Üdv Urak. Ha valakit érdekel akkor szívesen átadnám féláron egy D5Z-F kályhába való izzító gyertyát. Megvettem és beszerelés előtt kiderült, hogy az én kályhám D5WZ, ezért nem passzol bele. Cikkszáma:252281011100
Ugy nez ki megoldottam a keringetest. A kalyha ventijet megcsapoltam es kapott egy 6 voltos relet, ami kapcsolja a keringeto aramkoret. 3p 10 mp utankeringetese van igy, miutan leaal a diesel pumpa.
Valóban igazad van, hisz indítás után közvetlenül még tökéletlen az égés egy ideig. Megnéztem, többi hasonló szekérnél is jellemző, kályha indításakor és álló helyzetben. Marad a fél perces szellőztetés.
Kiegészítő fűtésemet átbuheráltam motor járástól független kapcsolóra, két napom ráment (( Kap még egy távirányítható bistabil relét a kapcsoló helyett +2db jelző ledecske és ablakból indíthatom végre.
Aha, ertem. A megfeleo reles bekoteshez akkor lehetne illeszeni a keringetot is nem? Es ha indul a kalyha, akkor indul a keringeto es a venti is. Vagy ez hulyeseg?
Tudom, hogy nem elegáns és feleslegesen egyből indítaná a ventit, de legalább nem árt a kályhának csak később melegszik a motor, meg többet szívja az aksit. Keringető viszont már bajosabb...
a t100 hogyan indítja ezeket? ha az analóg kimenetére gondolsz,akkor ott addig van 12v amíg aktív a táv....tehát egyból indítod vele a belső ventit és a keringető is csak addig megy amíg a táv aktív.nem nevezném kifinomult dolognak...ha elejétől megy aventi akkor elég lassan fog bemelegedni a víz....
az a baj hogy ez a taviranyito es a vevo is ebbol a tipusbol van, szerintem ez is modositott valtozat, mert ebbol csak egy W-bus jon ki es egy +- 12v megy be. Persze ha nincs mas megoldas,akkor be kell szereznem egy t100 ast vagy vmilyet ami w-bus ad ki magabol.
Már csak az a kérdés, hogy egy mai korszerű autóba, amibe processzor vezérelt szellőzőventilátor van, terveznek e olyan kályhavezérlőt amiből analóg feszültség jön ki a ventilátor bekapcsolására.
Ez nem egy univerzalis kalyha, hanem egy mercie, tok uj. Szerintem ennel mashogy van megoldva a keringetes es a venti hajtas. Ha univerzalis lenne, akkor kijonne a 12volt, ahinnan kell. Van meg egy orult otletem, azt kiprobalom, hatha...
Hogy csinaljak olyan kabelkoteget, ami kezeli a keringetot is? Egyenlore semmit sem akar kezelni, mert ezek a 7voltok, amik kijonnenek a keringetonek es a ventinek, olyan gyengek, hogy a 6voltos relet sem huzzak be. Nek tudom mikyen csoda kabel koteget kellene csinalnom. A kebelkoteg keszitestol meg messze van ez a projekt...:)
Elnezest, de biztosan rossz helyen járok, motor előmelegítőt szeretnék szereltetni a VW Polo 9N3 1.4 TDI AMF motorkodu automba. Tud esetleg valaki szakembert aki ezzel foglalkozik Bp. Dunakeszi környékén??
ne a kályha egyéb kimeneteit terheld,mert ha az evo venti kimentetét még megterheled,akkor ő már rosszúl fogja annak mérni a fordulatszámát...nem értem miért kell gányolni!
csinálj egy olyan kábelköteget ami tudja kezelni a keringetőt is......