Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110178

Gyakorlatilag m érhetetlenül kicsi.

 

Előzmény: kornel8 (110176)
barkócza Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110177

A sisakot nem szabad lecsvarozni, valamilyen gyenge, esetleg rugós módon kell rögzíteni. A vízzár  legegyszerűbb megoldás, ahol a sisakot csak a súlya tartja. 

Előzmény: kornel8 (110163)
kornel8 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110176

Köszi, nyomásmérő órának van értelme? Kb. mennyi nyomás szokott lenni az üstben?

Előzmény: snapszmester (110174)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110175

"Nem akarsz alkoholmergezest kapni, ne igyál mérgezett alkoholt":-)

A vegyész fórumnak.

snapszmester Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110174

Néhány mb. nyomás emelkedés már jelentős szivárgást eredményez nem gaztomor rendszerekben. Tehát, nem.

Előzmény: kornel8 (110163)
sogi01 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110173

                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110161)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.28 0 1 110172

No,azért itt van hazaiban is!!:-)  http://kerteszetiarudagardony.hu/roter-weinbergpfirsich-voros-csaszar-voros-belu-oszibarack/  Remélem így kijavítva az 1-es?:-)

Előzmény: stapika (110168)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110171

Jogos,de legyen mentségemre,hogy az oltás fórumról reflexszerűen másoltam be örömömben,tudniillik ilyen barackfánk van otthon,ellenáll szinte mindennek, igénytelen,és már régóta kerestem.:-))

Előzmény: stapika (110168)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110170

Huhúúúú,most látom beszóltál a kémikusoknak.:)

Előzmény: szilvakukc (110164)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.28 0 1 110169

Egs vegyessel,fröccs kisérővel.

Előzmény: hevezoli64 (110167)
stapika Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110168

109621-es hsz.

 

  Megjött a kutyára,a teherautó.:-))

Előzmény: foxrudi (110166)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110167

Mr. Zöm jelentkezem...ki iszik velem?

Előzmény: zsorsz (110154)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110166

http://de.wikipedia.org/wiki/Roter_Weinbergpfirsich 

Ez van nekem otthon,megtaláltam hurrá!

obsitos3 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110165

Nyugi.Úgy írta,hogy zömmel.Tehát van néhány kivétel.

Előzmény: szilvakukc (110164)
szilvakukc Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110164

"de végül a pálinkát zömmel alkeszek isszák, akik előszeretettel keverik össze a kamrában glikollal (mert az szinteszabály, hogy a lopott glikolt feliratozatlan üdítős üvegbe kell tölteni). És ha van  főzőben, akkor majd te bizonyítsd, hogy nem onnan szennyeződött."

Hogy mi van???!!! Mit magyaráz az ember?

Előzmény: zsorsz (110154)
kornel8 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110163

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki használ-e biztonsági lefújó szelepet a főzőjéhez? Gondoltam egy ilyen beépítésén a sisak tetejébe, csak az a baj, hogy 2,5 barosat találtam csak eddig. Előre is köszi.

norris53 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110162

Csak hogy meg nyugodjatok :-)

 

Pácolás, passziválás

A rozsdamentes acélok korrózióállósága lényegében azok krómtartalmától függ. 

Passziválás eredményeként a rozsdamentes acél felületén vékony (10-20 A), jól tapadó és ellenálló króm-oxid réteg (passzív réteg) keletkezik, amely védi a felületet a korróziótól.

A rozsdamentes acél ellenállóságát csökkentheti például:

  • hegesztés,
  • nem megfelelő csiszolókorong használata,
  • normál-, vagy szénacéllal való érintkezés,
  • vagy az anyagspecifikációnak nem megfelelő töménységű savval, lúggal való érintkezés,
  • stancolás,
  • élhajlítás,
  • hengerlés,
  • lézervágás,
  • stb.

A rozsdamentes acél mechanikus megmunkálása károsítja annak korrózióállóságát, mert a megmunkálás hatására szennyeződhet, megváltozhat a szerkezete, vagy feszültség keletkezhet benne. A mechanikusan megmunkált rozsdamentes acél alkatrészeket ezért utólag pácolni, passziválni kell. A megfelelően utókezelt fémfelület így újra teljes mértékben ellenállóvá válik az alapanyag specifikációjának megfelelően és visszanyeri dekoratív, fémes megjelenését.

Előzmény: Tucso69 (110160)
sogi01 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110161

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110132)
Tucso69 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110160

Gondolom a nagy hőmérséklet miatt megváltozik az anyag összetétele, a szerkezete meg biztosan.

Ilyen magas hőmérsékleten párolognak a fémek, és egy hengerelt anyagot megolvasztunk.

Előzmény: foxrudi (110158)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.28 0 0 110159

15668-nál naox írta a kémia fórumban,Én csak idemásoltam.

Előzmény: foxrudi (110158)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110158

 "" a saválló sosem teljesen "anyaghegesztett", még avival sem. ÉS mindig korrodálnak a varratok, ezt nem tudod elkerülni. ""

  Ezt kifejtenéd nekem részletesebben?Nem értem.

   Csak azért,mer a gyógyszergyárakban,és atomerőművekben a legszigorúbbak a követelmények,ott a saválló (csövek) általában 141(awi)eljárással készülnek 0-5mm-ig,1,5-2mm anyagvastagságban saját anyagával öblítve,ami természetesen akkor felel meg,ha az egyéb vizsgálatok előtt a belső (öblített) oldalon a  hegesztési varrat ezüst,max enyhén arany színű a hőövezetében.

   A másik, egy géllel (beitzpaste)szokták a hegvarratokat lekenni,majd vízzel öblíteni (felülettisztítás)s ha látni korrodálást,azt áthegesztik.

  Egyébként minden saválló rozsdamentes,de nem minden rozsdamentes saválló.:)

Előzmény: zsorsz (110155)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.27 0 1 110157

Hát nem is tudom,a kémia fórumon olyan patt helyzet van kialakulóban.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9030776

kornel8 Creative Commons License 2015.03.27 0 1 110156

Ameddig duplafalú üstben gondolkodtam, addig trafóolajat akartam beletenni, szóval megmaradt talán 8l, ha valakit érdekel..

Előzmény: zsorsz (110155)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110155

Válasz 2:

a saválló sosem teljesen "anyaghegesztett", még avival sem. ÉS mindig korrodálnak a varratok, ezt nem tudod elkerülni. De itt újra sok 10 évekről beszélünk. És nem a PG miatt. Ez minden eszköznél létező probléma, te sem tudod teljesen kivédeni.

De miért saválló? Minden szempontból jobb választásnak tűnik a sima KO33-as. Nem véletlenül ezt használja az élelmiszer-ipar, nemcsak az ára miatt.

Előzmény: zsorsz (110154)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110154

A kémiáról válasz 1:

1.) Nem kéne, hogy korróziós hatása legyen, eleve a réz korróziója nagyon lassú. A forrasz az más kérdés, hisz ugye nem ismert az összetétele (Sn2%Cu?), de ott se várható komoly korrózió. ezeket az anyagokat 10+ éves időtartamon aligha fogja korrodálni. De ennek nem lehet utána nézni, ha kíváncsi vagy rá. akkor bizony ki kell mérni. De miért gondolod, hogy probléma lenne a korrózió? Élelmiszer-iparban min. 30 éve használják ezt a kombinációt. Ráadásul nem "kritikus" a dolog, semmi baj nem lesz abból, h mégis kilyukad az üst.

2.) szerintem olyan 3-500Ft-ért kéne, hogy tudjál szerezni. Ne élelmiszer-minőségűt keress, hanem iparit. Nem fog érintkezni a pálinkával, még lyukadás esetén se!

3.) ha nem akarsz börtönbe kerülni, akkor az etilén-glikolt felejtsd el. (eleve nem értem, hogy pl. autókban miért használjuk.) Nyilván a köpenyből nem kerülhet a pálinkába (max a cefrébe), de végül a pálinkát zömmel alkeszek isszák, akik előszeretettel keverik össze a kamrában glikollal (mert az szinteszabály, hogy a lopott glikolt feliratozatlan üdítős üvegbe kell tölteni). És ha van  főzőben, akkor majd te bizonyítsd, hogy nem onnan szennyeződött.

4.) miért nem jó a közönséges hőközlő olaj?

5.) nem iagzán értem a problémádat a "hősúllyal". Van a köpenyben pl. 5 liter PG-od, az üstben 50 liter forrásban lévő cefréd. Normális felfűtésnél az olaj max. 40 fokkal melegebb, mint a cefre. Ha elveszed a fűtést, a hőközlőt iszonyú hatékonysággal hűti a forrásban lévő nagy mennyiségű cefre. Ha vészhűtést szeretnél, akkor a köpeny csak az üst feléig érjen, és felette legyen olyan üstfal, ami elérhető (persze a köpeny felül legyen zárt (lélegző kell!). Ilyenkor ha gond van, egyszerűen slaggal tudod a szabad falat locsolni. De szerintem tök fölösleges.

Előzmény: Pecabubus (110151)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110153

A szilikont is?

Előzmény: zsuzska60 (110152)
zsuzska60 Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110152

a forraszt nem eszi, de a tömítést igen!

Előzmény: Pecabubus (110147)
Pecabubus Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110151

Nem gond, köszönöm, hasznos lehet ha fény derül a használhatóságára.

Előzmény: zsorsz (110150)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110150

Ha nem gond az írásodat bemásoltam a kémia fórumba(plagizáltam egy kicsit).:)

Előzmény: Pecabubus (110147)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110149

Kémikus fórumba megkérdezem,hátha tudnak segíteni.

Előzmény: zsorsz (110148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!