Egy "szemmel látható" forgatónyomatékkal rendelkező 1094cm3 es diesel motor egy emberes csigával szerintem gyorsabban "tolná" a Progresst , mint egy 327cm3 es szívó benzines S DF20 külmotorral. A cm3 és nyomaték különbség miatt gondolom ezt. Próbálni nem próbáltam, olyan embert sem ismerek , aki látott már olyan valakit, akinek az unokatestvére ismeri azt az embert, akinek a barátja kipróbálta... :D
A Yanmar forgatónyomatéka ~54Nm a DF20 meg ~14Nm lehet, nem találtam Nm adatot róla.
Vagyis a majd 3x nagyobb cm3 és emberes Nm miatt nem gondolom ,h perpetuum mobile lenne.
Az egyik motorom nekem is "L"-es, de mégis rövid. Könnyű átalakítani ezeket, mert a hosszító közdarab simán levehető. Aztán csak egy rövid tengely kell...
Vagy kevés hozzá az angolom, vagy nem tudom, de én nem találtam összefüggést sem a számaim, sem a szövegem és a táblázat között. (vagy rossz helyen néztem)
Meg amikor ültünk ketten a Progressben 409Laci Alis 10 es csigájával , és olyan 238Méter megtétele után kizavartál a vízbe, h tegyem vissza a 11 est, felesleges leszabájzásig pörgetni a Buzukit... :P Tudod... ültünk, Buzuki visított, mi meg nem haladtunk felfeléééé.... :P
Na akkor 50% esélyem van ,h tudok hirdetni majd egy 0 perces nem használt 3x9,25x12 es csigát.... pancsi után 0% lesz az esély a 0 percesre... ;)
azt is mondtam, hogy a gyár szerint az a csiga nem a 30 lovasra való,hanem a 25-ösre. a 30 lovason a 9,7/8x12 van gyárilag. hiába nem lesz rá jó előre sejthetően,azért valahonnan el kellene indulni,szóval szerintem nem lenne baj egy kicsit bevizezni azt a csigát,ami van. :-)
de akár vehetsz is egyet 'látatlanban'. 50-50, vagy jó lesz,vagy nem. :-D
Ha az 20 ló, akkor pont úgy 20 ló, mint ha egy Kawasaki forogna benne 12000-et. Hiteles legyen neki a 20.
Ez a fagydugó, ez csak akkor volt érdekes, mikor 10-nek hazudták a 15-öt. Igazából elég volt kikoptatni a domború közepéből az írást. Ha megnézed a képet, a dupla káben pont ott csiszatolja. :)
Anno akkor is egymásnak adták a tippeket, amikor az EU doboz géztekercseinek a lejáratát nézegették vizen-úton-levegőben...
Zsoltival pár napja azon elmélkedtünk, ha beteszel egy hosszúlöketü 20Le diesel belmotort, és akasztasz rá akkora csigát , mint a tecsócs aszrali ventilátor, mert a nyomaték meglesz hozzá.
Hát lassan nem menne a Progress... ugyan mibe kötnének bele. ? ! ;)