Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.31 0 0 10072

Úgy érzem, hogy rossz a megközelítés. Az égtájakkal nem kell foglalkozni, mert nincs jelentősége.

- megkeresünk, a lent felsorol tulajdonságoknak megfelelő létesítményeket. Az adott helyen fellelhető fő irányvonalat meghosszabbítjuk mindkét irányban maximum 10000-10000 km hosszban.

- megnézzük, hogy melyik ponton keresztezik egymást a legtöbbször a vonalak (természetesen kellően nagy tűréssel).

- végül felvetődik a kérdés, hogy ezek a helyek milyen rendszert alkotnak.

A sorrend valóban nagyon fontos. 

Előzmény: paul2 (10070)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.31 0 0 10071

Túl bonyolultan gondolkozol. Egyszerűsítsd le a mértani ismereteidre, viszont a félkör jó felismerés.

Előzmény: Törölt nick (10068)
paul2 Creative Commons License 2014.05.31 0 0 10070

A saccolás rendben van, csak a szögperc nincs, de nem ez a lényeg.

A gond a "nyugat"-tal van. Milyen irányba esik a sziget a nevezett pontoktól? Ha ugyanis megvan a definíció, akkor a korrekt eljárás az elmélet kipróbálására a következő:

- felrajzolni az összes megfelelő pontot (ahonnan  a sziget a definició szerinti irányban van), ezek (felteszem) egy vonalat alkotnak

- megnézni, hogy aminket érdeklő pontok közül mennyi esik a vonalra (kellően nagy tűréssel persze) és mennyi nem.

- ha az elmélet megáll, akkor a vonal mentén lehet keresgélni, hátha akad további, eddig fel nem fedezett (vagy nem azonosított) hely

- végül felvetődik a kérdés, hogy ezek a helyek milyen rendszert alkotnak.

 

A sorrend fontos, mert ha pl. az előzőket átugorva mindjárt a rendszert kezded kitalálni, az még egy regényben is merész, a tudományban pedig képzelgésnek minősül.

Előzmény: Törölt nick (10059)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.31 0 0 10069

érdekes arra egyikőtök se gondol, hogy a jégkorszak utáni tengerszint emelkedés az ismerteken túl hány és hány amerikai dedikált pontot és helyet nyelhetett el? tehát enyhe túlzás lehet az hogy amerikában nincsenek ráutaló jelek. lehet hogy vannak csak szépen elnyelte őket a víz.

 

továbbá ne feledkezzünk meg  a nagy félkörívek meg egyenesek húzogatása közben a kontinensvándorlásokról sem...

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.31 -1 0 10068

Legelőbb szerintem meg célszerű vizsgálni, hogy ez a félkör vajon bírhat-e valami profán szofizmussal, technikai funkcióval. Azaz hogy a planetáris központtól egyenlő távolságra építettek fel dedikált építményeket mire is utal? Pl valami obszervális megoldás? Egy pontra kellett nézzenek? Mivel a prehisztorikus Atlantisz ugyebár számos teoretikus szerint sajátos fejlett technológiával, még repülőgépekkel is rendelkezett. Valami olyan központi "világítótorony mondjuk, vagy kommunikációs torony (Pl egy nagyon nagy piramis Athanorral? ;) ), ami így bekalibrálva, eddig a hatósugárig működött? Csak spekulálok primitíven nyilván, de nem ártana szerintem valami komoly funkcionális okot keresni, mert szórakozásból, vagy sajátos rituáléból aligha feccölt egy hiperfejlett civilizáció, ennyi energiát és erőforrást, hogy ezt kivitelezze, hogy városait, illetve különféle fontos helyeit, központjait ennek a 7000 km körüli távnak megfelelően építse meg a bolygón. A félkör alaknak kevesebb a jelentősége, itt nyilván a távolság a lényeges, hiszen ha egy középponthoz, fókuszhoz azonos távolságra rendelünk hozzá pontokat, ugyebár óhatatlanul kör illetve legalábbis félkör alakulhat ki, ha összekötjük e pontokat. Apropó világítótorony. Itt a topikban régebben Shenouda kollega, az ókori Alexandriai világítótornyot, rendkívül fontos atlantiszi helyszínnek jelölte meg. Érdemes lenne megmérni hogy ez a pont pl hogy illeszkedik a te geometriádba, azaz milyen távolságra van a fókuszpontodhoz. Meglehet hogy az amerikai dedikált pontok egy kissé vagy jobbá más rádiuszra fűzhetők fel. Tehát valamilyen technikai okból, azok más fix távolságra épültek a központtól, de a távolságok szintén azonosak, azaz egy másik, más sugarú félkör rajzolható rájuk. Erre gondoltál már? (nyilván gondoltál, de megméricskélted-e már ilyen aspektusból?)

Előzmény: Törölt nick (10067)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10067

Ha valami működik az egyik helyen, és a logika szerint működnie kéne a másik helyen is, akkor két lehetőség van.

1)   nincs semmi alapja és csak véletlen.

2)   létezik egy tényező, ami a jelenséget kiváltja, azaz két összefüggő tényezőt kell keresni. Ha az egyiket figyelmen kívül hagyjuk, hogy megtaláljuk az okot, akkor könnyebb a másikat felismerni. ami esetleg megerősíti az első tényező valódiságát.

Előzmény: Törölt nick (10066)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10066

Az Atlanti óceán közép tájékát, ahová a vonalaid mutatnak, az utóbb 100-150 évben számos Atlantisz -kutató megjelölte mint lehetséges helyet. Az utóbbi évtizedekben voltak ott komolyabb kutatások is, de hát igen mély a víz ugyebár; egyelőre sok eredmény nincs. Bár az biztos hogy érdekes, hogy nem egyedül vagy ezzel, hogy arrafelé lehetett a bizonyos nagy sziget, szigetcsoport vagy kiskontinens, legfeljebb a pontos helyével kapcsolatban lehetnek nézetletérések. Szerintem kézenfekvő, hogy a dél és közép amerikai helyszíneknek is bele kellene illeni a képbe. Főleg a legrejtélyesebbeknek. pl Bimini, Teotihuacan, Machu Picchu és a dzsungel mélyén levő piramisok, ahol meghatározhatatlan vagy legalábbis eleddig pontosan meghatározatlan korú és eredetű ősi megalitok vannak és építmények vannak, azok a helyek, mind játszanak elvileg... Ha ez a te köröd frankó, akkor valahogy rá kell illjen legalább néhány főbb ezekből.... Ha nem és nagyon nem, az akár cáfolat is lehet... szerintem....

Előzmény: Törölt nick (10065)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10065

Először, mint nagyon sokan, akik a titokra keresik a megoldást, a piramisokat kezdtem tanulmányozni. Kívülről. Azt próbáltam kitalálni, hogy milyen eszmei tartalomnak lehetett, a következménye a rendkívüli építmény. Nem részletezem a gondolatmenetet. A lényeg, valami olyasmi történhetett a régmúltban, amit tapasztaltak, vagy láttak, éreztek. A kiindulási pontom az volt, hogy az isteneknek nem fordítunk hátat. Ezért „elindultam” nyugat felé. Először Én is a szélességi kört követtem, de rájöttem, hogy akkor körbe-körbe járok egy kör mentén, aminek középpontja az északi mágneses pont. Ezért olyan vonalat húztam, ami nyugatra indul a látszólagos egyenes mentén. Semmi rendkívülit nem találtam, amíg kezembe nem került Piri Reis térképe. Az adta az ötletet, hogy elkezdjem húzogatni a vonalakat. Olyan helyszíneket kerestem, amik nagyon régiek, vagy régi időkre visszavezethetőek voltak. Rengeteg létesítményt (körsáncot, kőkört, vallási létesítményt) próbáltam ki. Nem soknál tudtam kiinduló irányt felfedezni, de ahol igen, ott néhánynál ugyanoda jutottam. Végeztem válószinűség számítást is, hogy meg tudjam ítélni a véletlenszerűséget. A számítások nem sok jóval biztattak addig, amíg fel nem tűnt, hogy az amerikai kontinensről húzott vonalak teljes összevisszaságban haladnak. Kitöröltem az amerikai vonalakat. és akkor értelmet kapott minden. Szinte azonnal rájöttem az ok és okozati összefüggésre. Ezért vagyok kíváncsi arra, miként vélekedik más. Talál-e más is természeti magyarázatot a jelenségre. A magyarázatomat már feltettem, de kitörölték. 

Előzmény: Törölt nick (10063)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10064

Hát így nem leszünk előrébb... 8/

Előzmény: Törölt nick (10063)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10063

Valóban megihletett.

 

Egy jelenség, ami kb. 20 éve történ. Nem akarom ide leírni, hogy mi volt az, mert az tényleg nem ebbe a topikba tartozik, de a jelenség okának keresése közben érdekes összefüggésekre bukkantam.

Előzmény: Törölt nick (10062)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10062

Ok, de miért gondolod, mire alapozod, hogy ez a vonalkázás ésszerű? Pusztán kútfőből kipattant ötlet, vagy valami megihletett?

Előzmény: Törölt nick (10061)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10061

Részemről folytathatjuk.

 

Azért választottam a Forumot az elméletem kitárgyalására, mert tudni akartam, hogy az általam fellelt összefüggések, valamint a levont következtetések kiállják-e a hozzászólók próbáját. Fel akartam tárni magamba az esetleges tévedéseimet, amiket a belemagyarázás, vagy a részlehajlás rejt magába.

 

Ezenkívül, most írom az életem első regényét, aminek részét képezi ez a téma, és fel kívántam használni a tapasztalatokat, csak sajnos már a küszöbnél elbuktam.

Előzmény: Törölt nick (10060)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 10060

Nah ennek a kis traccspartinak is annyi... 8(

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.29 0 0 10059

Teljesen „tudományos” módszerrel állapítottam meg az „A szigetének” koordinátáit. Saccoltam.

Arányosítottam az azonosítható pontokhoz, és vizuálisan elhelyeztem a Google Earth-ön. Elvégeztem az elméletem szerinti vonalhúzogatást. Kb. 100-150 km eltérést találtam, ami 6000 km-nél 1o körüli eltérést mutat. Úgy ítélem meg, hogy 10000 év távlatából ez a pontatlanság még belefér. Valójában nincs is jelentősége.

Előzmény: paul2 (10055)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.29 0 0 10058

Az általad felvetett kifogások, és kérdések jogosak, de sajnos a választ már Önmagadnak kell megtalálnod, ha érdekel az elméletem. Amint láthatod a hozzászólások érdemi része ki lett törölve, azt követően (másfél órán belül), hogy megírtam a jelenség okát. Amennyiben mégis érdekelne valakit, a mai napon elérhető az email címem.

Előzmény: paul2 (10056)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.29 0 0 10057
Mert Amerika=Atlantisz ?
Előzmény: Törölt nick (10023)
paul2 Creative Commons License 2014.05.29 0 0 10056

Ráadásul jelet hagyni nem ok nélkül szoktak.

Ám mi értelme lenne egy óceán közepi hely felé mutató jelnek a Nílus mellett? Ki a fene megy toronyiránt? (át a Szaharán, ami akkor még nem is volt sivatag, aztán meg a tengeren, ahol az áramlatok sebessége a hajódéval összemérhető) Ha meg nem akar odamenni, akkor nem tök mindegy, hogy merre van?

 

 

Előzmény: Törölt nick (10026)
paul2 Creative Commons License 2014.05.29 0 0 10055

valami bizonyosan nem stimmel: egy ponthoz, ami É11o-120 környékén található, nyugati irányba haladva csak hasonló szélességi körön fekvő helyről juthatsz el. É 30o környékéről (Gizeh, Babilon) nyugat felé indulva kb. 2000 km-re elkerülöd - pech.

Persze, ha nem ragaszkodsz a nyugati irányhoz, mert főkörön mész, akkor lehet, hogy tényleg oda jutsz, legalábbis nagyjából.

Viszont Piri reis térképének pontossága miatt szögpercet megadni merészség, szóval bármilyen egyezés legfeljebb hozzávetőleges, párszáz km-es pontosságú

Előzmény: Törölt nick (10017)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.28 0 0 10039

Nem gondolom, hogy a topikhoz tartozna. A szaktopikban folytatható (lenne, ha lenne értelme).

A szándékosság könnyen feltételezhető bármiről, csupán megfelelő prekoncepció kell.

A korábban itt szereplő képek közül több esetben semmiféle tájolásra utaló jel nem volt, a vonal csupán azt "bizonyította", hogy két pont között húzható egy egyenes - de ez eddig is ismert volt.

Előzmény: Törölt nick (10038)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.28 0 0 10038

Tehet,hogy igazad van. próbáld ki az amerikai kontinenssel. Van rajta rengeteg helyszín, de a következő feltételeknek kell megfelelnie:

a) 1000 évnél régebb készült,

b) vélhetőleg nem lakás, vagy a hétköznapi élet tevékenységéhez kapcsolható,

c) feltételezhető a szándékosság

Nem szükséges nagyon pontosnak lennie az általad kijelölt pont, lehet egy Magyarországnyi terület, de azért négy, vagy öt vonal fusson át rajta.

Várom az eredményt.

 

Előzmény: Törölt nick (10037)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.28 0 0 10037

Ha van időd, csináld fordítva!

a) pöttyözz be minden ismert vagy ráfogott 'szent helyet': jöhet minden, a nagyobb katedrálisoktól kezdve az összes piramison át az ókori romokig vagy akármilyen ismeretlen rendeltetésű történelmi emlékig. Lesz néhány tíz- vagy százezer pöttyöd.

b) jelölj ki egy tetszőleges Atlantiszt, akár saját lakásodat

c) indulj ki tetszőleges irányban, és addig húzd a vonalad, amíg az nem metsz egy korábbi a) helyet

d) ismételd, amíg meg nem elégszel az eredménnyel

e) elégedj meg könnyen: a célterület 'megfelelő tájolásához' elég, ha a vonalad bármely résszel, fallal, határvonallal nagyjából(!) párhuzamosan halad, vagy éppen nagyjából(!) merőlegesen metsz valamit

f) ha eluntad, töröld az eredeti pöttyök fel nem használt részét, ezekről hallgatni ajánlatos

g) máris publikálhatod felfedezésedet: te Atlantiszban laksz, és ezt már a nagy építők is tudták :-)

Előzmény: Törölt nick (10036)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 -1 0 10036

Csak spekulálok nyilván. Ha megcsináltam volna, és frankó is, akkor már itt lenne egy picture inzert róla... ;)

Előzmény: Törölt nick (10035)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 0 0 10035

Nem igazán értem hogyan gondolod. Kipróbáltad, vagy csak mondod?

Előzmény: Törölt nick (10034)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 -1 0 10034

Ha a teóriád a 7400 km-es vonalakkal megáll, akkor a kört rajzolhatjuk tovább és metszenie kell a nevezetes dél- és közép-amerikai prehisztorikus romokat, Cuzco-t Tiahuanaco-t, az Atliplano-t, Teotihuacan-t, Cichén Itza-t, a Titicaca tavat és Machu Piccu-t stb stb többek közt, vagy legalábbis a többésgüket... nemde? Mi ebben a nehéz? Körző és vonalzó kell csak... ;)

Előzmény: Törölt nick (10033)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 0 0 10033

Mert Én nem tudtam. Másnak talán sikerül.

Előzmény: Törölt nick (10032)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 -1 0 10032

Ok. Bocs. A dél- és közép-amerikai prehisztorikus helyszínektől miért nem húztál vonalakat?

Előzmény: Törölt nick (10031)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 0 0 10031

Természetesen számítottam arra, hogy máshova valónak ítéli meg valaki az általam leírtakat, pedig végig (ha eljutunk a végéig) Egyiptomról és a piramisok építőiről lesz szó. Egyiptomból indultam el, és oda fogok megérkezni. 

Előzmény: Törölt nick (10030)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 -1 0 10030

Ezt szerintem inkább már az Atlantisz topic-ba kéne:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9084531&la=125372014

Előzmény: Törölt nick (10029)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 0 0 10028

Nem tudom, hogy mire alapozod a véleményed, egyébként rossz a válasz.

Előzmény: Törölt nick (10026)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.27 -1 0 10027

Mallorca, Bunyola

Kabír romok?

 

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!