Keresés

Részletes keresés

ZegZug Creative Commons License 2001.12.23 0 0 592
Üdv!

BOLDOG KARÁCSONYT! kívánok mindenkinek. Stílusosan ezt a Savoyai téri kerületi karácsonyfával szeretném megtenni.


Ui: Milyen jó volna, ha az ott parkoló autók legalább ezt a pár hetet kibírnák, hogy ne másszanak be teljesen a fa alá, elrondítva evvel a összképet, és helyette találnának a templom előtti nagy placcon valahol parkolóhelyet.

rokfort Creative Commons License 2001.12.23 0 0 591
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Holnap remélem sikerül eljutnom az éjféli misére.

Ma láttam az új nemzeti színházat, és tényleg majdnem kész. Kétség kívül igen eklektikus, de még mindíg jobb, mint a Deák térre tervezett nemzeti, ami olyan volt mint egy gyufásdoboz.

Előzmény: Inner Circle (590)
Inner Circle Creative Commons License 2001.12.23 0 0 590
Az a röhej, hogy a hátsó parkoló nagy részéből ráadásul több bejáraton át rövidebb úton egyszerűbben lehet megközelíteni az üzleteket.
Aljas, de célravezető húzás lenne az első parkolót fizetőssé tenni, az automatákra kiírva hogy a hátsó ingyenes. :)
Előzmény: dobka (585)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.23 0 0 589
Köszönöm a tippet. Most már én is tudok hallgatni rádiót, tényleg óriási.
Előzmény: Zugi (415)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.23 0 0 588
A mediterrán hangulatú lakóparkhoz már építik a földsáncot, hogy a lakótelepről többé ne lehessen lelátni.
Előzmény: Zugi (520)
kerub Creative Commons License 2001.12.23 0 0 587
Topikoló Társaimnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok

Kerub

dobka Creative Commons License 2001.12.23 0 0 586
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Sikeres Új Esztendőt kívánok valamennyi topictársnak.
Dobka
dobka Creative Commons License 2001.12.22 0 0 585
Ugyanezt csak megerősíteni tudom. Elöl mindig tele van a parkoló. Hátul a parkolóház meg alig telik. Valóban több eligazító tábla kellene a hátsó parkoló ingyenességéről. Illetve a Campona hangosbemondón vagy szórólapon is felhívhatná erre a figyelmet.
Előzmény: rokfort (572)
O+A Creative Commons License 2001.12.22 0 0 584
Üdv mindenkinek

Kellemes, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag, boldog új évet kivánok mindenkinek.

Salut

rokfort Creative Commons License 2001.12.22 0 0 583

A Campona parkolóházával az a gond, hogy a többség nem tudja, hogy ingyenes!
A parkolóházakhoz általában magas árak társulnak, és mindenki úgy gondolja, hogy inkább megoldja a kinti parkolóban ingyen. Én is most jártam először kocsival a Camponában, és láttam a táblát, hogy jobbra parkoló, balra parkolóház. Naná, hogy a parkolót választottam...Szerintem egyszerűen meg lehetne oldani a dolgot: kiírni, hogy "a parkoló megtelt, kérjük vegyék igénybe az INGYENES parkolóházat". Valószínűleg hatna.
Előzmény: Törölt nick (582)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.22 0 0 582
Szervusztok, a rekettyét és a Háros légifotót betettem a fotós topicba.
Előzmény: villa (581)
villa Creative Commons License 2001.12.22 0 0 581
Még egyszer üdv. Mindenkinek. Tegnap este már elkezdtem a karácsonyozást a Krízis otthonban, telt ház van az otthonban és a kiléptetőben is, mindig megfog az ilyen együttlét, ami sok gyereknek maga a Karácsony este, mert még 24-én is ott lesznek az otthonban, persze akkor is lesz egy kis ünnep még. Mindenki kapott ajándékot, nem is kicsit - walkmen, elemes autó stb. - és kiadós svéd asztalos vacsora, hidegtálak, sok sütemény. Öröm volt látni a régi gyerekeket is akik közül többen visszajönnek ilyenkor, jó arányban megállják a helyüket az életben, persze nem kevés energiát, pénzt kellett rájuk áldozni, itt csak évek alatt lehet eredményt elérni.

Köszöntjük slr-t Háros island kerületében és várjuk a fotót.

A Campona előtt jóval kisebb parkoló volt tervben, de mint mindig túllépték, mi lesz itt majd a hipermarketnél?

A helytörténeti ügyeket az említett pince kápolnával - ha a Kistétény utca sarkira gondoltok - folytathatnánk, remélem Garbóciéknak van róla anyaguk és a VAX ot rávesszük a kooperativitásra. Ott van a szabadkőműves páholy is, ami Joe szakterülete.

No akkor megyek a Camponába - busszal -.
Még egyszer Boldog Ünnepeket Mindnyájatoknak!

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.21 0 0 580
Áldott karácsonyt kívánok a topik valamennyi tagjának és olvasójának.
Inner Circle Creative Commons License 2001.12.21 0 0 579
Talán hiba volt kiépíteni az első parkolót. (A Duna Plaza előtt se akar senki megállni, bemennek szépen a parkolóházba.) Ugyanaz a helyzet mint a Leányka utcában és végig a Fehérvári úton - miért kerülje meg a háztömböt, ha előtte is parkolhat (esetleg szabálytalanul)? Nem szabad az átlagember intelligenciáját túl-, lustaságát pedig alábecsülni...

A Háros-sziget légifelvételére enyhén szólva kíváncsi vagyok!

Előzmény: Törölt nick (577)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.21 0 0 578
Üdvözlet mindenkinek, visszajöttem Hayling Island-ről, ahol hála az égnek sem telefon, sem internet nem zavarhatott. Hoztam pár fotót, megfontolandót, alkalomadtán (ha egyéb adósságaimat rendeztem) felteszem valahová. Egyebek között ma lefényképeztem a Háros-szigetet - felülről.
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.21 0 0 577
Szervusz Rokfort, a Camponának rengeteg parkolóhelye van így is. Ma este én is voltam ott, és láttam, hogy az emberek a füvön parkolnak, amit nagyon csúnya dolognak tartok, miközben a hatalmas INGYENES parkolóház félig üres volt. Senki ne panaszkodjon addig az parkolóhiányra, amíg százszám van a FEDETT, INGYENES parkolóhely EGYSZERŰEN CSAK ODA KELL MENNI. Csak nem a ház egyik, hanem a másik oldalán. Sokan lusták odáig elhajtani.
Előzmény: rokfort (572)
kerub Creative Commons License 2001.12.21 0 0 576
A Müemlék védelem talán tehetne valamit.
Előzmény: dobka (574)
dobka Creative Commons License 2001.12.21 0 0 575
... és még valami. A Tétény Promontor könyvben szerepel egy kb. fél oldalnyi információ és kép is a pincekápolnáról.
Előzmény: kerub (573)
dobka Creative Commons License 2001.12.21 0 0 574
Volt szerencsém egyszer nemrégiben kerületünk egyik rejtett nevezetességét a pincekápolnát megnézni. Érdekes vezetés volt mondhatom. A vezető kulcsot kapott, de áramot nem. Így zseblámpák fényében botorkáltunk. Sajnos már alá is kellett támasztani a pincefödémet belülről. Ha jól tudom, valamikor a 60-as években rombolták le a felette álló parasztbarokk épületet. Azóta a pince beázik és megy tönkre. Egyszer próbáltam egy ingatlanos céget felbíztatni a megvásárlására és hasznosítására. Csalódásomra azt hallottam tőlük vissza, hogy a VAX Rt még találkozni sem óhajtott velük. Tudja valaki, hogy mi a szándék vele ? Elég siralmas látni a tönkremenetelét.
Es lebe Die Freundschaft hirdeti az egyik felirat odalenn és a felirat horvát nevű nemes nevével is még tartja magát. Ki tudja, hogy meddig ?
Előzmény: kerub (573)
kerub Creative Commons License 2001.12.21 0 0 573
A Budatétényi focipályára már jutott pénz, a bejáratával szemben van egy árva pincelejáró a pincében meg egy kápolna ami ritka értékes műemlék templom.
Nemtudom ennek óvására jut-e pénz de legalább le kéne fotózni és igy megőrizni az utókornak.
Tudom ez nem olyan fontos mint a foci.

Kellemes Karácsonyt kívánok mindannyiatoknak.

Kerub

Előzmény: Törölt nick (568)
rokfort Creative Commons License 2001.12.21 0 0 572
Végre otthonról!!

Nagyon sajnálom, hogy az új könyv nem kerül az üzletekbe, nem értem, hogy mi értelme "belső körben" terjeszteni. Nem az lenne a cél hogy mindeki hozzáférhessen, aki akar?

A másik ami ma felbosszantott, hogy a Camponában akartam bevásárolni, és némi döbbenettel láttam, hogy a fél parkolója le van zárva! Az autók keringtek, üres helyet keresve, de persze sehol sem találtak. Tumultuózus jelenetek voltak, és persze egy csomó felesleges idegeskedés. Nem értem hogy jut eszébe egy bevásárlóköszpontnak pont karácsony előtt csökkenteni a parkolóhelyek számát.

Előzmény: Öpszifröccs (571)
Öpszifröccs Creative Commons License 2001.12.21 0 0 571
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kivánok minden topicolónak.
Öpszi
Előzmény: villa (570)
villa Creative Commons License 2001.12.21 0 0 570
Boldog Ünnepeket Mindenkinek ha nem találkozunk már!
Nyílt nap tehát a Szt. Imre Házban 27.-én 10-18 óra között - Kistétény u.13., szentimre@radiant.tvnet.hu, egész nap játék, evés ivás, délután 4-től természetvédelmi óra, vetítés, tanösvény stb.
villa Creative Commons License 2001.12.21 0 0 569
Üdv. Köszönjük Piscatornak az adalékokat és a hízelgő véleményt a kerületről. Tényleg nagyon sokszínű a kerületünk, lepusztult belvárostól, ipari területeken át, csodálatos műemlékeken át a természeti értékekig sok minden van.
Polgári szolgálatosunk épp az imént hívott a fennsíkról a Csúcs utcából, ragyog a nap, csillog az érintetlen hó, ilyenkor is érdemes felmenni.

drbit nek is köszönet a képriportért, a könyv csak zárt körben kerül terjesztésre, nem árusítják, de talán mindenki hozzájut aki nagyon akar ebből a körből - nekem sincs még -.
Szép az idei kerületi naptár is, iskolások rajzai, festményei, tárgyai vannak benne, több mint gyermekrajz gyűjtemény.

Más,tegnap este megszavazták a Fővárosban a terület átsorolásokat, igy a Camponát is, tavasszal kezdődhet a munka ott is.

Közben elkeveredett hozzám a 6-os út szélesítésének környezetvédelmi munkarésze, majd átnézem és referálok róla a többi ilyen anyaghoz hasonlóan.

slr hova lettél?

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.21 0 0 568
Készítettem néhány képet dec.19-én, a Városházán, a Millenniumi Album és a kerületi honlap sajtótájékoztatóján.
Ízelítő a képek topikon.
ppapa Creative Commons License 2001.12.21 0 0 567
Nem kerületi téma ugyan, de számomra újdonság volt, ezért ideírom a ma esti tapasztalásom.
A Lágymányosi (Szent László?) hídon jöttem hazafelé és most, mint máskor is, néztem, hogy áll a Nemzeti Színház építkezése. Legnagyobb meglepetésemre a teljes fényárban fürdő színházat láthattam. A külső munkálatok befejeztével a díszkivilágítás is elkészült. Impozáns látvány volt. Lehet, hogy ez még csak próbavilágítás, de nagyon mutatós, én eddig még nem láttam. Érdemes egy este megnéznetek.
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.20 0 0 566
Üdvözlet minden kedves Budafokinak és Tétényinek!
Ugyan nem ebben a kerületben lakom, de nagyon lenyügözött szépségével, egyediségével.
Honlapom kicsiny helytörténeti részén is foglalkozok vele:
GEBULEX
  • Népszabadságos esszé, HÉVvel füszerezve


  • Ismét Budafok, ismét Népszabadság


  • Remélem tetszenek nektek.
    Szióka: Piscator
    villa Creative Commons License 2001.12.20 0 0 565
    Üdv. Mindenkinek, és köszönet a beszámolókért. Tegnap a déli órákban majd később is az Ökosz-nál voltam - Vadász utcai zöld udvar - majd a Fővárosi Önkormányzatnál az új ügyosztályvezető - környezetvédelmi - bemutatkozásán. Őri István, aki korábban a KöM ben volt főosztályvezető - a Pepó korszakban menesztették -, elsőre szimpatikus, ambiciózus a tervei alapján. Persze a hatáskörei erősen korlátosak, a szakhatóságiak nem nála vannak, a szakterületek meg - hulladék, közmű, közlekedés, városfejlesztés - szintén nem, marad a zöldterület, természetvédelem. Persze a többi témában is próbálnak mozogni, jövőre elkezdik a szelektív hulladékgyűjtést hulladék szigetekkel és kirakott konténerekkel - utóbbi már egyszer megbukott, igaz a Főkefe szinte szándékosan járatta le -. Fővárosi Környezetvédelmi Program készül hamarosan. Nagy kérdés, milyen alacsonyan van a plafon - meg is kérdeztem - mekkora a mozgástér, van e támogatottság felülről.

    Omegához, a Campona projekt ügyben már többször kifejtettem a véleményem, nem kampányolunk, tiltakozunk ellene, mert a kerületben viszonylagosan konszenzus van mellette, de hátrányaira felhívtuk a figyelmet. Nem én fogok szavazni róla szerencsére, anno sok ilyen dolgot nem szavaztam meg a Parlamentben sem. Majd ha lezajlott a dolog, akkor visszatérünk rá, januárban a VH ban is szándékozom írni róla.

    Azt én is jónak tartanám, ha a testületi anyagok felkerülnének a honlapra, ez elsősorban technikai és anyagi, személyzeti kérdés szerintem.

    A Taizé ügy valóban nagy népi diplomáciai, ország-propaganda lehetőség, remélem nem fogunk szégyent vallani. Még mindig nem késő jelentkezni fogadásra, jó érzés adni. Én arra emlékszem, amikor tavaly nyáron Kárpátalján jártunk, milyen szívesen fogadtak be mindenhol, paplakban, hitoktató teremben, lelki gyakorlatos házban, sőt óvodában, sokkal nehezebb körülmények között élve.

    ppapa Creative Commons License 2001.12.20 0 0 564
    Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a honlap és a millenniumi könyv bemutatására, pedig szerettem volna. Kárpótlásul most nézegetem újból a honlapot, egyre több érdekességet fedezek fel. Azt hiszem, meglehetősen sok idő kell ahhoz, hogy az ember mindent tudjon, mi hol van.

    Mára csak annyit, hogy működik a fórum is, az önkormányzat fel is vetett már néhány témát, lehet hozzászólni, vagy újat kreálni. De a felvetett témák is jó nagy szeletet lefednek az eddig már általunk is tárgyaltakból. Íme:
    - Javaslatok a honlap fejlesztéséhez
    - Felújított közösségi ház ( Tóth József u. 45. )
    - Kerületi tömegközlekedés
    - 9-es tömb - Budafok-Belváros
    - Forgalomcsillapítás - Tempo 30 - fekvőrendőr
    - Miért nem akarunk türelmi zónát?
    Tehát most már ott is fórumozhat, aki közvetlenül akarja megszólítani az önkormányzatot.

    A rövid bámészkodásom során megnéztem a Tétényi fennsík és a Háros sziget bemutatásával foglalkozó részt is. Mindkettő egyszerűen csodás!!!

    És mára már a honlap-térkép linkjei is mennek.

    Előzmény: Zugi (560)
    Zugi Creative Commons License 2001.12.19 0 0 563
    akarom mondani: Száray
    Előzmény: Zugi (562)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!