Keresés

Részletes keresés

moonwalkr Creative Commons License 2023.01.08 -1 0 119136

Azért a Makadi-bayben elég könnyű olyan hotelbe ütközni, amit a kérdező éppen kizárt (pl. a magyarok által leginkább kedvelt The Grand Makadi, vagy a Makadi Palace).

Előzmény: saválló (119135)
saválló Creative Commons License 2023.01.08 -2 0 119135

A klasszikus értelemben vett hurghadai szállodák, legalábbis a tengerpatiak mind homokos parttal rendelkeznek, nem kell félni a korallzátonytól mert az már régóta nincs.

A legtöbb hotelnél szép homokos lassan mélyülő a tengerpart kitűnő az úszáshoz lubickoláshoz.

 

Aki korallzátonyokra vágyik annak kijjebb vagyis messzebbre kell mennie a "városi" hoteloktól, pl. Makadi-öböl stb., de ott is lassan mélyülő a part, a látnivaló beljebb van.

Előzmény: Ildikó 123 (119132)
evi.b. Creative Commons License 2023.01.08 -3 0 119134

Miért nem mész Makadi Bayra pl. a Fort Arabesqut ajánlanám, de mellette a Royal is nagyon jó. Homokos a tengerpart és gyönyörű és sok látnivaló a tengerben.

Előzmény: Ildikó 123 (119132)
utaznek Creative Commons License 2023.01.08 -3 0 119133

A síva grand beach kimondottan homokos. A Minamark is, a sea gull is. Sajnos hotelekben nem vagyok járatos. De egy jó ötlet mielőtt bárhova foglalsz!! Én mindig megnézem a helyet, és a hotel elhelyezkedését a google térképen műhold nézetben. Innen tudod, hogy pl. mennyire esik ki a forgalmas helyektől, mennyire felelhet meg az elképzeléseidnek. De ami a részedről legfontosabb, az hogy simán látszik a part. látszik, hogy hol van korall, és hol nincs.

Előzmény: Ildikó 123 (119132)
Ildikó 123 Creative Commons License 2023.01.07 -2 0 119132

Kedves Mindenki!

 

Kérek elnézést, amiért olyat kérdezek, amit valószínűleg itt mindenki tud. Mindössze egyszer voltam Egyiptomban kb. 15 éve. Sharm el Sheikben jártam, és ha szerettem volna tengerben fürdeni, akkor a tengerparti szép allinclusive szállodát minden reggel ott kellett hagynom, és elmenni BUSSZAL egy public beachre, ahol nincs korall zátony. Este vissza. Ellátás ugrott.  Nem medencében akarok ülni, hanem úszkálni a tengerben.

   Szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy  Hurghadán a Hotelux Marina Beach hotelnél is csak úgy lehet úszni, ha a zátonynál merülök, mert azt nem szeretném. Legyetek kedvesek megírni, melyik hurghadai beachnél van lehetőség a hagyományos "bemegyek, a homokos tengerbe 20 méterre és úszkálok a 2 méteres vízben.

   Nagyon köszönöm segítségeteket, ne bántsatok, nem mai darab vagyok már, és válogatós sem.

 

Szép estét

Ildikó 

Előzmény: utaznek (119131)
utaznek Creative Commons License 2022.12.29 -5 0 119131

Üdv! Ez nem reklám, csak bejelentés. Januártól végleg költözök Egyiptomba, Hurghadára. Eddig csak rövidebb hoszabb idő töltöttem ott. A kedves fórumozóknak felajánlom a segítségemet a következő esetekben. Lakás bérlés, lakás vásárlás, kinti lakás felújítások. Hotel foglalás. Fakultatív programok szervezésével kapcsolatos tanácsok, illetve a konkrét szervezővel összekapcsolás. quad túrák, tevegelés Luxor, cairó, török fürdő, és még számtalan program lehetőség. Búvárkodás, bemutató merülés, privát merülés, stb. 

Kint tartózkodás alatt kis apró segítségek, hova érdemes beülni iszogatni, melyik éttermekbe érdemes beülni, mere érdemes sétálgatni, telefonkártya, élelmiszerbolt, vásárlás stb.

Féle értés ne essék NEM tevékenykedek utazásszervezőként, nem én szervezem a programokat. Kint élőként szivesen segítek élménydúsabbá tenni a kit léteteket. Sőt nem fizetésért teszem. (Azért kint meghívhattok valamire :) ) Szálloda választásban nem igazán tudok segíteni, mert mindenkinek más az izlése, nem kivánok kapufát lőni. 

 

feketefelho Creative Commons License 2022.12.03 -3 0 119130

Tulajdonképpen matematikailag helyes, mert az árcsökkenést jelző kis piros kutricában "--" szerepel, ami tulajdonképpen "+". 

Így már egyből helyesek (de nem jók) az árak.

Előzmény: 1stOne (119128)
1stOne Creative Commons License 2022.12.03 -3 0 119129

de fura hogy a feleségem aki a cumit is midig lenyálta a gyereknek ha földre esett az, azt sem tudja mi az a hasmenés, most végre ő is ki feküdt! Első nap:)

 

Nálunk pont fordított a helyzet. Ahányszor Egyiptomban voltunk, én mindig infúziót kaptam, az asszonynak meg még csak hígabb sem lett a széklete :-)

 

Pedig a második utunktól kezdve megérkezés után rögtön mentem a patikába Antinalt venni, de a fáraó átka akkor is jött. Tunéziában, Törökországban sosem kaptam el semmit, de Egyiptom mindig kifektet.

 

Az idén tavasz végén akarunk menni, hátha alszik még a fáraó :-))

Előzmény: Róbert333 (119122)
1stOne Creative Commons License 2022.12.03 -4 0 119128

Remek akciók az Anubis Traveltől! 538 eFt helyett csak itt és csak most 618 eFt-ért lehet lecsapni a remek ajánlatra :-)))

 

utaznek Creative Commons License 2022.12.02 -4 1 119127

Az, hogy most sokan vannak a látogató helyeken, nem csoda. Most jó az időjárás ezekre a programokra, nyáron nem a legkellemesebb. Tömegével jönnek a nyugati országokból telelni, meg itt lakni az emberek. Ezek mennek nézelődni is. A másik az Orosz dömping. Mivel minden légtérből kitiltották az Oroszokat, hát nem estek kétségbe, heti 17-18 gép jön Hurghadára minden szálloda fullon van. Ezek is mennek nézelődni.

Előzmény: vélemény (119125)
utaznek Creative Commons License 2022.12.02 -4 1 119126

Ez a fáraó átka dolog elég érdekes. Ezt egy coli baktérium okozza. Lényegében mindenütt megtalálható az ivóvizekben, sőt Magyarországon is. Az egyiptomi alfaja azért kínos a külföldiekre, mert a szervezetük nem képes ellenállni még neki. 

A helyiek megszokták. Tehát nem a higénia hiányából fakad az ilyen. Én egy hónapja vagyok Hurghadán. A sikátorokban lévő árusoknál, és az éttermekben is eszek. Semmi bajom nem volt még. Kinek hogy tolerálja a szervezete. Ez a baci a gyomorban tud csinálni valamit, tehát ha azzal mosod a szád, akkor az nem okozhat bajt. Én üveges vizet használok fogmosáshoz, de a fogkefét simán elmosom folyóvízzel. Folyóvízzel főzök. 

Előzmény: Róbert333 (119122)
vélemény Creative Commons License 2022.11.25 -4 1 119125

"amúgy sem fényes idegenforgalom"

 

Mi két hetet töltöttünk Egyiptomban. igaz, hogy Hurghadaban csak 2 éjszakát.

A szentélyeknél óriási volt a tömeg. Karnakban, Luxorban,  Medinet Habuban, Hatsepszut szentélyénél, Szakkarában. Akkor még az új múzeum nem volt nyitva(lehet, hogy még most sincs) , a régiben is egymás sarkát tapostuk. Mi mindig  nagyon korán indultunk, így a rettenetes tömegeket többnyire sikerült megelőznünk.

Főleg európai csoportok, németek, olaszok, spanyolok, franciák stb. Renegeteg nagy hajót láttunk a Níluson, Kairoban az Old Kairo sétaútvonalon is sokan voltak. Szóval az egyiptomi idegenforgalom már helyreállt.  A belépőjegyek elég drágák. Néha abszurd szinten. Pl II. Ramszesz feleségének Nefartarinak a sírját nemrég restaurálták és nyitották meg újra, belépőjegy csekély 60 usd.

Mi egy spéci csoporttal voltunk, egyiptológusok vezetésével. 4 csoport volt együtt, különböző hosszúságú programokkal, néha mindenki együtt, néha szétválva. Sokaknak volt gyomorrontása, de max egy nap alatt mindenki túlesett rajta. A vízre mindenki vigyázott, még a fogkefét is üveges vízzel öblítettük.  Én ettem az összes salátát, paradicsomot, szószt. Pontosan ugyanúgy egy este volt problémám, mint az útitársamnak, aki nem evett semmi ilyesmit.

Én japán turistákat idegenvezetek. Pontosan ugyanúgy van gyomorrontásuk Magyarországon vagy Ausztriában, mint nekünk Egyiptomban

Előzmény: Róbert333 (119122)
feketefelho Creative Commons License 2022.11.25 -4 0 119124

Ez valószínűleg a nagy tömeget ellátni igyekvő éttermek "nem 100%-os" higiéniája miatt van.

OFF

Török szállodákra is érkezett ilyen (jóval kevesebb) panasz, pedig ott jobb a színvonal.

Én már többször voltam Törökországban (sokfelé) és soha nem ért semmi kellemetlenség.

Egyiptomban csak egyszer, de akkor a fáraó átkával mi is megismerkedtünk és mellesleg ki is raboltak (ez a saját óvatlanságunknak volt köszönhető).

Indiában is eltöltöttünk 11 napot. A feleségem csirkéből készült ételeket evett, nem lett semmi baja. Én a birkát jobban kedveltem, ennek köszönhetően minden második nap elcsaptam a hasam. Utána egy napig koplaltam, majd jött a következő birka ... Le is fogytam 2 kilót ezalatt a pár nap alatt ;-)

ON 

Előzmény: Róbert333 (119122)
Róbert333 Creative Commons License 2022.11.24 0 0 119123

Bocs “tűzoltás“ helyett “tusolás”

 

A tusolásnál érzem a hibát.

 

 

Róbert333 Creative Commons License 2022.11.24 -3 0 119122

a fáraó átka temahoz szólnék hozza:

nem akarom az irodák üzletet rontani, ami már ma úgy sem fényes nekik, de félretájékoztatjak az utasokat. Több iroda említi h ezt a hasmenést csak nagyon kis számú utas kapja el. Teljesen téves info. El nem tudom képzelni m lehet ez, de a kérdés nem az hogy elkapjáték e hanem az hogy mikor kap el. Szerintem nagy százaléka az embereknek elkapja. Most jöttem meg hurghadarol, már 3 alkalommal jarok Egyiptomban de akármit csinálok képtelen vagyok kikerülni. Az végképp érthetetlen mi van azokkal akik valoban nem kapják el...

oke lehet tapos csibe vagyok, nemigen vettem fel meg földre leesett ételt és nem szokott hozza a szervezetem a bacikhoz, de fura hogy a feleségem aki a cumit is midig lenyálta a gyereknek ha földre esett az, azt sem tudja mi az a hasmenés, most végre ő is ki feküdt! Első nap:)

szoval kiváncsi volnék hogy mi ez a szar de ha nem oldja meg ezt egyiptom akkor csökkenni fog az amúgy sem fényes idegenforgalom. 

Ugyhogy tényleg vegyetek komolyan mert el tudja rontani az egész nyaralást. Arra gondoltam hogy egyedül a tűzoltásra nem figyeltem, vagyis a vízhez hozzáértő a szám! De azonnal le töröltem. Én itt látom a mulasztást, mert a régi zabálásokat ellenére mar meg komolyoldva csak sült ételt ettem, mégis ki feküdtem 3.nap.

 

 

 

 

 

 

moonwalkr Creative Commons License 2022.10.13 -3 0 119120

Elsőre azt mondtam volna Neked, hogy menj inkább nilusi hajóútra, ott megnézheted az asszuáni, luxori és kairói nevezetességeket is, ami a történelemhez kötődik (és egyben sokkal több, minthogy Kairóban megnézed a piramisokat). Aztán láttam, hogy azoknak az utaknak az ára nagyjából duplája a sima hurghadai utaknak:(.

 

De ha csak a történelem érdekel, lehet, hogy jobban jársz,ha nem Hurghadára mész, ahonnan tényleg horror eljutni a fővárosba, majd vissza (nagyjából 20-22 órányi út, amiből van kb. nettó 3-4 óra élmény, abból is a fele a papirusz, meg a parfüm műhely) hanem egyéniben egyből Kairóba. Persze ez csak egy ötlet.

 

Vagy egy másik ötlet - mivel a kairói út tényleg a horrornál is horrorabb -, hogy bár a piramisok neve valóban jól cseng, de helyette Luxor sokkal nagyobb élmény történelmi látnivaló szempontból. A Királyok-völgye fáraósírjai, vagy a Hatsepszut templom és főleg a Karnaki templom messze lekörözik látványban és egyiptomi történelemben a piramisokat. (Vigyázat, nagyon szubjektív értékítélet!!!!). Persze ez csak egy gondolatébresztő. 

Ha eléggé mazochista vagy (és mivel januárban tényleg alig van mit csinálni a Hurghadán), bevállalhatod mindkettőt.

Előzmény: Idonra00 (119119)
Idonra00 Creative Commons License 2022.10.12 -2 0 119119

iagazad van ,plaen hogy elso ut lenne kifejezetten a tortenelem miatt ,talan megis jobb ha buszos magyar idegenvezeto valasztunk,vsak ez a hosszu buszut Kairoig az fajdalmas,nehezen birom a hosszu busz utat,es mondjak nincs is sok ido a piramisokra vagy masfel ora ,ugye visznek masfele vasarolni,nem tudom a helyi utazasi irodakat megprobaljuk e,lehet e bennuk bizni,Voros tenger nemigazan erdekel minket Januarba,buvarkodni se buvarkodunk,volt mar bakteriumos fertozesunk es ezert nem szeretnenk Szallodai ellatast,csak maga a tortenelem erdekelne

Előzmény: moonwalkr (119118)
moonwalkr Creative Commons License 2022.10.12 -3 0 119118

Szia,

 

Nagyon sok helyen voltam már a világon, szinte mindenhol egyénileg. Egyiptom kivétel, mert ott csak és kizárólag utazási irodás konzerv úton voltunk. Szóval lehet, hogy nem én vagyok a Te embered, mert elképzelni sem tudnám, hogy ne szállodába menjek, mert nem látom hogyan lehetne elkerülni a fáraó átkát azzal, ha apartmanban szállok meg (végig csomagolt élelmiszert eszel a szupermarketből?) Mondjuk viszont olyan apartmant, aminek lenne tengerpartja, szerintem ne is álmodj, mert a parton végestelen-végig a szállodák sorakoznak. És mondjuk lemondani arról, hogy a Vörös-tengerben fürödj, hát, na ezt sem igen tudnám elképzelni.

 

Mindenesetre gondolom nem lehetetlen apartmant foglalni (Booking.com). Van bevásárló központ is természetesen. Egyet konkrétan tudok mondani: Hurghada City Center bevásárló központ, amiben Carrefour üzlet is van (mint itthon az Auchan), de biztos nem ez az egyetlen.

És természetesen a helyiek is üzemeltetnek kis utazási irodákat, ha kimész a fő utcára, számolatlanul találsz majd ilyeneket. Hogy milyen árakkal, nem tudom (nagyon régi tapasztalat, nem is tudom szabad-e ide írni, annyira régi, de anno a magyar utazási irodák által kínált fakultatívok árának a feléért lehetett a kintiekkel menni, természetesen nem magyarul és ha probléma támadt, akkor annak bármiféle érdemi megoldása nélkül).

 

Mondjuk a 80 EUR-s kirándulást nem tudom milyen. Valószínűleg nem repülős, amire az előző hozzászólásban kérdeztél. De ha belegondolsz, hogy Kairóban a reptérről a taxi 20-25 km-es távon kb. 15 dollárért visz el, akkor az 500 km-es távnál a 80 EUR már nem is annyira értelmezhetetlen, még talán akkor se, ha nem személyautó visz és persze kapsz hozzá valamilyen idegenvezetést is. Ha meg repülős,, amiről eddig szó volt, akkor meg különösen nem tűnik elborzasztónak. Persze Te tudod. 

Előzmény: Idonra00 (119117)
Idonra00 Creative Commons License 2022.10.12 -5 0 119117

Szia,te mar voltal igy egyenileg?es apartmant gondoltunk ne alla inclusiv mert felunk a fertozestol farao atka ahogy emlegetik,Hurghadan van nagy elelmiszer bevasarlo kozpont?Kirandulast szeretnek Kairoba de mind 80 euro  fejenkent es ebbol nem engednem marmint aki magyarul beszel ,nem lenne olcsobb,mondjuk a helyiek is arulnak kirandulast?'

Előzmény: moonwalkr (119116)
moonwalkr Creative Commons License 2022.10.10 -3 0 119116

Szia

 

Íme egy leírás a lehetőségekről!

 

Látni fogod, hogy az elsődlegesnek ajánlott megoldás a taxi.

Busszal is lehet menni, előbb a reptérről a városközpontba, majd onnan a piramisokhoz (közvetlen megoldás nincs).

 

Illetve úgy látom, hogy ezen kívül sincs megoldás.

Előzmény: Idonra00 (119115)
Idonra00 Creative Commons License 2022.10.10 -6 0 119115

Udvozlet,Egyiptomba keszulunk latni az okori vilag csodajat a piramiskokat,Hurghadabol repulovel gondoltuk Kairoba,de ott hogyan tovabb a repterrol?hogy jutunk el busszal a piramiskohoz vagy keressunk ott a reoteren taxist es menyiert vinne el minket oda meg vissz a repterhez?Koszonom Minden informacio jol jon mivel elso utunk lenne

vierzs Creative Commons License 2022.09.10 -3 0 119114

A Makadi SPA kék karszalaggal biztosított az átjárás.
Használhatóak a másik három szálloda éttermei, bárjai.

Előzmény: moonwalkr (119079)
Szavitri13 Creative Commons License 2022.09.05 -2 0 119113

Ja, értem. Akkor talán felesleges is itthon venni. Kint tudtok majd Antinalt szerezni, ha szükséges.

Jó nyaralást :) 

Előzmény: Törölt nick (119112)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.05 -2 0 119112

Csak októberben megyünk nyaralni Egyiptomba, és biztonsági okokból magammal vinni.

Előzmény: Szavitri13 (119111)
Szavitri13 Creative Commons License 2022.09.05 -3 0 119111

nekem 2-3 nap alatt beszerezték. 

egy dobozban 1 levél van, ami 12 szemet tartalmaz. Én a biztonság kedvéért 2 dobozzal rendeltem.

Jobbulást!! mióta tart?

Előzmény: Törölt nick (119110)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.05 0 0 119110

Köszönöm! Azt hiszem akkor inkább megrendelek egy egész dobozzal a megadott pharmaexpresstől.

 

Előzmény: Szavitri13 (119108)
Szavitri13 Creative Commons License 2022.09.05 -2 0 119109

a szállodánk ez volt:

Pyramisa Sahl Hasheesh

nem ajánlom senkinek 

Előzmény: Törölt nick (119107)
Szavitri13 Creative Commons License 2022.09.05 -3 0 119108

Szia,

 

Ebben a patikában tudtam megszerezni, ők Ausztriából hozzák: 

https://www.pharmaexpressz.hu/

Szivesen átadom a maradékot: 6 szem van még a levélben. (nem kérek érte semmit) 

Hazaérkezés után ért utol? 

A gyógyszer, amit a patika beszerez ugyanaz, mint az Antinal, csak másik néven fut Ausztriában. 

Pentofuryl a neve, de egy az egyben az Antinal  összetevőit tartalmazza. 

 

Előzmény: Törölt nick (119107)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.05 -1 0 119107

Érdeklődnék, hogy írtad, hogy abbahagytad az  Antinal szedését. Szívesen megvásárolnám a maradékot, ha van még. De az is érdekelne, hol tudtad beszerezni Magyarországon? Melyik szállodában voltatok?

Előzmény: Szavitri13 (119100)
saválló Creative Commons License 2022.09.04 -3 1 119106

A hasfogót csak akkor szedd ha szükséges, ha nem kell sehová se menni, otthon vagy akkor ne, hadd jöjjön ki aminek jönnie kell.

A diétától rendbe kell jönnöd hamarosan, a fertőzés kipucolja a bélrendszered, a folyadékvesztést pótolod, Normafloret szeded, ennek meg előbb utóbb meglesz az eredménye.

Ez nem tragédia csak kellemetlen.:)

Előzmény: Szavitri13 (119105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!