Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 161
A fotó topicot illetően nem lehet egy állandó link-et szerepeltetni itt?

Ilyesmire gondoltál? tar.hu/bp22

Előzmény: villa (147)
villa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 160
Üdvözlet. A Duna teleppel kapxcsolatban Garbóczi-hoz kellene fordulni, de lehet, hogy a Tétény Promontor könyvben is van róla szó.

A sárga eső, az lokális dolog lehet, akár a vakolattal vagy más helyi por lecsapódásával kapcsolatban.

A Németh ház - Campona projekt úgy tűnik tavaszra tolódik, mármint a kezdés, de akkor meg nagy kapkodás lesz várhatóan, a többi közösségi ház átmeneti igénybevétele, alkalmassá tétele stb. ügyeiben. A szűk keresztmetszet pedig az iskola őszi tanévkezdése, bár a műveszeti iskola elketyeg a Rózsakertben és más helyeken pár hónapig - mondom én innen könnyen -.

A 9-es tömb jövő héten lesz terítéken - zárt ülésen - így csak annyit tudok, hogy bankoktól vannak finanszírozási konstrukcióra ajánlatok és a döntés után elkezdődhet az új tervezés - szabályozási tervet nem kell módosítani - és tavaszra talán ott is az építkezés, 2003-ra lehet belőle valami. Földszinten üzletek, alul garázs, az emeleten is üzletek, bankfiók, esetleg lakások és a tetőtérben is lakások, amik akár önkormányzatiak is lehetnek - nem szociálisak -. Ez az elmozdulás elindíthatná végre a belvárosi mozgásokat, a lepusztult terület - a Promontor étteremtől a piacig - rendbehozását.

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 159
Villa ismertetőjét jól egészítik ki Efreet nagyszerű fotói a Háros-szigetről. A fotós a leírás szerint nagyon jól fogta meg a hely szellemét: látszanak a természeti értékek, az a híres függőavar (vagy mi), a fákra felkúszó szőlőfélék, amelyek ilyenkor felfogják a lehulló faleveleket (érdemes lenne most egy újabb sorozatot lőni), és meglepően kedves hangulatú képeken utal a hajdani honvédségi jelenlét maradék nyomaira is. A Kraz-os képével szerintem pályázatot nyerhetne.

Nagyon drukkolok, hogy a honvédség levonulása után senki ne tehesse tönkre és ne magánosíthassa a Háros-szigetet. Köztulajdonban kellene maradnia, mint a Margit-sziget, csak sokkal komolyabb védelemmel.

Előzmény: villa (152)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 158
Tudja valaki a Dunatelep kialakulásának pontos történetét? Nekem csak feltételezéseim vannak. Azt hiszem, bizonyos feltételekkel árterületen is lehet hétvégi telket létesíteni, kiskertet művelni, viszont az állam nem szavatolja az ilyen területek védelmét az ár ellen. Lábon álló horgásztanyák, szerszámkamrák létesíthetők ilyen helyeken. Azt hiszem, kastély és vár nem építhető, és semmi olyan, ami a jeges ár levonulását gátolja.

Gondolom, a Dunatelep is ilyen bódételepnek indult, de az ínséges fővárosi lakáshelyzetben egyre többen szorultak arra, hogy ott lakjanak. A vityillók bővültek, komfortosodtak - nem valami városrendezési terv, hanem spontán növekedés által.

Azt nem tudom, mikor és hogyan nyilvánították hivatalosan is lakóterületté, ha egyáltalán. Soha ne legyen ez téma, de ha netán jönne egy nagy jeges ár és elvinné a Dunatelepet, azt hiszem sokan sírnának éppúgy, mint a legutóbbi tiszai árvizeknél, és mindannyian nagyon tanácstalanok lennénk. A tiszai eseteknél sokszor lehetett hallani olyan hangokat, amelyek magukat a településeket, a lakókat vádolták azért, hogy olyan helyre költöztek, amelynek a védelme nem volt megoldva. Szerintem ha érvényes rendezési terv alapján építkeztek, akkor a lakók és a települések nem hibáztathatók. Vajon egyéni vagy valamiféle közösségi biztosítás van a Dunatelep házaira árvízkár esetére?

Előzmény: ppapa (155)
ppapa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 157
Újabb híradás a Tóth József utcából:

A tegnapi hozzászólásomban említettem, hogy két nyers folt maradt az "Új Németh" homlokzatán. Ma próbáltam utánajárni a dolognak.
A házon serénykedő mesteremberek nem tudtak kielégítő magyarázatot adni a nyers részek titkára, de most alaposabban átnézve az épületet, egyre inkább az a meglátásom, hogy a kérdéses részeken a régihez hasonlatosan valamiféle manzárdtetős kiépítés lesz. Igaz, hogy különösebb funkció nélkül, de a régi ház hangulatához illően.
A mesteremberek azért se tudtak segíteni, mert más szakmák képviselői voltak. A belső szakipari munkákat végzik nagy ütemben, úgy hogy nagyon valószínű a közeli átadás.
A nyílászárok az épületen belül a helyükön vannak, a fűtéshálózat, víz-, villanyvezetés késznek tűnik, itt-ott még hegesztgetnek, a különféle falburkolatokat szerelik, a padlóburkolat viszont még hiányzik.
A belső falak világossárgára vannak festve, a nyílászárokon a sötétzöld dominál, nagyon csinos lesz az egész. Keresve valakit, aki pontos választ tudna adni az utcafrontos kérdésemre, bementem a nagyterembe is, az is (a padló kivételéve) már majdnem kész. Nagyon mutatós a terem tetőszerkezete, ugyanis az ácsszerkezet a szarufákon kívül hajópadló burkolatot kapott, az összekötő- és kitámasztó gerendák szabadon látszanak. Nagyon szép volt így a nyers fenyőfát látni, sajnos már elkezdték lefesteni és a szarufák ott is a sötétzöld, míg a hajópadlórészek szürkéskék színt kapnak. Nekem ugyan jobban tetszett volna valami barnás pácolás, de biztos az egész ház homogén színvilága volt a szempont, vagy talán színpadtechnikai oka van?
Ami a régi házból egyedül megmaradt, az a színpad. Az őrzi a régi idők emlékeit.

ppapa

Inner Circle Creative Commons License 2001.11.14 0 0 156
Valóban, mikor arra kószáltunk, emlékszem hogy a Nagytétényi Kastélymúzeumnál levő vasútitöltés-aluljáróban feltűnt, hogy szükség esetén lezárható. Jól láthatóak a vágatok az aluljáró falában, a víz felőli oldalon.
Előzmény: ppapa (155)
ppapa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 155
Szervusztok!

Villa Háros-szigeti helytörténetét olvasva eszembe jutott, hogy mintha az 1838-as dátumot örökítené meg az a tábla, amelyik a Kossuth Lajos utcában a pékség környékén valamelyik falon hirdeti a területet elöntő víz akkori magasságát. Meg fogom nézni.

Az árvizekkel kapcsolatban engem a Dunapart-fórumon fogott meg az a tény - amiről általában hajlamos megfeledkezni az ember - hogy a Dunának itt Pesten is van árvízvédelmi rendszere, itt mifelénk a vasúti töltés a törvény szerinti védelmi vonal. Ezért is van gond a Dunatelep említett, egy-két éve - valószínűleg az elmúlt évek nagy árvizei hatására - megszigorított építési tilalmával.
A vasúti töltés átjárói úgy voltak megépítve, hogy árvíz esetén keresztgerendákkal, illetve a közüket kitöltött homokzsáksorokkal mindig követni tudták a víz emelkedését. Gyerekkoromból emlékszem olyan árvizekre, amikor a Budafok-Belváros melletti (mostanra már beépített) átjárónál derékmagasságig állt a víz a gerendák és a homokzsáksorok túlsó oldalán.
A 6-os út megépítésével átkerült a de facto védelmi szerep a vasúti töltésről a 6-os útra és annak a szintje és szélessége is akadályozza szerintem a Dunapart élvezhetővé tételét a kispatak és a Vágóhíd utca között.

ppapa

Inner Circle Creative Commons License 2001.11.13 0 0 154
Nem kizárt persze, hogy a Kempelen árnyékában álló autókra az épület hasonlóan sárga faláról kerül valahogy a színezőanyag, akkor viszont milyen vakolat az, amiről tizenöt év után is leveri az eső a felső réteget, és milyen lehet ezt a leváló réteget belélegezni?
Előzmény: Inner Circle (153)
Inner Circle Creative Commons License 2001.11.13 0 0 153
Dőlt betűs szöveg előállítása: < i >dőltbetűsszöveg< /i >. Értelemszerűen a kacsacsőrök és az i közé nem kell szóköz.

Villa, te mint a természeti jelenségekhez konyító ember, mit gondolsz arról hogy néhanapján Tétényben sárga, földszerű anyaggal szennyezett eső esik? 20 év alatt Budafokon ilyet sose láttam, viszont hétfőn a Kempelen udvarán hagytam az autómat, ami néhány óra múlva úgy nézett ki, mintha lehányták volna. A helyiek szerint nem ez az első eset. Mi lehet ez?

Előzmény: villa (152)
villa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 152
No akkor egy kis Háros szigeti helytörténet - nem dőlt betűkkel -:

A Duna egykoron itt a hordalékának lerakásával három kis szigetet alkotott. A legnagyobb volt közülük a Háros-sziget (régebben Fácános-sziget, Csőt-sziget), a Hunyadi-sziget (régebben Mészáros-sziget) és a Kis-Háros-sziget, ez a legutóbbi a legfiatalabb, kora alig több mint száz év.
A tatárjárás után 1264-ben IV.Béla a Háros-szigeten (akkor Csőt-sziget) az aszkétikus premontrei szerzetesek számára monostort alapított. A monostort és a birtokait 1482-ben Mátyás király a Pálos rendnek adományozta. A szerzetesek többek között szőlőműveléssel foglalkoztak hasonlóan a budai oldalon fekvő Csőt falu lakóihoz. Feltehetően a szőlőkultúra elvadulásának is köszönhető a sziget mai különleges növényvilágának kialakulása. A monostort a török időkben elpusztították, ez a későbbiek folyamán sem éledt újjá soha. A monostornak még nyomai sem maradtak fenn.
A sziget az 1838. évi nagy árvíz következtében elpusztult Al- és Felháros Csepel-szigeti községről kapta mai nevét. Régebben közigazgatásilag Szigetszentmiklóshoz tartozott és ekkor Fácános-szigetnek nevezték. A nagy árvizet követő folyószabályozások során 1911-ben a Kis-Duna felőli oldalon feltöltötték a Hunyadi- és Háros-sziget felőli szakaszt, ekkor alakult félszigetté. A partvonalakat is jelentősen megváltoztatták, a zátonyokat megszüntették, a partvonalakat kiegyenesítették és partvédő műveket építettek. Ekkor csatolták a területet Budafokhoz. Az 1920-as években hajógyár létesítésébe kezdtek, ezt azonban az időközben kibontakozó gazdasági válság meghiúsította.
1928-ban került a honvédség kezelésébe és azóta is a honvédség a kezelője, ill. a védetté nyilvánítást követően a védett területen a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság gyakorolja a kezelői jogokat. A területen a háború alatt - majd azt követően is - katonai raktár működött. Néhány évig műszaki kiképző bázis is volt itt. Az 50-es években az erdő nagy részét kivágták és az így keletkezett tisztásokon juhokat legeltettek.
A 60-as években a sziget déli részén üdülőtelepet terveztek, ennek nyoma a ma is meglévő betonkerítés, a terv kivitelezését azonban az áradások és más tényezők végül meghiúsították.
A védelemre tervezett területen van a Honvéd Horgászegyesület saját erőből épített horgásztanyája, valamint a tagok által létesített épületek találhatók. Ezek további sorsáról, a védelem megvalósulása után kell dönteni. Ezeket kívánatos lenne lebontani. A védett területen még a honvédségi kezelés idejéből fennmaradt egy betonelemekből épített kerítés, amely keresztirányban szeli át a szigetet. Ez természetvédelmi szempontból felesleges, sőt káros is, ennek mintegy kétötödnyi szakaszát a honvédség már elbontotta, a további szakasz elbontása a Nemzeti Park feladata lesz.

Ennyi a máig vezető történet, folytatása kcisit rajtunk is múlik - persze a természeten is, hiszen itt elég sajátos társulások vannak, elsősorban a fákra felfutó, és a földet is beborító szőlőfélék miatt, amelyek egyes vélemények szerint az erdős területek összeomlását erdményezik, de utána jöhet a nagy megújulás.

villa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 151
Én meg javaslom hagyjuk ezt az egész topic témát és ne magunkkal, még kevésbé másokkal foglalkozzunk.
Amúgy szívesen hozok aktuális témákat, mégoly kellemetleneket is - 9-es tömb, költségvetés, testületi anyagok egyike másika stb.-
A linknél én a másik, Budafok - képek topic-ra gondoltam.
Előzmény: Zugi (150)
Zugi Creative Commons License 2001.11.13 0 0 150
Topictársak!

Szerintem hagyjuk ezt a két topic összevetése témát. Nincs értelme. Ha 1 év alatt nem változott az illető, majd most fog? Kell ennek a topicnak is ilyen továbbra is magas szinvonalú, és teljesen egészséges elmére utaló beírás? Maradjunk a kerületi dolgoknál, ahogy eddig olyan jól sikerült itt a témaválasztás, a "valódi kerületi" topicot meg használják ők egészséggel a jól ismert célra. Engem nem érdekelnek ezek az emberek odaát. A "tiszta szívből sok sikert" kívánalmaikat is tartsák meg maguknak, jól tudjuk mindannyian miképpen értik valójában, nem kell naívkodnunk.
Tehát maradjunk mi csak itt és folytassuk továbbra is az udvarlást az önkormányzatnak, legyünk elégedettek a kormánypártoktól kapott sok pénzzel, amivel minket lefizettek, és hagyjuk rájuk az irígykedést, hogy ők ebből a jó buliból mind kimaradnak.
Csak ennyit szerettem volna e témában hozzáfűzni.
Üdv:
Zugi

Előzmény: Törölt nick (146)
ZsombiGy Creative Commons License 2001.11.13 0 0 149
Sziasztok!

Villa!
Gondolom csak annyi a jelentősége, hogy egy -reményeim szerint - nagyon használható adatbázissal, sok érdekességgel, és forumokkal és mindez on line. Úgy gondolom, hogy nekünk interntezőknek fontos lehet a látókör szélesítéséhez.

Üdv

Zsombi

Előzmény: villa (120)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.13 0 0 148
Amíg jobbat nem találunk, állandó linkként használható a

kep.tar.hu/bp22,

ami egy új fotógaléria címe. Egyelőre egyetlen albumban egyetlen remek kép van benne (legalábbis nekem az eddigeiek közül legkedvesebb), lassan átkerül bele a többi is, meg az újak. Ha valakinek töltenivalója van, elkéri tőlem a password-öt és csinálhatja. Ha valaki vállalkozik a gondozásra, átadom örökbe, mert én elkötelezettséget nem vállalok és igéreteket nem teszek. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek közzétenni valója van, azt nem tudom megígérni, hogy ebbe a galériába megadott időn belül felteszem, ugyanis nem mindig érem el a tar.hu-t.

Előzmény: villa (147)
villa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 147
Üdvözlet - minden kivácsinak is -. Slr jellemzése nagyon pontos volt. Köszönjük a jókívánságokat, meg a tüskéket, mi az eddigi tapasztalatokat is figyelembe véve egy ilyen topicot szeretnénk.

Más: holnap lesz a Nemzeti Parknál a Tétényi fennsík tárgyalása - országos védettség ügyében -, a kritikus a törökbálinti terület, ahol a tulajdonosok ellenállnak - de a több ezer henye boroszlánt nem lehet letagadni -.

Itt van nálam a Háros-sziget kezelési terve, abból majd behozok néhány részletet, így a helytörténet szempontjából érdekeset. (majd mondjátok meg, hogy kell a dőlt betűset itt is megjeleníteni, hogy konzisztens legyek).

Átküldöm a Duna fórum beszámolóját zuginak ill. a Háros anyagot is.

A fotó topicot illetően nem lehet egy állandó link-et szerepeltetni itt?

Zsombi, reggel megnéztem a Háros utca elejét, ott felfelé van megállni tilos tábla, ezzel együtt nagy a rendetlenség a Hollós előtt.

A gázgyári iszap-massza fórumot halasztjuk tél végére, tavaszra, amikor már lesz mit, újabbat megtárgyalni - bár az meg félő, hogy túlpolitizált időszak lesz -.

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.13 0 0 146
Sziasztok!
Csak jelezném, hogy a harcos támadás és a dolgok objektív megismerésére törekvés itt felállított ellentéte szokásos ügyetlen csúsztatás és finom öntömjénezés olvasótársunk részéről. Pontosan az ilyen megoldások miatt nem láttam szívesen slr-t a "valódi" kerületi topikban. Bár sokkal inkább szerettem az ő beírásait mint azokét a pártpolitikusokét, akik a pártatlanság látszatával éltek, miközben folyamatosan szúrkáltak s közben meg kívántak vásárolni egyes topiktagokat az önkormányzat számára, ebben vitték a prímet...

Viszont nagyon örülök, hogy van ez a topik, és tényleg, tiszta szívből sok sikert kívánok nektek. Az, hogy vagytok, sok mindent lehetővé tesz. Például azt, hogy így legalább egyes figurák nem a miénket teszik harci tereppé. Én csak azt fájlalom, hogy ez nem előbb történt meg, kevesebb anyázás, vita lett volna így.
Azért is jó ez így, mert az emberek választhatnak: egy, a valós problémákat elkerülő, az önkormányzatnak udvarló, elanekdotázgató, cikkeket idézgető topikot olvasnak, vagy olyat, amelyik minden ilyen funkciót ellát, s emellett valós problémákra hívja fel a figyelmet.

Végül: jelzem, a nevemhez méltóan minden alkalommal jelentkezni fogok, amikor a falra festenek:))

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.13 0 0 145
Szervusz O+A, dehogy zavarsz. Hozzászólásod mintha némi félreértésre utalna. Az a tény, hogy elindult ez a topic, nem azt jelenti, hogy ellenséges szekértáborokba tömörültünk és mostantól a barikád két oldalán állunk. Aki ezt gondolja vagy hirdeti, az erős tévedésben van. Azt hiszem, mindannyian örömmel és tisztelettel tekintünk mindazokra, akik a "Budafokiak, tétényiek ide!" topicban egy csomó közérdekű témát felszínre hoztak, rengeteg ismeretet átadtak, igényt teremtettek az ilyenfajta internetes tájékozódásra és önkifejezésre.

Ez a topic nem pártoskodásból, vagy a feszültségek további élezése céljából jött létre. Éppen ellenkezőleg. A "Budafokiak, tétényiek ide" topic gazdája és követői - akiket hangsúlyozom, mindannyian elismerünk mindazért a jóért, amit összehoztak - bevallottan a harcos ellenállás, az irodalmi alapokon nyugvó kipellengérezés, a párbaj hívei. Hevesen támadnak szerintük bírálni való embereket, jelenségeket. Ez rendben is lenne, csak sajnos a bíráltak szinte soha nem jelentek meg, az egyszerű, tájékozatlan olvasónak nem volt meg a lehetősége, hogy a másik oldalról is megvizsgálja a dolgokat.

Azt hiszem, többnyire azok jöttek ide, akiket inkább a kíváncsiság, a sok mindent megismerni vágyás és nem annyira a harci szellem hajt. A magam részéről nem ítélem el a harcos kiállást dolgok mellett, csak nem gondolom, hogy nekem elég ismeretem van ahhoz, hogy egyik vagy másik párt mellett én magam kiálljak vagy halált megvető biztonsággal állást foglaljak. Fenntartom magamnak a kételkedés jogát, és szeretném megismerni mindenkinek a véleményét.

Remélem, belátod, hogy nem két ellenséges tábor kialakulásáról van szó, csak arról, hogy olyanok is részt vehessenek kerületi témák megvitatásában, akiket az ottani harcos állásfoglalások riasztanak, vagy még nem tudnak, nem akarnak állást foglalni. Símán csak meg szeretnék ismerni a dolgokat egy olyan közegben, ahová bárki nyugodtan benyithat anélkül, hogy mindjárt birkóznia kellene. Azt hiszem, ilyen módon is lehet tenni ezt-azt a kerületért. Nem látom okát, hogy valaki miért ne írhatna nyugodtan itt is, ott is. Csak kevés kivétel van - mint én -, akit a másik topic gazdája kifejezetten nem szívesen látna, személyes okból. Van ilyen, és ez tiszteletben is tartható, viszont az ilyen problémáknak nem szabad kihatnia a többi békés olvasóra, fórumtársra.

Előzmény: O+A (142)
ppapa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 144
Kedves pampalíni!

Most vettem észre, ahogy szemezgettem az elmúlt nap terméséből, hogy nem is köszöntöttünk első beírásod alkalmából. De ilyet!!

Légy üdvözölve körünkben!

Érdekes, mintha már olvastam volna valahol a neten a neved. Vagy tévednék?

Üdvözöl: ppapa

Előzmény: pampalíni (121)
ppapa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 143
Kedves O+A!

Megtisztelő a látogatásod. Nagyon köszönjük.

Üdv: ppapa

Előzmény: O+A (142)
O+A Creative Commons License 2001.11.13 0 0 142
Üdv mindenkinek.

Csak annyit zavarnék, hogy sok sikert kívánjak nektek. Mind itt a topicban, mind a munkátokban és a magánéletetekben. Nem akarok itt zavarni, de úgy gondolom, hogy ennyi együttlét után ez a minimum, amit én meg is teszek.
Remélem, egyszer még azért majd valamikor összefutunk az életben, s akkor majd csak mosolygunk az egészen. Én természetesen maradok a régi topicnál.

Salut

O+A

Inner Circle Creative Commons License 2001.11.13 0 0 141
"Ködös tanulmányi emlékeim szerint a háztartásból származó szennyvizet és az utcán összegyűlő esővizet külön gyűjtik, kezelik. (vagy lehet, hogy ez csak a követendő nyugati példa, vagy az elmélet :))"

A zárójeles. Együtt gyűjteni a szocialista modellnek kedvez: gyorsan és egyszerűen össze lehet terelni, de ezt a mennyiséget nagyon nehéz tisztítani (mert sok és mert híg - az esővízben elvész a szennyeződés, persze azért ott van, ugyanolyan káros, csak kivenni nehezebb), ezért elsózzuk valahová ahol nincs szem előtt.
Nyugati megoldás a külön gyűjtés: ekkor ugyan párhuzamos gyűjtőket kell kiépíteni, viszont a nagy mennyiségű esővizet jóval kevésbé kell tisztítani, így kevesebb tisztítómű kell. Nem beszélve arról, hogy a hígitatlan "valódi" szennyvizet sokkal könnyebb tisztítani.

Előzmény: SzaLa (116)
ppapa Creative Commons License 2001.11.12 0 0 140
Szia Rephyx!

Most még egyszer megnéztem a képet és a Stáció-lépcső feletti első ház utánról nem sokkal készülhetett. Jól mondod, nagyjából a felső bunker-szellőző vonalából.
Annak idején a Szent Gellért utca északi oldalán összesen két ház volt. Most végig be van építve a Gézavár utcáig.

ppapa

Előzmény: Rephyx (136)
ppapa Creative Commons License 2001.11.12 0 0 139
Na jó, megadom magam, ne bonyolítsuk.:-( :-)

De, hogy egészen tavaszig, meg még utána is legyen panoráma-témád, megemlítem, hogy a Törley-kripta kertjéből szintén pazar a kilátás. És ha már úgy is ott vagy, a Plébánia utca és a Panoráma utca szétválásánál szép kilátás nyílik a Péter-Pál utca völgyére.
Amit viszont tényleg nem szabad kihagyni, azt megtalálod a Zugi térképén a 2-es csillag mellett a 202 jelölésű kiszögelési pontnál. Már régen voltam ott, remélem, hogy még megvan a jelölő vasoszlop. Az S-kanyar tetején lévő parkolóból kell felmenni a hegyoldalban a legmagasabb pontig. És ott vélhetően nem zavarnak még a fák sem.

ppapa

Előzmény: Törölt nick (134)
Zugi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 138
Hello Rephyx!

Huhh ezt kicsit elnéztem hírtelen, igazad van :)
Nem voltam elég figyelmes a képedet megnézve.
Köszi, hogy szóltál!
Üdv:
Zugi

Előzmény: Rephyx (136)
Zugi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 137
Szia Rokfort! :)

Már valóban nagyon hiányoltunk, de remélem most aztán dupla aktívsággal leszel jelen köztünk!:)

Többieknek meg mondanám, hogy túl sokat problémáztok már ezekkel a képekkel és csak túl lesz bonyolítva. Én ha csinálok és belinkelek egy egy képet, azt ha nincs ellenvetés, megteszem továbbra is erre a topicra, ahogy előbbi hozzászólásomban is.
Különben meg hiába teszünk be sok képet -még slr képmennyisége sem olyan húde elbírhatatlan mennyiség, na meg nyáron nekem is volt pár hozzászólásom amiben több mint 10 kép volt betéve és mégis elbírta a topic.
Nem beszélve arról, hogy nekem 40 db hozzászólást jelenít meg egyszerre egy oldalon a topicból. Tehát ha közte sok képnélküli beírás is van, akkor lapozodík és egy idő után a korábbi beírásokat nem tölti be, evvel sem lassítja a letöltődést.
Üdv:
Zugi

Rephyx Creative Commons License 2001.11.12 0 0 136
Egy kis hozzafuznivalo. A regi kep a PP utcarol nem a vizmu elol (8as pont) kesuzlt, hanem sokkal keletebbrol, a stacio felol. (ilyen szogbol nem is latszik onnan az utca!) Akkor nem volt beepitve az a resz, legopincek voltak arrafele. Errol ppapa biztosan tobbet tud meselni, de en is megkerdezem majd az osoket.

r.

Előzmény: Zugi (133)
ppapa Creative Commons License 2001.11.12 0 0 135
Híradás (közkívánatra) a Tóth József utcából:

Az "Új Németh" utcai frontjáról lekerült az állványzat. Szinte kész a homlokzat. De azért valamiben még sántikálnak az építők, mert két folt még nyers. Talán valami trükköt akarnak bedobni?
Az új ház gyakorlatilag a régi alapterületén és annak tömbjét követve épült fel, úgymond a korábbi felújításaként.

ppapa

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.12 0 0 134
A képekre hivatkozást nem kellene elbonyolítani.

Aki böngészni szeret a képek között, az menjen a galériába és böngésszen. Nekünk az a dolgunk, hogy az albumoknak és a képeknek jó neveket / címeket adjunk. Aki pedig egy bizonyos képről kíván szólni és nincs kedve linkelni, hát símán megkeresi a képet az albumban, rámegy a böngészó címsorára, CTRL+C majd a topicban CTRL+V. Így:

http://kep.tar.hu/bp22/index.phtml?aid=27510879&pid=546734

Előzmény: ppapa (131)
Zugi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 133
Hello slr!

A magánosítás hozzászólásod elgondolkoztatott. A magánosítással nekem sincs bajom, annál inkább a "minden elérhető pénzért" hozzáállással. Az még hagyján ami a Halászbástyánál megy, ott elvileg a felújításért vezették be a pénzszedést, csak kérdéses ha lezajlik egyszer a rendbetétele, utána eltörlik -e (nem hiszem). Azonban nagyon irritált engem is, hogy nyáron még késő éjjel sem tudtunk fizetés nélkül felmenni oda (csak most a héten persze már a hideg időben, amikor az ember a huzattól ott majd lefagy és inkább menekül onnan). De írásod kapcsán végiggondoltam milyen helyek vannak a kerületünkben (elsősorban Budafokon) a kilátás szempontjából. Igazság szerint mióta eszemet tudom ezek a helyek szerencsére nem változtak. Vagyis igazából olyan hely nem nagyon van, ami nincs beépítve és szép a kilátás. De ennél is még azt mondom jelen esetben hagyján, hát építsenek oda valamit, csak az a rosszabb amikor már erdőt kezdenek írtani, hogy a hegyen minél feljebb kapaszkodhassanak, a mégjb kilátás elérése érdekében.

Mellékelek ide egy kis térképet, amit slr érdemes lenne bejárnod, és a kitüntetett pontokról fotóznod.
Megszámoztam az általam ismert és előszeretettel látogatott helyeket, ahonnan a panorámában lehet gyönyörködni.


1. Ringló utca legteteje.
Ez a telek jelenleg még beépítetlen. Bár mivel épp a Ringló utca a kerülethatár, így az a telek már a XI. kerületbe esik, így nincs a kerületünknek rá befolyása. Oda érdemes kimenni, nyári estéken le lehet ülni a fűbe és úgy nézelődni. Pár éve részben elkerítették, de be lehet menni (nem illegális), csak megakadályozandó a szemétlerakást a területen. E területet tekintve csak attól félek, mikor adják el és épül oda egy magánpalota.

2. Balatoni út - Vöröskúti határsor találkozása
Ez tulajdonképpen az egykori Panoráma vendéglő helye, csodálatos kilátás volt a teraszáról, de magán lakóépület lett belőle, így ezt már csak az ott lakók élvezhetik. De még mellőle azért lehet nézelődni. Rephyx egyik régi képe is akkor ott készült, amit tegnap tettél fel.

3. Portyázó utca
Ez szerintem a kerületben a legpazarabb panoráma. Itt is a sarkon ahonnan a legobb a kilátás egy üres telek van. A 80-as években elkezdődött ott valami építkezés, de szerencse nem lett előle semmi. Most ilyen támfalak vannak, de nem hinném, hogy pusztán csak annak indultak volna megfogni a földet, hanem szemmel láthatóan épület alapozás történt, de jóideje szerencsére nem folytatódott ott semmi.

4. Vincellér utca
Ez a 41-es busz végállomása, itt épültek házak a kilátás elé, de szerencse át lehet felettük látni.

5. Temesvári út közepe
Ez az úgynevezett Sas-hegy teteje. Itt is csak a végig beépült utcáról a házak között lehet kilátni, de nagyon szép.

6. Kocsola utca teteje
Beépülés teljes, a kilátás az utcáról van, de innen már nemcsak ahogy az előzőekből a Budai hegyek és a város felé, hanem Csepel irányába is lehet látni és a Leányka utcai lakótelep felé.

7. Baross utca legvége
Itt az utca végéből, nagyon jó rálátás van Pestre, a Dunára, Csepelre, a Leányka utcára és a mezőre, ahova az Auchan fog épülni.

8. Csillag utca és Szent Gellért utca találkozása
Ott a vízmű előtt, Rephyx másik régi képe is onnan készűlt. Beépítéstől talán ott nem kell tartani, de ezt Ppapa jobban tudja.

9. Szent Gellért utca és Stáció utca teteje ahol találkozik.
Ez magára Budafokra a hangulatos belvárosára, a kastélyokra ad nagyszerű rálátást. Emellett nagyon távolra is ellátni a Budai hegyek és Pest irányába is. Beépítés van, a kilátás az utcáról lehetséges kerítések felett átnézve.

10. Kálváriahegy teteje.
A jól ismert Golgota elől, sok fotón megörökítettük már. Oda lehetne valami kis pihenőt paddal kialakítani.

(ez utóbbi kilátása elég hasonló a Fehérhegy utca tetejével, amit slr legutóbb fotózott, így nem jelöltem külön, na meg közel is vannak egymáshoz)

Aki tud még hasonló kilátóhelyekről azok felsorolását én is szívesen várom!
Üdv:
Zugi

Előzmény: Törölt nick (115)
Zugi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 132
Hello Villa!

A Duna part fórum összefoglalót akkor a honlapra is felteszem, ha beleegyezel, mert a lényeget jól összefoglaltad benne. Ott is olvashassa akkor mindenki, na meg segítsük ennyivel a Huszonkettő újság szerkesztőit is, hogy ne kelljen a topicokban olyan sokáig keresgélniük amikor cikkhez valók után guberálnak itt közöttünk :))
Üdv:
Zugi

Előzmény: villa (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!