Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Phoere Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29456
De elolvastam. De a 78e sem 100e, tehát ez nem igazán támasztja alá. Javasoltam, hogy nézzétek meg a fogyasztási statisztikákat a honlapon. A 3 liter különbséghez a benzineseknél 8 literes átlgafogyasztás kellene, 7,2-7,6 literes átlagfogyasztással.
És talán fokra hozzászólása is figyelembe vehető, miszerint városban bizony 6 feletti átlagfogyasztása. Tehát az 5 literes dCi átlagfogyasztásod elméleti adat és (szerintem!) kevesebb a valóságosnál, a benzineseké mért. És ettől kezdve mind a számolt kevesebb mennyiségből, mind az olcsóbb árból adódó megtakarítás kevesebb.
Én a számításomnál 2 literes eltérést vettem alapul.

És nem borultam ki attól, hogy javasoltátok, csak a felmerülő hátrányokat írtam le. Ebből P.e.t.i olyan következtetész vont le, amilyet akart. A honlap is igen szegényes lenne, ha csak dicshimnuszok lennének rajta a Mégane-ról.

Te borultál ki, mert olyat mondtam, hogy hétvégi autósnak évi 10-12e km futással nem éri meg a dCi anyagilag, és ezt fokra is elfogadta. Attól még lehet szeretni képességeit, tekjesítményét, menettulajdonságait, amit egy szóval sem vitattam.

Munka: egyszerűen nem kell vele állandóan foglalkozni. Ennyi.

Előzmény: LUKI (29453)
LUKI Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29455
"Azonban úgy gondolom ez önmagában nem vezetett volna ide és hidd el tiszta szívvel állítom, hogy minimum annyi szeretetem van a klubban a kezdetektől mint bárki másnak, mégha munkám nincs annyi mint sokaknak, kiemelten beleértve Phoere-t is!"

Igazad van Phoere, mekkora egy bunkó vagyok! :-)

Ja a nemi hovatarozás dolgot sem értem! Nem én voltam az első aki röhögött az ilyen vicceken? Én kaptam elöszőr! Igaz, drága Bigyba!

Előzmény: LUKI (29453)
hoviraeg Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29454
Jó reggelt kedves klubtagok!
Ezennel Pepe nevében felajánlom mindenki számára a segitségét... (Bár erről ő még nem tud) :o)

Bigyba!
Mi lenne, ha szombat reggel nálad kezdenénk és onnan mennénk a gyülekezőre??? A többieknek sem kell kerülni :o) és mi már az utat is tudjuk hozzátok. Majd legfeljebb megint rászólok, hogy nem szürke ház, hanem szürke kerités :o)

hoviraeg

LUKI Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29453
"Te nem cáfoltál meg adatokkal."
28815 hsz-ben leírtam, miként számoltam ki, de úgy látszik ezt a mai napig nem olvastad el. A 3 liter nekem igaz lenne, Neked nem.
Amig valótlánságokat állítasz velem kapcsolatban, én reagálni fogok! Úgyhogy szedd össze Magad, mert már unom a dolgot! Kicsit nagy az igazságérzetem!
A diesel téma nem is lett volna az, ha nem borulsz ki attól, hogy Petinek javasolni mertük az 1,5 dci-t is! Én személy szerint csak annyit írtam (pont a vita Lkerülése végett) vegye figyelembe azt is. Erre jöttél a zöldkártyával...

A munkával kapcs. nem tudom mi a bajod, ha csak nem értetted azt is félre, de nem kell, hogy leírd, mert biztos akad aki megérti anélkül is, hogy Te kiegészítsd, illetve átalakítsd!

Én a szeretetről írtam! Tudod...

Előzmény: Phoere (29452)
Phoere Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29452
Kedves Luki!

Kicsit idegesen írtad a hozzászólásodat, kár volt.
Én ezzel a válaszommal lezárom a kettőnk ügyét, nem kíváncsi itt fórumon erre senki.
(Legfeljebb Busman, de ő telefonon szavaz. :)) )

- Nem volt tegnep semmilyen vélt diadal (és valós sem). Te döntöttél úgy, hogy nem szólalsz meg a Fórumon. Nekem nem volt semmi okom, hogy hallgatásba burkolózzam és éppen időm is volt fórumozni.

- Diesel: egy adatot írtál: 100000 Ft-ot lehet megtakarítani 10000 km-en. Ezt vitattam, és adatokkal igazoltam. Te nem cáfoltál meg adatokkal.

- Astra NJoy: 3,86 M, és -100000 Ft kedvezmény (www.opelmaxabo.hu). Hiányzik belőle az Ath.+-hoz képest: függöny ás oldallégzsák (185e), elektromos ablakemelők hátul(65e), esőérzékelő ablaktörlő (40e), fedélzeti számítógép (112e). És megint 4,1 millió körül vagyunk. Ez számomra most sem hasonló összeg.

- a jobb és a jobb vétel nem ugyanaz nálam. A Mégane jobb vétel, de hogy jobb autó-e, az már egy szubjektív vélemény. Az előbbbit egy elfogult Opel-rajongó is elismerheti, az utóbbit soha nem fogja.

- "Az Astra felszereltsége alig jobb mint a mi MI-inké, ha jobb egyáltalán, hiszen ahogy az MI-be sem, az Astrába sem tudnak pl. függönylégzsákot döfködni a tetőkárpit alá. " Ezt a mondatodat végképp nem értem, tekintve a korábbi jobb vétel megállapításodat.

- Az anyagi helyzetedre nem tettem megjegyzést! Átalánosságban fenntartom, hogy akinek nem számít félmillió forint, annak irígylem az anyagi helyzetét. Az adott környezetben a kritizált megjegyzésem közel nem volt olyan sértő, mint más nemi hovatartozását firtatni (akár viccből is) a fórumon.

- H-betű: ha elolvasod Vizizsi öteletét, javaslatát figyelmesen, láthatod, hogy nem arra válaszoltál, amit felvetett. Ha hiba volt ezt megjegyezni, akkor elnézést kérek érte Tőled és KoAntól.
Bár nem tudom miért belekötés az alábbi mondat és mi benne a sértő:
"Szerintem félreértetted. :))
Vizizsi egy Klub-dizájnos H-matricát szeretne az autójára és ezt dobta be ötletnek. Erre várna javaslatokat.
:))"

- az utolsó megjegyzésedre pedig inkább nem reagálok.

Próbálj a jövőben az eltérő vélemények cseréje esetén a véleményedet megindokolni, megvédeni, annak van helye itt a fórumon. A személyes csatáknak nincs. És ha már egy korábbi nézeteltérést lezártunk, akkor légyszíves ne rángasd elő újra.
Ezenkívül a "ki mennyi munkát végez a klubban"-féle megjegyzésekre sincs szükség. A klubban rengetegen dolgoznak, kinek mennyire van lehetősége és kedve, de mindenki saját akaratából teszi. Bárki kérhet részt feladatokból és találhat ki magának új feladatokat. Úgyhogy az ilyen jellegű "érveken" túl kellene lépni végre.

Előzmény: LUKI (29446)
Kopasz Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29451

Igen! Igen! Igen!
Luki vagy Phoere! Luki vagy Phoere!

(Szomorú viccek ezek....)

Előzmény: busman76 (29448)
KoAn Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29450
:-DDD
Előzmény: busman76 (29448)
TamiBT Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29449
- Lejar a napokban a muszakija a kocsiinak tovabba 71eKm-nel tartok es igy egyuttal tegnap megvolt a nagyszervizem is, azt gondoltam, hogy nincs nagy gond a kocsival egy kicsit meglepodtem... :-o
- Majd ma este ottohnrol megirom miket talaltak.
busman76 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29448
holgyeim es uraim!

phoere vagy luki? luki vagy phoere? az elso kep vagy a masodik? phoere vagy luki? luki vagy phoere?

mutassuk mar meg a kepeket, mert megorulok! luki vagy phoere? vajon kit rejt a magasabb oszlop alatti kep? phoere vagy luki? fantasztikusan izgalmas vegjatek! de vajon ki megy be ma a villaba? phoere vagy luki? luki vagy phoere?

(bazeg, ezek is man milyen benak, mer kellett oket egymassal versenyeztetni a beszavazosoban? en egyutt szeretnem oket latni a villaban...)

Előzmény: LUKI (29446)
inglisvumenke Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29447
Hehe, csupa keleti sportos emberke. Én meg ju-jutsuztam :-P

Tuzi, szerintem maradj a Mamánál :))

Előzmény: TUZI (29444)
LUKI Creative Commons License 2004.01.09 0 0 29446
Phoere!

Tegnap már nem akartalak zavarni, mert láthatóan nagy élvezettel fürdőztél vélt diadalodban.
Azonban valamit tisztázzunk!
Senkitől sem tűröm el, hogy valótlanságokat állítson rólam még 4szemközt sem, nemhogy "nyilvánosság" előtt!

"rendszeresen eljutsz oda, amikor az érceidet nem tudod alátámasztani és elkezdesz személyeskedni"

Anno a dieseles számaimat amit kizárólag a Te kedvedért voltam kénytelen leírni úgy nem vetted észre, ahogy voltak.
Tegnap már nem nagyon volt kedvem érvelni, mert számomra ez túllépett a dolgon! Számodra nem.
Ha fontosnak tartod Astra Njoy 1,4: 3,85 M - 3 kiló akció szinte folyamatosan, MII 1,4 Auth+ 3,67. Ez számomra hasonló összeg, de a Megane sokkal-sokkal jobb (vétel ha tetszik, hiszen erről beszéltünk!!! Illetve én az új német trióról)Ezt írtam, s Neked ebbe sikerült belekötnöd!!!
Ennyiről volt szó!
Az Astra felszereltsége alig jobb mint a mi MI-inké, ha jobb egyáltalán, hiszen ahogy az MI-be sem, az Astrába sem tudnak pl. függönylégzsákot döfködni a tetőkárpit alá.

Személyeskedés???
Phoere, hogy veszed Te a bátorságot, hogy bármelyik klubtag anyagi helyzetére cinikus, gúnyos megjegyzést tegyél?
Erről ugyanaz a véleményem, mint tegnap volt, mégha ez engem is minősít!

Éppúgy kötöttél bele egyetlen szóba is anno, mint ahogy teszed egy lényegtelen félmondattal, vagy a napokban éppen egy jószándékú "H" betű javaslattal.

Ez azért nem korrekt, mert ha az ember megvédi magát itt a közösségen belül, akkor csak a vita látszik a dologból a legtöbb szemlélőnek!

Sajnos félek, a fentiek el sem gondolkoztatnak, miután biztos vagy benne, hogy emberileg meghatóan szépen, valamint a hatályos jogszabályoknak megfelelően jársz el minden esetben, s így nem kizárt, hogy sokat fogsz még ártani a közösségnek.

Ui: 29325-ös hsz-emben leírt hibámat továbbra is beismerem, s köszönöm Valinak a korrekt +fogalmazást!

Előzmény: Phoere (29378)
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29445
Azért otthon ne hagyd! :)))
Előzmény: TUZI (29444)
TUZI Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29444
Alkatomból nem igen látszik, de valamikor én is elég rendesen űztem ezt a szép sportot. Tehát nem hiba. Útba is esne, ha úgy akarom, mert akkor Ecser felől mennék, de szépség hiba azért az van "Drága nejem". :-)

Előzmény: Kopi (29443)
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29443
Akkor azt az egy plusz lánykát most már hárman fogjátok a Mátrába vinni! :)))

Pepe és Lotht is felajánlotta a segítségét. És azt hiszem, hogy Tamásét fogadom el, mert Neki kis túlzással útba esik. :)

De köszönöm minden további jelentkezőnek is a felajánlást! A lány 18 éves, hosszú hajú, karcsú ...
Egyetlenegy szépséghibája, hogy karatézik! ;)

Előzmény: TUZI (29442)
TUZI Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29442
Kopi ha kel besegítek, mi csak kettecskén megyünk a Mamával.
Bigyba ez neked is szol. Persze ez CSAK egy Classic.
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29441
Tudod, hogy Kopi szenilis ... :)
Előzmény: TUZI (29439)
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29440
Számított rá, hogy felkér egy táncra! :)
Előzmény: lotht (29437)
TUZI Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29439
Nem biztos de lehet hogy a honlapon a technikai információk/ Szívótérnyomás-érzékelő meghibásodása cím alatt erről írtunk ketten is.
Előzmény: Kopi (29431)
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29438
:)
Előzmény: lotht (29432)
lotht Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29437
Igaz, hogy nem GT :(, de Te már többször nevezted őt GT-nek és ezt megtiszteltetésnek vesszük. :)
Előzmény: lotht (29435)
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29436
Nézd, ha Ő is beáll a sörbe ... ;)
Előzmény: Bigy (29426)
lotht Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29435
...és az utasaim sem bánják a kitérőt, akkor mehetek.
Előzmény: lotht (29434)
lotht Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29434
Bigy, ha minden kötél szakad...
Előzmény: Bigy (29422)
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29433
:)

Üres a csomitartó, nem? ;)

Előzmény: TUZI (29419)
lotht Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29432
Renault Mégane Klub 8. "MÁTRA" találkozója
Időpont: 2004. január 17. (szombat)
Helyszín: Gyöngyös-Mátrafüred-Sástó-Mátraháza

1. Valerie 2+1 fő, síelés
2. Phoere 2+1 fő, kirándulás
3. Bigyba: 2 felnőtt - jön az asszonypajtás is! :/ Kérés: a várpalotai Luki-Bigyba show-t nem reklámozni! ;))
4. Monk: 1 felnőtt
5. Pepe: 2 felnőtt
6. Nono: 2 felnőtt + 2 gyerek; minden jóban benne vagyunk! :-)
7. Luki+Borsó 2 "felnőtt"
8. Zotyi+Melinda 2 felnőtt
9. Dodi+Erika 2 felnött
10. Roller+Anna 2 felnőtt;kori, kirándulás, kaja,stb stb stb :)
11. Hódhaver+Hódné+Bodza+stb. 5 "felnőtt"+ 1 gyerek
12. Békakirály: 2 felnőtt + 2 gyerek; kirándulás
13. QSYpapa: 2 felnőtt, 1 gyerek
14. Tuzi: 2 felnőtt
15. szabier: 2 felnőtt, 1 gyerek
16. vv65: 2 felnőtt, 1 gyerek
17. BonBer: 3 felnőtt + 1 gyermek
18. Vumenke: 2 felnőtt
19. P.e.t.i: 2 felnőtt, egy gyerek
20. Kopi 6 felnőtt
21. lotht 1 felnőtt, 2 gyermek

FIGYELEM! A szállásfogalást minél előbb célszerű elintézni, mivel várhatóan rövid időn belül lefoglalják a sielni szándékozók - amint leesik az első sielésre alkalmas hó.

Jelentkezni The Fireman részére elküldött Jelentkezési lapon lehet (honlap/programok), a fórumon megjelenő lista csak tájékoztató jellegű!

Megane Klub honlapja

Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29431
Azt hiszem, erről a hibáról még nem volt szó. Reméljük, nem is lesz! :)

Köszönjük a beszámolót, mert jó tudni, hogy a korábbi évjáratosok mire számíthatnak. És ne egyből a trafokat kezdjék (csak úgy, megszokásból) kidobálni.

Előzmény: Gyle (29387)
KoAn Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29430
:)) Ahhoz a vontatókötél nem extra!
Előzmény: dvk (29407)
Kopi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29429
Háles ... :)
Előzmény: alexj (29382)
Bigy Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29428
:) Jobb ez így, mielőtt még a gatyámat is lealkudnád! ;))
Előzmény: TUZI (29427)
TUZI Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29427
Nem szeretnék veled alkuba bocsátkozni. Mentem Dakartozni.
Előzmény: Bigy (29426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!