Keresés

Részletes keresés

ZsombiGy Creative Commons License 2001.12.12 0 0 486
Sziasztok!

FIGYELEM!!!!!!!!!

A BKTV 2001. december 17-én Német Zsolt politikai államtitkárt, a kerület parlamenti képviselőjét látja vendégül!!!
Várom e-mailban is az előzetes kérdéseket, és természetesen a műsor alatt az Interneten is!!!
A műsor 19.00-kor kezdődik

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.12 0 0 485
A kutya sztorihoz: ismerős kerékpározott egy kisvárosban. Egy nagytestű kutya - amelynek gazdája unottan, tisztes távolból figyelte az eseményeket - utánaeredt, morogva, vicsorogva szaladt a kerékpáros után. A gazda nem hívta visza a kutyát. A kerékpáros erre lefékezett, elővette pisztolyát, csőre töltötte, és a kutyára fogta. Meglepő módon a gazda egy pillanat alatt előkerült hebegve, hogy: 'hé, hé, mit csinál?', mire a kerékpáros nyugodtan: 'mit csinálnék, lelövöm'.

Az eset megtörtént, és bár erősen sántít (igazi támadó kutyával nem sok esélye lett volna a csőre töltéssel), sem a kerékpározó börtönőr, sem a kutyás gazda mellett nem tudok kiállni, a történet mégis jelzi, hogy vezet el az agresszióhoz mások semmibe vétele. A kutya (még ha okoskutyus-jókutyus-nembántez-senkit is a gazda szerint), egyenértékű egy fegyverrel, amit rád fognak. Ahogy nem tudhatod, a rád fogott fegyver csőre van-e töltve, az ismeretlen, agresszíven viselkedő kutyában sem bízhatsz. A hadseregben volt pár csökkent elmeállapotú sorstársam. Egyik úgy tréfálta meg a másikat, hogy ráfogta a géppisztolyt, üvöltve: igazold magad. Mire a válasz: ne szórakozz. Viszontválasz: emberünk a géppisztolyt csőre töltötte, majd a másikra fordítva elsütötte. Káromkodás: a csudába (nem pont így) megin egy rossz (nem pont így) lőszer. A nyomaték kedvéért ismét felhúzta a fegyvert, mire - jelezve, hogy a fegyver tényleg töltve volt - az előző, el nem sült skuló oldalt kiesett. Újabb kattanás, káromkodás, felhúzás, újabb döglött lőszer kipottyan. Az volt a 'tréfa' lényege, hogy fegyveres 'barátunk' előtte kiszerelte az ütőszeget. Ez is egy dermesztően rossz sztori, de szeretném, ha azok a kutyások, akik megróják a nem-kutyásokat azért, mert azok félni merészelnek a kutyától, egy pillanatra képzeljék maagukat kis történetemből a preparált fegyver torkolat felőli oldalára, és mondják meg őszintén: tudtak volna nem félni?

Előzmény: ppapa (477)
O+A Creative Commons License 2001.12.12 0 0 484
Kedves Zugi

Hagyjuk békén egymást.
Én sem jövök állandóan ide, hogy reagáljak az írásaidra, bár megtehetném, de nem kenyerem.
Te inkább maradj itt, én meg ott. Így nem lesz baj.
OKÉ???

Na csa

Zugi Creative Commons License 2001.12.12 0 0 483
IC ha annyira pedálozol a végén még cukorbetegséget kapsz:)
De tényleg a Kupplung az die-s, és nem tudok Verziehung szóról a németben. Nem Verzeihung akart lenni? De az is die-s :)

Tehát Ppapa várjuk a megoldást :)

Előzmény: Inner Circle (480)
ppapa Creative Commons License 2001.12.12 0 0 482
Köszönöm. Már az igyekezetért is kapsz szaloncukrot, noha ezek nem találtak, ráadásul a Kupplung két kás, a Verziehung-ot nem ismerem (a verziehen-ből van származtatva?), de ha Verzierung lenne, az is die-s.:))
Előzmény: Inner Circle (480)
ppapa Creative Commons License 2001.12.12 0 0 481
Kedves zoltanharsanyi!

Légy üdvözölve körünkben!
Mindazonáltal nem tudom, hogy jó direkciót tartasz-e, mivel nálunk nem merült fel a lejtős résszel szemben kifogás. Sőt! Autós szemmel tudjuk értékelni a műkő felületének (a mostani havazás után ki is próbált) érdességét. Talán csak a korábbi években felújított legfelső rész kimaradása a mostani jóból hagyott egy kis hiányérzetet.
(A villa által írtak a csatornázás után az Olajhegy utcától az Árpád utcáig tartó részre vonatkozhatnak.)

A másik topikban folyik a "szakszerű" fanyalgás, tréfás hivatkozásokkal tűzdelve.

Üdv: ppapa

Előzmény: zoltanharsanyi (470)
Inner Circle Creative Commons License 2001.12.12 0 0 480
Kuplung, Verziehung :))
Előzmény: ppapa (479)
ppapa Creative Commons License 2001.12.11 0 0 479
Bocsánat, a 468-as beírásból kifelejtettem a pályadíjat.
Tehát: minden nem die-s "ung" végű szó 1 db szaloncukrot ér. Persze mondhattam volna egy dobozt is nagy magabiztosan, de ez azért mégis csak játék. Úgyis mindegy, hogy egy darabot, vagy egy dobozt nem kaptok.:))))
ppapa Creative Commons License 2001.12.11 0 0 477
Nagyon szépen alakul drbit munkája a képekkel. Köszönet érte.

A feltett képek MAI sorozatában a most éppen legutolsó a Tóth József utcát mutatja. Slr a kép tanúsága szerint ott állhatott a Tóth József és a Kereszt utca sarkán a könyvtárral átellenben.
Onnan fotózta a túlsó oldalt, ahol látszódik az "Új Németh" frissen elkészült épülete. Az a szép sárga ház, nem is lehet eltéveszteni. Majdnem így nézett ki az előző életében is.

villa 459-es beírása szerint a jövő héten lesz az átadás. Csak az lesz némi bibi, hogy (amint azt már pedzegették egyesek) nem lehet sehol se megállni a környékén automobillal. Nincs parkolási lehetőség a közelben. Aztán majd az autós népek feltalálják magukat és a Tóth József utca lentebbi, meg fentebbi részén a gyepes közterületekre fognak felállani, jó szokás szerint. Avagy az utca két oldalán sorjázó autók a buszforgalmat lassítják, bénítják meg időlegesen. Jó kis perspektíva.
Még szerencse, hogy elkészült a Kálváriahegy utca, le lehet rajta gurulni, vagy csusszanni, kinek hogy tetszik.

ppapa Creative Commons License 2001.12.11 0 0 476
Hoppá!
Az előző beírásom villa-nak is szólt, csak valahogy eltoltam a címzést.

ppapa Creative Commons License 2001.12.11 0 0 475
Szervusztok!

Péntek éjjel óta nem nagyon volt érkezésem a topikot olvasni, de most bepótoltam.

dobka, :
Kutya-ügyben az a gond, hogy az ebrendelet csak az ebekről rendelkezik, de itt a gazdikkal van a baj, alapvetően nem a kutyával, az csak mászkál az ösztöneitől vezérelve. Ő barátságosan odamegy a kisbabát toló anyuka mellé, beleszaglászik a babához a kocsiba, nem csoda, ha a kismama (ha nem ismerőse a kutya) frászt kap a gyerekét féltve. Rá se mer nagyon szólni, mert fél, hogy mi lesz. Pedig egy kissé erélyesebb szóra ez a kutya odébb áll, ezzel nincs is hiba. De ezt ki tudhatja előre?
A vázolt esetben nem működik a gazdik figyelmeztetése sem, legalább is ezt hallottam. Tehát a kérdés az, mit lehetne ilyenkor tenni, hogy ne a sintértelepen - a kutyát kiváltandó - tanulja meg a gazdi, hogy mi az Ordnung?

Erről jut eszembe, hogy a múltkori der-die-das polémia folyományaként pályázatot írok ki arra, hogy ki tud olyan német szót mondani "ung" végződéssel, amelyik nem die-t hord maga előtt, ugyanis nekem is adott annak idején szép emlékű Lotti néni olyan bombabiztos szabályokat, mint amire villa is utalt és az egyik pont az -ung végződésűekre vonatkozott. Előre mondom, hogy a Dung-ot nem fogadom el, mert az már nem is végződés, az maga a szó.
Tehát tessék-tessék!

villa Creative Commons License 2001.12.11 0 0 474
Üdv. minden hallgatag olvasónak. A honlapunk már irodalmi forrás, egyik hallgatóm onnan emelt ki adatokat a két bevásárló központ hatástanulmányokból a fővárosi és környéki bevásárló központok közlekedéséről szóló anyagához, egyébként 32 (!) bevásárló, üzletközpont és hipermarket van már Budapesten és környékén és még mindig épülnek, lassan gondolkodhatunk az utó-hasznosításon, mint olimpia után a létesítményeknél, vagy tényleg egy torz szerkezet fog kialakulni a városban.
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.11 0 0 473
Szervusztok, fotók és egyebek lesznek tőlem is. Akinek még tartozom ezzel-azzal, attól kis türelmet kérek, mert ki sem látszom a munkából. Szóval csak életjelet adtam, üdv mindenkinek.
Előzmény: villa (471)
Zugi Creative Commons License 2001.12.11 0 0 472
Üdv!

A Kálváriahegy utcára én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi vele a probléma. Ugyanis a nyári csatornaépítés miatt a felső részén van még javítani való (legalább is legutóbb amikor arra jártam még volt), de zoltanharsanyi a lejtős részéről beszélt, amit egyesek már kifogásoltak, de csak arra a következtetésre jutottam azáltal, hogy az lehet vele a probléma, hogy nem márványból épült és a téli fagyások ellen nem építettek bele padlófűtést:) Más problémát sajnos amikor arra jártam nem láttam, pedig kerestem:) Úgyhogy Villa mellett én is kíváncsian várom a beszámolót az esetleges problémákról. Ha nagyon sok lenne, akkor a másik topicban jobban szoktak örülni az ilyennek, érdemes ott is bedobni, a hatás elmaradhatatlan lenne:)

Villa a honlapra természetesen felmehetnek a helytörténeti anyagok, gondoltam is nyitni egy külön szekciót nekik, csak azokat még valamilyen formában rendezni kellene. Az arcképcsarnokos összegzést is felteszem, de majd a többi részletesebb írást is, ha majd folyamatosan érkeznek.

Üdv:
Zugi

villa Creative Commons License 2001.12.11 0 0 471
Üdv. Kérünk némi riportot mi folyik a Kálváriahegy utcában - víz most aligha -. Emlékeim szerint ott közműépítés volt, és az utat elég ramatyul állították helyre.

A Taizé dolog valóban nehezebben megy, mert ahogy az emberek módosodnak, úgy lesznek zárkózottabbak, ez mindig ilyenkor év végén van egyébként változó helyszíneken. Ez tényleg a népi diplomácia nagy lehetősége, amikor 50 ezer fiatal itt van Budapesten, abból kétezer nálunk, nem mindegy, hogy milyen mindennapi tapasztalatokat szereznek.

Zuginak köszönet a honlap rendezéséért, javaslom még a gyűlő helytörténeti anyagok felrakását, kérdés, hogy ode e? mert fotók is lesznek minden bizonnyal.

zoltanharsanyi Creative Commons License 2001.12.11 0 0 470
A kálváriahegy utca lejtőjének a felújítását nem kifogásolja senki?
Zugi Creative Commons License 2001.12.11 0 0 469
Üdv!

A Taizé-sekre emlékszem, 10 éve szintén Budapesten jártak, akkor is sokan laktak a sulikban. A Tompa utcai suli tornatermébe be is kukucskáltunk, miképp fekszenek egymás mellett annyian hálózsákokban:) De nem zavartatták magukat, jól elvoltak puritánul:)
Mi gondolkodtunk idén ezen itthon, hogy fogadjunk -e belőlük vagy sem, de valahogy mégis úgy döntött a család, hogy mégsem fogadunk.
Az a nagy helyzet, hogy a lehető legrosszabbkor vannak itt fogadási szempontból. Pont az ünnepek alatt, amikor mindenfelé vendégjárások vannak, mi is megyünk ide oda. Ha nyáron vagy bármikor máskor lenne, akkor örömest, de idén mi kihagyjuk.
Ja úgy tudom december 14-én ehhez a Taizés találkozóhoz kötődően, azt megelőzően Budafokon is lesz a Szent Lipót templomban valami összejövetel.

De ennek ellenére arra lehet számítani, hogy sok külföldről érkező fiatal -több ezren, sőt tízezren is lesznek majd a városban, és Budafokon is sokan mászkálnak majd. Ha idegen nyelveket bezsélő hálózsákos hátizsákos fiatalokat látunk, akkor ők azok. Talán még útbaigazítási segítséget is kell nekünk adnunk, hogy elnavigáljuk őket. Nem beszélve ez megint olyan esemény, ami hírünket viszi a világba, így nem mindegy, hogy szűkebb lakóhelyünkön is miket tapasztalnak az itteni viszonyokról. Remélem csak pozitívat.

Üdv:
Zugi

Előzmény: villa (468)
villa Creative Commons License 2001.12.10 0 0 468
Még annyi aktualitás, hogy még lehet jelentkezni a Taizé találkozó kapcsán szállásadónak, pontosabban fiatalok befogadójának a dec. 28 január 1, közötti időszakra - ahogy a mottó mondja, elég 2 m2 is -. Jelentkezni lehet a talalkozo@taize-budapest.net cimen, tel: 4862700, website: www.taize.fr, csak ebédre is lehet hívni őket január elsejére. A kerületben az öt egyházközségben kb. 2000 fiatalt helyezünk el, de sokaknak közösségi szállás jut csak - iskolák, sportcsarnok stb. -
villa Creative Commons License 2001.12.10 0 0 467
Köszönet drbit-nek a képekért ill. a rendezésért. Amit még javaslok, a természet kategóriába emelj át néhány Fennsík ill. Háros sziget képet.
A mai kategóriában annyit pontosítanék, ha jól látom, hogy az 1. kép a Budatétényben a volt Páva ruhagyár környéke, a 2. pedig ugyancsak Budatétényben a Gyula vezér úti lakótelep mögötti terület, de ha tévednék, igazítsatok ki.
villa Creative Commons License 2001.12.10 0 0 466
Üdvözlet ismét.
A karácsonyfa immár Tétényben is megvan, az emlékműnél, az emlékmű díszkivilágításával kiegészítve.

A 6-os út menti fákat emlékeim szerint a szélesítéskor telepítették, az út kezelője a Főváros vagy a közútkezelő Kht, ez a magatartás sajnos elég általános nálunk, még a milleneumi fák egy része is kiszáradt, meg a Jókai utcai fasorból is igen sok. Amúgy fa-ültetésben benne vagyok.

Tájékoztató térkép nagyon ránk férne, a tanácsadó testületben fel fogom vetni e héten lesz ülés. A minap egy svéd kisvárosban - Eskilstuna - járva láttam ilyen táblákat, igen sűrűn vannak kivilágított tájékoztató táblák a városban hátul reklám anyaggal, igy nyilván pénzébe sem nagyon kerül a városnak. Ott persze nem törik be azokat olyan sűrűséggel, mint nálunk lenne a sorsuk.

A malamut amúgy elég szelid kutya és a családi baleset az féltékenységi jellegű volt, ezzel együtt nem tanácsos szabadon futtatni a kutyákat, direktben kellene jelezni a tulajnak.

A 27.-i nyílt napon vetítést is tervezünk délutánra, teleházi és egyéb játékos programok mellett. De ha lesz érdeklődés, akkor délelőtt felmehetünk a Csúcs utcába is, esetleg a fennsíkra is.

Ppapa témáját nem elvéve, jövő hétfőn lesz a Német ház átadása, nyilván valamilyen felhajtással, sajtóval.
Ugyancsak némi felhajtással, 19-én lesz a Milleneumi kerületi könyv bemutatója, amit Garbóciék szerkesztenek. Ugyanakkor lesz a kerületi honlap bemutatása és beindítása.

Zsoldos Creative Commons License 2001.12.10 0 0 465
"Csepel helyett "
Azt hiszem ezt elírtad. Csepelt szétlotték, de nem kizárt, hogy jutott a Leánykára is. Nem mernék ugyan megesküdni rá, de mintha valahol olvastam volna, hogy ezeket a bombázásokat az angolok végezték, A fo célpont pedig a csepeli Weiss Manfred gyár volt.
A gyárból menekülo munkások közül akik az erdobe futottak, jórészt megmenekültek. Sajnos sokan a Dunának vették az irányt, illetve más nyilt területre. Oket a vissza-visszatérö vadászgépek géppuskázták le.

Előzmény: dobka (458)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.10 0 0 464
A Budafok-Tétény képtár archív rovata ismét bővült, egy-két adalék már van benne a témához.

Egy kérdés: meg van valakinek a Büdös víz -című film? A hatvanas években készült, könnyű kis vígjáték, Sinkovits főszereplésével. Érdekessége a filmnek, hogy néhány jelenetét Budafokon, a (mai) Városház téren és a városházán forgatták. Nekem megvolt VHS-en, de kölcsönadtam egyszer...

Előzmény: dobka (462)
Zugi Creative Commons License 2001.12.09 0 0 463
Üdv!

Ma este láttam, hogy már áll a kerület karácsonyfája a Savoyai Jenő téren. Ismét csak kellemes meglepetés volt, ugyanis a tavalyihoz képest sokkal szebb. Szerintem nagyobb, sokkal sűrűbb és a díszítése is olyan amilyen kívánatos, tehát égőkkel díszített, ki van világítva.

Láttam még azonban egy lángoló villanyoszlopot a református templom előtti vilamos megállónál. Nem mentem oda közel, de jó nagy lángok csaptak fel az oszlop aljából. Valószínűleg valaki felgyújtotta a műanyag szemetest.
Nagyon jó poén, a telefonfülkék és a buszmegállók üvegei betörése (na meg a tagelés) mellett sokaknak ez a másik kedvelt hobbyjuk...

Üdv:
Zugi

dobka Creative Commons License 2001.12.09 0 0 462
A háborús pusztítások értelmetlensége mindig megdöbbent. Mindig irígyeltem azokat a régiókat ill. városokat, amik valamilyen okból kimaradtak az esztelen háborús pusztításokból.
Milyen jó lenne például azt látni, hogy pl. a glasgow-i városházához hasonlóan a kerületi városházát is a helyi polgármesterekről készült gyönyörű festmények díszítenék. Még ha valaha volt is ilyen, a háború esztelensége és az azt követő évtizedek azt eredményezték, hogy ezek az emlékeink nagyrészt eltűntek. Ilyen módon kelt bennem hiányérzetet az egykori épített környezet elpusztítása.
A mozi nem valóság. Az értékes dokumentumfilm pedig ritka. Néha azért lehet találni. A háborút át nem élt generációknak nem kizárólag a mozifilmek alapján kellene megítélniük a történelmet.
Valakinek van régi képe arról, hogy a mai Leányka utca hogyan nézett ki az 1944-es bombázások előtt ?
Előzmény: Inner Circle (461)
Inner Circle Creative Commons License 2001.12.09 0 0 461
OFF

"Az 1944-es ha jól tudom amerikai bombázások Csepel helyett éppen a mai Leányka utcán álló művészházakat rombolta porig."

De a moziban megnézhetjük, ahogy az amerikai bombázók, miután a negyvenből húszat az úton lelőttek és a maradék is alig-alig repül, sose bombáznak ha éppen köd van vagy füst takarja a célt, nehogy valami mást találjanak el. (Még véletlenül sem azokkal a bombákkal, amiket úgy terveztek, hogy néhány födém átütése után az óvóhelyen robbanjanak.) Inkább ilyenkor hazamennek, fő a civiliek biztonsága.
Teljesen OFF, de kikívánkozott...

Előzmény: dobka (458)
Zugi Creative Commons License 2001.12.08 0 0 460
Üdv!

Ma voltam egy kis esti sétán, és megnéztem a Panoráma utcát is. Szerintem nagyon jól néz ki, ez az utca teljesen átváltozott régi énjéhez képest. Szélesebb lett jóval, és a tangazdaság vagyis pontosabban az ún. Schleicher kereszt előtt egy szép kis körforgalmat alakítottak ki. Ez elég igényesre sikeredett, a belső szegélye a körnek diszkővel van körberakva, legbelül meg még bármi lehet.
Bár most sötét is volt, és mégcsak teljesen végig sem jártam az egész utcát a végéig, de majd világosban jobban megszemlélem az egészet. Én abban nagyon reménykedem, hogy most eddig a körforgalomig belátható időn belül meghosszabíthatják akkor a 41-es buszt, mert ez nagyon sok környéken lakónak lerövidíti a városba való beutazását. Nem kell nekik akkor onnan fentről a hegyről hosszan legyalogolni a Leányka utcáig.

Igaz ez az utca sem lett márványburkolatú és padlófűtéses, így vannak akik biztos majd emiatt belekötnek, de mégis úgy látom ezentúl nemcsak a túlélőtúrások és BMX bajnokok tudnak símán közlekedni ezen az úton sem, hanem az autók is sokkal jobban elférnek, akár még az Opel O+A-k is! :))

Üdv:
Zugi

dobka Creative Commons License 2001.12.08 0 0 459
ppapa
nekem elsőként az ugrott be, hogy létezik kerületi ebrendelet. Megjelenésekor még a VH is közölte. Az biztos ad útmutatást. Egyébként valóban több az utcáinkon kóborló eb a kelleténél.
Előzmény: ppapa (454)
dobka Creative Commons License 2001.12.08 0 0 458
Érdekes olvasni, hogy Budafok város első polgármestere Turóc vármegyéből származik, és hogy osztozik a sok-sok szülőföldjéről az I. világháborút lezáró békediktátum miatt elűzött tisztviselői kar sorsában. Tanulságos olvasni, hogy Budafok arculata tulajdonképpen a 20-as években alakult ki. Az 1944-es ha jól tudom amerikai bombázások Csepel helyett éppen a mai Leányka utcán álló művészházakat rombolta porig. A következő rendszer pedig helyére építette föl az oda nem illő, mai összbenyomást is meghatározó magas panelépületek erdejét. Szóval a környék nem lett szerencsés.
Előzmény: ppapa (457)
ppapa Creative Commons License 2001.12.08 0 0 457
Záborszky Nándor (1883-1952)

1883. június 21-én a Túróc vármegyei Tótprónán született. Középiskoláit követően a jogot Pozsonyban és Pesten végezte. 1907-ben lépett közszolgálatba Túróc vármegyénél. A ranglétrán fokozatosan haladt előre, majd 1920-ban "menekültként" már a Vas megyei Sárváron találjuk főszolgabírói beosztásban. Innen kiemelték és a Magyar Királyi Államrendőrséghez helyezték. Celldömölk város rendőrségének kapitánya lett. 1922-ben helyezték Budafokra rendőrkapitányság vezetőnek. Itt rövid néhány év alatt óriási megbecsülés és köztisztelet vette körül.
Budafok település több évtizedes küzdelme 1926-ban realizálódott, amikor is az addigi nagyközség városi rangra emeltetett. A meghirdetett polgármesteri tisztségre 1926 júniusában választották meg, igen jelentős szavazati többséggel (7 pályázóra leadott 132 érvényes szavazatból Záborszky Nándor 112 voksot kapott). A nehéz induló évek ellenére - gazdasági válság, pénzügyi nehézségek - kiválóan irányította a várost. 1929-ben az új közigazgatási törvény értelmében újabb tíz esztendőre Budafok első emberének választották, ekkor már ellenjelölt nélkül. 1939. decemberében kérte a képviselőtestülettől nyugdíjazását, és a tárgyév végével nyugdíjba vonult.
Nyugdíjas éveit 1952. október 1-én bekövetkezett haláláig Budafokon töltötte. Hamvai a budafoki öregtemetőben pihennek.

Polgármesteri évei alatt Budafok jelentős fejlődést mutatott fel. Városi kislakások épültek, iskolák, óvodák, modern postapalota létesült. Megindult a város csatornázása és közútjainak burkolása. A gazdasági válság éveiben jelentős erőfeszítések történtek a szociális ellátás területén. Megkezdte a "hírhedt" barlanglakások felszámolását. Budafok városképi arculata alapvetően a 20-as, 30-as években alakult ki, melyet az 1944. évi bombázások, valamint a 70-es évek panelépítkezései sem tudtak teljesen eltüntetni. Igen szerény ember lévén a kapott kitüntetéseivel soha nem kérkedett. A sorból csak egyet emelnénk ki, az 1934-ben kapott Magyar Vöröskereszt Érdemkeresztet, amit a nélkülöző gyerekek nyaraltatásáért kapott.

/Garbóci László helytörténész/

ppapa Creative Commons License 2001.12.08 0 0 456
Nocsak! Jól kezdem: Savojay=Savoyai

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!