikai sárt is jelent a szervezeten)

-a fegyvertartásról majd beszélhetünk, de minek is fegyvertartás? Majd a harckocsik ellen pisztollyal küzdünk, vagy otthon RPG-t is tarthatunk?

-ha a 4.-re van ötleted, akkor azt mondd, mert a Honvédség már most fel tudná használni :)))

-na ezt a szívemből mondtad :)))

 

Előzmény: elyühet (21964)
Éhesló Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21971

Helló,

alkotmányos jogaikat gyakorolják. (copyright by Sólyom)

Amennyiben átlépik(?) a törvényesség határát (mind az 56-an meg a tízezres baráti körük) van vagy tucatnyi államhatalmi szerv, ami legális és illegális eszközök garmadával lenyomja őket. (Például álarcban, azonosító szám és egyenruha nélkül kilövi a szemüket, és kifosztja, vagy agyon-vissza veri őket.)

Ezért az aggodalom rossz helyre van címezve.

Inkább a zárójeles jelenségek miatt lenne mit aggódnunk, meg a jövő évi MH büdzsé okán.

 

Éhesló

Előzmény: Némedi László __ (21959)
Éhesló Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21970

Helló,

persze, mert odaát atyuska tudta és jóváhagyása nélkül lehet bármit csinálni! Még köhögni sem.....)

 

Éhesló

Előzmény: Zicherman Istvan (21954)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21969
körbenézek, de német könyveket ritkán szoktak beszkennelni, mert az orosz hackerek nagy része nem tud németül :))))
Előzmény: Zicherman Istvan (21963)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21968

nézd, akármilyenek ezek a gárdisták, nem tudnak megvédeni minket

-nincsenek fegyvereik

-nincsenek integrálódási pontjaik a Honvédséggel

-nem tudjuk mire képezik őket, gondolom nem a legmodernebb módszerekre, mivel hagyományőrzés, és katasztrófavédelem a célja

-gondold el, ha tényleg kell lépni, akkor hányan fognak _velük_ harcolni ebben az egyenruhában, ha úgy alakul, csak arra jó, hogy megossza a nemzetet harc idején (a Honvédség nem osztana meg minket). hmm Josic kellene, neki van tapasztalata ilyen ügyekben....

 

viszont:

-a szlovákok, románok remekül tudják arra használni őket, hogy riogassák a saját még normális népüket, hogy a magyarok lám reviziót akarnak

-egy biztos: annyira meg nem elrettentőek, hogy pl a szlovák katonák féljenek tőlük

 

 

Előzmény: Törölt nick (21965)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21967

denacionalizáció :))))

 

szerintem is hibát követ el a jelenlegi kormány, hogy nem hozza létre a Honvédség alatti tartalékos rendszert.

Azt, hogy miért azt nem tudom megítélni, nem járok hozzájuk politikai összejövetelekre (gondolom ezt a denacionalizációt te ott hallottad :)))

 

Szerintem itt maradjunk meg annál, hogy kitaláljuk mit kellene csinálni, azt hogy ki miért mit csinál, hagyjuk a polidilire :))

Előzmény: -Survivor (21962)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21966
Nehogy azt hidd, ott sem tűrik meg, csak azt errefelé felejtik el elmondani.
Előzmény: Törölt nick (21965)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21965
Üdvözletem!

Engem csak az érdekelne, hogy a politikai vezetés tényleg nem látja, hogy a környező országok MEGTŰRIK a magyarellenes szervezeteiket, addig nálunk soha nem látott hiszti tört most ki, teljesen politikai alapon a MG megalakulása miatt. Vagy én vagyok teljesen paranoiás, mert úgy gondolom, hogy mint ahogy még a szerencsétlen Magyar Gárdánk is egyedül van a nagyvilágban (ld.: http://index.hu/politika/belfold/grd1134/), addig hasonló szervezetek a környező országokban már réges rég összefogtak a magyargyűlöletük mezsgyéjén (ld.: http://index.hu/politika/belfold/grd1134/).
Nyilván nem támogathatják, de legalább tűrjék. Lehet, hogy szükség lesz még rájuk... Bár honvédségbe integráltan kellene, ezzel egyetértek, nem politikai alapon, de igaz az is, hogy civil szinten nálunk semmit nem lehet elérni. Kicsit báránynak érzem magunkat a farkasok között.

Ld. még: www.pospolitost.org ; morho.yw.sk ; www.nouadreapta.org.

Még sincs náluk hiszti...
Előzmény: -Survivor (21962)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21963
Laci! Segítségre van szükségem. (Ha valaki más is tud - megköszönöm.)

Sokat mászkálsz neten, ha esetleg találkozol egy ilyen könyv letölthető verziójával - szóljál nekem!(Teljes verzió a neten sehol sincs; legalább is nem találom)

Von Dach ,,Der totale Widerstand".

Állítólag rohadtul nehéz hozzájutni, de létezik a könyvnek angol és francia verziója is (La résistance total). Ez a svájci altiszti iskolák oktatókönyve.
-Survivor Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21962
"...A legjobb lenne a Honvédség védőernyője alatt, mert így nem csak szakmailag lenne jobb, hanem megtartható a nemzetvédelmi kontrol is felettük (nem szivárognak be nem megfelelő egyedek)..."

természetesen. az ideális ez lenne.
de lehetett?
nem lehetett.
lehet?
nem lehet.
akkor meg?

maradjunk a realitás talaján. sok mindent bele lehet magyarázni... de tény, hogy a politikai nemzeti oldal legalább megpróbálja.

a honvédség pedig a politika rábólintása nélkül nem hozhat létre semmiféle ilyen szervezetet. a politikai kurzus pedig a több irányból támogatott és erősített denacionalizációt erőlteti, és ennek vet alá mindent, ebbe illik a honvédség lenullázása is, etc.

.
Előzmény: Némedi László __ (21959)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21961
Terepen ez az időlimit egy elég komoly megterhelés, ugyanis tartani kell az átlag óránkénti 5 km/h-t. A gyakorlatban viszont mindig az első két-három órában rákapcsolnak (átlag 7-9 km/h) a végén meg lecsökken 2-3 km/h-ra.
Menetszerkóban igen megerőltető.
P.l. létezik egy igen komoly felmérés-teszt, ami szükséges az ,opolcsenyec" (népfelkelő) jelvény megszerzéséhez, illetve van még keményebb, ami a HKK (hazafias katonai klub) tiszti beosztásához kell (erre a posztra senki sem jelölhető, aki nem szolgálta le a rendes sorkatonai vagy szerződéses szolgálatát, vagy nem végzett hadtudományi tanszéken valamely felsőoktatási intézetben, az utánna következő praxissal egybekötve).
Előzmény: Zicherman Istvan (21960)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21960
Teljes menetfelszereléssel volt végrehajtva 12+2 óra (a +2 az az idő, amelyen belül még be lehet érni).
Előzmény: Kuruc71 (21958)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21959

mindig behozzuk a politikát :((

 

Én továbbra is azt tartom, hogy politikai szervezetek ne hozzanak létre fegyveresnek szánt szervezetet (gondolom a politikai rendezvényeiken ott lesznek, ami nem tesz jót majd megítélésükben). Mellesleg még arra sem veszik a fáradtságot, hogy ne a Vonát tegyék meg szóvivőnek.

 

Azzal semmi baj, ha fiatalokat (aktuálpolitikamentesen, de persze hazafias háttérrel) sportra nevelnek, fegyelmet tanítanak. A legjobb lenne a Honvédség védőernyője alatt, mert így nem csak szakmailag lenne jobb, hanem megtartható a nemzetvédelmi kontrol is felettük (nem szivárognak be nem megfelelő egyedek).

 

Őszintén szólva úgy látom mindenki hibázik, de most a kormányon levők nagyobbat.

 

(na szerintem kicsit túltárgyaljuk, de az is igaz, hogy itt nem off, ez a szakmai fóruma a témának)

Előzmény: -Survivor (21956)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21958
Szia István !

Mennyi volt az 50-es szintideje ?
Előzmény: Zicherman Istvan (21949)
-Survivor Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21957

valóságtól elrugaszkodott elképzelés itt is van a témában:

 

http://www.udk.hu/index.php?subaction=showfull&id=1188674790&archive=&start_from=&ucat=1&

 

a többi(értelmesebb) cikket is érdemes elolvasni.

 

.

Előzmény: Zicherman Istvan (21954)
-Survivor Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21956
egyébként azok is kapnak politikai háttértámogatást.
a különbség...ehhh..hagyjuk.

.
Előzmény: Zicherman Istvan (21954)
-Survivor Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21955
MO-n politikai támogatás nélkül még nemzeti lepkefing gyűjtő egyletet sem lehet létrehozni. a (rossz!) struktúra miatt pol. támogatás meg csak pártoktól lehet.
harkába farap a kígyó. :-))

.
Előzmény: Zicherman Istvan (21954)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21954
Meg ezek nem pártszervezetek.
Előzmény: -Survivor (21953)
-Survivor Creative Commons License 2007.09.02 0 0 21953
nem fasiszták, nem kell félned.
mert nem magyarok.
akkor lennének gonosz nácifasisztáknak bélyegezve, ha magyarok lennének.
.
Előzmény: Farkas Roland (21951)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!