Keresés

Részletes keresés

sárkányság Creative Commons License 2009.05.27 0 0 470
üdvözlet!

egy kis francia nyelvű segítségre lenne szükségem.
Néhány Joe Bar Team képregényt szeretnék magyarítani az eredeti franciából, a netes fordítóoldalak nem boldogulnak vele sajna. gondolom a szleng miatt.
magyarul meg nem adták ki, talán csak az elsőt.

ha valaki tudna segíteni, megköszönném.
punasok Creative Commons License 2009.05.27 0 0 469

  Vegre celba ertunk, s tegnap megtortent a petesejt levetel, igy en is elmondhatom, hogy terjesztem a mi kis jo magyar genetikankat( ha igazan jo?-azt hiszem jo!), meg ha a hazaspar akinek adtak a petesejtjeimet nem is tud rola , hogy az adomanyozo magyar.Egy kicsit buszke vagyok, mivel az en segitsegemmel valahol itt Toulouse kornyeken teherbe fog esni, remelem hamarosan egy jovobeli anyuka, aki mar evek ota csak erre var, jo kis anyaknapi ajandek.(azt ma meg nem tudja, hogy a gyereke eleg rosszcsont lesz!!)

 

 Az altatoorvosokkal mindig bajom volt, de most mar tudom miert, nem birom az altatast, tegnap egesz nap hanytam. Lehet, hogy igy alltak bosszut rajtam a kollegak?

Előzmény: Dobri (468)
Dobri Creative Commons License 2009.05.14 0 0 468

Üdv!

 

Tudomásom szerint nincs gyerekem.Bár sose lehet tudni!:)Afrikában is volt francia gyarmatokon voltam,tehát ha született is,akkor megtanult.:))

Előzmény: zsu0110 (463)
kardio1 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 467
Az jo, ha Te is beleszolsz :))
Előzmény: punasok (465)
kardio1 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 466

Az én gyerekeim szeptemberben kezdtek el franciàul tanulni, de az otthoni nyelvtanulàs hatékonysàgàt erösen kérdésesnek làtom. Ami a tesztet illeti, azt mondtàk, Pàrizsbol beszerzik a magyar nyelvü tesztlapokat.

Nekem is vannak ismeröseim, akik franciàul nem tudo gyerekekkel jöttek ki, ott école maternelle-be és primaire-be jàrnak a gyerekek szeptember ota, fél év utàn jutottak el oda, hogy màr nemcsak értik ùgy-ahogy a nyelvet, hanem meg is szolalnak.

Majd meglàtjuk, a mieinknek hogy fog menni.

Előzmény: zsu0110 (463)
punasok Creative Commons License 2009.05.13 0 0 465

  Tudom nem nekem szolt a kerdes, de azert csak beleszolok!

 

 Van egy ismerosom aki tavaly jott ki a kisfiaval, aki nem beszelt franciaul, otthon mar elvegezte az elsot, itt ujra beirattak az elsobe, s allitolag 3 het utan azt mondtak a tanitok, hogy mehet masodikba. Az ismeros azt mondta, hogy az elso par honap nagyon kemeny volt, egyutt tanult a gyermekkel , s raadasul o sem beszelt egy kukott sem franciaul, tehat szerintem az elso ev mindenkeppen huzos, bar ha te beszelsz franciaul valamivel konnyebb. Ja es az ismeros is, maganiskolaba adta be a lurkot.

 

  Munkavallalas szempontjabol leirok nehany adatot, hatha segit :

 

 a jelenlegi minimalber oradijja:8.71€ brutto, amit minden ev junius vegen az inflaciot nezve emelik, vagy sem.Tehat ami annyit jelent, hogy ha 35 orat dolgozol hetente az 1321,02 € brutto havonta, ha pedig 39 oras a munkahet akkor 1509,73€ brutto. Itt a brutto es a netto kozott kb 20% a kulombseg, viszont itt az adot nem a munkaltato vonja le, hanem mindenki maga fizeti be az elozo evi jovedelme alapjan. Tehat ha ennel kevesebbett kinalnak, nem kell veluk szoba allni, s mivel a ferjed szakember elvileg ennel tobbet kell, hogy kapjon. Ja es ha a munkaszerzodes nem Cdi( meghatarozatlan idore) csak Cdd(szezonalis munka) akkor jar meg 2 fele "premium" +10% prime de precarité, + 10% a szabadsagra( a ki nem vett szabadnapokra). Remelem eleg erthetoen irtam le, ha valami nem vilagos kerdezz, s probalok segiteni.

 

 Mas, s arra nem gondoltatok, hogy a ferjed kijon egyedul, terepet felmerni, s te akkor jossz a gyerekekkel, ha oneki van mar valami biztos?

Előzmény: zsu0110 (464)
zsu0110 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 464

 

 

 Bocsánat Kardio1 -nek szólt a kérdés nem Dobrinak!! :)

zsu0110 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 463

 

 

  Nyelvi hiányosságok??!! :)) Az én gyerekeim semmit nem beszélnek franciául!! Egy szót se! Írathatnak teszteket velük de ők abból semmit sem fognak érteni!

Elsősorban a nyelvtanulás miatt mennénk ha megyünk. Utolsó percben ugyanis a munkáltató lemondta az egészet, állítólag talált helybélit aki rögtön munkába tud állni :((( Kicsit szíven ütött minket a dolog de még mindig jobb,hogy legalább emailezett mint ha kimegyünk és ott derül ki nem is kellünk!!

Talán Nizza összejön...onnan volt még aki írt hogy neki feltétlenül kell a férjem "szaktudása" de azt is csak akkor hiszem el ha visszaválaszol,hogy tutira mehetünk!

Amúgy ezek a kinti munkáltatók azt hiszik,hogy ha az ember kelet-európából megy ki dolgozni akkor velük másképp kell bánni!? Francia ismerőseink mondták,hogy azért vigyázzunk mert szeretik kihasználni a külföldieket és pénzben is jócskán alulfiztnek!

Majd meglátjuk mi lesz!

 

Dobri...a ti gyerekeitek beszélnek franciául vagy ők is mennek a mélyvízbe ha oviba vagy suliba kerülnek?

kardio1 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 462
Egyébként a magániskolába iratkozáskor sokkal kisebbek az elvárások. Állami iskolákban azt mondták, hogy kell valami felmérőt írni a tudásuk felmérésére, illetve a nyelvi hiányosságokon is sokkal többet problémáztak.
Előzmény: zsu0110 (457)
kardio1 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 461

Az école privé tényleg nem túl drága, mi 2 gyerekre fogunk a tanév során (tehát 10 hónapon át) havi 86 eurót fizetni. Persze, az étkezés ezen felül van, de azért állami iskolában is fizetni kell, gondolom.

Előzmény: zsu0110 (457)
kardio1 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 460

A college-ben vannak szerda délelőtt órák :(

Egyébként köszi mégegszer a hétvégi segítséget !

Előzmény: punasok (459)
punasok Creative Commons License 2009.05.10 0 0 459
  Itt ket honapos a nyariszunet, tehat iden julius 2.-a az utolso tanitasi nap, s szeptember 3.-an kezdik a sulit, ovit. Az idei evtol mindenhol bevezettek a negynapos iskolai hetet , ami annyit jelent, hogy sehol sincs szombaton suli, s persze szerdan sem. Itt viszont tobb szunet van evkozben, kb. minden 6 het iskola utan van szunet, van mindenszentek szunet, karacsonyi, siszunet, tavasziszunet+ az unnepnapok.
Előzmény: zsu0110 (457)
webthomas Creative Commons License 2009.05.10 0 0 458
Hello mindenki!

25 éves vagyok, web-programozó végzettséggel rendelkezem, angolul és franciául beszélek, 2 év tapasztalattal rendelkezem. Érdeklődnék, hogy egy ilyen végzettségű ember, mint én milyen eséllyel indulhatnék álláskeresés terén Franciaországban?
Ezekhez értek:C, C++, JAVA, HTML, XHTML, JavaScript, XML, PHP, .NET, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, CorelDraw, Adobe Dreamweaver, és egy kis Actionscript 3.0.

Eddig az alábbi vagy hasonló projektekben vettem részt: logó tervezés, arculattervezés, weblap-design, HTML oldalak készítése, dinamikus, statikus weblapok, névjegykártya tervek, illetve programozási feladatokban is otthon vagyok, eddig csak tesztelést végeztem.

Mindenkinek előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Üdv: Tamás
zsu0110 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 457

 

 

 Arra is gondoltam, hogy talán ismételniük kellene 1 évet, de ez majd kiderül mennyire komoly a követelmény.

Limoux-ba is találtam és Carcassonne-ba is iskolát.Próbáltam emailben felvenni velük a kapcsolatot de még nem jött válasz. Kint mikortól kezdődik a nyári szünet? Azt hiszem később mint itthon.(Mo június 15 az utolsó tanítási nap és szept 1 a kezdés)

 

 

punasok Creative Commons License 2009.05.09 0 0 456

  Azt, hogy Cépet-ben van-e maganiskola? fogalmam sincs, viszont carcassonneban tuti, hogy van. Ami a francia maganiskolat illeti ezek regi egyhazi iskolak , az egyhaz altal tamogatott bizonyos szempontbol, bar egyaltalan nem kell hivonek lenned ahhoz, hogy a gyereked oda jarjon.S allitolag nem is olyan draga, sokkal csaladiasabb, mint az allami suli , a tanarok nem sztrajkolnak, s kevesebb a tetu!!

 

 Bar az is igaz, ha egy pici faluba mentek ott keves a gyerek, igy pici a suli, tehat csaladias. Viszont lehet, hogy a lanyodnak 12 eves kortol college mashova kell jarnia, mivel nem igen hiszem, hogy ilyen pici faluban lenne college, csak also tagozat van.

Előzmény: zsu0110 (455)
zsu0110 Creative Commons License 2009.05.09 0 0 455

  

 

  Magán sulik általában minden városban vannak? Cépie ahol a férjem munkahelye lesz csak egy kis lélekszámú " falucska", hozzá közel eső város  Limoux vagy Carcassonne.

Amúgy ez a tetű dolog itthon is van! Itthon sincs korlátozva hogy ha teves a gyerek ne menjen addig suliba amíg otthon ki nem kezelik. Mondjuk ennyire nem durva a helyzet hogy 1 hónapon belül 3-szor. A fiamnál könnyű , mert rövid tüsi haja van , de a lányom aki 11 éves , neki nem vághatom 6 cm-re .

inwear Creative Commons License 2009.05.07 0 0 454

sziasztok!

 

ki fogok menni franciaországba jövő ilyenkor fél évre tanulni. 3 lehetőség van, ami szimpatikusnak bizonyul: angers, párizs, toulouse

az első azért lenne jó, mert ez az egyetlen a 3 közül, amit a saját szakom hirdetett meg

párizsra egy +, mert párizs

toulouse talán elsőre a legkülönlegesebb, meg ott is elég sokan laknak, és közel van spanyolországoz, mondjuk az annyira nem érdekel

 

mi a véleményetek, hol lenne érdemes fél évig lakni? bármilyen infó jól jönne. árak, emberek, időjárás, albérlet..

 

köszi!

punasok Creative Commons License 2009.05.06 0 0 453

  Szerintem az a legbiztosabb ha leforditatod hivatalos fordito irodaban, arra elvileg semmit nem mondhatnak. Ha a gyerekek magan iskolaba fognak jarni, ott nem igazan csesztetnek a papirok miatt, viszont az allami iskola eleg burokratikus, nagyon szeretik a papirt.

 

  Ja es egy jo tanacs keszulj fel a tetu elleni harcra, mivel itt rengeteg helyen van tetu, s az allam semmit nem tesz ellene. Ha fiaid vannak akkor konnyebb, nekem ket lanyom van, s raadasul a nagyba szeret visszajarni a tetu, igy ket honap alatt  haromszor volt benne reszunk, azt hiszem birkanyiras lesz! 

Előzmény: zsu0110 (452)
zsu0110 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 452

 

 

  Halihóó!

 

 Francia sulikba kérik a magyar bizonyítványokat?  Másoltassam le , vagy fordítassam   le a gyerekek bizijeit? Az az igazság hogy a bizonyítványokba ma már csak az szerepel hogy tovább léphet a következő osztályba. Semmi osztályzat, ez valami új!! A mi időnkbe még jegyeket is látott a szülő.....(sajnos :)  manapság már nem. Ja és százalékos osztályzás megy ...nincsennek jegyek egész alsóban!

Csak ennyit szerettem volna :)

Dobri Creative Commons License 2009.04.28 0 0 451

Üdv!

 

A szép nőknek!Ha esetleg magyar az csak pozitívum.

Itt olyan nőket is meg kell néznem,akikre otthon nem szentelnék figyelmet.

Biztos forrásból tudom,hogy Latin-Amerikában is megfájdulna a nyakam.:)

Előzmény: punasok (450)
punasok Creative Commons License 2009.04.28 0 0 450

 Orok rajongoja a magyar noi szepsegnek, milyen meghato! 

 

 Mas. Van valaki aki kiprobalta mar az uj Google Chrome keresot , erdemes letolteni vagy sem?? Tenyleg gyorsabb?

Előzmény: Dobri (449)
Dobri Creative Commons License 2009.04.28 0 0 449

Üdv!

 

Azt lehet itt is!Viszont otthon sokkal jobb a választék.:)

Előzmény: punasok (448)
punasok Creative Commons License 2009.04.28 0 0 448
  Miert, megnosulni csak Magyarorszagon lehet?
Előzmény: Dobri (447)
Dobri Creative Commons License 2009.04.28 0 0 447

Üdv!

 

Mivel még a nősülés elött állok,így 99%,hogy nem.:)

Előzmény: punasok (446)
punasok Creative Commons License 2009.04.27 0 0 446
  Ok, szerenykedhetsz , na de akkor is vegig csinaltad, ha nem is volt igazi haboru. Nekem volt egy-ket ismerosom Magyarorszagon aki elkezdte a legiot, utana sirva szokott haza. A kilencvenes evek vegen nagy divat volt a legio otthon , nagyon sokan megprobaltak ,viszont ismerek egy olyan sracot is aki vegigcsinalta az 5 evet, evfolyamtarsam volt az alt. iskolaban. De o most otthon van , s el mint Marci  a hevesen.  Te vegleg itt akarsz maradni?
Előzmény: Dobri (445)
Dobri Creative Commons License 2009.04.27 0 0 445

Üdv!

 

Pár hónappal a 18.-ik szülinapom után jelentkeztem.

Az elmúlt 30-35 évben a franciák nem vettek részt olyan háborúkban,ahol tömegesen haltak volna meg a katonai.Így nem nagy dolog túlélni!

 

http://dvdtoile.com/CritiqueDvd.php?dvd=23964

 

A DVD borítón a díszegyenruhákban lévők közűl,én vagyok az első.1997-ben készült a kép.Ha a google képkeresőjébe beírod,hogy légionnaire,ez a kép fog megjelenni.

Előzmény: punasok (444)
punasok Creative Commons License 2009.04.27 0 0 444
 En 2001-ben erkeztem Montpellier-be, pont elkerultuk egymast.  Viszont te nagyon fiatalon kezdted a legiot? s tulelted, bravo igy ismeretlenul is. A ferjem azt mondana: igazi tokos gyerek.
Előzmény: Dobri (443)
Dobri Creative Commons License 2009.04.27 0 0 443

Üdv!

 

1996-2001.Valami rémlik róla...:))

Előzmény: punasok (442)
punasok Creative Commons License 2009.04.27 0 0 442

 Akkor neked a Féria de Nimes mond valamit, gondolom.

 

 

 Az teny, hogy egyaltalan nem szeretem az ottani kornyeket, viszont a Féria de Nimes kihagyhatatlan elmeny! S raadasul annak idejen amikor ott laktunk a ferjem  egy whisky es pezsgo forgalmazo cegnel dolgozott, igy a legjobb bodegakda volt beleponk ,nagyon jokat buliztunk.

 

 Mikor voltal te Nimes-ben?

 

Előzmény: Dobri (441)
Dobri Creative Commons License 2009.04.27 0 0 441

Üdv!

 

Nekem 50km-re(Nimes-ben) volt a laktanyám és amikor csak lehetett ki is használtuk Montpellierben a helyzetünket...;-)

Párizsban ha túristák által látogatott helyeken voltunk egyenruhában,elég sokan kérték,hogy lefényképezzen minket.Két legyet(ismert dolgot) egy csapásra.:)

Előzmény: punasok (440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!