Keresés

Részletes keresés

tuzer Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14356

Árpapa! figyeld csak az ipse logikáját:

 

"Őket tartod követendő példának?
Megbecsülésre méltó állampolgárnak?

Ők a civilek, az ország lakosságának a döntő többsége. És nekik van igazuk, ők a követendő példa. Ők az erkölcsös polgárok, ők a mérce, stb.

 

A lényeg, hogy ők döntenek a kérdésben."

 

Na folytassuk a gondolatmenetet benzinfaló mentalitásban:

 

Egymilliárd légy nem tévedhet ! Együnk tehénszart!

Előzmény: arpapa (14344)
urál Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14355

Nem akarok kötözködni, DE: Szerinted mióta is pontosan?

 

Szvsz azóta, hogy feltaláltuk a redisztribúciót. Minimum 6000 éve!

 

Oszt kiket értesz a mentességet élvezők alatt?

 

Például a nemesség élvezett mentességet a Magyar Királyságban a történelem során, mert ők vérrel adóztak. Ez is jól mutatja, hogy mivel lehet kiváltani a pénzbeni adófizetést és viszont.

 

az adófizetés manapság jog. (Mer ugyi, azé dumálhatsz bele, hogy mire költik...

 

Cenzusos választójogi rendszer van? Nekem úgy tűnik, hogy itt általános választójog van.

Előzmény: Princ of Carpatia (14351)
tuzer Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14354

Távol áll tőlem a munkásőrség bármilyen megítélése. Én pusztán mint fegyveres szervről írtam, mely, mint olyan, alkalmatlan volt - bár alap lehetett volna - territoriális, vagy területvédelmi harcra. Ennek alapvető oka a géppuska feletti kollektív fegyverek szinte teljes hiánya, a partizán harcmodor ismeretének, begyakorlottságának hiánya, viszonylag alacsony mozgékonysága. végül a gépesített hadsereggel való együtt működési képtelensége. Mindennek alapvetően az az oka, hogy nem ez volt a rendeltetése.

 

Mindazonáltal hazafias motiváltságuk magasszintű volt, bárki bármit állitson.

Előzmény: Princ of Carpatia (14349)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14353

5. § (1) Adózó az a személy, akinek adókötelezettségét, adófizetési kötelezettségét, adót, költségvetési támogatást megállapító törvény vagy e törvény írja elő.

2) Az adóhatóság az adót, a költségvetési támogatást - ha törvény előírja - megállapítja, nyilvántartja, az adót beszedi, végrehajtja, a költségvetési támogatást kiutalja.

(3) Az adóhatóság az adóbevétel jogellenes megrövidítésének, a költségvetési támogatás jogosulatlan igénybevételének megelőzése és megakadályozása érdekében ellenőrzi az adókötelezettség teljesítését, feltárja az adókötelezettség megsértését.

Előzmény: Princ of Carpatia (14351)
Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14352

Üdv!

 

Én voltam sorkatona.

Igaz, csak 9 hónapig és annak a nagy része is unalmasan, szart sem érve telt el!

Bár az első pár hónap kifejezetten jó volt meg pörgős! Sok új dolgot tanulhatott meg az ember, ha kellően odafigyelt.

A különböző lőfegyverektől és azok használatától a fegyveres közelharcig stb. Aztán mikor véget ért az alapkiképzés és másik helyre vezényelték az embert, na csak ott ment lassan az idő!

Én Szentkirályszabadjára kerültem Tapolcáról. Beraktak egy olyan körletbe, ahol egy hétig javítottam a kapott szekrényemet, hogy kinézzen valahogy. Nemgyőztem összelopkodni a szögeket, alkatrészeket a laktanyában. De kb. 3 szekrényből összeraktam egy szekrényt végül. Nagyon fasza volt vazz! :)

Közben meg kifogtam az addig ismert legkülöncebb kiképzőtiszteket még ott is (nem volt elég Tapolca). Az egyik fanatikus német (náci) megszállott volt, úgyis öltözött, mint egy német katonatiszt. A másik meg egy amerika-buzi volt, írnom sem kell, hogy Ő meg akképpen öltözött. A leggecibb meg egy 168 cm magas, köpcös disznó volt. Megáldott az Isten velük, meg még jó 60-70 sorstársamat.

Az unalmas napok, hetek, hónapok idején a változatosságot és érdeklődést a folyamatosan repülő helikopterek jelentették számunkra. Nagy érdeklődéssel figyeltük, hogy a hajózók milyen, a fizika törvényeit meghazudtolóan repülnek a gépeikkel. Egy ízben, mint lőtérőr volt szerencsém éleslővészeten látni, hogy mire képesek azok a vasmadarak. Csak kár, hogy nem volt nálam fényképezőgép akkor, hogy megörökítsem...

Nagy élmény volt a szürke hétköznapokon, mikor a földi kiszolgálószemélyzetnek kellett seggíteni menni különböző, a helikopterekhez tartozó fegyverzeti anyagok karbantartásában, szállításában stb. Ez legalább érdekelt specimen engem!Legalább volt valami érdekesség számunkra, mert az őrszolgálatba nagyívben szartunk! Őrködés helyett is inkább fényképeztük a gépeket meg folyt a "bandázás" egymásközt. Persze úgy, hogy soha ne bukjunk meg! :)

A leszerelést meg egyre jobban vártuk ahogy múlt az idő, és azt kellően megis ünnepeltük az arcokkal!

Lényegében egy valamire jó volt a dolog, mármint a sorkatonaság. Hogy megismert az ember egy csomó jó arcot az ország más-más területeiről. Meg látott érdekes dolgokat, amiket átlag napokon nem láthatott volna.

 

Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14351
HI "benzinzabáló" ! :-))

....Az adót már évezredek óta fizetjük.....

Nem akarok kötözködni, DE: Szerinted mióta is pontosan? Oszt kiket értesz a mentességet élvezők alatt? (Felhívnám szíves figyelmed, -mint említettem,- az adófizetés manapság jog. (Mer ugyi, azé dumálhatsz bele, hogy mire költik...) Annó rég volt kötelezettség, és behajtás! Kár öszzemosni! Még, ha aszzondod is: Mindegy, a lényeg...... Ha nem mondod, tán megértőbbek vagyunk.:-) )
Öreg Csóka
Előzmény: urál (14347)
urál Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14350
Na ezt most nem értem! Nem írtam semmi olyat, hogy keveset adóznak felénk az emberek. Sajna túl sokat, mert egy jóléti államot tartanak fennt úgy, hogy tízből két ember dolgozik a versenyszférában, ha jól emlékszem az arányokra.
Előzmény: Blue_Sky_007 (14348)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14349
Üdv Barátom!
Bár jelzed, hogy a témát befejezettnek tekinted, azé:
Objektív legyél! Ha az emlegetett civil szakmaiakból, ha nem tudtál "műszer-kezelő"-t faragni, az Rajtad múlott, hogy ne kerűljön át egy egyszerűbb feladatot kívánó aegbe. (Őr szd, pölö.) Mert ahogy hallom, és ismerem, ma sem minden szerdzsó alkalmas pölö lokátorkezelőnek. (Igaz: Akiről a pölöt veszem, ma épp miszzióban van afgániában.)
Én annó a Honi légvédelemnél rpk.-ként rendelkeztem javaslati jogkőrrel, hogy az alapidőben történt tapasztalatai alapján kit javasoljak első lépcsőben tisztesiskolára. És mondhatom: A tiszti beósok fogadókészek voltak a javaslataimra, nem emlékezem, hogy valaki személye náluk ne talált volna megértésre. (De, objektív vagyok! Mán azon a szinten én is tudtam kik a "csókosok". Vessetek meg érte, de mán akkó is vót iljen! Igaz kivertem belőlük a minimumot! És tudták, ezredes apukájuk legnagyobb örömére!)
Más: Olvasgatom itt "pengeváltás"-otokat Munkásőrségből kifolyólagosan. Bár az csak a példa miatt vót említve.
Azé, nekem, mint aki húsz évet töltött ott el (A Haza fegyveres szolgálatában!), a korának egyik legfejlettebb, és legképzetteb civil alakulata volt!
Ha mán nosztalgiázunk nehányan, egy kis "sztóri":
Volt egy ifjú embörke, ki igen korán béállt sorainkba. Előképzősként is mán kívállóan teljesített. Még nem intéződött el, hogy katonakönyvébe beírják, hogy pölö mör. lövész. Aztán hamar behíták katonáék. Akkó egy hónap volt az alapkiképzés a honvédségnél. A gyerek a MÖR.-ben kb hat hónapon át volt előképzős mör. (Szabadidejében!) Az egy hónap alatt semmivel sem kapott több kiképzést, mint előképzős mör.-ként. (Most mondjam: Kevesebbet vett részt lövészeten, nem ismerte meg az egyes-harcos kikép. azon elemeit, mint pölö az EÁP feladata, satöbö.... No, nem ragozom, a lényeg: Hat hónapos katonaként megkapta az első "krumpli-virágot"! T.th.-ként szerelt le, -24 hónap után- és "megkötözve" a HM. által szolgált még velem tizenöt évet. (Igaz, hogy iskolára kűldte a MÖR, mert kicsit távolabb kerűlve (tartalékos) tisztként egy önálló zalj.pk.-ként szerelték le (mint mindannyiunkat) a MÖR.-ből. (Csak a pontos krónika végett voltam iljen "bőbeszédű"! :-) )
Üdv Néktek: Öreg Csóka
Előzmény: tuzer (14331)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14348

Had ne tegyem fel a fizetési papíromat, hogy mennyit vonnak adóban le.

 

Te téveszmékben élsz.

Előzmény: urál (14347)
urál Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14347

Véget ért a hidegháború és ezt követően néhány állam felbomlott. De ez a folyamat lezárult. Létrejött néhány régi-új nemzetállam, ellenben lemondott a szuverenitásáról, vagy egyre inkább lemondani készül néhány tucat szerte a világon különféle gazdasági szövetségek és úniók javára.

 

Csak egy átrendeződés történt.

 

Ja igen. Az adót már évezredek óta fizetjük. Mentességet alóla csak azok kaptak időnként, akik hivatásszerűen katonáskodtak, vagy túl jó pozícióban voltak ahhoz, hogy ne legyen senki aki beszedjen tőlük bármit is.

Előzmény: Blue_Sky_007 (14343)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14346

Hú azt hiszem igazad van.

 

Tényleg nincs mit tenni. :-(

Előzmény: arpapa (14344)
urál Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14345

Tehát egy az ország megvédésére első ránézésre alkalmasnak tűnő szervezetet létre tudunk hozni, de ne lepődj meg, ha alkalom adtán kiderül, hogy ennyi pénzből legfeljebb lassítani lehet az ellenséget!

 

Ebben az esetben bele kell törődni abba, amibe minden kis ország beletörődött a történelem folyamán! Ha jön az ellenség, akkor be kell hódolni, mivel megédeni lehetőségek hijján nem tudják magukat.

 

Őket tartod követendő példának?
Megbecsülésre méltó állampolgárnak?

Ők a civilek, az ország lakosságának a döntő többsége. És nekik van igazuk, ők a követendő példa. Ők az erkölcsös polgárok, ők a mérce, stb.

 

A lényeg, hogy ők döntenek a kérdésben.

 

Egyébként nem hiszem, hogy az évszámnak, vagy az évjáratnak bármi köze lenne ahhoz, hogy erkölcsi kötelességed megvédeni a családodat és a barátaidat.

 

Mivel jelenleg az ország lehetőségei nem alkalmasak arra, hogy háborút vívjunk, ezért az ő megvédésüknek a legbiztosabb útja, ha eleve lehetetlenné tesszük, hogy az ország akárcsak gondolhasson is arra, hogy háborút vív. Ha nincs hadsereg, azzal jelenleg minimalizáljuk a háborús pusztítás veszélyét. Így aránylag csekély károkozás árán szálhat meg minket egy potenciális ellenségünk.

 

Ebből a szempontból maximálisan egyetértek a Honvédség leépítésével.

 

Ha majd a Honvédség képes lesz felnőni a feladathoz és nem sorozott ágyútölteléken alapuló tömeghadseregben gondolkodik, hanem az ország méretéhez idomuló professzionális haderőben és erre a hadseregre pénz is lesz, akkor majd lehet másképp gondolkodni ez ügyben és Ukrajnát leszámítva az összes szomszédunkkal szemben felkészülni egy háború sikeres megvívására. Külön-külön persze.

 

Szembe kellene már nézni a valósággal, hogy mi egy kisállam vagyunk. Mi egyedül, csak egy hozzánk hasonló kisállammal szemben nyerhetünk háborút, majd ha rendbeszedjük ezt a kisállamot! Ha ennél nagyobb támadás érne minket, akkor az ország érdekében meg kell adnunk magunkat.

 

Kik?
Az általad fennt említett csalók?

 

Ezek a csalók még mindig az állampolgárok. Ne szidd őket, mert akkor panaszkodni kezdenek, hogy túl sok pénzt költünk azokra, akik szidják őket és az, mivel ők adják a lakosság döntő többségét újabb diszlokációkat és csapatzászló leadásokat jelent a múzeumban.

 

Egyébként meg ha nem büntetőtábor jelleggel akarnák üzemeltetni a hadsereget, nem így állnának hozzá!

 

Ha védeniük kell az országot milyen különbséget fog felfedezni rajtuk az őket támadő idegen katona?

 

Például azt amit felfedezett az iraki hadsereg és az iraki Köztársasági Gárda alakulatai közt a támadó szövetséges hadsereg.

 

Másrészt vannak a kiképzett polgárok. Vannak köztük lepkefingok is és vannak igen tökös legények, akik pont azért nem mentek katonának, mert jó képességeikkel máshol több pénzt kereshetnek békeidőben. Pedig háborúban pont rájuk lenne szüksége az országnak!

 

Ez esetben mi a különbség a magyar állam és az ellenséges állam közt? Hiszen mindketten ki akarnák nyiratni azt a szegény polgárt, akiről eldöntötték akarata ellenére a feje fölött, hogy szükség van rá. Csak a magyar állam az ellenséggel, míg az ellenséges állam a saját katonáival végeztetné el a piszkos munkát.

 

Egy ilyen képzéssel lehetne rősíteni bennük a felelősségtudatot. Azt, hogy ő is felelős ezért az országért, a biztonságáért.

 

De nem felelős. Azért te vagy felelős, ha katona vagy.

 

Mind arra épít, hogy te egy felelősségteljes polgárja vagy az országnak és felelősséget érzel a polgártársaid és az ország iránt.

 

Igen. És észrevetted, hogy ennek ellenére nem soroznak? Lehet, hogy ők helyesen értik a felelősséget!

 

És nagyon szomorúnak tartom, hogy te napok óta időt és energiát nem kímélve megpróbálod erkölcsössé maszkírozni azt, miért bújsz ki a kötelességeid alól!

 

Mert nem vagyok hülye, hogy ingyen, rabszolgamunkásként csináljam azt, amiért egyébként jó pénzt fizetnek. A katonáskodást!

 

Mindketten pontosan tudjuk, hogy a jóminőségű hivatásos hadsereg, és a gittegylet mimicia között ott van a jóminőségű, ütőképes sorhadsereg! Pl. Wehrmacht

 

Bundeswehr. A Wehrmachtnak a Magyar Királyi Honvédség volt a megfelelője. Az pedig minden volt, csak nem ütőképes hadsereg. Igaz sorozott volt. Ennek az országnak utoljára akkor volt ütőképes hadereje, amikor nem volt neki, mivel az a hadsereg az Osztrák-Magyar Monarchia hadserege volt.

Előzmény: M.I. (14332)
arpapa Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14344

kiszálltam!!

aki ezt az ipsét meggyőzi, vendégem egy hétre, itt a Balaton felvidéken.

ez visszamászik az ablakon!!

én marha!! magnórúl mongya!!

kinlódjon vel a rossebb!!

 

 Urál!! kellemes izgalomban telt a két nap, de az én koromban már vigyázni kell!!

lehet, hogy hiányozni fogsz!!??

árpapa 

 

Előzmény: urál (14341)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14343

Ja és apeh csak kb azóta van mióta a sorkatonaság eltörlésén gondolkodni kezdtek, előtte nem volt.

 

Még egy apróság, ha a globalizmus, világméretű liberalizmus ennyire előretör, mivel magyarázod, hogy a világon elindult, felerősödött a nemzet államok létrejötte?

Ami magában hordozza a konfliktusok veszélyét?

Előzmény: Blue_Sky_007 (14342)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14342

Sőt az adók említésével meg a a "nemzet" "szülőföld", nevezd aminek akarod 101%-át ingerled indulatos válaszra.

 

Ugyanis ha nem tudja mire használják, akkor senki nem szeret adózni. Ha tudja akkor sem, de szükséges dolog. A társadalmi szolidarításhoz, kötelességhez hozzátartozik.

 

Ps. az APEH-ot se szereti senki, valszeg ha CSAK lehetőség lenne az adózás, megváltozna a vélemény?

Előzmény: urál (14341)
urál Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14341

Már megbocsáss, de nyisd ki a szemed és vedd észre, hogy a sorkatonaság említésével a magyar lakosság 80%-át ingerled indulatos válaszra! Ennyien nem értettek egyet vele az utolsó évben amikor még volt!

 

Ne akard ráerőszakolni a katonaságot a civilekre és szeretni fogják a hadsereget! Ha nem lett volna évtizedekig sorkatonaság Magyarországon akkor a civileket jelenleg érdekelné, hogy milyen új önjáró ágyúkat vesznek nektek. De volt sorkatonaság, így a civilek magasról tesznek arra, hogy egyáltalán létezik e még a Honvédség, nemhogy tüzér fegyvernem, ami már nem.

Előzmény: tuzer (14331)
urál Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14340

Ezt beszéld meg Bujazlizzel, ő ábrázolta így szegény ötziket, arra volt válasz!

 

ui. Nem drogozok, nem iszom, nem dohányzok. A füvet amúgy se szerettem. :)

Előzmény: M.I. (14333)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14339
Hi Papa!

..... rossz lehet beborulni az agyba!....

Nem hagytál le egy ékezetet? -az utcsó szónál- :-))

(L.DI! Kérlek figyelj a "szmájli"-ra!)

Öreg Csóka
Előzmény: arpapa (14325)
urál Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14338

Tehát a határon túl élő magyarok nem részei a Magyar Nemzetnek?

 

Hát nem. Legföljebb részvényesei lehetnek ennek a napilapnak. :)

 

Sőt az erdélyi magyarok részei a Román Nemzetnek?


Nade komolyan! A romániai magyarok a román nemzet és a magyar nép részei, mint ahogy a magyarországi románok a magyar nemzet és a román nép részei. A nemzet politikai fogalom, az állampolgári jogviszonyt jelenti. Attól, hogy valaki egy másik nép fia még nem tagadható ki a nemzetéből. Nem lehet azért, mert zsidó, cigány, sváb, román, vagy szlovák kitagadni valakit a magyar nemzetből! Mint ahogy az erdélyi magyart se lehet kitagadni a román nemzetből és amíg román állampolgár addig ő maga se fog tudni kilépni onnan.

 

A nacionalizmus ezt a tiszta képletet zagyválta össze. Ebből azóta is gondok vannak. Elsősorban különféle kissebbségek isszák meg a levét annak, hogy nem tekintik őket a nemzetük egyenjogú tagjának. Többek közt a határon túli magyarok időnként!

 

Az a civil akit békeidőben megtanítottak a katonai szakma alapjaira, vagy az akit háború idején próbálnak meg felkészíteni arra, hogy mire a pár ezer tízezer hivatásos kinyiffan képes legyen katonaként harcolni?

 

Mindkettő. A civilnek semmi keresnivalója a harcmezőn. Ha a katonák nem tudták megvívni a háborút, akkor azt a háborút elvesztettük. Felnőtt emberek vagyunk, be tudjuk ismerni a vereséget és nem kezdjük el ész nélkü besorozni a civileket, majd az öregeket és végül a gyerekeket a végső győzelem reményében.

Előzmény: M.I. (14335)
tuzer Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14337
Világbajnok vagy!
Előzmény: arpapa (14336)
arpapa Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14336

volt nálunk rendszerísetve URAL-375D

az tudott még sokat fogyasztani

 

Előzmény: M.I. (14333)
M.I. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14335
"Állam nélkül nincs nemzet. Az állam hozza létre a nemzetet az uralma alá tartozó lakosságból azzal, hogy politikai jogokkal ruházza fel őket."

Tehát a határon túl élő magyarok nem részei a Magyar Nemzetnek?
Sőt az erdélyi magyarok részei a Román Nemzetnek?

Egyre nagyobb hülyeségeket írsz!
Teljesen belegabalyodtál az elméletedbe.

Még valami.
Úgy tűnik kedvenc fordulatod az ágyútöltelék.
Szerinted melyik az ágyútöltelék:
Az a civil akit békeidőben megtanítottak a katonai szakma alapjaira, vagy az akit háború idején próbálnak meg felkészíteni arra, hogy mire a pár ezer tízezer hivatásos kinyiffan képes legyen katonaként harcolni?
Előzmény: urál (14314)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14334

Ez jó ez tetszik! :-DD

 

 

Előzmény: M.I. (14333)
M.I. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14333
"De nem mindegy, hogy győlettől súlytotta agymosott és felfegyverzett civileket állítunk ki,"
Tehát az osztrák, német, svájci, svéd, finn hadseregek katonái agymosott rettegő ágyútöltelékek akiknek belesulykolták az agyába, hogy kit kell gyűlölniük!
Jó füved van!
:-)
Előzmény: urál (14313)
M.I. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14332
"Ha az ország megvédése nem kötelessége az állampolgároknak, akkor mi kötelességük?
Az adófizetés? Adót (részben) azért fizetünk, hogy legyen pénzünk az ország megvédéséhez szükséges eszközökre.



Igen. A közteherviselés, ami elsősorban adófizetést jelent. A többiről az állam gondoskodik. "

Az adófizetés a közteherviselésnek az egyik formája. Nem az egyedüli, hanem a legkényelmesebb.
A közteherviselés ugye azt jelenti, hogy az ország lakói mindannyian résztvesznek a közös feladatok elvégzésében.

Van amit egyszerűen pénz befizetésével meg lehet oldani.
Például fennt lehet tartani egy az ország megvédésére alkalmasnak látszó szervezetet.
Kérdés az az, hogy csak pénz befizetésével képesek vagyunk-e olyan szervezetet fenntartani amely alkalmas erre a feladatra?

Kétség nem fér hozzá, hogy pl az USA meg tudja magát védeni hivatásos hadsereggel.
A lakosságuk kevesebb mint 1%-át tartják fegyverben, de ez is a világ egyik legnagyobb létszámú hadserege.
Minden számbajöhető ellenféllel szemben megalázó technikai színvonalbéli és logisztikai fölényben vannak.
Minden számbajöhető komoly ellenféltől több ezer km választja el őket, amelyen eléggé körülményes nagy számú katonát átjuttatni.
Ha ez mind nem lenne elegendő, ők rendelkeznek a világ legnagyobb atomütőerejével.

Ezzel szemben:
Mo. belátható időn belül nem lesz képes a lakossága 1%-át kitevő hivatásos fegyveres erő létrehozására.
Ha sikerülne is, akkor is igen kérdéses, hogy ennyi katona elegendő-e az ország megvédéséhez!
Nehezen tudom elképzelni, hogy jelentős technikai színvonalbeli és logisztikai előnyt tudnánk valaha is elérni a szomszédainkkal szemben.
Nem több ezer kilométerre vannak a számbajöhető ellenfelek, hanem itt a spájzban!
Egy jó mozgósítási tervvel néhány óra alatt képes összegyüjteni és Mo-ra küldeni többszörös létszámbeli fölényben lévő hadsereget bármely akár nálunk jelentősen kissebb szomszédunk.
És ha minden kötél szakad nem rendelkezünk olyan elrettentő képességgel mint egy atomcsapás.

Tehát egy az ország megvédésére első ránézésre alkalmasnak tűnő szervezetet létre tudunk hozni, de ne lepődj meg, ha alkalom adtán kiderül, hogy ennyi pénzből legfeljebb lassítani lehet az ellenséget!

"Amikor engem behívtak katonának azt gondoltam, igyekezni fogok, hogy jó katonája legyek ennek az országnak! Akikkel együtt bevonultunk túlnyomórészt mind így gondoltuk.

Ha jól gondolom ez nem ma volt."
1985 augusztus 28-án vonultam be 533 napra.
Ez alatt a másfél év alatt szinte csak rosz tapasztalatom volt a honvédséggel és a sorkatonasággal.
Ennek ellenére meggyőződésem, hogy szüksége van Mo-nak a sorkatonaságra.
Egyébként nem hiszem, hogy az évszámnak, vagy az évjáratnak bármi köze lenne ahhoz, hogy erkölcsi kötelességed megvédeni a családodat és a barátaidat.

"Amikor én megkaptam a behívót és elmentem a sorozásra két ember kívételével senki nem volt ott, aki menni akart. Az egyikőjük egy cigány srác volt, aki a kaja miatt ment volna, a másik egy vézna kis repülőmániás, aki Kecskemétre akart kerülni. A többiek, egészséges fiatalok mind hozták a papírjaikat, hogy minnyár meghalnak, csak néhány hónapjuk van hátra, a teszteken meg lazán hozták a down kórosok átlagát"
Őket tartod követendő példának?
Megbecsülésre méltó állampolgárnak?

"A sorkatonaságot önkéntes katonaságre kell átalakítnai és tartalékos szervezet keretében lehetőséget adni minden állampolgárnak, hogy ha katonáskodni akar, akkor megtehesse a profik mellett ő is. Lenne bőven jelentkező ebbe a szervezetbe és ami a lényeg, nem kényszermunkások, hanem önkéntesek lennének!"
Kik?
Az általad fennt említett csalók?

"A XXI. század ugyan éppúgy a háborúk évszázada lesz, mint eddig az összes évszázad, ám jelenleg az emberek felénk nyugaton meglehetősen individualizáltak, magyarán jobban szeretik a professzionális haderőt, mint a sorállományúakkal operáló hadseregeket."
Tehát ne hordjunk kényelmetlen ronda esőkabátot mert nem szeretjük az esőt?

"A sorozott civil ugyanis hazamegy a kiképzés után. Ő soha nem lesz katona. Ő mindig kiképzett civil marad. Míg a szerződéses ott marad a hadseregben. Igazi katonaként!"
Haha!
Igazi katona!
Mi a f.. az igazi katona?
Ideális esetben van két pasink. Nagyjából hasonló fizikai és pszihikai képességek ugyan az a kiképzés és felszerelés.
Csak az egyik 2, 3, 5 évig főállásban csinálja, a másik más megélhetési forrásból él.
Ha védeniük kell az országot milyen különbséget fog felfedezni rajtuk az őket támadő idegen katona?
De maradjunk Mo-n.
Egyrészt van a szerződéses katona, akik eléggé szarul vannak megfizetve, legalábbis ahhoz képest, hogy milyen kényelmetlen és esetleg veszélyes a munka amit végez.
Ezért aztán sok olyan van köztük, aki sem fizikailag, sem agyilag nem igazán alkalmas arra, hogy baromo profi kőkemény katona legyen.
Másrészt vannak a kiképzett polgárok. Vannak köztük lepkefingok is és vannak igen tökös legények, akik pont azért nem mentek katonának, mert jó képességeikkel máshol több pénzt kereshetnek békeidőben. Pedig háborúban pont rájuk lenne szüksége az országnak!



"Nem csoda, hogy a sorkatonaság eltörlését az ország lakosságának 80%-a ünnepelte."
Igen, ők valószínűleg a Mónika show és a Győzike VV indulását is nagy örömmel fogadták!


"

Egy ilyen képzéssel lehetne rősíteni bennük a felelősségtudatot. Azt, hogy ő is felelős ezért az országért, a biztonságáért.

Nem azok. Nem felelősek, azért a katonák a felelősek, nem a civilek."
Szoktam hallgatni online rádiókat az USÁ-ból.
Sok un. társadalmi hirdetés van adás közben.
Mind arra épít, hogy te egy felelősségteljes polgárja vagy az országnak és felelősséget érzel a polgártársaid és az ország iránt.
Mindig nagyon irigylem őket ezért.
És nagyon szomorúnak tartom, hogy te napok óta időt és energiát nem kímélve megpróbálod erkölcsössé maszkírozni azt, miért bújsz ki a kötelességeid alól!
Ha te egyedül lennél, nem lenne gond, selejt mindig is volt.
Az a baj, hogy szaporodtok, pl. a kialakult véleménnyel nem rendelkező társaitokat logikus és nagyon tetszetős érvekkel meggyőzitek arról, hogy nincsenek kötelességeik, csak jogaik!
Ha nem kezd el erősen gondolkozni, nem fog rájönni arra, hogy a logikád alapja a hibás!

"A civil is meg tud halni, de akkor katonákra nincs szükség. Akkor a honvédséget teljesen fel kell oszlatni és a fegyvereit szétosztani a civilek közt. Ez is egy modell, a milícia rendszer. De ebben a modellben a katonának nincs helye. Itt csak népfelkelő civilek vannak, akik megvédik magukat, ahogy tudják. A milíciák leginkább partizánháborúra alkalmasak."
Ez speciel baromság!
És te is pontosan tudod, hogy kamuzol!
Mindketten pontosan tudjuk, hogy a jóminőségű hivatásos hadsereg, és a gittegylet mimicia között ott van a jóminőségű, ütőképes sorhadsereg! Pl. Wehrmacht

Előzmény: urál (14254)
tuzer Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14331

Nehogy azt hidd, hogy nekünk valami kéjérzet volt a sorkatonaság. Én évekig csak újoncokkal foglalkoztam. Annak alapján ítéltek meg engem, hogy az ács- állványozó, hangszerkészítő, vájár, stb. képzettségű újoncból 8 hónap alatt képes vagyok-e olyan katonát faragni, aki otthon van az alsógeodéziában, ismeri a földi és az égi koordináta-rendszereket, a legfontosabb csillagképeket, képes NORMAIDŐRE logaritmussal csillagászati számításokat végezni, valamint olyan műszereket kezelni önállóan és megbízhatóan, amelyek ára valószínűleg több, mint a családod összes lakásáé.

 

Hidd el, hogy százszor könnyebb lett volna (és lett is) szerződésesekkel.

Akkor mi a fenéért csináltuk?

 

Azért, mert bizonyos helyzetekben nincs jobb megoldás. Ez pont olyan, mint a kötelező gyermekbénulás elleni oltás. Lehet, hogy nemzedékek pusztulnak ki úgy, hogy soha nem találkoznak ezzel a kórral, és nem látnak mást, csak az időnként  törvényszerűen bekövetkező mellékhatásokat. De emiatt nem orvosát, gyógyszerészét kérdezi a nép, hanem emiatt töröltetik ezt a védőoltást. Aztán ha emiatt csak egyszer is beüt a krach, akkor nem marad más, mint a fogaknak vicsorgatása. (Sajnos, a példa hazai)

 

Most pedig elköszönök tőled, mert a vita értelmetlenné vált. Ismételgeted az OM MANI PADME HUM-ot, forgatod az imamalmodat, önös és demagóg, a való élettől elrugaszkodott hamis következtetéseid alapján mást sem csinálsz, mint provokálod a helyi lakosságot. (Mint ahogy az amerikaiak próbálják demokráciájukat ráerőszakolni másra. De ez nem egy újabb vitaindító.)

Már akkor meg kellet volna tennem ezt, amikor a Munkásőrséget hoztad fel példaként. Messzemenően bizonyította a témában való teljes és tökéletes járatlanságodat. Persze ez nem bűn, ha valaki tisztában van vele, és nem a gyerekkorában csúzlijával szerzett (meglehet, alapos) tapasztalatai alapján akarja a MICHELIN-t meg a GOODYEAR-t oktatni gumifaültetésre.

További jó szórakozást (katonásan szólva: azzal, amivel egyidős vagy)!

Előzmény: urál (14314)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14330
Ja, hát úgy könnyű. :)
Előzmény: Blue_Sky_007 (14328)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14329
:D
Előzmény: Blue_Sky_007 (14324)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14328
Dehogy is! Szakmailag nézem, úgy érdekes.
Előzmény: Volt tüzér (14326)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 14327

Gondolj bele, lédi dí regisztrált valamikor márciusban, hozzászólt 16-t.

Csak ebben a topikban.

 

Az illető valszeg innan a topikról való csak egy másik nickkel. Valamikor esetleg megsérthették, most éli ki belső mentális problémáit. Egyszerű disszociatív hisztéria kezdete.

 

Akinek tényleg ez a véleménye mint ami ENNEK, az sok topikban hangoztatná. De csak itt, és csak ha kötekedni lehet, akkor szól hozzá, figyelemre méltó.

Előzmény: Volt tüzér (14323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!