Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.02 0 0 75413
Marline55 Creative Commons License 2016.02.25 -2 2 75412

Szónokolsz és vagy a nyakad kemény vagy a fejed nehéz amikor nem akarod vagy nem tudod megérteni a teljesen világos beszédet de annak mindenképpen örülnék ha ezenközben nem hamisítanád meg a szavaimat. Elmondtam már a legelső inkriminált hsz.-ban is hogy itt nem egyes személyekkel van a gond hanem hogy kinek mi lenne a feladata és azt hogyan látja el. Később ezt részletesen többször ki is fejtettem. Hogy nem konkrét személyeket pécézek ki. Hogy az önkormányzat és a civilek is csoportok amik nem az egyes tagok által működnek és ez a működésük szabályozott nem önkényes. Senkivel széles e világon nem szokott konzultálni a főnöke annak tárgyában hogy méltóztassék elvégezni a munkáját. De te úgy látszik ennyire szereted a rögeszméidet és a saját hangodat. Kifejtettem hogy mennyire elterjedt a polgi ragadványneve aktuálisan és volt már az a múltban is bármilyen politikai szerepvallása előtt. Hogy ez egyeseknek újdonság hát ez van. Már megint jössz itt a fórum hőskorával és tényleg szomorú látni hogy felnőtt emberből így dől a keserű sirám minden kínálkozó alkalomkor de amiért ahogy írod is ilyen világmegváltó reményeket fűztél a dologhoz ami végül megbicsaklott nem feltétlenül másokat kéne hibáztatni. Minden létező formában lehet a moderálást alkalmazni a "sötét erők" ellen ahogy a moderációs szubtopikban látható is a serénykedés. Egyet viszont valóban nem lehet: kilúgozni az embereket többek között ilyen stílusterrorral hogy így meg úgy beszéljen ilyen és olyan betűméretet használjon meg a többi. Valójában unalomba fulladt ez az egész. Maga az indexes felület sem tart lépést a korral de konkrétan ez a topik is ebben múlt ki ha egyáltalán volt itt valami izgalmas. Csak "környezetmonitoring" ahhát. Azért szeparatista ötleteim is voltak de az végképp nem a sótlan embereknek való. De akkor itt kérdezném meg: honnan a ménkűből is tudhatod hogy én magam nem voltam itt már korábban más névvel? Erre is gondolj amikor valamiféle elitista alapról próbálod az embereket kioktatni. Valójában pedig minden emberi körülmény mellékes és csak a mondandó számít hogy az megalapozott-e. De hogy közös dolgokról beszéljünk a személyemet érintő kritikát ezentúl mindenki küldje privát üziben amihez sok sikert kívánok:)

Előzmény: ...slr... (75411)
...slr... Creative Commons License 2016.02.25 0 3 75411

Sziklaszilárdan hiszem, hogy a demokrácia a végeken, a helyi közösségeknél kezdődik. Azoknál, amiket bő fél évszázadon keresztül szétvertek, ellehetetlenítettek, és amelyeknek a feltámadására az internet páratlan lehetőséget kínált. Ismerjük meg egymást, álljunk szóba, mutassuk meg egymásnak, hogy mi értéket látunk magunk körül, és mit tehetünk azért, hogy jobb életet élhessünk. Szervezzük meg helyi aktivitásainkat becsületben, a másik iránti tisztelettel. A demokráciához elég sok ember kell: tájékozott, aki nem csak a maga szempontjait látja, hanem érti a másikét is. Tud érvelni és kompromisszumot kötni, és a képviseleti rendszeren keresztül képes közvetíteni azt, hogy számára mi fontos. Hogy az egyén számára mi fontos az apróság, de ha egy helyi közösség számottevő része egyetért valamiben, az már több, mint magánügy. 

 

Úgy látom, hogy a helyi közösségeket, a társadalmi párbeszédet és az esetleges építő egyetértést negyed évszázada tudatosan verik szét, és ennek egyik fontos eszköze a megosztó, hergelő beszéd. Az erre fogékonyakban kialakítja a szembenállás tudatát, az ellenségképet, az értelmesebbeket pedig távoltartja azoktól a helyektől, ahol már nem lehet emberi módon beszélni egymással. Értékeink, összejövéseink, egymást megértésünk és együttmködésünk aláaknázóiként tekintek azokra a trollseregekre, akiket könnyű megtalálni, csak néhány topikkal kell arrébb kattintani. 

 

Távol áll tőlem, hogy új, nagytétényi fórumtársunkat, akinek egyetlen eddigi aktivitása itt a fórumon a nagytétényi környezetmonitoring számonkérése volt, aknamunkásnak tekintsem. Csak mivel nem járt itt korábban, némi magyarázattal tartoztam, hogy miért vagyok ennyire érzékeny a hergelő, pártos és személyeskedő beszédmódra, az egyetlen dologra, amit ebből a topikból igyekeztünk kirekeszteni.

 

És most magam rekedek ki egy időre, mert messze túlléptem a kvótámat, elnézést kérek érte.

...slr... Creative Commons License 2016.02.25 0 1 75410

Én sem értettem, mi dolgod a polgármesterrel környezetmonitorozás dolgában, de nem én hoztam szóba, hanem te, lapozz vissza, ha nem emlékeznél. A magyarázat világos, vele kapcsolatban csak egy gúnynév bevezetése volt a feladat, így érthető és méltányos.

 

Vegyük akkor a polgári köröst, akit együttműködésre kérsz. Mondjuk egy esztergályos, tanító, operaénekes vagy nyugdíjas, aki feljár a fennsíkra élőhelyet karbantartani,, tánckört szervez, karácsonyi csomagot gyűjt a szegényeknek és kenyeret ken az összejövetelek előtt. Elképzelem az együttműködésetek első perceit: Te pajtás, ha már itt ténferegsz...  hogy folytatódik a mondat?

Előzmény: Marline55 (75409)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.24 0 0 75409

Kezd alakulni a lényeg de úgy látom még egy csontot le kell rágni. A polgármestert a személyes körein belül is sokan Ragyinak hívják kábé az egész hivatallal egyetemben. Ez a helyiek előtt sem ismeretlen és forog is a név a nép ajkán elég gyakran. Nem az első eset hogy testi hibákból gúnynév keletkezik ami idővel kvázi bevett becenévvé alakul még ha az érintettet ez nem is lelkesíti. Úgyhogy személy szerint akár így is nevezném csak azt nem látom be hogy nekem és a polginak mi közünk van egymáshoz az ügy kapcsán. Mint már írtam konkrét nk.-i megállapodásokra alkotmányos rendelkezésekre jogszabályhelyekre lebontva látható hogy kinek milyen kötelezettsége van. Az önkormányzatnak érdekképviseleti kötelezettsége a helyi polgárokkal szemben. Az államnak itt elsősorban szabályozási és ellenőrzési kötelezettsége hogy a polgárok ne éljenek porban-zajban. Az állam nem látja el a feladatát. Nem mit tudom én hol nem méri a dolgokat gazdaságosságból hanem az egyik leginkább konfliktusos helyen. Az önkormányzat pedig mossa kezeit. Hogy milyen esélye lenne az állammal szemben azt nem tudni de szimbolikusan sem mozdul pl. ahogy a székely zászló ügyében buzgólkodott. A civilek dettó. Tárgyaljon az egyes ember az állammal? Vagy az önkormányzattal? Vagy a civil szervezetekkel? A jelzést ugye megkapta mind és tudnak a problémáról. Miről tárgyaljunk hát? Hogy végezzék el a dolgukat? Az egyéni jogsérelmekre szép intézményrendszer van de amikor ilyen helyi közösséget érintő ügyekről van szó akkor csak a képviseleti demokrácia szisztémája szerint lehet szintről szintre eredményt elérni. De a polgárok fogadott és önkéntes képviselői némák. 

Előzmény: ...slr... (75407)
504LACI Creative Commons License 2016.02.24 0 0 75408

A Lehel utcából a tavaly kihelyezett köztéri padot bevitték télre megóvni vagy valaki a magáévá tette? Hogy száradna le a keze...

...slr... Creative Commons License 2016.02.24 0 1 75407

Pont nem személyes sértettségről van szó, hanem a közösségi létről. Tudom, hogy ez téged nem érdekel (már leírtad), de a netnek ez a szeglete kifejezetten és dokumentáltan azért jött létre, hogy mentes legyen attól az arroganciától, a személyes és politikai sárdobálástól és sértegetéstől, amit provokátorok honosítottak meg országszerte a normális párbeszéd ellehetetlenítésére. 

 

Egyébként amit szeretnél, hogy Nagytétény környezeti állapota javuljon, illetve tudjuk, hányadán állunk, abban maximálisan melletted állnék. Csak nehéz odaállni valaki mellé, aki közli, hogy nem érdeklik annak a helynek a játékszabályai, ahol volt szíves beszakítani az ajtót.

 

Hogy értsd: tegyük fel, ide írja a polgármester, hogy rendben, holnap vár, hogy megbeszélhessétek a nagytétényi környezeti mérések lehetőségeit. Amikor belépsz hozzá és kezet fogtok, ugyanúgy fogod szólítani, ahogy itt tetted? Minden itteni arrogáns fellépéssel végtelen boldogságot okozol azoknak, akiknek más vágyuk sincs, mint indokot találni az itteni közösség diszkreditálására. Gyakorlatilag azt ásod alá, amiért itt kábé százan létrehoztuk ezt a fórumot. Jogod van hozzá: az eddigi próbálkozások is sikeresek voltak, a közel kétszáz fősre nőtt, és egymás szemébe nézni is kész közösségtől minden ilyen próbálkozás sikeresen fordított el a kerületért egyébként tenni kész embereket.

Előzmény: Marline55 (75405)
mustármaggombolyító Creative Commons License 2016.02.24 0 0 75406

Ha csak a szádat akarod tépni, akkor tedd nyugodtan, de attól, itt ne várj eredményt.  Ha a normális, szokásos, általánosan elfogadott szolgálati úton nem értél el eredményt, akkor miért gondolod, hogy itt, ezen a fórumon nicknévvel  bugyogva eredményes lehetsz? Megnyugvást kívánok!

Előzmény: Marline55 (75403)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.24 0 0 75405

Te még mindig a személyes sértettségeddel vagy elfoglalva? Korábbi hozzászólásokban guberálsz félmondatok után amire már régen módod lett volna reagálni majd öt szóra öt mondattal felelsz. Közvetlenül a legritkábban szólítod meg azt akire reagálsz mert jóformán állandóan szónokolsz de legalább a személyeskedést próbáld meg a konkrét és ne valami hipotetikus személynek címezni. Én a lényegről igyekszem beszélni csak elég nehéz mikor egyesek állandóan a saját farkukat kergetik. Lapozzunk szerintem

Előzmény: ...slr... (75404)
...slr... Creative Commons License 2016.02.24 0 0 75404

...ennél könnyedebb és színesebb stílust...

Azt a könnyedebb és színesebb, mitöbb irodalmi stílust, ami a színleg megszólítani kívánt fél óvodás stílusú gúnyolásával nyit, már ismerem valahonnan. Akkor egy darabig küzdöttem ellene - mert meggyőződésem, hogy tisztességes mondatokkal bárkivel szóba lehet állni és le lehet szerelni a sárdobálást, hogy a lényegről essen szó. Itt már nincs kedvem ugyanazért megküzdeni. Remélem, itt megkapod a válaszaidat, ha elég "színes" stílust és elég nagy betűket használsz, sok sikert kívánok hozzá.

Előzmény: Marline55 (75393)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75403

Ekkora blődséget hogy kiabálásnak számít... Mi másért is lenne ilyen legális opció ha nem a szöveg formázásáért? Egy indokot mondj csak! Talán ordibálásra?:) A NAGYBETŰ HASZNÁLATA számít kiabálásnak a netikett szerint és szomorú hogy ezt egyesek nem tudják. Az államnak nemzetközi valamint belső alkotmányos és jogszabályi kötelezettségek írják elő a levegőminőséggel kapcsolatos mérőhálózat működtetését. Az önkormányzatoknak is az alkotmány és jogszabály írja elő a helyi érdekek képviseletét. A civil szervezet szintén a létesítő okiratban meghatározott tevékenység szerint kell működjön. Ha arra gondolsz hogy a fórumhozzászólás nem hivatalos bejelentés amire egyeseknek (de ugye nem az összes érintettnek) kötelező reagálnia akkor amiatt ne izgulj. Ugyanis már olyan módon is tettem lépéseket az ügyben minden eredmény nélkül. Úgyhogy most ekként csinálom. Zavar? Ki lehet moderálni közösségileg és egyénileg is ha nem tetszik. Én viszont "tépem a szám" amíg lehetőségem van rá:)

Előzmény: mustármaggombolyító (75402)
mustármaggombolyító Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75402

Be kellene végre látnod, hogy ez a topik csak esetlegesen működhet ügyintézőként. Ha valaki az illetékesek közül olvassa és magára veszi a "feladatot", akkor esetleg reagál, netalán tán cselekszik is, de ilyen kötelezettsége senkinek nincs. Az adott kérdésben illetékes hivatalos megkeresése vélhetően közelebb vinne a megoldáshoz. Erre kéne fordítani energiádat, nem az itteni szájtépésre és ordítozásra. mert akármit is vélsz a szerkesztés lehetőségeiről, a nagy betű és  vastag kiemelés egyértelműen ordítozásnak számít.

Előzmény: Marline55 (75399)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75401

Pajtások egyszerűen bámulatos (tényleg!) hogy egy ilyen ötletbörzén milyen felkészültséggel dolgozzátok ki az egész projektet a "koszolódó zászlóktól" a "nagy számosságú műszereken" át a legapróbb részletekig ha nem is az asztalfióknak de sajnos lényegében az internet feneketlen süllyesztőjébe. Mert ugye a megvalósuláshoz már nem is kéne más mint a civil szervezetek meg az önkormányzat szerepvállalása és egyéb ilyen csekélységek. Hogy ezek aztán megkeressék a döntéshozó kormányt vagy aktuális minisztériumát esetleg annak háttérintézményét és elérjék a kitűzött célt. Vagyis a sorrenddel van probléma. A független monitoring jó dolog de hogy átvegyen állami kötelezettséget az nonszensz. Ez ugyanis az. A budatétényi és a budafoki kedves embereknek meg kell érteniük hogy a kerületben a legnagyobb átmenő forgalom messze nem náluk bonyolódik hanem Nagytétény területén ide értve Baross egy kisebbik részét. Mindenhol jó lenne mérni a levegőt és a zajt de ha kenyértörésre kerülne sor nem árt tudni hogy vélhetően hol a legnagyobb a szükség. Nagytétény hosszú ideig egy szemétlerakó volt és hagyományosan az ipari szennyezés gócpontja ennek felszámolása örvén pedig legújabban a közlekedéssel összefüggő szennyezés gócpontjává vált. Mint már említettem az M0-s tervezett észak-budai szakaszát már úgy tervezik hogy a föld alá dugják vagy kanalizálják. Ez egyrészt azt jelenti hogy nagyon nem bagatell dolog a lég- és hangszennyezés másrészt hogy rendelkezésre áll az a technológia (jelen esetben nyilván a kanalizálás) amivel ugyan kemény plusz költséggel de hatékonyan lehet csökkenteni a kapcsolódó ártalmakat.

grja Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75400

.... vagy akár a Dunatelepen (igaz, az is Tétény!). Itt "csak" a vonatot a hatost és a nullást kell hallgatni, főleg a nullás felöli oldalon. Persze jó hely lehet még a Dózsa Gy. utca alja is...

Előzmény: mind_the_gap (75397)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75399

És ez mit mond el ez érintettekről? Mindent. Vagy van ennél látogatottabb tematikus fórum a neten valahol? Vagy a közeggel van a baj és a mai világban az internet nem releváns? Nekem informálisan van róla tudomásom illetve reménykedem is benne hogy a címzettek egy része legalább olvassa többek között ezt a fórumot is. De a budafoki utcaháborúról tudósító origo-s cikk alatti kommentekben pl. látható az aktivitásuk is. És hát a civilek ugyanúgy címzettek az ő jelenlétüket talán nem kell magyarázni.

Előzmény: ax15 (75398)
ax15 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75398

Itt ugyan nem érsz el egyetlen "címzettet" sem, ezt régebben már többször is kifejtették.

 

Előzmény: Marline55 (75395)
mind_the_gap Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75397

Ennyi erővel mérhetnék a Komló utcában a zajt is. Mert van, de többek szerint - innen a fórumról - nincs. Tehát nincs.

Pedig van, a Kereszt utca - Pannónia utca vonaltól és a Duna közötti területen szépen felhallatszik a város, közlekedés zaja.

...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75396

Előbb távolítanám el magamat, mint valaki mást, még ha az x hatását csak én érzékelném is.

 

Bár kiemeltem neked, hogy mi verte ki a biztosítékot, ha nem értetted meg, akkor nincs miről beszélnünk.

 

Az, hogy a polgármester régebben írt ide, nem elég ok, se nem feljogosítás arra, hogy ezt a helyet használd odamondóhelynek. Többször, világosan megbeszéltük, hogy ez nem az. Persze azé a fórum, aki megműveli.

Előzmény: Marline55 (75395)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75395

Ha nehézkes a dolog akkor elmondom még egyszer (harmadszorra) hogy azért itt intézem a dolgot mert elérhetőek a címzettek akik közé te ezek szerint nem tartozol. Sajnálom hogy borzasztóan destruktívnak és agresszívnek érzed a stílusomat amit voltál kedves egészen közelről boncolgatni is. Mondjuk az meglep hogy a korábbi hozzászólásaim cseppet sem ragadták meg az analitikus fantáziádat. Gondolom nem kell bemutatni azt a kis gombot amivel a nem éppen szívünk csücske hozzászólókat lehet opcionálisan eltüntetni a beszélgetésből...

Előzmény: ...slr... (75394)
...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75394

 Mivel megszólítva érezted magad a két csoport közül te melyikbe tartozol? 

 

A harmadikba. Amelyik kiszállt egy ilyen számonkérős-sértegetős topikból, és csinált egy másikat, amelyiknek az alapvetéseit itt fent olvashatod. 

 

 

Én vagyok az akinek teljesen felesleges a fórum dicső történetéről remek asztaltársaságokról díszpolgárokról beszélni mert számomra ezek teljesen érdektelenek.

 

 

Ez esetben azt nem értem, hogy miért pont itt próbálod elintézni a dolgot. Persze sokan voltak már ennyi idő alatt, akik beköszönés-szóbaállás helyett beszakították az ajtót és magasról tettek a kialakult közösség önkéntes játékszabályaira. Így aztán teljesen feleslegesen vitázok veled, mert akikért szólok, azok rég nincsenek már itt. Szerencsére szabadság van, úgy jársz el, ahogy neked tetszik. 

Előzmény: Marline55 (75393)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75393

Először is nem nagybetűs kiabálásról van szó hanem nagyobb betűméretről amely opció nem véletlenül van a szerkesztő oldalon. Ezzel lehet kiemelni valamit a szövegből még akár kétszer ekkora méretben is. Te lehet hogy szeretsz nehézkesen és modorosan fogalmazni de azért az ennél könnyedebb és színesebb stílust nem kell mindjárt "alantas" "gyalázkodó" jelzőkkel illetni - eléggé korlátolt módon. A lényegi részre térve rögtön tisztázhatunk is valamit. A kérdésemnek mely szerint mikor fogják Nagytétényben a levegőt és zajt vizsgálni ugye voltak világos címzettjei. Nevezetesen akiknek törvényi kötelezettsége a helyi lakosság érdekeinek képviselete bármilyen állami szerv akár hatóság minisztérium előtt és azok akik valamilyen civil intézményes formában vállalták ugyanezt a feladatot. Mivel megszólítva érezted magad a két csoport közül te melyikbe tartozol? Ez a csoport eddig miként járt el a fenti kérdéssel kapcsolatban? Bármi is legyen a válasz az összes többi szereplőnek is fel lehet tenni a kérdést hogy ők mit tettek az ügyben. És így lépésről lépésre eljutunk majd az igazságig mert hogy valakik nem teszik a dolgukat az világos. Rossz felé mutogat az aki csak az ellenérdekelteket hibáztatja. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Én vagyok az akinek teljesen felesleges a fórum dicső történetéről remek asztaltársaságokról díszpolgárokról beszélni mert számomra ezek teljesen érdektelenek. Én egyetlen dologra vagyok kíváncsi: hogy Nagytétényben milyen a levegőminőség és a zajterhelés mértéke végsősoron hogy cirka 15 ezer embernek romlik-e ezáltal az életminősége és az egészsége. És kikérem magamnak hogy bárki elszámoltasson bárkit hogy egy szál maga eddig mit tett vagy nem tett az ügy érdekében. Nem az egyes emberek feladata aggregálni és artikulálni az érdekeket mert erre van az önkormányzat és a civil szervezetek. Az önkormányzatnak ez a munkája ezért kapják az ott dolgozók a fizetésüket. Tulajdonképpen egy civil szervezetnek is ez a munkája ha erre szerveződött ugyanis alapszabály szerinti kell tevékenykednie de ami persze módosítható. Pl. egy egyesület dönthet úgy hogy ő helyben inkább rendezvényeket szeretne szervezni és nem ökológiai problémákkal foglalkozni. És a végére lenne még egy utolsó kérdésem (ha nem tetszik akkor nyugodtan ki lehet moderálni):

 

Mikor
Fogják
Nagytétényben
Vizsgálni
A levegőt
És a zajt?

Előzmény: ...slr... (75384)
...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75392

A kormányzat sok minden mást sem tud kultúrországhoz méltó módon üzemeltetni, lásd például kórházak. Szerintem nincs értelme a meglévő igengyér hálózat bővítéséért kampányolni. Kábé arra az esetre hasonlít, mikor egy kedves ismerősömmel voltunk egy étteremben: szokásához híven ott sem bírt az étlapra írt tételek közül választani, variálnia kellett, holott látszott, hogy a nyüves panziónak mindössze néhány konzerve és egy hozzá nem értő és kölletlen személyzete volt. Nyilván semmire nem ment a követeléseivel, legfeljebb még bele is köptek a rántottlevesünkbe. Már csak a budatétényi állomással kapcsolatban is olyan bohózat tanúi voltunk, ami megerősít abban, hogy nem ettől a monitoringtól lesz nekünk jó. Volt egy baromi nagy szennyezés, mi helyiek itt tudtuk is, hogy mitől van (szerencsére nem volt vészes, csak nekünk nagyon kellemetlen), de ahelyett, hogy a monitoring igazolta volna a nyilvánvalót, inkább eltüntették az eredményeket. 

 

Ha Tétényről tudni akarjuk a frankót, meg kell keresni a módját egy független, célorientált monitoring kialakításának. Ha odatennének még egy olyan dobozt, mint a budatétényi, attól semmivel nem tudnánk meg többet a valós környezeti állapotról, viszont mi lennénk az a helye Budapestnek, ami lám, kiemelt szolgáltatást kapott az ötvenezer emberre jutó két szondával.

Előzmény: villa (75389)
zöldmeder Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75391

Az az érzésem, hogy még mindig nincs tulajdonos tudata az önkormányzatainknak...

 

Nem jó általánosítani, minden önkormányzat másként felel meg a kihívásoknak:

                    

        Ahol árvíz volt                       Ahol azt akarják, hogy ne legyen árvíz

Előzmény: Alfred (75388)
gxy_gfx Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75390

A koszolódó zászlók szerintem csak első közelítésnek lennének jók (van áthallás ((C) spenot.avi) a mennyiségek között, ami eléggé torzítaná a mérést), de természetesen jobb a semminél. Ugyanakkor ez is, mint minden, ami rendszerességet és odafigyelést igényel, célszerűen elkötelezett magánszemélyek bevonásával működne a legjobban, hiszen amit testületileg kell letudni, az ebben az országban gyorsan leinflálódik. A mérőkészülékekkel is inkább egy olyan konstrukciót képzelnék el életképesnek, ahol konkrét önkéntesekre van bízva a telepítés, figyelemmel kísérés, és inkább arra kellene fordítani a keretet, hogy azoknak szerezzenek be kölcsönkészüléket, akiknek erre saját pénzből nem telik. Így talán valamelyest egyenletesebb lenne a mérőpontok eloszlása, nem koncentrálódna csak a tehetősebb városrészekre.

 

Hozzáteszem, a vogonokat bármelyik pillanatban megelőzhetik a bolygófalók, de erről nem beszélünk, mióta az Illető rávilágított, hogy utóbbiak nem léteznek (és mivel nem léteznek, nem is képesek hatszögletű űrhajóikkal körbevenni a Földet, hogy rétegeket szippantsanak le róla, mintegy meghámozva azt).

Előzmény: ...slr... (75387)
villa Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75389

A mérő állomás hálózat kifejezetten kormányzati feladat, a fővárosban az ismert 12 ponton van, különböző jellegű helyeken, forgalmas, kül- és belvárosi ill. un. háttér állomások, a budatétényi az háttér állomás. Ettől 1-2 km-re egy másfajta, tehát közlekedési állomás lehetne esetleg indokolható, mondjuk az M0 M6 csomópont térségében, de lakott területen.

Előzmény: ...slr... (75387)
Alfred Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75388

Van is erre valami szakmai-tudományos kifejezés, talán üzemeltetés-centrikus fenntartás.

Fenntartás-centrikus üzemeltetés lenne a jó.
Az az érzésem, hogy még mindig nincs tulajdonos tudata az önkormányzatainknak...

Előzmény: ...slr... (75387)
...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75387

Az utak kapcsán sokszor beszéltünk már a végletesen széttagolt illetékességről. Vannak utak, amelyekért a helyi önkormányzat felel, másokért a fővárosi önkormányzat, megint másokért a fővárosi önkormányzat közlekedési gigaintézménye, valamiért az országos közúti hatóság, másokért koncessziós autópálya-fenntartó, és mindenért a vogonok valahol az Alfa-Kentauriban.

 

Sem egy ilyen fórumot, sem az egyszeri állampolgárt nem kötik ezek az illetékességi és hatásköri határok, nekünk a városrészünk egyetlen település, az otthonunk. Továbbmegyek, ezek az intézmények és hatóságok is értünk vannak, a legtöbb, amit mi tehetünk, hogy összefoglaljuk az érszevételeinket, javaslatainkat, és segítséget kérünk abban, hogy megérthessük, mi a dolgok állása. Valamint udvariasan kérhetjük az átfogó hatáskörrel nem, csak részlegessel megvert valamelyik hivatalt / vállalatot, hogy ugyan, beszéljen már kedvünkért a többiekkel is, és valahogy fogjanak össze. Mert milyen szép is lenne, ha a Városház tértől a Duna habjaiig ugyanaz a csapat tartaná rendben a tájat, és csak pénzügyi kérdés lenne, hogy a munkájuk melyik részét fizeti a MÁV, melyiket a Közút, melyiket a Főváros, és melyiket a Kerület, mielőtt jönnek a vogonok, és lesöprik az egészet. 

 

Ilyesmi lehet a környezetvédelmi mérés is. Valahogy az az érzésem, hogy itt sincs, és nem is lesz univerzális hatóság, akinél asztalt lehet verni. Ki kell találni, hogy hogyan legyen. Részeiből fel kell építeni. Ha nem lenne ez a központosítás / államosítás mánia, amiben még az időjárást is államosítani akarják, akkor azt mondanám, hogy az Időképpel is lehetne egyezkedni, mert ők egyéni műszereket helyeznek el / engednek bekapcsolódni a szél, a hőmérséklet és az égkép-adatokra. Amúgy is az a véleményem, hogy ezeket a méréseket nagy számosságú műszerrel lehetne reálisan elvégezni, akkor a helyi mikrojelenségek, mint például egy csőtörés utcapora vagy a konténer alatt beröffentett IFA nem rángathatná el egy egész városrész átfogó adatait. Én gúnyolódás helyett küldenék egy udvarias kérdést az önkormányzatnak. A válaszból kiderülne, meddig tart az illetőségük és a lehetőségeik. Mennék tovább, és kezdeném összerakni a megoldást.

 

Egyébként egy olyan részmegoldást is el tudnék képzelni, hogy egységesített zászlókat helyeznénk ki helyeken. Flanellből, vagy más koszfogó anyagból. Ezeket megadott ideig kint hagynánk, és a helyszínt és időtartamot azonosító jellel ellátva rendszeresen bevinnénk egy laborba, ahol "kimosnák", és az oldatot elemeznék. Kis beruházással, központi laborral sok információt nyerhetnénk környezetünk állapotáról.

Előzmény: villa (75386)
villa Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75386

Hát igen, ebben a stílusban nehezen fog menni, különben sem egyszerű manapság, amikor a Hivatal leginkább a mit miért nem lehet-et tudja csak magyarázni.

A minap konzultáltam a mérőhálózatiakkal, mint itt is jeleztem, és közölték, hogy ez van, megszűnt a mérőállomás, dél Budának elegendő a  budatétényi.

Írok majd a minisztériumnak, egyesületként javasolva a nagytétényi állomás újra indítását egy alkalmas helyen.

Alfred Creative Commons License 2016.02.23 -2 0 75385

Le a PET palackkal!
Igyunk vizet!

Igyunk csapvizet!

Igyunk csapvízből készített szódát!

És aki lusta otthon tekergetni a szifonpatront, az jöjjön a szódáshoz!
A kerületi szódás a Bártfa u. 19.-ben van, a szűrt hálózati vízből tölti a palackokat.
Nekem van régről egy rozsdamentes 20 literes palackom, azt viszem töltetni, de rendszeresen rosszkor, mert ez olyan nyugdíjas félnapos boltocska.
Hogy más ne járjon így, itt a nyitva tartása:

...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75384

Nagybetűs kiabálás

Polgári körös pajtások

Ragyi bácsi polgármester úr

Ténfereg

Törvény által előírt feladata (lenne)

 

A hőzöngő, személyeket alantas módon gúnyoló, számonkérő, elintéztetni akaró hangvétel miatt léptek ki sokan (akik nagy része már nincs itt) egy másik topicból megszámlálhatatlanul sok évvel ezelőtt, és indították el ezt a topicot. Nem azért, hogy szőnyeg alá söpörjenek problémákat, hanem azért, hogy meglehessen a tisztes párbeszéd esélye, hogy legyen egy hely, ami mentes a sárdobálástól, gyalázkodástól, és komolyan foglalkozzon a városrész értékeivel, gondjaival, megoldásaival. 

 

Megpróbálom elképzelni, ahogy elkezdesz személyesen, szemtől szembe' szóba elegyedni a polgármesterrel, és így nyitod a beszélgetést. Ilyen hangvétel mellett nem tudom komolyan venni, hogy tényleg a megoldás érdekel, és nem az odamondogatás.

 

Ez nem a számonkérő fórum, főleg nem a hivatalon számonkérő. Akitől mi számon kérhetünk valamit, az mi magunk vagyunk, az itt fórumozók. Például beszámolunk arról, hogy mi magunk hol, mikor, mit tettünk az általunk bemutatott probléma megoldásáért. Például - akár a személyes adataidat kitakarva - megmutathatnád a bejelentéseidet és az azokra adott válaszokat. Itt ilyen hangon, sértegető hangvétellel számon kérni valamit egy hivatalos személyen - nem a legjobb ötlet. Biztos, hogy az én jelenlétem miatt is sokan hagyták el a topicot, de valószíníleg az ilyen stílus sem segít a benépszerísödésnek és a hasznosságnak.

 

Ez a topic, ami mögött egykor egy valódi lokálpatrióta közösség állt, számos alkalommal megteremtette azokat a találkozási, beszélgetési lehetőségeket, ahol szemébe lehet nézni annak, akihez mások inkább csak távolból, névtelenül - vagy akár névvel - odamondogatnak. Egyik ilyen személyes találkozási lehetőség a díszpolgárok találkozója, amelynek elvben egyik társszervezője a Budafok-Tétény, múlt, jelen, jövő asztaltársaság. Nem tudom, létezik-e még ilyen társaság, az biztos, hogy egykor képesek és hajlandók voltunk körbeülni egy igen nagy asztalt, és nagyon sok mindent meg tudtunk beszélni egymással.

 

Mielőtt... Jelzem, hogy a díszpolgártalálkozó alkalom a találkozásra, személyes megismerkedésre, a városrész dolgainak megbeszélésében való részvételre, de az sem a gyalázkodás napja. Ellenben senki nem akadályoz meg, sőt biztosan sokan segítenének is egy tematikus megbeszélő találkozás megszervezésében.

Előzmény: Marline55 (75383)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!