Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 120
nem sodródós, utazós. az nem ugyanaz.
Előzmény: babaszappan (119)
babaszappan Creative Commons License 2005.12.05 0 0 119
ezt a sodródós hozzáállást.
Előzmény: Biga Cubensis (118)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 118
mit nem tűr el senki sem tőlem?
Előzmény: babaszappan (117)
babaszappan Creative Commons License 2005.12.05 0 0 117
????
Előzmény: Biga Cubensis (116)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 116
tessék?
Előzmény: babaszappan (115)
babaszappan Creative Commons License 2005.12.05 0 0 115

 Biga!"Egyszerűen csak vagyok, élek, nem kötődöm semmihez sem.." - igen. ezt a hozzáállást ismerem. ez az, amit nem tűr el tőled senki sem. tapasztaltad? SENKI!  a legtöbb ember "tanfolyamban" utazik. Iratkozz be a tanfolyamára, különben rútul póriul jársz:((

 

TopiknyitÓ!!!

Félénken mondom el neked a véleményem, de azért olvasd el, kérlek, aztán majd elveted, ha elveted.

 

Szóval: valahogy úgy érzem, a barátnőd ezzel az egész dologgal (talán tudat alatt) extra figyelmet követel magának a világtól , és most úgy érzem, úton van ahhoz, hogy ezt meg is kapja. nem lehetne ezt máshogy megadni neki??

 

üdv mindenkinek:babaszappan

Előzmény: Biga Cubensis (111)
save me Creative Commons License 2005.12.05 0 0 114
Big4! Nem tudod miról beszélsz, felelőtlen vagy. Ne kacérkodj az ismeretlen szellemvilággal, mert pórul jársz! A korlátok érted vannak, nem azért, hogy téged válasszanak el a jótól. Jobb neked a mostani unalom, mint pl az az "izgalom", amiben Goldniggáéknak is része van. Szerintem ők is félvállról vették a dolgot régebben.
Ezt nem kioktatósdiból mondom, hanem mert nem jó a saját kárunkon tanulni.
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 113

"Nem kell, de mit csináljon az, akinek van világnézete, sőt akár hite? :-)"

 

szabaduljon meg attól is Istenért. Az Isten-Igazság egyetlen emberi nézőpontba sem fér bele...

 

"Szerintem a szivén keresztül, nagyon mélyen a szellem nappalain át :-)"

 

A lélek sötét éjszakája keresztény eredetű és mélyen igaz... Keresztelő Szent János írt gyönyörűeket róla. Megtalálod a Bibliában is... s akit az Úr szeret, azt megfenyíti...

Előzmény: elterito (112)
elterito Creative Commons License 2005.12.05 0 0 112

Miért kell mindenképpen egy címkét ragasztanom magamra?

 

Nem kell, de mit csináljon az, akinek van világnézete, sőt akár hite? :-)

 

Talán az egyetlen dolog, amit hiszek, inkább érzek, hogy Istent is csak önmagán keresztül találhatja meg az ember, kikerülve az elmét, a szívén keresztül, nagyon mélyen, a lélek hosszú sötét éjszakáin át.

 

Aha. Szerintem a szivén keresztül, nagyon mélyen a szellem nappalain át :-)

(de csak azért, mert a szivét megeleveníti az úr, amúgy tényleg éjszaka van ott.

Előzmény: Biga Cubensis (111)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 111

Nem mondtam, hogy minden megtapasztalás az elméből ered, csak azt próbálom elmondani, hogy nagyon könnyű összekeverni vele.

Miért kellene bárminek is lennem? Miért kell mindenképpen egy címkét ragasztanom magamra? Miért bújuk mindenki dobozokba? Egyszerűen csak vagyok, élek és nem kötődöm semmihez sem. Utazom ebben a világban, nem hatnak rám a vélemények, a gondolatok. Talán az egyetlen dolog, amit hiszek, inkább érzek, hogy Istent is csak önmagán keresztül találhatja meg az ember, kikerülve az elmét, a szívén keresztül, nagyon mélyen, a lélek hosszú sötét éjszakáin át.

Előzmény: elterito (110)
elterito Creative Commons License 2005.12.05 0 0 110

Láttam angyalt is, démont is, a végtelent, a poklot, az Istent - aztán rájöttem, hogy az elme bármit megjelenít, amire nagyon vágysz. Ki kell kerülni, mert a valódi Létet-Istent-Taot is csak az elmén kívül lehet megtalálni.

 

Miért nem vagy akkor ateista, ha úgyis minden megtapasztalás csak az elme műve.

(egyébként hiszed azt, hogy a lélek és a szellem nem ugyanaz?)

Előzmény: Biga Cubensis (107)
elterito Creative Commons License 2005.12.05 0 0 109

Rám sajnos a HGY-s megvallás és a BAGY-os keresztelés sem hatott. Túlzottan is hitetlen Tamás vagyok, csak a tapasztalataimnak hiszek.

 

Kár hogy megvallásszinten fogtad fel a dolgot, és az sem járt el helyesen, aki esetleg varázsigeszerűen adta elő. Ha nem tapasztaltad meg Istent, akkor még valószínűleg nem fogtad fel a dolog lényegét. Mármint azt, hogy miért van az embernek személyesen szüksége a megváltásra. Bocs, hogy a nagyon komoly teológiai képzettséged ellenére ezt írom neked.

Előzmény: Biga Cubensis (107)
elterito Creative Commons License 2005.12.05 0 0 108

Ha nem hagyja ott őket, akkor sem túl unalmas. :-)

 

Amúgy elég izzadságszagúak ezek a holvanazisten, mutassátok meg féle beszédek.

Előzmény: Cillit (106)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 107

Szia big4!

 

Nem tudom, sajnos, de a topiknyitó biztos megmondja :-)

Én biztos nem megyek, egyrészt mert rám sem hat, másrészt ha minden hülyeségre elmennék, akkor minden nap tanfolyamokra járhatnék.

Rám sajnos a HGY-s megvallás és a BAGY-os keresztelés sem hatott. Túlzottan is hitetlen Tamás vagyok, csak a tapasztalataimnak hiszek.

 

Erről az egész angyaltanfolyamról.... az emberi elme mélységei végtelenek... bármit meg tud jeleníteni. Szerencsére a magasságai is hasonlóan végtelenek. Aki nem akar önállóan dönteni, felelősséget vállalni, azoknak kiváló. Rövid időre elterelik a figyelmét ÖNMAGÁRÓL, és végre történik valami... Mindegy mi, csak ne kelljen neki egyedül kiállni mindenféle lúdvérc és angyalka társasága nélkül. Én LSD-ztem vagy tíz évig, jópár éve abbahagytam... Láttam angyalt is, démont is, a végtelent, a poklot, az Istent - aztán rájöttem, hogy az elme bármit megjelenít, amire nagyon vágysz. Ki kell kerülni, mert a valódi Létet-Istent-Taot is csak az elmén kívül lehet megtalálni.

Előzmény: Törölt nick (105)
Cillit Creative Commons License 2005.12.05 0 0 106
Hát van, akinek ilyen tekervényes utat rendelt a Teremtő...

De ha netán hitre jutsz, azt javaslom, a HGy-ben térj meg, aztán hagyd ott őket, garantáltan nem lesz többé unalmas az életed!
Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.05 0 0 105
Szaszmindekinek
Külön nektek Álom..Biga... :)

Annyit okostojáskodnék bele a dolgoba hogy nyomatékosan követelem, hogy adjátok meg a tanfolyam címét. Mert azonnal mennék...

Ugyanis.
Én (szinte) biztos hogy nem fogok semmilyen élményt átélni (ó adná a nemtudomhogylétező Isten az ellenkezőjét), ugyanis NEM HISZEK az angyalokban! Sem...

Persze nagyon szeretném hogy legyenek angyalok, nagyon romantikus lenne és megnyugtató, megoldaná a létnemlét és a többi fatális kérdést, de ez édes kevés ahhoz, hogy hitet HAZUDJAK önmagamnak róluk és meginduljanak (az általam és még többek által feltételezett rejtélyes, tudomány által még nem integrált) teremtési folyamatok az agyamban (vagy környékén), melyek mozgó függönyt, suttogó hangokat és színes felhőket kreálnak.

Bizony bizony.
Azon az állásponton vagyok, hogy kellő hittel saját magunk (agyunk, elménk, pszichénk vagy tán annak 4. dimenziós kiterjedése?) képesek vagyunk kreálni, tudat alatt ilyen jelenségeket. Erre amúgy tudotommal vannak már részleges tudományos bizonyítékok is. pl. Heinsenberg kisérletei.

És mivel én nem ámítom magam ilyen hitekkel, várhatóan rám nem fog hatni a hókuszpókusz.
De ha netán mégis, akkor a világ legboldogabb embere leszek, hiszen végre történik VALAMI...

Szóval mi is a cím...? ;)
Ankhenam Creative Commons License 2005.12.05 0 0 104
Ha ez igaz lenne, az a sok katolikus hívő mind jó ember lenne, pedig dehogy. Épp olyanok, akárha nem lennének hívők az átlag katolikusok (nem azokra gondolok, akik életüket odaszánják, hanem "a" hívőkre).
Előzmény: teletabiii (101)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 103
Ne aggódj, mindenhol figyelek... csak adok esélyt a dolgoknak.
Előzmény: alomhajos (102)
alomhajos Creative Commons License 2005.12.05 0 0 102

Kár, hogy csak itt figyelsz és a másik topicban nem. Ha figyelmesen olvastál volna a hizis topicban, már rég rácsaptál volna a homlokodra. :o)

 

áh.

Előzmény: Biga Cubensis (99)
teletabiii Creative Commons License 2005.12.05 0 0 101
T. save me !

Amit a tömjénfüstről írtam, csak képletesen gondoltam, vagyis a Sátán irtózik mindentől, ami szent, Istenhez tartozó.
Máté evangéliumi részlete természetesen igaz, de azért óvnék, hogy bárki nekiálljon ördögöt űzni (talán helyesebb lenne a szabadítás szót használni), mert ez is egy "szakma", ahol a megtértség mellett a tapasztalat is sokat jelent. Mindemellett tudok világi közösségekről, ahol hatásosan végezték a szabadítást.
Tartani nem kell a szabadítástól, hiszen maga Jézus is igen gyakran és igen hatásosan végezte. Ez egy imádság, mely a démon testét mintegy tüzes parázs égeti. A szentelmények alkolmazása (szentelt víz, olaj) a XXI.- században lehet nevetségesnek tűnik, de ugyanakkor szintén igen hatásos fegyver. Az hogy valamit a középkorban találtak ki, és mára már maradiságnak minősítenek, még nem biztos, hogy hatástalan is.
(Közismet szabadító ima (is) egyébként, ami gyakran elmondanak a katolikus szentmise végén: Krisztus teste szentelj meg, Krisztus vére moss tisztára, Krisztus kínszenedése erősíts, a gonosz ellenségtől oltalmazz stb.)
Előzmény: save me (91)
goldnigga Creative Commons License 2005.12.05 0 0 100

Nos hogy a barátnőm kit idézett meg arról fogalmam sincs mert mint írtam ezen a tanfolyamon csak szöveget kellett olvasniuk és otthon ugyanúgy egy ceruzával, a kézben, kérdéseket írni és várni a válaszokat, amúgy a cég a mai napig hirdeti magát a neten, saját honlapjuk van.

Igazad van, nem akarom tudni, csak azt akarom tudni hogy elment.

Köszi!

 

Előzmény: alomhajos (98)
Biga Cubensis Creative Commons License 2005.12.05 0 0 99

Úgy tűnik, van olyan dolog is, amiben egyetértünk :-)

Jó a kérdésed, mást nem is nagyon kell írni...

Előzmény: alomhajos (98)
alomhajos Creative Commons License 2005.12.05 0 0 98

"A kérdésem akkor még mindig az hogy ki vagy mi ez valójában?"

 

Démonnak nem démon. Hogy valójában kicsoda, azt ti jobban kellene tudjátok, hisz valószínűleg az akit megidéztetek. De, ha valóban szabadulni akartok tőle és le akarjátok zárni a dolgot, akkor ez miért érdekel annyira? Nem lehet, hogy ezzel a kiváncsisággal a barátnőddel együtt állandóan tápláljátok ezt?

 

áh.

Előzmény: goldnigga (95)
goldnigga Creative Commons License 2005.12.05 0 0 97

Köszönöm a hozzászólásodat! Egyértelműen tudom már hogy mit kell tennem és sok hozzászólás segített ebben és bár tényleg okos dolgokat írt mindenki a leginkább Cserfa volt aki rávilágított arra hogy ne "rinyáljak" és másokat kérjek hogy segítsenek vagy trükközni akarjak hanem forduljak Isten felé, ne a számat jártassam hanem a hitem erősítsem és az életemet szánjam neki.

Mindenkinek köszönöm és ha történik bármi akkor fogok írni, beszámolni nektek.

 

Előzmény: save me (91)
pimpa51 Creative Commons License 2005.12.05 0 0 96
"...(a szellem) a ráirányított figyelmetekből táplálkozik."

Ez - úgy tűnik - egyetemes törvény - és az ember-ember, állat-ember viszonyokra ugyanúgy igaz. (Sőt, lehet, hogy az univerzum egészére is.)
Előzmény: alomhajos (93)
goldnigga Creative Commons License 2005.12.05 0 0 95

Hidd el nem kreáltuk, ha átverés lenne akkor kerestem volna egy létező angyalnevet a neten és azt írtam volna.

Nem a bácsit kezelték hanem azt a lányt aki szintén részt vett ezen a tanfolyamon.

Mindenesetre remélem legalább néhány embert eltérít ezektől az angyalkurzusoktól ez a topik mert nagyon veszélyes "játék".

A kérdésem akkor még mindig az hogy ki vagy mi ez valójában?

 

 

Előzmény: alomhajos (93)
alomhajos Creative Commons License 2005.12.05 0 0 94

És még egy fontos dolog, amit már említettem ugyan:

 

Mível én nem szeretek téríteni, ezért nem hívő embernek nem szoktam Istenről beszélni, csak ha kérdezz Róla. Viszont én azt mondom, hogyha belsőből, a szívedből úgy érzed, hogy szeretnéd az Ő segítségét, szeretnél vele közösségbe lenni, akkor bátran fordulj hozzá, nyugodtan tedd a terheidet a Kezébe.

 

Szia,

áh.

Előzmény: alomhajos (93)
alomhajos Creative Commons License 2005.12.05 0 0 93

Szia Goldnigga!

 

"A név ismerős talán, tudsz "róla" valamit?"

 

Nem, semmit nem tudok róla főleg, hogy ez úgy hangzik mint egy kreált név. :o) Természetesen nem feltételeztem rólad ezt, mível írtad, hogy ez komoly, de olyan, hogy "Elakiel" nem volt és a régi írásokban sincs hasonló. Az ok egyszerű: az "el"-t vagy előtagként vagy utótagként használták, de együtt soha.

 

A bácsit sem ismerem, te említetted itt, hogy a pszichiátrián kezelték és azért nem foglalkozott tovább a "házi szellemetekkel", mert baleset érte.

 

Nézd, én továbbra is csak azt tudom mondani amit eddig. Ne féljetek tőle, de ne is tápláljátok a figyelmetekkel, kezeljétek úgy mint egy temészeti jelenséget, úgy ahogyan az eső kopogtatását halljátok az ablakon, ahogyan a mennydörgés megrezegteti az üveget stb. Lehet, hogy eleinte szaporodni fognak a jelenségek, de később ez megritkul majd és meg is fog szűnni. Főleg, ha - mint valaki nagyon helyesen írta itt - naponta mindketten elmentek futni vagy sportolni valamit, hiszen ezzel is a felesleges pszichés és testi energiátokat lekötitek, így a házi szellemeteknek kevesebb jut belőle. Tehát ez mindenképp javasolt, hisz ne feledd, a szellem a ráirányított figyelmetekből táplálkozik.

 

Szia,

áh.

Előzmény: goldnigga (68)
Lektor Creative Commons License 2005.12.05 0 0 92

A modi üzeni: ha valaki Wordben írja meg a hozzászólását, aztán átemeli az Internet Explorerbe, sokszor váratlan betűméretek jelennek meg. Használjatok egyszerűbb szövegszerkesztőt, például a Notepad-et.

save me Creative Commons License 2005.12.05 0 0 91
Cserfa jól szólt.

Ne halgass Jimmy the Handre! Az csak tüneti kezelés. Egy nagyobb démon kitakarítja a mostaniakat, de ugyanúgy a helyükre ül és sokkal rosszabb lesz később. Ha valaki szövetséget köt ezekkel a szellemi erőkkel, behívja őket az életébe, akkor azután azok jogosan vannak ott, amíg meg nem tér Jézushoz és ki nem űzik azokat.  Tök jó, hogy rá is jöttél ezekre.

Azt hittem először, hogy ateista vicc, amit Kal írt neked a szelleműzére. A bűnvallás , és a valódi hittel elmondott ima, Jézus behívása az életünkbe az tényleg működő dolog, de nem ilyen formában.  A kulcs a hit, a megtört, megüresítet szív és Jézus Krisztus nevébe vetett hit, nem az, hogy a megfelelő varázsszavakat a megfelelő sorrendben és ismételve mondjuk el. Utána meg a bűvészkedés a sóval és szentelt vízzel…, hát ez már babona, semmi köze Istenhez. (Egy kivétel: ha ezeket is az előzőekhez hasonló, Jézusba vetett  hittel teszed, hiszen a Bibliai gyógyulásoknál is volt valami hitbeli cselekedet, amit a páciensnek kellett megtennie, de ez mindig más volt.)

Teletabii jókat írt, kivéve azt hogy a tömjénfüsttől irtózik a Sátán. Az csak egy bizonyos gáz/gőz keverék. Ettől még nem történik semmi a szellemvilágban. Nem csak püspök állhat neki űzni démont: „Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak." (Máté evangéliuma 16, 16-18) Van hatalmunk a démonok felett!

De rosszul járhat az ördögűző is, ha nem tért meg, megtűrt bűn van az életében. Jó esetben ha csak nincs rá hite, egyszerűen csak nem történik semmi,  a démon oda se figyel.

 Goldnigga! Hívd segítségül Jézus nevét és megmenekülsz. Ezt Ő szavatolja. „Álljatok ellene a Sátánnak és elfut tőletek!” Ha külső segítség is kell, akkor keress meg egy élő hitű keresztény vezetőt, akár papot is. Tudok ajánlani egyet, ha érdekel. Neki már nagy tapasztalata ilyen démonokkal. Hallottam hasonló történetet, amikor 3 lány unalmában neki állt asztalt táncoltatni. Kétszer próbálták: semmi. Harmadikra megjelentek a szellemek, de annyira aktívan, hogy az egyik lány egyből ki is ugrott az ablakon a tizedikről. Egyik társa pár nap múlva lett öngyilkos. A harmadikuk pedig súlyos depresszióba esett.

 

Nem értem alomhajos miért akadt ki. Szerintem egyértelmű hogy démonokról van szó. Elhanyagolni nem jó őket, de félni sem, hiszen tényleg nincs hatalmuk felettünk, ezt jó mondta. Ha megtértél, akkor Jézus vére van rajtad.

Én eddig kb ezeket ismertem meg a témában. 

Isten Áldjon!

Ferenc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!