Keresés

Részletes keresés

Mr. Közvetlen Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14177
Sziasztok Urak!


Régen írtam ide, de nem felejtettelek el Titeket - remélem Ti se engem :-)) - csak amiből mostanában a legkevesebb volt az a szabadidő.
Letelt a 3 hónap és véget ért az alapkiképzés is (olyan mintha repült volna az idő)....ennek részben örülök, részben nem...
Rengeteg dolgot tanultam az elmúlt 3 hónapban, nem is gondoltam volna, hogy ennyit...persze tisztában vagyok vele, hogy még rengeteg sok minden van amit meg kell, és ami előttem áll, de ide vele! :)
Még mindig úgy érzem, hogy eme katonai életpálya nekem való, sőt...
Jövő héten lesz egy kis szünetem, most kaptuk meg az őszit. Nem lesz rossz majd 1 hét pihi meg regenerálódás. Bár egy előrehozott Szent László Menetben simán benne lennék :-) Majd utána jön egy 5 hetes katonai vezetői felkészítés. Aztán január végétől kezdődik a szakmai Híradó (rádió). Tudjátok, hogy ezzel voltak fentartásaim, és még vannak is...hiába én már "dzsiájdzsón" nevelkedett gyerek vagyok ;-))) És sajna nem volt rádiós "dzsóóm" csak 'Rambós' :DD No, de ez van, megpróbálom legjobb tudásom szerint elvégezni, mégha úgy érzem nem is áll közel hozzám.
No, nem is tudom mit írjak még, csak gondoltam lejelentkezem :-)

Erőt, s Erényt!

UI: Tényleg megvan valakinek a Criss Mcnab és Will Fowler féle Harci technikák kézikönyve? Kíváncsi lennék a véleményekre.





Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14176
Hogy ki kapott jutalmat azt nem tudom ! Talán vannak itt erre hitelessebek mint az én vélekedésem.


Kanadát összehasonlítani Magyarországgal háááááát SAJNOS elmondhatjuk hogy még csak nem is hasonlóak, így ez nem műkszik !

Ég és föld a kettő mentalitása, hozzáállása, gyakorlata.

Viszont én a pozitívumokat a "tegnap" sérelmeihez, hibáihoz mérten említettem. Nem mintha karba tehetnénk a kezünket, hogy most aztán KÁNAÁN, de legalább egy lépés.

A kis jót is meg kell becsülni idehaza !

:-))
Előzmény: Farkas Roland (14175)
Farkas Roland Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14175

Igen, tudom hogy onkenteskent voltak kint.

 

Itt Kanadaban is vannak arvizek, nemelyik akkora mint Magyarorszag. De az onkentesek civil ruhaban a Voroskereszt szervezeseben pakolnak zsakokat, nem parkettas vallappal a vallukon. Azert ennyi szabadon foghato ezredese nincs a kanadai haderonek mint nekunk...

 

De mondd csak. Az onkenteskedo fotisztek kaptak jutalmat, vagy csak az odavezenyelt, munkalatokat iranyito tiszt? Elobbiert erzesem szerint nem jarna, az utobbiert igen.

Előzmény: Kuruc71 (14174)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14174
Szia Roland !

Az árvíz idején nem egy ezredes pakolt zsákokat. Ennek oka volt többek között, hogy pl a Zrínyiről önkéntesen vállaltak szolgálatott az ales, és ezredes urak.

Tisztelet érte. A katonák is először nevettek, mosolyogtak azon hogy a parkettások hogy pakolnak, de igazából jól esett nekik, és valóban érezték hogy van egymáshoz valami közük.

Az árvíz honvédségre gyakorolt legjobb hatása az egységesülés, és az egymás megismerésében jött létre véleményem szerint.

Csépánál a védekezésre fordított pénz messze meghaladta védendő értékeket. Arról nem is beszélve hogy a katonák jó néhány napon át úgy dolgoztak hogy a civileket leküldték a gátról, mert ÉLETVESZÉLYES volt. Akkor azért drukkoltam, hogy ne szakadjon át mert ez egy olyan küzdelem, és győzelem lehetett, lett ami sokat adott azoknak akik résztvettek benne.



Ui Mr noname ! Te voltál kint a gátakon ? CSak mert ha ott lettél volna akkor láttad, tapasztaltad volna ezeket, de úgy látom, hogy ezen élmények hiányoznak belőled.
Előzmény: Farkas Roland (14173)
Farkas Roland Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14173

Ne hari de ha egy ezredes zsakokat pakol akkor ott valami nagy gond van a szervezessel...

 

Vagy eppen hogy hatekony volt a szervezes es az ezredes urnak nem jutott munka, mert nem neki kellett dontest hoznia a gatyaugyekben?

 

Vagy azt most egy tabornok vette at tole, es megiscsak hulyen szerveztek?

 

 

Most teljesen megzavartal :))) De valami nem gyere be az biztos...

Előzmény: Blue_Sky_007 (14168)
Farkas Roland Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14172

Hagyjatok, az extrem velemeny is velemeny.

 

Mint tudjatok en sem vagyok hasraesve a honvedsegben mukodo elomeneteli rendszertol, de ez nem jelenti azt, hogy CSAK es kizarolag idiotak jutnanak elore. Egy lassu rendszer es szemleletvaltozas megiscsak van, magam is dolgoztam intelligens eloljaroval.

Persze nem intelligenssel is.

 

Azt is tudjuk, hogy attol a kulfoldi iskolatol es nyelvtudastol sem lesz valaki arra melto, hogy elobbre jusson. Sot, rengeteg "csokos" tanult odakint es ma sajnos fontos beosztasokban csucsulnek. Es hallottam ilyentol nem is olyan regen elrontani a "how are you?"-t.

 

Viszont mint mondottam sokan megerdemlik az eloremenetelt. Ami az o munkajukat viszont vegleg lenullazza az a munka hatekonysagat egyoncsapo eloirasok, eljarasok, bevett szokasok, satobbi... A jovo tabornoki generaciojanak erre kell fokuszalnia, mert elvesziti a hitelet ha nem tudja megreformalni a rendszert. Es jonnek a hasonlo hozzaszolasok. Ugy fog tunni, hogy minden tabornokot megvett a politika, minden fotiszt seggnyalo az elomenetele miatt, es csak azok a szegeny csapatnal dolgozok, csak azok kapjak be tovig mindig...

 

Pedig most vegre a szomoru egri bezaras mellett jonehany oromteli nyugdijazasrol is hallani (pl. szf. pk.)

Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14171
Én jobban szeretem a nyugalmat. Dolgokat megvitatni, netán vitatkozni az ilyen stílus nélkül is lehet. Legalábbis eddig tudtam.
Előzmény: Blue_Sky_007 (14170)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14170

Ez a második hozzászólása után észrevehető volt.

Engem nem zavar, kell néha az a kis adrenalin (hamár az I. fokot eltörölték) :-D

Előzmény: Volt tüzér (14167)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14169
....HAZUCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC....

CÖCÖCÖ....!

NEM VAGY KÖZÉNKVALÓ! HÚZZZZZZZZZZZZZZ ....EL INNEN!

Öreg Csóka
Előzmény: Törölt nick (14158)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14168

Nálunk egy alezredes volt a góré, ugyanannyit, sőt majdnem többet dolgozott mint mi, neki ugyi a főnöki munkát is el kellett végezni.

A következő váltásban meg ezredes is nyomta a zsákokat. Tudom, mert utána egy hétig fájlalta a hátát szegény (nem mai csirke volt), de csinálta szívvel lélekkel.

Mi Szelevénynél voltunk, a "legveszélyesebb" szakaszon.

Előzmény: Kuruc71 (14166)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14167

T. Blue Sky 007, Kuruc71, tuzer!

Szerintem hagyjátok a fenébe. Ez a jóember csak arra törekszik, hogy az itt kialakult asztaltársaságot egymásnak ugrassza. Hiányzik ez nekünk? Eddig olyan jól meg voltunk az ilyen hozzászólók nélkül.

mr.noname25 olvtársnak benne van a nevében az összes tulajdonsága. Én innentől így veszem figyelembe az ürgét.

Előzmény: Blue_Sky_007 (14161)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14166
"HAZUCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC . Te is tudod... Ugye?"


Én a véleményemet arra alapozom, hogy ott voltam, láttam, és hallottam mind azt amit leírtam.

Te mire alapozod a véleményed ? Csak hogy a tényszerűségnél maradjunk


ui : A Tatai tüzérekkenél mikor Kunszentmártontól délre sikerült egy éjszaka együtt zsákolni, elkapott az eső. Ponchók ( nem rendszeresített ), esővédők VV ruhák és minden egyébb eső elleni népi "gyógymódok" kerültek elő. Ebben nyomták a melót.

Hogy miért mondom ?

Azért mert mikor bementünk a laktanyába akkor vették le és lehetett látni, hogy a melós csapat a honvédtól a tisztesen, tiszthelyettesen át a főhadnagyig egyaránt állt !
Ha esetleg megint úgy gondolod, hogy hazudtam akkor kérdezz meg egy szerdzsóst a tüzérektől.

De tudok ilyet a Vásárhelyiektől, a 25/1 sektől, sött, szinte valamennyi "harcoló" alakulattól.

Ha nem indiszkrét ez a fene nagy önérzet melyik laktanyában alakult ki benned ?


Előzmény: Törölt nick (14158)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14165
Oda van írva.
Előzmény: Törölt nick (14154)
tuzer Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14164

A stílus maga az ember.

Stílusod alapján megismertünk. További adalék nem szükséges.

Előzmény: Törölt nick (14163)
tuzer Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14162
hazudot.=hazudott.
Előzmény: tuzer (14159)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14161
Tényleg belopod magad az itteniek szívébe. :-))
Előzmény: Törölt nick (14158)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14160

Tudod az jut erről eszembe, hogy amikor utóljára "parancsnokosdit" JÁTSZOTTAM, akkor igencsak főtt a fejem, hogy a kiadott parancsomnak a teljesítéséhez az összes feltételt biztosítottam-e. Ez volt az én feladatom, a beoé, meg hogy a biztosított feltételek mellett a lehető legjobb tudása szerint végrehajtsa.

Egyébként tényleg mostanában sokat internetezek (nem pornót nézek :-D ), hanem az információkat szedem össze a munkámhoz. Akkor most ez baj?

 

Meg az jut eszembe, hogy ha egyszer vettem a fáradságot végigseggeltem több évet az iskolapadban, akkor amikor a beosztott már a csajokat hajkurászta, a feleségem vitte a családot, amikor estin-levelezőn a gyerekkel való játék helyett a vizsgáimra készültem, nehogy már megkérdőjelezze valaki a lehetőségeimet a munkahelyemen. A kapitalizmus az ugyanis erről szól, a legyünk egyenlőek duma az 89-ig tartott.

 

Következő alakalom - állami szintü ünnepség: őrnagy feláll jutalom átvételre, mert kész a munka.

 

A fene enné meg az árvíz idején nem hívtak meg a parlamentbe, és nem adott a köztársasági elnök jutalmat, meg kitüntit. Az a helyzet, hogy CSAK EGY EZREDESTŐL kaptam, de még azt is sokallottam, mert nem tudtam végig kinn lenni, nem kaptam rá lehetőséget. Nem vártam, de jól esett, és a hierarchikus szervezetekben sajnos ez így megy, föntről szépen lefelé.

 

A sivatagi vihar után sem hívták az összes Joe őrmestert a Fehérházba kitüntire.

 

Szerintem nem látod át, hogyan működik egy centralizált hierarchikus szervezet. Ettől még lehetünk egy csapat.

Amiről Te beszélsz, az a bélyeggyűjtő szakkör, meg talán a cserkészmozgalom.

Előzmény: Törölt nick (14135)
tuzer Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14159

T. mr.noname!

 

Tegyük fel, hogy igazad van, és Kuruc71 topictárs valóban hazudot.

 

Mindazonáltal megkérlek, hogy igazad büszke tudatában válts stílust, vagy menj olyan topicba, ahol ez elfogadott. Az MN 1480 topicban sem elfogadott.

Vitatkozni lehet. esetenként kell is, gyalázkodni a tükör előtt lehet.

Előzmény: Törölt nick (14158)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14157
AZÉJÓ viszzaolvasgatni, hogy megismerjük egymást....Legalább annyira, hogy a zemberfia a személyes tanálkozóra is szívesen menjen... EZ ITT EGY BARÁTI KŐR!
(Mégha sokszor, sokmindenben nem is értünk egyet...)
Előzmény: Törölt nick (14154)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14156
Üdv Olvtársak!
(Mr. és MN )
No, jól elvagytok egymással. Látom azé a megbékélés mán a privin megyen. :-)

Sikeres feladatvégrehajtás. Aeg.pk jelent:
- Jelentem a feladatot sikeresen VÉGREHAJTOTTUK!
Feladat nem sikerült: Aeg. pk.
-Jelentem a feladat végrehajtása nem sikerűlt!..... Nézd Főnök, elb@szták!....
Van különbség, nemde?
Öreg Csóka
Ui: A jelentésbeadást lehet "ragozni", megszólítás sötöbö..... :-) Az elismeréseket esetenként nem gondolom át....
Előzmény: Törölt nick (14135)
Kuruc71 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14155
"A munka elismeréséről:
-Pk kiadja a munkát az őrnagynak, az kiadja a főhadnagynak az az őrmesternek, az a tizedesnek.
-Tizedes elvégzi a munkát. Túlórázik, izzad idegeskedik, hogy mivel és hogyan (eközben a többiek a hűvös irodában interneteznek, rejtvényt fejtenek)....De elvégzi a munkát.
-A pk fülébe belesúgja az őrnagy : "Főnök , kész a munka!"
-Következő alakalom - állami szintü ünnepség: őrnagy feláll jutalom átvételre, mert kész a munka.
LOOOOOOOOOOL"



Szia mr.noname25

Ha ez a véleményed a főtisztek, tisztek, tiszthelyettesek munkájáról. Már hogy csak ennyibőláll akkor én kétlem hogy valóban csapatnál szolgálsz.

Vagy ha mégis, akkor nincs rálátásod ara, hogy pl egy zászlóalj a parancsnokával, törzsével, szd pk val milyen munkát végez egy egy zászlóalj szintű , de akár csak század szintű "mozgásnál".

Nem tidom voltál e idén áprilisban a gátakon ( Duna-Tisza- Kőrösök ) ott egy idő után a feladatok ismétlődtek, még is igen komoly feladatot rót a tisztekre a megfelelő munkaszervezés pihentetés, váltás, ellátás, munkavédelem, egyéni szocproblémák leszervezése. Arról nem is beszélve hogy az általam ismert zászlóalj valamennyi szd pk-nak parancsba kellett adni, hogy ne zsákoljon hanem a fenti dolgokkal törődjön.


Előzmény: Törölt nick (14135)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14153
Na jó, én segítek. Sőt, megpucolom én magam. De ha legközelebb nem lesz legalább ilyen, akkor szétrúgom a s...! Megegyeztünk?
Előzmény: Törölt nick (14148)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14151
OK Az enyém sem titkos kalasnyikov47@vipmail.hu
Előzmény: Törölt nick (14150)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14149

Attól hogy tiszt  mint énvoltam nemnézlek le!!! Sok ilyen van mint én!!!

Előzmény: Törölt nick (14146)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14147

Na látod tenézel le!! engem

 

Előzmény: Magyar Néphadsereg (14145)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14145
Na látod tenézel le!! Temeg tisztítsd ki a gépkarabélyod! Szia
Előzmény: Törölt nick (14143)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14144

Felőlem lehetsz bármi, de tebeléd beleivódott hogy lenéznek mért???

A tisztet is lenézik sokszor!

Előzmény: Törölt nick (14140)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14142
Nem ez egy kérdés!!! Próbálok beszélgetni.
Előzmény: Törölt nick (14140)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14140
"Te szerződéses vagy???"
Ez most megkülönböztetés akar lenni? Vagy mit számít?
Ember vagyok, katona. Van más is? Esetleg nigger? Vagy szerződéses? Vagy nigger szerződéses?
Előzmény: Magyar Néphadsereg (14136)
Magyar Néphadsereg Creative Commons License 2006.11.18 0 0 14139

Fojtathatjuk normális hangnemben

Előzmény: Törölt nick (14138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!