Keresés

Részletes keresés

Beauty of Buda Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2536

Hogy ne legyen egyszerű... A melamin nem csak a tápokat érinti... Sok országba importálnak szintén melamint tartalmazó baromfi tápot Kínából.

A melamin emberre nem veszélyes, csak állatokra. Így ha import kajával etették, a nálunk kapható csirke is lehet mérgező. :(

Lehet hogy téged nem érdekel Gábor de a többieket igen!Engem meg az érdekel hogy megmensek pár cicát akit esetleg ezzel etetnek!58 újságban jelent meg amit leírtam!Akkor biztos titkos a dolog!!!!!
Beauty of Buda Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2535
http://www.itchmo.com/recalls.html

http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/petfood.html-

http://www.royalcanin.us/safelist.html

http://localhostr.com/files/387debda126dca854aad.pdf

Itt vannak a listák!!!

Poche :) Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2534
Kedves Gábor!

Ezeket az infókat maguk a gyártók tették közzé, nincs benne semmi törvénysértő, ha leírjuk! Sőőőt, életeket menthet! De ahogy gondolod....


Üdv!Cs



Előzmény: Gabinet (2531)
Beauty of Buda Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2533
Látom benneteket nem érdekel ha belehal pár cica a tápban!Elnézést hogy mertem figyelmeztetni az embereket!Látom a stílusotok mit sem változik egyre ellenszenvesebbek vagytok a jó szándékú emberekkel!
Előzmény: Gabinet (2531)
dori0503 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2532
Húúú, az nagyszerű lenne! Köszi
elkezdtem aggódni...lehet,hogy az "én tápom" is köztük van???
Előzmény: Poche :) (2530)
Gabinet Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2531
Köszönjük a tájékoztatást.................. Hozzáfűzném, hogy lehetne, sőt kellene tartózkodni a márkanevek ilyetén szövegkörnyezetben történő leírásától, valamint ennek a hírnek a kitárgyalása nem témája ennek a topiknak, tehát javasolnám Beauty of Budának, hogy ha témát folytatni szeretné, nyisson neki topikot. ........Kérek mindenkit, szivlelje meg a fentieket!!!
Poche :) Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2530
Sziasztok!

Először is nagyon sajnálom a cicákat, részvétem! :(((

Borzasztó, hogy mennyire nincs tájékoztatás ebben az országban, ilyen fontos ügyekben!!! :( Hónapokkal ezelőtt tört ki a botrány, nem is gondoltam, hogy hozzánk nem jutott el a "köznéphez", tehát azt hittem azért a médiákban van erről tájékoztatás (én nem tvzek)! A purináról akkor még nem volt szó, de nagy márkák, mint pl Hills, Iams stb. is érintettek voltak. Később dobok egy linket ahol meg tudjátok nézni a pontos listát, most nem férek az e-mail fiókomhoz, hogy kiszedjem!

Addig is türelmeteket kérem!

Üdv! Cs




Előzmény: Beauty of Buda (2527)
dori0503 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2529
Szia!

Ne haragudj, de ezt be tudnád tenni a sziámisok és a cicabarátok klubjába is, kérlek!
És köszönöm, hogy olvashattam! (Bár én szerencsére nem Purinát adok a cicmicnek, de már megfordult a fejemben) De tudom, hogy vannak, akik azzal etetik a kis kedvenceiket!!!!
Úgyhogy S.O.S.
Nagyon köszönöm!
Előzmény: Beauty of Buda (2527)
Beauty of Buda Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2528
Hogy ne legyen egyszerű... A melamin nem csak a tápokat érinti... Sok országba importálnak szintén melamint tartalmazó baromfi tápot Kínából.

A melamin emberre nem veszélyes, csak állatokra. Így ha import kajával etették, a nálunk kapható csirke is lehet mérgező.

Beauty of Buda Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2527
Sziasztok!

Csak,hogy nehogy unatkozzak leírom megint mi történt!A barátnőm tápot váltott a cicáinál Purinát vett nekik kb egy hónapja eszik a cicák!2-hete reggel kómában találta az egyik cicáját,elrohant vele dokihoz küzdöttek de reménytelen volt sajnos meghalt,igazából okot nem tudtak mondani,mérgezés gyanús volt de nem férhettek méreghez!Felment a cukra a cicának hirtelen 28-ra és meghalt!3-rom napja rosszul lett a másik cicája is ugyan úgy mint az előző azért is küzdöttek de hiába ugyan úgy elment mint az előző!Erre tegnap kapjuk a hírt,hogy Amerikában nagy botrány van több ezer állat meghalt a Purina táptól mert a benne lévő gabona patkány mérget tartalmaz. Tegnap este Svédországban bemondta a tévé és rádió hogy azonnali hatállyal vissza vonták a purinát az üzletekből mert tömeges állat pusztulás történt!
Elkezdtem ma reggel telefonálgatni,hogy lehet az,hogy Magyarországon még a polcokon van a purina.Nem részletezem hány labort és hivatalos szervet hívtam fel mire valamit is megtudtam!
Itthon annyi tudomásuk van az egészről,hogy hamisítják a purinát és az összetétele nem felel meg a zacskón szerepelt anyagokkal ezt tavaly óta tudják és semmit nem tettek ez idáig!Ezt az Országos Takarmányozási Minőségbiztosítási Hivatalban mondták!
Átirányítottak az állategészség ügyhöz akik nem is hallottak a botrányról ami Amerikában és Svédországban van!
Be kell vinnünk a tápot és végeznek egy vizsgálatot,hogy van e patkányméreg a tápban ,de ha nagyon kicsi mennyisségben van akkor azt nem tudják kimutatni!
Na ma betelefonáltam a Fókusz stábjának,azonnal kaptak a sztorin és elkezdenek nyomozni és óriási botrányt csinálunk belőle az ő segítségükkel!
Őszintén szólva nem találok szavakat arra,hogy tudják mi történt és ne vonják ki a forgalomból legalább addig amíg a vizsgálatok le nem zárulnak!
Hedzsnelke Creative Commons License 2007.05.09 0 0 2526
Az EN-ről már tudom az eredményt. Ha nincs más neki, akkor marad az elsőség. De a tuti akkor lesz, ha készen lesznek, és végleg lezárják. Már nagyon várom. Lassan jössz hazafele?
Előzmény: mamca (2522)
mamca Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2525

Szia!

 

Romeoekat es afonyaekat kerdezd meg legyszi.

Előzmény: Raszputyin Sib (2524)
Raszputyin Sib Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2524

Sziasztok!

Aki jönne a TICA-ra júniusban, annak mondanám:

találtam szállást 25 euro/fő/éj egy panzióban, van éttermük is.

www.lembacherhof.at

 

5 szobájuk van WC-vel, fürdővel és egy olyan, ahol a WC a folyosón van.

Légyszíves mielőbb jelezzen, akinek jó, aki jönne.

 

Gabinet, Spottiék és a mi részünkre biztos a kétágyas szoba és Inesszának az egyágyas.

Szóval van még 2 szoba szabadon. Várom a jelentkezéseket.

 

 

Hedzsnelke Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2523
Még nincs fent a kiállítás. Folyamatosan változnak az eredmények. A kasztráltakat is figyelem.
Előzmény: mamca (2522)
mamca Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2522
Csak nincs veszelyben az elsoseg?Nem rakta meg fel az Olga az eredmenyeket?
Előzmény: Hedzsnelke (2521)
Hedzsnelke Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2521
Itt sem jobb az idő, reggel még csepergett is az eső. Nem tudom ki mennyire van elhavazva, én eléggé. Amit szorgalmasan lesek, az a TICA lista (más nevében is)
Előzmény: mamca (2520)
mamca Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2520

Sziasztok!

 

Nem strapaljatok magatokat az irassal.Mindenki ennyire elfoglalt?Itt az ido tiszta szeszelyes aprilisi.Fuj a szel.

Hedzsnelke Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2519
Szerintem minden további nélkül megoldható, de erre igazán Gabinet tud válaszolni. Ha felveszed velük a kapcsolatot telefonon minden kérdésedre szívesen válaszolnak. Akár személyesen is el tudsz menni, hiszen nem laktok egymástól messze. Köszönjük a bemutatkozást! Szokás ezen a topikon, hogy ne legyünk ismeretlenek egymásnak.
Előzmény: dori0503 (2518)
dori0503 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2518

Köszönöm szépen a felvilágosítást, bíztatóan hangzanak a dolgok.

Szívesen bemutatkozom, bár egy kicsit fura így a fórumon, de végülis miért is ne...nincs titkolnivalóm :-)

Mondjuk jó lenne tudni, mire is vagytok kiváncsiak, így viszont leírom, hogy én mire lennék kiváncsi fordított helyzetben:

Nos tehát: Ordasi Dóri vagyok, ma töltöttem be a harmadik x-et...borzalmas...:) kontrollinggal foglalkozom, de nyelvtanár jobban szerettem lenni...Őrbottyánban lakunk a párommal egy házikóban hatalmas kerttel, van két kutyánk (német dog és német juhász), valamint Szoficica költözött be hozzánk 5 héttel ezelőtt. Egyévesen került hozzánk, és mint ahogyan már írtam, származása ismeretlen, viszont egy tündérbogyó. Benti cica és mániája felugrani rám,hogy a vállamon cipeljem. És hát gyönyörű és okos és dorombolós és dagasztós és beszélős és...és...és... :-) Világéletemben voltak állataim: kutya,macska,papagáj, halak, hogy csak a legfontosabbakat említsem. De ha álmomből felébresztenének és megkérdeznék: "Kedvenc állata?" rávágnám, hogy a MACSKA! Páromnak néha az agyára megyek a macskamizériámmal (ő ugyanis kutyás - mily meglepő! :-) ), de szerencsére támogatja a terveimet. A terveim közt szerepel ugyanis egy saját tenyészet a későbbiekben, méghozzá birmancicákat szeretnék tartani. Már elkezdődött a keresés. Mivel Mo-on nincs sok tenyésztő, így mindenképpen külföldről szeretnék cicákat. Egyelőre német tenyésztőkkel vettem fel a kapcsolatot, jók a kilátások. Illetve az egyik magyar tenyésztőnek is van most egy ígéretes kiscicája. Meglátjuk...

De előbb be szeretnék ugye lépni egyesületbe, és Szofikámat is szeretném lebíráltatni, még akkor is, ha üres lesz a könyvecskéje, de én olyan kis büszke lennék rá, ha mondjuk azt állapítanák meg róla, hogy "excellent" :-)

Hát röviden ennyi...De persze bármilyen egyéb kérdésre szívesen válaszolok..

Ja, még egy kérdés: a belépési nyilatkozatot e-mailben is el lehet küldeni?

Na, többet már nem írok, mert megtelik a fórum

Üdv

D.

 

Előzmény: Hedzsnelke (2517)
Hedzsnelke Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2517
Nem feltétel, hogy törzskönyves legyen a cicád, ha tag akarsz lenni. Egy kérésem lenne, kérlek mutatkozz be, mondj néhány dolgot magadról. Akár a fóromon, akár a bemutatkozó adatlapon. A www.gabinet.hu honlapon megtalálható a belépési nyilatkozat.
Előzmény: dori0503 (2515)
Hedzsnelke Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2516

Szia!

 

A saját egyesületünkkel kapcsolatosan tudok infot adni, hogy nálunk hogyan működik.

A cicát be kell nevezni a kiállításra fajtabesorolási osztályba, a cica fajtájához beírod, hogy thai cica. Amennyiben 3 különböző bíró azt mondja, hogy valóban megfelel a thai standardjének (excellent a minősítés), akkor ha tag vagy nálunk kérheted, hogy törzskönyvet állítsanak ki. A törzskönyről tudni kell, hogy "üres", nincsenek benne a felmenők. Azonban a törzskönyv kiállítását követően már a nyílt osztályban indulhat a cica, versenyezve a többi cicával.

Hasonlóképpen működik a többi egyesületnél is, de konkrétumot mindig az adott egyesület tud mondani.

Előzmény: dori0503 (2515)
dori0503 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2515

Sziasztok!

 

Újoncka vagyok így egyesületi szinten, ezért először is szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet valaki egyesületi tag? És az is lehet tag, akinek nem törzskönyves a cilukája? Fajtisztagyanús a szívemcsücske, csak papírja nincs róla. Viszont szeretném, ha lenne neki....Mi a teendő? Anyuci, apuci ismeretlen. Pedig olyan kis tünemény!!! Tradicionális sziámi (vagy Thai) lenne őkegyelme, lehet, hogy ez az egyesület ezt nem is ismeri el?

 

Olvastam mindenféle fajtabesorolási meg novícia osztálybeli dolgokról, de hogy működik ez konkrétan a gyakorlatban? Tudna nekem valaki erről némi felvilágosítást adni?

Lehet, hogy nem én vagyok az első, aki ezt megkérdezem, ezért előre is elnézést kérek, de nem olvastam el az összes hozzászólást.

Mindenkinek további szép napot kívánok és köszönöm előre is a segítséget.

 

Üdv

 

D.

 

 

koboldsdynasty Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2514

Üdv!

Szuper volt volt a hétvégi kiállítás (nem csak azért, mert sok-sok díjat hoztunk el), de a klíma kissé túlteljesítette a dolgát, nagyon-nagyon megfáztam. Nem lehetne hogy a következő kiállításon kissé melegebb lesz? A házimacsekok közt elég jól teljesített Betyárunk, a fehér macsekkal versenyző orosz lány feltette az összeset egy orosz fórumra, ide: http://forum.mau.ru/viewtopic.php?t=43420&postdays=0&postorder=asc&start=20 . nagyon rendes tőle!

Bleu L'amour Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2513

Szia Gabinet!

 

Köszönöm a tegnap esti segítséget!!!!

Minden oké a cicával, bejött a tejföl, és az étolaj.

Ma azért elviszem délután orvoshoz.

Spotted Dream Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2512
norsycat Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2511

Már tettek feljelentést Bőhm Zsuzsáék. Itt lehet csatlakozni a tiltakozáshoz:

www.macskakert.net/hireink.html

Előzmény: Andree601 (2509)
Miczukó Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2510

Kedves Szervezők!

 

Köszönjük a hétvégi kiállítást, igazán jól éreztük magunkat!

 

Deeablo Fergal és gazdája :-)

Andree601 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2509
Sziasztok!

Most találkoztam egy igen felháborító - mi több undorító - dologgal.
A flimszemlén DÍJJAZOTT alkotás melynek egy részlete itt található:

itt


(egy másik fórumon védekezésként - azért zárójelben, mert nem autentikus a forrás, valszeg egy rajongó - azt hozták fel, hogy a macska "úgyis beteg volt"... Basszus! akkor ez a rendező úgyis beteg, fojtsuk már vízbe!)

Nem is igazán találok szavakat.
A Rendőrségnek nem kéne hivatalból nyomozást indítania?

Nos csak szóltam Nektek, hátha egy egysület szava nagyobbat nyom a latban, mint egy átlagpolgáré.

Andree
Bleu L'amour Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2508

Szia!

 

Nagyon édesek!!!!!

Előzmény: Lumiere du Soleil (2505)
Porcika283 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 2507
Bocs, de akkora marha vagyok, a sziámis topikkal kevertem össze. :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!