A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| Kobzoska |
válasz | megnéz |
2010.08.26 21:56:59 © (18503) |
De jó ez az oldal!
Megtaláltam náluk Szabó Magdától a régen keresett Hullámok kergetését.
Útibeszámolók vannak benne, nem tudom, hogy Rómáról is ír-e, ha nem, akkor elnézést az off-ért. |
Előzmény: Catella (18491)
|
| peregrino |
válasz | megnéz |
2010.08.17 19:17:08 © (18499) |
Hűha! Nem tudom. Az Onofriót is csak most találtam meg. De azóta olvastam Wesselényi Polixenia római beszámolójában, hogy találkozott vele. Élőben.:-))) Ő ugyan olyasmit írt, hogy elég jól tudott magyarul, és hogy kissé kérkedett a nyelvtudásával. Úgy nyilatkozott, hogy a kínai volt számára a legnehezebb, mert azt 6 hétig tanulta. |
Előzmény: Viva Galvani! (18498)
|
| peregrino |
válasz | megnéz |
2010.08.16 21:27:28 © (18497) |
A Mezzofantihoz íme a kép és a sírfelirat:
Ebben a sírban fekszik, akit az egész világ bámul, mert neki az Isten megadta, hogy mindenféle nyelven beszéljen.  |
|
|
| peregrino |
válasz | megnéz |
2010.08.16 10:47:53 © (18496) |
Sajnos nem. Mivel vezetővel voltunk, meg sem kíséreltük. De amúgy is dugig volt német ministránsokkal a templom. |
Előzmény: Catella (18495)
|
| peregrino |
válasz | megnéz |
2010.08.15 22:19:01 © (18494) |
Új római képeim:
itt
Július 30 - augusztus 4-ig voltam kis csoporttal. Szép volt, jó volt, forróság volt.
Először jártam a Domitilla katakombában, ahol magnóról lehetett magyar vezetést kapni, de előre bejelentkeztem. Sajnos, nem sokat ért, mert éppen ministránstalálkozó volt Rómában, és 2 német csoport kb. 100 fő élő vezetését is akkor tartották, úgyhogy nem hallottunk belőle sokat.
Most voltam először a Casa Romanában a Celion kemény 6 euróért (nem RomaPass-képes), de a freskók miatt megérte. Fényképezni nem volt szabad, de nem figyeltek minket, így súlyosan vétettem a rendelkezések ellen. Remélem a teremőrök nem nézik a Picasámat.
Eljutottam végre a San Onofrióba is, ami most is zárva volt, de találkoztunk egy színes bőrű szerzetessel, aki éppen kitette az "egész augusztusban zárva" feliratot, majd kinyitotta a templomot, és rögtönzött idegenvezetést is tartott nekünk gratis. Nem csúnya hely.
Azon kívül, hogy Tasso síremlékét, Goethe emléktábláját is meg lehet nézni, találtunk egy bíborosi síremléket: Mezzofantiét (19. sz.), aki 50 nyelven tudott, köztük magyarul is. A MTA tagja volt.
|
|
|
| Circo Massimo |
válasz | megnéz |
2010.08.15 14:18:52 © (18492) |
Huhh, ez annyira megtetszett, hogy megrendeltem a maradék 1 db-ot, hiányzó borító ide, vagy oda :) Egyszer már olvastam erről a könyvről, most épp kapóra jött. Olcsón. Köszönöm a topic Angyalának! |
Előzmény: Catella (18491)
|
| Catella |
válasz | megnéz |
2010.08.15 13:32:33 (18491) |
Múlt héten antikváriumban szert tettem Gina Lollobrigida Az én Itáliám fotóalbumára:)
'60-as évek végén készült fotók, érdemes beszerezni! Moravia előszavával, egyébként nincs benne szöveges rész, de nagyon hangulatos, ellesett pillanatok. |
|
|
| peregrino |
válasz | megnéz |
2010.08.14 09:09:11 © (18481) |
"A művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal, vagy az adott topicból kizárásra került. Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot a moderátorokkal. A kizárás tényéről a közlemények oldalon tud tájékozódni. "
???????? |
Előzmény: Kobzoska (18478)
|
| elismondom |
válasz | megnéz |
2010.08.13 22:02:13 © (18479) |
Sikerült beszereznem Genthon István Római naplóját. Csodálatos könyv. Köszönöm, mégha érdemtelenül is, de együtt említette az én leveleimet vele :-) |
|
|
|
Élménybeszámolók
Thaiföld élmény- beszámolók, képek, videók. Töltsd fel te is legjobb képeidet vagy utazási élményeidet
bővebben
 Képek, adatok, élmény-beszámolók Vietnámban az els? dolog ami szembeötlött a régi romos bunkerek amik túlélték az amerikai bombázásokat. bővebben
 Csodaszép nyolc napot töltöttünk el Török- országban, sok-sok érdekes látnivalóval jöttünk haza. A 4×os szálloda tiszta volt, jó volt az ellátás, három fakultatív útra fizettünk be, szép helyeken jártunk.
bővebben Törökországról
Feltöltött képek
Szálláskereső
|