Keresés

Részletes keresés

MacPet Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74287

Én nem mostam meg.

Előzmény: rovirágomba (74285)
rovirágomba Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74286

az nagyon jó évjárat volt, kiváló nullás lisztillat, lekerekített savak...

Előzmény: shuffle (74284)
rovirágomba Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74285

idén sok trombitag. volt a Mecsekben. Ti megmossátok szárítás előtt?

shuffle Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74284

A májusi pereszkét 1947-ben a franciák megválasztották a legízletesebb földfeletti gombának.

Hát, mindig is gyanúsak voltak. :D

Előzmény: Keszra (74280)
Jesu Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74283

Kifelejtettem:

- Majdnem fél kilós csirkemell volt, 4 főre elég bőven így.

- Lehet tejszínnel is, ki hogy szereti, nekem az most nem volt itthon.

Előzmény: Jesu (74282)
Jesu Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74282

B.U.É.K minden gombásznak! :)

 

Mai ebédem: Trombitagombás csirke ragu.

- 2 marék szárított gombát beáztattam 1 órára.

- Vajon megpirítottam a csíkokra vágott csirkét, majd félretettem.

- Serpenyőben a lecsöpögtetés, finom kinyomkodás után a maradék vajon megpirítottam a gombát, közben 1-2 evőkanál liszttel megszórtam.

- Hozzáadtam egy nagy tejföl felét, elkevertem, majd a gomba áztató lével lassan öntögettem fel fözés közben, hogy ne legyen csomós (nem öntöttem rá mind!)

- Hozzákevertem az előzőleg megpirított csirkét, csipetnyi fehérborsot, 2kk porított gyömbért, sót kapott a végén.

- Kb. 4-5 percig együtt rotyogtattam finoman.

- Rízzsel, fehérboral tálaltam.

 

Nem lett rossz! Jó étvágyat nektek is hozzá!

 

103,4 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74281

Igen azt láttam.A többit meg nagy titokban fényképezted, és szedted fel. :))

Előzmény: Shroomer (74263)
Keszra Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74280

Gombákásványi anyag  és kalóriatartalma:

 

http://www.gourmandnet.hu/konyha/list.php?tpl=product&id=7

Előzmény: .ZsL. (74279)
.ZsL. Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74279

Ezt talán egy gasztrointesztinológus szakembernek kellene kiderítenie. Mármint annak függvényében, hogy a különféle ízlésű gombászok húsának és belsőségeinek elfogyasztása után a medvék emésztőrendszere mely italok gyógyhatása révén károsodik kevésbé. Közismert, hogy a gombászok ízlése eltérő: van, aki a császárgalócát szereti (és amilyen mázlista, meg is találja, aztán még képes elfogyasztani is); van, aki a szegfűgombáért van oda, más meg a sárga géváért, vagy épp a kucsmáért, laskáért, lilatönkűért... Ez nyílván eltérő ásványianyag- és nyomelem-feldúsulást okoz a gombászok szervezetében, ami eltérő módon hat a medvék szervezetének elsavasodására.

Előzmény: magyar bucó (74275)
vica46 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74278

Én is ezért kérdeztem mert üzletnek tartom minta cseppkőgomba=sungomba

Előzmény: magyar bucó (74273)
lilapereszke Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74277

Ó, hát aki gombával allegórizál az már profi, nem is amatőr :-)))

Előzmény: vizus (74258)
.ZsL. Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74276

Erről jut eszembe: volt már valahol igazi gombász-szilveszter? Úgy értem, hogy erdőben, éjféli pezsgőzéssel, gombás virslivel?

Előzmény: .ZsL. (74274)
magyar bucó Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74275

Nade milyen legyen az a pezsgő? Száraz? Nedves? Édes? Rozé?

Előzmény: .ZsL. (74274)
.ZsL. Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74274

Megkérdeztem egy italozásban profi (legalábbis nagyon járatos) ismerősömet, és azt üzente, hogy a gombászhúshoz egyértelműen pezsgő való a medvéknek, főleg, ha szilveszter éjfélkor amúgy is pezsgőt bont a gombász az erdőben, az aznapi sikeres zsákmány örömére...

Előzmény: magyar bucó (74249)
magyar bucó Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74273

Olvasd el a belinkelt cikket. Üzlet...

Előzmény: vica46 (74272)
vica46 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74272

Csakhogy nekem mióta az eszemet tudom mindig volt a környezetemben, és semmi különbséget nem találok a drága pénzen vett állitólag nem mérgező, árudákban árusitott ás a nálunk vadon termők között.

Előzmény: magyar bucó (74270)
magyar bucó Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74271
Előzmény: magyar bucó (74270)
magyar bucó Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74270

Nagyon mérgező nem lehet, ha divatos lett. :)

Előzmény: vica46 (74266)
magyar bucó Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74269

Nálunk a Lycium barbarum honos. 

"Wolfberry, commercially called goji berry, is the common name for the fruit of two very closely related species:Lycium barbarum and L. chinense"

Előzmény: vica46 (74265)
Shroomer Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74268

Igen, a telefonos terepfelderítés költséghatékonyabb és időtakarékosabb megoldás, mint a benzines, úgyhogy ha van kontakt, akkor ki kell használni a lehetőségeket...  :O)

Előzmény: Törölt nick (74264)
beetee Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74267

Ezt itt rögtön megmondják

 

Vagy a fagytűrősben is sokszor volt már téma.

Előzmény: vica46 (74265)
vica46 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74266

Ja és mérgező vagy nem

Előzmény: vica46 (74265)
vica46 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74265

Mi a vélemény?

Lycium cinennse,ördögcérna, Goji Berry ,farkasbogyó,

licium barbarum  ugyan az a növény?

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74264

Asztat a nagyot én is lefotóztam :)

 

Tavaly amúgy a környező dombvidéki erdők is nagyon jók voltak, arrafelé alig jutottam ki. Beszéltem helyi erőkkel, császárgalócából 3 megjelenési hullám is volt, július elején ez elsőből én csak pár db. tojást láttam. Építeni kell a hírkapcsolatot a helyiekkel idén :)

 

Előzmény: Shroomer (74263)
Shroomer Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74263

De, történetesen... Az szép kör volt, nem kellett ültetni hozzá, hogy látványos legyen. Az utolsó nagydarabot asszem láttad te is, az volt akkora méretű, hogy az egyébként nem apró tenyerem nem takarta be, tönkje is kis izmos tömzsi volt, gyönyörű példány. Idén volt szépen a Börzsönyben is, de a legszebbek Nebularis mátrai erdőfoltján (és máshol is azon a környéken, hasonló magasságban) nőttek.

Előzmény: 103,4 (74259)
Keszra Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74262

A Börzsöny és Photoshoppal készült:/

Előzmény: 103,4 (74259)
Keszra Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74261

Amelyik nem ehető:/

Előzmény: vismaior (74236)
Keszra Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74260

Egyetértve.

Előzmény: little_brunette (74220)
103,4 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74259

Az első képed nagyon "gáz". A többi sem semmi. Ugye ez nem a Mátra volt?

Előzmény: Shroomer (74245)
vizus Creative Commons License 2011.01.07 0 0 74258

Én csak arra lettem volna kíváncsi, van-e itt valaki, akinek nem jött volna le a hozzászólásból, hogy vizus szakspecialista botanikus, és amatőr gombász.

Amúgy a köztársasági elnöknek Babarczy Esztert topicról van szó. Róla nincs publikus véleményem mint közszereplőről, de sok egyéb nehézsorsú polgártárs között az ő életét is beleérző figyelemmel követem valamennyire, merthogy művészetpedagógus vagyok, tehát mintegy "utángyártója a problémás életeknek." :))

 

 

Előzmény: pauli-f (74238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!