Tippeket szeretnék kérni hibaelhárításhoz. Az alany egy Peugeot Speedfight 3, hiba (ami úgy tudom gyakori ennél a típusnál), hogy a digitális kijelzön a sebességmérö néha jelzi, de legtöbbször nem jelzi a sebességet. Ill. ha jól tippelem, olyankor a km számlálója sem számol. A képernyö nem sérült (amikor jelez akkor hibátlanul müködik), a többi adat (üzemanyag szint, höfok) az mindig rendben.
Nem tudom ezek a digitális km órák hogy müködnek, még nem volt idöm utána nézni, meg a motornak sem ugrottam úgy neki. Van tipp, mi lehet a hiba?
Magamat szerencsére nem "törtem", csak a bokám, lábfejem zúzódott.
Meg a karomat "megcsiszoltam" az aszfalton, mert ugye nemkellkabátcsakidemegyekaszomszédba.
Kormányt már sikerült szereznem, igaz 535-ösé, de minimális az eltérés.
Tegnap nétem egy teleszkópvilla párt, de az nem volt jó az enyémhez, meg elég rossz volt a csűszószár felület minősége. A fékpedált, meg a lábtartót, bukócsövet sikerült visszaegyengetni.
A linkeden látok sárhányót előre, mert azt itthon kb. 50-ért hegesztenék, festenék.
A képeket nem tudom nagyítani, esetleg csak lementve lehet?
Van egy 2007-es Aprilia SR50 Street robogóm. 1 éve nem használtam és most nem indul be. Légszűrőt levéve beindult, de leáll. Gondolom a karbit kéne kitakarítani. Mennyire bonyolult szétszedni, kell hozzá ügyeskedni, úgy értem hogy valamit nem látni vagy nehéz beakasztani (gázkar bowden vagy hasonló szívás, vagy bele lehet vágni, ha még ilyet nem szedtem szét. Eddig csak a Babetta karbiját mertem szétszedni, erre nem volt szükség. Máskor is állt már 1 évig, meg az utóbbi években évi 2-3 alkalomnál nem volt többet használni, most nem tudom miért adta meg magát. Van esetleg valami jó videó ami alapján meg lehet csinálni? Vagy van valami egyéb módszer amivel meg lehet úszni a karbi szétszedését?
köszi mindenkinek. elengedem. mostanában rákattantam az ilyen szerelős videókra, yt-n aztán gondoltam menne ez nekem is xD pl ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=k-sgw7E3ATU
( a motor amit kinéztem egy sima karbis 600hornet 99ből)
Úgy tudom, arra az időre nem kell biztosítást, adót fizetni, amikor ki volt vonva (pont ez az értelme a kérelemre történő kivonásnak), de a hivatalból történő kivonás mögött valóban kell lennie valami elmaradásnak, szóval az előtte lévő időszakból lehet rajta valami hátralék.
Hivatalból kivonva, vagyis nem kérésre, hanem hivatalból. Átírás elfelejtése miatt szokott lenni általában, eladó leadta az okmányirodában, új tulaj viszont nem íratta át.
Ilyenkor a legújabb vevő kifizeti a 2x átírást, valami lyen dereng.
Nem neked való lesz ez, tróger az eladó, akár más csapdák is lehetnek ilyen hozzáállással.
Ja és még valami. Hivatalból nem vonják ki azért, mert lejárt a műszaki.
Azért vonják ki, mert adó, biztosítás nincs fizetve. Visszahelyezés előtt ezeket ki kell fizetni. És a biztosítás nagyon durva tud lenni, ha nem kötött az illető. (Mabisz díj, napi szintre számolva)
használt motorkerékpár vásárlása előtt vagyok. jelenleg nincs rajta műszaki tulaj elmondása alapján minden ok vele, mármint átnézés/javítás/gumicsere után meg fogja kapni a műszakit
az normális, hogy lejár a műszaki és 2évre rá vonja ki a hivatal? mivel ideiglenes, gondolom vissza lehet helyezni, vagy ez olyan, hogy átlag embernek esélytelen mert kell mindenféle papír a gyártótól?
Szia! Először is nagyon szépen köszönöm a segítséget! Igen, szerintem is az ellenállás kipurcanása okozta a hibát!
Kicseréltük az ellenállást is és a feszszabályzót is! Most működik rendesen viszont meglepett h leszabájozott váltófeszültséget kap az izzó! Ez így van jól?
A gond ott van most szerintem, hogy mivel a + és a - pólus föl volt cserélve a feszszabályozón, ezzel a feszszabályozó kifeküdt.
Szerintem, a CPI-hez AC-s CDI-kell. Tehát váltóáramú. Ebből következik, hogy fekete feszszabályozó kell bele. Írtad, hogy a teljesítmény ellenállás is rossz. Szerintem, innen indul ki az egész meghibásodás, ez nyírja ki a fesszabályozót, ami meg kivágja az izzót.
Az elenállás lekapcsolt lámpánál működik, vagyis a generátor felesleges áramát hő formájában használja el. Ha ez meghibásodik, akkor ha nincs felkapcsolva a világítás és úgy működik a motor, akkor a túláram kinyírja a fesszabályozót. Ha ezután a világítást felkapcsolod, akkor meg a rossz feszszabályozó kinyírja az izzót.
Az ellenállást mindenképpen ki kell cserélni, majd ezzel együtt a feszszbályozót is. Csak utána indítani el a gépet.
Nem találok rendesen olvasható kapcsolási rajzot a popcornhoz, emiatt nehezen olvasható, hogy ott miről milyen színek jönnek le. Azt neked kell kideríteni.
De a rajz szerint :
bal felül piros/fehér van
jobb felül zöld/piros
bal alul fehér
jobb alul fekete ezek jók!
Csak ilyen kapcsolási rajzot találtam: ezen olyan színek vannak a csatlakozókon, amit írsz.