Keresés

Részletes keresés

Regi000 Creative Commons License 2019.06.18 0 0 34
Üdv sziasztok. Olvastam egy fél hirszerüt...miszerint Zanzibáron a dagály apály miatt nem annyira élvezhetö a fürdés. ...meg azt is hogy nagyon szeles. Mi igaz ezekből?? Köszönöm a választ😊😊
zanzibarcoral Creative Commons License 2019.01.23 0 0 33

Szia!

A poggyászoddal ne törődj, az ott lesz Zanzibáron, nem kell "kicheckkolni- becheckkolni", és arra kigyázz, hogy a flydubai a 3-as terminálról indul és oda busszal visznek (ingyen), ha az 1-es, v. 2-es terminálra mész be, bár az is lehet, hogy egyenesen odamész a szálláshelyről...

A sünökről... általában nincs, v. nagyon kevés van pl. Jambiani, Paje, Pongwe, de lehet egy-kettővel találkozni ott is, de látod annyira tiszta a víz a helyiek nem is törődne velük, de voltam olyan partszakaszon ennél feljebb, ahol tényleg rengeteg volt a vízben, de ha apály van látod, ha meg dagály van legyen rajtad úszószemüveg. A sün nem igazán kardinális probléma, majd meglátod!

Üdv!

Előzmény: zutyuka77 (32)
zutyuka77 Creative Commons License 2018.12.25 0 0 32

Sziasztok! Februárban megyünk Zanzibárra. Dubaj felé, oda felé 12 óra visszafelé 16 órás átszállási idővel. A 16 órásra még szállást is foglaltam reptér közelébe lévő hotelbe. Az lenne a kérdésem, hogy ugye Budapestről- Dubajba Emirates géppel, majd onnan Flydubajjal megyünk tovább. Az Emirates honlapján egybe vettük meg a jegyet. Ilyenkor kiadják a feladott poggyászt, vagy nem, átszálláskor? Kell vele foglalkoznom, vagy 16 óra múlva ugyan úgy átpakolják? Nem mindegy,ha leszállás után elmegyek csavarogni és majd a csatlakozáshoz megyek csak vissza, vagy várnom kell a nagybőröndömre...

A másik kérdésem, hogy tényleg sok a tengeri sün, vigyek-e tengeri cipőt? Leszünk Bwejuuba, és Nungwiba.(mivel két eltérő part) A harmadik kérdésem, akkor csak a Visa application form nyomtatványt kell kitölteni a vízumhoz? köszi a válaszokat, illetve minden frissen megérkezettől fogadok jó tanácsokat.. :) 

Kilakay Creative Commons License 2010.01.25 0 0 31
Helloka en most jottem vissza Zanzibarrol.
Sargalaz kellett, es malaria tabletta is javasolt.
A Hepatitis A pedig ha szereti valaki a sea foodot.
Konnyen romlik a kaja :)
Előzmény: bmbl (30)
bmbl Creative Commons License 2009.01.04 0 0 30

Szia Aisha!

 

Szeretném a segítségedet kérni, hogy zanzibárrol mennek e utak szafarira Tanzániába és még az is érdekelne milyen védőoltást kell beadatni magunknak, hogy biztonságban érezzük magunkat a nyaralás alatt.

 

Segítségedet előre is köszönöm BM

hniko Creative Commons License 2008.10.28 0 0 29
Szia!

A "Zanzibár" topicot nézted már? Nagyon sok hasznos infót találsz ott, a szállodáról is.
Előzmény: Csicsi74 (28)
Csicsi74 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 28

Szia!

A férjemmel 2009,01,10-én utazunk Zanzibárra a Sea Club hotelbe, jól jönne egy kis helyi segítség, ugyanis egyikünk sem beszél angolul, egy kicsit németül beszélünk csak. Igazából nagy kirándulásokat nem akarunk tenni, inkább pihenni  szeretnénk. A várost és nevezetességeiz valamint egy fűszerkertet néznénk meg szívesen. Ebben tudnál-e a fenti időpontban a segítségünkre lenni és ha a szállodáról irnál pár infót nagyon megköszönném.

Üdvözlettel: VÁgási Csilla

Előzmény: Aisha Babu (25)
Csicsi74 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 27

Szisztok!

Az érdekelne hogy január 10-én valaki jön-e Zanzibárra  aSea Club Hotel-be?

Léna007 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 26

Ezt a mások (jobban működő) fórumtopikba is beírtam, de mostanában egy lélek sem jár arra...talán itt hamarabb reagál valaki:

 

Az egész fórumon egyetlen szó sem esett arról, hogy vannak-e a szúnyogokon kívül kellemetlen illetve veszélyes állatok. Én főleg mérgeskígyóra és nagy méretű, mérges pókokra gondolok? Aisha??

Úgy gondolom, ha eddig senki sem írt ezekről, nem is találkozott velük, de ettől még létezhetnek. Szeretnék egy biztos választ alakiről. :-) köszi

Aisha Babu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 25
Sziasztok, Aisha vagyok ( eredetileg magyar) de mar tobb mint 10 eve Zanzibar szigeten elek. Ha valaki ide szeretne jonni nyaralni( vagy telelni) es ugy erzi szuksege lene egy magyarul is beszelo segitsegre, aki  a valodi Zanzibart is megmutatna, akkor irj vagy hivj: manci001@hotmail.com vagy 255 784 462626
kertészboy Creative Commons License 2006.05.24 0 0 24
Ha van lehetőségetek, kérlek tegyetek fel ide fotókat Zanzibárról.
kertészboy Creative Commons License 2006.05.14 0 0 23

Szia!

 

Milyen hosszú volt az utad? Nem tennél fel ide néhány fotót? Jövő januárra tervezem Zanzibárt.

Előzmény: GYURMÓKA (22)
GYURMÓKA Creative Commons License 2006.02.25 0 0 22

Szia !

 

A Neckermannal voltam 1 hétig, és az út mindennel együtt kb.230.000 volt.Ha előre lefoglalod  -én tavaly októberben foglaltam -sok kedvezményt össze lehet szedni.

A szigeten nagyon kevés a turista. A városok valóban borzasztó nyomorúságosak, de ezt is látni kell. Ha  nem  érdekel a strandolás , akkor pár nap elég  Zanzibárra,

mert a szigeten  nincs túl  sok látnivaló. Mi kétszer voltunk kirándulni, de nem a telepitett idegenvezetővel -felfogadtunk egy helyi srácot, aki nagyon olcsón elvitt

bennünket a fontosabb  helyekre - s a két nap alatt kocsival szinte mindent megnéztünk. A fontosabb látnivalók: Fűszerkert, Stone Town, Jozan Forest, Börtön

sziget. Emellett elvitt minket olyan helyekre is, ahová nem viszik a turistákat, a helyiek közé. Biztosan lehet olcsóbb szállodát is találni, a higiénia nem "erőssége" Zanzibárnak, és tapasztalatom szerint nem árt egy helyi kisérő (főles Stone Townban), vele biztonságban éreztük magunkat. Ha jól birod  a gyűrődést és merész vagy, csak akkor utazz egyénileg a szigetre. Előttem már valaki emlitette a Dekameron kiadó Zanzibár c. könyvét. Ez a könyv valóban kitünően informál-bár néhány dolog, már változott azóta -érdemes megvenni. Ha szükséged lenne  helyi idegenvezetőre, a mienket nagyon ajánlom:

 

SAID SULEIMAN MOHAMMED

e-mail: matahabash@hotmail.com

P.O. BOX  3747

ZANZIBAR -EAST AFRICA

TELEFON: +255777415558 

 

Nagyon korrekt, becsületes, jó humorú , vidám ember, 24 órában rendelkezésedre áll, és korrekt árai vannak.Ha még érdekel valmai, irj nyugodtan !

Gy 

Előzmény: antrios (18)
maszájlány Creative Commons License 2006.02.22 0 0 21

Szia Antrios!

 

A cég, akin keresztül a szállást foglaltam, és aki elég sok programunkat intézte a Tanzania Adventures. A telefonszámuk most nincs kéznél, de a weboldalon szerepel (www.tanzania-adventure.com). A tulaj Rashid Ally, egy végtelenül korrekt pasi, aki pillanatok alatt elintéz bármit, ráadásul egész olcsón. Javaslom még a Mitu's Spice Tour-t is, elérhetőséget este küldök.

Egy hét szerintem nem túl sok, mi a 9-10 nap alatt folyton csináltunk valamit, hol itt voltunk, hol ott. Ráadásul szerintem vétek kihagyni az egy-két napos láblógatást a délkeleti parton, elég kevés hely van ugyanis a világon szerintem, ahol hosszú kilómétereken át érintetlen a part, és csak elvétve akad néhány helybéli és egy-két turista. A reklámozott északi parton ennek alig találni nyomát.  Délkeletről ráadásul olcsóbb és egyszerűbb elérni a Jozani erdőt és délen Kizimkazit.

Előzmény: antrios (20)
antrios Creative Commons License 2006.02.21 0 0 20

Köszi maszájlány,

 

küld lécci számokat az antrios@freemail.hu -ra.

 

Amúgy ha nem tipikusan nyaralni, hanem járkálni szeretnék, akkor  egy hét elég / kevés /sok?

Előzmény: maszájlány (19)
maszájlány Creative Commons License 2006.02.21 0 0 19

Kedves Antrios!

 

Tavaly magánúton voltunk Zanzibáron (Kenyából repültünk át egy egy hetes szafari után) 10 napig. A szigeten egyetlen város van csupán, Stone Town (más néven Zanzibár város). Ha megérkezel, rögtön meglepnek az utazási irodák felhajtói, akik szállást, programokat, stb. szeretnének neked szervezni. Én még itthon megállapodtam egy helyi utazási iroda vezetőjével, és rajta keresztül foglaltunk szállást Jambianin és Stone Townban, ráadásul ugyanannyiba került, mintha közvetlenül foglaltam volna a szállodán keresztül (Persze, ha helyben foglalsz. elég sokat alkudhatsz, amennyiben nincs telt ház mindenfelé.)

Az élet ott nagyon olcsó, alig 3-4 dollárért rendesen jól lakhatsz, könnyen találsz sofőrt, aki elvisz mindenhová, ahova menni szeretnél (autó bérleti díja egy napra kb 50 dollár, de benzinnel és sofőrrel sem több 75 dollárnál). Nagyon sokmindent lehetne írni, úgyhogy inkább kérdezz te, mire vagy kiváncsi. Ha érdekel, adok egy-két telefonszámot is, amúgy a Dekameron kiadásában megjelent egy Zanzibár útikönyv tele szállás- és utazási iroda ajánlatokkal, mindegyikről van pár sor, és minden szálloda, kirándulás ára szerepel benne. Gyakorlatilag mindent megtudsz belőle, amire egy magánúton lévő turistának szüksége van.

 

Üdv.

 

 

Előzmény: antrios (18)
antrios Creative Commons License 2006.02.21 0 0 18

Szia

 

engem nem igazán érdekel a strandolás, inkább a hely + városok, mégha nyomorúságosak is. Van olcsóbb szálloda is a környéken? Van-e helyi taxi vagy vállalkozó fuvaros aki ide-oda visz, semmint szervezett túrára menjek idegenvezetővel?

 

Költőpénz vásárlóértéke magas?

Veszélyes(ek)-e a város(ok)?

 

Mennyi pénzből jött ki az utazásod? Melyik utazási irodával mentél?

 

Köszi előre is.

Előzmény: GYURMÓKA (17)
GYURMÓKA Creative Commons License 2006.01.25 0 0 17

Sziasztok !

 

Tegnap este érkeztem haza Zanzibárról  a Hotel Mapenzi Beach-ből. Ha valakinek van kérdése, szivesen válaszolok !

 

Üdvözlettel

 

Gy

tbpolgi Creative Commons License 2006.01.23 0 0 16

Köszi minden információt!

Most már nem fogok többet kérdezni, mert holnap utazunk.

 

Bye!

Bialek Creative Commons License 2006.01.23 0 0 15

Szia!

Ne vigyetek törölközőt, adnak mindent, strandtörölközőt is!

Minden ital benne van,talán egy-két drágább rövidital nincs, de cola, fanta, sprite, kávé, bor koktélok.Mi nem tudtunk olyat kérni ami nem volt benne.Nem kell áramátalakító, de ha Zanzin kívűl máshová is mentek akkor vigyetek.

Nincs automata, dollárt vigyetek!

Luxorban Kb.1 órát álltunk,de nem lehetett kiszállni!

Ha van még kérdés szívesen válaszolok rá! 

Előzmény: tbpolgi (14)
tbpolgi Creative Commons License 2006.01.21 0 0 14

Szia Bialek!

 

Adnak a hotelban strandtörülközőt, napágyat etc?

Milyen italok vannak az all inclusive-ban? Cola, fanta, sör, miegyéb?

220 volt milyen csatlakozóval? Vigyünk konvertert?

Van bankautomata, vagy vigyünk inkább dollárt?

Mennyit áll a repülő Luxorban? Ki kell (lehet) szállni?

 

Bocs a sok kérdésért, de praktikus oldalról nézem az ügyet.

 

tbpolgi

Bialek Creative Commons License 2006.01.19 0 0 13

A bélfertőtlenítő neve:BOLUS adstringens.Nekem iszonyú fejfájásom volt émelygéssel párosítva, ebben az állapotban nem kívántam semmi szeszt, de ez a tabletta segített, meg gyomorrontás esetén is jó.

A hotel területén belül lesz egy üzlet, ott mindent 3 szor annyiért adnak mint a bazársoron.Ha a strandon elsétáltok balra, ott találjátok a " butiksort"! Tök szuper cuccok vannak, szobrok festmények, nyakláncok, ajándéktárgyak! Mi is vettünk rendesen holmit! Alkudni!! A  feléért kell elhozni , mint amivel indít!

Működik a csókos rendszer!

Előzmény: tbpolgi (12)
tbpolgi Creative Commons License 2006.01.18 0 0 12

Kösz az infokat.

Milyen bélfertőtlenítőt szedtetek? Mi esküszünk a napi reggeli feles viszkire. Eddig teljesen bevált, Kenyában is, Indiában is.

Siekrült valami helyi sajátosságot, emléktárgyat vásárolnotok? Ott is divat, hogy az idegenvező elvisz a csókos boltjába?

 

tbpolgi

Bialek Creative Commons License 2006.01.18 0 0 11

A kajáról annyit, nem volt rossz , de nem európai.Rengeteg a hal, mindenféle kivitelben, rák volt még, ritkán kagyló.Most jut eszembe, előfordult még sült hús töbféle formában, reggelire rántottát is sütnek.Rengeteg a gyümölcs, vannak finom sütik is, nem fogtok éhezni az tuti, de mi legközelebb bárhová is utazunk házi kolbászt viszünk magunkal.Én elég finnyás vagyok az ilyen érdekes kaják területén, de találtam mindig valami ehetőt.Fontos!Bélfertőtlenítőt vigyetek magatokkal, szükség lehet rá.Én 3 nap után kezdtem émelyegni, és ez segített, pedig csak olyat ettem ami jól esett.

A maláriás gyógyszert elkezdtük itthon szedni, de ott már be sem vettük,semmi szükség rá.

Mindenképpen menjetek be Stone Town-ba, a helyi piacra, a bazársorra, látni kell ahogy ott élnek.Voltunk delfin lesen is, bár nem sokat láttunk belőlük.

A zanzibári reptér egy kicsit elkeserítő, de a hotel rendben lesz.

 

Előzmény: tbpolgi (10)
tbpolgi Creative Commons License 2006.01.17 0 0 10

Jövő héten kedden indulunk mi is Zanzibárra. Ugyancsak a La Gemma-ba.

Milyen a konyhája? Jól főznek, úgy értem: mennyire európai jellegű?

Extra tengeri bizgentyűk szoktak lenni?

Kirándulni hol voltatok?

Malária ellen szedtetek valamit?

 

tbpolgi

Bialek Creative Commons License 2006.01.15 0 0 9

Sziasztok!

 

Most jöttünk haza,egy hetet töltöttünk Zanzibaron,egyet pedig Mauriciuson.Őszinte leszek,kicsit féltünk Zanzitól,de sokkal jobban éreztük magunkat ott mint Mauriciuson.A Le Gamma hotelban voltunk,nagyon rendben volt minden.Fehér homok (ami Mauriciuson nem volt) gyönyörű part, türkiszkék óceán, szuper volt minden.Persze a hotelen kívül nyomor, igénytelenség,döbbenetes ami ott van,de ezt is látni kell.A hotel tiszta, nem kell félni semmitől,ott mindent megehetsz amit megtudsz! De máshol azért óvatosan.Malév géppel mentünk,késés talán 30 perc volt indoláskor,hát hosszú volt, de nem veszélyes. Simán bevállalnám már holnap is.Jó utat,irigyellek benneteket!

 

Ildikó

bolondtorpe Creative Commons License 2005.12.19 0 0 8

szia !

 

en tavalyelott voltam a parommal, asszem  a Chemol travellel (vele nem lehetett csak szervezett uttal menni ) szoval tomoren szerintem nagyon jol fogod magad erezni. Csodaszep es igen "egy mas vilag" Az emberek nagyon baratsagosak, sajnos nagyon nagy a szegenyseg, amint azt latni fogos ha a vedett szallodabol vagy szalodakomplexumbol kimereszkedsz. Oltassal ijenekkel nem kell torodni, egyaltalan nem veszelyes, nekem a kaja volt szokatlan (nem vagyok egy belgep, de a harmadik nap ma kolbasszal almodtam ) Ott karanten nincs ugyhogy valami minimalis kajat vigyel. Napra figyelj, en sosem egtem le meg Ausztraliaban sem, de ott meg tudja az embert lepni. A tengerpart, a naplemente az egbolt ejszaka fantasztikus. En nem mennek szevezett uttal amugy, ojan kiraly szallodak vannak, hogy elkepeszto a helyi program - ami szerintem eleg verszegeny amugy - ott helyben konnyen olcson jol megszervezheto. ( 1 dollaros jattert mar fenyesre nyaljak a sejhajat az embernek) Majdnem azt irtam hogy az ARAK-ot kostold meg de beugroott h azt nem ott ittam- mindenesetre van valami helyi palinkaszeru lottyuk, ami egesz turheto, es az ottani sor barmilyen meglepo de finom. (32-33 fok+ paras levego, ojankor minden sor finom, plane ha az ember a medenceben uszva fogyasztja el.) Annal ma csak az a jobb, ha valakinel van magyar hetilap es olvasgatja napozas kozben hogy mikent kell a holancot felszerelni.

Enszerintem akkor se tudod magad rosszulerezni, ha nagyon akarod.

 

Hat asszem ennyi jutott eszembe hirtelen, erezzetek jol magatokat, kellemes unnepeket!!!

GYURMÓKA Creative Commons License 2005.10.15 0 0 7

Szia !

 

Nagyon köszönöm az indormációkat Neked és kittimicinek is ! Jelenleg nincs egyéb kérdésem,de biztos lesz még az utazásig és akkor jelentkezem. Mégyszer köszö-nöm .

 

Üdv

Gy

Előzmény: Zserci (2)
Zserci Creative Commons License 2005.10.14 0 0 6

Szia!

 

Köszi a részletes választ. Azt gondoltam, hogy egyénileg szervezve sokkal olcsóbb a kirándulás, csak kíváncsi voltam, hogy mennyivel.

Mi szuperül éreztük magunkat, bár azt hiszem másképp utaztunk, mint általában az ide írók. Családilag mentünk (gyerekkel), teljesen szervezetlenül. Elsősorban Tanzániában utazgattunk és csak az utolsó héten ugrottunk át Zanzibárra kicsit "lazázni". Az egész út szuper volt és nagyon kalandos, semmi negatív dologra nem emlékszem. 

 

Korábban már volt egy topik ZANZIBÁR címmel, akkor ott többen leírtuk tapasztalatainkat, azt is érdemes lehet elolvasni. Sajna mostanában néhány funkcionális analfabéta nem veszi észre, hogy ez az utazás rovat és a Zanzibár együttes koncertképeivel teszi fel.

Előzmény: kittimici (5)
kittimici Creative Commons License 2005.10.12 0 0 5
Szia,
a fakultatív kirándulások árára már csak kb. emlékszem, azt hiszem, az egész napos szigetkörút olyan 15 ezer Ft/fő körül volt (ebéd is volt az árban), a Stone Town-i városnézés olyan 7-8 ezer Ft/fő körül lehetett. (Végül is ezt félnaposnak útnak hirdették, de azért jó háromnegyed nap lett belőle.)
Abban biztos vagyok, hogy Ti jóval olcsóbban jöttetek ki magánszervezésben. De azért jó volt, jó fej fiatal srác volt az idegenvezető, és nagyon sok mindenről és érdekesen mesélt.
(Még volt egy kétnapos fakultatív út is kisrepülővel Tanzániába, szafarira, de az árban is elég húzós volt, kb. 180 ezer Ft/fő, de akik voltak, azok nagyon dicsérték, szerencséjük is volt, sok vadállatot láttak.)

Hát igen, azok a tengeri ételek, tudom, mire gondolsz...
Mi ugyan all inclusive ellátással voltunk a szállodában, és ott is lehetett volna felár ellenében tengeri vacsorát kérni, de kint a parton mondták a helyi srácok, hogy ne ott együnk, hanem ők tudnak egy jó helyet ott nem messze, el is vezetnek oda.
Végül ezt választottuk, (egyébként a barátommal voltam, ha egy másik lánnyal vagyok, ezt azért nem vállalom be.. :-) este 8 körül várt három fekete srác a parton, és kíséretükben elindultunk az óceán mentén a vaksötétben, tényleg csak a csillagok látszottak, haláli volt. (Azért átfutott az agyamon, hogy biztos jó ötlet-e ez, azt se tudjuk, hova megyünk, de igazából nem tartottam semmi rossztól.) Végül majd félórás gyaloglás után megérkeztünk az "étterembe", ami jóformán oszlopokon álló pálmatető volt pár rozoga székkel-asztallal, de amit ott elénk tettek több fogásban, hát az nem volt semmi: valami leves, tintahal, polip, aprórák előételként, aztán két hatalmas homár, aztán még egy hatalmas hal.. Persze a felét se tudtuk megenni, de isteni volt, úgyhogy még utolsó este megint elmentünk egy búcsúvacsorára. És ez a vacsora kettőnknek forintban kb. 6000 Ft volt. Klassz volt az egész.
Na ilyenben se lesz részem mostanában... :-(

(Próbáltam egy-két képet felrakni kedvcsinálónak, hátha valaki még kedvet kap ehhez a szigethez, de túl nagyok, és sajnos nem tudom ezen a gépen lekicsinyíteni őket.)

Ti jól éreztétek magatokat egyébként?
Előzmény: Zserci (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!