Keresés

Részletes keresés

punasok Creative Commons License 2009.07.27 0 0 561
 Szerintem a buszjarat a legolcsobb, a STOP utan. S van is Nizza-ba jarat, Becsi atszallassal.EUROLINE tarsasag, nagyon fapados busz de olcso.
Előzmény: Dobri (560)
Dobri Creative Commons License 2009.07.27 0 0 560

Üdv!

 

"Budapestről hogy lehet eljutni Nizzába??
Nem autóval.
Legolcsóbb verzió érdekelne."

............................

Stoppal!Ha szerencséd van akkor motoros vagy kamionos vesz fel,tehát nem autóval mész.:)

Busz,vonat,repülő valamelyike.

Előzmény: Törölt nick (559)
Dobri Creative Commons License 2009.07.27 0 0 558
gondolkodnék
Előzmény: Dobri (557)
Dobri Creative Commons License 2009.07.27 0 0 557

Üdv!

 

Ha választanom kellene,hogy Korzika vagy Párizs és környéke,1 percig se gondolkodnák.Irány a sziget.

Előzmény: Nicsinyo (555)
punasok Creative Commons License 2009.07.27 0 0 556
  ZORRO-Sarkozy-Hiperaktiv- eletbenmaradt.... Bref!
Előzmény: Nicsinyo (555)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.07.27 0 0 555
Azoknak, akik Korzikàn laknak:
Nem àbràndultatok ki a Szépség szigetébôl? (erdôtüzek...szörnyû!)
digicat Creative Commons License 2009.07.26 0 0 554
Ha dolgozni ment attól még szép marad a környék és szabadnapokon lehet nagyokat királndulni, főleg ha sikerül megszervezni hogy te is vele legyél legalább 1-2 hosszú hétvégét vagy több napot egyhuzamban.

Érdemes hajókirándulásra is elmenni, vannak fél-egynapos utak.

Ha szeretitek a művészetet akkor sok múzeumot és emlékházat találtok a környéken.

"Szerinted mennyi most egy repülőjegy?"
Szerintem most is attól függ, hogy honnan hova utazol, mennyire előre foglalsz, mennyire foglalt a járat és éppen milyen akció van érvényben.
Érdemes több repülőteret is megnézni, mert lehet olcsóbban jössz ki autóbérléssel együtt ha egy olcsó reptérre érkezel (a nizzai elég drága).
Nizza és Marseille reptere is elég szeles, első repüléshez mindkettő nagyon izgalmas lesz leszálláskor.

"Autot béreltetek és akkor leraktátok valahol? Ez hogy működik??"
Megnézel több céget melyeknek van képviselete a repülőtéren ahová érkezel és kiválasztod a legolcsóbbat (a repülőtársaságok honlapján szokott lenni autóbérlős link). Biztosítást külön kell kötni, nem kötelező de ezen ne spórolj! Kell dombornyomott bankkártya kb. 1000 euró elérhető összeggel (ez csak kaúció, mikor leadod az autót visszakapod).
Mi a szállodában parkoltunk, de vannak nyilvános parkolók is, frekventált helyeken többnyire fizetősek.

Wifi sok helyen van, ha szerencséd van ingyeneset is találsz, de legrosszabb esetben McDonalds-ban vagy hasonló helyeken veszel egy üdítőt vagy kávét és kapsz mellé internetet. Ezek emailezni jók, de IP telefonra alkalmasat már keveset találtam. Egyéb lehetőségekről nemrég írtak a Franciaországban lakók.

Cannes-ban még egyszer sem laktunk, csak nappal voltunk ott, de a környéken mindenütt nagyon barátságosak az emberek (muszáj nekik, a turistákból élnek). Biztos arrafelé is van helyi nyolcker melyet kerülni kell.

A szupermarketek és kifőzdék árai teljesen barátságosak, a belvárosi éttermek és bárok pedig nem sokkal drágábbak a budapesti hasonlóknál. CBA méretű üzletek minden városban vannak, de ha van lehetőséged autózni (vagy megtalálod a buszt) akkor érdemes Auchanba vagy hasonló hipermarketbe menni.
Előzmény: Törölt nick (552)
digicat Creative Commons License 2009.07.26 0 0 551
Turistaként többször voltam Provence-ban. Jó hely, nagyon szép környék, rengeteget lehet kirándulni.
Maga Cannes nem nagy durranás, de amit mindenképpen érdemes megnézni az Ile Sainte-Marguerite (jó 1 napos túra ez is).
Tavaly még volt Nizzába közvetlen fapados járat, most úgy látom nincs.
De mentünk már Bergamo-n át is (fapados), ott autót béreltünk és 3-4 óra autózás után ott is vagy. Marseille sincs messze, és az átszállástól sem kell félni.
Előzmény: Törölt nick (550)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.07.25 0 0 548
Néha azért idenézek..(legtöbbször a FILOSZ-ban cserélem az eszmét):-)
Előzmény: punasok (546)
Anita_Bordeaux Creative Commons License 2009.07.24 0 0 547
Szia!

Köszönöm a választ! Igen, felfedeztem már ezt az egyesületet a párizsi Institut Hongrois honlapján és fogok is írni nekik. Bár tudom, h. nem ez a fő profilja ennek az assonak, de talán tudnak nekem segíteni keresni állást vagy szakmai gyakorlatot itt Bordeaux-ban. :) és persze remélem majd találkozom más magyarokkal is. Korábban már tanulmányi ösztöndíjjal voltam itt, és 3 hónap alatt azt hiszem mindössze egyszer hallottam magyar szót Bordeaux-ban, szóval igazad lehet abban, hogy kicsit maganyos farkasok vagyunk :)
Előzmény: punasok (545)
punasok Creative Commons License 2009.07.24 0 0 546
 kedves nicsinyo! regen hallottunk feloled, nagyon eltuntel?
Előzmény: Nicsinyo (544)
punasok Creative Commons License 2009.07.24 0 0 545

  Szia Anita! Van egy assoc. Bordeaux-ban is,Amicale Franco-hongroise de bordeaux, a vezetoje: lanyi thomas.cim: MJC centre ville 15, av roland dorgelès 33703 mérignac.

 

 Meg iwiw-en is van ket club,1 franciaorszagi magyarok, s2 franciaorszagi magyarok klub. Tuti, hogy vannak bordeaux-i emberkek, en is talaltam toulouse-i magyarokat,de nem mindenki valaszolt a meghivasomra. Szerintem a franciaorszagi magyar eleg, maganyos farkas tipus, vagy pedig budos vagyok, s azert nem valaszonak?! Je ne sais pas!!

 

 Viszont lehet, hogy az mjc-ben szeptember elott senkit sem talalsz, mivel a francia augusztusban nem dolgozik, de gondolom ezt mar tudod.

Előzmény: Anita_Bordeaux (543)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.07.24 0 0 544
Szép orszàg? az lehet. De tudod màs dolog kivülrôl (vagy turistaként) szemlélni, mint benne élni. (27 éves tapasztalatbòl mondom)
Szàmolni kell a hàtrànyokkal is....
Előzmény: Animejetix (539)
Anita_Bordeaux Creative Commons License 2009.07.23 0 0 543
Sziasztok! Nemrég költöztem Bordeaux-ba és érdekelne, h. laknak-e a városban magyarok! Előre is köszi a válaszokat!!
punasok Creative Commons License 2009.07.23 0 0 542
  Nem egyszeru eset, igy egy kicsit nehez lesz!
Előzmény: Animejetix (541)
Animejetix Creative Commons License 2009.07.23 0 0 541
Érettségim van csak, egyszer a kőfaragó szakmába belekezdtem, de nem végeztem el. Ettől függetlenül értek hozzá csak papírom nincs róla. Franciául nem tudok sajna, de próbálkozgatok otthon, angol nyelvből jobb vagyok, de angliába nem akarok menni mert rühelem azt a vidéket. Írország se jön be... Németet se csípem, meg úgy egy ország se érdekel, csak Franciaország.... nagyon szeretnék kimenni, próbálkozok neten keresztül de nem megy... Pedig annyira de annyira vágyok kimenni... :(
punasok Creative Commons License 2009.07.22 0 0 540

  Ha ennyire tetszik az orszag bele kell vagni a nagykalandba, szerintem arra, hogyan kell letelepedni franciaorszagban?  senki sem tudja neked megadni a hasznalati utasitast, mivel mindenki maskent csinalja, mindenki a lehetosegekhez alkalmazkodik. Ami  konnyebb, teny most johetsz dolgozni, mint magyar allampolgar, nem kell tartozkodasi engedely, tiz evvel ezelott nem igy volt, viszont ami most problemas, hogy sokkal kevesebb melo van, mint tiz evvel ezelott.

 

 attol is fugg milyen vegzetseged van? ha jo szakember vagy-villanyszerelo, vizvezetek szerelo, pek -vagy egeszsegugyes diplomad van(orvos, gyogytornasz, nover, rogen-asszisztens, informatikai mernok lehet melot talalni, sok papirmunkaval, forditasok ide-oda. Szerintem magyarorszagon tuti, hogy vannak kozvetitok. 

Ja es, ujra csak annyit tudok mondani nem art ha beszelsz franciaul.

 

 Vagy be lehet allni legiosnak! azt viszont nem tudom, hogy mukodik, a sracok akik fent vannak a topikon, biztosan jobban ismerik az eljarast.

Előzmény: Animejetix (539)
Animejetix Creative Commons License 2009.07.21 0 0 539
Mi van ha valaki nagyon ki szeretne menni francia honba dolgozni, söt letelepedni? Mert oké hogy franciában élö magyarok foruma meg klubjaiból van 1000... Hogy lehet kijutni? Van egy barátom aki kint él vagy 6 éve de nem tud segiteni, pedig akart. Valahogy nem akarom feladni mert évek óta folyik a nyálom ha a Tour De France megy a TV-ben, annyira szép ország...
Dobri Creative Commons License 2009.07.19 0 0 538

Üdv!

 

Mindegyikönk.Ez a cég leggyakrabban játszott és énekelt dala.

Előzmény: punasok (537)
punasok Creative Commons License 2009.07.18 0 0 537

  Kedves légoisok, regi légiosok! Ki ismeri azt az eneket: "tiens voilà du boudin"?Ugyan is, amikor a nagyobbik lanyunk duzzog, vagyis "fait la boudine", az apja mindig ezt az eneket enekeli neki, amitol meg idegesebb lesz. Teny, hogy nem valami szep enek!

 

 

 Earles, neked pedig sok sikert Korzikahoz, az teny , hogy delen minden eleg "tranquillléeee"; A lenye, nem kell elsietni a dolgokat, olyan pato pal fele.

Előzmény: Earles (536)
Earles Creative Commons License 2009.07.17 0 0 536

Tényleg nyugis, még nem sikerült rálassulnom a helyi tempóra. Az emberek nagyon jó arcok, mindenki úgy kezel, mintha évek óta haverok lennénk. Ez magyar szemmel elég furcsa... A nyelvvel egyelőre küszködök, de majd alakul az is. A mocis dolog jó meló, bár a feltételeim itt még nem adottak hozzá. Egyelőre elhelyezkedtem lakatosként, de hosszú távon mindenképp a motorosdiban gondolkozok.

A feleségem és a fiam még Magyarországon vannak. Ha én már jól kiismerem magam, akkor jönnek ők is. Remélem nekik is bejön majd Korzika.

Előzmény: Törölt nick (535)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.16 0 0 535

Szép hely, nyugis, és majd meglàtod a beilleszkedés sem nehéz...

En is éltem Korzikàn (Calvi-ban) 9 évig csalàdostul....

A két gyermekem is Korzikai (Bastià-ban születtek), és a kisfeleségem is (aki természetesen magya lyàny) visszasirja azt az idôszakot !!!

Làtom mocikat "varàzsolsz" ujjà ?!?! Szép melo, és gondolom meg is lehet belöle élni....

Billy
Előzmény: Earles (534)
Earles Creative Commons License 2009.07.16 0 0 534

A nyakamat tettem volna rá, hogy páran ittmaradtak. Próbálom követni a példájukat.

Előzmény: Törölt nick (529)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.16 0 0 533

Sajnos elég sok "rossz" kapcsolat talàlt ràm, akikkel nem szivesen "nosztalgiàzok" 20 év tàvlatàbol....

Toulouse ???? Jövö hétvégén ott fogok "dolgozni" (besegitek egy havernak)....

Billy
Előzmény: punasok (530)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.16 0 0 532

Ujraküldve ....

Billy
Előzmény: Szega1 (531)
Szega1 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 531

Szia Billy!   Nem kaptam meg az e_mailt. Elküldenéd mégegyszer!!!   köszi.

Előzmény: Törölt nick (506)
punasok Creative Commons License 2009.07.16 0 0 530

  Szio Billy!  Te miert iratkoztal le az iwiw-rol? En most kaptam csak meghivot, par hete.... Erdekes , erdekes... nezelodni lehet, de irtam egy-ket toulouse kornyeken elo emberkenek, de senki nem valaszol. Akkor mi ertelme van?

 

 Kicsit elszomorit, s foleg idegesit!

Előzmény: Törölt nick (529)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.15 0 0 529

Igen, van egy-két volt Légios....

Billy
Előzmény: Earles (528)
Earles Creative Commons License 2009.07.15 0 0 528
Üdv. Ajaccio környékén van valaki? Egy hete érkeztem dolgozni.
punasok Creative Commons License 2009.07.15 0 0 527

  Tenyleg eleg nehez eset vagy, nem konnyu a helyzet, de azert mindent megertettem. Remelem azert talasz valamit hamarossan, sok sikert!!!

 

 S cegalapitas ? Akkor is elveszited a nyugdijadat, s neked nincsen lehetoseged az   - des poste et des emplois reserves pour les millitaire- vagy ez csak a francia sereg hivatasosainak szol?

 

 Az tuti minden katonai dolog baromira bogyolult, s foleg a franciaknal, ezek imadnak za egerkebol elefantot csinalni.

 

 

 Mindenesetre sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!