Keresés

Részletes keresés

dav3379 Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1252

A te hozzászólásaid tartalmát a különböző topicokban tökéletesen jellemzi a napikaka elnevezés...

Előzmény: Törölt nick (1251)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1251

Ez a vallfil fórum, ne téveszd össze a napiszarral.

Előzmény: dav3379 (1250)
dav3379 Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1250

Jó sok marhaságot összehordasz, ezt olvasd el inkább:

 

Egy mágus halála

Nem értem – eddig gyógyítottam, most hogyan kérheted tőlem, hogy embereket rontsak meg és tegyek tönkre? Te Isten vagy, hogyan kérheted ezt?! 
- Nem Isten, hanem én, az ördög álltam a gyógyításaid mögött! 
- Micsoda?! Téged nem hívtalak, soha nem akartam veled beszélni! 
- Ez nem számít – a markomban vagy. Két választásod van: vagy megteszed, amit kértem, 
vagy meghalsz a fiaddal együtt… 

E szokatlan, hátborzongató párbeszéd hosszú évekkel ezelőtt zajlott, amikor H. Pál a szellemvilággal kommunikálva rádöbbent, fehér mágusként használt gyógyító ajándéka és szolgálata nem Istentől származik, ahogyan hitte, hanem magától sátántól. A tét pedig igen nagy volt: vagy meghal ő is, és a fia is, vagy átlép a fekete mágia, a rontás területére. Ez ellen azonban a férfi minden idegszála tiltakozott, így a súlyos fenyegetés hatására sem tudott másképpen dönteni: nemet mondott. 

A válasz néhány órán belül megérkezett, s a hónapokon át tartó, iszonyatos lelki, elmebeli gyötrések, lidérces, minden képzeletet felülmúló, rémképekkel teli álmok, víziók megakadályozták az alvásban, a gondolkodásban, az életét fenyegették. Rröviden így jellemezte ezt az állapotot: a teste egészséges volt, és mégis meghalt. Szellemileg, ott belül halt meg. Mintha a lelkét kaszabolták volna össze. Néhány hónap múltán már az elmebetegség határára került, csak idő kérdése volt, mikor „kattan át”. 

Az olvasó számára az eddigiek talán egy kitalált rémtörténetet sejtetnek, pedig az okkultizmus, az ún. titkos, rejtett tudomány művelői közül nem kevesen élték, élik át ezt – ki előbb, ki később. Aki a tiltott területre téved, akár tudja, akár nem, a sátán hatalmába kerül. Egyetlen kiút létezik - egyetlen egy. H. Pál megtalálta ezt az utat, ezért maradt életben...

 

forrás: http://mindenlehetseges.shp.hu/hpc/web.php?a=mindenlehetseges&o=MZyi11ABtV

Előzmény: Törölt nick (1249)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1249

Na, akkor most megpróbálom levezetni, hogy mi is az a jóga, és igazából mi a célja. Ha nem érted, nem fogom újra magyarázni...ennyiben maradtunk.

 

Tehát a jóga gyakorlatok - ászanák - a testen belül igyekeznek kontrollban tartani mindent, főleg a levegő áramlását. Ez felelős sokmindenért, beleértve az elmével kapcsolatos problémákat is. De ez csak egy mellékszál. A vallásos életben eljön az idő, mikor valaki megtér - meghódol -, és ez ugye igen nehéz istenkép nélkül, a Legfelsőbbről szóló tudás nélkül. Ilyenkor jelennek meg a misztikus képességek, amelyeknek az a titka, hogy az egyéni lélek összeköttetésbe kerül a természettel, attól lesz természetfeletti, hogy uralni tudja azt. Ezek a gyakorlatok nagyban hozzájárulnak, hogy bizonyos képességeknél fogja tudni mit kell csináljon. Ha nincs kontrollban a test, az elme, a tudat, akkor bizony pusztítójává fog válni a környezetének, nem ápolójává és segítőjévé. Persze hülye módon kenheti Istenre is, meg főleg a démonokra, de a kiindulási pont ő maga lesz. Ezért van sátán, mert sok keresztény az ajándékokról nem mindről tudja micsoda, nem tudja őket irányítani, így mikor aktivizálódik némelyik- vallásos érzülettől - , akkor bizony az eredmény a sátán számlájára kerül.

 

Tehát a jóga a vallás része. Annak, aki gyakorolja is és érti is mi történik.

Előzmény: Törölt nick (1248)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1248

"""A jóga - ahogyan szerintem te gondolod - önmagában legfeljebb testedzésre jó.:)"""

 

akkor erősen félreértettél:))

Az asanak, mit Te testedzésnek mondasz, akár valóban azok is lehetnek, de nem céljük a fittnes bajnokság megnyerésének elősegítése, hanem az elme tökéletes egészségét és koncentrált állapotának elérését segítik elő.

 

"""Tehát a vallás tulajdonképpen valódi jóga. Már ha hiteles az a vallás."""

 

pontosan. Azaz mindegyik vallás a maga által megcélzott néptömeg lelki/testi igényeit veszi figyelembe és segíti (segítené) elérni azt, mit a jógik samadhinak hívnak...

 

Azonban: ez olyan mérhetetlen nehézséget jelent, hogy nagyon kevés a valódi megvalósítója, viszont egy nagy réteg megtapasztalta a vallás egyéb "lehetőségeit"...s itt a lehetőségek alatt éppen érthető direkt, mint véletlen negatív szál is....

Az eredmény azonban látszik: sok sok vallás, hihetetlen mesékkel, miknek semmi de semmi gyakorlati megtapasztalási lehetőségük nincsen, egyedül a vakhit...azaz vagy elhiszed és "idvezülsz" vagy nem és méltatlan leszel.... nyilvánvaló, hogy nem ez az út, de annyira elfajzott ez, hogy már az eredeti fent említett lényeg elveszett...

 

S hogy jön ez ide? A jóga és tudománya nem véletlen volt évezredekig/ évszázadokig titkos tanítás!! Pont emiatt a deformálódás miatt volt a mester tanítvány lánc, hogy ez ne történhessen meg, mint ami a vallásokkal. Azonban a modern technika és "haladás" felszínre hozta ezt a titkos tanítást, amellyel elkezdett ugyanaz a dolog történni, mint a vallások sokaságával..........:(((

 De a mai kor emberének már meg lehet a lehetősége, hogy erősen szűrjön úgy vallásokat mint "jógákat"...... s ezt meg is kell tenni!

Előzmény: Törölt nick (1247)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1247

A jóga - ahogyan szerintem te gondolod - önmagában legfeljebb testedzésre jó.:) Az elme koordinálása meg úgy hatásos, ha cél van elöl(ezért fanatizálható oly könnyen bármelyik vallás híve). Egyébként hinduéknál a "jóga" "kapcsolatot" jelent. Ki milyen jógát végez, olyan a kapcsolat minősége. Istennel. 

 

Mert ugye mondhatjuk, hogy a teljes belső feltérképezést köszönhetjük a jógának, de akkor elfelejtettünk gondolkodni a megfeszített koncentrálás közepette. Isten létezése nem csak a megtapasztalások eredménye, hanem a valódi jógi következetesen le tudja vezetni logikusan, hogy miért létezik Isten és hogy Ő milyen. És hogy Hozzá képest az ember az kicsoda.

 

Azt mondják ezek a hinduk, hogy a világ megteremtésével a teljes tudás is megnyilvánul egyidőben. Így a jóga - mint kapcsolat - eredendően vallás. Jógázik a keresztény is, meg az összes többi vallásos is, csak nem ebben a megfogalmazásban értelmezik a vallásgyakorlataikat.

 

Tehát a vallás tulajdonképpen valódi jóga. Már ha hiteles az a vallás.:) De a "szemfényvesztők" is pont azért létezőek, mert vannak nem hiteles vallásos gyülekezetek is....

Előzmény: Törölt nick (1243)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1246

Egy fontos dolog van, hogy a pillanati cselekvéseddel a múlt tapasztalatával és a jövő tervei szerint élj, ez nagyon fontos!

 

 

így helyes, bocs.

Előzmény: Törölt nick (1245)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1245

""a pillanatban időzés"" bár megvallom, én még nem találkoztam vele, nem azt jelenti, hogy feledd a múltat és ne foglalkozz a jövővel. Azt mondod, aazt mondják mindig csak az létezik....és nem így van? Ami már megtörtént, azzal már nem tudsz mit csinálni, a jövővel meg még nem tudsz...csak a pillanatban tudsz hatással lenni magadra és másokra is. Egy fontos dolog van, hogy a pillanati cselekvéseddel a múlt tapasztalatával és a jövő tervei szerint ez nagyon fontos!

 

"""Szerinted miért jó a pillanatban időzni ?""" önmagában, tudatlanul nem jó...ezt a jógik nem is állítják. Amiért példának mégis találkozhatunk vele esetleg, az az, hogy a ha csak a pillanatban élsz akkor nem zavar a jövő nehézsége és a múlt gyötrelme...azaz nagyon sok gondtól, rossz érzéstől, és negatív gondolatoktól tudsz (tudnál) így megszabadulni....

tulképp állati szinten. S ezért az ember számára így önmagában nincs is értelme. Legalábbis a lelkileg, szellemileg fejlődni vágyó ember számára nem.

 

A tudatod nem a semmiben van...van egy földi kifejeződése, amit létrehozott és ez a tested. Ezzel a földi életed alatt összeköttetésben vagy oda vissza kapcsolásban. Hogy egy emberi lény képes e tudatosan megszakítani kapcsolatát a testével.... nos ezzel nem érdemes folgalkozni, legfeljebb érdekességképpen. De addig semmiképp, míg a tökéletes koncentrációt, és a meditációt meg nem tudjuk valósítani:)))

Előzmény: Törölt nick (1244)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.14 0 0 1244

Valahogy a mai nap elért hozzám annak valamilyen szintű felismerése , amit a Satguruk folyamatosan hajtogatnak : csak a jelen pillanat a valós , mindig csak az létezik és a mult csak az emlékekben létezik , a jövőt pedig ennek alapján gondoljuk el.Tegyük fel , hogy időnként , tudatosan létezek  a pillanatban.(A vicc az , hogy valójában mindig ott vagyunk:))

 

Szóval mit ér valaki azzal az életében , ha időnként a pillanatra koncentrál és azt teszi megfigyelés alá ? A hétköznapi ember számára mi ennek a haszna ?

Miért jó a "pillanatra" figyelni ? Én semmi különöset nem érzek ebben , egyszerűen csak azt érzem , hogy tudatos létező vagyok , aki egyszerűen csak létezik.Viszont a tudatom nem csak a nagy semmiben van , hanem össze van kötve a testemmel , ami egy bizonyos összefüggésrendszerben benne helyezkedik az univerzumban.Törvényeknek van alávetve.

Nem érzem azt , hogy ez a tudat , amit tapasztalok az valamiféle külön létező lenne , szerintem ez az agyműködésünk összeségének nagy illúziója.

 

Szerinted miért jó a pillanatban időzni ?

Előzmény: Törölt nick (1243)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.14 0 0 1243

igazad van - részben.

Azzal egészíteném ki, hogy a nyugati (értsd ez alatt - fejlett intellektussal rendelkező ember, aki lehet akár már keleti is manapság) embernek bármilyen vallást "kezébe adni" azaz értlemezni, és gyakorolni...

 

Ezért tartom fontosnak, hogy a jóga tanításait megismerje ez az embertípus, hisz itt egy előre definiált, végig vezetett és kontrolált lelki/testi fejlődést érhet el, melynek végcélja minden vallás végcélja... és a jóga mégsem vallás.

 

Előzmény: Törölt nick (1242)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.13 0 0 1242

A buddhistáknál találtam erre egy jó magyarázatot:

 

"mikor elkezdtem a lelki életem, a hegy nem volt többé hegy, mikor a közepére értem, akkor a hegy az valami más lett, s mikor elértem a végére, akkor a hegy újra hegy lett."

 

Szóval mikor a guru ezt-azt mond, akkor azt sem biztos, hogy tutinak kell vedd. A keleti tanításokban a "szivatás" be van kódolva. Ott az a természetes. Mikor ráhagyatkozol a gurura - mert ezt várja el tőled -, akkor azt hiszed, hogy ez így természetes és okés. Utána meg jön a "ne higgy vakon" duma, ami ellentéte a ráhagyatkozásnak minden tekintetben.

 

Ennek az a lényege, hogy magadnak kell eldöntened, hogy miben meddig mész el. Ha nagyon ráhagyatkozol a gurura, akkor nagyon pórul járhatsz, ha reálisan gondolkodsz, akkor meg lehet nem jársz pórul, de megtapasztalásaid sem lesznek. Zsákutca.

 

Ezért nem kell keletről iderámolni nyugatra ezt a vallást, mert a nyugati ember az itteni tanítási módszerekhez van szokva. Kérdezek és igazat mondanak, mikor válaszolnak(nekem ez volt természetes menetrend). Mire a nyugati rájön, hogyan működik a keleti tanítási rendszer - és ez egy nyugati gurunál még körmönfontabban szar -, addigra az egész lelkiségét megöli. A megfelelési kényszer nagy úr...A hatalommániás nyugatinak keleti tanítási rendszert a kezébe adni meg emberiség ellenes cselekedet....

 

Méghogy a vallás a szeretetről szól....na ezt ne hidd még el.

Előzmény: Törölt nick (1233)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1241

valami benned is motoszkál ami ezen témák felé visz...én ugyanígy voltam vele...

csak:

anno régen azt mondtam - ok, adok egy esélyt (mert mi van ha..)

elkezdtem tudatosan gyakorolni, értelmes célokat kitűzni magam elé.....

s ma, jó pár év után azt mondom, hogy életem legjobb döntése volt!!!

 

de ez az én életem, lehet Te másfelé, másra vagy hivatott, kívánom, hogy találd meg azt:)

Előzmény: Törölt nick (1239)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1240

Igazad van , léteznek eléggé hiteles emberek is , nem szabad kiindulnom abból , hogy mindenki csaló.:)

Előzmény: Törölt nick (1238)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1239

"no és emiatt az emberek 99,99%-a nem képes rá, hogy végig menjen..."

 

 

Ez így igaz.:)  Már ha feltesszük , hogy létezik egyáltalán ilyesmi.

 

Jóbban látod a dolgot , mint én és el tudom fogadni a véleményed.

 

Talán nem is kéne spirituális témákkal foglalkoznom , jóga-elméletekkel meg főleg nem.

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1237)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1238

""""Nem mondom , fiatalabb koromban egy rakat fűtől nekem is volt egy ilyen élményem - de az hallucináció volt.Érzékcsalódás.Efféle érzékcsalódások beállhatnak drogok nélkül is , például skizofrének esetében.""""

 

igen, és sok embernél ezek is vannak...viszont ezek külső segítséggel létrejövő kóros állapotok.

azonban a valódi jógi irányítottan, abszolút tudatossággal irányítja saját elméjét, amit érzékel és tapasztal, azt mások is megtapasztalják, pontosan ugyanúgy (míg befüvezett állapotban a saját képzelgéseid kelnek életre), azaz szabályokat és tanításokat lehet rá alkalmazni. Mondhatnánk azt is, hogy törvényeket lehet rá írni. Márpedig ami törvényszerűen bekövetkezik, s attól nem leszel sem mentálisan, sem fizikailag beteg, az talán jelenthet valamit.

 

Nézd meg ezekenek a valódi!! jógiknak az életét (példaként:Sivananda (aki mellesleg világi orvosból lett jógi), vagy a ma is élő BKS Iyengar)  mindegyik önmegvalósított ember, s szerényen él/élt, anyagi javaktól mentesen, s hány ezer emberen segítettek önzetlenül. Sivánanda ingyenes kórházat patikát is működtetett a szegényeknek.....mely emberek vannak még a világon olyanok, kik mindenzt meg csinálják másokért, saját vagyon felhalmozása nélkül???

Előzmény: Törölt nick (1234)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1237

""""Szóval azért , mert a Jóga gyakorlója a létvágyat probálja meg legfőképp kioltani magában , az köti a szamszárába""""

felületesen szemlélve ez jöhet le, ez tény. Azonban:

A jógi nem a földi létezését adja fel, hisz azért született, hogy a rárót, hozott dolgait ebben a földi létezésében fejlessze, oldja meg. Ha megszüntetné a földi létét, az azért lenne értelmetlen, mert akkor ezeket a dolgait (nevezhetjük karmának is) tovább viszi magával....(a filozófia szerint is)

Tehát egy jógi nem attól lesz jógi, hogy többet nem gondol semmire, kiürült aggyal, érzékek nélkül ücsörög lótusz ülésben.

 Hanem megoldja, tökéletesíti földi testét, amiben él (mind külsőleg, mind belsőleg) megoldja a földi dolgait, segítő kezet nyújt a keresőknek, a világnak, a rászorulóknak, és a tudatosságnak egy olyan szintjét próbálja elérni, amely nem üres, hanem pont fordítva   -  minden benne van. Amikor nincsenek miértek, mert tudod a választ rá. Mert magadban benne van a megoldás a földi, fizikai dolgokra. S mivel megtapasztal egy olyan világot, melyet a modern tudomány még nem ismer, ezért mondja azt, hogy a földi lét - mintegy - illúzió, magunk által létrehozott kép. Mondhatjuk, hogy ha eléri a samadhi állapotait, egyfajta szuper tudatosságra tesz szert. (ilyen állapotban voltak a nagy vallás alapítók, Jézus, Buddha, stb...)

 

""""Ahhoz , hogy felébredj -legalább is az elmélet szerint - totál szembe kell , hogy fordulj azzal a valósággal , amiben élsz , ami vagy - szóval mindennel , amit látsz magad körül.Mintha egy álomban lennél.""""

 

nem kell totál szembe állni, hanem meg kell érteni mélységeiben! az álom is "valóság" hisz létrejött, érzékeled, van, de mégsem valóság a Te fizikai/kémiai/biológiai törvényeid által ismert világban. A jógi megtapasztal egy olyan világot, mint Te az álmot.... ezért mondja azt, hogy ahhoz a világhoz, amit ő megtapasztal a fizikai világ egy álom csupán....

Nagyon lejjebbi bejegyzésemben mondtam, hogy a valódi!!! szupertudatosságot elért jógik olyant tudnak, ismernek, amit a mai tudomány még nem, vagy csak alig. Pedig sok kérdésben perdöntő jelentőségű lenne megismerni, hisz az emberiség létére ad magyarázatot. S az út mindenki számára adott, végig kell menni rajta - hittel, kitartással, akarattal... no és emiatt az emberek 99,99%-a nem képes rá, hogy végig menjen...

Előzmény: Törölt nick (1233)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1236

"Egyébként azt nem értem , ha úgy is az van , és az ember belső lénye valójában a legfelsőbb lény , akkor minek is bármiféle szellemi tökéletesedésre törekedni ?"

 

" kimegy idegesen a kertbe kapálni , közben azt mormogja , hogy tyukszar-tyukszar...tyukszar 20 perc mulva biztos jobban lesz."

Előzmény: Törölt nick (1231)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1235

"Szóval a végcélban , amivé a Jogi válik semmi olyan nincs , ami engem az emberre emlékeztet."

Vagy éppen forditva,az állatias részét számolja fel.

Előzmény: Törölt nick (1233)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1234

"Halála előtt Gurum azt mondta: Higgy nekem, te a Legfelsőbb Valóság vagy! Ne vond kétségbe a szavaimat, ne kételkedj bennem! Én az igazságot mondom neked – cselekedj annak megfelelően! "

 

Mondta anno guruja ezt az alább linkelt fickónak.

 

"te a Legfelsőbb Valóság vagy"

 

Nem mondom , fiatalabb koromban egy rakat fűtől nekem is volt egy ilyen élményem - de az hallucináció volt.Érzékcsalódás.Efféle érzékcsalódások beállhatnak drogok nélkül is , például skizofrének esetében.

 

A Gnosztikusok tanok gyökere szerintem indiából származik és lényegéban - bár torzult formában - ők is ezeket az eszméket vallják. Egy jnani és egy gnosztikus célja és világlátása közt nem sok a különbség.A normál ember szemszögéből ezek a tanok őrültségek.Ezt nem tudom érthetőbben leírni - ha érted érted ha nem , az csak azért van mert nem is akarod.

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1233

Lehet egy kicsit elkapattam magam , de én a keleti tanokból tényleg ezt szűrtem le.

 

Szóval azért , mert a Jóga gyakorlója a létvágyat probálja meg legfőképp kioltani magában , az köti a szamszárába - erre Patanjali is kitér a szútráiban , hogy a létvágy még a fejlett bölcseknek is problémát jelent.Erős túlzással azt lehet mondani - legalábbis szerintem - , hogy a a Maya hasonló ahhoz , amit a Matrixban láttunk csak durvább , fifikássabb és nem egy gép hozta létre , hanem - legalábbis az Advaiták szerint saját magad.A Dvaiták is hasonlót irnak , csak ott van egy Legfelsőbb Isten.Szempontunkból ez lényegtelen.

 

Ahhoz , hogy felébredj -legalább is az elmélet szerint - totál szembe kell , hogy fordulj azzal a valósággal , amiben élsz , ami vagy - szóval mindennel , amit látsz magad körül.Mintha egy álomban lennél.

 

Jól végigondolva ezt jutottam arra a következtetésre , hogy a Jóga lényegében abszolut fölszámolása az emberi létezésnek - a megvalósult Jogi - ha van ilyen - nem ember.

 

Szóval a végcélban , amivé a Jogi válik semmi olyan nincs , ami engem az emberre emlékeztet.

Előzmény: Törölt nick (1232)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1232

""""Ha jól belegondolunk ezek a tanok élet , emberiség és család-ellenesek a legmélyükön""""

 

ezt miből szűrted le? Egyébként, ha esetleg nem voltam világos, én semmilyen vallási irányzat mellett nem állok ki, "csak" egyszerűen a jóga útjának követője vagyok...

 

 

""""A keleti tanok mélye nem más , élet és létezés ellenes , ami például egy kerszténynek nem más , mint kőkemény sátánizmus.""""

 

élet és létezés ellenes??? melyek ezek a tanok???? elég furákat írsz azért, de ha mondanál pár példát, jobban érteném esetleg....

 

 

""""A Tanok egy idő után beszippantják a faszit és a várva-várt beteljesedés helyet egy zombi marad.:)""""

 

bizonyára vannak ilyenek is nem vitás.... mind keleti mind nyugati tanoknál. De ezeket fel kell ismerni, és el kell kerülni!!!  

Előzmény: Törölt nick (1231)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1231

Amiről a tag beszél az kőkemény nihilizmus - nagyon kifinomult formában.

 

Egyébként azt nem értem , ha úgy is az van , és az ember belső lénye valójában a legfelsőbb lény , akkor minek is bármiféle szellemi tökéletesedésre törekedni ?

 

Halál után amúgy is megsemmisül a személyiség , minek azt már élet közben lebontani ?

 

Szerintem te nem érted.

Ha jól belegondolunk ezek a tanok élet , emberiség és család-ellenesek a legmélyükön - amit Buddha nyíltan ki is fejtett : a szenvedés gyökere maga az élet.

 

A keleti tanok mélye nem más , élet és létezés ellenes , ami például egy kerszténynek nem más , mint kőkemény sátánizmus.

 

Nekem ez jön le.

 

A Tanok egy idő után beszippantják a faszit és a várva-várt beteljesedés helyet egy zombi marad.:)

Előzmény: Törölt nick (1230)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1230

nem érted még, amit ez az ember mondodott, de ez nem nagy baj......amit Te leépülésnek hiszel (már ha jól gondolom,mire célzol) valójában a tökéletes külső- belső tudatosság elérése...

 

 

Előzmény: Törölt nick (1228)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1229

igazad van - részben!

 

A csodagurukról, miket állítottál bizony hogy így vannak...

Azonban, pont erről lehet felismerni azt, ki tanítását nem a népek, emberek átvágására használja, vagy meggazdagodására, hanem valóban egy "tudomány" átadására....

 

India - önmagában sem nem szent, sem nem isteni.... valóban elképesztő szenny, mocsok, tudatlanság és szegénység hazája... ugyanakkor elképesztő fejlődésé is...

De magának az országnak, mint olyannak, nincs köze azokhoz az emberekhez, akik elméjükkel valami olyant alkottak, haladtak meg, amit jelenleg a tudományos világ még nem ismer... pusztán mondhatni jó helyen volt/van..:)

Ne feledd, 500 éve ami ma természetes azért akkor kiröhögtek volna....nem tudhatod, hogy a következő 100 vagy akárhány évben mit sikerül felfedezni....

Előzmény: Törölt nick (1227)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1228

Erről a fórumról szereztem ennek a faszinak a nevét :

 

http://filosz.hu/konyvreszletek/hogyan-tortent-maharadzs-megvalositasa/

 

 

Ez a féle irányzat számomra úgy tűnik , mintha a szellemi leépüléssel lenne kapcsolatban.

Minél jobban leépülök szellemileg annál jobb.Gyakorlatilag akkor bármelyik állat meg van világosodva , a pondrók is.

 

Aki ezt a dumát beveszi tényleg nagyon kész van.

 

A faszi qannyit rágta a bagót , hogy tüdőrákos lett , leépült szellemileg - az európaiak meg amerikaiak - gondolom , akik teljesen megreccsentek - a fószerhoz jártak okosságért.

 

Gangaji , Babaji meg efféle agylövések és ha nem hallottam volna ezeket el se hinném.

Ezekne se füle se farka.  Akinek nincs elméje az tök hülye - ergo szellemi fogyatékos.

 

Szerintem a keletiek egy az egyben átb@sszák a nyugatiakat.

 

Mi a tudomány és a modern gondolkodás által jólétet teremtettünk magunknak - és olyanokhoz járunk okosságért , akik még kőkori szinten élnek a mocsokban - a sok sz@rról nem is beszélve , amit a gyerekekkel művelnek ázsiában.

 

Ilyen nincs , egyszerüen örjöngök az ilyesféle f@szságoktól.!

 

Ezt tényleg van aki bekajálja.Leülni és csöndben lenni minden hülye képes - ezért nem kell indiába szaladni.Én azt látom , hogy ezek a keleti csövesek kinnyukba hete-hatat összehordanak , nyugaton a lelki nyomoroncok meg bekajálják.

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1227

Szerintem furcsa pont , hogy a legtöbb csoda-guru , aki a világ illúzorikus voltát , a jelen pillanat varázsát - megváltást , gonosz világot , a lét a fájdalom gyökerét stb... tanít - a tanítványok (birkák) kicsalt pénzén alig várja , hogy élhesse a kapitalista elit fényűző létformáját. Számomra ez nagyon furcsa.

 

Értem én , hogy valaki beleöl 10-20 évet valami baromságba és utánna nehezen mondja ki magának : ennyire hülye lennék , hogy átvertek ? De valami ilyesmiről lehet szó.

 

A technikáknak van hatása : ha egy adott szót mormolgat valaki , akkor nincs ideje másra gondolni és az elméje jobb esetben megnyugszik.Szerintem ha valaki kimegy idegesen a kertbe kapálni , közben azt mormogja , hogy tyukszar-tyukszar...tyukszar 20 perc mulva biztos jobban lesz.

 

Szerintem kamu az egész - india egy csöves állam - jönnek trükközni nyugatra és lehúzzák , akit tudnak.

 

Azok a dolgok , amiket Dienes mond - tényleg érdekesek - de ilyen nesze semmi fogd meg jól.

Előzmény: Törölt nick (1226)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1226

bár a jógarendszerekről már egy ideje nem vitázom, most mégis megteszem, mert igen nagy derültséget okozott a tigristomi által belinkelt cikk alább!!!:))

 

Idézem:

""" első lépés első szabálya, tehát a nem-ártás, vagyis ezt kellene tehát a Jógát gyakorlónak követnie. Ez alatt általában azt szokták érteni, hogy az egyén nem öl állatokat, odafigyel, nehogy eltapossa a rovarokat, nem gondol gonoszságokat, rosszakat másokról stb. Nos, mint látható már ezek közül is néhány igen komoly nehézségeket okoz, ha megpróbáljuk őket megvalósítani, """

 

Megkérdezném a szerzőtől (már amennyiben jógát gyakorló személy), hogy és mi ebben olyan nehéz?? Mi olyan nehéz ebben a nem ártásban bármi? Ha pedig ez már nehézséget okoz, akkor bizony azon kell elgondolkodni, hogy ez miért van....

 

"""A Jóga, azaz az egység állapotának vagy igazi önvalónknak a megtapasztalása tehát nem követel meg semmi mást, csak hogy engedjük, hogy a gondolatok saját természetük folytán visszaolvadjanak a forrásba, ahol maga a visszaolvadás teljesen erőfeszítés-mentes."""

 

a nagytudású cikkírótól ennek a módját is megkérdezném?? Tartok tőle, hogy ő keveri a relaxációt a meditációval (mint ó jajj annyian ebben a műfajban)

Belekapaszkodnak a szanszkrit fordítás szavaiba, a fordítás magyar kifejezési problémáiba, holott azt gondolom, ha mind a jama, mind a nijama, mind az asana és pranayama tudományát becsülettel, rendszeresen betartva (saját magukhoz képest), elméjüket megvilágosodott jógik és egyéb szent emberek gondolataiba merítve élnek, maguktól is rájönnek Patanjali mit is ért ez alatt..... s rájönnek arra is, hogy bizony az érzékek szabályozása, és az egy pontra való tökéletes koncentráció elengedhetetlen ahhoz, hogy elménk olyan "magasabb" képzésre/képességre alkalmas legyen, amilyen a meditáció, vagy végképp a samadhik különféle fokozatai....

 

 Olyan jó lenne, ha ezeket a tiszta tanításokat nem zagyválnák össze, de pár száz év múlva nem járnánk úgy, mint Jézus és elődei/utódai próféták tanításaival.... 

 

üdv

 

 

Előzmény: tigristomi (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1225

Szóval TM = indiai istennevek karattyolása.

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1224

Megnéztem pár Dienes István videót , amik felettébb érdekesnek tűntek.

 

Aztán menetközben kiderült , hogy D.I. T.M.-et gyakorol.

 

Aztán utánnanéztem ennek a T.M.-nek és mint kiderült egy világméretű szektáról van szó , ami nagyon csúnyán meggazdagodott.

 

Ha jól olvastam a T.M. nem más , mint mindenféle idegen istenneveket karattyolnak napi 2-szer 20 percig.A teknika azért lehet übertitkos , mert ha kiderülne miért kérnek el ennyi pénzt simán pofánröhögnék őket.Még egy shit indiából.

 

Aztán rájöttem , hogy az egész Dienes mizéria csak egy jól megfontolt TM marketing.

 

Alapjáraton ha leülök 20 percre napi kétszer és csak lesek ki a fejemből , esetleg monotonul karattyolok valamit - felfrissülök , jobban leszek.

 

Ezek az indiai cigusok jól beviszik a parasztot a sűrűbe.:)

tigristomi Creative Commons License 2013.06.11 0 0 1223

Vettem pár hónapja a DM-ben egy Maharishi Ayurvéda fogkrémet. 2000 ft volt, duplája mint egy más fajta jó fogkrém, dehát a TM évek mégiscsak hatnak rám.

Itthon kipróbáltam, hasonlít az íze a rászajánák (különböző Maharishi tabletták) ízére.

 

 Azt kell most így látnom, hogy nem nagyon fogy ez a fogkrémem. Egyszerre mindig több fajtát használok. Van ami azóta teljesen elfogyott, ennek a TM fogkrémnek

szinte a 3/4-e még megvan. Igazából be kellett látnom, hogy nem túl jó ízű, még úgysem, hogy én alapjában szeretem ezeket a kutyulmányokat.

 

Ha hozzáveszem az általános minőséget indiában, elgondolkozom, mi is lehet ebben. Ehhez itt van egy erősen ajánlott cikk indiáról:

http://ahovakolumbuszindult.blog.hu/2013/03/17/delhiben_az_utcan_minden_etel_fertozott

Mondhatnánk, na jó, de ez TM-es indiai fogkrém, dehát erre meg eszembe jut a szédítés, ami a David wants to fly című DVD-ében van, ahol a barakokban

a 40000 pandit helyett csak 7 db pandit volt.

 

Legközelebb inkább maradok a himalája vagy más kellemes fogkrémeknél fele árért, ami még mindig nem a legolcsóbb ....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!