Keresés

Részletes keresés

sanyi27 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 966

A két ház konkrét fizikai tulajdonságainak összehasonlítása nélkül értelmezhetetlen a hozzászólásod.... Édesapádék, ha a te norvég radiátoraidat telepítenék, kb. 3-szor annyit fizetnének havonta a fűtésért, ez viszont tuti... A gáz kb. 3szor olcsóbb kwh-ként, de szerintem lejjebb már páran biztosan leírták.

 

1kwh az 1kwh mindegy, hogy mivel állítod elő egyszerű fizika... Ha te otthon égeted el és állítasz elő belőle meleget az kb. 3-szor olcsóbb, mint ha ezt az erőműben tennék helyetted és te áramként vásárolnád meg és fűtenéd el otthon.

Mint, ha azon vitatkoznánk, hogy mikor édesebb egy pohár víz, ha az 1 kanál cukrot kanállal vagy villával elkeverve oldjuk fel benne. Nyilvánvaló, hogy ugyan olyan édes lesz, ha mindkét pohárban tökéletesen feloldódott. 

 

Félre ne értsd én sem az áram fűtés ellen dumálok!

 

Az épülő házunkban elhelyezésre került 3kwnyi fűtőszőnyeg falakra-padlóba kiegészítő-helyettesítő-kényelmi fűtésnek egy kis teljesítményű (4kw) -os zárt égésterű kandalló betét mellé.  De a ház hőigénye eleve olyan alacsony a vastag (30cm-25cm) hőszigetelésnek és a kis (kb. 85m2) alapterületnek köszönhetően, hogy nem egy anyagi csőd kifűteni árammal. Kb csak filtrációs (szellőztetés) veszteség van. A gázos infrastruktúra (+kazánház, gázkazán, csövek keverőszelepek stb.) kiépítésének anyagi többlete kb. 2Milla vs 170eFt csak több év alatt térült volna meg. Ráadásul a földgáz megújuló forrásból nem előállítható, napelemet pedig lehet telepíteni...

 

Szóval hajrá villany fűtés, de olyat ne mondjunk vagy sugalljunk, hogy olcsóbb mint a gáz, mert az bolondság vagy tudatlanság!

Előzmény: Green Sri (962)
Téli nap Creative Commons License 2017.01.27 0 0 965

   Érdekes gondolatok !

 

 "vásárláskor a restaurálálás és eladás volt a célom, vagy bérbeadás,"

 

  Nos a régi házakat nem resturálják, hanem renoválják, a műtárgyakat szokták, de értjük.

 Kérdés, hogy mindig  el lehet e adni annyiért mint a vásárlási érték + a helyrehozatali ráfordítás. Lehet bejön.

 Aztán ahogy nézem  medencés házakról van szó.  Bérbeadni ezeket is elég nehéz.

 

 Bérbeadni jó helyen lévő viszonylag nem nagy lakásokat rentábilis.

 

 A villanyfűtésűeket meg szinte lehetetlen.

 Mint gyakorlott bérbeadó láttam azokat a szörnyülködő arcokat amikor a gázfűtéses lakásomba  jöttek a leendő bérlők és  meglátták a villanytűzhelyt.  Mind fanyalgott még az is aki életében csak teát és rántottát készített. Végül a villanytűzhelyt is lecseréltam egy gáztűzhelyre. Az óta ezzel kapcsolatban se tettek fel kérdést.

Előzmény: Green Sri (962)
Téli nap Creative Commons License 2017.01.27 0 0 964

"Apámék havi 90.000-et fizetnek egy új épitésü szigetelt, drága (úgy értem márkás, nivós) kazános, padló és falfütéses 110-m2 es házban a gázra." 

 

 Szegény apádékat nagyon megszívatták.

 

 Új építésű és szigetelt is.

  Nálam  95 nm- re most a nagyhidegben is  26 eft /hó.

 Az átlag viszont :    csak 22 eft/=hó.

 ha ezt felextrapolálom a 110 nm akkor,

 

 110 :xe =  95  : 26 e ,

  xe =  110  . 26 e / 95

 

 lenne 30e ft/hó.

 

 

meg a mennyezet belülröl szintén 5 cm-es." A legnagyobb  műszaki badarság ez  a megoldás !

Előzmény: Green Sri (962)
NAND708 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 963

Majd gyere vissza az eredményekkel. ;-)

Jól értem, napkollektorral akarod fűteni a medencédet télen?  Feltétlen gyere vissza!

Előzmény: Green Sri (962)
Green Sri Creative Commons License 2017.01.26 0 0 962

Elöször is leszögezem, én nem kapok pénzt a norvég radiátorgyártóktól, és rokonom vaagy barátom sem dolgozik ott és semmilyen közöm nincsen semmilyen fütés vagy villanyszerelöhöz vagy forgalmazóhoz. Amit irok az saját tapasztalatom, és elégedettségem a rendszerrel amit otthon üzemeltetek.

 

Én nem értem kinek és miért fáj ha elégedett vagyok a meleggel és az árával az otthonomban.

Igen ez egy villyanyfütés fórum, ezért irtam ide.

Ez a 24-ik otthonom. Volt már mindenféle, kicsi, nagy, gázos nem gázos, városi, vidéki, szigetelt nem szigetelt. 

Nem szükségböl döntöttem a villany és a kandalló mellett. A gázkazánomat egyébként meg elajándékoztam a múlt hónapban :). Szerintem az aki ide ir a gázfütést promótálva az irhat az egészséges táplálkozás fórumba is, hogy reggel szivjál orrba Rivotrilt, este meg összetörve vénásan Xanax az a tuti nem a sok vitamin és zöldség. 

Szóval én a villanyfütés bövitését tervezem mindenképp. 

Apámék havi 90.000-et fizetnek egy új épitésü szigetelt, drága (úgy értem márkás, nivós) kazános, padló és falfütéses 110-m2 es házban a gázra. Ki van a tökük vele. Föleg hogy látják az én számláimat, és nálam melegebb van mint náluk mert azt szeretem. Ök 21 fokot tartanak én meg 23-at. Amikor még nincs nagyon hideg ök is inkább az Inverteres klimával fütenek. 

A klimáról jut eszembe a másik: irtam korábban a höszigetelést valakinek, hogy az sokat számit. Nekem régi a ház é csak egy 5cm-es szigetelés van a falakon kivül, meg a mennyezet belülröl szintén 5 cm-es. A legnagyobb höségben nyáron 24 fok volt nálam a házban, mondjuk elég nagy fák vesznek körbe. 

Na mindegy én maradok a villanyfütésnél. Napelemet is fogok telepiteni akármennyire nem gazdaságos, és napkollektort is kell, mivel van egy 140m3-e medencém külön épületben amit még nem üzemeltem be, és biztos nem égetni fogok valamit 140 tonna viz felfütésére. A korábbi tulaj lopta gázt igy neki ez könnyü volt (azóta meghalt, a házat elárverezték), én nem fogom. Egyébként a húgomnak van egy 3-ad ekkora medencéje és az havi 270e gázszámlát jelent neki télen, nyáron pedig 160 e. Mivel fedett, nem melegiti fel a nap.

Én kiszámoltam egy gázos szakemberrel, hogy 600-ból kijönnék havonta a medence fütéssel, azaz évi 7.2 M gázra. Na azt már nem. Soha.

Ennyi lóvébol van meg a napelem és napkollektor ami ellátja a medencét, a házat és 1-2 garázst fütéssel, árammal. Szerintem jobb biznisz, föleg hogy növelem vele az ingatlan értékét, és vásárláskor a restaurálálás és eladás volt a célom, vagy bérbeadás, nem pedig a belegebedés.

És ezt már irtam, de megismétlem, áramot gyakorlatilag tudok elöállitan höböl, mozgásból, fényböl. Gázt meg maximum az emésztöböl, de az kevés és bonyolult is sajnos.

Előzmény: pocker (961)
pocker Creative Commons License 2017.01.26 0 0 961

Zöldár

 Új beruházásnál nem javasolom senkinek !

A villanyfűtést?

Igen azt ! 

 Egy  gazdaságtalan fűtési mód.

 

Dunit

 A realitás az, hogy egyenlőre a gáz a nyerő.

 

Érzed, h mennyire meggyőzőek a hsz-ok? Mondhatnák, h ingyen mit osztogassanak tanácsokat. ...és akár igazuk is lehet. (de nem ingyen lenne, ha az egyik mellé érvekkel letennék, letudnák tenni a voksukat)

A szövegezésük hozzáértő. Bár a képet árnyalja, h egyikük sem válaszol érdemben a kérdésekre és a leglátogatottabb topik mindkettejüknél a Víz-, gáz-, fűtésszerelés.

?

Ha érdekeltek, ugyan mennyire hitelesek ha az ő rendszerüket kell szembe állítani egy számukra csak veszteséget, kevesebbet (semmilyen) bevételt hozó fűtési móddal?

Hozhatnák a számaikat, h te laikus tessék... E helyett csak a nem javaslom, gazdaságtalan, gáz a nyerő kijelentések születnek.

 

Elolvasva a hsz-od, igen, igazad van. Ám úgy érzem ha erre az idézett három félmondatra alapoznék, akár lehetnék a hsz-od főszereplője is.

 

Előzmény: Sárgamacska (958)
pocker Creative Commons License 2017.01.26 0 0 960

Biztatás?

A topik témája a villanyfűtés.

Ha sokat visszaolvasol olyan kérdéseket találsz, h megéri, nem éri, veszélyek...

Előzmény: Sárgamacska (957)
pocker Creative Commons License 2017.01.26 0 0 959

 Természetesen vannak új építések is, de csak töredéke a felújításoknak..

Olvass már vissza kérlek. Gyanítom azért született a hsz-od, mert érdekes, kedvelt a téma a számodra, csak 4 hsz-t kellett volna még megnézned. 

Hogy jön ide ide a felújítás, lakások száma etc-etc...

 

Csak nem  a Green Sri (951  védője vagy ?

Nem.

 

 Ahogy itt olvasom a jővő a villanyfűtésé !

Senki nem írta. Én biztosan nem.

 

aki újat épít sokszor beleszalad valamibe. 

A realitás az, hogy egyenlőre a gáz a nyerő.

Hát igen. Nagy bölcsesség.

Nálad a gázfűtés ezek szerint kőtáblába vésett. (ezzel nem állítottam semmit, a gáz ettől még tutira lehet nyerő, ma is!)

De azt se felejtsd el, h pl. a képcsöves tévék ideje leáldozott. Azóta már a plazmáké is (sajnos), most az LCD-k futnak.

H a fűtésrendszereknél van-e ilyen változás, ezt éljük-e most, nem tudni. De a 90-es évekhez képest rengeteg, jóval szélesebb a választási lehetőség, h egy otthonba meleget "varázsoljunk". Nekem, aki most kezd bele egy építkezésbe ezt szem előtt kell tartanom. Felelőtlen lennék, ha a hagyományost, az így szoktuk, az így szokták módot választanám.

 

Induljunk ki onnan, h (most az egyszerűség kedvéért csak a szóban forgó két rendszert számolva) milyen változás lesz 10-15 év távlatában a családi "bukszámban", ha ez vagy ha az mellett döntök.  A jelenlegi állapotokat figyelembe véve!

15 év alatt mi az a HUF amit elköltöttem. Ne legyen ha! (ha nincs visszatáplálás, ha az oroszok zárnak, ha az ukránok zárnak, ha a norvégoktól kapjuk, ha megépül PaksII...) Mert ennyi erővel a lottó ötöst is megcélozhatnám.

Mai állapot! Számokkal!

 

 Általában a meglévő lakásokban /házakban mindenütt rendelkezésre áll a gáz.

Újfent leírom, a 0-ról indolok. A gázcső, h telken belülre kerülhessen ~500k HUF közműfejlesztés befizetésével indul. Innen beszélhetünk a hogyan továbbról...

 

 

 

Előzmény: Dunit (956)
Sárgamacska Creative Commons License 2017.01.26 0 0 958

"Én nagyon laikusan látok a témában.

 

 Bedühödve felhívtam ma egy gyerekkori barátot vidéken"

 

 Akárcsak az egyik felnőtt gyerekem és annak a párja.

 Megnéztek vagy   10 házat, egyik sem tetszett nekik.

 

 Na majd ők.

 

 

  Belekezdtek az építkezésbe és jelenleg már 30 % -os az elcsúszás felfelé az induló az amúgy is magas árakhoz képest.

 Ők is hangoztatták, hogy laikusok és most már nagyon feldühödtek.

 Pedig még messze a vége !

 

 A képlet nagyon egyszerű.

Beleszerettek egy  tervbe, meg néhány jól megkonstrált/komponált un. látványterve.

Ez volt a csali a horgon, azt végül bekapták.

És megvették a   negyedig,  jóindulattal  harmadidáig épült objektumot.

 -Sokat kérdezték a véleményemet az alaprajzról. Amit egyébként a végtelenségig lehet variálni. Kikérdeztek egy építészt is,  aki kerek perec megmondta azért az árért  NE  !!

 De amikor valaki belekerül a bűvölet csapdájába,  nem lehet megállítani. Tehát  megvették az 1/3 -os házat  2/3 árt ért. Az építő/eladó ennyire értékelte. Nem kellett volna elfogadni !

 De ez semmi.  A szakipari munkák jöttek és ezen állandóan változtattak. Mondtam nekik kár változtatni, mert az mindig indok a kivitelező ár emelésére. Terv majdnem semmi, sőt azt a keveset se kérték el. Tejesen a kivitelező kezében vannak. 

 

 Annak meg érdeke , hogy minél többet keressen. 

   A sok konkrét példa közül egy : valahogy szóba került a lépcső, mondják, hogy azzal semmi gond, mert már zsaluzzák.

 Kérdeztem beton ? Igen !

 

 És a burkolás ,  a lépcső fok magasság,   a korlát. Ja hogy arról semmi, akkor az nincs is. Majd mikor oda érnek plusz pénzért !

 

 A látványterven   több csodás erkély  korlát  ... üvegből.

 Ezt is kiszúrta az egyik építtető. mondom nézzük meg mi van a tervben  ? 

 Semmi. illetve az un. műszaki tartalomban  .. idézem .

  "korlát :  Zártszelvényű acéloszlopra  a szintén zárt szelvényű ac. keretekre  fa lécek fel szerelve" 

 Ok ez tényleg korlát. De semmi szelvény, semmi fa minőség, semmi kiosztás, semmi felületkezelés .

 Sok mindenkinek a véleményét kikérték, de senkit sem hallgattak meg.

 

 Gond amúgy semmi azonkívül , hogy 50 % -kal több lesz a ház,  mint az igérvény.

 

 Hogy mennyire képmutatóak ezek a berúházó/szélhámosok, még a kezdetén kérdeztem, hogy mivel ikerház, csak meg kellene kérdezni a másik társat is.

 Mondja beruházó, hogy azt nem lehet ! Már miért ne,  ha a társ beleegyezik. Egyébként azért nem lehetett mert a kérdés feltevésnél még  a társ nem létezett. De a kivitelező nemes egyszerűséggel hazudott. Csak  jó  3 héttel lett meg az ikertárs.  Szintén csőbe húzva !

 Természetes aki rátermett az nyugodtan építkezhet !

 Aki nem biztos magában az inkább vegyen. ott is lehetnek meglepetések, de korántse annyi mint egy új háznál.

 Ott meg a közvetítőkkel kell hadakozni,.

A sok példából egy  . megszemléltünk egy lakást, majd a szemle végével le akart kísérni a közvetítő. Kérdezem miért ? sumákol, nem válaszol, majd kibőki. hogy hátha becsengetek a szomszédba. valóban az volt, becsengettem és fogadott a szomszéd 10 perc alatt  megtudtam, amit akartam és a közvetítőt azóta sem láttam. Nem mondott igazat,

Előzmény: pocker (950)
Sárgamacska Creative Commons License 2017.01.26 0 0 957

Ja hogy félre értettem  ! Az más.

 

Most akkor biztatást vársz a terveidhez ??

Előzmény: pocker (955)
Dunit Creative Commons License 2017.01.26 0 0 956

Csak nem  a Green Sri (951  védője vagy ?

 Ahogy itt olvasom a jővő a villanyfűtésé !

  Ok. aki újat épít sokszor beleszalad valamibe.

 A realitás az, hogy egyenlőre a gáz a nyerő.

 

 Természetesen vannak új építések is, de csak töredéke a felújításoknak..

 A mo.-i  4, 2 miillió lakásból  legalább évi   100 ezret felújítanak.

 Általában a meglévő lakásokban /házakban mindenütt rendelkezésre áll a gáz. A gázcsövön kapnak  40 -50 kWnyi energiát / energiateljesítményt, amig a villanynál pedig jó ha 7 -8 kW-ot

Előzmény: pocker (954)
pocker Creative Commons License 2017.01.25 0 0 955

khm-khm

 

Pest környékén építkeznék, 0-ról - igaz - skicc után (~150m2) eddig gázra, padló + radiátorosra a tavalyi ajánlataim: 2,2-2,5 millió +fa közé jött.

 

Ha kiveszed a zárjeleket és gondolatjeleket, ha megzavartak akkor :

Pest környékén építkeznék, 0-ról skicc után eddig gázra, padló + radiátorosra a tavalyi ajánlataim: 2,2-2,5 millió +fa közé jött.

 

0-ról: a gázcső kint figyel az aszfalt alatt, az árok túl partján.

skicc: tervező előtti rajz (a helyiségek igényei alapján a fűtésszerelőktől egy kb ár)

 

Van még amiben segíthetek? A lényeget kibányásztad.

De érdekesen emeltél ki valamit egy szövegkörnyezetből. Jó, h nem mutáltad meg!

Előzmény: Sárgamacska (953)
pocker Creative Commons License 2017.01.25 0 0 954

Értem.

Köszönöm az érveket, hiteles az ajánlásod:)

 

Csak azt felejtetted leírni, h a (gáz) fűtésszerelésben érdekelt lehetsz. Így pár százezres munkadíjtól elesel  a villanyos történéseknél.

Ha kivitelezel is, szintén. Mert hülyén nézne ki, h jön a fűtőfilmes és 4300+fa-ért beépíti te pedig elsütöd a megrendelőd felé, h az valójában 8300 Huf-ba kerül.

 

thx

Előzmény: Zöldár (952)
Sárgamacska Creative Commons License 2017.01.25 0 0 953

  "építkeznék, 0-ról - igaz - skicc után (~150m2)"

 

 Hát nagy merészség egy 150 nm-es  házat skicc lapján megépíteni, de végül  is  nem lehetetlen,  mondta a gazdám.

Előzmény: pocker (950)
Zöldár Creative Commons License 2017.01.25 0 0 952

Természetesen igaz.

 

 

A kandalló 'cipeli' a terhet,   az elektromos készülék pedig learatja a dicsőséget.

 

 A norvégok sugallatára.

 Értik ők a piacra jutás csínját  - binját !

Előzmény: Green Sri (951)
Green Sri Creative Commons License 2017.01.25 0 0 951

Épület, és márka függő. Nekem olcsóbb itt a rezsim mint az 50 nm- és társashazban volt igaz az nem volt szigetelve. Kifejezetten a 2 norvég márkáról írtam hogy szeretem nagyon őket. Volt nekem is hőtárolós az nagyon sokat fogyasztott, van most is egy olajradiátorom vegszüksegre az is rengeteget fogyaszt kevés leadott hőért cserebe. Tisztán villannyal nem fűtenék mindent én sem, de egy kandallóval kiegészítve nagyon szuper.

Előzmény: Zöldár (947)
pocker Creative Commons License 2017.01.25 0 0 950

Folyamatosan olvasva több topikot.

 

Én nagyon laikusan látok a témában. Jószerivel csak abból értek, ahol viszonylag egyszerű a számsor.

Pest környékén építkeznék, 0-ról - igaz - skicc után (~150m2) eddig gázra, padló + radiátorosra a tavalyi ajánlataim: 2,2-2,5 millió +fa közé jött. Annyi változás van, h a 2,2-es  ajánlat már nem él. Bedühödve felhívtam ma egy gyerekkori barátot vidéken, aki szerint nem elrugaszkodott árak. Erős (ott), de nem lehúzós ár, pesti ár.

 

Br. 3,5millió, ami áll fűtőfilmből menny.-re egy 8 kilós napelem rendszerrel megtámogatva. 300k-ról (különbségről) beszélünk Huf-ban.

Tévedtem, ha így már 0(-ra) körülire hoztam a fűtésem? (de egy 400k-s Mitsu klima még nagyobb segítség lenne a célok eléréséhez, ami már nyáron is ad valami +t)

Mindez jelenlegi állapotok szerint. (szaldó!)

Egy konkrétumnak kell teljesülnie - laikusként írom - 0,30 alá kell beesnie a hőszignek. De ez talán a gáznál is elvárás lenne.

 

Mennyi HUF lenne a gázzal a meleg ára?

A Hőszig topikot olvasva - a gyenge memoriámmal - 100k HUF alá nem számíthatok/év. Legrosszabb esetben 7év és elhaladt egymás mellett a két rendszer...

(de a gázos hátrányára tudnék + összegeket bevésné mint: ablak, klíma...)

 

Mit tudsz ajánlani?

 

Előzmény: Zöldár (949)
Zöldár Creative Commons License 2017.01.25 0 0 949

Igen azt ! 

 

Egy  gazdaságtalan fűtési mód. Természetesen a kényszer sokszor   nagy úr !!

Előzmény: Lazán csak... (948)
Lazán csak... Creative Commons License 2017.01.25 0 0 948

Új beruházásnál nem javasolom senkinek !

 

Bocs, de ezt most nem értem. A villanyfűtést?

Előzmény: Zöldár (947)
Zöldár Creative Commons License 2017.01.25 0 0 947

"és Kw 2/3-a feleannyiba kerül durván."  Ahhoz képest, hogy ennyi dicséret hangzik el az elektromos fűtésről, illene pontosabban megadni a 24 órás és a vezérelt áram árait azok arányát.

 

 tehát 24 órás   37 ft/kWó,

 vezérelt           23 ft/kWó

 

 

 azért a felénél lényegesen több.

 Tény hogy nagyon kényelmes lehet egy elektromos fűtés, de  140 nm -es házba ilyen javasolni.... hát nem is tudom.

 

 Kényszerből elmehet  25  - 40 nm -en főleg jólszigetelt házba ilyent telepíteni, de ennél nagyobban fűteni  pénz pocsékolás. Vagy  annyira sok a pénz, hogy nem számít vagy  nagy a tájékozatlanság, vagy marketting.

 

 Fűtök most is elektromosan különféle lakásokban. Különféle hőtermelőkkel,   van hőtárolós kályhám, vannak  hősugárzóim van olajradiátorom  több mint   20 kW vezérelt teljesítmény áll rendelkezésemre. A fűtött felületek összessége nem éri el a 40 nm-t. Olyan helyiségekben ahol bármi mással fűteni irreálisan magas árú beruházással lehetne csak elérni.

 

 Új beruházásnál nem javasolom senkinek !

 

 Mint ahogy nekem is főleg villanybojlereim vannak és van elektromos és gázsütőm is.

 Ahol a bojlerok vannak oda a gázt vezetni ésszerűtlenül drága lett volna.

Előzmény: Green Sri (945)
Green Sri Creative Commons License 2017.01.24 0 0 946

Igazad van, a szigetelés kulcsfontosságú. Nekem egy régi 5 cm-es van rajta de nagyon sokat számít.

Előzmény: Törölt nick (939)
Green Sri Creative Commons License 2017.01.24 0 0 945

Szia, én 3-ik éve használok 2 db glamox dt 2000 wattosat, és egy 1200 és 1400 wattos  adax neot. Nagyon szeretem őket. Nekem vezérelt áram van szóval a működési idő. és Kw 2/3-a feleannyiba kerül durván. 140 m2- es ház, a 30 százalékát  nem fűtöm  csak ha vendégem van. A bojlerem és sütöm is villany, plussz van egy jó kandallóm amivel a munka felet veszem le a radiátorok válláról az óra szerint. Ha egész nap otthon vagyok akkor az egészet. Az éves vilanyszamlam 270-300 közötti de szoktam heggeszteni meg nyáron napi 2 órát szivattyú is megy illetve nagyobb gépek mint magasnyomású mosó stb is gyakran van használva.

Összesítve én nagyon szeretem, nekem olcsóbb ez a kombináció másoknál és szép is. A glamox szerintem hatékonyabb de ezt mások is mondták már nekem akinek van mindkettő. Egyszerűen nem designra mentek rá mint az adaxnal hanem jobb levegő átáramlásra. Tervezek még vagy 3 at venni amúgy. Mégegyszer csak javasolni tudom.

Na egy konkrétabb példa: a fürdőben eddig egy gázkonvektor volt és évi 74000-t fizettem csak erre. Felraktam oda az 1400-as adax neot és úgy néz ki a fele lesz, és mindig meleg van amikor kell.  Szóval én számolgattam megtérülést, szervizelhetoseget, fogyasztast, és persze azt hogy tudok áramot termelni később, míg gázt nem; és igy győztek nálam .

Előzmény: blankat (932)
ötfelezős Creative Commons License 2017.01.17 0 0 944

Ezt viszont ötödször olvasom hitetlenkedve. :D Kioktattál arról, amit épp elmagyaráztam másvalakinek? :D Figyelmedbe ajánlom az általam írott

ma szokásos belmagasság...  ...10 négyzetméterre jó Bonjour az épp ugyanolyan jó 26-28 légköbméterre...

Szerinted nem a nm x belmagasság algoritmust alkalmazása van épp leírva? :D

Előzmény: Törölt nick (941)
ötfelezős Creative Commons License 2017.01.17 0 0 943

Annál nincs lehangolóbb, mint elkezdeni magyarázni egy humorosnak szánt megjegyzésről, hogy tudod, ez humor akart lenni...

Előzmény: VodkaTam (940)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 942

Jó ötlet az elektromos kazán és a napelemes kombináció. 

Az elektromos kazán esetében nem kell újra kiépíteni a fűtésrendszert, csak lecseréled és kész.

Ha esetleg nem elég a napelem akkor sem lesz sok a különbözet amit e kell majd fizetned az áramszoláltató felé. 

Nem beszélve arról, hogy a napelemes rendszert és az invertert  bármikor a későbbiekben is tudod bővíteni.

Évente 2500w-ot használhatnál még fel? az kb 100 000 Ft 

Ha 2  klímát veszel azt ki kell építtetni ez nem olcsó , ráadásul a jobbfajták inverteresek kb 150-200 ezer/db a kiépítés kb 35 e/db.

 

 

 

Előzmény: Alex.E (931)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 941

köbmétert úgy számold egyszerűen, hogy nm x belmagasság

Előzmény: ötfelezős (937)
VodkaTam Creative Commons License 2017.01.17 0 0 940

"nagyjából ugyanannyiért veszi Csernobiltól is"

 

Az meglehetősen jó üzlet lehet Csernobilnak :) Én is kérek ingyenpénzt!!!

 

...2000 december 15-én le nem állították az utolsó blokkot is.

Előzmény: ötfelezős (938)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 939

Szia, nekem friss a tapasztalatom az Adax NEO 2000w fűtőpanellel kapcsolatban.

 

Sikerült vennem egy sima termosztátosat, nem digitálisat, de annak a termosztátja annyira érzéketlen, hogy nem lehet jól beállítani, gyakorlatilag folyamatosan ment a 2 KW-fogyasztás. Ha lejjebb vettem akkor meg hamar kikapcsolt, gyorsan el is adtam így gyakorlatilag nem tudtam tovább tesztelni.

Majd vettem egy Adax NEO 2000w fűtőpanelt mert nagyon jókat írnak róla azok akik értékesítik.

2KW, helyett csak az 1/3-át fogyasztják, energiatakarékos, ezt írták róla, meg azt, hogy gyorsan befűt, rosszat nem írtak róla.

Az érdekesség az, hogy ha ilyen jó akkor valakik miért adják el a 79 000 Ft-os -t 40-45 55ezer forintért, pár naposokat? Ez a kérdés fel merült bennem is. Én 40 000 Ft ért vettem, gondoltam milyen jó üzletet kötöttem. 

Tapasztalatok. 16 fokos hőmérsékletem volt a szuterénben. 50nm. gondoltam, hogy egy db nem lesz elég, de azt vártam, hogy 1 db panellel is megmozgatom a hőmérsékletet. Be is állítottam a digitális termosztátot 23 fokra a panelen.  Vártam és néztem a villanyórát, hogy mennyit fogyaszt, Örömömre tényleg 1 percből 30 másodpercet ment a 2000 adax. Vagyis a 2KW helyett óránként csak 1 KW-ot fogyasztott. 24 órával később megnéztem a villanyórát és a 24 óra alatt 24 KW.ot fogyasztott. és nem 48KW.ot  vagyis nálunk 42 az áram 24x42=1008 Ft.x30 nappal 30 240 Ft , azért  egy picit sok ez nekem, ezt a havi fűtés , de nem tudtam mit tenni így elfogadtam ezt. A bökkenő csak az volt, hogy 16 fokos volt a hőmérséklet a szuterénben, mintha nem is fűtöttem volna. Ekkor az elektromos termosztátot az Adax készüléken feltettem 35 maximum fokra, kíváncsi voltam az eredményre. 1 percből 1 percet ment, vagyis óránként 2 KW-ot. 24 óra múlva tényleg 48 k-tal mutatott többet a villanyórám. 

48x42=2016FT/nap x30=60480/hó a havi fűtésszámlám. ez tényleg sokkk. Ráadásul a hőmérő 18 foknál feljebb nem ment.

Na ettől is megváltam , igaz 45 000 FT ért elvitte az első vevő, aki szerint kiegészítő fűtésként használja egy 20nm-es szobában, itt neki az egyik fal nagyon hideg volt, neki tökéletesen megfelel erre a célra. (utólag érdeklődtem tőle)

 

Nálam nem vált e.  szerintem olyan helyre a legoptimálisabb, ami jól le van szigetelve, és jók az ablakok is..

A norvégoknál van 30 centi szigetelés a házon, ott azért bír fűteni. Ők a szigetelésre költik a sok pénz és vesznek egy nekik "ilyen olcsó" fűtőeszközt.

 

Én most más, de mégis villanyfűtéssel próbálkozom, remélem bejön. Remélem tudtam információkat, tapasztalatokat átadni.

Előzmény: blankat (932)
ötfelezős Creative Commons License 2017.01.17 0 0 938

A klíma az egyik megoldás, az elektromos kazán a másik. Idáig egyszerű. Az elektromos kazánnál kell némi gondolkodás, beavatkozás, mert pld. ha sorba kötöd a kettőt (vízileg értve), akkor, ha a villany megy csak, és a gáz keringető szivattyúja áll... ezen kérdésekhez egy vizes szakember kell. Az is megoldás, hogy a kettő párhuzamosan van, figyelemmel kíséred a balanszot, és évente kétszer átváltasz pár széles karmozdulattal, mint a második világháborús tengeralattjárós filmekben.

 

Mellesleg megjegyezném, nem jelentéktelen áron veszi át, nagyjából ugyanannyiért veszi Csernobiltól is, csak a villamosenergia árában a termelés és a szállítás is benne van.

Előzmény: Alex.E (931)
ötfelezős Creative Commons License 2017.01.17 0 0 937

Semmit sem mond? Ha van négyzetméter, van köbméter is, elvégre ezeket a ma szokásos belmagasságra adják meg. Tehát a 10 négyzetméterre jó Bonjour az épp ugyanolyan jó 26-28 légköbméterre.

Előzmény: mihalikgabi (920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!