Ez mondjuk elég erős gyűjtés, Albertirsánál a furgonost is ott helyben kellett volna agyoncsapni meg a Telki (az ott mondjuk inkább Budakeszi még) közelében előző Toyotás is valami ritka türelmetlen barom, pont arról a bukkanóról gyönyörűen belátni egy kilométer szögegyenes utat Telki felé, erre ráellőz előtte vakon.
Meg arra kell költeni is. De ilyen helyeken simán megérné, mert azért mikor három balesetnél állsz egy nap, akkor joggal vagy ideges, hogy mire is fizeted a pályadíjat. Meg nem is értem, a miniszterúr szerint mi a genyóság benne, ki van táblázva, a feladat egyértelmű.
Pár évente felmerül ez a section-kontrollos dolog, állítólag nem szavazza meg az országgyűlés a törvénymódosítást. Naná, ahol Lézerjani a közlekedési miniszter?:))
Pedig osztrákoknál amúgy műxik, már ahol alkalmazzák.
Az M3 tereléseinél kellett három év míg rájöttek, hogy a belső sávot kell megszüntetni a terelés előtt, hogy ne annak legyen nehezebb a dolga, akit még gyorsan megelőznének, különösen, ha kamion. Azóta csak napi egy baleset van, de van olyan is, hogy néha nincs. Szóval nyugi, egy-két év, és lesz ott is fejlődés. :)
(Itthon nem tudom, miért nem divat terelésben mérni, ott lenne a legtöbb értelme.)
A még durvább, hogy a szembeoldalon is baleset történt - innen megmondom, hogy bámészkodás miatt. A múltkor frankón megállt az idiótája a belső sávban, hogy megszemlélje a túloldalon zajló roncseltakarítást.
Azért az apja faszát annak az okosnak, aki kitalálta, hogy akkor szűkitsük be 40 km-en a legforgalmasabb autópályát. De ha már így lett, akkor legalább lenne ott folyamatos rendőri jelenlét, kamerázás, akármi, mert kb mindenki leszarja a 80-as táblát úgy veretnek, mintha ott sem lenne. Nyilván a section-kontroll lenne az egyik jó megoldás.
Amúgy nem teljesen értem ezt a figurát. Ki vannak táblázva, csak a teljesen hülyéket mérik be, akiknek amúgy sincs keresnivalójuk az úton. Nem mindegy, hogy van-e bennük éppen valami?
Ez a része világos, de mit kellene az államnak megfejteni ezen még? Ha a kismotorra is rendszámot tesznek, az eléggé elvágja ezt a trükközést mert nem lesz elég annyi, hogy elviszi a cica az olasz papírókat és akkor csak szúrópróbaszerű mérőpadon derül ki, hogy nem ötvenes a gép.
A szállásadómmal beszélgettem, ő mesélte, arra nem tért ki hogy mennnyibe kerül, de "mindenkinek van az autójában pár száz matrica" hogy őt idézzem. Előtte lévő héten is megszexuálták 170-valahány euróra, pedig ő mindet ismeri hogy hol van.
Nem tudom, de ketszi sok van és lehet még azért üres, mert reggel megépítették a dobozt és 3 nap múlva rakják bele a gépet. Egész országban látványosan megszaporodtak én nem mernék tippelni, hogy üres-e vagy sem, de az meglepett amelyik pirosan villog ha beszoptad és zölden ha rendesen közlekedsz. Azt sem teljesen látom, hogy valóban matrica lenne-e, de teszteld le :-P