Új otthonunkban a kitekerős napellenző a teraszon több szempontból is szervizre szorul.
- a ponyva nagyon ki van, cserélni kellene
- a hajtómű nem mozgatja, üresjáratszerűen forgatható.
Azt szeretném kérdezni, hogy alkatrész (hajtómű, ponyva) beszerezhető - e szerintetek megrendezésre saját kezű csere céljából, vagy nem éri meg szolgáltatás nélkül beszerezni? Úgyszintén érdekelne, hogy sacc per kb mibe kerülne egy ilyen manőver? (Ponyva szélessége kb 280 cm)
Nem az tartja a redőny szekrényt? Le van szigetelve a ház és utólagos hőkamera képek miatt szeretném megvizsgálni az ablakok széleit de a lefutók miatt nem férek hozzá. Ezért lenne fontos.
Látom, itt a redőnyös kérdésekre válasz nem nagyon érkezik, de azért kérdeznék én is.
Adott egy műa ablak rolós szúszoghálóval. Most szeretnék egy redőnyt tenni rá, de nem akarom a szúnyoghálót kidobni. Van erre valami megoldás?
Ha kívülre teszem a redőnyt, akkor át kéne fúrni a szúnyogháló lefutó sint, de ha ott csavarozom, akkor nem fog működni. Esetleg kivülre tenném vissza a szúnyoghálót, de akkor meg le kell vágni a magasságából. Ez megoldható?
A műanyag nyílászárós topikban kérdeztem redőnnyel kapcsolatban, gondoltam, hátha a redőnyös topik jobb lenne, esetleg van valakinek tippje, mit jehet csinálni lefele kattogó és elakadó elektromos redőnnyel?
A részletesebb leírás, videókkal, képekkel itt van:
Elektromos redőnyömet ablakok cseréje miatt le kellett szedni, és sajnos a redőny eltekeredett. A felső és alsó végállás sincs meg, tehát nem áll meg sehol a redőny. Smart home redőny van dc105-ös kapcsolóval, ennyit tudok csak róluk. Neten találtam leírást, hogy, hogy lehetne a kapcsolóval beállítani, de az sajnos az a módszer nem működik. Ilyenkor mi a teendő? Lehet valahogy resetleni a redőny motort, hogy ne tudjam állítani a redőnyt?
Valaki felismeri a képen látható könyökkaros motoros naproló vezérlőjét? Honnan tudnék ehhez valamilyen leírást szerezni? Illetve van beépítve egy szélkerék is - látszólag be is van kötve - de hiába pörgetem, nem húzza be a rolót. Hogyan találhatnám meg a hibát? (a képen a jobb oldali fehér szigetelésű kábelből a kék/barna kábel a szélkerék kábele. )
Máskülönben működik a vezérlés, kiengedi végpontig, és vissza is húzza végpontig a rolót. ( szeretném a külső végpontot módosítani is, mert nagyon kitolja)
Sziasztok! Egy érdekes redőnymotor problémám van: Fali kapcsolón benyomom a gombot, a motor halkan zúg, de nem történik semmi. Kikapcsolom, majd újra be, megint semmi. Kikapcsolom (stop gombbal), majd be, erre megmozdul a redőny. Máskor (ez a ritkább) azonnal reagál, vagy ha várok 10-20 mp-et a gomb benyomása után, akkor beindul. Mindkét irányba csinálja. Szóval olyan, mintha "gondolkodna", hogy most ő meg akar-e moccanni, vagy sem. Mi okozhatja ezt?
Sziasztok.Redőny felszereléshez szeretnék segítséget kérni egy erkélyre fogok egy fa keretre redőnyt felrakni a gurtni átvetetéséhez ami lyukat fúrok a fába abba szükséges e valamilyen átvezető perselyt rakni vagy csak simán jó ha átmegy a fán a gurtni.....
Smarthome motoros redőny távirányító másolással akadtam el.
DC104-esek vannak egyenként párosítva a motorokkal. Vettem egy DC1853-as 15 csatornásat. Erre szeretném feltenni másolással a motorokat.
Az elsőre sikerült is, működik az 1-es és 0-ás csatornával is, de a továbbiakkal nem akar összejönni.
Leírás szerint csinálom: eredeti DC104-esen program 2x, motor visszajelez, DC1853-on kijelzés 2-es mellett 0 és + gomb egyszerre. Nincs a motortól visszajelzés és nem is működik. Mit rontok el?