Keresés

Részletes keresés

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.11.14 0 0 168
szab8111 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 167

Sajnos sokan nem tudják (mivel a drága hitelt adó nem tájékoztat a lényegről!), hogy a havi rendszeres fizetést két módon teheti meg az adós, amennyiben egy magasabb összeget fizet havonta mint amit a DH megállapít:
1. Egy összegben fizeti a diákhitelt
2. Fizeti a minimumot és amit pluszba akar fizetni azt már "előtörlesztés" néven utalja.
Ugyanis a 2. esetben a többlet azonnal levonódik a tőkéből így az év végi kamat kevesebb lesz, mivel azt ebből állapítják meg!
Tehát ha többet fizetsz, mint a minimális havi törlesztő azt mindenképpen a 2. esetben megfelelően csináld!!!!

Benji_B Creative Commons License 2010.11.09 0 0 166

Szevasztok,

képzeljétek: én nagyon ráb*tam.

Egyetem után kb két évig nem csináltam semmit, csak a rágómat tekergettem és figyeltem, hogy dolgoznak a szakmámban a profik. (TV műsorszerkesztés.) Pár hónapja eljött az én időm, és - döcögve induló, ám fényes lehetőségeket ígérő - egyéni vállalkozást kezdtem. Még igazolványom sem volt, máris becsöngetett két férfi. A kocsijukra az volt írva, hogy APEH. Bejöttek a házba. Elmagyarázták, hogy a Diákhitel Központ átadta nekik az ügyemet és azért jöttek, hogy lefoglaljanak ezt-azt. Én öklendeztem, ők meg körbejártak és arról faggattak, van-e már autóm, van-e lakásom a Rózsadomb tetején.

(Az a szerencsém, hogy csak egy rühes macskám van, amit nem kértek, különben elvették volna mindenem.)

Én úgy tudtam, hogy akkor kell elkezdeni törleszteni, ha az embernek van munkája, és én csak most szálltam be a körhintába. Mondták, hogy ők ehhez nem értenek, viszont abban a szobában mi van? ...

Amikor elmentek, fogalmaztam egy hebegő levelet a központak - innentől gyorsítok a sztoriban - és leírtam az egészet. Két hétig visszafojtott lélegzettel vártam a postát. Meg is jött. Nyolc napon belül fizessem ki egy összegben, (2 millió valamennyi - vagyis 200 ezer hijján KÉTSZER ANNYI, mint amit anno fölvettem.) vagy van lehetőség havi minimum 30 ezrével, de maximum 60 hónap alatt. Emellett persze eltiltanak minden más (pl. lakáshiteltől) és felkerülök egy fasza BAR-listára is.

Van valakinek valami ötlete?

- Azon kívül, hogy ugorjak fejest a tetőről, amiért ilyen felelőtlen hülye voltam. Én már arra is gondoltam, hogy inkább leülném...

Segítsetek már, mert fejes lesz...

Benji_B

maholnap_lawyer.com Creative Commons License 2010.08.12 0 0 165

Sziasztok!

Független pénzügyi tervezőként dolgozom, és mostanában kapok néha fura leveleket. Most épp - többek között - egy olyan ötletet kaptam, hogy a diákhitel összegét befektetné valaki :-o

Leveléből egy részlet: "Találkoztam olyan lehetőséggel, hogy diákhitel. Egy pénzügyi hitel lehetőség arra, amelyet a tanulmányaim végeztével kell elkezdenem törleszteni. Abban az esetben, ha megigénylem, és az összeget ugye nem elköltöm, hanem befektetem az alábbi módon: - Fundamenta lakástakarék pénztár: 20e Ft/hó (lakásvásárlás céljából, hogy 4 év múlva legyen egy önerőm, amit nem akkor kezdek el összegyűjteni)- Unit-Link megtakarítás: 10-20e Ft/hó -val kezdődően, évvégén esetleg nagyobb befizetés…”

Erre mit válaszoltam volna?! ”Diákhitelre vonatkozó kérdésére választ jelenthet a Diákhitel = szívás cikk , a Diákhitel-botrány oldal nyílt fóruma , a Diákhitel - befektetés vagy eladósodás online beszélgetés, a Diákhitel buktatói oldal , vagy az MNB Pénziránytűje hitelekről szóló aloldala , hogy csak a legfrissebbeket, a leginkább függetleneket, és a pro-kat és kontrákat egyaránt tartalmazó oldalakat említsem.

Egyébként a diákhitel öncélú oldala itt böngészhető, érdemes belemerülni a sorok közti bujtatók értelmezésébe!”

Diákhitel = szívás

Diákhitel - befektetés vagy eladósodás?

A diákhitel buktatói

zsujka22 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 164
sziasztok,

anno felvettem a diákhitelt elvégeztem az iskolát és amióta munkába álltam fizetem rendesen. Történt egy bank váltásom időközben, és a bank valami oknál fogva nem teljesítette az állandó utalási megbízásomat. Többször is kaptam a diákhiteltől fizetési felszólítást, de ezeket sajnos nem kaptam meg, mert azóta a lakcímem is megváltozott, amit természetesen bejelentettem, de ezt meg a diákhitel felejtette el figyelembe venni. Odáig fajult a helyzet, hogy átadta a diákhitel az ügyemet az APEH-nak, felkerültem a BAR-listára. Bementem az APEH-ba, hogy kiderítsem milyen módon szabadulhatnék meg ettől az egésztől. Közölték hogy a tartozásom egy összegben történő kifizetésével lezárhatom az ügyet. 650E HUF személyi kölcsönt vettettem fel édesapámmal, és bementem vele az APEH-ba kifizetni a tartozást. Az APEH-os előttem hívta fel a diákhiteles a jelenlegi pontos tartozásom összegéért. 576E HUF-ot befizettem, és kaptam egy APEH-os igazolást, hogy nincs tartozásom. Erre egy hónapra hívnak az APEH-től, hogy ond van mert a diákhiteles kislány hó elei egyenleget adott meg, és fennmaradt még 70E HUF tartozásom, ami sajnos ez alatt az 1 hónap alatt 106E HUF-ra rúgott. Másnap be is mentem az APEH-ba hogy tisztázzam az ügyet. Szintén ott előttem hívta fel a diákhitelest, aki akkor már 122E HUF-ot látott a rendszerben, és természetesen nem tudta visszamenőleg kideríteni ki volt az aki a rossz összeget mondta. Sajnos a személyi kölcsönből ennek csak a felét tudnám letörleszteni, de ahogy elnézem naponta körülbelül 20E HUF-ot kamatozik a kis pénzem.

Mi tévő legyek, jogi tanácsokat, segítséget várnék.

Előre is köszönöm:
c p Creative Commons License 2010.01.28 0 0 163
Mondhat bárki bármit, anno, amikor felvettem a hitelt (mert más lehetőségem nem volt, tanulhassak) azzal hirdették, h. a minimálbér 6%-a lesz a törlesztőrészlet, az után meg fizetésarányos.

Két dolgot viszont elkentek, ezek miatt szívok én is:

1., ha csak egyszer is felvette a hallgató a maximálisan felvehető összeget, akkor nem 6, hanem 8% a törlesztőrészlet

2., a törlesztőrészlet számításának az alapja a BRUTTÓ bér (pusz juttatásokkal, prémiummal, stb. megfejelve), ergo a NETTO bér 16-18%-át kell törlesztésre befizetni, ami egy fiatal, lakást venni akaró ember számára, mint én teljesen ellehetetleníti a továbblépést

Könyörgöm milyen pénzintézeti elbírálásnál, hitelnél, bárminél tekintik a törlesztőrészlet alapjának a BRUTTÓ bért?

Röhej, el kell érni, h. módosítsák a kiírást, h. akik felvenni szándékoznak a hitelt, azok a NETTÓT terhelő 16-18-20%-os havi törlesztőrészlettel szembesüljenek!
LBauer Creative Commons License 2010.01.18 0 0 162
Üdv, itt egy jó cikk a témában: Diákhitel dolgok van benne példa, jótanácsok, stb... elég objektív
Előzmény: pardoc (159)
robika88 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 161
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írtam -e ezzel kapcsolatban.
a kérdésem a következő lenne: ma adtam be a diákhitel igénylésemet (még szeretném ha jan 15 ig jönne egyösszegben ) és elfelejtettem beírni egy rovatba a lakcímkártyám számát.. van esély esetleg az adatpótlásra?
ger82 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 160
rohadjon meg aki ezt kitalálta
pardoc Creative Commons License 2005.01.25 0 0 159

Hali

Pont jól illik a topic neve a hozzászólásomhoz.

Egyszerűen botrányos ahogy a Diákhitelesek bánnak az emberrel. Véleményem szerint egyetlen egyszer sem vizsgálták meg őket fogyasztóvédelmi szempontból. Vagy ez úgy megy, hogy a hitelezőnek mindent szabad???

1. Az évi megállapított ~3000Ft arra jó, hogy szinten tartsa a tartozásom. Ok, rendben van. Legyen így, ha valaki többet akar törleszteni akkor fizessen be többet. DE! Miért nem jelzik előre, hogy mekkore lesz a futamidő a megállapított törlesztőrészlet esetében, mint egyébként minden normális hitelnél??? Nem kell válaszolni, én is tudom.

2. Én speciel többet fizettem be. 3000 helyett havi 10000et. És mikor felhívta a kedves Diákhitel-t mi volt a válasz? -Nagy a baj: rossz számlára fizetett.

Merthogy nem lehet ugyanazon a számlán törleszteni és előtörleszteni. Rendben van, az év végi (elev aggályosnak tartom hogy évente egy számla-levél jön) egyenleg-levélben benne van hogy külön számla. Persze *kisbetű.... Miért nem tudnak egy ****** értesítő levelet küldeni hogy te marha, 6 hónapja rossz számlára küldesz pénzt. Megmondjam? Mert így nekem a tőketartozásom nem csökkenti ez a +összeg. -->Nekik kamatozik. "Lóg a levegőben az összeg, uram." Gengszterek...

3. Jó, mondom mindegy, akkor már idén nem fizetek. Volt még vagy 5 hónap vissza az évből, 30000Ft +om van. Elég lenne 15000 is 2004 év végéig. Rendben. Januárban (dec.-ben?) megkaptam a megállapított törlesztőt. Januárit semm kell számolásom szerint fizetni, hiszen 15000 bőven fedezi a januárt. Erre mi van? Küldenek egy levelet, hogy nem teljesítettem a januári befizetést, és tegyem meg azonnal különben baj lesz. MI VAN? Ilyenkor persze reklamálnak, ezt ki tudják a szemetek küldeni - ráadásul nincs is igazuk - ha én fizetek be jóval többet, tojnak rá. Milyen társaság ez? Milyen útszéli csalókból, gengszterekből állt össze a vezetőség? Én nem azért vettem fel a diákhitelt, mert kellett a zsebpénz. Nem tudtam volna máshogy elvégezni a főiskolát... Gyönyörű...ez M.o. ...

Nem tudom mi lesz a következő lépés, de erősen fontolgatom a bíróságot. Valami jogász tud tanács adni milyen jogcímen lehet perelni? Zaklatás, ilyesmi?

Kedves Diákhitel Rt.: Amit ide írnék lesgszívesebben, azt biztos nem tennék zsebre.

Őri András Creative Commons License 2002.06.20 0 0 158
FONTOS! Bővebben a Diákhitel Központ Rt. üzletszabályzat módosításról

Az utóbbi időben, a különböző médiumokban, internetes fórumokon, illetve levelező rendszerekben sokan és sokféleképpen kommentálták a Diákhitel Központ Rt. június 1-én meghirdetett, augusztus 14-én hatályba lépő üzletszabályzat módosítását. A valóságnak megfelelő értelmezéshez kívánunk most segítséget nyújtani minden érdeklődő számára.

1. Az üzletszabályzat célja
A diákhitel-rendszer lényeges elemeit, a kamat mértékét, a törlesztés módját és nagyságát, a felvehető összeget az üzletszabályzat nem módosítja, mert nem is módosíthatja, mivel ezekről jogszabályok intézkednek.

Az üzletszabályzat célja nem más, mint az ügymenet pontos leírása. Az üzletszabályzat mindenkori módosítása, a lebonyolítás javítását, gördülékenyebbé tételét célozza.

2. A üzletszabályzat mostani módosításának oka
A diákhitelezés tavaly ősszel előzmény nélkül indult. Az eltelt év gyakorlati tapasztalatai szükségessé tettek bizonyos módosításokat, így többek között az egyösszegű hitel felvétel módját, a szerződés módosítás mikéntjét, a menekülti státusz elismerését.

Eddig a Diákhitel Központ Rt. üzletszabályzata lehetővé tette, amennyiben az üzletszabályzat-módosítást az ügyfél nem fogadja el, úgy rá az előző üzletszabályzat maradjon érvényben. Ez hosszú távon kezelhetetlené tenné a működést, mert azonos szolgáltatásra egy időben sok, egymástól eltérő ügykezelést kellene alkalmazni.

3. Az üzletszabályzat módosítás elutasításának lehetősége, és annak következménye
Jelenleg minden hitelszerződéssel rendelkező hallgatónak joga van nem elfogadni a módosítás, és erről 60 napon belül, 2002. július 31-ig írásban nyilatkozni. (A Diákhitel Központ Rt. postacíme: 1245 Budapest, Pf. 1003. A saját kezűleg aláírt levélben kérjük feltüntetni a személyes adatok mellett a szerződésszámot is.)

Aki az üzletszabályzat módosítását nem fogadja el, az nem élhet a módosításból fakadó esetleges kedvező lehetőségekkel.

Az üzletszabályzat módosításának el nem fogadása esetén a Diákhitel Rt. a szerződést nem mondja fel.

4. Az üzletszabályzat módosítás elutasításának lehetősége a jövőben
Téves az az értelmezés, miszerint ha valaki egy esetleges későbbi üzletszabályzat módosítást nem kíván elfogadni, az nem tehet mást, mint, hogy felmondja a szerződést, és ezért köteles azonnal a teljes tartozást egy összegben visszafizetni.

A hatályos üzletszabályzat 33. és 34. pontja ugyanis biztosítja a hitelfelvevőnek a kölcsön folyósítás szüneteltetésére a lehetőséget. Amennyiben a hitelfelvevő él ezzel a lehetőséggel, úgy változatlanul csak a hitelfelvételi jogosultság megszűnése után kell megkezdeni a törlesztést. Ez a lehetőség azt jelenti, hogy nincs azonnali egy összegű visszafizetési kötelezettség, hanem a törlesztést majd a szokásos módon, a jövedelem 6%-ának befizetésével kell teljesíteni

Budapest, 2002. június. Diákhitel Központ Rt.

Üdvözlettel: Őri András, kommunikációs igazgató

aVi Creative Commons License 2002.06.18 0 0 157
Szerintem nincs értelme.
Előzmény: irobert (156)
irobert Creative Commons License 2002.06.16 0 0 156
Hi mindenki!
Valaki felhomályositana arról, hogy most akkor van értelme küldeni levelet a dhk-nak a módositások nem elfogadásáról?
Ha igen akkor konkrétan mit kell bele irni?
Köszönöm a segitséget
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 155
Igazad van, eljenek a zsigereid :D

1. Frissen vegzett munkanelkulinek is jar a munkanelkuli segely, amig nem talal munkat, de maximum 9 honapig. Abbol a minimalis 6%-ot lehet torleszteni.
2. Meddig gondolod, hogy el kellene tolni? 1 evig? 2 evig? Meddig? Miert pont addig?
3. Nem en vagyok a Diakhitel, a PR taktikajukat ne rajtam verd le. En csak elmondtam a velemenyemet, ha neked ez nem tetszik, sajnalom. Szabad orszagban elek,azt mondok, amit akarok, akkor is, ha neked nem tetszik.

Előzmény: Váltócipő (153)
Váltócipő Creative Commons License 2002.06.15 0 0 154
Ami meg azt illeti, hogy kötelező-e felvenni: én nem tudnék egyetemre járni, ha nem lenne diákhitel. Így is eleget robizom esténként meg éjszakánként SULI MELLETT, hogy legyen mit ennem. Úgyhogy elmehetsz te a...
Előzmény: picur (152)
Váltócipő Creative Commons License 2002.06.15 0 0 153
Bazmeg, demagógkám, olvass, tanulj, gondolkozz... Rohadtul senki nem beszélt arról, hogy szemétség, ha vissza kell fizetni. Az a szemétség, hogy arról regélnek, hogy nem megterhelő visszafizetni, közben meg kiderül, hogy ha befejezted a tanulmányaidat, a következő hónapban már kezdheted a törlesztést. Akkor is, ha mondjuk egy évig nem találsz munkát. Ezzel most kurva sok diplomás munkanélkülivel ki van babrálva (köztük velem is). Egyszerűbb lett volna, ha pár száz millával kevesebbet költenek PR-ra, és helyette kitolják a törlesztés kezdetét teszem azt az első munkahelyig, de legfeljebb egy-két-pár évig. Sikerült világosságot gyújtani a fejedben?
Előzmény: picur (152)
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 152
Basszus ez egy kolcson. Vissza kell fizetni. Sot, nem kotelezo felvenni.

Az mitol szemetseg, ha visszekerik? En nem ertem ezt a hozzaallast...

Előzmény: Váltócipő (151)
Váltócipő Creative Commons License 2002.06.15 0 0 151
Szabályzat nincs nálam, csak az a tájékoztató, amit az igényléshez adtak.

2.3 pont végén: "Ha befejezted tanulmányaidat, illetve lejárt a hiteligénylési időd, és még nincs munkahelyed, akkor is van egy minimális törlesztési kötelezettséged, ami amindenkori minimálbér 6%-a."

Szemétség.

Előzmény: picur (150)
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 150
Ez hol van az uzletszabalyzatban? En annyit tudok, hogy a munkaberedbol vonjak a dolgot.

Nem, nincs diakhitelem, de van munkam, szoval a dolog nem erdekelt :)

Előzmény: Váltócipő (149)
Váltócipő Creative Commons License 2002.06.15 0 0 149
"Az a felmondasnal van. Nem pedig akkor, ha nincs munkad, es amiatt nem tudsz fizetni. Marpedig cipo azt mondta. Emiatt konnyebb egy Diakhitel, mint barmelyik mas piaci hitel. "

Remélem, tisztában vagy vele, hogy akkor is fizetni kell a törlesztőrészleteket, ha nincs munkád...

Előzmény: picur (139)
Lujza71 Creative Commons License 2002.06.15 0 0 148
Úgy legyen.
Bár még mindig nem értem miért jó az ha 3-4 százezer emberpalánta 1-2 millió sárral kezd neki az életnek .

Lujzi

Előzmény: picur (147)
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 147
Erre viszont azt mondom, hogy az allamnak is erdeke, hogy visszakapja a befektetest.

Es a Diakhitelnel ez a modositas pontosan azert nem jelenti azt, hogy mostantol minden diak szivni fog, mert az allam beavatkozik. Az eddigi donteseket (bar oszinten szolva nem figyeltem az ilyen iranyu a hiradasokat) mindig a kormanyzat hozta meg, ergo a diakoknak oket kell szidni.

Ami azt jelenti, hogy ha a mostani modositast elfogadjak - marpedig miert ne fogadnak el -, akkor minden rossz dontes a Diakhitel iranyaba ugyanugy a kormanyzat sara lesz, mint ahogy eddig is az volt. Es amennyiben az elkovetkezendo 3-4-5 evben a diakhitel ugyfeleinek a szama eleri a 2-3-400k letszamot, hidd el, hogy nem fognak az o szamukra kedvezotlen dontest hozni.

Mint lattuk, 2-300k valaszto eldontheti a kovetkezo valasztasokat.

Előzmény: Lujza71 (146)
Lujza71 Creative Commons License 2002.06.15 0 0 146
Igazad van ha csak a pénz és az üzletet nézzük.
Csak a Diákhitel addig mig az állam is beleavatkozik nem szabadna hogy ,csak erről szóljon.

Lujzi

Előzmény: picur (145)
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 145
Felreertesz :) Vagy en vagyok dekoncentralt, vagy en.

En azt mondom, hogy a te variaciodban egy vedono/konyvtaros/akarki jelen pillanatban keres 60-80k HUF-ot. Ez teny, ezen kell valtoztatni.

Tettem egy probat, miszerint most felvetlizo bolcsesz szakirany, ot eves kepzesben havi 21k-t ker, feltetelezve a normalis inflacio csokkenest, kezdo fizunak jelenleg 100k-t.

Ez a DHK kalkulatora szerint azt jelenti, hogy 2023-ra fizeti ki a hitelt, havi ~9k HUF befizetesevel.

Ez szerintem nonszensz. Ellenben a te modszered szerint, muszaj a szakmajaban maradni, kulonben egy osszegben fizetheti ki a folyositott 1.1M HUF-ot.
Viszont ha elmegy mondjuk tolmacsnak egy kulker ceghez, ahol mondjuk havi 400k-t kereshet, akkor maris 4 ev alatt torlesztheti a hitelt, havi ~30k HUF fizetesevel.

En amondo vagyok (biztos azert, mert a piacot nezem), sokkal biztosabb egy palyaelhagyo bolcsesztol a hitelt visszaszedni, mint egy palyan megmaradotol. A megoldas szerintem nem az, hogy ha palyaelhagyo, akkor buntetem, hanem az, hogy olyan felteteleket teremtsek, hogy ne akarjon palyaelhagyo lenni.

Ez viszont nem a Diakhitel feladata.

Előzmény: Lujza71 (144)
Lujza71 Creative Commons License 2002.06.15 0 0 144
Most lehet nem fog tetszeni amit írok, de igenis szükség van könnytárosra ,csillagászra ....stb.
Ezzel talán rá lehetne venni a népet, hogy ne csak programászok legyenek.
Aki programász lesz számítson rá hogy igenis a ő nem az állam fog ráfizetni.
Talán akkor nem történne meg hogy 26 végzős védőnőből 9 marad a szakmájában pedig nem 2ft volt kitanítani őket.

Lujzi

Előzmény: picur (143)
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 143
Ez viszont megint kitolas lenne a diakkal. Ugyanis en elvegzek egy csillagasz szakot, mondjuk konyvtarral sulyosbitva. A te megoldasod szerint nekem muszaj lenne mondjuk havi 60k HUF-ert (nem hiszem, hogy tobbet keresnenek) csillagaszkodnom, kulonben azonnal fizethetem vissza kamatostul.
Ellenben ha elmegyek php programozonak >:), akkor meg a hitelt is vissza tudnam hamarabb fizetni, de akkor pl egyben kell, mert ugye nem szakmaban maradtam.
Vagy mit csinalnal pl a szakot modositokkal? Azoknak melyik szakmaban kell maradni? Vagy a modositasig felvett penzt azonnal vissza, es utana jok vagyunk?

A kamat szempontjabol meg ne felejtsd el, hogy ez is valamilyen szinten biznic. Ha nem szedsz kamatot, akkor az az allamnak tutti rafizetes. Amit masok adojabol kell finanszirozni.

Nem egyszeru dolog am ez :)

Előzmény: Lujza71 (141)
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 142
Ketlem, hogy ez megoldhato lenne. Nem veszed figyelembe az ugyfelek nagy szamat (idealis esetben 10-20 even belul felmillio kornyeken lehet).

Abban az esetben, amit te mondasz, megeshet, hogy 30-40-50 ezer kulonfele szerzodes szerint kellene a szerozdeseket nyilvantartani, es a kolcsonoket behajtani. Egyszeruen nem jarhato ut, nem veletlenul nem igy adjak a hiteleket :)

Előzmény: Molaf (140)
Lujza71 Creative Commons License 2002.06.15 0 0 141
Nem alapban a hitellel egyetértek, csak azt tartom veszélyesnek, ha valaki felveszi mert csak úgy adják. Inkább többet adnék, de megnézném kinek és ha mondjuk nem helyezkedik el olyan szakmában amit tanult és az állam támogatott, mondjuk elmegy gyógyszerügynöknek az orvos diplomával egyösszegben büntető kamatokkal hajtanám be rajta egyébként nem szednék kamatot.

Lujzi

Molaf Creative Commons License 2002.06.15 0 0 140
Én valami olyasmire gondoltam (azaz akkor, ha én, teát az adós szabhatnám meg a feltételeket :) ), hogy élhetne ugyan a DHK az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségével, viszont amennyiben én ezt nem fogadom el, akkor olyan feltételekkel törleszthetném a már kifizetett kölcsönt, amilyennel a rendes lejáratkor fizethetek. Ez szerintem korrekt lenne, és várakozásaim szerint ezt fogja tenni a DHK.
picur Creative Commons License 2002.06.15 0 0 139
Az a felmondasnal van. Nem pedig akkor, ha nincs munkad, es amiatt nem tudsz fizetni. Marpedig cipo azt mondta. Emiatt konnyebb egy Diakhitel, mint barmelyik mas piaci hitel.

Masreszt meg a Diakhitelt vissza lehet fizetni piaci hitelbol is >:)

Vagy jol ertem, hogy ti olyan hitelt akartok, amit vagy visszafizetek, vagy nem, ha tetszik a kamat, akkor fizetek, ha nem tetszik egy pont, akkor nem fizetek? Ezt nem valahogy maskep hivjak?

Előzmény: Lujza71 (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!