Keresés

Részletes keresés

Agnes Riley Creative Commons License 2017.01.06 0 0 2962

Anyamnak van egy Saunier Duval cirko kombi keszulek. A vizkotol annyira eldugulnak a csovek, hogy most mar nem is ad meleg vizet. A csap szurojebol folyamatosan kell kiszedni a szemetet. Anyam azt mondja, hogy a cirko a hibas, mert a regi cirkoval nem volt gond, meg masnal is azt mondtak, hogy at kell mosni a rendszert. Evente at lehet mosatni, vagy venni kell ujat es akkor meg kemenyt es radiatort kell modositani.

 

Masnak is van ilyen problemaja?

 

Lehet, hogy itt kemenyebb a viz, mint mashol a varosban?

 

A Saunier Duval gepnek tudni kene ezt a problemat megoldani, vallalnia kene valakinek a felelosseget vagy a magan embernek kell a viz miniseget ellenorizni. 

 

Nem ebben az orszagban elek, ugyhogy lehet, hogy hulyeseget kerdezek, de szeretnek neki segiteni.

mynames Creative Commons License 2016.12.28 0 0 2961

Jó estét!

 

SD Renova Star kazán nem adott melegvizet, de fűtés volt. Rokon jött (víz-gáz szerelő már huszonx éve) szétkapta és mondta, hogy a víz rész hőcserélőjere teljesen beállat a vízkőtől. Mondtam , hogy tegye vissza legalább fűtés legyen. Vissza is rakta, kipróbáltuk mindenok, fűtés ment. Erre mára leállt, csak pirosat villog, újraindítás után is. Kicsit furcsa kattogó hang jött felülről, ezért a burkolatot levettem, de semmi rendellenességet nem találtam. Miután nem vagyok szerelő csak átnéztem, hogy látok -e valamit ami szemet szúr. Egy dolgot találtam, mégpedig, hogy a panel lehajtogatása miatt a termosztát bejövő kábele kicsúszott. Ezt a két vezetéket visszakötöttem, de nem tudom , hogy melyik hova való volt, csak arra hagyatkoztam, hogy kb. melyik szál merre hajlott. Sajnos ezután sem lett jó.

 

Annyi még , hogy a víz betáp a HMV-re eddig nyitva volt , de tegnap elzártuk. Ma újra kinyitottam ,de nem számított ez sem. 

 

Merre induljak el a hibakeresésben? 

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

Üdv:

mynames

Calcitos Creative Commons License 2016.12.28 0 0 2960

Talán itt is felrakom .

 

Üdv. !

Látom vannak itt kazánhoz értők. Hozzájuk lenne egy kérdésem. Van egy  úgy 6 éves C12  H típusú nyílt égésterű kazánom. Mostanában  kb. másfél hete leállogat..

 A digitális hőmérő ilyenkor a hőfok helyett  error - t ír ki.  Általában áramtalanitom, majd újra áram alá  és nagy nehezen újra indul.

  A hőcserélőből kijövő  melegvíz csövön /baloldalt / van két érzékelő is , az egyik valami hőlem szerűség, a másik pedig egy vékony műa. cső ami az elektromos dobozba megy.

 Anno 3,5 éve valami hasonló volt a baj, az akkori szerelő pillanatok alatt cserélt valamit azóta működik. még megjegyezte, hogy a védő ő mérséklet 68 fokra van beállítva. Valóban néha megjeleni  A P68 C jelzés. Esetleg tud valaki tanácsot adni. A szerelőm per pillanat nem elérhető, mással pedig nem kísérletezem.

 Főleg mert még megy a készülék csak nyögve - nyelösen.

nixon70 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 2959

Nem ártana egy móricka alaprajz, a radiátorok tényleges méretével.

Nyílászárók milyenek?

Előzmény: nixon70 (2958)
nixon70 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 2958

Hali!

Első körben megpróbálnám a felfűtési időt megnővelni 30-40 percre a következő módon:

-szobatermosztátot visszakötni

-szivattyú fordulatszámát minimumra tenni.

Előzmény: astreno (2956)
astreno Creative Commons License 2016.12.16 0 0 2957

Szerintem a manuális szellőztetés nem kivitelezhető olyan mértékben, hogy az segítsen. Mi résszellőzőket építettünk be. Nekünk megoldotta a problémát. Ha nem akarsz ilyeneket beépíteni, fordítsd 45°-os szögbe az ablakok kilincsét. A műanyag ablakok általában ilyenkor nem zárnak teljesen és tud szellőzni a lakás. Sajnos a hermetikus zárás a nyílászárók fejlesztése során rossz iránynak bizonyult.

Előzmény: Ist1_314 (2937)
astreno Creative Commons License 2016.12.16 0 0 2956

Sziasztok!

 

Lenne egy kérdésem, amit nem biztos, hogy a legjobb helyen teszek fel, de ha tudok jobbat, akkor linkeljétek be!

 

Szóval van egy turbós kombi-gázkazánunk, aminek az üzemével nincs is semmi gond, azt leszámítva, hogy csak éppen tudja felfűteni a lakást. Értsd: 20,5 fok fölé nem megy a hőmérséklet. A fali termosztátot már kikötöttem, direktbe van összekötve a vezérlővezeték. A lakás 39 m2, három oldalról szabad, másik három oldalról szomszédokkal határolt. Sehol nincs szigetelés, a fal anyaga tégra (60-as évekbeli emeletráépítés). A lakásba 4,5 kW-nyi radiátorteljesítmény van. Eddig 3,5 volt, most plusz egy kilowattot beépítettünk (nagyobb törölközőszárító és három soros radiátor), de ennek következtében sem (!) emelkedett a hőmérséklet. A lakás három résszellőzővel rendelkezik. A kazánunk: Sauner Duvel F24 (hőfokszabályzó nélküli verzió).

 

A kazán most úgy üzemel, hogy 8 prcig fűt, aztán 20 percig nem. Amikor kikapcsol a kezem éppen elbírja a cső hőjét (mérni sajnos nem tudtam), amikor visszakapcsol, akkor maximum langyosnak mondható. Kérdéseim a következők lennének:

 

1) Szerintetek elegendő a radiátorteljesítmény ekkora lakásba a fentebb írt körülményeket figyelembe véve?

 

2) Lehetséges-e az, hogy a kazánunk későn kapcsol vissza, hogy újra felfűtse a fűtéskörben lévő vizet?

     a) Ha igen, akkor hogyan tudom állítani a kazán termosztátjának kapcsolási hőmérsékleteit? Kijelző nincs, szabályzó kívül nincs... Elképzelhető, hogy a burkolat alatt van egy szabályozó tekerő valami? Vagy ezeket csak szakszervizes tudja állítani a megfelelő készülékkel?

 

A válaszokat előre is köszönöm!

 

 

Ilyen kazánunk van:

wartburg1963 Creative Commons License 2016.12.16 0 0 2955

Köszönöm a gyors választ!

Kissé megpucoltam a termoelemet. Az őrláng ugyan nem lett nagyobb, de ma éjjel nem aludt el.

A termoelem kívülről nem nagyon tetszik: lehet, hogy a külseje megsérült/leégett, s ez (is) a baj?

A gázszűrő kiszedéséhez 36-os kulcs kell? Vagy kacsafogó?

Érdemes a gázszűrő kiszedéssel/tisztítással illetve esetleg a termoelem cseréjével vesződni, vagy egyszerűbb megoldás egy korrekt gázszerelő?

Üdv!

 

Előzmény: sjohn (2954)
sjohn Creative Commons License 2016.12.15 0 0 2954

...lehet, hogy eldugult a gázszűrő...

Előzmény: wartburg1963 (2953)
wartburg1963 Creative Commons License 2016.12.15 0 0 2953

Kedves Topictársak,

 

tegnapi-mai jelenség a C24-es cirkónknál:

A megszokottnál jóval kisebb az őrláng, ezért már kétszer fordult elő, hogy elaludt, és természetesen a szivattyú üresen járt, ám a lakás hideg maradt.

Az őrláng kiszedhető csövét kifújtam (ezt egyébként a fűtési szezon előtt megtettem, tehát nem volt vészesen koszos a cső), a fúvóka szerintem szintén nem koszos.

Mi romlott el benne, lehet-e alkatrészcserével javítani, vagy mindenképp szerelő kell a dologhoz?

 

Köszönöm előre is!

balazs.robi aliasz Őrmi Creative Commons License 2016.12.04 0 0 2952

Segitséget kérnék.

Adott a képen látható nyilt égésterű cirkó

Melegviz engedésekor bekapcsol a láng, hallható a szikrázttató elektronika - fentröl a második led) (ha igy hivják) probálkozása, fellobban a láng fellvillan a felső led, majd elalszik és a felső két led kialszik. A viz továbbra is hideg.

A vizet nem zárom el, hanem folyamatosan folyik.

3-5 mp után megint gyujtási próbálkozás, kettes led fellvillan, majd begyullad és az első led is felvillan.

Ezután minden rendben van.

malvin82 Creative Commons License 2016.11.30 0 0 2951
Előzmény: malvin82 (2950)
malvin82 Creative Commons License 2016.11.30 0 0 2950

Köszönöm, igen az volt a hiba.

Előzmény: Törölt nick (2949)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.27 0 0 2949

dugult gázszürő

Előzmény: malvin82 (2948)
malvin82 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 2948

Üdv mindenkinek!

 

A következő problémára keresem a megoldást: a FÉG C24-es gázkazánunk nem üzemel telesen jól. Az őrláng rendesen ég, de az égéstér belobbantása(a termosztát bekapcsolásakor) elég esetleges. Van, hogy sikeres, van, hogy nem. Amit megfigyeltem, hogy a belobbantás pillanatában az őrláng lecsökken, visszahúzódik a csőbe. Egy lehelet, egy kézlegyintésnyi széláramlat már átviszi a lángot, de egyébként csak néha sikeres. Mi lehet az oka? Köszönettel: Malvin

aias Creative Commons License 2016.11.17 0 0 2947

Köszi.

Előzmény: nixon70 (2946)
nixon70 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 2946
Előzmény: aias (2945)
aias Creative Commons License 2016.11.16 0 0 2945

Sziasztok,

 

Van egy Junkers zw 20 cirkóm, hétvégén elkezdett hülye hangokat adni, egyértelmű, hogy levegős, a nyomásmutató fél báron. Töltöm fel vízzel, de  a nyomásmérő nem nagyon mozdult, pedig már a víz áramlás is megszűnt. A mutató meg se moccan. Ma vettem egy újat bele. Kiszedtem a régit, be az új. A régi továbbra is fél báron a szabad levegőn, az új nullán. Leveszem a flexi csövet akkor se jön a víz. A kazán most vígan megy, noha nulla a nyomás.

Jól sejtem, hogy a házban el van dugulva a manométer kiállása? Tisztított már valaki ilyet?

Svala Creative Commons License 2016.10.20 0 0 2944

Sziasztok!

 

Van egy Junkers Ceraclass Acu ZWSE 24-5 MFA típusú kombi cirkóm.
Kihívtam egy szerelőt tisztításra / karbantartásra, miután ez megtörtént észrevettük, hogy a kék led 4 villanással hibát jelez, a leírása szerint ez a nyomásszabáyozó-kapcsolóval függ össze.

Tegap még csak párszor csinálta, reset után délután egész végig nem. De ma már gyakrabban előjött a probléma (itthon dolgozom, ezért tudom közben figyelni). A szerelő, aki kint volt azt mondta, hogy csak tisztíthatja, de nem javíthatja (?? ezt nem is értem...) vegyem fel márkaszervízzel a kapcsolatot. De szerinte amíg működik, csak a led jelez, addig nem kell hozzányúlni.

Mennyire lehet nagy a baj? A fűtés és a meleg víz is működik egyenlőre, de lehet-e nagyobb gond, ha így használjuk a készüléket?

 

Illetve azt szeretném még megkérdezni, hogy egy ilyen általános karbantartásnak, amit a gázszerelők nyújtanak valóban van értelme? Sajnos már korábban is jártunk így, hogy a tisztítás után az elektronika meghülyült, akkor (egy másik szerelő volt) többször próbálta, de egyre rosszabb lett, végül már fűtés sem volt januárban... panelcsere lett a vége. Remélem erre most nem lesz szükség. :(

 

Köszi!

sjohn Creative Commons License 2016.10.19 0 0 2943

...nincs bekötve a termosztát...csal a termosztát vagy a hőmérő...

Előzmény: cyb6 (2942)
cyb6 Creative Commons License 2016.10.19 0 0 2942

beraktam 19-re sajnos le is engedte 19-re. aztán beindult feltolta 23-ra majd leállt. gondoltam ok, 1 perc múlva újraindult és fűtött tovább és ezt még egyszer eljátszotta. szal jókor indul be de aztán nem áll le akkor amikor kéne... valami ötlet? köszönöm a mostani válaszod is. 

Előzmény: nixon70 (2941)
nixon70 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 2941

Állítsd 18-ra.(lehet rossz helyen van a termosztát.)

Előzmény: cyb6 (2939)
nixon70 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 2940

Hány fokos a fűtővized?

Mennyi idő egy fűtési ciklus?

Mikor megy a kazán, milyen a lángképed?(akkor jó, ha 4-5 cm magas és nem sárga a teteje.)

Előzmény: cactusJack2 (2938)
cyb6 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 2939

Sziasztok,

 

Új albimban rági Junkers bojler ami a fűtést is intézi. 20-21-re állítottam be, de felfűti a lakást 24-re (egymás után többször is bekapcsol), majd nem fűt hosszabb ideig... 21 alá sztem megy, de a 24 tök bosszantó. Szerintetek mi a baj és hogy lehetne orvosolni? Előre is köszi.

 

cactusJack2 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 2938

Sziasztok,

 

Sziasztok,

Kérésem lenne: Vettünk egy házat Abony (Fejér) mellett és a fűtést szeretném átgondolni (gondoltatni) mert szerintem alul van méretezve. Sajnos az ügylettel belecsúsztunk a fűtési idénybe, tehát sürgős.

1+3félszoba (90m2), 10 db radiátor (ebből 5db 60x100as, a többi kisebb). A cirkó nyított rendszeren Fég18. 

Tudtok ajánlani valakit, vagy legalább tanácsot miket kell lépnem, hogy megbízható fűtésünk legyen.

Sajnos akiket megkerestem nem érnek rá :(

 

Köszönettel

J

Ist1_314 Creative Commons License 2016.10.12 0 0 2937

Rendben, majd igyekszem sokat, köszi!

Előzmény: sjohn (2936)
sjohn Creative Commons License 2016.10.08 0 0 2936

szellőztess, a műanyag ablak cuppanósan zár, nincs légcsere!

Előzmény: Ist1_314 (2935)
Ist1_314 Creative Commons License 2016.10.08 0 0 2935

Sziasztok!
Mostanában csináltattam radiátoros fűtést a lakásban (54nm) egy Fég ZCK 24HE kazánt tettek be, most hogy hidegebbre fordult az idő a műanyag ablakok alján vízpára jelent meg reggelre (mint eddig is a konvektornál és félek hogy penészesedni fog). A szobatermosztát nem kapcsolja be a kazánt mert így is 20 fok felett van a hőmérséklet, az lenne a kérdésem, hogy lehet érdemes lenne egy külső hőm.érzékelőt berakni, ahhoz viszonyítva melegítse a vizet? Ha igen, ehhez a típushoz milyet lehetne? A leírásában az van hogy el van látva a kazán szabályozóval csak az érzékelőt kell megvenni. Elképzelhető, hogy ezzel majd ki tudnám küszöbölni a penészesedést?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.

R.o.s.c.o. Creative Commons License 2016.10.02 0 0 2934

Köszönöm. Azzal kezdtem. De végül kiderült, hogy meghalt a keringető. Volt itthon egy évek óta nem használt Grundfos. Kitakarítottam, cseréltem. Tökéletes! :) Azért köszi!

Előzmény: sjohn (2926)
sjohn Creative Commons License 2016.10.01 0 0 2933

...vegyél újat?...:-)

Előzmény: Resolve (2932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!