Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2016.07.12 -10 0 21259

Hát engem nem éjszaka, hanem fényes nappal akartak kirabolni hárman úgy, hogy a földre tepert az egyik, a másik kettő meg őrt állt. A Terminihez mentem, már majdnem ott voltam. Senki meg nem áll segíteni, se gyalogos, se autós, hiába megy el melletted. Szerencsére ellenálltam és sokáig tartott és így elszaladtak pénz és ékszer nélkül.

 

A Termini környékén elég sok ilyesmi van.

Előzmény: Mmm8899 (21254)
Manipura Creative Commons License 2016.07.12 0 1 21258

Szálltam meg többször is a Termini környékén.  Éjfél körül is értem már haza. Nem tartozik Róma hangulatos vagy romantikus helyei közé,  több a hajléktalan és a bevándorló, de biztonságosnak éreztem mindig.  A közlekedése nagyon jó nappal és éjjel is, 2 múzeum és néhány különleges templom is a közelben van. Romantikázni van számos klassz hely, és persze a szálloda. Néhány alapszabály és körültekintő óvintézkedés mint minden más világvárosban és minden rendben lesz. A Róma utazási tanácsok fórumot is ajanlom figyelmedbe felkeszüléshez, majd ha még marad kérdésed azt is ott tedd fel. 

Előzmény: Mmm8899 (21254)
papanick Creative Commons License 2016.07.12 0 0 21257

Nem ott szoktam lakni, mert nem szeretem a pályaudvarok környékét minden praktikumuk mellett. Kinézetre nem a legjobb környéke Rómának, de még nem halottam arról, hogy komoly probléma lett volna ot. Én is jártam arra viszonylag későn (éjfél körül), de semmi probléma nem volt. Nagyon sok száloda van a környéken, nem engedhetik meg maguknak, hogy rossz híre legyen a környéknek. Róma belső részének (csak azt ismerem) szerintem jó a közbiztonsága. Egyébként számtalan fegyveres testület van az utcákon, katonaság, csendőrség, rendőrség, városi rendőrség ...

Előzmény: Mmm8899 (21254)
vélemény Creative Commons License 2016.07.12 0 0 21256

Szia!

 

Én mindig azon a környéken lakom, közlekedési szempontból nagyon praktikus. DE még sosem  értem vissza a szállodába éjfélkor. Általában 9-9.30 körül már a szálláson vagyok. Soha semmi problémám nem volt, pedig én elég félős vagyok.

 

Előzmény: Mmm8899 (21254)
Zaska1 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 21255

Sziasztok!Sajnos nem tudtam felhasználni,ezét eladnám 2db  Kombinált jegyemet a  Colosseum, Forum, és Palatinusba szól 12 Euró volt darabja + 2 EUR foglalási költség felszámításával 28 euró volt . A pénztárnál a helyszínen kell átvenni és így nem kell sorba állni ,külön kapun be lehet menni. 22 euróért átadnám.

Mmm8899 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 21254

Sziasztok! Szeptember közepén megyünk nászútra a párommal Rómába. Sikerült elég jó áron - elvileg - nagyon jó helyen szállást foglalnunk, ám egy pár visszajelzés nem hagy nyugodni. Páran (10-ből 1 visszajelzés volt ilyen kb.) írták tripadvisor-ön, hogy a környéket nem ajánlják gyermekes családoknak, illetve hogy éjszaka nem érdemes arra menni. Konkrétan a termini déli részéről 2 utcára van a hotel, a pontos címe Via Gioberti 30. Akik már jártak Rómában és nagyjából képben vannak a közbiztonsággal azoktól kérdezném, hogy sikerült a helyi nyóckerbe' szállást foglalni, vagy azért nem kell attól tartanom, hogy ha éjfélkor szerelmesen hazasétálunk, akkor valaki meg fog szurkálni a pénztárcánkért? Kicsit aggódom most emiatt.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.05 0 0 21253

"A támogatásért cserébe a vállalkozó 15 éven át reklámozhatja cégét a Colosseum megújult homlokzatán."

Erre azért kíváncsi leszek :)) Gyönyörűen megtisztították a köveket, majd eléjük dobnak egy több száz négyzetméteres molinót :)))

Előzmény: stevebi (21252)
stevebi Creative Commons License 2016.07.05 0 0 21252
Ucsilla Creative Commons License 2016.07.04 0 0 21251

Igazán köszönöm a segítséget! :)

Előzmény: bonnita (21249)
bonnita Creative Commons License 2016.07.04 0 0 21250
Előzmény: bonnita (21248)
bonnita Creative Commons License 2016.07.04 0 0 21249

Amint látod elég gyakran megy vonat Tivoliba, megy egy reggel a Terminiről is, a többi a Tiburtina-ról. A jegyeket automatákból érdemes megvenni, mivel legtöbbször hosszú a sor a pénztárakban. A vonatjegyet érvényesíteni kell a peronon, ezt szigorúan veszik. Tivoli kellemes kis város ha egy egész napot ott töltötök akkor a Villa d'Estén kívűl lesz idő Hadrianus villájára, Villa Adriana - esetleg a Villa Gregorianára is.

 

Előzmény: bonnita (21248)
bonnita Creative Commons License 2016.07.04 0 0 21248
Előzmény: Ucsilla (21247)
Ucsilla Creative Commons License 2016.07.04 0 0 21247

Sziasztok! Már egy ideje intenzíven olvasom a fórumot ötleteket és tippeket gyűjtve és tudom, hogy ha visszakeresek sok infót találok Tivoliról, de már össze vagyok kissé zavarodva :) Először megyünk Rómába 6 napra, és nagyon szeretnék egy napot Tivoliban tölteni. Mivel érdemes és egyszerűbb az oda és visszajutás? Édesanyám is jön velünk, nem szeretném feleslegesen kifárasztani :) Mi az amit feltétlenül érdemes itt megnézni? Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

vélemény Creative Commons License 2016.07.01 0 0 21246

Mindig nagy öröm olvasni egy újonc szerelembe esését!

Persze, hogy még visszamentek.

Előzmény: erikanyu (21245)
erikanyu Creative Commons License 2016.07.01 0 0 21245

4. nap

A hazaút napja. Már este bepakoltam, hogy másnap azzal ne menjen az idő. Úgy gondoltuk inkább a szállás közelében sétálunk, pakkok nélkül, és utána irány a transzfer busz és a repülőtér. Mivel a Piazza del Popolón előtte buli volt, nem igazán tudtuk megnézni a teret, így ezt hagytuk mára, és a Borgesse park kis részét, ami belefért az időnkbe. Szintén a jó kis utolsó reggelink után indulás. A tér szép, diszkút fotó. Meglátva egy templomot, akkor legyen az is még. Jól tettük, nagyon szép volt a Santa Maria bazilika. Ezután felkapaszkodtunk a függőkerten és megcsodáltuk a Borgesse parkot, sétánk során elmélkedtünk a sok-sok látnivalón, és búcsúztunk Rómától. Szálláshoz séta vissza, majd az út a repülőtérig, és immár izgalom nélkül élvezhettük a repülés örömeit. Budapesten már várt fiam a "Transzfer kocsinkkal" és hazafuvarozott minket. Biztos hogy még visszajövünk. 

erikanyu Creative Commons License 2016.07.01 0 0 21244

3. nap

Jegyünk volt, na, nem az operába, hanem a Vatikánba, pontosan 9 órára. Ezt tényleg nem igazán értettem, hogy mások miért állnak hosszú órákat sorban, ha előre meg lehet venni a jegyet, tényleg az a 4 euró vágja őket földhöz amennyivel többe kerül így  a jegy? Szóval finom reggeli után, irány a gyalog a Vatikán. Fél 9-re ott is vagyunk, és már mehetünk is be, a többiek mellett elszáguldva, a jegypénztár még nyitva sincs. Elkezdjük több órás utunkat a Vatikánban. Készültünk a tömegre, de bevallom őszintén, talán a Michelangelo teremben volt nagy tömeg a többi hely nézhető volt. És itt meg kell említenem, hogy fogalmam sincs hogy láttuk-e az összes termet, én teljesen rábíztam magamat a férjemre, és a térképére. Órákon keresztül néztük, ámultunk a híres festők, szobrászok művein. Olyan 2 óra körül úgy éreztük elfáradtunk szellemileg többet nem tud befogadni az agyunk, azért írtam, hogy nem biztos, hogy minden termet láttunk, nekünk ennyi elég volt. A fontosabb állomásokon végigsétáltunk, megcsodáltuk a Raffaello, Donatello, Michelangelo műveit. Úgy érzem rám a szobrok tettek nagyobb hatást, boldogan szemléltem a Laokoón szoborcsoportot, a Piétát, Apolló szobrát. Ezután következett a Szent Péter bazilika. Nem volt hosszú sor, de lábaink pihentetése céljából a hosszabb liftezést vállaltuk be, jól tettük. Nagyon szép volt a kupola belseje, a kinti kilátókról pedig szép Róma látképek készültek. Kávé is megvolt.   Már a neten kinéztem a http://www.pastasciuttaroma.it/ gyorséttermet,így ide vezetett az utunk. Atival isteni tésztákat, és pizza szeleteket faltunk. Ezután, már okosan mentünk a szállás felé, egy kis pihenőre. Egy órát engedtem magunknak, mert tudtam utolsó teljes napunk, van amit még feltétlenül meg szeretnék nézni.  A Pantheon mellett már 2x is elmentünk, de sajnos már bezárták, valamint a II Emánuel emlékműről is lemaradtunk, ezért erre a két helyre igyekeztünk délután. Újra metróra pattantunk, és mint már rutinos római turisták robogtunk az Emánuel felé. Lift rendben, kilátás gyönyörű, képek készültek. Ati szomorkodott, csak mert a kávézó itt fent zárva volt. Órára pillantva láttuk még belefér a Panthenon is, irány kicsit nagyobb léptekkel, de odaértünk. Konstatáltuk a hosszú sort, de láttuk gyorsan halad, hát beálltunk. Érdemes volt ide is visszajönni, mert nagyon szép ez a bazilika is, meg az hogy egy ilyen régi épület, ilyen szépen fennmaradt. Ati lekamerázta a lyukat, amin szépen besütött a nap. Kötelező látnivalók letudva, és még van egy kis időnk, akkor jöjjön a beharangozott San Paolo fuori le mura, a virágszőnyeggel. Hát a fórumon biztos valamit félreértettem, mert virág az sehol azonban egy jó kis római piacra vetődtünk, ami még kimaradt az utunkból. Tehát semmi csalódottság, irány a piac, és az esti élet. Csak az órát figyeltük, hogy az utolsó metrót le ne hagyjuk. Szóval séta, vacsora a piacon, és haza a szállásra. 

erikanyu Creative Commons License 2016.07.01 0 0 21243

2. nap

Reggel időben keltünk, hogy ebbe a napba is beleférjen minden tervezett program. Azt beszéltük meg Atival, hogy haladunk a terv alapján, és ha valahol elfáradunk, vagy elég volt, akkor pihenünk, nem baj ha kimarad valami is, azt már ekkor éreztük, hogy ide visszatérünk majd. Erre a napra terveztem reggelre a Szent Pietro Bazilikát a Mózes szoborral, a Colosseumot, Forum Romanumot, Palatinust. délutánra a Capitoliumot, II Viktor emlékművét, Borgesse parkot, és a Pizza de Popolót. Metróval mentünk a Bazilikához. Korán odaértünk, így még a csoportos szelfiző kínaiak előtt megtekinthettük az óriási szobrot. Nagy hatással volt rám. Metró: annyi hogy nagyon szuper közlekedési eszköz, néha sokan vannak rajta, de a célnak tökéletesen megfelel. A 4 napunk alatt csak metróval közlekedtünk. Colosseum, irány a bejárat, Róma passal sorban pici sorban állással, már be is jutottunk. Ámulatba ejtenek minket a méretek, és a történelmet érezzük a lábunk alatt. Ati sokkal jobb történelemből, így ő mesélt egy kicsit a régi római korról. Megbeszéltük, hogy csodáljuk az akkori kor embereit, hogy egy ilyen hatalmas épületet hoztak létre, valamint szidtuk a barbár háborút amely ennek nagy részét lerombolta. Több órás séta után, miután már mindketten úgy éreztük, hogy mindent láttuk, és a szemünk is ép maradt a szelfi botok között, átsétáltunk a Fórum Romanómra. Itt kisebb sorba kerültünk, Róma pass ide-vagy oda, de a sor hamar haladt. Elkezdtük sétánkat a romok között. Itt is fejet hajtottunk a kor építészeinek, minekután ide sem hoztam a könyvemet, az angol kalauzok szavait próbáltam elkapni, és kissé tájékozódni, hogy éppen  mit is látunk. (Aztán persze a szálláson mindent elolvastunk hozzá, ez volt az esti mese), a Palatinust majdnem kihagytuk, de nem hagytam magamat, férjemet oda is elkalauzoltam. Itt is több órás sétánk után elindultunk a Capitólium felé. Itt követtem el egy nagy hibát, szépen meg kellett volna ebédelni, és elmenni a szállásra pihenni egyet. A többi napon erre már nagyon odafigyeltem.  Megtaláltuk a Capitolium bejáratát. Sajnos itt eléggé el voltunk fáradva, azt gondolom nem tudtuk olyan figyelemmel kísérni a műveket. de láttam a filozófusok termét, a tövishúzót, a nőstény farkast, és a többi híres művet is megtekintettem. Mivel már összeestünk majdnem a fáradtságtól, azt mondtam páromnak irány a szállás, kis pihenő. Nagyon jó helyen volt a szállás, hisz metróval pillanatok alatt ott voltunk. Egy kis frissítő zuhany egy órás pihenés, és már felfrissülve indultunk újra útnak. Ezután ezt minden nap megtettük. Fél 8-kor indultunk útnak. Tudtuk, már csak olyan helyre mehetünk ami nem nyitvatartós, így irány a belváros, és a Trevi kút. Metróval elmentünk a Colosseumhoz, és onnan egy nagy séta a városban. Vacsora egy nagyon aranyos olasz bácsi vendéglőjében. Isteni tésztát ettünk, majd Ati megkóstolta a rizsgolyót is. Kaptunk a bácsi ízletes sonkájából kóstolót is. Fagyizás, és séta vissza a szállásra. 

erikanyu Creative Commons License 2016.07.01 0 0 21242

Sziasztok!

Akkor jöjjön az én kis összefoglalóm. Tudom Nektek nem sok újat tudok mutatni, mondani, de talán majd jönnek az leső rómások és nekik hasznos lesz a leírásom. Nektek pedig hálás vagyok a sok-sok segítségért, amit mind-mind fel tudtam használni az út során.

1. nap

Izgalmasan indult az első napunk, hiszen még életünkben nem repültünk. Tomi fiam rendes volt, mert kivitt minket a repülő térre. Gyors reggeli és irány a repülőtér. Két órával előbb kimentünk a reptérre, így már 9.30-ra kint voltunk a reptéren.  Nagyon jó kis helyünk volt, én az ablak mellett ültem, a gép hátsó szárnya mögött. Izgalommal hallgattuk végig az utaskísérők szavait, mentőmellény és egyebek témakörében. Majd elkezdődött a felszállás, hát kicsit izgultunk, szorítottuk is Atival egymás kezét. A felszállás furcsa érzés volt, de mire elértük a repülési magasságot már élveztem a repülést. Nagy élmény volt a felhők fölött repülni.  Még a repülőtéren megvettem a Róma passt. Erről majd még írok, mert nagyon jó kis dolog volt. Sikeresen kijutottunk a repülő térről, de a transzfer buszunkat igen nehezen találtuk meg. Persze az a nyomorult angol nyelvtudás, azért jó lett volna. De aztán meglett, és már száguldoztunk is a szállásunk felé. Ámulattal néztem az autópályán sövényként szolgáló leandereket. Nagyon szép volt.  Aztán megérkeztünk a szálláshelyünkre. A szállás szuper volt. Kicsi szoba, de tiszta, légkondicionált.  Elfoglaltuk a szállást, átcsoportosítottuk a cuccainkat (hátizsák innivalóval, pénz mindkettőnknek), és nekivágtunk az első napra tervezett programjainknak. Első napra az Angyalvárat, Piazza Navonát, Trevi kutat, és a Spanyol lépcsőt terveztem. A szállástól gyalog elsétáltunk az Angyalvárig, és kipróbáltuk a rómapasst. Remekül működött, elkezdtük a látnivalók nézegetését.  Itt találkoztam az első nagyobb freskókkal, a pápai lakosztályokban,rögtön el is sírtam magam a látványtól. Persze egyik nap sem vittük magunkkal az útikönyvemet, így vagy a net segítségével, vagy este foglaltam össze a látottakat. Az angyalvárat keresztül-kasul bejártuk, majd a teraszon megitta Ati az első római kávéját, én pedig egy hideg italt kértem. Szépen elnézelődtünk, és kicsit pihentünk. Innen elsétáltunk a Piazza Navona térre. Megcsodáltuk a három gyönyörű dísz kutat. Továbbindultunk A Pantheon felé, de ahogy gondoltuk, már zárva volt. Kívülről megcsodáltuk irdatlan méretű oszlopait.  Ezután mentünk a Trevi kúthoz. Hát az óriási méreteivel valóban letaglózott minket. Csináltunk sok-sok képet, és természetesen dobtunk a kútba pénzt is. Nem tudom, hogy emiatt-e, de szinte minden nap visszatértünk ide.  Már későre járt, így megvacsoráztunk egy kis büfében. Majd irány a Spanyol lépcső. Sajnos a lépcsőt pont renoválták, ezért ezt az egyetlen látnivalót nem tudtuk megnézni. Megcsodáltuk helyette a dísz kutat, persze, és ettünk egy finom fagyit is a téren. Spanyol lépcső után séta a Piazza de Popolóhoz. Itt pont egy fesztiválba csöppentünk, a téren olasz együttesek játszottak. Kicsit hallgattuk őket, de már eléggé elfáradtunk, hazaindultunk a szállásra. 11 óra előtt sosem tértünk ágyba .Így volt ez aznap is.

Szállás:http://www.hotelsanvalentinoroma.it/

oleandro Creative Commons License 2016.06.24 0 1 21241

egyszerűen nem tudom megérteni, hogy  szimpatikus tiszta szemű, elméjű  és szándékú (nak/nek tűnő) emberek hogy kerülhetnek ennek az unszimpatikus és totál zavaros faszinak a bűvkörébe. Drukkolnék ennek a nőnek, de ....

Előzmény: aldilá (21240)
aldilá Creative Commons License 2016.06.24 0 0 21240

Életem első MI-cikke. :-) Úgy ír a városról, a helyzetről, ahogy én is gondolom. És azt, hogy Raggi, mint Róma új polgármestere egyrészt Róma, nagyobb részt a "párt" sikeres jövője miatt fontos. Egyelőre bizonytalan...

Előzmény: Manipura (21239)
Manipura Creative Commons License 2016.06.24 0 0 21239

 

Magyar szerző boncolgatja a  "politikai dzsungelt."

http://magyaridok.hu/velemeny/no-az-orok-varos-elen-773374/

 

Továbbra is megmaradok naív tisztelője a Város számomra értéket jelentő részeinek. 

aldilá Creative Commons License 2016.06.21 0 2 21238

Minden idők legszebb Róma-polgármestere. Ez jó! :)

 

Tegnap este, amikor olvastam a hírt, rögtön Pasolini Mamma Romája jutott eszembe. Valamiért... Most olvasva az Index-cikket, Raggi asszony gyermeke születése után döntött úgy, hogy szebb jövőt képzel neki Rómában, ezért lett aktív a város politikai életében. Mamma Roma előbb prosti volt, majd rendes anya akart lenni... Fordított utak.

 

Nem tudom... kényes egyensúlyokat kellene megbolygatniuk, szerintem a római dzsungel bedarálja őket is. A rómaiak tapasztalt dzsungellakók voltak mindig, a világ közepén élnek, a turisták esetében meg a lényeg az, hogy itt, a fórumon készüljenek fel a néhány vagy több napos római létre, a különböző Manipurák, Bonniták, csécsék, Catellák és Jankák megtanítják őket okosan, de lazán és mély érzelemmel élni a várost.

 

A japcsiknak rosszabb.

Előzmény: oleandro (21236)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.21 0 0 21237

Igen, engem is érdekelne a véleményed...

Előzmény: aldilá (21235)
oleandro Creative Commons License 2016.06.21 0 0 21236

és ez most jó? (azon túl, h. nem akar olimpiát)

Előzmény: aldilá (21235)
aldilá Creative Commons License 2016.06.20 0 2 21235

Mamma Roma (nuova)

 

stevebi Creative Commons License 2016.06.17 0 0 21234
zithea Creative Commons License 2016.06.06 0 0 21233

A S.M.della Vittoriában van Bernini Szent Teréz extázisa, mi erre fűztük fel a környéket + a 4 folyó sarkára. Egyébként a képen nem látszik, de jobbra is van egy szép, köríves templom, amit szintén csak kívülről néztünk.

Előzmény: borgyur (21232)
borgyur Creative Commons License 2016.06.06 0 0 21232

Köszi a választ.

Igen, erre gondoltam. Erről a térről eddig nem is hallottam, a Mózes-kút nagyon tetszik

Előzmény: zithea (21231)
zithea Creative Commons License 2016.06.06 0 0 21231

Köszönöm! Az 1. nap 6-os képére gondolsz?

A Piazza di San Bernardon, szemben jobb oldalon a Mózes kút, középen elöl a Santa Maria della Vittoria. Bal szélen magasodik a Santa Susana, de oda nem mentünk be.

Előzmény: borgyur (21230)
borgyur Creative Commons License 2016.06.06 0 0 21230

Csodálatos képek.

A 6-os kép hol készült?

Előzmény: zithea (21214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!