Több helyről kértem ajánlatot 2 jött vissza, tokosztott b/ny 4-18-4-18-4 meleg perem. Egyik Aluplast 8000 -Hevestherm gyártás-Maco vasalattal 320.000, másik Veka 82md Winkhaus vasalattal, itt nem tudom a gyártót (forgalmazó Fóris ablak) 225.000. Szóval mit tanácsoltok?
Veka 82 md maco vasalattal AMG gyártja, vagy Aluplast 8000 maco vasalattal Hevestherm gyártja, melyikkel járok jobban? A valódi 3 soros tömítés miatt az Aluplast tetszik jobban, de ti mit gondoltok?
Ártani nem árt, de ott az a legkisebb probléma vélhetően. Én inkább fizetnék vastagabb ablaktok-profilért, 3 rétegű üvegezésért. És persze ütném a lakótársak fejét a hőszigetelésért.
az alábbi méretű ablak nyílásokba szeretnék hamarosan új ablakokat (bukó-nyíló) beépíttetni, a régi bontásával: - 293 cm széles, 146 cm magas -> 2 szárny (az eddigi egyeztetések alapján ez úgy tűnik csak sorolással lehetséges) - 148 cm széles, 146 cm magas -> 1 szárny
Jelenleg a Rehau Synego-t néztem ki, 3 rétegű üvegezéssel. (De más márka is lehet akár.) A kérdésem az lenne, hogy ekkora méretű (súlyú) szárnyaknál van különbség a Roto, Maco, Winkhaus vasalatok között? Vagy ez még nem akkora szárnyméret, hogy problémát okozzon, bármelyik jó lehet? Érdemes valamire figyelni ekkora méretű szárnyaknál? Pl. érdemes esetleg szárnyemelőt kérni bele vagy ennek még ennél nehezebb szárnyak esetében van csak jelentősége?
Az eddigi ajánlatokban felmerült gyártók a Realtherm, Piróth Kft., Szuromi Nyílászárók Kft.. A Realtherm-ről ha jól láttam jó vélemények vannak a fórumon, a többiről esetleg van valakinek információja? Vagy más gyártót ajánlanátok inkább?
Köszönöm a tippeket. Ezek között is mindenképpen keresek.
Ma a TT ablaknál jártam, ott a Rehau Euro-Desing 70-s és a SYNEGO 80-s profilból adnak kb. árajánlatot 2 ill 3 rétegű üvegezéssel.(Egyenlőre az általam adott méretek alapján műanyag redőnnyel, szúnyoghálóval felszerelve...)
A gyártása Kaposváron történik.
Ha valamelyik megfelel, akkor a pontos méretek alapján árajánlatot készítenek.
Az üzem és a megbeszélés alapján szimpatikusnak találtam őket.
- megtisztítani ( a szerkezeteket és a falkávákat is
- felfülezni
- újra beépíteni
-
a frissen beszerelt szerkezeteket ( ha ugyanoda építed, akkor az Ytongba eredetileg fúrt lukak biztosan használhatatlanok lesznek)),
akkor hajrá.
Ha rendesen van megcsinálva ( pl. ytongba - ha előfúrunk - 5-ös fúróval fúrunk elő a tokrögzítő csavarnak, és a szerkezeteket a teljes beépítési mélységükben kihabozzuk normális purhabbal), akkor semmi bajuk nem lesz soha.
Ha szarul van megcsinálva, akkor van gáz. De ezt látatlanban a lőtéri döglött kutya meg nem mondja.
Gyakorlatilag az ablakaid kibontásáról és újra beépítéséről van szó. Ha nincs repedés sehol a tok és a falazat között, akkor stabilan áll, felesleges hozzányúlni szerintem.
Érthető, de bármilyen ötletnek örülök. Tegnap leszedtem az üvegezőlécet, csavar nem volt a repedések közelében. Hanem a repedések gyári tartók bal sarkából indultak, valahogy így: https://imgur.com/a/8iJKhTt
Az első tippem az, hogy a hiba az volt, ezekre a gyári tartókra kellett volna még a kiegészítő ék. Bár ez a metszeti ábrán sincs rajta.
Az üveget még nem szedtem ki, de amire még emlékszem, hogy a gyári tartók két oldalán volt egy ilyen lehajló perem, ami valószínű az elmozdulást gátolja vagy az ékek pozicionálását szolgálja.
Még az is lehet hogy ez roppantotta meg a külső üveget, bár ennek kicsi esélyt adok. https://imgur.com/a/iZW6Q1R Ha kikerül az üveg azután talán jobban látszik, hogy mi volt gond.
Fixet úgy ékelünk, hogy alul kettő - általában 4-5 mm-es - műanyag ék, és a két oldalán felül egy-egy db ugyanolyan ék, mint amit alul használtál, de csak "érintőre" ékelve, majd beragasztva.
Homorúak az üvegek ? Ha egy 2 méteres vízmértéket ráteszel, akkor is így látszik ?
Ha elhagytátok az alsó távtartót - műa éket - nem lehet, hogy a gyári csavar fejébe ért bele az üveg ?