Keresés

Részletes keresés

Laci4444 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116309

Fly Egypt-nél túl sokat tényleg nem írnak. Talán a repülőjegyen van feltüntetve. :)

 

http://www.flyegypt.today/Conditions%20&%20terms.pdf

Előzmény: Laci4444 (116308)
Laci4444 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116308

Szia!

 

Van már bőröndötök, vagy még most fogjátok megvásárolni?

Itt van pár adat a bőröndök méretéről:

 

http://www.egyptair.com/en/fly/baggage/Pages/baggage-allowance.aspx

 

Nem árt olyat venni, amit mindenki elfogad, meg emellett praktikus is.

Előzmény: kalopalitta (116303)
kalopalitta Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116307

köszönöm_!!

star-flower Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116306

Nincs megadott méret, csak súly.

Előzmény: kalopalitta (116303)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116305

Szerintem a bőröndméret a fapados légitársaságok sajátja, itt csak mérik, ami kb 20 kg a centiken is belül lenne. 

Előzmény: kalopalitta (116303)
showtimes Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116304

Minden társaság úgy szabja meg a méretet, ahogy kedve tartja, menj fel a honlapjára és nézd meg, minden szükséges adat rajta kell, hogy legyen. Tavaly pl. ezért vittem kisebb méretű kézit, mint szoktam, az más kérdés, hogy se oda, se vissza nem ellenőrizték, de...

Előzmény: kalopalitta (116303)
kalopalitta Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116303

igen,erről már tudtunk,de  inkább a bőröndök mérete érdekel.köszi

Előzmény: star-flower (116302)
star-flower Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116302

Rajta kéne legyen azon az irodától kapott dokumentumon, ami a repülőjegy. De 2 hete 20 kg/fő volt és a kézi max 5 kg.

Előzmény: kalopalitta (116301)
kalopalitta Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116301

Sziasztok..

Mi 23-án utazunk a fly Egypt-társasággala sunwing-be,de sehol nem találom a bőrönd méreteket..jó lenne tudni.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.Üdv

zsuzso100 Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116300

Ők ott vannak, csak eddig mindig hajóról láttam őket, azért ez így sokkal jobb, nem mi mentünk utánuk, hanem egyszercsak jöttek.

 

Előzmény: camel1237 (116299)
camel1237 Creative Commons License 2016.10.12 0 1 116299

Hát ez tényleg csodálatos, ennyire közel háborítatlanul láthattatok ennyi sok delfint. Igazad van, ezt az élményt aki mostanában megy ne hagyja ki, ki tudja, hogy mennyi ideig tart még ez a kegyelmi állapot, már mint a Vörös-tengernek, mert tudom, hogy sokan meg szenvednek ez miatt. Mivel most nem tudok utazni, azt kívánom, hogy jövő tavaszra maradjanak a delfinek is meg legyen elég turista is.

Előzmény: zsuzso100 (116298)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.10.11 0 0 116298

Köszi! Még frissiben megírtam. :)

 

Facebookra feltettem a videót, de most gyorsan feltöltöttem youtubera is, hogy meg tudd nézni.

 

 

Előzmény: camel1237 (116297)
camel1237 Creative Commons License 2016.10.11 0 0 116297

Szia Zsuzso. Nagyon tetszik a beszámolód, köszönet érte. Tényleg jó ötlet megosztani a nyaralást, talán még úgy is működhetne, ha pl. Marsa és Hurg., vagy Sharm és Hurg, lehet majd egyszer kipróbálom. A delfines élményed, na szuper lehetett, sikerült fotóznod, vagy inkább csak csodáltad őket? Próbáltad már a békatalpat, engem már nagyon fáraszt, jól jönne hajókirándulásnál nekem is segítség, és nem is gondolnám ingyen, de eddig még nem sikerült előre ezt megbeszélnem, ha aktuális lesz majd kérek Tőled segítséget, de sajna csak már jövőre.

Előzmény: zsuzso100 (116295)
panya1978 Creative Commons License 2016.10.11 0 0 116296

Szia köszi a választ, többen megyünk így erre a hotelre esett a választás. A fotókon látok csúszdát egyébként.  

Előzmény: jurita (116294)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.10.10 0 2 116295

Pyramisa Sahl Hasheesh - Ali baba

2016. szeptember 25. - október 9.

 

Ismét fantasztikus két hetet töltöttem Hurghadán.

Miután egyéni kívánságaim voltak, nem komplett csomagot foglaltam irodánál, hanem vettem egy repjegyet és a vtours.de oldalon néztem szállást, amikben Benz Gaby volt a segítségemre, ezúton is köszönet érte.

Sokat mérlegeltem, melyiket válasszam, végül első hétre Pyramisa Sahl Hasheesh lett, második hétre Ali baba – fordítva szerencsésebb választás lett volna, mert a Pyramisa fényévekkel jobb hotel, így nagyon éles volt a különbség.

 

Kivételesen Budapestről indultam (mert a bécsi repjegyek nagyon drágák), reptérre érkezéskor már sokan voltak, pedig nagyon időben érkeztünk, aztán kiderült, hogy a tel avivi gépre várnak. Mielőtt a kijelzőre kiírták volna a check-in ablak számát, a Kartagos képviselő mondta, hova álljunk (50-51), így hamar sorra kerültünk, kívánság szerint jobb oldalra és hátra kaptuk a helyet (habár éjszaka szinte mindegy, de azért mégse). Sima út volt, időben érkeztünk az új terminálra. Miután én nem mostanában utaztam Ferihegyről, fura volt, hogy nem akarták elzárni a bank ablakot, így mindenki beállhatott vízumot venni, majd várhattuk a csomagot. Miután nem csomagban foglaltam, transzferem nem volt, ezt Lido intézte nekünk, így hamar oda is értünk a hotelba, kicsit várni kellett a szobára, addig kaptunk egy welcome drinket. Viszont negatívum volt, hogy reggeli nem járt, az első étkezés az ebéd volt, tekintve, hogy délután indultam itthonról, ez nem tett boldoggá, de végülis pihentünk kicsit, nem működött a széf, azt intéztük és már ebédidő is volt.

A hotelben nagyon kevés vendég volt, főleg helyiek, de abszolút semmi probléma nem volt velük, egyébként ők főleg a medencénél voltak.

Szobánk közel volt a tengerhez, az ágyból reggel rá is lehetett látni, szépen felszerelt, vízforralóval – mert esetleg van, akinek ez fontos. J
Takarítófiúnk minden nap hajtogatott nekünk valamit, behintette rózsaszirmokkal és levelekkel, valamint jázminillattal árasztotta el a szobát.

A személyzet nagyon rendben volt, mindenki kedves, mosolygós.

Az ételek nagyon finomak voltak, habár elég alacsony foglaltsággal ment a hotel, mindig volt választék.

Reggelinél a szokásos: kint egy fiú sütötte az omlettet, bent a szokásos felvágottak, sajtok, zöldségek, főtt tojás, kenyerek, édes péksütik, joghurtok, gyümölcsök, gabonapelyhek, kávé, tea.

Ebédnél két lehetőség volt, a tengerparti bárban valamilyen hús volt, tészta, zöldségek, édes péksüti, inkább csak könnyű ebédnek, a főétteremben szélesebb választék volt, mindig volt hal, marha és csirke, valamint rizs, tészta, zöldségek, gyümölcsök, sütemények.

A vacsora is az ebédhez hasonlóan, annyival kiegészítve, hogy kint a fiú készítette a tésztákat kívánság szerint, illetve volt valamilyen grillezés is.

Utolsó napon az egyik pincér elmondása szerint 15 foglalt szoba volt, a kinti sütés beköltözött a benti térre.

A medence és a kert is nagyon szép, a neten található képekhez képest nagyon szépen megnőtt a növényzet.

Esti műsorról nem nagyon tudok beszámolni, addigra mindig nagyon elfáradtunk és meglehetősen későn kezdődött, a gyerek diszkó is 21 óra után.

Napközben volt egy-két animáció…vagyis inkább lett volna, nem nagyon volt jelentkező.

A part csodaszép, fehér homok, gyönyörű kék víz, akárcsak Giftunon lennénk, viszont őrült szél fújt folyamatosan, így a külső részre esélytelen volt kiúszni, az öbölben kisebb-nagyobb korallkertek voltak. Egyszer úsztam távolabb a parttól, de elég erőteljes a sodrás befelé, nehéz kiúszni, így többet nem mentem messzire. Ezt a részt leginkább a Fort Arabesque előtti részhez tudnám hasonlítani élővilág szempontjából.

Egyszóval minden szempontból tökéletes volt, csak jobb lenne, ha többen lennének, mert csodaszép hely a környékről nem is beszélve. Kb 10 perc sétára van a színes lámpás, szökőkutas tér az Arrival Piazza, de az egész tengerparti sétány nagyon szép, igényes és tiszta! Ha valaki hosszabb távban gondolkodik, lehet bérelni kis villanyautókat, mi nem tettük, valahogy az egy hét kevés volt erre.

 

A hét folyamán egy kiránduláson voltunk, El Gouna – Dolphin House programon Lidoval.

Nagyon-nagyon szeles idő volt aznap is, ahogy hajóztunk északra, azon gondolkodtam végig, hogy én hogy fogok így vízbe menni?! Aztán mondta a kísérőnk, hogy keresünk csendes helyet, hihetetlen volt ez akkor nekem, aztán egy zátony mellett kötöttünk ki elsőre, ami felfogta a hullámzást. A hajón volt több nemzetiség, németek, orosz nyelvűek, helyiek, kínaiak és mi.

Az első sznorinál páran mentek a vízbe rajtunk kívül, ők maradtak a parthoz közel, minket hármunkat vitt magával a fiú, korall szempontból nem volt nagy szám ez a rész, aztán kérdezte, hogy menjünk-e tovább, akarunk-e extrém dolgot, akkor átmegyünk a szeles oldalra…hát elsőre ledöbbentem, hogy ilyen szélbe hogy mennénk ki a nem védett részre, de gondoltam olyan helyre úgyse megyünk, ami veszélyes lenne, a másik párnak volt uszonya, nekem nem, így engem kézen fogott, majd kis idő múlva megálltunk és mondta, hogy itt vannak a delfinek a közelben, mellettünk volt egy hajó, arról is látták…ahogy kimondta, hamarosan megjelentek alattunk, mellettünk, 1 kicsi és 4 nagy delfin. Hihetetlen élmény, alig tértem magamhoz, mi nem is mozdultunk, csak néztük őket, annyira elvarázsolt, hogy eszembe sem jutott közelebb menni, tökéletes volt ebből a pár méteres távolságból is, fantasztikus volt…aztán visszaúsztunk a hajóhoz, még akkor a hajóról láttuk őket, de csak pár pillanatra jöttek fel, nekünk hatalmas élmény volt a víz alatt látni őket. Ami nagyon tetszett, hogy a hajó nem ment rájuk, nem követte őket, hanem minimális motorral haladtunk, sokszor talán csak ringatóztunk és vártuk őket.

Átmentünk egy másik sznoris helyre, itt sem volt nagy sznoris élmény, de mindegy is volt már nekünk, itt egy kínai kiscsajjal kiegészült a kis csapatunk és négyünket kísértek.

A hajón volt az ebéd (hal, rák, tintahal, tészta, saláta), utána kikötöttünk El Gounánál, nem az egész csapat jött velünk, egy kis csónakkal körbementünk a lagúnákon, megnéztük az akváriumot és busszal mentünk vissza a szállásra.

Leírhatatlan élményben volt részünk, nagyon ajánlom mindenkinek.

 

Vasárnap dél körül kicsekkolás után átköltöztem az Ali babába, kicsit közelebb is legyek a városhoz.

Becsekkoltam, mondták, amíg elrendezik a szobát, addig menjek nyugodtan ebédelni. Ami egyből feltűnt, hogy itt sokkal többen voltak, rendesen sorban kellett állni, ami előző héten nem volt abszolút jellemző. Itt teljesen szokásos kínálat volt, csirke, hal, marha, rizs, krumpli, tészta, gyümölcs és a szokásos sütemények. Ebéd után elkísértek a szobához, földszintit osztottak ki elsőre, nem volt vele gond, de én jobban szeretem az emeletit, így mondta a recepciós, ha szeretném, akkor másnap elintézzük. Amivel még nem találkoztam Egyiptomban, hogy a széf nem a szobában volt, hanem a recepción egy kis fiók, amibe fényképező már nem is fért, így csak pénzt és útlevelet tettem oda.

Másnap intéztem az emeleti szobacserét, kaptam egy kulcsot, hogy nézzem meg, de még ki kell takarítani, úgyhogy ha megfelel, menjek délután vissza a költözés miatt, így is volt. Az első szobában a fürdő jobb volt, de nekem fontosabb volt az emeleti, így cseréltem.

A medence rész és a kert szép volt, a part már annyira nem tetszett, mindenképpen ajánlott a fürdőcipő. Van egy kis móló, onnan is be lehet menni a vízbe, illetve a part jobb oldalán egy kisebb szakaszon homokos, akinek nincs cipője, mint pl nekem. Pár kőhalom, koralldarabka van a parton, minimális élővilággal, habár annak ellenére láttunk tintahalat, egy kis albínó murénát a parthoz közel, kis bohóchalat, kis Picaso hal családot, kb 2 cm-s kis halakkal, pöttyös ráját, triggert, doktorhalat…tehát annak ellenére, hogy a semmire számítottam, annál azért valamivel több volt.

A két testvérszálloda (Aladdin és Jasmine) zárva voltak, elvileg el lehet sétálni, mi nem tettük.

Ami nekem negatívum volt: reggelinél sokan ettek omlettet…azaz ettek volna, mert sorra mindenki azt kapott ami éppen elkészült, omlett, tükörtojás, legritkább esetben volt omlett zöldségekkel, ahogy mindenhol máshol, és mivel sokan voltak, pont emiatt lehetett, hogy nem is nagy igényességgel készült.

Ami a legnagyobb negatívum volt, csütörtök-pénteken ellepték a hotelt a helyiek millió gyerekkel, étkezéseknél ricsaj, mindenki csak ment, se látott-se hallott…na, ezt a személyzet már nem tudta kezelni. Véleményem szerint az lett volna a jó, ha a harmadik éttermet megnyitják az európai vendégek számára, kb hét közepétől a második étterem is kinyitott, a harmadik valami vip étterem lehetett hangulatvilágítással. Amellett, hogy mindenhol ember volt, elfogyott a pohár, a leveses tányér, pénteken reggelinél nem volt hely az étteremben, akkor csak egy volt nyitva…tehát itt az én türelmemet is erősen próbára tették.

Ami pozitív és még sehol nem láttam, almás fanta is volt az autómatában, igaz eléggé hígítva, napközben általában fröccsöt ittunk, és a tengerparti étteremben ettünk, itt volt pizza, tészta, egyféle leves, hamburger, hotdog, csirkehúsos kifli és sült krumpli.

Alapjában véve nem volt gond az ételekkel, de nekem az előző héten a Pyramisában sokkal jobban ízlett…persze, lehet mondani, hogy az más árfekvés, nekem így foglalva minimális különbség volt a két hotel között árban.

Igazából jól éreztem itt is magam, volt tenger, napsütés…de ide nem megyek vissza.

Ezen a héten két programon voltam, Utópia és az elmaradhatatlan Paradise (sajnos Dendera-Abydosra nem volt más jelentkező, majd legközelebb).

Utópia nagyon szép program, kár, hogy nem sokan mennek rá. Busszal mentünk az Amwaj hotelig, két helyen álltunk meg sznorizni, az első állomásnál elég mély volt a víz, szép volt, de látványosabb ha nincs ekkora mélység, a második állomás egy csoda volt, 7 vízalatti torony, kb 15 méteres mélységgel. Majd kikötöttünk a szigeten egy kis üvegfenekű hajóval, kb egy órát voltunk és indultunk vissza, volt még horgászat és banánozás, matracozás, naplemente a hajóról és sötétben kötöttünk ki. Itt az egyetlen negatívum volt, hogy a hajón nagyrészt orosz nyelvűek voltak, hááát…nem tanultak meg igazán viselkedni, ezen kívül egy lengyel pár, csehek, németek.

Paradiseról igazán újat nem tudok mondani, szuper volt mint mindig, csak az erős szél és áramlások miatt még mindig nehézkes volt az úszás…levontam a tanulságot, venni kell egy uszonyt. J

 

Hazafelé elvileg kicsekkoláskor jött volna a transzfer – előző nap fixáltam a transzfert az Anubisal, hazafele mégis jobb a többiekkel menni és utólag kiderült, hogy jól tettem, mivel késett a gép, a hotelból sem kellett elmenni, csak 14.10kor jött a transzfer.

A biztonsági ellenőrzés a szokásos, első helyen nem kellett cipőt levenni és nem volt mindenkinek motozás, a második helyen viszont igen, ahol már csak a kézi volt. Két vizet hagytam a táskámban, átvilágítás után rámszóltak, hogy tegyem ki a vizet, de nem foglalkozott olyan komolyan velem az illető, így a félig lévőt kitettem…aztán vártuk a hazautat…már aki. J

 

Összességében ismét szuper nyaralás volt, a második hét elején kicsit besokalltam, a nemtörődömség, az állandó ismerkedni akarás…talán az is szerepet játszott benne, hogy az első héten nyugi volt, világos, tágas tér, a második hétre ez beszűkült és beszürkült…de a hét végére mégis oda jutottam ki, hogy Vörös-tenger csak egy van. <3

 

jurita Creative Commons License 2016.10.09 0 0 116294

Szia, a biztonság teljesen jó, mi is az őszi szünetben megyünk. A favorit nálunk is a Tropitel volt, de a két gyerekemnek fontos szempont a csúszda, nekünk meg a szép korall. Csúszda nincs a hotelben, és én azt az infót kaptam, hogy nagyon szeles és így ne is engednek be a vízbe, vagy nagyon felkavarja a hullám és nem látszik tisztán a korall. Viszont a hotel nagyon jó barátaink már voltak ott többször. (Náluk nincs gyerek) Mi végül ismét a Makadi-öblöt választottuk, tavaly is ott voltunk az őszi szünetben és nagyon bevált. 

Előzmény: panya1978 (116293)
panya1978 Creative Commons License 2016.10.08 0 0 116293

Sziasztok

 

őszi szünetben mennénk hurghadára Tropitel szállodába volt már vok itt ajánlani tudja? Két gyerekkel mennénk. Milyen kint a biztonság vki tud infót erről?

camel1237 Creative Commons License 2016.10.08 0 0 116292

Szia. Több mint három éve voltam utoljára a Citadelben, ajánlani szerettem volna a beszámolóimat, de már törölték. Van a hotelben búvár iroda és a hajók is a szállodából indulnak, nem kell máshová utazgatni, és a partról is lehet, hogy milyen azt nem tudom, mert mi csak sznorizunk. A part nagyon hosszú és változatos, néhol majdnem olyan szép mint a Makadi öböl északi része. Nagy szélre nem emlékszem, de mivel nincs móló, csak a kikötői részen nem engednek szél esetén a vízbe, máshol lehet fürödni, na meg van egy két hely ami sziklás, ott veszélyes a bejutás nagy hullámoknál.

Előzmény: andandand (116291)
andandand Creative Commons License 2016.10.07 0 0 116291

Hello! Még egy kérdésem lenne. Citadel Azur Resort-ról mit tudtok,azon a részen a búvárkodási lehetőségek milyenek? Illetve mennyire szeles? Köszönöm! 

Vén Halász Creative Commons License 2016.10.05 0 0 116290

Ahol sekély a tengervíz, azaz lassan mélyülő ott jobban érezhető az apály-dagály. Apálykor száraz a part. Mélyebb vizeknél és meredek korallfalnál nem érezhető annyira. Én nem kedvelem az olyan partokat,a egyszer száraz máskor nagy vizes felületek vannak.

 

Ez inkább Hurghadára jellemző. Sharmon nem annyira. A szálloda kiválasztásánál a fényképek és beszámolók alapján erről meg lehet győződni.

Előzmény: yukata (116285)
Laci4444 Creative Commons License 2016.10.05 0 0 116289

Elírtam :) A homokos partszakaszt szerettem volna írni, ahol nem lényeges az élővilág. :) :) :)

Előzmény: Laci4444 (116288)
Laci4444 Creative Commons License 2016.10.05 0 0 116288

Szia Yukata!

 

Ez az apály-dagály azért szerintem nem olyan vészes. Ha kamerázni szeretnél a vízben, akkor néha kicsit zavarosabb lehet, de szemmel akkor is el lehet látni párszáz méterre. A tenger kicsit lehülhet, legalábbis a víz teteje, viszont a hidegebb vízben meg még jobbak a látási viszonyok, mint amikor belekerülsz egy termálvízhez hasonló részbe. :) A forró vízben viszont jobb érzés úszkálni, de ha utána hidegebb vízbe kerülsz az meg nagyon nem jó. :)

Egyiptomban mindenféle partot meg lehet találni, igazából az ár a lényeges, hogy mennyit szánsz rá az üdülésre, és hogy szeretnél e látni korallokat, meg halakat, vagy tekit, estetleg dugongot, vagy elég a homokos part is, ahol az élővilág a lényeges. Még a hotelekben az ellátás között van nagy különbség, itt nyilván az árain is lehet látni. Olyan is van, hogy drága egy hotel és még sem egy nagy a szinvinal, fordítva már ritkábban, de olcsóbb hotelek között is van sok jó.

Előzmény: yukata (116285)
Laci4444 Creative Commons License 2016.10.05 0 0 116287

Nagyon szívesen! Szezonban többen vannak itt a fórumon, mostanában mi is ritkábban járunk erre.

Nekünk is nagyon sokan szoktak segíteni. Ha van még kérdésed írj nyugodtan.

Jó nyaralást kívánunk Nektek!

Előzmény: rika13 (116286)
rika13 Creative Commons License 2016.10.04 0 0 116286

Köszönöm, hogy a tapasztalataidat leírtad, sokat segítettél. Az Antinált már első nap beszerzem a biztonságkedvéért és utána csak a jó dolgokra koncentrálni és pihenni. :)

Előzmény: Laci4444 (116281)
yukata Creative Commons License 2016.10.04 0 0 116285

Sziasztok!

Még nem voltunk Egyiptomban, szeretném ha adnátok egy kis segítséget, melyik rész

az ahol kevésbé érezni az apály-dagály jelenséget. Csak pihenni, fürödni szeretnénk és

ne kelljen párszáz métereket megtenni egy kis pancsolásért.

Köszönöm.

Vén Halász Creative Commons License 2016.10.04 0 0 116284

A mellette lévő Fort Arabesque előtt már lehet sznorizni, koráll szigetek vannak.

Előzmény: jurita (116283)
jurita Creative Commons License 2016.10.03 0 1 116283

Köszi, tavaly is a makadi öbölben voltunk a Sarayaban, akkor néztük ki a Sunriset mert közelebb van korallfalhoz. 

Előzmény: Vén Halász (116282)
Vén Halász Creative Commons License 2016.10.03 0 0 116282

Mi ott voltunk tavaly, nagyon jó nyaralásunk volt. Mi a Liliom-mal szerveztük, majdnem egyéni.

A szállodától jobbra kicsit már jó sznorizási lehetőség van, a szálloda meg szuper.

Előzmény: jurita (116277)
Laci4444 Creative Commons License 2016.10.03 0 0 116281

Kicsit olyan ez, mint az országunkban a tb. Ez ugye ki van fizetve, és ezért szolgáltatnak. Nem kell adni borítékba pénzt senkinek sem. Ugyanazt kapod így is. Vagy mégsem.

Én úgy látom, hogy a magyarok többsége nem ad pénzt a recin. Persze, nem is kötelező ez. Én pl. idehaza nem szeretek adakozni, mert úgy gondolom, hogy nem oda megy, ahová kellene. Kint legalább tusom, hogy jó helyre kerül. Bár a recisek azért nem az a réteg kint, mint a takarítók, de azért a legtöbben megérdemlik, és ha adtok majd valakinek kint, mert úgy gondoljátok, hogy megérdemli pl. a takarító, akkor látni fogjátok, hogy örül a pénznek. Van, aki csak azért adja, hogy legyen a szobában wc papír, vagy szappan, ami ugye magától jár. :) Vagy mégsem. :)

Ha egy 10 dollárost tesztek az útlevélbe, lehet, hogy az is elég, de ez nyilván nem kötelező. Van aki pénz nélkül is nagyon rendes, sőt a legtöbben azok.

Fáraó átkára mi inkább kólázunk egész nap, de van aki a páleszra esküszik. Talán volt teszt, hogy az a baci, ami kint van vígan megél a szeszben is.

Csapvizet kerüljétek, fogat se mossatok vele, jégkockát nehéz elkerülni. :) Ami nem "lebetegedős" hotel, ott attól sem lesz bajotok.

Ha kicsit is érzitek, hogy kapar a gyomrotok inkább vegyetek be Antinált. Ezt mindenképp nem árt megvenni kint, és akkor nyugodtan ehettek, ihattok. Ha nagy a baj, akkor meg vannak miniklinikák a hotelekben, és ott felturbózzák az embert. Szerencsére még ezt nem kellett próbálnunk. :)

Ha hasmenés is lenne, akkor a Streptoque is kell, meg hozzá ásványi só. Nagyon hidegeket ne igyatok, és a kinti baci után vannak kint nagyon furcsa izű teák is, amik szintén gyógyító hatásúak.

Párszor voltunk már Egyiptomban, szerencsére kisebb gyomorkaparásnál nagyobb baj nem volt, és a két gyógyszer, amit írtam pár percen belül segített. Lényeg, ahoyg ha bajotok van ne várjatok, vagyétek be ezeket. Van kint olyan hotel is, ahol gyakoribb a lebetegedés, de itt a fórumon, és a face-en is meg tudod kérdezni, ha legtöbb embernek nem lett baja a hotelben, akkor nektek sem lesz nagy valószínűséggel. Még azért Normaflore féleségeket is ihattok.

Azért ne erre készüljetek, inkább érezzétek jól magatokat, és sznorizattok sokat. A kinti emberek nagyon barátságosak, az az 1% aki meg nem az, azzal úgy sem lehet mit csinálni.

Előzmény: rika13 (116279)
jurita Creative Commons License 2016.10.02 0 0 116280

Türkissel megyünk isztambuli átszállással az a légitársaság honlapján foglaltuk még márciusban 200€/fő volt. A hotelt a rufa.at oldalán néztük ki és egy utazási irodában foglalták be nekünk. Kb 100.000-150.000 Ft-ot spórolunk vele. Az őszi szünet feláras. Már tavalyi szünetben is egyén szervezéssel mentünk csak akkor jóval kedvezőbben a wizz air-rel. Esetleg nézd meg az Eti oldalát, nagyon jó ajánlataik vannak, csak nem a szünetre.

Előzmény: xenia1850 (116278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!