Keresés

Részletes keresés

tuzer Creative Commons License 2007.06.12 0 0 18804

Úgy néz ki, mintha valakiknek lánctalp-fóbiája lenne.

 

Ez igaz.

És azok is az egyszerhasználatos vontatott lövegek. Mire tüzelőállást vált, rég megsemmisíti a felderítését követő tűzcsapás.

 

Ez azért messze nem teljesen így van, lásd az amik is fejlesztik ám cefetül a vontatott tüzérséget.

Előzmény: Anonymus65 (18802)
tuzer Creative Commons License 2007.06.12 0 0 18803
Nem számítva a nagyhatóerejű 82 mm -es aknavetőket.
Előzmény: Törölt nick (18801)
Anonymus65 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 18802
És azok is az egyszerhasználatos vontatott lövegek. Mire tüzelőállást vált, rég megsemmisíti a felderítését követő tűzcsapás. Azért a gyors elpucolás és a terepen való közlekedés végett meghagyhatták volna az önjárókat. Úgy néz ki, mintha valakiknek lánctalp-fóbiája lenne.
Előzmény: Törölt nick (18801)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.11 0 0 18801
Üdvözletem! Tehát a teljes magyar tüzérség 6 db ágyúból áll??????
Előzmény: tuzer (18686)
HG4I Creative Commons License 2007.06.11 0 0 18800
Így van!
Előzmény: Potak (18777)
M.I. Creative Commons License 2007.06.11 0 0 18799
Szia Kuruc!

Már többször írtad, hogy szerinted a kínaiak háborút fognak kezdeni.
Szerintem ez abból a feltételezésedből indul, hogy európai módon gondolkodnának. Pedig, nem!

Olvasgattam kína történelméről.
Az idegen hódítókkal szembeni viselkedésük jellemzően a következő volt a történelmük során:
A kínai hadsereg visszavonult. Még akkor is, ha sokszor kétszeres vagy nagyobb létszámbeli fölényben voltak. A császár átköltözött a téli fővárosból a nyári fővárosba. A hadsereg visszavonult. Az ellenség elfoglalta a nyári fővárost is. Meg az egész országot.
Aztán eltelt 50- 100 év, a hódítónak nyoma sincs, a kínai birodalom pedig virágzik.
Pl. a britek is szépen földarabolták, félgyarmati sorba kényszerítették őket a XIX-ik sz. végén.
Hol van most a félelmetes brit gyarmatbirodalom? A kínai (birodalom) pedig a világ egyik vezető hatalma, és virágzik!
Nem háborúznak. Sokkal okosabban oldják meg a problémákat.
Afrikába sem fognak sokmillió kínait küldeni harcolni.
Amely területekre szükségük van beköltöznek, elszaporodnak, és megveszik szőröstül bőröstül.
Előzmény: Kuruc71 (18796)
swordmanus Creative Commons License 2007.06.11 0 0 18798
Itt OFF, de pl. Kína akár meg is szavaztathatná az atomerőművet. Kétmondatos kampány: "Kedves Népek, építünk X atomerőművet, ellenben nem lesz többé áramszünet. Aki ellenkezik, lecsukjuk." Szerintem 110%-os támogatottságú szavazati arány lenne...
Előzmény: Princ of Carpatia (18795)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18797
Putyin szeretné ha a rubel is nemzetközi valutává válna : http://index.hu/gazdasag/vilag/puty3273hg45/


Magyarán az hogy az USA-t a világvezető pozícióbol kiakarják szorítani eldöntött tény. Azonban ha az USA összeomlik vele omlik az USD és ezzel sok ország és nemzetközi piac. Még elötte szeretnék létrehozni az alternatív devizát amely kiválthatja az USD -t . Ahogy ann Irak is , és most Irán is az olaj/EUR. Ez sokkal nagyobb , és komolyabb támadás mintha ellenséges csapatok lennének az USA határán.

Kína is erre törekszik, és még sokan mások. Ami viszont bolondságnak, ostobaságnak tűnik az az hogy az EU kuncogva lesi, várja hogy ebből ő profitáljon.

Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18796
Szia Roland !

"1, A lebensraum-mal kapcsolatban.... Jartal mar Europaban vagy az amerikai kontinensen? Mert ugy tunik megtalaltak maguknak. A budapesti kinai populacio kismiska ehhez kepest.

Sikerült már pár országot megtekintenem, köztük Kína egy részét is. Az hogy teszem azt 10 millió Kínai van jelen az EU-ban az csak nekünk feltünő, de a többi 1 290 000 000 kínainak fel sem tűnik. Ráadásúl tovább szaporodnak gyarapodnak.

Számukra csak egy olyan hatalmas terület alkalmas a problémájuk megoldására amelyik vagy elég véráldozattal járva szerezhető meg, vagy pedig alkalmas is a kitelepülő lakosság elláttására. Ezen szempontoknak Ausztrália, és talán Afrika még a megfelelő.

"2, Olajbol nem sok energiat nyernek, Kinaban a szeneromuvek okadjak a fustot, szen pedig kinaban is eleg van. Az egy dollaros napi betevot kereso falusi kinainak pedig ezutan sem tellik majd robogora, bar igazad van, ettol fuggetlenul veszelyes iramban no a szamuk. Energiat pedig valoban atomeromuvekbol es ne feledjuk: a "Harom Szurdok"-bol a vilag legnagyobb vizeromuvebol nyernek. Ha jol emlekszem gazeromuveket epitenek, de hogy mennyit annak pontosan utanna kell neznem."

Még ma is olyan energiahiánnyal küzdenek, hogy a műtéteket a program szerűen megadott áramszünetek között hajtják végre. Annak ellenére hogy minden környezetvédelmet mellőzve működnek a szénerőművek, a vízerőművek, még csak nem hogy nem csökken az energiaigény, és a termelés közötti "olló", de a gazdasági növekedésnek köszönhetően mind az ipar, mind a magánszektor sokkal nagyobb ütemben zabálná az energiát.


"3, Az orosz olaj es gaz nagyon nyomul a vilagpiacon, most 50 dollarral csokkentettek a gazarat ha jol olvasom a hirekben!!! Ki a kutyanak kell majd az arab vilagbol? Mar Kina is dorgolozik emiatt a nagy macko testverhez.
"

Az oroszok lőttek több öngólt az utóbbi időben. Az arabok Indonézek, és a Dél Amerikaiak kihasználva azt hogy az olajárak az egekbe szöktek és emiatt tele lettek zsozsóval a termelésüket megnövelték és elhappoltak egy rahedli piacot az orosz macitól. Magyarán most Szerjózsa próbál valami megoldást találni, mert ha így megy akkor igazából csak európa marad neki, és ez nem csak üzlet de befolyásvesztéssel is jár. Az hogy Kína és Orosz o természetes módon egymásra van utalva az evidens. Közel van egymáshoz a kitermelés, és a fogyasztó, és nem ellenörzi az USA a szállítási útvonalakat. Ez ha orosz o eladási ( bevételi ) kényszerbe kerül sajnos számunkra rosszúl is elsülhet, mert Kína tulzott magabiztosságra tehet szert.

Előzmény: Farkas Roland (18791)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18795
Üdv Ifjú Olvtársaim!
No, menjünk vissza kicsit a fejlődés történelemben, mert nem mindig kell a "hájtek"-et másolni rögtön! (Gázhálózat autópálya(?) mentén. Kínára gondoltam.....)
Annó én is jártam PB-gázpalackkal a szépemlékű Moszkvicsom csomagtartójábanban, mert megérte.....:-) Aztán mikor nagyon kutakodtak utánna a közuti ellenőrzéskor persze abbamaradt. Viszont mondhattam magamat eretnek környezetvédőnek! :-) A hidrogénpalack, meg szinte ugyanaz....
Kínának az eü ellátása kissé másként van.... Persze, létezik valami hasonló, mint erre felénk, de ott a "hájtek" ma is az akupunktúra. Sokszor de jó volna nálunk is, nem zabáltatnák fel velünk azt a rengeteg vegyszert. (Ezt olyan rokonomtól tudom, akik hosszú éveket éltek annó Kínában.) Még a születés-szabályozásra is van akupunktúrás eljárás! NEM! Nem szúrják tökön a delikvenst. :-)
Én azért mertem említeni a környezetvédelmi megszorításokat, mert Kína az egyike a legtöbb foszilis energiahordozót felhasználó országoknak, az üvegház hatást növelő károsanyag kibocsájtásával, és elöbb-utóbb megszorongatják ezért. (Sokra nem menne a különböző hőerőmű kéményre szerelt filterekkel, mert a széndioxid az változatlan áthalad ezek nagyrészén.) Egyenes az útja az atomenergia irányába. (Ami manapság meglehetősen biztonságos, csak a pór-népnek misztifikálva van. Azt meg kevésbé tartom elképzelhetőnek, hogy a kínai demokrácia oda fejlődik, hogy szavazzanak arról, hogy legyen-é atomerőmű, vagy sem! :-))) ) Biztos vagyok abban, hogy a még nagyszámú foszilis erőműveket működtető országokat is rászorítják, hogy energia termelésüket átalakítsák környezetbarát energiaforrásokból (megújjuló, stb...) nyert energiatermelésre, és ebben már korlátozva, ill. tíltva lesz a széndioxid kibocsájtás.
Innen megen emlegethetném a vízbontást.... mert ugyi, ha hidrogén ég, széndioxid nem keletkezik.....
Úgy, hogy ha apró lépésekkel is, de valahogy ezt érzem trendnek.
Aztán az összes többi lehetőség (előbb autópálya, majd az mentén HIDROGÉN-gázhálózat) már csak cifrázza a megoldásokat.
Öreg Csóka
swordmanus Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18794
Ami a kínaiakat illeti: az egygyerekes modell egy-két generáción belül vagyonosodáshoz vezet: a család álrtal felhalmozott javak nem osztódnak szét ugyanis... Ami a sok társadalombiztosítás nélküli időst illeti: a probléma oldja önmagát: ha nem lesz pénzük orvosra, nem is fognak olyan sokáig élni... Nem kell ide se éhínség (bár ha beteg, és nem tud dolgozni, akkor pénz híján éhenhal jó eséllyel), se háború... Csak egy kis idő.
OFF
Hasonló folyamat idehaza is megeshet: a kisnyugdíjasnak nincs pénze (rossz esetben vizitdíjra, napidíjra, kevésbé rossz esetben) a gyógyszerre, nem váltja ki a receptet... Vagy télen úgy spórol a fűtésszámlán, hogy elégtelen mértékben vagy sehogy nem fűt, és megbetegszik... ördögi kötr ez, bele se gondoljunk! No ezt Kínában megcsinálják, csak nagyban.
ON
Előzmény: Farkas Roland (18791)
belic Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18793
Hello!

Azzal hogy van 10-20 atomerőműved még nem te leszel a világvezető hatalom. Már pedig Kína ezt akarja.

De kozelebb vagy hozza, mint akkor, ha van nehany olajlelohelyed, amit a civil ipar felel.

Iparhoz (a vegyipar kivetelevel) nem olaj kell, hanem energia.

Mar nagyon regi technika az uzemanyagcella (az osszes ursikloban az adja az aramot), csak annyi dolga van a kinaiaknak, hogy kozepes meretben csinaljak meg, hiszen kicsiben (laptop es mobiltelefon) es nagyban (tengeralatjaro) mar kesz van.

Tehat manapsag az olajfogyasztas 80-90%-a felesleges, ennyivel gond nelkul le lehet csokkenteni, a maradek 10-20% pedig boven fedezheto uj forrasokbol (pl. kanadai banyak)

Bel
Előzmény: Kuruc71 (18783)
belic Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18792
Szia!

. Az egy dollaros napi betevot kereso falusi kinainak

Ilyen utemu fejlodesre meg Kina is keptelen. :-) Kb. 5 evvel ezelott a falusi kinai elment a jo messzi varosba dolgozni. De nem napi egy dollarert, hanem HAVI egy dollarert (igaz, ezt mar az uzemi etkezde es munkasszallas dijjan felul kapta).

Bel
Előzmény: Farkas Roland (18791)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18791

1, A lebensraum-mal kapcsolatban.... Jartal mar Europaban vagy az amerikai kontinensen? Mert ugy tunik megtalaltak maguknak. A budapesti kinai populacio kismiska ehhez kepest.

 

Az is teny, hogy a varosi, gazdagodo kinai no is a nyugati no utjan halad: nem szul gyereket! Kinaban a tulnepesedes a videk problemaja.

 

2, Olajbol nem sok energiat nyernek, Kinaban a szeneromuvek okadjak a fustot, szen pedig kinaban is eleg van. Az egy dollaros napi betevot kereso falusi kinainak pedig ezutan sem tellik majd robogora, bar igazad van, ettol fuggetlenul veszelyes iramban no a szamuk. Energiat pedig valoban atomeromuvekbol es ne feledjuk: a "Harom Szurdok"-bol a vilag legnagyobb vizeromuvebol nyernek. Ha jol emlekszem gazeromuveket epitenek, de hogy mennyit annak pontosan utanna kell neznem.

 

3, Az orosz olaj es gaz nagyon nyomul a vilagpiacon, most 50 dollarral csokkentettek a gazarat ha jol olvasom a hirekben!!! Ki a kutyanak kell majd az arab vilagbol? Mar Kina is dorgolozik emiatt a nagy macko testverhez.

 

4, A hidrogennel az a baj, hogy uj kuthalozatra van szukseg. Kocsiban nem tudod eloallitani. Itt kormanyzati penzbol most epitik ki a nyugati parton Kaliforniatol Brit Kolumbiaig a "hidrogenautopalyat" 2010-ig!!! A masik lehetoseg az uzemanyagcella, de az nem oldja meg az olajfuggoseget, mert abba is szenhidrogent tankolsz es a cella bontja le elektromossagga a kocsi hajtasahoz es vizze ami "kipufog" - vagy eppen megiszod menet kozben (harckocsik meghajtasahoz idealis a sivatagi gyors elorenyomulashoz mert nem kell annyi logisztika).

Előzmény: Kuruc71 (18781)
buth Creative Commons License 2007.06.10 0 0 18790

Gyula!

Tudom, hogy írogattok! Nem sértésnek szántam az írogatást! De nem ér semmit a sok "mű", ha alapkérdésekben is ellentétes véleményeket fogalmaztok meg! Nem lehet ezt a kérdést a MATASZ-hoz, mint társadalmi szervezethez fűződő viszony alapján értelmezni! Nézz bele bármely anyagba, mindenhol kibújik, ki hogyan viszonyul a MATASZ-hoz, s ezt rejti el egy fontos kérdés tárgyalásába! Az alapok lerakása (keresése) idején a szervezeten belül folyt kutató munka! Kérdezzük meg Szabolcsot, aki évekig utazgatott a holland, belga, német, stb modellt feltérképezni az önkéntes haderőre áttérés időszakában. Vajon valaki használta e azt amit tapasztalt? Kladekék is régen kutatgatnak a témában, de sajna soha nem ismerte be nyílvánosan, hogy az önkéntes tartalékos rendszer annak idején csak azért bukott, mert költségvetési problémák miatt nem voltak hajlandók állománytáblás helyeket gyártani. Ráadásul én mindig azt gondoltam, hogy "békehiányt" nem tartalékossal, s nem is önkéntes tartalékossal kell feltölteni!

 

Simicskó tervről: Már annak idején is sokan értelmezték félre a nemzetőrség koncepcióját. Most ezt az újabbat is! Persze pártpolitikai indíttatású a felvetés, de szükséges kérdést feszeget! Én beszéltem vele 2002-ben, mint ahogy Juhásszal is, mikor kampányoltak. A Nemzetőr civil szervezetek nagy-nagy tévedésben voltak, s talán ma is abban vannak, ha azt gondolják, őket legitimizáló szerv létrejötte a cél! Tévedsz Te is, s a hozzád hasonlók is, mikor ilyeneket feltételezel! A "Honi Gárda", vagy bármely, általunk, a szakma által kikövetelt bármilyen nevű szervezet az állam szervezete lenne, kormányzati igazgatás alatt!! Nevetséges "Ifjú Gárdázni" meg "Nemzetőrözni", vagy akár MATASZ-ozni is! A civil szervezetek is állami (ügyészi) felügyelet alatt működnek, de nem lehetnek katonai, félkatonai szervezetek! A MATASZ biztosan állíthatom nem is akar! De elvitatni azt, hogy a honvédelem ügyében kiemelten közhasznú szerveztkeént tevékenykedjen a katonai közigazgatás szerveivel egyeztetetten, sajna butaság! Még akkor is, ha ezt egy fővárosi bíró megtette! A kiemelten közhasznú megjelöléshez nem kell katonai szervezetnek lenni, csak egy bizonyos részt a honvédelmi közigazgatás feladatrendszeréből megállapodás alapján átvállalni! Ezért érthetetlen, hogy a HM-el kötött megállapodás ellenére csak közhasznú bejegyzést engedett a bíró úr! Bár érzésem szerint elég sokan tesznek keresztbe nekünk!

 

Tehát ne azon gondolkozz, milyen szerveződések szeretnének legitimációt, vagy milyen fenntartásaid vannak egy ilyen szervezet létrejöttekor, hanem azon, hogy szükséges e egy ilyen szervezet! Béke, veszélyeztetettségi, és háborús időszakban, vagy rendkívüli állapot idején! És politikai oldalaktól függetlenül megállapíthatod, hogy szükség van! Akkor ezen irányban kell konszenzust teremteni a szakma, majd a pártpolitika szereplői között! Alapkérdésekben nem lehet ellentét! Ilyen a honvédelem, és a külpolitika! Amíg "önálló" államok vannak!

 

Üdvözlettel:

Buth

Előzmény: Potak (18777)
kábeles Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18789
Igen ez így van. Egyre kevesebb ilyen ember lesz.
Előzmény: Zicherman Istvan (18788)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18788
Nézd. Én úgy gondolom, hogy aki már taposta a szart bakaruhában, az némileg másként szemléli a politikát.
Előzmény: kábeles (18787)
kábeles Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18787
Ebben teljesen igazad van, én a "Fidesz munkásőrségre" értettem. Aki tartalékos, vagy akármilyen katona lesz, attól elvárható lenne a politikai semlegesség. Legalábbis tolerancia a másik oldallal szemben. Mert ha itt is az menne ami a parlamentben folyik, akkor nagy baj lenne.
Előzmény: Zicherman Istvan (18786)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18786
Nem hiszem. Katonák között a politika akkor válik fontossá, amikor szép vastag vállapokat kap, minimum tábornoki dekorral. Ott igazán fontos, mivel ha nem érsz oda időben az etetőhöz - megesznek a disznók.

Nekünk meg nincs mit vesztenünk. Talán a becsületünkön és lelkiismeretünkön kívül.

Magánvélemény.
Előzmény: kábeles (18785)
kábeles Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18785
Ez a baj ezzel az országgal, hogy ennyire megosztottak vagyunk. Végül is mindannyian magyarok lennénk nem? Ha már a katonák közzé is odaállt a politika, akkor elég nagy baj van. A leendő tartalékosok aszerint, hogy melyik oldallal szimpatizálnak, egymásnak esnének? :((
Előzmény: Potak (18777)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18784
Anno egy nagyon bölcs ember nekema következőt mondta:
,,AZ OPTIMISTA ANGOLUL TANUL, A PESSZIMISTA KÍNAIT TANUL, A REALISTA LŐNI TANUL..."
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18783
Kínának van a világ legnagyobb valutatartaléka ami meghaladja az 1000 milliárd USD-t. ( egy évvel ezelötti adat )

Olaj tekintetében lekötött opciói vannak majd a teljes Iráni, Nigéria olajra, gázra, plusz egy rahedli egyébb koncesszió.

Azzal hogy van 10-20 atomerőműved még nem te leszel a világvezető hatalom. Már pedig Kína ezt akarja.


Amúgy a háborúkat nem mindíg akkor indítják amikor minden kész , hanem akkor amikor sikerül. Lásd a német haditengerészet 1943 ra tervezte a háborút, aztán addigra már majdnem le is futott.


Kívánom legyen igazad, de félek attól, hogy sem Kína, sem USA nem hajlandó a világvezető pozícióról lemondani. Ezért harcolni is készek. Elvégre egy 100 milliós veszteség Kínának még csak 10% ot sem éri el, míg a világ összes többi országa ebbe beleroppan.
Előzmény: Princ of Carpatia (18782)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18782
Üdv Barátom!

.....Háborút kezdeni sokkalta egyszerűbb mint azt majdan befelyezni.....

Hohohóóó....!

Mi kell a háborúhoz?

PÉNZ!, PÉNZ!, PÉNZ! (És Kína még nem oljan gazdag! :-) )

Töredékéből kijön akár egy tucat, nagyteljesítményű atom-erőmű! Vélem, Kína nem fog olaj miatt háborúba keveredni.

Öreg Csóka
Előzmény: Kuruc71 (18780)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18781
Azt a nyomasztó tényt el is felejtettem kifejteni, hogy Kína irdatlan 1,3 milliárdos lakossága egy ketyegő bomba a Kínaiak számára is. Ennek a folyamatosan növekvő lakosságnak a 65% nem rendelkezik társadalom biztosítással, így a generációs hullám öregedésekor a társadalomban eszméletlen feszültségek lesznek. Arról nem is beszélve, hogy a hegyek közé beszorított embertömegnek "lebensraum" élettér kell.

Erre két megoldás van. Vagy hóditanak és kitelepülnek, pl Ausztrália felé, vagy pedig egy háborúban melynek azért van célja ( pl Tajvan + olaj ) álldozzák be a lakosság nagyrészét. Ezt nem feltétlen a frontvonaléon, de pl egy éhséghullámmal a front érdekében már nagyon " jó" eredményeket lehet a hátországban is elérni.
Előzmény: Kuruc71 (18780)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18780
Oké hercegem , de mind ez idő ! Addig pedig fen kellene tartani valamiből a gazdasági termelést, hadipotenciált, mert ezek nélkül nem világhatalom, a világhatalom.

Kábé olyan mint amikor azt akarod elérni, hogy a kiscsibét felneveled, és nem eszed meg, és majd tojik neked tojásokat. Azt meg is kellene érni.

Kínának a sok USD vel a zsebében nagyon jól megy a barátkozás a Közel Keleten, Afrikában, de még Dél-Közép Amerikában is. Ezzel azt is eléri hogy az USA veszélyeztetve érezvén magát oda fog csapni. Ezt persze nem hagyják a Kínai elvtárssak, és visszaütnek, és...... !


Háborút kezdeni sokkalta egyszerűbb mint azt majdan befelyezni.
Előzmény: Princ of Carpatia (18779)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18779
Szia Kuruc!

....Ez nem választás kérdése Kína esetében sem ! Ez kényszerpálya.....

Lehet, hogy kényszerpálya, de nem az olaj irányába. Én is inkább arra hajaznék, hogy a "sárga, kicsi-bölcs emberek" előbb, mint utóbb felismerik a nem sok lehetőségeik között a kiszolgáltatottságukat.
Atomhatalom lévén, és a környezetvédelmi szorítások miatt , én el tudom képzelni, hogy az atomenergia-fejlesztés meglódúl náluk. Innen már csak egy lépés a hidrogén kinyerése vízből. (És egy emelt olaj-ár esetén még olcsóbb is lehet, mint a "nafta".) Két dolgot nyernek egycsapásra: Energia függetlenséget, és ők válnak a legnagyobb "klíma-harcosok"-ká! :-) (Az mán csak hab a tortán, hogy alternatív energiáju közlekedés eszközeik a gépjármű-iparban is nagyhatalommá teheti őket.)

Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Kuruc71 (18778)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18778
"Mert szerintem egy kozponilag iranyitott orszag, mint Kina, pillanatok alatt valthat gazdasagi iranyt es jelenleg a legbutabb dolog az lenne ha olajalapu gazdasagra allnanak at, fuggoseget teremtve ezzel maguknak az usa-tol. tehat a haboru elkerulheto."

Ez nem választás kérdése Kína esetében sem ! Ez kényszerpálya. A robogók, az autók, a teherautók, repülők, hajók amit akár a civíl, akár a hadseregben használnak, mind, mind szénhidrogén meghajtással üzemelnek.
A fejlődésüket adó ipari termelésük is szénhidrogén alapú.
Magyarán a gazdasági fejlődésükhöz, katonai erejük fentartásához az olaj elengedhetetlen. Talán annyira mint a levegő amit belélegeznek. Tehát egyre több és több kell belöle, mert az ipar nő, a civíl motorizáció nő, a hadsereg nő. Azonban ezekből véges a készlet, és más is pályázik ezekre az erőforrásokra.

A helyzet kísértetiesen hasonlít a Japán 1940-41 es döntési kényszerhelyzetéhez.

Hiába a központi parancsuralmi rendszer, ha nincs olyan potens energiahordozó, amelyikkel a civíl tásadalmat, de legfőképpen a katonai potenciált el lehetne látni.

Így marad a harc az olajért , a világvezető pozícióért.
Előzmény: Farkas Roland (18776)
Potak Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18777

Sanyi!

   Pontosan tudod, hogy a MATASZ-ból mindazok akiknek fog a tolla, az elmúlt két évben A-tól Z-ig mindent leírtak a tartalékos problémáról. Nem teljesen azonosak az elképzeléseink, de a döntéshozónak lehetősége lenne az ajánlott változatok közül választani, valamely külföldi példát lemásolni (hiszen ezekből is mutattunk be bőven) csak a döntéshozónak nem akaródzik érdemben foglalkozni az üggyel.

   A Simicskó féle változattal kezdettől fogva az a fenntartásom, hogy a meglévő, vitézi székekhez kötődő, MAGOSZ tüntetésen középrészegen árpádsávos zászlót lobogtató, "szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország"-hoz díszsorfalat álló nemzetőrséget szeretné legalizálni, mielőbb gépkarabéllyal ellátni, megteremtve ezzel a Fidesz "munkásőrség"-ét.

 gyula

Előzmény: buth (18773)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.06.09 0 0 18776

okay, el tudom fogadni mindkettotok eszmefuttatasat. tehat olaj addig fog kelleni, amig van. ha nem a nyugatnak akkor a keletnek. akkor viszont a kepbe jon ez: lehet, hogy ezert akarja az usa megszerezni az olajforrasokat? legyen egy adu asz a kezeben? Kurucz, jol ertem azt mondod, hogy ezert lesz haboru?

Mert szerintem egy kozponilag iranyitott orszag, mint Kina, pillanatok alatt valthat  gazdasagi iranyt es jelenleg a legbutabb dolog az lenne ha olajalapu gazdasagra allnanak at, fuggoseget teremtve ezzel maguknak az usa-tol. tehat a haboru elkerulheto.

Előzmény: Kuruc71 (18766)
Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 18775
Honnan ???

:-)))
Előzmény: gencsydani (18774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!