Keresés

Részletes keresés

rezgaras Creative Commons License 2001.09.21 0 0 6063
Igen, úgy tudom kint van a PeCsában két modellem is. Akinek nincs alkalma megnézni ôket, vagy nem fér a vitrinhez a nagy tömegtôl :-))) az megnézheti ôket a web-oldalon:

http://erojr.home.cern.ch/erojr/content/models/326/326_main_m.htm

A képek, köztük egész nagy is:

http://erojr.home.cern.ch/erojr/content/Picmenu/326pic_m.HTM

A másik modell:

http://erojr.home.cern.ch/erojr/content/models/T3/T3_main_m.htm

(itt a szöveg még nincs készen)

A képek (egész nagyok ehhez nincsenek):

http://erojr.home.cern.ch/erojr/content/Picmenu/T3pic_m.htm

Sok szerencsét.

V43 2376 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 6062
Holnap lesz Börze ?
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 6061
Nem kérdés, fényképezőt vigyél. Személy szerint ha ki tudok egyáltalán menni, jövő hét elején tudok csak... (kedden).
Előzmény: BoGar (6060)
BoGar Creative Commons License 2001.09.21 0 0 6060
Sziasztok!

Most azon gondolkozom érdemes-e videeokamerával kimenni, vagy inkább fényképezőgépet vigyek?? (Bocs, nem akartam fellengzős lenni, de tényleg nem tudom melyik a jobb ilyenekre.)

Más: Zsolt (by ex bhv): Kint leszel-e te vagy a Pannonos kocsi valamikor és elő lehet-e fizetni rá??

Üdv: BoGár

sansan Creative Commons License 2001.09.21 0 0 6059
Mivel Sikerült eljutni Szombathelyre,megnéztem 101-ék boltját.
Helyes kis üzlet,egész jó választékkal.Látszik,hogy elhivatott emberek dolgoznak benne.

Más:Matiz utalt a V&M őszi számára.a MÁV és trianon.Türelmetlenül várom!(elég jó témákat talál JSB)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 6058
Bövebb info? Mettől meddig, hány órakor, mit és miért?
Előzmény: JSB (6056)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2001.09.20 0 0 6057
Én biztos kint leszek, a Gyermekvasút szakkörét fogom képviselni. Asszem amíg tart a kiállítás, minden hétvégén kint leszek!
Előzmény: JSB (6056)
JSB Creative Commons License 2001.09.20 0 0 6056
Ma berendeztük a holnap nyíló PeCsa kiállítást. Van egy 326 tehervonati, később tolatószolgálati HO gőzős. Topictársunk regazras munkája.
Rövid tűzszekrénnyel. Pazar munka, tökéletes, bosszúból elöntöm eredeti gyári rajzokkal, mert, pl. kellene a hosszú tűzszekrényes, az volt az 500. magyar mozdony, stb, stb.
Menjetek ki, megéri. A többi sem rossz, de épp valamivel jobb mint a tavalyi.

Valami lassan mozdulni látszik.

Mopi Creative Commons License 2001.09.20 0 0 6055
Ma olvastam egy 3 oldalas cikket a "Zászlónk" nevű havilapban a Märklinről. A hangsúly a gyár múltján van és a fémépítőn (Märklin Metall). Van egy-ket durva hiba is, pl.: kétsines modellvasút rendszer. (Itt nem a HAMO-ra gondolnak.)
JSB Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6054
A V&M weben, vasútmodellezésben Märklin digitális átépítés. Sok minden azonos a többi márkával, mert a madzagok színe előírásos.
A pirossal kiemelt szövegrész pedig mindenkinek megszívlelendő!

Nézzétek, olvassátok,tapasztaljatok.

khotjoe Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6053
Legények,mivel ragasztjátok a NOCH féle bokor ,sövény, cserje imitáciot a müfüre.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6052
Rezgaras:

800MB ket ora alatt ? :-)) Nehany perc es kesz :-)) Az az igazi :-) (ISP)

Mas:
Megtortent ami mar regen erett, a HDD-m megadta magat es eleg sok minden megserult rajta....igy jartam. Vettem egy masikat, tegnap ota most sikerult stabilan futtatni a szemet vindovst az eredeti dolgokkal....... :-(( Ugyhogy egy-ket dolog lemaradt a weblaprol, de este a melohelyrol megprobalom ismet frissiteni.

udv

Előzmény: rezgaras (6044)
rezgaras Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6051
JSB írta:

> utána számoltam a kerék öntvények előállítási költségeinek.

Te én arra mégcsak nem is gondoltam! Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy megéri öntetni kereket! Angliában mindenfajta méretű kereket lehet kapni, egy kerékpár ára úgy 2-3 font között van. (egyébként vakforgattyús tengelyt is hajtókarral, súllyal, persze valószínüleg nem pontosan olyan kivitelben, mint az M31) Ez tehát úgy 4000 Ft lenne az egész mozdonyhoz. de nagyon tisztességes kivitelben.

> Megkaptad a kutat?

Megkaptam, mind a hármat, nagyon köszönöm. De ez valami nagyon régi kivitelű kút! Én arra a kútra gondoltam, aminek az a négyszögletes rácsos háza volt, enyhe gúla alakú tetôvel, közepén csúccsal. Abban a kereket nem is lehetett látni, eltakarta a rács - vagy rosszul emlékszem, és a kerék kívül volt? Egy oldalán - vagy kettôn is? - pedig egy ajtó volt a rácson, ahol be lehetett nyúlni.

> kellene e a kétállásos fűtőház

Persze, érdekel, de azért ne fáradj külön.

Előzmény: JSB (6049)
rezgaras Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6050
luc72 írta:

> hajtással vannak a fő problémáim, mert nem valami egyenletesen megy + hangos

Hogy van a meghajtás? Fogaskerék minden kerékhez + a vaktengelyhez? Vagy egy hosszanti csigatengely megy végig minden tengely fölött és direkt hajtja a kerekeket? Ez utóbbi megoldás rendszerint nagyon hangos.

> az autófényezés nagyon vastag.

Ez egy katasztrófa, hogy Magyarországon még mindig vannak, akik autófényezô spray-vel esnek neki a modelleknek. Az mindig túl vastag és túl fényes! Ki látott már fényes mozdonyt? Még új korában is kevésbé fényes egy vasúti jármű, mint egy autó! Ráadásul a megfigyelésem szerint a modelleken a fényesség még külön is rosszul hat. Szvsz. airbrush-sal, matt festékkel néz ki jól.

Előzmény: luc72 (6047)
JSB Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6049
Nem garasoskodni (nomen est omen) akarok, de igazad van. utána számoltam, a kerék öntvények előállítási költségeinek. Sajna az gyütt ki, hogy 1600 db kell, hogy elmenjen, s akkor tudnám előszőr feltenni luc72 kérdését.

Megkaptad a kutat? Három rajzot küldtem.

Jelezd, hogy kellene e a kétállásos fűtőház, három napig nem rakom el újra, ha nem írsz, viszik vissza az archivumba, oszt ha kéén, három-négy nap(minimum).

üdv: JSB

Előzmény: rezgaras (6046)
TEE Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6048
A vasútmodellbolt sajnos mégsem fog megnyílni, mert a német tulaj visszalépett, így Ti szegényebbek maradtok egy üzlettel, én meg egy kedvezőnek tűnt állással. :-(((
Tényleg, nincs valakinek egy jó állásajánlata? Én mechanikai műszerész volnék, értek a számítógéphez és egy keveset az elektronikához is konyítok. Voltam már alkatrészeladó, digitális fotós, kiadványszerkesztő, weblapkészítő, PC-s rendszergazda. A modellvasút pedig a hobbim, ezért dolgoztam volna szívesen abban az üzletben.

Az esetleges mail-eket köszöni:
a szomorú TEE

Előzmény: TEE (5837)
luc72 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6047
Sziasztok

Rezgaras

Én minden gond nélkül elérem az oldalad, és gyors is.
Ki próbáltam az M31-et és nekem pont a hajtással vannak a fő problémáim, mert nem valami egyenletesen megy + hangos. És illesztési hibák tömkelege van rajta, és mint régebben írtam az autófényezés nagyon vastag. Lehet, hogy ez még egy 0 szériás darab, de a szili is ilyen még mindig. Kár nagyon, mert tényleg becsülni való dolog, amit elkezdet a DEÁK.

Előzmény: rezgaras (6046)
rezgaras Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6046
BoGar írta:

> Ha jól tudom fotomaratottak. Én is csodálkozom, mert azért ennél kevesebbre számította

Te, az az igazság, hogy én meg többre. Ha ez egyedileg, vagy kis sorozatban készül, akkor szvsz. nehezen tudsz olyan kis órabért kikalkulálni, hogy ez megérje. Igaz, fotomaratással a munka nagyja sorozatszerűen készül, de az M31 hajtása egyedi! Azt nem lehet maratással készíteni. Talán CNC koordinátafúrógéppel lehet a keretlapokat, sokat egyszerre, viszonylag olcsón és pontosan elôállítani.

De házilagos, kézi módszerekkel biztos, hogy több munka van benne.

Előzmény: BoGar (6036)
rezgaras Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6045
csíkostáTTú írta:

> Nem akarsz csinálni egy olyan elérhetőséget, ami innen, a tajgáról is elérhető, non plus ultra működik is?

Ez valószínüleg azt jelentené, hogy egy magyar helyi szerverre kell rakni, mert, mint írtam, a hiba nem az én készülékemben van. De sajnos pont a lassú kapcsolat miatt az anyagot így sem elküldeni nem tudnám - talán postán egy CD-t :-((( -, a karbantartásra, frissítésre pedig semmi lehetôségem nem lenne.

Hiába no, a vasfüggöny nem veszett el, csak átalakult. :-(((

Előzmény: Törölt nick (6042)
rezgaras Creative Commons License 2001.09.19 0 0 6044
csíkostáTTú írta:

> Ez az ominózus elérhetőség (ha jól tévedek) valami céges szerveren van

OT
Persze, ez a CERN-nek, az Európai Atomkutató Központnak a szervere. Ezért is kérem, hogy ne tegyetek linket rá. Ugyanis it nagyon aktív netcop-ok vannak, mindenféle spion-programmal állandóan figyelik a forgalmat. Különösen, ha valamilyen egyetemista egy-egy szexoldalt talál...

De az elérhetôség tekintetében valószínüleg nem itt van a hiba. A CERN hálózata ugyanis direkt az európai backbone-on ül, a web kapcsolatunk nagyon gyors. A Mandrake Linuxot, ami valami 800MB volt, két óra alatt töltöttem le - igaz éjszaka. Érdekes ez ellen nem tiltakoztak a cop-ok!

A tegnapi E-Mail probléma valami más lehet, talán egy idôre kikapcsolták a Mail szervert. Lehet, hogy azzal van összefüggésben, hogy ma kijött egy kör-figyelmeztetés, hogy senki se töltsön le "readme.exe" programot semmilyen web-oldalról, mert ez egy új, nagyon hatásos vírus! El tudom képzelni, hogy valaki letöltötte és olyan galibát csinált, hogy ki kellett kapcsolni a szervert.

Miután valószínüleg ideiglenes problémáról van szó, JSB arra kérlek, hogy küldd el az anyagot megint. A cím janos.ero@cern.ch

A web-oldal kicsi sebessége pedig valószínüleg amiatt van, hogy a magyar privát Internet szolgáltatók takarékossági okokból csak egész csekély külföldi sávszélességre fizetnek be. Azaz a magyar internet nagy része nem is "inter". Ezt onnan gondolom, hogy a magyar egyetemi oldalakkal és az egyetemieknek az én oldalaimmal semmi problémánk nincs, ugyanolyan gyorsan jönnek, mint az amerikaiak vagy franciák. Az én számomra pedig ez azt is jelenti, hogy a "tar" képeit gyakorlatilag nem tudom megnézni - esetleg szombat éjjel :-(((

Előzmény: Törölt nick (6043)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6043
Ez az ominózus elérhetőség (ha jól tévedek) valami céges szerveren van, ami nem mindig van bekapcsolva, pl. most sincs. 2001.09.18. 21 óra 42 perc.
Előzmény: Törölt nick (6042)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6042
Napot!(Holdat, mert este van)
rezgaras "cern" netes elérhetősége olyan, amilyen. Nekem is sokadjára sikerült megnéznem a honlapját.
Tényleg! rezgaras!
Nem akarsz csinálni egy olyan elérhetőséget, ami innen, a tajgáról is elérhető, non plus ultra működik is?
steve
Előzmény: JSB (6041)
JSB Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6041
rezgaras. Régi MÁV Rajzokat cern nem fogadta. Rossz(?) vagy kikapcs.
Kérek pontos címet!
JSB
JSB Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6040
rezgaras
kutak mentek(3 rajz)

Most lapzárás, így a kétállásos, egyvágányos, vízházzal egybeépített. két szertrtályos egymás mögé járt be.
8 rajz lesz 1:100-ban.

Ja a kut 1:50
Van kenyérsütő kemence (őrházhoz dukált) bűbáj!
Nem kell?

JSB Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6039
emil kutastól ment (3 rajz).
Jövő héten lesz kétállásos mozdonyszín (mint a paksi, egy vágány két szertrtályos mongyi egymás mögött befér. Vízházzal van egybeépítve).
Előzmény: rezgaras (6033)
JSB Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6038
rezgaras!
Te vagy az E.J ugye? Jó az a ch-s cím, meert felírtam. A kutad már a gépen (három kép)!
Gyors voltam?
Még a fedele is külön, mert előírták, ha van közelben fa, akkor az is kell.
Rendes vasuti kerekes kút méretekkel, metszeterkkel, ahogy illik.
JSB Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6037
Szerintetek mennyi lenne az annyi?

A kerekeskút mikori legyen? Több van ha jól emlékszem, most megyek és túrom, ha van scannelek egyet neked és küldöm az emailodra.
Kérek egy akármi emilt, hali is elég, mert új a op-m és elvesztek a másik gépen a címeim.

Utóbbi másokra is vonatkozik!

Előzmény: rezgaras (6034)
BoGar Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6036
Rézgaras: Ha jól tudom fotomaratottak. Én is csodálkozom, mert azért ennél kevesebbre számítottam. De végülis lényegtelen, mert annyiért sem vennék belöle.

Üdv: BoGár

Előzmény: rezgaras (6034)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6035
OFF

Tudjátok miért jó a kerekes kút?
Oda lehet tolni, ahol a víz van!-)))

(Bocs)
ON

Előzmény: rezgaras (6033)
rezgaras Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6034
JSB írta:

> Bruttó 45e,

Ezt meg hogy csinálják?

Előzmény: JSB (6029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!