Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 -3 0 11492

A Vénusszal kapcsolatban csak vicceltem.

Előzmény: Törölt nick (11490)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.29 -3 0 11491

Mindenesetre azt magam sem szeretném, ha szűklátókörűségból eleve elutasítanánk az okkult tudás egyik vagy másik lehetséges forrását.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 -4 7 11490

El lehet bohóckodni persze, de a Csizi Sanyi-féle vénuszos teóriák komolyan veendők, ha valaki korrekt szeretne lenni... ha másért nem is képes erre valaki,

legalább azt a komoly kutató munkát tisztelje meg ennyivel, amit ő végez és megtett az elmúlt évtizedekben.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 -2 0 11489

"a magyarok DNS-e kilencszer csavarodott, ami a sziriuszi erdetük bizonyítéka"

 

Akkor ezért vagyok becsavarodva teljesen,ezt elmondom a neurológusomnak,hátha módosítja az gyogyóadagolásomat.Vagy csak vissza kéne mennem a Szíriuszra,ott helyre állna az egyensúlyom.Csak mire odaérek meg vissza(szuzukival 1000 köpcenti :) addigra a feleségem lelépne egy kétésfélméteres néger kosárlabdázóval.Úgyhogy maradok és szédülök.

Előzmény: NevemTeve (11476)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 -2 0 11488

Na várjá várjá,azé mer van neki szisztrumja,attól még mem bittos hogy Vénuszi a lelkem.Különbenis,neked is lehet olyanod,de ha lesz,ne menj át mer 90 az atmoszféra :)

Előzmény: Deneris (11482)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 -2 0 11487

Lapajov 11486 : én az árjanáci atlantiszi homokos gyíkemberekre szavazom,azok mindenhol ott vannak :)

 

 

Vénusz,Szíriusz ,Merkúr? hubazmeg,na akkor a galaxisunk  már tisztázott.

 

 

Pizzaboy 11481 : anyósom viszont a basztatásom találta fel,és ő tényleg a Merkúrról jött:)

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 -4 8 11486

Fénylények, energia lények, interdimenzionális lények, transz galaktikus lények, molekuláris civilizációk, és hosszú még a sor, mely akár a Merkúron is kifejlődhetett, vagy ott megvethette a lábát... ne  legyél korlátos kérlek..! ;)

Előzmény: pizzaboy_ (11485)
pizzaboy_ Creative Commons License 2016.07.28 -2 2 11485

Félelemmel vegyes tisztelettel kérdezem - utánanézve a Merkúr pontos paramétereinek - a bolygó mely tulajdonsága támasztja alá, hogy 0%-nál nagyobb az értelmes élet kialakulásának esélye?

Előzmény: Törölt nick (11484)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 -4 6 11484

Teljesen legitim korrekt szemléletet reprezentálsz, mely lényege az, hogy tulajdonképpen a Naprendszer számos - és nem csak egynehány (úgy tűnik önkényesen preferált) - bolygója értelmes életet adott a Naprendszernek, illetve akár a galaxisunknak, s így az Univerzumnak.. múltban jelenben... de valaha megadta, kifejlesztette csodálatosan ezt... s eme megfontolások és személetek tudatában, akár ezt a teóriát sem bagatellizálhatjuk, hogy akár bizony a Merkúr adott nekünk értelmes lényeket, a civilizációink atyáit... Hermesz Triszmegisztosz ugyebár az ezoterikus bölcselet egyik ősatyja... tisztelettel fogadhatjuk el a felvetést vagy vethetjük fel az elfogadást, hogy ő, akit akár csak az őis Isten fogalmak plantálóit a bolygónkon, nagy tisztelettel érdemes bölcsen akceptálnunk...

Előzmény: NevemTeve (11483)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.28 0 3 11483

Ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy Hermész Triszmegisztor a Merkúrról érkezett (a Hermész=Merkur azonosságot ugye nem kell magyarázni), ebben az esetben viszont máris újabb lehetőségesekkel kell számolni.

Deneris Creative Commons License 2016.07.28 -1 4 11482

Sziasztok! Én is kutatgatok elemzek a magam módján és nálam is sokszor föltűnt a Vénuszi szál! Amikre én gondolok pl . a Hathorok mint vénuszi lények akik tudásukkal nagyban hozzájárultak Egyiptom fejlődéséhez.Tehénfülekkel ábrázolták őket ,a hangok mesteri ,gyógyítás ,zene.  Kinézetre nekem ázsiai beütésük van.Furcsa,hogy egész alakos ábrázolás, nincs inkább Isis mint Hathor jelenik meg a szobrokon.,

főleg aa fejük mint oszlopfő és kedvenc hanszerükön a szisztrumon ábrázoják ,ott is a fejüket. állítólag 3-4 méter magas lények ha fizikai formában jelennek meg. Isis istennőhöz a szíriuszt kapcsolták.Hallottam ugyan a hét Hathorról,de nem találtam semmit. A hét kabírról már tudunk valamit.Sajna én nem tudom dicsőíteni a gusztustalan kis kabírokat ,pláne ,hogy milyen dolgok derültek ki róluk...de érdekes,Egyiptomban Bész nagy tiszteletben volt. Nem lehet,hogy csak azért ne vigye el a csecsemőket?                                                     Majd a sumer  Inanna alakja szintén a Vénusz bolygóhoz kapcsolódik,más a jele is mint a Nibirunak.

A rózsa szintén Vénuszi növény..(rózsakeresztesek)

Akárhogy is a vénuszhoz  női minőség kapcsolódik.  Persze még mindig ott vannak azok a fránya kabírok.

Quetzakoatl szintén vénuszi lény volt .Állítólag nagyon ronda ,viszont jóságos ,az oltárára virágokat és gyümölcsöket vittek.Nem követelt véráldozatot.

Krisna szintén vénuszi,de már nem tudom honnan veszem ,talán a színe miatt mert a kék ábrázolás szintén a vénuszra utal pl Ptah kék (kabír) is az aki az isteneket teremtette ...

Lucifer a fényhozó Vénusz!!

 

 

pizzaboy_ Creative Commons License 2016.07.26 0 4 11481

Valamint ne felejtsük - ügyebár, hogy a piramisokat is magyarok találták fel. (Illetve a székelyek, de ez részletkérdés.)

Előzmény: NevemTeve (11476)
szenyor Lopez Creative Commons License 2016.07.26 0 3 11480

Ez nagy igazság. Hisz ma hiába használunk számítógépet, egyikünk sem tudná legyártani egyedül. Még itt sem, nemhogy egy idegen bolygón. Reprodukálni a mai intelligenciával olyasmiket lehetne, mint egyszerű elektromosság, egyszerű mechanikai dolgok, egyszerű vegyészet. És munkaszervezés. De onnan tovább már nem tudna fejlődni. Már ha valóban egy kis kontingens jut le. Az eszközeivel játszhat istent, de azok egy darabig működnek csak. A papi hókuszpókuszok egy része eredezhet az ilyen egyszerűsített gyártástechnológiából és ezzel simán a többi ember fölé tud kerülni a "csodái" révén. Egy mai ember is ámulatba ejtene egy ókorit vagy középkorit csak néhány egyszerű trükk segítségével. De amint ezt eltanulja az adott civilizáció uralkodó rétege, már nem lenne előnye.

 

Ellenben ha az akkori beavatkozás mégsem egy kis létszámú menekült csoportot jelent, hanem rendszeres ide járást egy másik civilizáció részéről, akkor viszont a négyezer évvel ezelőtti technikához képest sokkal kifinomultabb technológiával kell rendelkezniük. De ezt megjósolni sem lehet, hogy hol tartanak most, már ha léteznek...

Előzmény: Schenouda (11446)
cojahg Creative Commons License 2016.07.26 0 3 11479

Aki ezt állította, az egyértelműen valótlanságot állított. A tények makacs dolgok.

Előzmény: Törölt nick (11477)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.26 -2 0 11478

Csoda tudja... Egyébként nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy csak komolytalankodunk; az ezoterikus bölcsességnek több forrása van, nem lenne jó egyiket másikat negligálni; G.L. például a szaktekintélyek egyike.

Előzmény: Törölt nick (11477)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.26 -4 6 11477

Hát én nem tudom, de a magyarhoz a japán genom áll a legközelebb állítólag.... talán őket kéne megkérdezni... mellesleg amúgy is eléggé alien fejük van az ázsiai embereknek nem...? ;)

Előzmény: NevemTeve (11476)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.25 -8 1 11476

Van itt még egy magyar-vonatkozású kérdés: ugyebár a magyarok DNS-e kilencszer csavarodott, ami a sziriuszi erdetük bizonyítéka. Vajon ennek van köze a heliopluszpluszok földi jelenlétéhez?

Jani2-3 Creative Commons License 2016.07.25 0 2 11475

Rég jártam erre, javaslok 2 videót, hátha Ti jól megszakértitek. :)

 

http://orientalista.hu/blog-post/feny-de%C2%ADrult-a-gizai-nagy-pi%C2%ADra%C2%ADmis-ku%C2%ADlo%C2%ADnos-tit%C2%ADkara/

 

'Primitive machine' within Great Pyramid of Giza reconstructed

 

 


Unearthed Dark Secrets of the Pyramid

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 -4 8 11474

A dogonok ügye annyiban függ össze ezekkel az elképzelésekkel, hogy az ő hitviláguk (amire ugye elég nehéz legyinteni, hogy az egész csak egy primitív vad törzs fantáziálása, főleg hogy állítólag kimutathatók benne-belőle tényszerű kozmikus információk) is megerősíti az általános ősi idegenes teória kört... (persze a van aki az egész dogon mitológiát csalásnak tartja, antropológusok néprajzkutatók, akik őket kutatták puszta manipulációit); de a magyar táltosok hitvilágával direkt viszonyban nincs tudtommal, max a főpapjuk érvéként hozza fel, hogy a dogonok is ugyanarról beszélnek, és lám a szíriuszt a mitológiájukba foglalták, hiszen őket is tanították ősidőkben, az ősi idegenek, a mi őseink a szíriuszi atlantiszi magyarok, a Föld megtermékenyítői a kozmikus tudtás hordozói blablabla... de amúgy teljesen más a táltos mitológia és a dogon... ennyi csak a kapcsolat, hogy mindketten szíriusziak érkezésében hisznek, napersze, már ha a dogon mitológia nem csalás, a magyar táltos mitológia meg egy olyan dolog, hogy bár ugye hivatkoznak pl az Arvisura-ra mint ősi magyar szakrális hiteles iratra (ami tudományos szemmel igencsak kétes, és szinte bizonyos, hogy fals újkori kreálmány), de nyilvánvaló és köztudott a téma iránt érdeklődő és nem fanatikus vakhívő gondolkodók körében,  hogy az egészet Kovács András azaz pardon újabban Kovács MAGYAR András barátunk találta ki, illetve ollószta össze mindenféle ezotériából egy nagy zagyvalékká, amit táltos vallásnak kiáltott ki... mondván hogy ugyebár ő, a holy man ihletetten újra összeállította és papírra vetett az ősi táltos tudásanyagot, mely egy ideig el volt tűnve, jobbára az inkvizíciónak "köszönhetően". Ez a rész amúgy speciel igaz belőle, hogy valóban volt ősmagyar táltos vallás misztérium és gyógyászat, és nem nagyon maradt fenn írásos anyag róla, tehát tartalma és tanításai bármi lehet, azaz sok minden lehet, ezt a bizonytalanságot használta ki és csapott le rá ez a szerintem szélhámos kókler pojáca, állítólagos mérnök, de én még azt is kétlem hogy lenne valós mérnöki diplomája....

Előzmény: NevemTeve (11473)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.25 -5 3 11473

> A magyar táltosok hitvilágban ugyebár az van, hogy a Szíriuszról érkeztek az ősi idegenek...

 

Biztos, hogy itt nem a dogonokra gondolsz? (Tudom persze, hogy vannak ősi magyar rovásírásos források, de azok, ahogy hallani véltem, 4-5 betűből állnak, és nem tudjuk, hogy mit jelentenek, tehát ezt nem egészen tartom valószínűnek.)

Előzmény: Törölt nick (11471)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 0 8 11472

Ha jól értelmeztem az elméleted,akkor arra emlékszem hogy a két Héliopoliszt látogatta meg a Főnix,vagy több.Gyakorlatilag csak olyan anyagokért mentek oda,amire nélkülözhetetlenül szükségük volt.Üzemanyag(hasadóanyag)egyéb fémek,szerves dolgok,talán még élelmiszer is stb...Betanítottak egy olyan csoportot akiket kiválogattak,rájuk bízhatták a műveletekhez kapott gépeket.Nyakon öntötték az egészet egy kis misztikummal és áhitattal,hogy tiszteljék a megrendelőket(Főnix).És elindult az anyagok gyártása az isteneknek.Vagyis a gépkezelők és technikusok lettek a kiváltságos papok,nyilván külön bánásmódot érdemeltek ki az emberek és az idegenek szemében.Ilyen volumenű iparhoz egy szabályszerű gyár kell,rengeteg géppel.És nem hiszem,hogy az emberek orra előtt készítették el ezeket a masinákat.

 

Ezért is gondoltam egy olyan űrállomás jellegű dologra,amiben elfér több leszállóegység(Főnix),eszközök,szerszámok és gépek amiket a földi melósok kaptak az alkímiai folyamatokhoz.És soha sem derült ki a régi irományokból,hogy a Főnixek a "ceremóniák" után mégis hova repült.Erről te sem találtál leírást.Ha egy fél kilóméteres űrhajónak egy fix bázisa lenne a bolygónkon,kiderült volna.Viszont nem tudom azt elképzelni hogy a szomszéd bolygóig repül egy tankolás miatt.

 

 

"Viszont az zavaró maradna, hogy ha ekkora felkészültséggel érkeztek, hogyan és miért pusztultak volna ki. Ráadásul a számuk is így óriási is lehetett volna, gyakorlatilag értelmesebb lett volna a földi emberiséget egyszerűen kipusztítani, vagy egy helyre deportálni,  s nyersanyagként hasznosítani, de ez tömegesen sohasem történt meg, sőt, mint a mítoszokból tudjuk az emberek sok helyen ellenálltak"

 

Talán ez nem is számít nagy felkészültségnek egy bolygónyi emberrel szemben,mivel amúgy is kevesen voltak,űrállomás ide vagy oda.

 

Előzmény: Schenouda (11466)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 -4 7 11471

De azért jó lenne tudni, hogy utal-e rá valami, hogy tényleg történt ilyesmi a Vénuszon?

 

Sanyi pont ezt kutatja, többek közt és nem utolsó sorban, hogy mi utal erre és szerinte igen sok jel utal erre a mítoszokban illetve prehisztorikus történelemben, és néhány ma is létező fosszíliában ugyebár... A kutatásai jelentős részében újra és újra felbukkan a vénuszi szál ugyebár... Tehát erre utalhat pl az, hogy ha valóban vénusziak landoltak a prehisztorikumban a Földön...
Azonban mi van ha nem is vénusziak? A magyar táltosok hitvilágban ugyebár az van, hogy a Szíriuszról érkeztek az ősi idegenek...akik Atlantiszt is alapították (jó tudom, és szerintük mi magyarok vagyunk ennek a fajnak az egyetlen egyenesági leszármazottai és örökösei, de ezt most hagyjuk)... De tényleg mi van, ha máshonnan, akár a Szíriusz rendszeréből érkeztek, a Vénuszon pedig mondjuk csak bázisuk volt átmenetileg (vagy egy akkor még létező holdján, vagy akár egy hold nagyságú repülő város, ami először a Vénusz körül állt pályára) vagy pedig valami miatt el akarták titkolni hogy honnan jöttek és csak hazudták azt hogy ők vénusziak, valami célből azt a hamis látszatot keltették, hogy ők vénusziak... annyira a spekulatív teoretizálás, mondhatni fantáziálás talaján vagyunk, hogy akár ilyen hipotetikus eshetőseget is végig lehet gondolni egészen nyugodtan, nyilván egy határig (mely határon szerintem már túl van pl az hogy magyarok voltak a vénusziak vagy szíriusziak)...

Előzmény: NevemTeve (11470)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.25 -8 2 11470

Aha. Hát valóban, mindez lehetséges. De azért jó lenne tudni, hogy utal-e rá valami, hogy tényleg történt ilyesmi a Vénuszon?

Bár természetesen az is egy jó érv, hogy különben mivel magyarázhatnánk a földönkívüliek jelenlétét?! (Mondjuk én semmivel, de ennek nincs jelentősége, amióta a Heliopluszpluszok átprogramozták az agyamat konzultáltak velem.)

Előzmény: Törölt nick (11469)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 -4 7 11469

Nyilván nem úgy értette, a pusztulást hogy a Vénusz eltűnt, hanem mint élő, lakható (vagy legalábbis kellemesebb paraméterekkel bíró) bolygóként pusztult el; illetve a Vénusz, mint lakott bolygó pusztult el, pusztult ki, azaz a civilizációja ugyebár...
Egyébként a jelen vénuszi állapotokat, elvileg esetleg akár okozhatta egy planetáris, mindent elpusztító háború. Tehát akár lehetett rajta egy fejlett civilizáció, ami ilyen tragikus véget ért, a kénes vízpárás (teljes felhőburokban van ugyebár) és széndioxidos sűrű légkör olyasmi, hogy akár ilyesmi is eredményezhette. Talán itt a Földön is kb ilyen viszonyok lennének, ha kitörne egy globális őrült öngyilkos atomháború, bevetné a legtöbb atomhatalom is az atomfegyvereit, és ugyebár nem is kéne mindet, hiszen tudjuk, amennyi atom és egyéb fegyver van, azzal többször is elpusztíthatnánk teljesen nemcsak az emberiséget, hanem az életet is a bolygón és tehetnénk hasonló úgymond halott bolygóvá, amilyen a Vénusz vagy a Mars. Nem beszélve ugyebár hogy ilyenkor, ha egy robbangató, füstölő pokollá változtatnánk a bolygónkat a természet is "beszállna", földrengések lennének, vulkánok törnének ki, még az sem kizárt hogy szupervulkán is (a Vénuszon egyébként komoly vulkáni aktivitás van és szupervulkán is, ha jól tévedek), esetleg globális nagy kataklizma is megeshetne, pólusváltás, földkéreg eltolódás, vagy ahogy a Vénusz ugyebár, forgás és pálya módosulás is volt, ha igaz; előállhat olyan helyzet is, hogy miután a tengerek lefőttek és elpárologtak a kéreg újra elveszíti szilárdságát, és évmilliókig ismét láva-magma jellegű felszín lenne, amíg újra kihűl és újra alakul a felszín, eközben végig kb olyan légkör, nyomás és hőfok lenne mint a Vénuszon... tehát szerintem (és nem csak szerintem) elvileg elképzelhető hogy a Vénusz "halott" állapotát akár egy ottani fejlett civilizáció ilyetén szuicid tragédiája okozta...

Előzmény: NevemTeve (11467)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 0 3 11468

A Phaszisz-folyó esetében folyamról és kis szigetekről írtál,ahol el tudták rejteni hajójukat a történetbeli szereplők,mielőtt az aranygyapjúért mentek volna.Nos egy mesterséges csatorna esetében ezek nem jellemző körülmények,ezért is azt gondolom,hogy az északi oldal lehet a megoldás.Másrészt a 450 méteres tengerszintet mesterséges csatornával nem hinném hogy áthidalnák.Több száz km hosszban,nyoma is lenne.Geotektonikus változások máshol is látszanának,ha ilyen mértékű lenne,hisz sok minden a helyén maradt,romok stb.

 

 

Előzmény: Schenouda (11466)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.24 -4 1 11467

Szóval azt tudjuk, hogy a Vénusz elpusztult, csak azt nem, hogy mikor. Esetleg azt is meg tudnád mondani, hogy mi az a bolygónak látszó valami, amit az elpusztult Vénusz helyén vélünk látni?

Előzmény: Schenouda (11466)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.24 0 7 11466

Lehet meg fogysz lepődni, de ez sem új ötlet, amit írsz. Már évekkel ezelőtt megfontoltam. Robert Charroux leghíresebb könyvében, az 1963-ban megjelent Histoire inconnue des hommes depuis cent mille ans címűben felhívja a figyelmet régi feljegyzésekre, melyek szerint a Vénusznak egy vagy több holdja volt a pusztulása idején: „Ezekben a távoli időkben létezett fantomholdakban felismerjük az űrben irányítható gépezeteket, s talán egy ilyen volt az aranyként csillogó űrjármű, mely a Földünkre szállította a Vénusz szökevényeit, akik életüket mentve hagyták el veszélyessé vált planétájukat.” És ezt már 53 éve írták!

Végül elvetettem, Charroux ötletét, hogy valamiféle óriási űrgömbben, galaktikus űrvárosban érkeztek volna a vénusziak ide. De csak azért mert már sokkal mélyebben tanulmányoztam az idevágó anyagokat nála. Ez meg nem igazolta ilyenféle gigantikus objektum érkezését, hanem azt, hogy kis létszámú csoportok érhették el bolygónkat a Vénusz pusztulása előtt és a technikai fejlettségük a kozmikus utazások terén valamivel lehetett fejlettebb a miénktől. Ezek menekültek voltak, ráadásul itt ki is pusztultak. Legalábbis a források erre irányultak. Viszont több megfontolásból éppenséggel hipotetikusan elfogadható lenne egy űrben keringő nagyobb űrjármű, ahonnan -amig legalábbis lehetséges volt- egy leszállóegység időnként lejött Héliupoliszba. Hisz ez valóban áthidalást jelentene a Vénusz pusztulása utáni időkbe. Viszont az zavaró maradna, hogy ha ekkora felkészültséggel érkeztek, hogyan és miért pusztultak volna ki. Ráadásul a számuk is így óriási is lehetett volna, gyakorlatilag értelmesebb lett volna a földi emberiséget egyszerűen kipusztítani, vagy egy helyre deportálni,  s nyersanyagként hasznosítani, de ez tömegesen sohasem történt meg, sőt, mint a mítoszokból tudjuk az emberek sok helyen ellenálltak...

 

Egyébként Zbigniew Dworak lengyel csillagász 1978-as elmélete szerint, mikor a Naprendszert megszálló kozmikus jövevények két csoportja összecsapott, a Vénusz különösen heves harcok színtere lehetett. Megváltoztatták a pályáját, a felszínéről elpárologtatták az összes folyadékot. Túlélők kis csoportja a Földön telepedett le. Genetikailag beleavatkoztak a földi életbe, így tűnt föl a cromagnoni ember.

Dworak elég híres csillagász volt, 3 éve halt meg: https://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Zbigniew_Dworak

Mivel a cromagnoni 35-50 ezer éve jelent meg, úgy az események is akkoriban játszódtak le szerinte. Úgy látszik a csillagász Dworakot sem zavarta, hogy a többi csillagész szerint "milliárd" évekkel ezelőtt pusztult el a Vénusz! Dworak egyébként ezzel a kozmikus háborúval próbálta magyarázni a naprendszer anomáliáit, de a történet, amit leír elég hipotetikus (az ind eposzokat emlegeti), de az időbeli támpontjaival nem értek egyet, bár nem tudjuk mi okozta pontosan a Vénusz pusztulását: egy kozmikus test becsapódása, egy kozmikus háború, mint Dworak írja vagy maga a Vénusz változott át, de ez nem okozhatta volna a pályája módosulását vagy a forgásának lelassulását ilyen drasztikus mértékben...

 

Előzmény: Törölt nick (11462)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.24 0 5 11465

Gyakorlatilag nem tudható mikor jött utoljára a Főnix, hisz nem maradt fenn krónika erről az időszakról. Homályos beszámolok és mítoszok alapján próbálom kibogarászni, de pontos természetesen nem lehetséges, hisz írtam az előbb is, hogy a Vénusz pusztulása különböző megfontolásokból min. 4000 és max 10000 évvel ezelőttre tehető. Héliupoliszt a prehisztorikus időkben alapították. A Főnixről a beszámolókat Hekataiosztól kezdve az ókori görög és római írók adták, de bizonyára egyiptomi források alapján (az egyiptomi források gyakorlatilag nem vagy alig beszéltek róla). Ők beszéltek a korszakonként visszatérő Főnixről, ha a Vénusz 4500 évvel ezelőttől régebben elpusztult, úgy nem lehetséges hogy az Óbirodalom idején is lett volna kapcsolat a Vénusz és a város közt, az akkor csak a prehisztorikus időkben létezett, de attól még a város technikai attribitumai még fenn voltak. Az idejövő idegeneket és sosem gondoltam valami civilizátoroknak, tanítómestereknek, akik civilizálták az emberiséget, hanem igazi kolonistáknak, akik önös érdekből bizonyos embereket vagy törzseket maguk mellé vettek. Ugyanígy ment a fehérek kolonizációja Amerikában vagy Afrikában is, csak itt ez jóval erősebben megmutatkozhatott. Én szerintem nem kevés ilyen drasztikus változásokhoz a Vénuszon 4500 év, s ez az én véleményem. A földön is voltak elég drasztikus változások, pld vagy 9-10 ezer éve mikor olyan hirtelen állt be egy jégkorszak Szibériában, hogy a mamutok a szájukban lévő falattal együtt fagytak meg.

 

"Megnéztem a Kaukázus déli részének a tengerszint feletti magasságát,és valami nem stimmel.A déli féltekén Tbilisi környékén már 450 méter.Tehát ott nem hajózhatott át soha senki,még a nagy özönvízszerű áradás alkalmával sem,hiszen ahhoz fél kilométeres emelkedés kéne,a fél világ víz alatt lett volna."

 

Ilyen térképeket én is láttam, gyakorlatilag a mai terepviszonyok alapján bekékezik az alacsonyabban fekvő területeket, de nem vehetik figyelembe a földmozgásokat, geotektonikus alakulásokat (jellemző hogy az Andokban találtak több ezer éves halászfalvakat, s mellettük tengeri halak csontvázainak garmadáját, ami igazi rejtély). Másrészt a Fekete és Kaszpi tengerek közt egy történelem előtti folyóról beszéltem, amit valószínűleg mesterséges csatorna kötött össze. Ráadásul még ez sem olyan lényeges, hisz az Argonautika-mítoszokból csak annyi hámozható ki, hogy hajóval átjutottak az egyik tengerből a másikba, s onnan észak felé hajózva kijutottak a világtengerre. Tehát éppen használhatták azt az útvonalat is, amit a térképed mutat északra, bár én még ezután is jobban kedvelem azt a déli útvonalat, amit leírtam:

http://titkostortenelem.org/mitoszok-es-legendak/6-az-aranygyapju-elrablasa-4-resz-a-hazateres-mitosza

Mint ahogy ebben is írtam: "A Phaszisz-folyóról ugyan kiderült, hogy a hegyekből ered, azaz nem ömlik a Kaszpi-tengerbe, de éppen úgy elképzelhető, hogy abban az ősi korban egy csatorna révén összekapcsolták a kolkhisziak a két tengert." ergo: nem is a tengerszint emelkedésével magyaráztam az áthajózhatóságot.

 

Egyébként több mindenre én sem tudok válaszolni, amiket kérdezel, hiszen én is a választ, a lehetséges választ keresem. Ha akad jobb, ésszerűbb megoldás attól amit korábban hittem, akkor azt veszem át, de ez eddig sosem érintette a koncepciók lényegét, a főbb támpontokat...

 

Előzmény: Törölt nick (11458)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.24 0 5 11464

Ez a papirusztöredékek, melyeket Wadi al-Jarf-ban találtak nemrég, igen jelentősek. De maga a hely, Wadi al-Jarf, talán még inkább az: egy óbirodalmi tengeri kikötő! Az vonatkozik erre is, mint amit az egyiptomi tengeri hajózásról írtam, hogy a fénykorát a prehisztorikus időkben élte, majd az egyiptomi archaikus időkben még létezett és valamikor az óbirodalom idején egyszerűen valamiért felhagytak a tengeri hajózással (akár a kínaiak a középkorban). Wadi al-Jarf kikötőjét is elhagyták az 5. dinasztia idején, de Kheopsznak nemcsak a Vörös-tengeren, hanem Rhakotiszban, a Földközi-tengeren is volt kikötője. Amúgy hihetetlen, hogy az itt talált papiruszok átvészeltek 4500 évet. Amit Merer elmond, gyakorlatilag megerősítése annak a két lehetőség egyikének, amit feltételeztek: 1. iszapos úton csúsztatták 2. fagörgőkön görgették a köveket (amúgy a Kheopsznál egy kő se nagyobb 65-10 tonnánál). Hogy Turából hozták a burkolóköveket eddig is tudott volt, inkább az ideszállítás ideje az érdekes. Én többször írtam itt, hogy gyakorlatilag sosem láttam semmi emberfelettit a Nagy Piramis építésében, ráadásul közel akkora piramisokból is több van Egyiptomban (valahogy azok nem érdeklik a rejtélyvadászokat). Plusz még Merer beszámolója is igazolja, hogy a Turini Papirusz tévedett, amikor 23 éves uralkodást írt Hufunak, hisz a piramist még építették a 27. évében...

Előzmény: emem (11449)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.23 -4 7 11463

Nem rossz ötlet... tehát a Vénusz mint bolygó behelyettesíthető, egy Föld körül keringő, Vénuszról érkezett, vagy valaha vénusziak által épített szuper űrállomás, mely reprezentálja a Vénuszt, s mint ilyet így is nevezték a vénusziak... ezzel tehát elvileg végülis feloldható teoretikusan, az évmilliók vs. tízezernyi év probléma.... csak kérdés hogy Sanyi mit szól hozzá... ;)

Előzmény: Törölt nick (11462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!