"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Az a minimum. A pontelőny miatt is, hisz a döntetlen megtartaná azt. Egyébként igencsak fel kéne készülni majd 4 meccs után, hogy képesek legyünk hazai pályán az öt találkozóból legalább egyszer nyerni.
Nem az elő-elő-előslejetezők UTÁN, hanem azokon. Teljesen nyilvánvaló, hogy így nem fogunk sehova se jutni. Várjuk azért meg a vizes lepedővel a nyarat.
Kicsit az az érzésem, hogy fel akarjuk menteni Rebrovot (és a csapatot). Pedig ez a zakó teljesen az ő felelőssége. Tudtuk, mi lesz, voltak előzmények, fel kellett volna készülni alaposabban az ellenfélből és nem a magyar mb1 általános képességek alapján, hanem külön a Videotonra.
Nem egy ördöngös feladat. A szerbjük arra készíti fel őket, hogy kioltsa a játékunkat és provokáljanak. Itt szintet is léptek, mert a 2. félidőben még domináltak is és volt egy időszak, amikor jobbak voltak nálunk.
Enyni meccs után kezdem én is azt érezni, hogy a céljainkat nem Rebrovval tudjuk megvalósítani. A Videotontól komolyabb csapatok jönnek ide az elő-elő-előselejtezők után.
REbrov még tuti két évig marad. Benne van a világ 50 legjobb edzőjében.
Jön még egy csomó orosz, meg belorusz meg ukrán.
Aztán a következő edző kínai lesz, és jön az ő pereputtya is. Végül egymás mellé tesszük az elmúlt 10 év csapatfotóit, és az egész olyan lesz, mint egy benetton reklám
Az pech volt hogy a 7 ellenfelbol az egyetlen nehezet kaptuk. A sorosksarral konnyebb lett volna rotalni. Jo lett volna a dontoben a Vidi, igy a most tovabbjuto valszeg nyerni is fogja a kupat.
A vege fele jobban is latszott volna a bajnoksag sorsa, pl. ha mar megnyertuk vagy elegge biztos, jobban beleallhattunk volna egy elodontobe vagy dontobe.
Rebrov szemponjából szerintem teljesen logikus volt a fehérorosz, neki ez a stílus fekszik, Lanzát meg általában akkor is megettük, amikor még kispesti volt. Vargának sem mondom, hogy ment volna ellenünk.
Az uru is rendre tudott nekünk zavart okozni, és Böde cseréje is inkább ennek szólt, mert ő az, aki ellen szintén nem tudunk mit kezdeni.
Egyedül ezt a brazilt nem tudtam hova tenni, minek próbálta meg, lehet tőle várt valami meglepetést, de sok mindent nem lehetett tőle látni.
Erőnlétben Dollhoz képest előre léptetek, és ez még sokat érhet akár nyáron is, de valóban a balkáni csapatok ellen nehezebb lesz a helyzet.
Mondjuk értelmes edző úgy rotál, hogy az alap játékosait nem a legerősebb ellenfél ellen pihenteti. Mondjuk eleve röhejes, hogy bárkit pihentetni kell, elfáradtak 4-5 nb1-s meccsben? Persze tudjuk, hogy a bohócliga rettentően megerőltető.
Valóban, kell rotálni, sőt, én még jobban is tettem volna (Böde, Bőle). Viszont a rotálás ezen a szttnen nem nagyon jön be, ugyanis nem elég jók. A rotáció nekem azt jelenti, hogy a rotált csapat is győz, az nem rotálás, ha kikapnak :-)
Mondom ezt úgy, hogy eleve nem is vártam továbbjutást, és ha így állunk hozzá, az se baj, de akkor tényleg a cseresor játszon, hagyjuk a fenébe az egészet. A visszavágóra pláne a cseréket kell küldeni, hol fogunk mi idegenben 2 góllal győzni? A Haladás meccs a fontos, nem a visszavágó. De ha az EL-ben majd ennyire számíthatunk a cserejátékosokra, az nem lesz túl jó. Hárommilliós brazil, persze.
Egy hangyafasznyit sem léptünk előre Doll óta. Nyáron kiesünk -4/-3 körben, Rebrov off és kezdjük újra az egészet. (dolgozunk tovább, jön egy nagyon fontos bajnoki, türelem, idő kell az új edzőnek stb...)
lehet hogy más lett volna, ha Lanzafame, Varga, Lovrencsics és Sigér is kezd, vagyis az alapcsapat, de ennyi rotálás be kell férjen, főleg ha ősszel is kezdeni akarunk valamit.
ha nem a legerősebb csapattal állunk fel a visszavágón, akkor nem lesz esélyünk a továbbjutásra...
A tegnapi nem önmagában az eredmény miatt volt aggasztó, mert valójában nem vagyunk jobbak face to face a Vidinél. A bajnokságot nem azért hozzuk, ha hozzuk, mert mi vagyunk a jobbak, hanem annak ellenére, hogy nem. Egyértelmű lett, hogy a bajnoki cím a kiscsapatok elleni ponthullásokon fog múlni. Hogy nekik ez miért megy kevésbé, nem tudom, legyen az ő bajuk.
A mi bajunk meg az, hogy az egyetlen hasonló értékű és képességű csapat ellen alig van esélyünk. Igen, favágók, de tegnap mintha épp sikerült volna lemennünk a szintjükre. Miért is? Mert nem találtuk az ellenszerét sem a szokásos durvaságnak, sem a jó védekezésnek, sem a gyors ellentámadásoknak. Meg voltunk sértődve, hogy nem vezetünk 3-0-ra a szünetben. Taktikában is megbénították a mieinket, ahol ráadásul a másodvonalas játékosokaink semmit nem tettek hozzá. Ez a 3 milliós műbrazil egy vicc.
Értem, hogy jó dolog rúgni hetet meg az MTK-t is félgőzzel kipipálni, de kb 3 hónap múlva jön egy olyan csapat a -4 selejtezőben, mint a Vidi. Jól mondja itt a kolléga, nem a Barcelonát meg a Liverpoolt kell levédekezni, hanem a bosnyák meg bolgár meg a szerb bajnokot, ahol a Vidi szerbjeinél csak jobbak játszanak. Aki ugyanúgy jól fog védekezni, erőszakos lesz, akár durva is, mi meg kapkodjuk a fejünket. Ott fogjuk lapogatni egymás vállát, amikor majd az aranyérmet átvesszük, aztán pár hétre rá jön egy balkáni csapat és majd kettős győzelemmel továbbjut, mi meg pislogunk, hogy mi történt.
Semmi előrelépést nem látok ezen a téren. Ősszel volt ellenük egy jó félidőnk, aztán úgy lett 2-2, hogy rutinból felhozták magukat, és ha még 10 percet tart a meccs, ki is kapunk. Decemberben (köszönhetően Otigba töketlenkedésének) kikaptunk egy olyan meccsen, ahol csak durvasággal tudtak célt érni, de sikerült. És most már hazai pályán is, pedig azóta erősödni kellett volna. Hát még nagyon messzinek érzem Európát.
A leendő BL-selejtezős ellenfelek nyílván meg foják ezeket a meccseket nézni, és realizálják, hogy Dibusz teliszart gatyával áll a vonalon, mikor az ötösre ívelik be a szögletet. Az előselejtezőkben még nem Barcelona fog jönni lapos játékkal és tiki-takával, hanem egy balkáni csapat sikerre éhes, langaléta csatárokkal.