Keresés

Részletes keresés

Schenouda Creative Commons License 2018.01.09 0 5 11737

Olyan nagyon nincs is a bucsecsi szfinxen mit vizsgálni. Ha engem kérdeznek, még a leghatásosabb felvételek után is csak azt mondanám, egy szélfútta, esőmarta szikla (találtak ilyen szfinszforma  természetes sziklát a Szaharában is).

Másrészről Ruzo tisztában volt azzal, hogy sokan természetalkotta szobornak tartják. Viszont ezeket a természetformálta alkotásnak ható szobrokat ő egy rendszerbe, a saját koncepciójába foglalta, amihez egy saját történelem is csatlakozott. Ezt itt nehéz lenne előadni, több oldal kellene. Ruzo rengeteg fotót csinált a perui, mexikói, franciaországi, egyiptomi és a bucsesi sziklalakzatokról. Némely támadást úgy védett ki, hogy a szobrok eredeti alkotói szándékosan úgy alkották meg a sok történelem előtti szobrot, hogy csak bizonyos fényviszonyok mellett mutassák meg magukat, hogy mesterséges eredetűek és üzenetet hordoznak. Amikor a francia Fontainebleauban járt 1961-ben megismerkedett Édit Gérin híres fotóssal, aki szintén hasonlóan vélekedett és olyan fényképeket készített művészeti tárgyakról, amelyek bizonyos fényviszonoknál, más alakot vettek fel.

A másik, hogy mivel sok ezer éve készültek az időjárás, a por, az esők, a szelek, az erózió gyakorlatilag nagyrészt eltűntették az ősi sziklaszobrok mesterséges eredetére utaló nyomokat, s inkább természet alkotta fura kompozícióknak tűnnek, ami rendre megnyugtatja a régészek lelkületét.

 

Újabban a Bucses-i szfinxhez újabb misztifikáció is társult: hogy alatta van a mitikus Zalmoxis föld alatti háza. Hérodotosz mesélt erről, hogy a thrák Zalmoxis egy föld alatti házat épített, ahol 3 évig élt. Nem hiszi, hogy Pithagórasz rabszolgája lett volna, mert sokkal régebben élt. Zalmoxis a géták közé vitte tanításait, akik tisztelték, s alapítitt egy papi rendet is, ami Burebista dák király idején még létezett. A tanaikról Jornandes krónikás szól. Zalmoxisról tudott, hogy egyiptomi iskolákat járt, az említett tanok is arra mutatnak, hogy héliupoliszi iskolákat járt (esetleg olvasd el Jornandesnél mit ír erről). Sztrabón szerint Zalmoxis szent hegye a Kogainon volt. Ha ezkötődik Hérodotosz beszámolójához, úgy e hegy alatt volt a titkos föld alatti háza. Ezt a hegyet nem erre tudták a geográfusok szerint, de újabban felvetettek, hogy a Bucsecs lehetett a déli Kárpátokban.

Tehát magáról a szélfútta szikláról inkább fotókat fogsz találni, ráadásul csak bizonyos oldalról tűnik szfinxfejnek a szikla. Magát az elméletet érdekesnek találtam, de sosem foglalkoztam vele különösebben, mert nem kapcsolódott azokhoz a dolgokhoz, melyek jobban érdekeltek.

 

Előzmény: szenyor Lopez (11736)
szenyor Lopez Creative Commons License 2018.01.08 0 1 11736

Ez a bucsecsi "szfinx" érdekes. Gondolom sosem vizsgálták meg módszeresen, hogy esetleg mit rejthet. A hivatalos vélemény szerint az erózió alkotta meg. Csak komolytalan cikkeket találtam róla.

Előzmény: Schenouda (11735)
Schenouda Creative Commons License 2018.01.08 0 7 11735

Hát magyar nyelven várhatóan erről gyakorlatilag semmi sincs. De kb. hasonlókat gondolt, mint Charroux vagy Peter Kolosimo ezekről a történelem előtti civilizációkról. Todericiu hitt Atlantiszban, 1971-ben maga is kutatta a Bimini útat Rebikoffal. Atlantiszt kb. oda gondolta, ahová Otto Muck: azaz az Azori-szigetek és a tőle délre eső területek. Szerinte a Kanári-szigetek is Atlantisz felől népesedtek be az i.e. 8000 és 4000 között. És még voltak a titokzatos történelem előtti megalit-királyságok is. Atlantiszt szerinte egy hatalmas meteorit pusztította el, amire az egyiptomi Halottaskönyv is utalt.

A Jóbarátban még voltak cikkei Todericiunak magyarul, s ezekből is ki lehet hámozni még pár dolgot:

 

A "Szfinx" rejtélye (1968/13. sz)

 

https://www.kephost.com/image/EW0s

https://www.kephost.com/image/EW0l

 

Marcahuasitól a Bucsecsig (1968/31)

 

https://www.kephost.com/image/EW0O

https://www.kephost.com/image/EW0j

 

És még Aurel Lecca cikke: A titokzatos buceg-i szfinx (1972)

 

https://www.kephost.com/image/EW0F

https://www.kephost.com/image/EW0c

 

A cikkekben említett Daniel Ruso perui szabadkőműves találta meg a Marcahuassi fennsík titokzatos kőszobrait, melyek korát 50 ezer évre becsülte, de ő a mestere, Astate útmutatásai alapján dolgozott, aki szerint sok ezer éve a marokkói Atlasz hegységben élt az ún. masma kultúra, akiknek királyát Masmának nevezték. Ruzo szerint ez a kultúra volt Atlantiszon is, ami i.e. 4500 körül süllyedt el. Ilyen ősi, széterodálódott szobrokat keresett a világ minden táján, mert szerinte ezek a masma kultúra emlékei (mint a francia Fontainebleauban lévők vagy a Kárpátok Omu-csúcsa is). Az olasz Pitoni a guineia gránithegy oldalában vélt látni egy hatalmas emberalakot. Cattoi olasz régész a 30-as években Asedonia sziklás tengerpartján talált a sziklába faragva hatalmas alakokat. Cattoi találta meg Capua ősi etruszk várost, ami alatt egy föld alatti város van, s szerinte ez folyosók és alagutak révén kapcsolatban áll egy még titokzatosabb föld alatti várossal, ami Róma alatt fekszik. Cattoi Asedoni kőoroszlánjai egy tengerbe merült várost őríztek egykor, a melyek az atlantisziek alkotásai (Platón szerint az atlantisziek uralma Türrheniáig, azaz az etruszk földekig nyúltak).

 

Előzmény: szenyor Lopez (11731)
Schenouda Creative Commons License 2018.01.07 0 5 11734

A Kókusz-sziget kincséről szóló cikkben említi Tony Mangel hajóskapitányt, aki 1926-tól több expedíciót vitt a szigetre. Ő találta meg a tenger alatti barlangot is.

Mangel különös figura volt: állítása szerint D- Amerikában felszentelték ambi-nak (papnak). Majd az ötvenes években egy még különösebb figurával, Garcia Beltrannal Tiahuanacóban felújították az inkák napvallását. Beltran azt állította, hogy Garcilaso de la Vega inka herceg és spanyol krónikás leszármazottja, akitől kiadatlan dokumentumokkal rendelkezik. Beltran elképesztő, és első olvasatra hihetetlen magyarázatokat fűzött ezekhez a dokumentumokhoz. Például, hogy az igazi "Éva" a Vénusz bolygóról érkezett, Orejonának hívták, és tapíremberek kísérték a Titicaca-tó körül. Az inkáknak volt egy zöldes fényű bogara (a "világító cuyók"), amit arról a bolygóról hoztak Orejona űrhajóján. Az inka orvosok ezt gyógyításra használták, mert képes volt átvilágítani a testen, akár a röntgen sugarak. Olyan erős fényt bocsátottak ki (sokkal erősebbet, mint a szentjános bogarak), hogy a sötétben hatvan méterig is elláttak vele vagy egy másik történet az inkák távcsövéről.

Itt egy kép a Nemzetközi Kincskereső Klub egyik üléséről. Az asztalnál ott ül Robert Charroux, majd Madame de Grazia és mellette Tony Mangel:

https://www.kephost.com/image/EWwD

 

Előzmény: Schenouda (11733)
Schenouda Creative Commons License 2018.01.07 0 6 11733

Doru Todericiut valóban érdekelték az elrejtett kincsek titkai, akár Robert Charrouxt vagy a hasonlóan hírhedt angol szerzőt, Harold T. Wilkinst.

Itt van még Todericiu két cikke a romániai Jóbarát hetilapból, ami ilyen elrejtett kincsekről szól. Sajnos csak mobil telefonnal tudtam ezeket fotózni, de azért olvashatók:

 

A kalózok kincsei (1969/49. sz.)

https://www.kephost.com/image/EWwA

https://www.kephost.com/image/EWwZ

 

A Kókuszdió-sziget kincse (1969/39. sz.)

https://www.kephost.com/image/EWwq

 

Az előbbi hsz-ben említettem, hogy Todericiu magának tudta be az érdemet, hogy megtalálta Konrad Haas 16. századi kéziratát, de írtam, hogy arról a magyar történészek már évtizedekkel korábban tudtak. Még Wass Albert is olvasott Todericiu "felfedezéséről", ki is bukott rajta. Mert egy angol riporter már nagyszebeni "román tüzértisztként" írta le Konrád Haast, s kénytelen volt leírni a valóságot, hogy Konrád Haas apja egy szebeni szász, az anyja Molnár Borbála volt. A cikk eleje az amerikai Magyarság hetilap egy 1976-os számából: https://www.kephost.com/image/EWwl

 

És még egy cikk a Szittyakürt 1973. áprilisi számából: A kultúra bölcsője (Móritz János, Nagy Géza és Csőke Sándor "találkozása"): https://www.kephost.com/image/EWwo

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.06 -5 8 11732

Pedig pont a Múmia megy a tv-ben... Lehet hogy van valami összefüggés? Lehet hogy ő AZ..? XD

Előzmény: szenyor Lopez (11730)
szenyor Lopez Creative Commons License 2018.01.06 0 1 11731

"Kidolgozott egy teóriát a középső kőkorszakban (ie. 10.000 és 5000 közt) létezett fejlett civilizációról, melyet később teljesen elfeledtek. "

 

Gondolom ez nem elérhető magyar nyelven.

Előzmény: Schenouda (11724)
szenyor Lopez Creative Commons License 2018.01.06 0 0 11730

Gyorsan eltűntél...

Előzmény: Törölt nick (11728)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.05 -5 8 11729

Ha a múmiákra indulsz, utazz el Kairóba! (fapadossal 20 ezer körül már eljutsz) A városi nagy múzeum tele van múmiákkal, kedvedre kigyönyörködheted magad bennük... ;)

Előzmény: Törölt nick (11728)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.04 0 1 11728

Debrecenben élt a Déri család. Déri család épített egy épületet és gyűjtötte a múzeális kincseket. Gyerekként sokat jártam a Déri Múzeumba. A Déri család vett múmiát. És szerintem ez sokkal jobb mint a Munkácsy - Trilógia ami van ott. Mert a trilógia mind 3 festménye leégett és szétolvadt rajta a festék és az újra van festve, tehát nem teljes Munkácsy. De múmia amikor láttam teljesen egybe volt. Tehát ha te több ezer évesen is egybe akarsz maradni akkor meg van rá a módszer. Mert a hibernálástól csak meghal az ember. És én nem tudom hogy leszek temetve, de a hamvasztást nem szeretném. Inkább lennék én is múmia. Az sem érdekelne ha vitrinbe zárnának. Olcsó a belépő, csak nem tudom hogy ott van még kirakva a múmiájuk. Nekem megérte látni. Mint minden gyermek én is rajongtam az egyiptomi piramisokért a Nílusért és a fáraók világáért. És ha valaki megnézi teljesen szép látvány. Szent Istvánnak is meg van a bal keze. Azt is láttam, de az nem oly érdekes.

Előzmény: szenyor Lopez (11727)
szenyor Lopez Creative Commons License 2018.01.04 0 0 11727

Mesélj!

Előzmény: Törölt nick (11726)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.04 0 0 11726

Én láttam múmiát múzeumban. Lenyűgöző látvány volt. Szívesen mesélek róla ha kéritek és meghallgatjátok.

w.ullrichfun Creative Commons License 2018.01.04 -1 1 11725

Hiszel a véletlenekben? Remélem nem, mert én nagyon nem.

Nekem két napja érkezett és szolgált némi újdonságként(foltokban-feltételesen már olvastam és hallottam róla, de ilyen részletesen és egyértelműen most találkoztam az esettel először, pedig "rajta vagyok" ezeken a témákon lassan 10 éve függőként) a magyar-inka örökös története, és az inkák rejtélyes kincsének kutatása/titkolása és a kutatás titkolása, ismét egy részemről új kutatás a titkosság(értem ez alatt a main stream médiából száműzést és látványos "agyon hallgatást") érthetetlen fokozása miatt ...

 Szóval kincsek, rengeteg, nagyon nagy - de elképzelhető, hogy nem(csak) arany, szerintem:

 

http://latin-amerika.hu/elemzesek/folyoirat/3-szam/514-magyarvoltazutolsoinka

 

http://www.turatars.com/blog/view/id_961/title_A-nedeci-var-titka/

 

Ami nekem mindig is szokatlan(emészthetetlen?) az amerikai kincseket hispániába rabló seregekről olvasva az az elvetemült és indokolatlan(?) kegyetlenség, aljasság, következetesen és megszállottan, amit Pizzaro (és északabbra Cortez is) művelt, majd követőik és az európában élő bandatagok elkövettek, az állítólagos "spanyol titok szolgák" - akiket én könnyen vatikáni szolgáknak is titulálok.

1976-78 környékén igen meleg pénzügyi és egyéb helyzet uralkodott a vatikán és pápai bank ügyei körül ...

Előzmény: Schenouda (11724)
Schenouda Creative Commons License 2017.12.26 0 6 11724

Múltkor elém került egy cikk, a romániai Jóbarát nevű romániai képes hetilapban jelent meg: Rejtőző kincsek (1969. 23. szám). Doru Todericiu román vegyészmérnök és pszeudotörténész (1921-2008) írta.

Todericiu már a hatvanas években barátságba került a francia Robert Charroux-szal.

http://titkostortenelem.org/tortenelem/28-robert-charroux

Ez persze nem véletlen volt, hiszen Todericiut (Ceausescu Romániájában!) nagyon hasonló dolgok érdekelték, mint Charroux-ot: ő is írt Atlantiszról, Amerika Kolumbusz előtti felfedezőiről, próféciákról, megalitokról, elveszett kincsekről, a torinói halotti lepelről, a prehisztorikus idők furcsaságairól, a francia Glozelről és más hasonló témákról. Kidolgozott egy teóriát a középső kőkorszakban (ie. 10.000 és 5000 közt) létezett fejlett civilizációról, melyet később teljesen elfeledtek.
Egyik leghíresebb felfedezését 1961-ben a nagyszebeni könyvtárban tette, mikor alaposabban tanulmányozta egy német nyelvű tűzérségi kódex harmadik részét, melyet Conrad Haas osztrák születésű nagyszebeni tüzérfőnök (1509-1576) írt 1529 és 1569 között. Erre nem térek ki részletesebben (a neten lehet erről olvasni eleget), de Haas 2 és 3 lépcsős rakéták, sőt 1536-ban valamiféle "repülő kabin" elvén is gondolkodott. Erről 1967-ben írt egy tanulmányt. Ezt használta fel Charroux  Le livre du mystérieux inconnu c. 1969-ben megjelent könyvében, ahol Haas szerkezeteinek szentelt egy fejezetet (egyébként nem igaz, amit erről lehet olvasni, hogy Todericiu fedezte volna fel Haas kéziratait 1961-ben, a magyar technika történészek már évtizedekkel korábban tudtak róla, csak éppen nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget).
1970-ben Todericiu írt egy könyvet is a nagyszebeni kódexről, amit azonban a megjelenése után bezúzattak, a szerző pedig indexre került, ami odavezetett, hogy Todericiu még ebben az évben Franciaországba menekült, ahol Pierre Carnac néven, francia nyelven még számos történeti könyvet írt.

 

Todericiunak egyébként több cikke is megjelent a Jóbarátban: a Kókusz-sziget kincséről, Antarktiszról, az esti csillagról, Nostradamusról, a Kárpátok szfinxszéről (ezt 1968 nyarán még a perui szabadkőműves, a titokzatos Marcahuasi fennsik felfedezője, Daniel Ruzo is tanulmányozta Romániában jártakor), ősi térképekről 1968-70 között.

A Rejtőző kincsek c. cikkében beszámolt párizsi látogatásáról, mikor megnézte Robert Charroux klubját. Charroux ugyanis kincskeresőként kezdte az ötvenes években. Első könyve is, 1962-ben a titkos kincsek kereséséről szól, mint a templomosoké, mayáké, inkáké, kalózoké vagy a kataroké.

"Ki ne olvasott volna kincskeresőkről - írja a cikk elején Todericiu - , zsákmányukat elásó kalózokról? Sok a velük kapcsolatban kitalált eset, de nem egy valóban megtörtént. A kincskeresés ma is folyik. Barátom, Robert Charvoux neves francia író, a Kincskeresők Nemzetközi Klubjának elnöke egy délután megmutatta Párizsban a klub nyilvántartását, amelyben sok-sok nagyérlékű kincs szerepel. Körülbelül harminc ember, újságíró, mérnök, építész, orvos, művész minden szabad percét ennek a bonyolult, nehéz tevékenységnek, a kincskeresésnek szenteli."

Csak arra volt lehetőségem, hogy mobiltelefonnal lefotózzam a 2 oldalas cikket. Nem a legjobb a minősége, de éppen el lehet olvasni:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=766Rajt_337_z_337_kincsek.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=803Rajt_337_z_337_kincsek.jpg

polária Creative Commons License 2017.12.09 0 0 11722

GIZA   helyszinen   :    három piramis és a Szfinx

A giza szó anagrammája : IGAZ !

emem Creative Commons License 2017.12.07 -6 0 11721

annyiban igazad van, hogy itt (előbb-utóbb) tényleg elválik a szar a májtól. abban viszont hibás a vizuális megfogalmazás, hogy IRL (a konkrét esetben) pont fordított a helyzet, így viszont már nem ül annyira a poén.

ettől függetlenül értékelem a gesztusodat.

Előzmény: Törölt nick (11720)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.07 -3 10 11720

Előzmény: emem (11717)
emem Creative Commons License 2017.11.21 -6 0 11718

"Vagy csöndesebb és nyugodtan lehetne beszélgetni"

ez nem az a hely, ahol te szabod meg a feltételeket.

a siránkozásod egyébként is értelmetlen, hiszen ha nyugodt és csöndes beszélgetésre vágysz, arra ott van az emeleti kisterem - ott valószínűleg senki sem fogja szóvá tenni az ordas sületlenségeidet.

 

Előzmény: Glo-Ria (11614)
emem Creative Commons License 2017.11.21 -6 1 11717

ugyan nem szokásom fikanickek hozzászólásaira reagálni, most mégis kivételt teszek.

az ok: a Glo-Ria nick mögött álló júzer (akinek jelenlegi főnickje, Space Brothers régi "ismerősöm") egy civilizált gesztus keretében felfedte magát, így a negligálás okafogyottá vált.

ja, nem, sunyított volna tovább, csak a bénázásából kifolyólag derült fény az azonosságra - ettől függetlenül (a régi ismeretségre való tekintettel) feloldom a tiltást.

"Nem csak tudományos vagy, de egyben még jós is"

nem kell jósnak lettem, a radaros feltérkepezés az egyes missziók során egyre pontosabb és részletesebb képet adott a Vénusz felszínéről, de ezekből nem származott az előzőeknek ellentmondó információ:

 

földi műszeres mérések - 1970  -  5 kms-es felbontás

Venyera 15  - 1983 - 1-2 kms-es felbontás

Pioneer Venus - 1978 - 150 m-es felbontás

Magellan - 1990 - 50 m-es felbontás

 

"Azt azért gondolom, te is elismered, hogy a 20-50-100 évvel későbbi szondák műszerezettsége némiképp el fog térni és pontosabb lesz a Venus Expressétől... "

 

a radaros feltérkepezés szempontjából mindez érdektelen, hiszen ha esetleg lesz is még radaros feltérkepezés (a Venus Express nem végez ilyet), az maximum jobb felbontású lesz, mindez azonban nem befolyásolja a mi szempontunkból érdekes ismereteinket a felszíni képződményekről, mely szerint Schenouda elmélete agymenése a jelenlegi felvételek alapján is teljes bizonyossággal kizárható.

 

<"jeleztem, már, de leírom újra: a topiknak nem témája az, hogy mit gondolsz rólam.">

"Menj, ott a tudományos topic, oda linkelj agyba-főbe, hogy éppen mit mondanak a Vénuszról."

 

te itt elméletileg arra a felvetésemre reagáltál volna, amelyben az érdemi érvelés helyetti személyeskedést kifogásoltam, amit nem mellesleg a MM tételesen tilt is. ezzel szemben a tárgyhoz semmilyen szálon nem kötődő felvetéseddel ez a helyzet: semmi nem tiltja azt, hogy itt a rejtélyesben a tudományos álláspontot képviseljem.

elhiszem, hogy ez frusztrál téged, de ez van.
a jó hír, az hogy nem kötelező olvasnod a fórumot, és írnod sem muszáj ide.

de ha mégis nagyon szeretnél, akkor oda is teheted az x-et a nickem mellé.

 



 

Előzmény: Glo-Ria (11606)
emem Creative Commons License 2017.11.09 -6 0 11716

szerintem arra is gondolhatott:

"Hawass said that the internal core structure shows great irregularities, unlike the fine stone masonry of Tura limestone that comprises the outer casing and platform."

meg erre is:

"Dieter Arnold, who wrote a book called Building in Egypt: Pharaonic Stone Masonry, mentioned that the construction gaps in the pyramid are present above the entrance to the descending corridor and by implication, the whole passage system, which would include the Grand Gallery."

 

Előzmény: Mr Boswell (11714)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.09 -4 8 11715

Ez a Havas Henrik pereputtya... azért ilyen egy féreg... :D

Előzmény: Mr Boswell (11714)
Mr Boswell Creative Commons License 2017.11.09 0 2 11714

 Zahi Hawass szerintem arra az üregrendszerre gondolhatott, ami a piramis magját alkotó kövek különböző mérete miatt alakulhatott ki. Ezeket az üregeket az építés során kitöltötték homokkal, és törmelékkel, de az idők során a tömörödés , vagy a rázkódás  miatt elvándoroltak a helyükről.  Talán a Nagy- Galéria süllyedése hozhatta létre a fölötte lévő anomáliát.

 

De azért lehet, hogy némi sértődöttség is van a nyilatkozata mögött.

Előzmény: emem (11712)
Mr Boswell Creative Commons License 2017.11.09 0 1 11713

„A "volna" nem tény.”

 

A megfogalmazás tökéletes. Az általam feltételezett túl méretezett esemény hatása sem elegendő ahhoz, hogy Göbekli Tepe kövei megemlékezzenek róla.

Előzmény: joy (11710)
emem Creative Commons License 2017.11.09 -6 0 11712

igen, ezt olvastam az indexen is, az a verzió még durvább:

"Egyes kutatók, köztük Zahi Havvász volt egyiptomi régészeti miniszter és archeológus szerint ilyen üres terekről évek óta tudni lehet."

és tényleg ezt mondta, nem az index ferdít:

 

“I do believe that we have to be always very careful about the word ‘void’ because the Great Pyramid is full of voids,” Hawass said.

 (...)

In addition, Hawass said, the builders may have left larger voids and spaces as intentional construction gaps. A void does not necessarily mean a room, he commented."

 

Void within Great Pyramid of Giza 'not a new discovery': Zahi Hawass

 

két eset lehetséges:

1. savanyú a szőlő

2. Zahí már be is mászott ezekbe az üregekbe, különben honnan tudna róluk...?  :-)

 

amúgy nem osztom az aggályait, a bejelentés szerintem korrekt volt, senki nem beszélt konkrét kamráról.

 

 

Előzmény: Mr Boswell (11709)
joy Creative Commons License 2017.11.08 -1 0 11711

Még én is linkeltem róla hírt, bár igaz, nem ettől lesz 42C°-os lázam.
:o)

Előzmény: Mr Boswell (11709)
joy Creative Commons License 2017.11.08 0 1 11710

A "volna" nem tény.
:o)

Előzmény: Mr Boswell (11708)
Mr Boswell Creative Commons License 2017.11.07 0 2 11709
Előzmény: emem (11699)
Mr Boswell Creative Commons License 2017.11.07 0 1 11708

„Csakhogy kicsi volt, nem faj-kihalást, kontinensnyi civilizáció eltűnését okozó kozmikus katasztrófa!”

 

Úgy látom, hogy elkerülte a figyelmedet az üstökös mérete, és sebessége. Szándékosan feltételeztem egy rendkívül jelentős eseményt, amit a Nagy-tavak körzetébe feltételeznek. Egy ekkora méretű robbanás kb. 1000 km-es körzetében semmilyen élő szervezet nem élte volna túl a hőhatást, és kb. 2000 km-ig nem nagyon élték volna túl a nagytestű álatok. Egész Észak-Amerika úgy nézett volna ki, mint a táj a Tunguzkai esemény után. Ha becsapódott volna, akkor 150 km átmérőjű kráter maradt volna utána, amibe Budapest 25-ször belefért volna a külső kerületeivel együtt. Energiája 10 milliószor nagyobb lett volna, mint a Tunguzkai robbanásnak. Ennek ellenére 10000 km-re szinte semmi közvetlen hatás nem feltételezhető.

 

„Nincs 100%-os történelmi tény, írott, archeológiai-geológiai  leletekkel beazonosítható kisebb-nagyobb eséllyel valószínűsített esemény koncepciója létezik.”

 

Ezzel természetesen egyetértek, csak ne lépjük túl a realitás határait.

Előzmény: joy (11707)
joy Creative Commons License 2017.11.07 -1 0 11707

"...becsapódási eseményt egy üstökös okozhatta..."
Szépen leírtad a Tunguzkai eseményt.
Csakhogy kicsi volt, nem faj-kihalást, kontinensnyi civilizáció eltűnését okozó kozmikus katasztrófa!

"Ember legyen a talpán, aki az észlelt, és tapasztalt hatások révén kapcsolatot talált a néhány napon keresztül látható apró fényességgel az égbolton. Ez a tanulmány úgy prekoncepció, ahogy van."

Ezt magyard el a betlehemi csillagos hívőknek!
:o)

Még 1* leírom:
Nincs 100%-os történelmi tény, írott, archeológiai-geológiai  leletekkel beazonosítható kisebb-nagyobb eséllyel valószínűsített esemény koncepciója létezik. Csupán a közelmúlt hitelesített hang-kép fölvételekkel bizonyítottan dokumentált eseményei tények.

A történelemkutatásban max. későbbiekben módosulható postkoncepció  :o))) van!

Előzmény: Mr Boswell (11706)
Mr Boswell Creative Commons License 2017.11.06 0 0 11706

„Archeológiai leletek, geológiai kutatások eredményeinek összekapcsolása több tudományos alappal bír, mint a "megálmodók" okosságai.”

 

A kapcsolatba hozott esemény feltételezésen alapul, ezért minden levont következtetés a feltételezés feltételezése.

 

Gondolatban éljük át a feltételezett eseményeket.

 

 

A becsapódási eseményt egy üstökös okozhatta, amelyik a légkörben felrobbant, mert nem található a földön nyoma. Feltételezzünk egy 10 km étmérőjű, laza kőzet, és jég alkotta testet, ami 50 km/s sebességgel közelítette meg a bolygónkat. A két helyszín 10000 km távolságra van egymástól. Az észlelés helyszínén nem látható az esemény a föld görbülete miatt. Nincs hősugárzás, nem észlelhető földrengés. A keletkező széllökés kb. 9 óra múlva ér ide, amelynek erőssége mindössze 35 km/h, hanghatása egy dízelmotor beindításának felel meg. A légköri szennyeződés sötét felhője, csak hetekkel később takarja el az égboltot. Az éghajlat változása lassú, csak hónapokkal később érezhető, az évszakok változásának zavarai miatt. Esetleg száraz hideg nyár következik.

 

Ember legyen a talpán, aki az észlelt, és tapasztalt hatások révén kapcsolatot talált a néhány napon keresztül látható apró fényességgel az égbolton. Ez a tanulmány úgy prekoncepció, ahogy van.

Előzmény: joy (11705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!