Keresés

Részletes keresés

Stylist Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14224

"Ezért nem értek egyet a honvédelmi nevelés néven futó idomítással. Ennek utoljára a tömeghadseregek korában volt realitása, amikor ágyútöltelék kellett és már kölyökkortól fanatizálni kellett az állományt a haza védelmére."

 

Svájcban is van _kötelező_ honvédelmi oktatás, ( lányoknak is! ) az iskolában, a felnőtt férfiak pedig otthon tartják a gépfegyverüket, és az egyenruhájukat, és mozgósítás esetén csak a lőszerért kell bemenniük a laktanyaközpontokba. Évente kétszer gyakorlat, egy téli, ami 3-4 napos, és egy nyári, ami 2 hetes. Ha van valami speciális kiképzése, ( hegyimentő, búvár, rádiós, mesterlövész, szanitéc, stb. ) akkor még plusz gyakorlatok is vannak. Mindez egy semleges, senki által nem fenyegetett országban, a "tömeghadseregek" korának lejártával, stb. Kb. 2 éve volt egy írás a Regiment-ben a svájci tartalékos rendszerről, tanulságos volt. Németországban is van az iskolákban honvédelmi oktatás, legalábbis Baden-Würtemberg tartományban biztosan. És éppen tavaly utasították el a nagy kormánypártok azt a Zöld párti javaslatot, hogy 10 éven belül Németországban is szűnjön meg a sorkatonaság. Azt, hogy izraelben mi a szokás, már meg sem említem...

De te biztosan meg tudod magyarázni az analógiát Svájc és Hegyi-Karabah között...

 

Előzmény: urál (14221)
urál Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14223
Hol ebben a nihilizmus?
Előzmény: Stylist (14222)
Stylist Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14222

"A haza védelme nem kötelességünk."

 

Azt hiszem ezzel a nihilista véleményedel súlyos kisebbségbe kerülsz ebben a topicban...

 

Előzmény: urál (14221)
urál Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14221

Kösz, hogy szembesítesz a pacifizmusommal! :)))

 

A videójáték, az egy játék, a gépkarabély, meg egy fegyver. Nem azért nem adjuk a gyerek kezébe, mert a fegyver az egy csúnya dolog -nem az-, hanem azért, mert a szerep, amire a gyereket idomítjuk, vagy neveljük, tök mindegy hogy nevezzük ezt, nem a fegyveres férfi szerepe lesz. Nem ez a nyugati civilizációban élő férfipopuláció fő megélhetési forrása. Hogy aztán felnőtt fejjel végül mihez kezd az már az ő dolga, de a nyugati civilizációnak elsősorban nem fegyveres férfiakra van szüksége. Másodsorban sem, és hetvenedsorban sem.

 

Hogy mellékesen mennyi fegyvert tartanak a nyugatiak az már az ő magánügyük. Magam részéről a szabad fegyvertartás híve vagyok, amennyiben a fegyverviselő valamilyen módon kiveszi a részét a fegyveres közteherviselésből is. Ilyesmi például a honvédelem. Tartalékosként, vagy valamilyen nemzeti gárda keretében, stb. Aki meg alkalmatlan katonának, az alkalmatlan arra is, hogy fegyvert tartson, míg aki alkalmas katonának, az ha lehetősége van rá, valamilyen módon katonaként is szolgál. Jó lenne, ha lenne felénk Nemzetőrség, vagy valamilyen más területvédelmi erő, felőllem Munkásőrségnek is hívhatnák, vagy Tőkésőrségnek, tök mindegy.

 

De ez nem tartozik a gyerekekre! Ez egy felnőtt ember szabad döntése, emiben nem befolyásolta őt gyerekkori idomítás.

 

Ezért nem értek egyet a honvédelmi nevelés néven futó idomítással. Ennek utoljára a tömeghadseregek korában volt realitása, amikor ágyútöltelék kellett és már kölyökkortól fanatizálni kellett az állományt a haza védelmére.

 

A haza védelme nem kötelességünk. Magánügy, ami azoknak a hobbija, akiknek erre affinitásuk van. Másoknak más hobbijaik vannak.

 

És ezt úgy írom, hogy maximálisan megértem azokat, akik a különféle hazákat védelmezik.

Előzmény: Blue_Sky_007 (14219)
Bálint Attila Kristóf Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14220
Hidd el nekem. Ő egész biztosan nem az:).
Előzmény: Blue_Sky_007 (14219)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14219

Tök igazad van, nem veszek neki karácsonyra, mert nem ís arrol volt szó, hogy a 14. szülinapjára veszek neki, és férfivé avatom.

 

De akkor légyszi tiltasd ki az összes videjátékot, amiben fegyver van, az összes hipermarkecot zárasd be ahol müanyag puskákat, kardokat árulnak.

 

A civilizáció nem azt jelenti, hogy a fegyvereket el kell felejteni, szerintem meg kell tanítani tisztelni, kezelni, ha arra kerül sor, és nem a fegyver kezelésére kell helyezni a hangsúly a honvédelmi oktatásban.

 

A te gondolatmeneted szerint az usa a legcivilizálatlanabb ország?

 

Nem vagy kicsit pacifista?

Előzmény: urál (14218)
urál Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14218

Gyerekek, ti mindannyian magyar állampolgárok vagytok, ez a Hazátok, amit, ha ne adja Isten úgy alakul, akkor meg kell tudnotok védeni, kábé ez az ára annak, hogy ebbe a földbe nyugodhassatok, ha eljön az ideje. Lehettek különböző eszmék, ideológiák, és -izmusok elkötelezettjei, de minden magyarnak csak egy hazája van, és ebből a szempontból irrelevánsak a politikai nézetei! Oké, ha van kérdés, azt majd felteszitek a suliban az osztályfőnöknek, vagy a történelemtanárnak, mi most térjünk rá arra, amiért ma összejöttünk: itt van ez az AMD-65 mintájú gépkarabély, megmutatom, hogyan kell szétszedni, és összerakni, azután ti jöttök, én meg mérem a szintidőt, stb...

 

Ok. Ez Hegyi-Karabahban tök rendben van. De mi itt Magyarországon vagyunk, egy civilizált országban. A civilizáció ott kezdődik, hogy nem adunk fegyvert a gyerek kezébe.

Előzmény: Stylist (14216)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14217

"Ideológia mentesen" nem tudsz semmit csinálni.

 

Ha az ideológia a haza védelme, az erre való tudatos felkészülés, a történelmi tapasztalatok integrálása, legyen az bármilyen korból, szerintem nem lehet akadály.

 

Ha kiveszed a szószt, meg párt és vezetőinek az ajnározását, sok régi dolog megállja a helyét ma is.

 

Most csúnya dolgot mondok: a náci ideológia népszerűsítése, és a mai reklám kampányok elég sok hasonlóságot mutatnak, mármint az alapjait tekintve, persze a módszerek azóta finomodtak.

 

Manapság a tanárok is szereptévesztésbe esnek (vannak általános iskolás gyerekeim), de ez szerintem nem akadálya annak, hogy a honvédelem ügyét akár nemzeti, akár globalizációs alapon valamilyen módon felkarolja a politika.

 

Ugyanis jelenleg a haza védelme, tényleg csak egy kis csoport "magánjátéka".

Előzmény: Stylist (14216)
Stylist Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14216

Én ezt nem látom annyira sarkosnak. Ha nekem kellene tartanom ezt az oktatást, akkor az "ideológiai részt" néhány mondatban lezavarnám az elején, kb. így:

"Gyerekek, ti mindannyian magyar állampolgárok vagytok, ez a Hazátok, amit, ha ne adja Isten úgy alakul, akkor meg kell tudnotok védeni, kábé ez az ára annak, hogy ebbe a földbe nyugodhassatok, ha eljön az ideje. Lehettek különböző eszmék, ideológiák, és -izmusok elkötelezettjei, de minden magyarnak csak egy hazája van, és ebből a szempontból irrelevánsak a politikai nézetei! Oké, ha van kérdés, azt majd felteszitek a suliban az osztályfőnöknek, vagy a történelemtanárnak, mi most térjünk rá arra, amiért ma összejöttünk: itt van ez az AMD-65 mintájú gépkarabély, megmutatom, hogyan kell szétszedni, és összerakni, azután ti jöttök, én meg mérem a szintidőt, stb...

Szerintem ugyanis pont ott lehetne legjobban "elkúrni", nem kicsit, nagyon, ha az "MHSZ"-es ( vagy bármilyen más utódnevű ) előadó szereptévesztésbe esne, és a saját, nyilvánvalóan szubjektív politikai nézeteinek mázával kenné össze a honvédelmi oktatás fontos ügyét...

Én ezt így gondolom, ha nem így látjátok, lehet anyázni... :-((

Üdv:      

Előzmény: Éhesló (14213)
Éhesló Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14215

Helló,

persze, és azt mondom ez is jelzi a mai politikai elit(teljes!) értékszemléletét. Szomorú látlelet.

 

Éhesló

Előzmény: Blue_Sky_007 (14214)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14214

Azért az még eszembejutott, miközben a kádban ücsörögtem, hogy arra azért ez a globalista-kapitalista-tözsdeszemléletű mai rendszer képes volt, hogy beemelje a tantervbe a tözsde és pénzügyi ismereteket.

 

Amiknek nem tagadom, van létjogosultsága, de azért más tényezőket kidobni a szemétbe szörnyű hiba.

Előzmény: Éhesló (14213)
Éhesló Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14213

Helló,

először is leszögezném, hogy alapjaiban egyetértek.

Az ideológia mentesség egy ilyen szervezetnél már inkább kérdéses, hiszen az előző rendszer ideológiája kommunista+internacionalista volt. A mai köztársaságé pedig pedig a fene sem tudja,  de valamilyen nemzeti (nacionalista) - globalista keverék.

Valszínű, hogy ezen az alapon folyik az oktatás-nevelés is (intézménye és tanára válogatha melyikben melyik az erősebb), ezért aztán kissé nehéz lenne a honvédelmi nevelést (ami még a boldog békeidőkben is kelletlenül sokat foglalkozott a történelmi elődök "nacionalista" tetteivel) ideológia mentesre szabni.

Szándék erre nincs, sokkal inkább arra, hogy a haza fegyveres védelmét még a közbeszédből is kilúgozzák, valamiféle "örök ejrópai béke" vízionálásával, figyelmen kívül hagyva a történelmi tapasztalatokat és a létező erőviszonyokat, érdekeket.

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Stylist (14211)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14212
Hát tudod mit? Most már én sem. :)
Előzmény: Éhesló (14210)
Stylist Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14211

"Folytatva a sort, én még részt vettem honvédelmi oktatáson, sőt tartottam is fiatal hivatásosként....Miért nem lehet a NAT-ba beletenni egy kis honvédelmi ismereteket?"

 

Bizony, bizony, jó hogy mondod! Nekünk is volt a gimnáziumban honvédelmi ismeretek oktatás, ha jól rémlik akkor a 3. évfolyamon... És bizony komoly sikere volt köztünk, akkori gyerekek között, bár az elméleti oktatásnak kissé kevésbé, de aztán volt Honvédelmi Nap a Hűvösvölgyi Nagyréten, akadály versennyel, (mű)kézigránát dobással, oklevél-osztással, és 3 alkalommal kispuska lövészettel, amire valamilyen rejtélyes okból a BKV pincelőterében került sor... 

Bár ( önjelölt ) szociológusok szívesen gyártanak elméleteket a generációk közötti különbségekről, az én magánvéleményem az, hogy a mai, "Nintendós-G.I. Joe-s" gyerekek többsége is ugyanolyan gyerek, mint mi voltunk, nem jobbak, és nem is rosszabbak. ( Hogy nagyobb közöttük a deviancia hajlam, mint korábban: miért, a mai felnőttek között nem ugyanez a helyzet? ) Szóval, bár tudjátok, hogy a régi rendszert finoman szólva én sem sírom vissza, de egy mai "MHSZ"-nek, szigorúan ideológia nélkül, ma is lenne létjogosultsága, és pozitív visszacsatolása a szülők, és a gyerekek részéről egyaránt. És ezt hatásosabban lehetne összekötni a toborzással is, már ha egyáltalán van még erre szándék a HM részéről... :-((

Üdv:       

Előzmény: Blue_Sky_007 (14203)
Éhesló Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14210

Helló,

azért most nem irigylem a zsarukat....

 

Éhesló

Előzmény: Volt tüzér (14209)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14209

A rendőrség ezen a téren némileg kedvezőbb helyzetben van. Minden megyében van néhány középiskola rendvédelem fakultással. Ott a szaktárgyakat is rendőrök tanítják, de pl. Fejér megyében a testnevelést is a főkapitányság testnevelő tisztje tanítja. Mellesleg testnevelés földrajz szakos tanár a faszi.

Hú egyszer hallottam hazafelé menet a buszon néhány diákját, amint a tesi óráról tartottak élménybeszámolót. Szidták a kollégát, mint a bokrot, mert meghajtotta őket.

Előzmény: Blue_Sky_007 (14207)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14208
Na ezt pont nekem nem kell magyaráznod. Főiskolás éveim alatt a szabadidőm egy általános iskola, két középiskola, egy kerületi MHSZ, némi kis ifjú gárda és a Hadtörténeti múzeum között oszlott meg. El tudod képzelni, mennyit voltam bent a főiskolán?
Előzmény: Blue_Sky_007 (14206)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14207

Egyébként ha jól emlékszem volt valami kezdeményezés, a töritanárokat akartuk(ták) továbbképezni egy kis honvédelmi ismeretek-hadtörténelem témakörben.

 

Bár az nem olyan mint amikor hús-vér magyar huszár feszít a katedrán.

Egy vagány álcafestékkel "meszelt" szerdzsó tartja a tornaórán a közelharc ismereteket.

Előzmény: Blue_Sky_007 (14206)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14206

Egy csomó haszna lenne.

 

A gyerekek túl vannak terhelve, nem ártana nekik egy kis történelem óra, mozgással fűszerezve.

Lehetne szinteket csinálni belőle, az általános "oskolától" kezdve a középiskoláig.

 

A katonák történelmi-hadtörténeti ismeretei is naprakészebbek lennének, folyamatosan foglalkozni kellene vele.

Az utánpótlás biztosítása talán könnyebb lenne.

Mutatkoznánk a civilek között, a társadalmi elismertség egy kicsit növekedne, stb

 

Hahó politikus urakok és hölgyek olvasnak minket???? Ott az OGY-ben?

Előzmény: Volt tüzér (14204)
J Dagain Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14205
Bajtársak, barátok, topic társak!


2006. december 9.-én szombaton a tavalyihoz hasonló Közös Múzeumlátogatást tervezünk.
Helyszín: Budapest Hadtörténeti Múzeum, és a Terror háza. Jelentkezés e-mailban: szerdzso@gmail.com címen.


John Doe
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14204

"Miért nem lehet a NAT-ba beletenni egy kis honvédelmi ismereteket?"

Mert ez még csak neked jutott eszedbe. Pontosabban ha valaki nagy embernek eszébe jutott egy pillanatra, akkor hamar elhessegette a gondolatot.

Előzmény: Blue_Sky_007 (14203)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14203

Folytatva a sort, én még részt vettem honvédelmi oktatáson, sőt tartottam is fiatal hivatásosként.

 

Kérdem én, most van valami?

 

Mit tud a mai fiatal, aki mint írták fél kilós fuxokkal rohangál, ha jön az ellen?

Miért nem lehet itt kezdeni a tradíciók a hagyományok ápolását?

 

Ha békeidőben ugyse nemsok dolgunk van (a kiképzésen kívül, amire nem sok pénz jut), akkor legalább erre "használhatnák" a katonákat, kezdésnek ez is jó lenne.

 

Miért nem lehet a NAT-ba beletenni egy kis honvédelmi ismereteket?

Előzmény: Törölt nick (14202)
Éhesló Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14200

Helló,

nos én 46 évesen a régi rendszer neveltje vagyok.

Nagyon sok mindenre megtanítottak, rosszabb, de többségében jobb, sőt kitűnő pedagógusok, mérnökkollégák, parancsnokok.  máig is szeretettel emlékezem a töbségükre. Volt szerencsém látni egy még működő hadsereget, ahol fiatal technikus tisztként egy a hadsereg pk.-ság híradáésáért felelős ezerd javítóműhelyét vezethettem, kemény teljesítmény követelményeknek megfeleve a csapatommal együtt. Sokat hibáztam, csetlettem-botlottam, de a kollégáim felemeltek a pocsolyákból amikbe (gyakran a hülyeségem, tapasztalatlanságom miatt) estem.

Amikor úgy érezték letettem valamit fiatalként, engedtek tovább az egyetemre - és persze ebbe a PÁRT is bele kellett, hogy egyezzen! Igyekeztem a lehetőséget kihasználni, ismét tanultam, mert akkor indult ismét útnak a hazai hadmérnökképzés, és nagy dolognak tartottam, hogy részem lehet benne.

Ezt követően hadmérnökként a "menyországba" kerültem, és itt - kitűnő hadmérnök kollégák között - ért a módszerváltás.

Persze sokat politizáltunk, mindenki vérmérséklete és családi-személyes elkötelezettsége szerint. De midnyájan szerettük és szeretjük a hazánkat és tiszteljük (tiszteltük) egymást és a másik véleményét is. A munkában pedig igyekeztünk felzárkózni azokhoz, akik ma már sajnos a hazai hadiipar "utolsó mohikánjaiként" szétszóródva, javarészt nyugállományba kényszerítve örzik azt a tudást, amire ma senkinek nincs itthon szüksége. Ezekben a "boldog" kilencvenes években zárultak le azok a fejlesztések, melyek a anyagaink, felszereléseink és eszközeink - hazai ipari bázison előállított - túlnyomó részét képezik ma is és még vagy 10-15 évig biztosan. Nem hinném, hogy bármelyiken is - melyeket nemzetközi szinten semmi pénzekből, mérhetetlenül sok munkával, kínlódással, harccal és "szembe-széllel" készítettünk el - nyomot hagyott volna az ideológia. Ezeken sokkal inkább a szakma és a hivatás ismeretének, tiszteletének, és a gyakorlati tapasztalatoknak nyomait látom.

Az embereket a tetteik minősítik elsősorban. Szar alakok vannak bármely ideológia oldalán, ez nem múlt- függő. Aki nem képes a feladatai tisztességesen, a pk. és a közösség elvárásainak megfelően elvégezni, keressen máshol helyet magának!

Én is ezt teszem.

 

Éhesló 

 

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14199

Nem értelek. ???

 

Nem az én véleményemet fogalmaztam meg ha pontosan elolvasod, hanem a NONAME nevű piti felforgatónak válaszolgattam idáig.

Ő állította, hogy TE meg én, meg a MI korosztályunk a régi rendszer neveltje. Erre reagáltam, úgyhogy ne nekem ess légyszi.

Előzmény: Törölt nick (14198)
Farkas Roland Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14196

Sziasztok, a mai napon az alabbi oszinte parbeszed zajlott le remalmomban mielott felkeltem. A masik fel egy kormanyparti honvedelmi politikus volt:

 

kerdeztem - Meddig folyik a leepites?

 

- Ez racionalizacio, esszerusites, reform, nem pedig leepites.

 

- Jo akkor az. Meddig folyik meg?

 

- Ameddig nem lesz az orszag teherbiro kepessegehez hangolt haderonk.

 

- Dehat az orszag teherbirasa mar most is nulla.

 

- Muszaly annak alarendelnunk. A csapatok leepiteserol az erintetteket a vezerkar fonok tajekoztatja, a NATO-t pedig a politikusok. Ez a megallapodas.

 

 

Na mit szoltok? Ilyenekrol almodom... beteg vagyok :)

J Dagain Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14195
Figyu ember!

Hozzászólásodból látszik,hogy közelében sem jártál az árvíznek.Nálunk a legtöbb zsákot "hajigáló" akit alig győztünk utolérni a szakaszparancsnokom aki tiszt!
Két tanfolyamra is velem jött, mindkettőt kiválóan végezte el.
Szerintem dugd vissza a fejed ahol idáig volt!

John Doe
Előzmény: Törölt nick (14158)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 14194

Lehet, hogy ha szűken vesszük a statisztikát igazad van, hogy a mai szerződésesek egy része még vukkot nézett, de a ms.noname25 (?) állítása szerint ezekkel meg az a baj, hogy a régi rendszer hívei - a neveltetés - okán.

 

Az, hogy a civileknek az árvíz, meg a sokba kerül jut eszébe, sajnos a politikusaink hibája, meg a mai globalizált társadalmi rend hibája.

 

Amikor azzal áltatjuk a népet, hogy majd jön a NATO és megvéd minket, a katonai költségvetésünk a NATO átlag alatt, nincs igazából ereje a MH-nek amit mutathatna, akkor mit vársz a jónéptől?

A NATO (bár ebben a formában nem igaz) nem képes a békét megteremteni Afganisztánban, Irakban, a balkánon, akkor hogyan lenne képes majd minket megvédeni. Bár jelenleg ugye nincs olyan helyzet amitől kell, hogy megvédjen.

A terroristáknak kis hal vagyunk, ha itt csinálnának fesztivált, nem szól akkorát mint Londonban. Bár vannak teóriák - pro és kontra - a katonai erő alkalmazását illetően a terroristák ellen. Nálunk még az a szemlélet van, hogy a terroristák ellen rendőri, titkosszolgálati eszközökkel kell védekezni. Majd ha Belfast utcáinak 80-as évek beli hangulata tükröződik Budapesten, akkor lesz szemléletváltás.

 

Mikor is nyert magyar hadsereg csatát? Hogyan is gondolkodunk az elhunyt katonáinkról (Don)? És a többi katona sírról, hagyományról (CCCP)? A magyar honvédség (néphadsereg) két utolsó történelmi szereplése is (1956, 1968) elég felemásra sikeredett. Szóval vanna itt gondok még nem csak a jelen pénzügyi részét, koncepcióját tekintve is.

Előzmény: Törölt nick (14190)
arpapa Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14193

 "kevés szabadidővel rendelkező önkéntesek -lassan már csak- csoportja, akiknek sokkal komolyabb erkölcsi és anyagi megbecsülés járna!!!!!! "

 

én ezt 1994-ben leírtam egy kérelemben és újságcikkben!

ide másoltad?

vagy ami szinte már hihetetlen számomra, azóta nem változott semmi???

nagyon sajnállak bennetek, és együtt érzek veletek.

árpapa 

Előzmény: Törölt nick (14190)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14192
Szia "python"!
Kérdéseket illetően csatlakozom az előtem szólóhoz!
"Velős" mondanivalódból idéznék sokmindent, de csak egyet:

.....Rájönnek,hogy a sereg nem a lézerrel célzó, kisméretű rádióval légicsapást vezető,szuper eszközökön furikázó,helikopterekkel bőven ellétott,jól fizetett katonák gyülekezete,-mint az amerikai filmekben-hanem a 60-as évek technikájával küszködő,a hiányosságokat kényszerből, lelkesedéssel,és találékonysággal pótoló,kevés szabadidővel rendelkező önkéntesek -lassan már csak- csoportja, akiknek sokkal komolyabb erkölcsi és anyagi megbecsülés járna!!!!!!...

(Huh!!! ez majdnem az egész!) A lényeg: Ha a hsz.edből azt érzem ki, amit írtál, kérdem, -mint mán tettem egy bátortalan kisérletet egy másik hsz. kapcsán- miért csináljátok még tovább? (Erre monnya a Csernus, hogy vannak még mazohisták?)
Bocs, Barátom az irónikusságért, de nálam civilnél a HM mán nehányszor kivágta a biztosítékot!!!
No, azé még személyes indíttatáas okán, NAGYON BECSÜLLEK BENNETEKET!
Katonaszerencsét: Öreg Csóka
Előzmény: Törölt nick (14190)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14191
Szia Pythan 1




Amennyire publikus !

Mi újság ott a végeken ?

Mi van veletek ?

Mi van veled ?
Előzmény: Törölt nick (14190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!