Keresés

Részletes keresés

qwerst123 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 377

hello

sztem a sebészetre menjél a problémával ,mertha sérv akkor ugyis ök az érintettek.

amugy sztem a sebb környéki duzzanat normális 2hét után  kb:engem is 2-3hete mütöttek és nálam is kissé mintha a sebkörnyéke ugymonndd duzzantabb lenne...

de amugy  nálam sincs fájdalom semmi...doki szerint még 1 -1,5honap kimélet és utána minden a régi...

 

mbw201 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 376

Sziasztok!Lassan 2 hete estem át a sérvműtéten.kaptam ey 5*6cm-es hálót.A vágás 10cm-es,hagyományos módszerrel műtötték az esztergomi kórházban.Remélem tud vki segíteni a kérdésemben.Fel van duzzadva a sebem,olyan mintha még meglenne a sérvem.Fájdalmam nincs,már vezetek,autót mosok,stb,mintha nem is műtöttek volna.Volt valakinek hasonló tünete?Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.11 0 0 375
Üdvözlet Mindenkinek!

Lehet, hogy csatlakozok az érintettekhez. Szerintem alakulóban van/vagy már kialakult egy jobboldali lágyéksérvem. Nincs fájdalmam igazából, de egy kicsit húzódó, feszülő, kellemetlen érzésem van. Enyhén duzzadt a lágyék jobb oldala, kitapintható egy kb kisujjhegynyi csomó. A netet böngészve lágyéksérvre gyanakodtam, elmentem a háziorvoshoz (belgyógyász), aki szerint nem tapintható ki sérv és ő duzzanatot sem lát (?!), valószínűleg egy alsó hasfali húzódásom lehet. Én erről nem vagyok meggyőződve. Hová lehetne elmenni még egy kontroll vizsgálatot csináltatni? Egyáltalán mi a véleményetek a dologról?

Köszi előre is a hozzászólásokat!
Spygi Creative Commons License 2008.09.06 0 0 374
Hát, jahh!! Igazad van, nem kimondott fájdalom, hanem inkább kellemetlen, kissé húzó érzés! Na mindegy! Majd elmúlik talán az is évek múlva!
landsmann Creative Commons License 2008.09.05 0 0 373
Az a helyzet, hogy műtét után évekkel is előfordulhat rövid ideig tartó fájdalom, ha valami nehezebbet emelsz, vagy valamivel megerőlteted magad. ez lehet akár a tüsszentés. Nekem is szokott mikor taknyos vagyok és a sok tüsszentés azért erősen igénybe veszi  a hasfalat. Még így 3 évvel a műátét után is érzem. Gyenge fájdalom, vagy inkább nyomó, húzó érzés, tehát a szó klasszikus értelmében nem fájdalom.
Előzmény: Spygi (371)
qwerst123 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 372

nálam különössebb fájdalom eddig nem jelentkezett ,kb 4 napja voltam varratszedésen,se nevetésnél ,se tüsszentésnél...bár azt azér probálom hanyagolni:)amugy nem 7 hanem 9 centis volt a  seb.

mütét után nálam kissé megdagadt az ér ami heréhez megy de a doki szerint ez elöfordul,de hetek allatt elmulik,,amugy már télleg  alig érzem.. nálam talán a mütét után 4-5 napig éreztem kissebb fájdalmat föleg mikor  az ember felkelt az ágybol ,de azota  szinte megszünt minden fájdalom..még kb 1,5honap kimélet..de már most megy minden  na persze nem eröltetem meg magam véletlen se szeretnék ezmiatt visszakerülni...mütét után 3-4ik nap már vezetés is simán ment..

 

Spygi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 371
Milyen érdekes.......
Még csak most olvastam el visszamenőleg is a topic tartalmát.
Na, szerencsésen letelt a műtét utáni lábadozás, így már vissza is tudtam menni dolgozni. Persze azért csak óvatossan, de már alakul...
Na, ahogy olvasgattam a tapasztalatokat, egyedül egyet nem láttam...
Nekem egyedül akkor fáj még a sebem amikor kiabálnom kell, vagy amikor nevetek vagy tüsszentek:-)
A kiabálást nem tom abbahagyni(sajnos munkahelyi ártalom), a nevetést meg nem akarom. Egy erősebb kiáltása vagy tüsszentés után, van hogy 20-30 percig is fáj a sebem, de aztán utána lassan elmúlik! már több mint 5 hete műtöttek, normális még ez a fájdalom? Másnak nem volt hasonló tapasztalata?
Amúgy ezen kívül szerencsére minden rendbe!

Üdv.: Spygi
landsmann Creative Commons License 2008.08.24 0 0 370

Nem egyszerre volt a két műtét. Mintegy két és fél hónap volt az időkülönbség. A kórházi ágyon műtét előtt simán tudtam írogatni a füzetbe. Műtét után meg megintcsak, fekve is. Úgysem volt más dolgom. FÁjni nem igazán fájt. Az első fájt műtét után, mikor az ágyról lemásztam és járkáltam. ALig tudtam kiegyenesedni. De valószínűleg az lehetett a gond, hogy a varróanyagot nagyon meghúzhatták. De gyakorlatilag amikor felkeltem az ágyból, folyamatosan csökkent a fájdalom szinte másodpercről másodpercre. 1-2 perccel a felkelés után már egész egynesen tudtam járni, szinte egyáltalán nem fájt. Mondjuk ezt olvastad is a leírásomban. Inkább azoknak írom, akik nem olvasták.

Szóval egyáltalán nem volt megterhelő a jegyzetelés.

Előzmény: qwerst123 (369)
qwerst123 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 369

mondjuk én nemtudtam volna percre pontosan irogatni a dolgokat ,meg stb...engem azér lefoglalt a lábadozás.

sztem azért azis közre játszik a te esetedben ,hogy nálad 2 mütét volt, ezáltal lehet  jobban igénybe vette a szervezetedet a dolog ,meghát 2 sebed is lett,de ha télleg fájdalom  nem jelentkezik akkor azmár jó,az a néhai huzodó érzés meg azért kibirható gondolom,

 

Előzmény: landsmann (368)
landsmann Creative Commons License 2008.08.24 0 0 368

Köszönöm az elismerést, de semmi extra dolgot nem írtam, csupán a tapasztalataimat. Eleve úgy mentem  a kórházba, hogy megírom a történetet, legyen az pozitív vagy negatív élménnyel tűzdelve és felteszem a netre. Fel is készültem rá, vittem magammal egy kockás füzetet. Még most is megvan, így 3 év távlatából. No nem azért, mert szükség van rá, csak nem dobtam ki. Sok üres lap van még benne. Azon kívül egyébként bármikor szükség lehet még rá. :(

Most, így 3 év után is néha azért érzem, hogy ott belém lett piszkálva. Nyilván nem múlt el nyom nélkül, hiszen az addigi rend meg lett bolygatva odabent. Egyáltalán nem mondom hogy fáj, mert akkor hazudnék, csupán érzem, hogy ott vagdostak. Leginkább az időjárásnak tudom be, vagy annak, hogy ha néha egy kicsit jobban megerőltetem magam, akkor pár napig enyhén húzódó érzést tapastalok időnként. De azt sem folyamatosan.

Mindezekkel együtt semmi bajom a műtétekkel, teljesen rendben van. A nyoma sem nagyon látszik, szinte észrevétlenné vált az elmúlt évek során. Mondjuk azért az is sokat számít, hogy a sebész miylen munkát végez. Mert nem mindegy, hogy a sebszéleket szépen összeillesztve varrja össze, vagy csak úgy kutyafuttába, aztán a seb úgy néz ki, mint akit jól szájba vertek. :)

Előzmény: qwerst123 (366)
qwerst123 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 367
bocsi!:) LANDSMANN
qwerst123 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 366

sziasztok!

 

sajnos én is "klubtag" lettem.. 2napja mütötek  lágyéksérvel  lichtenstein módszer szerit.. nálam a seb 7cm!

altatásban kértem én is, bár nem gondoltam volna hogy az altatás ennyire komoly dolog...nálam egy kis torokfájás felis lépett emiatt..az elsönap háát eléggé megterhelö a sebfájdalom miatt.. ,de másnap már  erölködve is de szépen tudtam már járni és, mostmár itthon vagyok,pedig én is sima mezei korházban  mentem mütétre ,huszár doktoúr nagyon korrekt volt ,s a növérek is egy szavam nem lehetet..(20éves vagyok)!

Jó azért ,hogy van egy ilyen forum,és köszönet landsamnak az oldalán leirt részletes tájékoztatásért ,sokat segitett! mégeccer kössz landsam...:D

akinek sérve van csak ajánlani tudom ,hogy csináltassa meg..nekem lehet már kiskorom óta ,vagy velem született lehetet..mütét elött már a zacsiban  volt érzékelhetö,de semmi fájdalmam nem volt ezmiatt csak zavart..

egyelöre még pihengetek ,de a javulás  márt egyre jobb

landsmann Creative Commons License 2008.07.29 0 0 365

Hú, az a 17 centi nem piskóta. Nekem viccesen azt mondta valaki annak idején, a vágás mérete attól függ, mekkora a sebész keze. :) Azért nekem a két műtét vágási sebe együttvéve sem sokkal volt nagyobb mint neked egy. (2x10,5 cm)

Ami a hálapénzt illeti, én a legeslegvégén adtam a dokinak, amikor a másopdik műtét után mentem varrat szedésre. Ennek ellenére én teljesen elégedett voltam az ellátással, pedig egy sima mezei megyei kórházban voltam, mindenféle protekció nélkül.

Előzmény: Spygi (364)
Spygi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 364
Sziasztok! Engem 4 napja műtöttek bal oldali lágyéksérvvel. Hááááát...... nem is tom mit mondjak, nem a legkellemesebb, de azért ki lehet bírni. Engem a régimódi módszerrel műtöttek, -mert azt ajánlotta a sebész- háló beültetéssel. Úgyhogy a vágás hosszánál még én is meglepődtem, van vagy 17cm.
Ja, meg persze a magyar egészségügy hajtómotorján is kicsit kiakadtam. Hogy lehet az, hogy manapság már alig találni olyan orvost, aki nem csak a pénzt látja a betegben? Mivel először volt alkalmam megismerkedni egy kórházzal, mint bentlakó, elég mérvadó volt az első benyomás. Az egyik percben még flegma, a "másikban" már majdnem kenyérre lehet kenni. Rohadt egy valami ez a hálapénz dolog. Mert ha legalább az lenne aminek hívják....... de nem!!!! Lassan "elvárt orvostámogatásnak" is nevezhetnénk. Pedig nagyon úgy indultam a kórházba, pár napja, hogy az összes hozzátartozóm lelkére kötöttem, hogy NE merjen adni egy fillért se a dokinak, hisz csak rutin műtétről van szó. De anélkül nem mennek a dolgok sajnos. :-/
Persze ez lehet, hogy csak velem fordult elő, de nagyon bánt a dolog.
Te se, én se kapok külön "juttatást" azért, mert az általam választott munkát jól végzem. Da hát ez van.
Naszóval: akik még csak most kerülnek sorra lágyéksérv műtétre, ne aggódjanak, nem annyira vészes, max. az első 2-3 nap. Azután már rohamos javulás..... :-)
Üdv. mindenkinek Spygi
Garmo Creative Commons License 2008.06.13 0 0 363
Most hívtam fel az orvosomat aki anno műtött, és megnyugtatott, hogy ha nem ömlött ki a belem újból, akkor csak meghúzódott, és ilyenkor kímélni, esetleg borogatni kell. Aszonta, hogy bele kell törődni, hogy az egy heg, és mindigis az marad. "Rosszúl" összefort idegek okozhatnak fájdalmat 20 év múltán is.....Kicsit most megnyugodtam...
Garmo Creative Commons License 2008.06.13 0 0 362
Jahh... Még csak annyit, hogy puklit, vagy ilyesmit nem látok, max. azt a minimális boltozatot, ami már a műtét óta ott van, nekem legalábbis a műtét után nem lett szimetrikus a hasfal, azaz látszik egy picit, hogy ott volt valami. Egyébként nekem a 10 cm-es vágásom annyira elhalványodott, hogy tényleg csak ha az ember jó közelről megvizsgálja, akkor látja, hogy ott műtéti heg van.
Garmo Creative Commons License 2008.06.13 0 0 361
Sziasztok! Nekem kb. 10 évvel ezelőtt volt baloldali lágyéksérv-műtétem, a régi, hagyomásnyos módszerrel(kb.10cm-es a vágásom). A kórterembe ahhol feküdtem, egy 50 körüli fazon feküdt mellettem, és már a 3. sérműtétjén esett át(az egyik oldalon kiújult neki...logikus, hiszen az embernek csak két lágyéka van:-)). Akkor én nagyon besz..tam, hogy mi lesz, ha majd egyszer nekem is kiújul, de a doki megnyugtatott, hogy ne izguljak, ami sérvet ő műt, az soha sem fog kitüremkedni újból. Azomban kb. 3-4 hete egy teremfocizás alkalmával egy hirtelen irányváltoztatás erős nyilaló érzéssel járt. Azóta is érzékeny, a vágás felső, azaz a hastól induló része(természetesen nem a bőrön lévő vágásról, hanem a belső forradásról beszélek), főleg, ha hirtelen mozdulok. Ha kitapintom, akkor a belső vágás, mintha kicsit be lenne dagadva, és ha megnyomom, fáj. Kérdésem az lenne(ha egyáltalán van valakinek ilyen tapasztalata), hogy a belső seb meg tud e rándulni, sérülni, hogy hetegik fájjon...vagy "nehogyisten" kiújulni készül a sérvem???
zozocam Creative Commons License 2008.06.12 0 0 360

Nekem volt ilyesmi fájdalmam, azt mondták ez megesik és majd elmúlik.

El is múlt... tuti a műtéttől van, ne aggódj.

Előzmény: warez2 (359)
warez2 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 359

Köszi a választ!

 

Remélem,hogy csak az operáció miatt van.

Előzmény: landsmann (358)
landsmann Creative Commons License 2008.06.10 0 0 358
Én nem emlékszek ilyenre, pedig 3 hónap különbséggel mindkét oldalon műtöttek.
Előzmény: warez2 (357)
warez2 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 357
Két hete volt baloldali lágyéksérv műtétem, hagyományos módon, háló beültetéssel. Néhány napja a bal herém tapintáskor fájdalmas. Normális ez? Másnak is voltak hasonló tünetei?
TriplAAA Creative Commons License 2008.06.09 0 0 356
Sziasztok!

Mint egykori "sorstársatok", kötelességemnek érzem saját tapasztalataimat megosztani veletek.

A sérvem kb. 3 éve keletkezett, túlzásba vitt kondizás majd egy sikeres "túlemelés" eredményeként. Először nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki, de az évek során egyre fájdalmasabban jelentkezett, majd jól látható és tapintható dudorként növekedett, és keserítette meg mindennapjaimat. Aki ezt olvassa, és sérve előrehaladott állapotban van, tudja miről beszélek. Félelem a kizáródástól, állandó kényszerképzetek további betegségekről, esetleges szövődményekről.

Már jóval előbb "belevágtam volna" a műtétbe, de a körzeti dokival való konzultáció után totál sötéten láttam a jövőt. Kettő-három hónapos előjegyzések, altatás, vagy epidurális érzéstelenítés. Nameg ott a laparoszkópos lehetőség is a maga lehetséges kockázataival.
Kettő ismerősömet is műtötték már "hagyományos" kórházi módon, s egyikük sem nyilatkozott túl pozitív hangvételben. Egyikük 7, másikuk 9 napot töltött kórházban, az emelés és egyéb fizikai munkák során még hónapok múlva is érezhető fájdalmaik jelentkeztek a műtéti területen. Ezek beszámolók meghallgatása után, a neten kezdtem lehetőségek után kutatni.

És találtam is, :Petyus: által említett helyet. (miniplasztika)

Jelezném, semmi közöm a helyhez, mindezt nem is reklámként írom, de...
A helyről, az emberekről, és magáról a műtétről is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Minden a megbeszéltek szerint zajlik, mindenről egyértelmű és pontos tájékoztatást nyújtanak, maximális figyelmet kap a páciens.

(Mivel már "volt szerencsém" állami kórházban tartózkodni több hetes időszakokat is, ezért van összehasonlítási alapom.)


A műtét három hete történt, a seb hihetetlenül pici, már most alig észlelhető. Sem a műtét során, sem azóta fájdalom vagy egyéb kellemetlenség nem jelentkezett.

Szinte újjászülettem!


Szép napot és egészséget kívánok nektek!




landsmann Creative Commons License 2008.06.06 0 0 355
A vakbél az tényleg jobb oldalon van, viszont az nem dudorodik ki. Nomeg sokkal intenzívebb fájdalommal jár. Talán még lázzal és hányingerrel is. Szerintem menj el orvoshoz.
Deniel9 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 354
lehet vakbél? most mar nem faj ha köhögök se most inkabb a jobb herémbe érzek vmi tompa vmit áhh istenem ..
landsmann Creative Commons License 2008.06.06 0 0 353

Körülbelül ott vannak a légyéksérvek, ahol pirossal bejelöltem.

Előzmény: Deniel9 (352)
Deniel9 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 352
http://img181.imageshack.us/img181/2739/bodyef1.gif

erre gondolsz?
me en itt latok vmit de csak egy nagyon hangyányival nagyobb mint a masik oldali ien türemkedésem!
landsmann Creative Commons License 2008.06.06 0 0 351

A sérv helyét  akövetkezőképpen tudod meg. Ha ülsz, akkor a combhajlattól pár centire (jobb oldali esetén) kicsit balra olyan 45 fokos szögben megtalálod. Ha megvan ez a pont és felállsz, akkor sérv esetén ott kell lennie egy kis kidudorodásnak. Ha a hátadra fekszek, akkor meg teljesen eltűnik. A kis dudorra ha rátezsed a kezed és köhögsz, akkor a kezeddel érezni kell, hogy a kis dudor megfeszül, kifelé türemkedik. Ha nem ott van, vagy nem mutatja ezeket a tüneteket, valószínűleg nem lágyéksérved van.

Ha mégis sérv, akkor a műtéten jobb minél előbb túllenni, mert nem fog meggyógyulni, sőt egyre nagyobb lesz és egyre inkább fájni fog. MIvel még gyúrsz is, így ez esetben a kizáródás veszélye is nagyobb, ami viszont már életveszélyes állapot lehet.

Én azt javaslom, ha a tünetek alapján úgy gondolod, hogy sérv, akkor mindenképpen és minél előbb menje el az orvoshoz. (persze el lehet évekig is húzni, de egyre többször okoz kelelmetlenséget, fájdalmat. Még az egyszerű lehajlás, legugolás is problémás lesz)

Ha meg nem sérv, akkor azért menj el az orvoshoz, mert ki tudja mi lehet az.

Azt majd az orvos m,ondja meg, hogy mikortól lehet emelgetni. De egy pár hétig biztos nem, utána is csak fokozatosan. De ha túlzásba viszed, azt úgyis érezni fogod, mert akkor utána fáj egy kicsit.

Előzmény: Deniel9 (350)
Deniel9 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 350
Sziasztok..

hát sajnos ide kell irnom .. elég nagy hipo vagyok de attól tartok sajnos nalam is gond lesz.. én 18éves vagyok és rendszeresen kondizok.. 2napja is egy yót gyurtam.. és mos t ha lépek a jobb oldalon az agyékomba ahogy ott feszül az izom vagy vmi más.. egy ien tompa fájdalom van... gondoltam én már hererákra meg minden másra .. kérek olyanokat akik ebbe tapasztaltak h mit tegyek? igy ha a tukorbe megnézem talán egy nagyon minimalis elváltozást látok a jobb oldalon a hasizom széle fele kb.. és akkor érzek tompa fajdalmat ha köhögök vagy ha sétálok.. ha ez sérv akkor mennyi idő mulva menjek orvoshoz ha pedig nem az mikor kellenne elmulnia? és ha egy ilyen sérvvel mütenek mennyi ideig nem lehet emelni meg ilyesmi?
köszönöm aki tud segiteni!
vectra12 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 349
na tegnap voltam dokinál! kiderült h nem sérv hanem vmi mononukleózis!!!a nyaki és lágyéki nyirokcsomók duzzadtak, torok csúnya, tüszös mandulagyulladás lázam is van 37,1!mellkasröntgen OK, vizelet OK, a vérkép ezt a mononukleózist támasztja alá, de elküldtek még a lászló kórházba h ott is vizsgáljanak meg!Volt már vkinek ilyen mononukleózis?
zozocam Creative Commons License 2008.05.27 0 0 348

Én nem vártam egy percet sem. Gyakorlatilag nálam sem lehetett érezni egy minimális, fél körömnyi duzzanat volt.  És azt sem mondanám, hogy fájt, inkább néha kellemetlen volt.

Amint észleltem és rájöttem, hogy valószínűleg sérv azonnal elmentem orvoshoz.

Ne várj vele, tuti rosszabb lesz.  Ez nem nátha vagy izomláz.

Előzmény: vectra12 (347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!