Keresés

Részletes keresés

ppapa Creative Commons License 2002.09.08 0 0 3274
És folytatnám is még kedves slr!

Ha jól értelmezem a különféle forrásokból jövő információkat, a kerületben is találhatni olyan lakóközösségeket, amelyek példás összefogása sok örömet szerzett az adott társaságoknak. Hirtelen a Péter-Pál utca, a Kócsag utca, a Rózsavölgy jut az eszembe.
Mi lenne, ha a Rózsakertben is létrejönne valami lakossági társulás? (Megjegyzem, az előbb említett alsóörsi rendezvényen a helyi polgárőrség emberei mindenhol cirkuláltak.) Tibor példáján felbuzdulva kezdetnek mondjuk meg kellene alakítani az RóLÖ-t, vele párhuzamosan a biztonságos parkolás biztosítására létrehozni a fűtőmű mellett a bekerített, őrzött parkolót (ott a működő példa Gazdagréten), aztán felvenni két 120 kilós parkmanagert (kedvenc vesszőparipám!), akik állandóan cirkulálnának, természetesen közösségi felhatalmazással lóbálva vízilóbőr korbácsukat.
Emlékszel, beszélgettünk már ezekről, valamit kellene már lépni. Talán az iskola lehetne a bázis, hiszen a gyerekek az egész lakótelepen ott vannak, egyrészt az ő nevelésük miatt lenne fontos az iskolai hatás, másrészt rajtuk keresztül a hozzájuk tartozó családokra lehetne befolyással lenni.
Persze valahogy el is kellene indulni, amit most még nem látom, hogy hogyan, miként lehetne összefogni a teljes Rózsakertet.
Ezen kívül nyilván vannak olyan dolgok is, amelyek meghaladják egy lakóközösség kompetenciáját, itt többek között a fantomékra gondolok, azt viszont a városvezetésnek kell megoldani, mert teljesen igazad van, az ottani körülmények már nem csak az adott ingatlan fantom-tulajdonosaira tartoznak. Az a világ biztonsági, közegészségügyi vonzata mellett jelentős mértékben demoralizálja a telepi lakósokat, hiszen évek óta nap nap után csak a tehetetlenség, a lemondás érzését növeli az emberekben, amikor reggel is, este is elmennek a romosodó épületek, a szemét, a gaz mellett. (És ott vajon ki vágja le a parlagfüvet?)
Itt abba is hagyom, mert a fantomékhoz még tippem sincs.

ppapa

ppapa Creative Commons License 2002.09.08 0 0 3273
Szervusz slr!

Ha jól értelmezem Tibor (a HG4I) barátunk, valamint villa és még néhány fórumtársunk korábbi (akár más topikokon tett) hozzászólását, mintha az látszódna, hogy a vidéki Magyarország tettrekészsége már hozott eredményeket. Ahogy írták, szebbek, ápoltabbak a települések, figyelnek az emberek egymásra, ügyelnek értékeikre.
Az én legfrissebb tapasztalásom is errefelé mutat. Az elmúlt hét végén volt szerencsém Balatonalmádi és Csopak között végigmenni az úgynevezett Római úton (ez köti össze az adott településeket a vasút melletti, lenti országúttal párhuzamosan és valóban a Balaton-felvidék egykori római útja volt), mindenhol tisztaság, virágok, rendezett porták, láthatóan új létesítmények, új utak. Pedig például Lovas, vagy Paloznak nem is mondható közvetlen vízparti településnek, és ott az ipari munkaadóknak se híre, se hamva.

Részletesebben Alsóörsről tudok beszámolni, mivel szeptember első vasárnapján tartják a búcsút a faluban, és a mostani alkalommal a faluközpont ünnepélyes átadására is sort kerítettek, és én is kedvet kaptam a közösségi moccanáson résztvenni.
Az új központ nem hivalkodó, csinos kis fórum, valódi kővel burkolva, több százan voltak jelen (élvezve az ottani fiatalok, meg a csopaki táncosok műsorát) a nem sokkal több, mint ezer főt számláló településen. A néhány éve készült sportcsarnok zárja le a teret az egyik oldalról. Bementem és megnéztem a csarnokot is. Nagyszerű, hogy ott egy komplett, európai szabványú parkettás csarnokot építettek. És ami külön öröm, több ottani ismerősöm elmondása szerint gyakorlatilag folyamatos a csarnok igénybevétele, még a nem is olyan közeli településekről is szívesen járnak oda különböző sporteseményeket rendezni. És, ha egyéb össznépi összejöveteleknek ad otthont a csarnok, az egész pályát lefedik védő borítással. Ők is ügyelnek az értékeikre.
A saját benyomásaim mellett engedd meg, hogy két ismerősöm véleményét is idefűzzem. Géza bátyánk (73 éves) és Vilma néni (ő talán már inkább 80 körüli) egyértelműen kijelentette (és nekik aztán sok évtizedes rálátásuk van a közösségük életére), hogy jó irányban haladnak a falu dolgai, az emberek öntevékenyek, kiveszik a részüket a jobbításban, szépítésben. És mindketten megemlítették, hogy az előrejutás motorja a fiatal, agilis, jogász-polgármester. És nem is másodsorban a község képviselőtestülete. Úgy néz ki, hogy a falu vezetése sorában sikerült kiiktatni a politikai véleménykülönbségek visszahúzó hatását, a teljes társulat a falu érdekét tartja szem előtt. Látszik is az eredménye. Persze még nem érték ők sem el az oly áhított nyugateurópai szintet (talán nem is biztos, hogy ők nagyon áhítják?), és az is nyilvánvaló, hogy könnyebb áttekinteni és összefogni (szinte mindenki ismer mindenkit) egy kisebb társaságot, mint itt a fővárosban, de akkor is. Példamutató az összefogásuk. És még annyit, hogy mindkét ismerős megemlítette, hogy az anyagi előnyadás ismeretlen náluk. És (számodra), kedves slr még egy külön tanulságul azt is állították, hogy a terveket az egész falu megbeszéli, kiértékeli és így a megvalósult „projektek” az egész közösség tetszésével találkoznak. (Itt csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy a kerületünk jövőbeni életét nagyban befolyásoló távlati fejlesztési koncepció megvitatására csak kéttucatnyian jöttek el annak idején a művházba!?)

Még egy érdekesség. Paloznakon új kálváriát létesítettek, az egyes stációkon az adományozó családok neve is szerepel, hasonlóan, mint nálunk is.

Tehát, kedves slr. Ne keseredj el (nagyon), van már az országban sok-sok jó példa, ugyan sajnos még nem a mi fővárosunkban, de remélhetően annak is eljön az ideje.

Üdv: ppapa

Zegzug Creative Commons License 2002.09.07 0 0 3272
Lagzi Lajcsi vagy Padödö? Az ilyen "kultúra" kell ugye a csóri népnek...

Ehelyett egy kis képriportot közlök egy "másik Campona-ról", ugyanis ma került megrendezésre a Campona Ókori Nap Tétényben, ami egészen kis családias hangulatban telt. Azt hittem nagyobb közönség lesz majd kint, de főleg kisgyerekes családoknak ez nagyon jó kis program volt e szép szombati napon:



1-2. kép: Campona egykori területe, ásatások nyomai
3-4-5. kép: hadibemutató
6-7. kép: Mesterségek utcája
8. kép: az éppen üres színpad

Többi képpel pedig hamarosan a Budafok-Tétény képtárban lehet majd találkozni, ahogy drbit kolléga szintén a helyszínen fotózva megígérte.

Üdv:
Zegzug

Előzmény: Törölt nick (3270)
tresk Creative Commons License 2002.09.07 0 0 3271
Nem csak Budatétényben hallani!
Előzmény: Törölt nick (3270)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.07 0 0 3270
Ma elátkozom a Camponát. Campona formájú woodoobabát készítek és a házban fellelhető minden tűt beleszurkálok, sőt lehet hogy erre egy gépet is építek a hatékonyság kedvéért.

Hulla fáradt vagyok, hetek óta nem tudom kipihenni magam, még a topic olvasására sincs időm, nem jutok hozzá a kerületi fotóimhoz sem, pedig lenne mit csinálni. Lóg a nyelvem. Arra készültem, hogy ezen a hétvégén kipihenem magam egy kicsit, de legalább alszom egy néhány órát.

Ehhez képest ma hajnali négykor arra ébredtem, hogy a Campona irányából még mindig szól a tüctüc ezerrel, csak a város reggeli zajai kezdték elnyomni nyolc után.

Most pedig valami kimondhatatlan borzalom szól olyan hangerővel, hogy egy szűk kilométerre a Camponától nem lehet szót érteni egymással még csukott ablakok mellett sem.

Biztos nagy buli, de szerintem rettenetes bunkóság ennyi ember (egész Budatétény) életébe, ráadásul ilyen ordenáré zajokkal belenyomnia magát egy soppingmóllnak. Fennhangon hirdetni, hogy a másik ember le van szarva, fő, hogy nekem bulivan.

tresk Creative Commons License 2002.09.07 0 0 3269
Szia, ppapa!
Örülök, hogy itt vagy:-)))) Virágzik_a_trombita!!
tresk
Előzmény: ppapa (3268)
ppapa Creative Commons License 2002.09.07 0 0 3268
Szervusztok!

Visszatérve közétek, most szépen olvasgatok, majd aztán holnap sort kerítek talán még reflektálni is egyes hozzászólásokra.
Szervusz villa! Az „öregjeinket” elengedtem a fülem mellett!

Üdv: ppapa

névtelen Creative Commons License 2002.09.06 0 0 3267
A 41-es villamos végállomása hamarosan a skálához kerül. 200m-re a Móricz Zs. körtértől.:-(((

De a villamos majdnem el fog menni a Móriczig, ugyanis ott a kihúzóvágánya, nem messze a 6-ostól. Csak épp peron nincs, hogy utast is szállítson. ARCÁTLANSÁG!
(Nagyon egyszerűen megvalósítható lett volna a dolog, mert van peron, csak arra a főírány (47, 18-as) megy, csak NEM ÁLL MEG... nézzétek meg az épülő vágányokat..

Előzmény: villa (3265)
villa Creative Commons License 2002.09.06 0 0 3266
És változatlanul, hol vannak nagyjaink és nagy öregjeink? - ppapa, mikmaq, rokfort és sokan mások -.
villa Creative Commons License 2002.09.06 0 0 3265
Ezt én is hallottam, meg is emlitettem a "feljelentésekben", valóban sok kutya pusztult el a szűk körzetben az utóbbi napokban mondják a helyiek.

A hétvégi akciókhoz annyit, hogy előzetesen mi 21-ére tervezünk kis pikniket a Csúcs utcában kora du. ahol a T. jelenlévők is hivatalosak lesznek, 22-én pedig autómentes nap lesz, amit a Campona alőtt elektromos autókkal tervezünk, előkészítés alatt van.

Előzmény: dobka (3254)
kerub Creative Commons License 2002.09.06 0 0 3264
Amikor nem esik az eső..............
Előzmény: dobka (3257)
bitteri Creative Commons License 2002.09.06 0 0 3263
Családom több tagja, kollégáim és gyerekek szenvednek az allergiás megbetegedések következtében. Ezért is szívesen segítek, ha egyáltalán tudok valamiben. Ne térképezzem fel, hogy hány ilyen megbetegedésben szenvedő gyerekünk van? Velük,szüleikkel talán itt a szűk környezetünkben meg lehetne próbálkozni. Hétfőn lesz összevont szülői értekezlet is, melyen néhány gondolatot elmondhatok.

Ki tudna segíteni? Szükségünk lenne csikktartókra, amit kinn az utcán/ de az iskola bejáratától távolabb/el tudunk helyezni, továbbá néhány jól elhelyezett szemetesre. Az iskolával szembeni hírdető is lehangoló állapotban van.

Előzmény: Törölt nick (3231)
HG4I Creative Commons License 2002.09.06 0 0 3262
Jó reggelt!
Ezt egy másik, engem érdeklő topikban találtam:

"Hátha valakit itt is érdekel az alábbi:

2002. szeptember 28-29.-én a Tropicarium Óceanárium Kft - Pasaréti Gyula, közismert akvarista szakember közreműködésével - megrendezi az „Akvarista és Terrarista Napok 2002” című kétnapos programsorozatot a Campona Bevásárlóközpontban (1222. Budapest Nagytétényi út 37-43.) A programok 10-20 ill. vasárnap 10-18 óráig látogathatók.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Tropicarium rendezvénytermében tartandó neves szakemberek által tolmácsolt akvarisztikai és terrarisztikai előadásokra, szakmai vezetéssel egybekötött látogatásokra, és egy minden igényt kielégítő szombat esti konzultációra, melyen a szakma legkiválóbb képviselővel találkozhatnak s beszélgethetnek az Önöket érdeklő kérdésekről.
A rendezvényt a magyarországi akvarisztikai és terrarisztikai felszereléseket forgalmazó nagykereskedések szakmai árubemutatója és vására teszi teljessé.

Az elõadások tervezett témái:

Cápák anatómiája (Dr. Vincze Zoltán), Halbetegségek (Dr. Baska Ferenc), Afrikai sügerek (Sinkó Gábor), Állatvédelem, CITES a terrarisztikában (Dr. Rodics Katalin), Tengeri akváriumok biológiai szûrése (Kiss Rudolf), Csigasügerek (Volincsák Tamás), Díszhalak etetése (Néder András), Királysiklók (Dr. Gál János), Akváriumi, terráriumi növények (Molnár Bálint), Terráriumépítés (Fehér Tamás)

Az elõadásokon való részvétel díja egy napra: 800.-Ft/fõ, két napra pedig 1200.-Ft/fõ.
A korlátozott számú jegyek miatt az elõadásokon való részvételre elõjegyzést felveszünk a 424-3052-es telefonszámon. Jegyek kiadása a helyszínen.

A szakmai látogatás és a vezetés díja: 1300.-Ft/fõ, mely magában foglalja a Tropicarium és a hozzá kapcsolódó szûrõházak, technikai berendezések, helyiségek megtekintését is.

A két programra mindkét napra érvényes, kombinált jegy váltható: 2000.-Ft/fõ összegért.

A szombat esti kötetlen megbeszélésen, konzultáción való részvétel (20 órától) az elõadáson vagy a szakmai vezetésen is jelen lévõ vendégeink számára díjtalan, ettõl eltérõ esetben 1000.-Ft a belépõjegy ára. Az est folyamán önköltséges büfé mûködik a teremben.

Amennyiben szálláslehetõséget kívánnak igénybevenni, úgy kérem hívják a Tropicariumtól 5 percnyi sétára lévõ Hotel Reginát a 362-1551-es telefonszámon.
Étkezési lehetõség mindkét napon adott a Campona Bevásárlóközpont éttermeiben.

Megközelíthetőségünk:
Autóval közvetlenül az MO-ás autópályáról, a 6-os főútról és a Nagytétényi útról. (1800 férőhelyes ingyenes parkolási lehetőség).
Busszal a Móricz Zs.körtérről a 3-as jelűvel, a Kosztolányi D.térről pedig a 14-es,114-es számúval. A Gellért térről közvetlenül a Tétény busszal a Lépcsős utcai megállóig.
Vonattal: A Campona mögötti Budatétény elnevezésű vasútállomástól 2 percre.

Az előadásokról, programokról és egyéb lehetõségekrõl érdeklődni a 424-3052-es telefonszámon a Tropicariumban vagy a 06-30-990-50-63-as telefonszámon Pasaréti Gyulánál lehet.

Várjuk Önöket szeretettel!"

üdv: HG4I

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.06 0 0 3261
Előzmény: Zegzug (3259)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3260
"és egy kérdés mindenkihez mert én tudatlan vagyok:
Hova fog épülni az a csodálatos víztorony ?"

Látom senki nem írt választ, pedig Villa tudja igazán pontosan. Én csak úgy saccra, hogy a Szoborpark mögé, a Fitoland körül valahol a fennsíkon.
Az pedig engem is érdekelne, hogy hol áll most a torony ügye? Megvan tehát a véglegesen kiválasztott terv? Ha igen, mikor kezdődik az építkezés?

Előzmény: johnsilver (3247)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3259
Ebben én is benne lennék, a parlagfű kiírtása számomra is létérdek, és minden tőlem telhetőt megteszek érte most is és a jövőben is meg fogok tenni a környékemen is.
A szemeim most olyanok mint az idült alkoholistának, vagy erős narkósnak (ránézésre lehet választani:), tehát mindjárt kiesnek és lassan 1 hónapja csak orrhangon beszélek:) Eddig nekem az augusztus nem volt olyan erős, csak enyhébben voltam allergiás tavasszal a virágzáskor, de újabban nagyon durva ez a parlagfűszezon itt nyár végén.

De egyet szeretnék kérni, hogy valaki mutasson nekem egy nagyon pontos, felismerhető fotót, hogy melyik az a parlagfű, mert 100%-ra nem tudom megmondani. Van egy hasonló növény, amivel keverem néha. Ilyen gyenge minőségű képekről, rajzokról amiket itt ott közölnek, szerintem az átlagember nem tudja beazonosítani élőben.

Előzmény: johnsilver (3247)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3258
Talán még nem lett itt meghirdetve:

2002. szeptember 7-én
a hajdani római erőd területén (Nagytétény, Szent Flórián tér) VI. Campona Ókori Nap egész napos rendezvény

Egésznapos programok:

- régészeti szakvezetés az ásatások színhelyén
- a Nemzeti Múzeum könyvvására
- római életmód - ókori játszóház
- mesterségek utcája: fazekas, kovács, hálószövő, kosárfonó
- forum romanum : ókori tárgyú történelmi vetélkedő kis- és
középiskolásoknak
- méta-játék a Campona erőd területén
- kézműves foglalkozások: papírszövés, páros fonás,
páratlan és körmöonfonás
- római étel- és italkóstoló : Betérő a sekrestyéshez
vendégfogadó

Színpadi műsor:

10.00 megnyitó - ( Szabolcs Attila polgármester)
10.15 szakmai megnyitó (Dr. Kocsis László régész)
10.30 régi zenék - régi versek : a Szent Kristóf Régizene
Együttes koncertje
11.15 Hadibemutató I. rész (Familia Gladiatoria)
14.00 Hadibemutató II. rész (Familia Gladiatoria)
14.45 ókori zene és gyermektáncház : a Madár-dal zenekarral
16.00 "Amikor az ács fia megszóllalt Gallileában" : Erdélyi
György előadása Márai Sándor Hamrinc ezüstpénz c. regénye
alapján
17.00 Szophoklész: Antigoné - a térszínház előadásában

Eső esetén a Campona Ókori Nap programjai a nagytétényi Szelmann Házban (Nagytétényi út 306.) kerülnek megrendezésre.

dobka Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3257
A terv kitűnő melyik hétvége legyen ? Talán október eleje lehetne jó.
Előzmény: kerub (3256)
kerub Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3256
Most, hogy vége a nyárnak lassan talán a hétvégeket egyre ritkábban töltjük a velencei tónál.
Kora öszre volt egy Felker Győző találkozó is megbeszélve, össze lehetne kötni az Erszébet királynő uti sétával.

Miután a régi villák közül van olyan is aminek már nyoma alig van viszonylag gyorsan lebonyolítható.

Előzmény: dobka (3255)
dobka Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3255
Kedves Kerub !
Mikor megyünk Erzsébet királynő úti általad vezette villanéző sétára ?
Előzmény: kerub (3252)
dobka Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3254
1)A pincerendszer térképével talán drbit dolgozott. Lehetséges, hogy nincs felhatalmazva a közzétételére. Én is kérdeztem már felőle. Valóban a pincerendszer kerületi unikum. Nem szabadna ennyire titkosnak lennie.
2)Az asztmás betegeknek vannak országos szervezetei. Kölönösen aktív az AGYME az Asztmás Gyermekek Magyarországi Egyesülete. De létezik az ABOSZ is az Asztmás Betegek Országos Egyesülete is.
Az asztmához és allergiához genetikai hajlam is kell, nem elég csak az allergén pollen. A dolog összetett és bonyolult.
Nem minden gyógyszer támogatott. Különösen az innovatív és új gyógyszerek hazai támogatása nem a monopol állami egészségbiztosító fő jellemzője.
3) A Bajcsy utcai sitt és szemétlerakással kapcsolatban legújabb fejlemény a kutyákkal kapcsolatos. Azon a zöld területen számos környékbeli kutyatulajdonos sétáltatja a kutyáját. A napokban hárommal találkoztam, aki siratja a napokban elhullott kutyáját. A kutyákat egy közeli állatorvos kezelte. Az értékes fajkutyák halálát az állatorvos jelentés szerint babesiosis okozta, amely egy kullancsk által okozott megbetegedés. Ezen volt kutyagazdák, akik jelenleg a napokban eltávozott kedvenceiket siratják összefüggést vélnek felfedezni a szemét és sittlerakás és a kutyák elhalálozása között. ( Ennek leírásával nem állítom, hogy közvetlen az összefüggés, de az időbeliség valódi ) Óriási a felháborodás közöttük.
mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3253
Régen olyan mendemondák keringtek, hogy állítólag a Gádor úti sulitól el lehet jutni a Kamaraerdőig pincén keresztül. Továbbá gyanítom, hogy a Mézesfehér utcai ltp. alatt is húzódik pince, méghozzá a Hungaroviné. Ez is érdekelne igaz-e? Bár a szellőzők ott vannak a házak körül, mégis érdekes dolog lenne.
Előzmény: kerub (3252)
kerub Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3252
Egymásba kapcsolódó pincék/rendszerek a borászati üzemek területén találhatók. Ott tanyáztak 56-ban a Pokornyi Bandibácsival a felkelők még amikor az oroszok megjöttek akkor is.
Régi beomlott berobbantott pincék közül a biró villa területén ismerek egyet.
Az Erzsébet királyné úton a régi házak alatt voltak 300-400 nm-es pincék a Mamusich ház alatt is volt. A Baranyai ház alatt is van egy nem is kicsi.
A régi Koch féle ház alatti picében is jártam gyermekkoromban.
A Jókai úton a Hant utca sarkán a Németh Berci bácsi házának udvarából is nyílt egy nagy pince.
A Hajdani Pokornyi házak alatt nagy gombapincék vannak, ott valamikor vágtak követ is.
A Dézsmaház utca és a Jókai sarkon is vannak gombapincék.
Előzmény: mind_the_gap (3250)
tresk Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3251
Kérek szépen segítséget ahhoz, hogy jogszabálytisztelő kerületi polgár lehessek! Múlt szombaton hozzánk került egy kuty, akit "szerető" gazdája bevitt az Illatos útra elaltatni. Ma kijött a legközelebbi állatorvosi rendelőből egy doki (mert kihívtuk) megvizsgálni, de ő nem tudta hivatalos nyilvántartásba venni, mivel nem ő a kerületi hatósági állatorvos.
A ker. hat. állatorvos azt mondta, hogy már 10(!!) éve az önkorinál kell bejelenteni a kutyákat. A Hivatal azt mondta, hogy a ker. hat. állatorvosnál kell a bejelentést tenni.
Akkor én bejelentem itt és most (hátha olvassák a topikot az illetékesek): van_egy_új_kuty_a_tulajdonunkban.

Üdv: tresk

mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3250
Korábban volt téma, hogy valaki egy részletes térképet készít a kerület pincerendszeréről. Hol tart ez a dolog? Lesz belőle valami?
kerub Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3249
Mikmaq merre jár ?
Nyaral valahol a Bahamákon?
villa Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3248
Mi benne vagyunk, kerékpár, digitális kamera és egyebek vannak, Gábor mozgósitható. Nem csak feljelentésben vagyunk erősek.
Előzmény: johnsilver (3247)
johnsilver Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3247
Kedves slr és SzaLa !

Nem lehetne-e esetleg összehozni egy parlagfű ellenes topikot és/vagy kommandót ?

Én még nem vagyok allergiás meg a családom sem , de ott ülök a mező szélén és félek.
De egyedül meddőnek érzem a dolgot. Viszont szívesen részt vennék egy hatékonyan működő társaság munkájában.

Kellene aki:
-monitorozik
-összeállítja a térképet
-kideríti a terület tulajdonjogát
-cseszteti a tulajt
-följelent
-alkudozik
-kaszál

De ezt minimum kerületi szinten van értelme csinálni.

és egy kérdés mindenkihez mert én tudatlan vagyok:
Hova fog épülni az a csodálatos víztorony ?

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3246
Még valami: az Allergia, asztma, parlagfű topicban látott napvilágot egy parlagfű fertőzöttségi térkép. Belgrád körül van az epicentrum, de mi is benne vagyunk a sürejében.
Előzmény: mind_the_gap (3242)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3245
Amerikáról inkább nem beszélnék. Csak annyit, hogy a környéken, ahol laktam, az embereknek külön szerszámuk van, amit 'grass edger'-nek neveznek. Miután a füvet tökéletesen egyenletes magasságúra nyírták, ezzel biztosítják, hogy a járdaszegélytől egyenletes négy centire végződjön a fűpárna. Az autópályák forgalom elől elzárt szigeteire ies bevarázsolják magukat (hogyan, rejtély) és ott is ápolják a növényeket. Persze ez a Dél, északon ennyire nem rózsás a helyzet. Nyugat-Európában messze nincs annyi parlagfű, mint itt. Érdekes módon még Hollandiában láttam a legtöbb gazt, az ember nem is gondolta volna, hogy pont a kertészek országában. Hogy közelebbi példát mondjak, Szlovéniában példás rendet találtam, pedig ott olyan helyeken is jártam, ahol sem business, sem turista utasok nem fordulnak meg.

Augusztustól novemberig a hazaérkezés mindig sokkszerűen ért.

Előzmény: mind_the_gap (3242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!