Keresés

Részletes keresés

Atis57 Creative Commons License 45 perce 0 0 30864

Szia!

S az Olasz  vonatkozásuakról mi a véleményed ? 

A Lion of the Desert   (a Sivatag oroszlánja )

Az Abessziniai Bonyodalom.

Mert ezek utóhatásait  még láttam 1993 után , amikor a kisember  virágot viszz a Duce  emlékművéhez, mert " a családunk  nagy jótevője " volt.

De  fris Menyasszonyi csokrot is láttam  Rodolfo_Graziani emlékművénél.

Előzmény: M.Zoli (30862)
M.Zoli Creative Commons License 1 órája 0 0 30863

Arra nem emlekszem, de annal a filmnel az esetleges propaganda felhang nem zavart annyira, mint a tortenelmietlenseg.

Előzmény: Töck Jenő (30860)
M.Zoli Creative Commons License 1 órája 0 0 30862

A halal 50 orajaban Tally Savalas jateka tetszett, egyebbkent nem. A tortenelmi huseg hianya miatt. Ugyanez volt a problemam a Hid tul messze volt filmel is. Nem azt jelenti, hogy rossz filmek, mert szorakoztatoak, meg minden. Viszont ha szorakozni akarok, akkor a Kelly hoseit megnezem inkabb ketszer.

Ha mar jo filmek a 2. vh-bol, akkor a szovjet Jojj es lass van nalam nagyon magas polcon.

Előzmény: Töck Jenő (30858)
Töck Jenő Creative Commons License 1,5 órája 0 0 30861

Bocsánat: ezredes

Előzmény: Töck Jenő (30860)
Töck Jenő Creative Commons License 1,5 órája 0 0 30860

Például, többek között amikor a főszereplő Hessler Ezredes a tisztiszolgájával beszélget a film vége felé.

Előzmény: UBUL81 (30859)
UBUL81 Creative Commons License 2 órája 0 0 30859

Mire gondolsz a filmben "propaganda" kent?

Előzmény: Töck Jenő (30858)
Töck Jenő Creative Commons License 3 órája 0 0 30858

Lehet, hogy láttam a Neretvai csatát is. Ha igen akkor emlékeznék rá. Ha nekem tetszett volna. Volt még a Halál 50 órája és a Híd túl messze van c. film is, ezeket biztosan láttam és tetszettek is. A Halál 50 órájában van egy adag propaganda is, de nem zavaró.

Előzmény: M.Zoli (30857)
M.Zoli Creative Commons License 5 órája 0 0 30857

A jugoszlav filmkeszites hoskora. Nem lattam azt a filmet, de bakancslistas.

A tegnapi filmhez. Nem tudom miert kellett fantazianevvel szerepeltetni Molderst es Gallandot. Egyebbkent abszolut pozitivuma a filmnek szerintem, hogy bemutatja a legterfigyeles kulonbozo elemeit, a legiranyitas szervezetet, munkajat. Ez a rendszer volt a csatadonto elem, aminek a legujjabb, helyenkent meg hibasan mukodo radar lanc csak egy, viszont fontos eleme volt. Szo esett az IFF-rol is. Tisztelegtek a csataban harcolo kulfoldi pilotak elott is. A latvanyelemek a kor szinvonalan biztos jok voltak, viszont az, hogy mennyi eredeti gepet tudtak osszehozni a forgatashoz, es azokat mennyire jol mutattak meg, az lenyugozo. 

Monumentalis, es meghatarozo film, tobb mindent mar nem lehetett valoszinuleg belepakolni ugy, hogy elviselhetetlenul hosszu ne legyen a film. En el tudtam volna viselni tobbet is, pl. a legvedelmi tuzerseg, a konvojcsatak meg juliusban, a britt bombazoerok ( Mind RAF es Coastal Command ) harcat bemutato jeleneteket, de azt hiszem ebbol a szempontbol az en velemenyem nem mervado.

Nalam a film 9/10.

Előzmény: Töck Jenő (30856)
Töck Jenő Creative Commons License 7 órája 0 0 30856

Úgy emlékszem, hogy a háború végének húsz éves évfordulójára készítettek a győztes hatalmak egy-egy filmet. Az USA a Tora-tora-tora c. filmet, a britek a Légicsata Anglia felett címűt, aztán volt egy Neretvai csata is. Úgy emlékszem, hogy a légicsatát láttam is moziban. Volt még abban az időben egy Darling Lyli c. első világháború idején játszodó szerelmi történet, a fele repülés volt. Nekem tetszett.

Előzmény: M.Zoli (30854)
Biga Cubensis Creative Commons License 19 órája 0 0 30855

Rossz szót használtam, inkább úgy mondom, büszkének lenni, az nem negatívum.

Előzmény: Töck Jenő (30853)
M.Zoli Creative Commons License 19 órája 0 0 30854

Amazon Prime-on fent van az Angliai csata cimu film. Elekzdtem nezni. Eredeti repulokkel, pontosabban majdnem. Gondolkodtam mitol volt a messzereknek uveghangjuk. :) A forgatashoz Rolls Royce Merlinekkel szerelt spanyol bf109-eseket hasznaltak. Viszont E tipusuak, ha nem tevedek. Meg csak az elejen vagyok, de mar tetszik. :)

Előzmény: Töck Jenő (30853)
Töck Jenő Creative Commons License 24 órája 0 0 30853

Nem akartam dicsekedni, de az én koromban már leginkább a visszaemlékezés éltet.

Előzmény: Biga Cubensis (30850)
Töck Jenő Creative Commons License 25 órája 0 0 30852

Engem érdekel.

Előzmény: Biga Cubensis (30850)
Töck Jenő Creative Commons License 25 órája 0 0 30851

Sőt, Monyinó és Kubinka sem lenne rossz.

Előzmény: Töck Jenő (30849)
Biga Cubensis Creative Commons License 25 órája 0 0 30850

Ha már kicsit lehet dicsekedni ilyen látogatásokkal, én még kb 25 éve jártam a HMS Belfast-on a Temzén.

De ami ennél is maradandóbb élmény volt, amikor még merültem a 2000-es évek elején, megnéztük az elsüllyedt SS Thistlegorm roncsait, amit 41-ben süllyesztettek el a németek. Ha valakit érdekel, vannak róla saját fotók :)

Előzmény: Töck Jenő (30849)
Töck Jenő Creative Commons License 25 órája 0 0 30849

Egyiket sem láttam, pedig régóta szeretném megnézni mind a kettőt. Meg pl. A Missuri csatahajót Hawai-ban. De nem hiszem, hogy sikerülni fog. Meg még vannak egyebek amikből várhatóan nem lesz semmi.

Előzmény: M.Zoli (30848)
M.Zoli Creative Commons License 25 órája 0 0 30848

Gratulalok, szep elmenyeid lehettek ezek a latogatasok. Nekem a munsteri pancelos muzeum volt nagy elmeny, amikor meg Hamburgban dolgoztam, akkor tudtam elmenni oda. De nagyon tetszett az Eben Email erod is.

Előzmény: Töck Jenő (30847)
Töck Jenő Creative Commons License 1 napja 0 0 30847

Jó 30 éve dogoztam Németországban egy ideig, akkor egy kicsit megtanultam németül (messwze elmarad a franciától), de azóta sem sokat beszéltem németül. Csak felejtettem. Akkor sok könyvet vettemm repülő, szárazföldi és tengerészeti témájuakat. Van valahol egy 4 kötetes könyvem a II. vh.-s német haditengerészetéről is.Asszony majdnem anyanyelvi (tárgyalási) szinten beszél németül és angolul. Ha nagyon megakadok akkor megkérem, hogy segítsen. Én sem hiszem, hogy ezek a táblázatok hibátlanok lennének, írtam is.

Amikor Afrikában dolgoztam volt lehetőségem megtekinteni néhány szolgálatban álló amerikai és francia hajót, sőt egy argentin iskolavitorlást is amikor "baráti" látogatáson vendégeskedtek. A minél nagyobb propaganda érdekében ezeket a hajókat be is lehetett (részben) járni. Angliába nem hagytam ki a Belfast cirkálót a porthmut-i kikötő múzeum hajóinak a meglátogatását sem. Amíg Németországban dolgozam megnéztem sinsheim-i és speyer-i technikai múzeumot. Speyer-ben jártam a kiállított tengeralattjáróban is. 

Előzmény: M.Zoli (30846)
M.Zoli Creative Commons License 1 napja 0 0 30846

Nemetul egyebbkent tudsz? En mar jobban beszelek, mint mondjuk akar 2 eve, de azert elegedett messze nem vagyok a nemet tudasommal.

Előzmény: Töck Jenő (30843)
M.Zoli Creative Commons License 1 napja 0 0 30845

Mindenesetre koszi, hogy beraktad, az mindig jo, ha van beteve adat, vagy forras.

M.Zoli Creative Commons License 1 napja 0 0 30844

Ismerem. A gond csak annyi, hogy ha attanulmanyozod a tablazatokat, akkor sok pontatlansagot talalsz bennuk, pl. egymasnak ellentmondo adatokat. Remelem nem csak ezekre tamaszkodol. 

Töck Jenő Creative Commons License 1 napja 0 1 30843

Mellékelem A Me(Bf) 109 gyártására, műszaki tulajdonságaira vonatkozó adatokat a Me 109 könyvemből. Nem gondolom, hogy csalhatatlan kinyilatkozás lenne, de aki akarja megnézheti, összehasonlíthatja más forrásokkal.

M.Zoli Creative Commons License 2 napja 0 0 30842

Miert sohajtozol? Nezd meg melyik hozzaszolasodra valaszoltam.

Ami meg az E7-es verziot illeti, volt az eredeti gyartas, es a regebbi altipusok azonos standardra atepitese. De emlekem szerint ezt is leirtam.

Előzmény: Hehe164 (30841)
Hehe164 Creative Commons License 2 napja 0 0 30841

Sóhaj.

Az E-7 gyártását 1941. elején befejezték. Összesen készült 438 darab.

Nyilvánvaló hogy Jakovlev nem a korai szériákat említette, hanem minimum a fronton nagy számban bevetett F-2 (1 380 darabos gyártás '41 augusztusig) és későbbi változatokat hasonlította a MiG-hez.

Ezek mindegyike három beépített tűzeszközt kapott.

Node részemről erről ennyit.

Előzmény: M.Zoli (30840)
M.Zoli Creative Commons License 2 napja 0 0 30840

Az E7 mar kizarolag haborus, de az E1 mar megjelent Spanyolorszagban is, az E4 meg kozvetelen a haboru elott kerult a csapatokhoz. Szoval nehany darab mar volt kinnt szeptember elsejen.

Előzmény: Hehe164 (30835)
M.Zoli Creative Commons License 2 napja 0 0 30839

Ezt most nem ertem mire irtad.

De ha mar szoba kerult, melyik tipusnak volt nagyobb tuzereje? Az E4/7-nek a 2x20 + 2x7,92- vel, vagy az F4-nek 1x20 + 2x7,92-vel?

Előzmény: UBUL81 (30829)
Töck Jenő Creative Commons License 2 napja 0 0 30838

Vadászbombázónak mondják a bevetést ilyen fegyverzettel. Beépített fegyvere a G-6-nak tényleg csak három volt..

Előzmény: Hehe164 (30837)
Hehe164 Creative Commons License 2 napja 0 0 30837

Akkor a JAK-ok bombázók?

Vagy rakétás csatarepülőK?

Attól hogy pár példányra lehet kiegészítő fegyverzetet szerelni, a típus fegyverzete még nem változik.

Előzmény: Töck Jenő (30836)
Töck Jenő Creative Commons License 2 napja 0 0 30836

"Néhány altípusát alkalmassá tették a szárnyak alatti bombazárakra szerelhető gépágyúkonténerek"

Ez igaz, de mégis csak öt.

Meg kéne keresnem 109-es könyvemet, abban a függelék vagy 3 oldalon keresztül sorolja a változatokat és módosításokat. Lehet vagy 60-80 féle.

Előzmény: Hehe164 (30835)
Hehe164 Creative Commons License 2 napja 0 0 30835

A G sorozat 3 tűzfegyver variációival volt szerelve. Néhány altípusát alkalmassá tették a szárnyak alatti bombazárakra szerelhető gépágyúkonténerek hordozására. Ezek a gépágyúk nem képezték a beépített fegyverzet részét. Amúgy a 22 000 legyártott G között számtalan egyedi/kísérleti változat is volt.

Az E sorozat háború előtti. Ezt váltotta az F sorozat.

Előzmény: Töck Jenő (30833)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!