Keresés

Részletes keresés

isihawaii Creative Commons License 2009.12.23 0 0 701

Sziasztok !

 

lenne egy kérdésem,január közepén szeretnék kimenni Bécs környékére akár picit messzes is dolgozni tudtok valami munkát jöhet bármi csak fizessen.

ha igen irjátok meg milyen is lenne.

Segitségeteket elöre is köszi Kellemes Karácsonyi ünnepeket mindenkinek.

Email: killeristvan@citromail.hu

0670/208-8913

Aprillias22 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 700
Üdvözlök mindenkit!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Kutyatenyésztő vagyok és szeretnék Franciaországban minőségi kiskutyákat eladni,mert akik idejönnek (olasz és görög)kereskedők azok bagóért veszik a nehezen felnevelt kutyusokat!
Olyan kapcsolatot keresek aki le tudná szervezni odakint a dolgokat,persze nem lennék hálátlan a közreműködésért és a tolmácsolásért.
Részleteket az aprillias22@freemail.hu emailen

Köszönöm!

Egy elkeseredett kutyás
Nicsinyo Creative Commons License 2009.12.09 0 0 699
Elég baj az, hogy volt, van..., de nem muszàly, hogy legyen is. Mindenki tehet érte valamennyit, legalàbbis, ami ôt illeti. (ez ugyanolyan, mint nem szemetelni, nem pocsékolni a vizet, az ételt, az energiàt, nem ölni az àllatokat szòrakozàsbòl...stb)
Előzmény: digicat (697)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.09 0 0 698
Szallast ugyan ajanlani nem tudok, de mivel a kozlekedés Parizsban remek, tulajdonképpen minden kozel van és nem kell egy méreg draga keruletben gondolkozni. Viszont bizonyos helyektol jobb tavol lenni, mert konnyen akar csotanyokra is akadhatsz, ha nagyon takarékos akarsz lenni. Tehat sajnos a kozéparat ki kell fizetni egy tisztességes, tiszta szallasért egy jo reggelivel. Az itteni tovabbképzések egész nap tartnak, sokszor enni sincs ido.
Előzmény: kardio1 (696)
digicat Creative Commons License 2009.12.09 0 0 697
"Mo-ròl jöttem ide, de az màr olyan rég volt, hogy talàn igaz sem volt."
Már teljesen más világ van itt, a nyugat elárasztott mindent.

"A CV és lettre de motivation kérdésében nem gyôztél meg, szerintem az utòbbi fölösleges"
Ettől függetlenül a cégek szerint hasznos, nagyon sok helyen kérik, országtól függetlenül. Inkább állástól függ, hogy kell vagy nem, nem országtól vagy cégtől. Ha csemegére vágysz ott van még a kézzel írt önéletrajz is, melyet grafológussal elemeztetnek. Mindenkit pedig nem lehet kipróbálni, előszűrés mindenképpen kell.
Nekem, mint álláskereső is kényelmesebb így, mert nem kell minden cégnek személyre szabjam az önéletrajzom, elég ha írok egy rövid kísérőlevelet.

A hazugság pedig volt, van és lesz, nem nagyon tudunk tenni ellene.
Előzmény: Nicsinyo (691)
kardio1 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 696
Azt mondtàk, ha viszem a szàmlàkat, kifizetik, de magamnak kell megszervezni mindent...Allami korhàz vidéken...
Előzmény: Törölt nick (694)
marcsianya Creative Commons License 2009.12.09 0 0 695

Űdvözlök minden kedves olvasót!

én egy ujsagcikket szeretnék megosztani önökkel.

a cikk rólam és három kisgyermekemről szól.

ha valaki elszeretné olvasni,és tudna segiteni kérem jelenkezzen.

köszönöm marcsianya.

áldott,békés karácsonyt kivánok mindenkinek!

zambomarika32@citromail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.09 0 0 694
A tovabbképzés idejére a szallasodat ki kellene fizessék, nem? Legalabbis nekem mindent fizetett a munkahely (Parizs), amikor a tovabbképzés vidékén volt. Beleértve a vonatjegyet is.
Előzmény: kardio1 (693)
kardio1 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 693

Sziasztok!

Január utolsó hetében Párizsba kell mennem (jan. 24-30. között) egy továbbképzésre, és most szálláslehetőséget keresek a fenti időre. A képzés helye a 6eme arrondissement-ban van (métro: Odéon). van valakinek javaslata, ismertek valami megfelelő szállodát, apparthotelt, chambre d'hotes-t, lehetőleg nem nagyon-nagyon messze? És persze az sem hátrány, ha az ára nem szökik az egekbe...

GG-GJ-GG Creative Commons License 2009.12.08 0 0 692
szia szia
küldtem emailt, remélem majd összehozzunk egy hétvégi talit.
Mentek haza Karácsonyra?
üdv
Előzmény: drkovacsta (683)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.12.07 0 0 691
Hahaha!
Azt hiszem, anyàd lehetnék!
Mo-ròl jöttem ide, de az màr olyan rég volt, hogy talàn igaz sem volt...Otthon nem volt ilyen titkolòzàs munkatàrsak között, mint itt. Különben nem tûnt volna föl a különbség, nem gondolod?
A CV és lettre de motivation kérdésében nem gyôztél meg, szerintem az utòbbi fölösleges (pròbàljàk ki az illetôt, s majd kiderül, hogy megfelel-e a posztra, vagy nem); hazudni pedig nem tartom helyesnek egyek fél részérôl sem. (Többek között azért van ott a vilàg, ahol...mert sok ember hazudik és csal.) En nem akarok hazudni. (talàn ezért sem talàlok munkàt...hhh, igaz, hogy màr nem is keresek)
Előzmény: digicat (690)
digicat Creative Commons License 2009.12.04 0 0 690
" az elsô furcsa dolog volt nekem pl. Fr.o-ban, annak idején, hogy mindenki titokba tartja a fizetését, s nem is illik megkérdezni, ki mennyit keres."
Nem Magyarországról mentél oda? Mert ez itt is így van, hivatalosan titok a fizetés. Annyira, hogy még álláshirdetésekben sem jelenik meg.

"Fiam, aki 6 hétig dolgozott Angliàban, mondta, hogy òriàsi különbség az ottani, meg itteni munkahelyi légkör között, ott mindenki cool, itt meg egész nap rohangàlnak, idegeskednek az emberek."
6 hét egy munkahelyen eltöltött idő után nagy bátorság ilyent írni. Ott is van ám stressz és rohanás.

"hanem lettre de motivation is kell"
Komolyabb helyeken mindenütt kell (Magyarországon is).
A CV azt tartalmazza, hogy eddig mit csináltál (ha több van benne akkor már nem CV).
A lettre de motivation azt kell tartalmazza miért pont ahhoz a céghez pont arra az állásra jelentkeztél (és nem egy másik cég másik állására), miért lennél megfelelő arra az állásra (pl. mert már van tapasztalatod benne, vagy érdekel és meg szeretnéd tanulni, stb).

"Az meg nem szàmit, hogy a legtöbben lòditanak, màssal iratjàk meg a levelet...stb."
Nagyon fiatal (vagy naív) vagy. Az álláskeresés során a legtöbben hazudnak (a munkaadók is), országtól függetlenül. Na meg máskor is.
Előzmény: Nicsinyo (687)
areacode212 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 689
Koszi a figyelmed!

Hat igen a kulturalis kulonbsegek hatalmasok tudnak lenni... Tapasztalom ezt mas nemzet fiaival/lanyaival meg /igy 10 ev kulfold utan/ meg a sajat csaladommal is.

Ha szabad kerdeznem akkor te miota elsz kinn?


koszike

Z:)
Előzmény: Nicsinyo (687)
areacode212 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 688
Hello!

Koszi a valaszt! Ja, igen egy jo ideje be be nezegetek ide aztan olvasgatom a forumlakok eleterol szolo torteneteket.

Asszem lassan rafekszek eroteljesen a franciara ami akkor sem lesz hatrany ha esetleg nem ott kotunk ki, addigra meg talan a sulit is befejezem, ugyhogy lesz egy szakma meg egy diploma...

koszike


Z:)
Előzmény: punasok (686)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.12.03 0 0 687
Miutàn Punasok kedvesen elmesélte a pozitiv dolgokat, jövök én, aki a negativ dolgoknak a szòszòlòja.:-)
En csak azt làtom, hogy rengeteg a munkanélküli (diplomàs is), közben meg a piszkos munkàkat senki sem akarja elvégezni (pl. épitôipar, ahovà papirok nélkül vesznek föl embereket, akiknek persze semmi szociàlis vagy egészségügyi ellàtottsàga nincs, s kezdenek morgolòdni emiatt...), a hivatalokban, meg àltalàban a munkahelyeken òriàsi a stressz, nyomàs, sok az öngyilkossàg (pl. a France Telecomnàl 25-en lettek öngyilkosok az utòbbi években, a Renault-nàl is voltak pàran). A munkatàrsak egymàsra irigykednek, az elsô furcsa dolog volt nekem pl. Fr.o-ban, annak idején, hogy mindenki titokba tartja a fizetését, s nem is illik megkérdezni, ki mennyit keres.
Fiam, aki 6 hétig dolgozott Angliàban, mondta, hogy òriàsi különbség van az ottani, meg itteni munkahelyi légkör között, ott mindenki cool, itt meg egész nap rohangàlnak, idegeskednek az emberek.
Azt is utàlom, hogy ha munkàt keres az ember, nem elég egy CV (önéletrajzszerû lap), hanem lettre de motivation is kell, vagyis ki kell fejtened miért akarsz ott dolgozni, mit tudsz csinàlni, milyen tehetséged van és gyakorlatod (mintha nem derülne ki a CV-bôl), nem àrt ha a hobbidròl is irsz, vagyis el kell adni magad, a legszimpatikusabb benyomàst kell keltened. Az meg nem szàmit, hogy a legtöbben lòditanak, màssal iratjàk meg a levelet...stb.
Előzmény: areacode212 (685)
punasok Creative Commons License 2009.12.02 0 0 686

tenyleg eleg tag a kerdes!... tehat, szerintem nem olyan bonyolut hazassagot kotni egy francia allampolgarral, ha nekiulsz rendesen a papirmunka reszenek, minden siman megy(imadjak a papirokat a franciak).De egyebkent tavaly ota nem is kotelezo a hazasag, a nelkul is valalhatsz munkat, s itt tartozkodhatsz, ugyanis Magyaro. most mar par eve az EU tagja.

 

 Ami az itteni eletet illeti, gondolom atlapozgatad az elozo oldalakat, van egy -ket hasznalhato informacio.

Van akinek konnyu, s van akinek kurva nehez!Sokmindentol fugg-elsodleges, beszelsz-e franciaul, milyen diplomad van? Sajnos mindig ezek a legfontosabb kerdesek? 

Előzmény: areacode212 (685)
areacode212 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 685
Hello Mindenki!


Egyenlore nem halal surgos a kerdes csak tapogatodzom! Francia baratnommel ugy nez ki, hogy jovo ev vege fele Europaba koltoznenk es talan FR-ben kotunk ki. Nem tudom mennyire valos az o tapasztalata abban az ugyben, hogy mivel en nem vagyok francia allampolgar, ezert nehez lesz ossze hazasodnunk ott. Nem mintha a papir oly sokat jelentene, de ha ugy dontunk, hogy ott kezdjuk el epiteni a jovonket akkor sokat dobhat a helyzetemen.
Munkalehetosegek, fizetes, koltsegek milyenek. Tudom, hogy eleg tag tema, de ugy hozzavetolegesen erdekelne az ott eleo emberek tapasztalata.

koszike mindenki!


udv

Z:)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.11.29 0 0 684
Kedves Szeizso!
Vàlaszoltam neked, de valamilyen okbol kifolyolag nem ment be a postalàdàdba. (ma is probàltam, de nem megy el...)
??
Előzmény: szeizso (674)
drkovacsta Creative Commons License 2009.11.27 0 0 683

2008 eleje ota elunk Franciaorszagban, a fiunk meg Magyarorszagon szuletett, a tobbit emailben irtam; :))

Előzmény: GG-GJ-GG (682)
GG-GJ-GG Creative Commons License 2009.11.27 0 0 682
Mióta éltek itt kint?Kisfiad már itt született vagy még otthon?Orvos vagy?
Előzmény: drkovacsta (679)
drkovacsta Creative Commons License 2009.11.27 0 0 681
Szebb, mint a hire!:) 15-20 eve, nagyon hirhedt volt munkanelkulisegi rataja, a bunozes miatt, kovetkezeskeppen a szelsosegek megerosodtek. Az atlag francianak Dreux-rol a leepult ipar (a Philips-nek volt itt kepcsogyara :( ), a bevandorlok, az FN (Front National) eloretorese jut eszebe, de az elmult egy evtizedben ez nagyon sokat valtozott (pozitiv iranyban). Mint minden almos francia kisvarosnak, Dreux-nek is szep tortenelmi belvarosa van gotikus templommal, 16.sz-i harangotronnyal, itt van a Chapelle Royale, ahova Lajos Fulop-ot, es a fel Orléans hazat temettek. Persze, a nyuzsgo, mindossze 70 km-re levo metropolisz, Parizs mellett ez egy nagyon (talan tulsagosan) csendes, unalmas, de takaros, 30-40ezres lelekszamu kisvaros.
Előzmény: Törölt nick (680)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 680
Es milyen varos Dreux, szép?
Előzmény: drkovacsta (679)
drkovacsta Creative Commons License 2009.11.26 0 0 679
Ha 53 km (legalabbis a viamichelin szerint) "kornyek"-nek szamit :), akkor igen: mi (felesegem, kisfiam, en) Dreux-ben elunk, vagyis a szomszed megyeben.
Előzmény: GG-GJ-GG (678)
GG-GJ-GG Creative Commons License 2009.11.25 0 0 678
Vernon környékéröl nincs senki?
szeizso Creative Commons License 2009.11.25 0 0 677
Rajtam nem mulik... Szivesen talalkoznek magyarokkal! Ha megtudod, hogy mikor jarsz erre, irj, es meprobaljuk osszehangolni a talalkat.
Előzmény: Jocelynka (676)
Jocelynka Creative Commons License 2009.11.24 0 0 676
Nekem is mondták valamikor,hogy megyünk Rennes-be,úgyhogy szívesen találkoznék én is akivel csak tudok:)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.11.24 0 0 675
Kösz, hogy vàlaszoltàl, s nyugodtan tegezhetsz!
Kérlek küldj egy mail-t nekem és akkor megadom a telefonszàmokat.
(a mostani hétvégén tudom, hogy nem jò neki...)
Előzmény: szeizso (674)
szeizso Creative Commons License 2009.11.23 0 0 674
Kedves Nicsinyo! Igen, en itt lakom Rennes-ben. Szivesen megismerkednek a lanyaval. Francia telefonom meg nincs, de ha megadja a lanya telefonszamat, akkor fel fogom hivni. Ha neki is jo, akkor a hetvegen akar talalkozhatnank is.
Előzmény: Nicsinyo (664)
B.Bia Creative Commons License 2009.11.22 0 0 673
koszi :) akkor továbbra is igyekszem nyitott szemmel és fullel járni :)
Előzmény: Nicsinyo (672)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.11.22 0 0 672
Sajnos tul mesze vagy tôlem (én Saôen-et-Loire-ban lakom most), de magyarok mindenhol vannak!
Előzmény: B.Bia (671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!