Keresés

Részletes keresés

mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.23 0 0 3568
A Wohner étteremmmel mi a helyzet? Az a temető mellett van, de biztosan ismered. Úgy tudom még mindig nem tudták fellendíteni, pedig nagyon szépen fel lett újítva és az ételek is finomak. Igaz nem közvetlen a belváros, inkább már fent van a "hegyen".
Előzmény: Zegzug (3565)
mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.23 0 0 3567
Ez a Camponában 1500Ft, az Auchanban olyan 1000 körül. Bár valaki korábban írta, hogy a nagyáruházakban nem túl kiemelkedő a borok tárolása.

Amúgy meg egy kicsit sem irigyellek:))

Előzmény: dobka (3560)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3566
természetsen csak a neveket állt szándékomban kiemelni és nem bizonyos szövegrészeket!
Előzmény: Zegzug (3565)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3565
Szerintem e téren Ppapára bizton számíthatunk, meg pláne majd Mikmaq-ra :)
Különben tényleg nem is említette még senki, hogy közülünk az itteni fórumozók közül mennyien jelen voltunk a szombati napon. Kész topictali volt, de remélhetőleg arra egy konkrétabb szervezésben alkalmunk lesz hamarosan.

A kastélyprogramok után én és drbit együtt bosszankodtunk egy kicsit, ugyanis szombat délben nem tudtunk sehol sem ebédelni Budafok belvárosában. Az István tanyáról elküldtek, mondván teltház van és a jóidő ellenére sem nyitották meg a kerthelyiségüket. Egyszerűbb "kocsmai" kajához nem volt kedvem, így lementünk Téténybe a Sekrestyéshez, ahol belépve szintén teltház fogadott (úgy látszik az utóbbi években erősen nőtt az életszínvonal ha az éttermek telítettségét vizsgáljuk:), így a még szerencsére szabad és nagyon kellemes környezetű kerthelyiségében ebédeltünk egy jót, ahol nagy véletlen folytán újabb topictag csatlakozott hozzánk Jolly Joker személyében. Úgy látszik már túlnöttük a kerület kereteit, ha úton útfélen mi topictagok egymással futunk össze:) És akkor nem is szólva a meglepetésemről, ami Tresk személye kapcsán ért. A jelenlévők tudják miről van szó, de az inkognitóját tudta ill. akarata nélkül senkinek sem szeretném feldedni, így Tresk-ét sem!:) Legyen csak annyi, hogy egy kedves rég nem látott ismerősre bukkantam újra a net és e topic által.

Üdv:
Zegzug

Előzmény: Jolly_Joker (3563)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3564
Hi IC!

Jó látni újra itt!:)
Tuti vannak rókák a fennsíkon, meg Kamaraerdőben és a környéken. Sőt hamarosan valamikor mostanában ebzárlat is lesz azon a részen, amikor is a rókák számára tesznek ki veszettség elleni anyagot.

Üdv:
zegzug

Előzmény: Inner Circle (3562)
Jolly_Joker Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3563
Szépen kérem, részletes beszámolót is adjon valaki a képek mellé a szombati programról. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni, de jelenlegi állapotomban nem tudok három órát sétálni. Előre is köszönöm.
üdv,Jolly Joker
Inner Circle Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3562
Sajna Ppapa invitálása ellenére sem tudtam hétvégén kulturálódni, viszont villához lenne két gyors kérdésem: a Tétényi-fennsíkon élnek-e rókák (egy mintha átszaladt volna előttem), valamint hogy nem baj hogy nyitva van a Kamaraerdei úti sorompó?
Zegzug Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3561
Üdv!

Akkor a tegnapi napról egy kis fotóáradat. Mindenféle kommentár nélkül ömlesztem ide, mert jelenleg nincs időm olyanokra, hogy honlapra feldolgozzam őket, majd talán egyszer. A képek nem szólnak a mauzóleumról, azokat korábban már sokat fotóztam, itt a topicon is többször fent volt, és a Lics pincénél sem fényképeztem tegnap, mivel ott a Pezsgőfesztiválon sok kép készült. Akinek kedve van, nyugodtan meséljen az egyes képekről, én szívesen olvasnám.








40
+1:)

Zegzug

dobka Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3560
A Tiffán kékoportója mennyi ? Már sajnos nem emlékszem rá, hogy a pákozdi 2000-es barrikolt Cabernet Savignon mennyibe került, de a bolt magasabb árfekvésébe tartozott. Ettől függetlenül én is ajánlom.
Annyiba biztosan nem került mint az az ugyancsak kitűnő barrikolt spanyol bor, amit a napokban ittam a stockholmi óváros Österlanggatan utcájában található Pontus in the Greenhouse nevű pompás éttermében.
Előzmény: mind_the_gap (3558)
dobka Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3559
A kulináris élvezetekről jut eszembe. Érdeklődésemre az alábbi információt (E-mailt) kaptam a Hotel Aqariusból:
"Személyes beszélgetésünkre hivatkozva küldjük szállodánk vasárnapi családi ebédre vonatkozó ajánlatát:

Vendégeink részére vasárnaponként 1130 és 1500 óra között a’ la carte étlapunk áraiból 30% kedvezményt biztosítunk.

További kedvezményekről a www.hotelaquarius.hu weboldalon értesülhet."

Kipróbálta már valaki ott a konyhát ?
Nem dohányzóknak jó hír, hogy az egyik étteremrész nemdohányzó.

mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3558
Ha szabad érdeklődnöm, mennyiért mérik ezt a bort?

Én a Camponában vettem a minap egy Tiffán Ede által fémjelzett villányi kékoportót. Ez számomra nagyon kedves bor és mivel a kékoportó nem annyira felkapott borfajta, ezért megfizethető. Az íze talán nem is igazán kékoportóé, hanem inkább már cabernet sauvignon és a háttérben ott az a leírhatatlan, egyedi villányi ízvilág.

Előzmény: tresk (3557)
tresk Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3557
Igen. Tegnap vettem az örökségnapi túrán.
(Pedig én nem is szeretem a bort.)
Előzmény: dobka (3556)
dobka Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3556
Ezt én is ajánlottam már. Ugye ez az ami a Lics pincészetből való ?
Előzmény: tresk (3554)
dobka Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3555
A Sacelláry kastély középső terének és galériájának különleges légköre van. Ezt a fényképeken nem lehet érzékelni. A famunkák gyönyörűek. Nemkülönben az épen maradt Róth Miksa festett és maratott üvegek. A felső szintre menő lépcső pedig igen kényelmesen járható, mert kellemesen alacsony a lépcsőfokok magassága. A kert lépcsőzetes kiképzése is hangulatos.
Kár, hogy a többi sétán már nem tudtam részt venni. Várom a többiek beszámolóját.
Előzmény: ppapa (3547)
tresk Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3554
Nagyon finom a 2000-es évjáratú barrikolt pákozdi Cabernet Sauvignon!!!!:)
Ajánlom mindenkinek.
sebesjelölt Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3553
Kedves ppapa,

Köszönet ezért a szép relikviáért. Talán életre is kel...

Előzmény: ppapa (3549)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3552
Szervusz Ppapa, nagyon köszönöm mindazt, amit a kiállítás megszervezése és kivitelezése érdekében segítettél. Ha Te nem vagy, akkor a közönség legfeljebb a falhoz támasztva nézhette volna a fotókat, mert én vagy dolgoztam, vagy otthon fetrengtem betegen.

Amit itt közzétettem, azt valójában Neked állítottam össze, hogy az alapján függesszétek fel a képeket. Az aláírások kamu táblák voltak, azért vettem le. Képzeld, Gyöngyvirág (fotós topic) hívta fel a figyelmemet, hogy a fecskefarkú lepkepár alá kardoslepke van írva. Megállt bennem az ütő, hogy a kiállításon is így volt, de szerencsére nem. Így aztán a weben gyorsan leszedtem a feliratokat.

Később rendesen megcsinálom majd, a kiállításon készült képekkel együtt.

Sajnos, hogy virtuális közösségünk és azok, akiknek a kiállítás köszönhető: a Zöld Jövősök és a BPK-sok nem lehettek ott, de az anyag összeállt és együtt is marad, biztos lesz még alkalom, hogy együtt megnézhessük. Ezúton is köszönet mindenkinek.

Előzmény: ppapa (3551)
ppapa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3551
Szervusz slr!

Látom, levetted a képekről az aláírásokat. Valóban, nem voltak jól olvashatóak. Kérlek azonban, applikáld valami módon vissza őket, úgy teljes a bemutató.
És legalább a topik szélesebb körű közönsége is megjegyezheti a flóra és a fauna fennsíki képviselőinek a nevét.

ppapa

Előzmény: Törölt nick (3550)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3550
ppapa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3549
Engedjetek meg egy aktuális, helytörténeti bejegyzést:

Restaurációnk előtt.

Budafok, 19**. ***. *.

Néhány nap mulva közönségünk alkalmat fog nyerni arra, hogy képviselőtestületét és előljáróságát megújitsa, ami egyik legfontosabb és legkedvesebb momentuma a községi életnek.
A polgárok községük szine-javának mandátumot adnak arra, hogy erkölcsi és anyagi érdekeik felett disponáljanak.
És ha valaha, úgy manapság mindkét érdek felette nagy gondozást igényel !
A levegő oly erkölcsi eszmékkel van telítve, amelyek megrontják a nép erkölcsi érzékét és ki az a komolyan gondolkodó és a közjót szivén viselő ember, a ki be ne látná és meg nem vallaná, hogy az erkölcsi érték dolgában valamikor többet nyomott az emberiség a latban, mint éppen a jelenben ?!
Nem hallunk-e nap-nap után oly tragédiáról és a mi a fő baj, nem hallunk-e oly kedvteléssel beszélni róla, a mi valamikor rémséges történet, iszonyt keltő kedvtelés számba ment volna népünknél és mindenek megvetését és undorodását vonta volna maga után ?!
Óh, manapság nagyon alkalomszerű a régi jó időkről beszélni és nagygyá fejlett haladásunkat mérlegelve arra a meggyőződésre jutni, hogy polgárságunkban az apáitól örökölt erkölcseit ép oly, vagy talán még nagyobb gonddal és szeretettel kellene fejleszteni, mint akár rohamos haladásunk temérdek jóttevő vivmányait !
Mert – polgártársak! – lehetünk gazdagok és külsőleg tekintélyesek, de ha lélekben jók és nemesek nem tudunk lenni, akkor nem egymás hasznára és javára, de egymás kárára és terhére leszünk !
Az ember ugyanis minden gazdagsága és külső tekintélye mellett csak annyit ér a társadalomban, a mennyi jót a lelke nyom és a mennyi szépet az esze produkál.
Hiába hivatkozunk szerzeményeinkre, ha örökségünkből kiveszett apáink erkölcsi képe, amely Isten előtt áldottá, a világ előtt pedig kedvessé tette őket !
Azért vissza – polgártársak! – apáink ősi erényeihez és ha azokból okulunk, ha életfeladataink teljesitése közben az ő magasztos példáikból meritünk erőt, ha azok hasonlatosságára formáljuk a magunk polgári jellemét, akkor megcsiszolt értelmünk mellett községünk nemcsak erkölcsileg nagygyá, de anyagilag is mindinkább virágzóvá lesz !
Apáink bölcsességére, egyértelmű jóakaratára pedig felette nagy szükségünk lesz a küszöbön levő községi restauráció alkalmával !
Mondtam, hogy az egész község erkölcsi és anyagi java a képviselőtestület és előljáróság erős kezén fordul meg. A községnek testületi kormányáról esik szó most községszerte.
Az okos és becsületes polgárságnak szent kötelessége a maga szavazatával odahatni, hogy a képviselőtestületbe és előljáróságba értelmes és becsületes polgárságunknak mindenképen a szine-java kerüljön be. Azok valók a nép, a község élére, akik tudnak is, akarnak is a községért, a polgárok kettős nagy javáért gondolkozni és azután lelkiismeretes buzgalommal cselekedni !
Itt el kell némulnia minden pártoskodásnak, ki kell aludnia az okos, a higgadt választás máglyájának: a pártszenvedélynek és vele természetesen a testvérgyülölségnek is.
Mintha apátlanná vált nép nevelőapákat menne keresni: oly szent emberséges jóérzéssel kell a választásnak nekiindulni.
Határt kell szabni az egyéni gyülölködéseknek is és feltétlenül békóba kell verni a magánérdekek sérelméből fakadt keserű bosszúság durva indulatait.
Aki valaha közösügyeket szolgált, az tudja, mert maga is érezte elégszer, hogy az egyes ember javát az egyetemes jóval szemben dédelgetni, istápolni nem szabad. És mégis számtalan ember, aki, midőn magánérdekeiben a közjóra szolgáló intézkedések által megröviditve érzi magát, nem akarja észrevenni, hogy önző törekvéseivel a közjaván, száz meg ezer polgártársa egyetemes érdekein vág eret !
Az egyéni önzés a választásoknál megmérhetetlen veszedelme a közös érdekeknek és a mily lelkiismeretlen, épp oly illuzorius is, mert hijával van annak az egyszerü, de éppen azért természetes okoskodásnak, hogy az az ember, aki egy-egy magánspekuláció szekértolója gyanánt kerül be valamely község szenátusába: nem fog-e rövid idő mulva száz meg ezer ember törvényszerü érdekein keresztül tipratni, amiről különben már nagyon sok elriasztó példa tévedt az élet szomorú tapasztalatai közé?! ...
Azért vessen most minden budafoki szavazó polgártársunk számot a lelkiismeretével és tegyen félre minden előitéletet, minden ellenségeskedést; válaszszon egészséges esze és becsületes szive szerint …
Előljárókat keres most a nép a maga élére, azért ne tántorodjék meg senki, hanem ki-ki szive benső sugalatát követve, lelke jobb érzésével járuljon az urnához !
Akiket jóknak, bölcseknek ismert meg az erkölcsös választó polgárság, és a kiknek kormányzó képességét fényes sikerek koronázták, vagy jövőjük ily sikerekkel biztat, azokat tisztelje meg bizalmával, de azokat mellőzhetetlenül!
Az érdem előtt hajoljon meg és kapja vállára, – mert amiként a becsületes munkának megvan a maga szoros joga és fizetetlenül nem maradhat, azonképpen az érdemnek is hatalmas jogczime van arra, hogy megbecsüljék, jutalmazatlanul ne hagyják.
Mert nyomorúlt az az ember, aki a reá pazarolt bizalommal visszaél, de szerencsétlen az a község is, a mely érdemes fiainak bizalomra méltó szolgálataival nem él, azokat kicsinyes tekintetekből, vagy éppen makacs akaratossággal mellőzi !
Budafoknak lesz alkalma bizonyságot tenni komolyságáról, bölcsességéről, lelkességéről és – igazságosságáról! ...
Mutassa meg, hogy lelkéből nem halt még ki az ősi tipus, – hogy józanul, legjobb erkölcse szerint a legszebb polgári jusshoz méltó műveltséggel lát a restaurációhoz és úgy ejti meg a választást.
Ez csak javára és becsületére fog válni egész községünknek !
Azért – polgártársak! – fel a becsületes szivekkel ! .....

****** ****

(Honnan az idézet és vajh milyen számokat és neveket helyettesítettem a csillagokkal?)

ppapa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3548
11-19 számú képek: Promontorbor
Előzmény: Zegzug (3543)
ppapa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3547
A mai sétáról remélem majd mikmaq ír egy részletest, és a fotósok majd hozzák a képeket, én most röviden csak annyit mondanék (gondolom a többiek nevében is), hogy igen-igen jól éreztük magunkat a 10-től fél 3-ig tartó együttlét alatt.
Begyűjtöttük az Örökség-nap budafoki rendezvényeit szervező Savoyai Jenő Asztaltársaság tsínos Vándorló-Könyvébe mind a négy helyszín bélyegét és petsétjét, megtetézve Budafok czímerével és az Asztaltársaság petsétjével.
Köszönetet mondunk a helyszíneket bemutatóknak, és kiemelten gratulálunk topiktársunk, slr és Tamás fia remek természet-fotóihoz a Tétényi-fennsíkról, valamint Molnárné Golda Magdolna (Mészáros László Képzőművész Egyesület) hangulatos diópác-akvarelljeihez a régi Budafokról.

ppapa

ppapa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3546
Ja, a honlap elérhetősége: http://www.extra.hu/promontor-teteny/
Előzmény: ppapa (3545)
ppapa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3545
Igen, most már leesett a tantusz. Az a Lázár-féle honlap, az volt az első nemhivatalos, és nagyjából 1999-ben megálltak vele. A mienkét Zugi ápolgatja, ott is a Helytörténet pontban található a rövidebb és a részletesebb áttekintés. A részletest Szász Erzsébet és a Kempelen-béli diákjai állították össze, még adósak vagyunk az utolsó két résszel, nemsokára felkerülnek azok is.
De Manfrédnek utánanéztem: a jövő héten az egyik nap megkapja a 100 évvel ezelőtti budafoki Kossuth-ünnepségekről a beszámolókat.
Előzmény: tresk (3540)
zygota Creative Commons License 2002.09.21 0 0 3544
Megnéztem őket eredetiben is ma délelőtt. Szép munka volt és azt hiszem nagy siker lett, lesz. Őszintén gratulálok.
Támadt egy gondolatom, amit e-mailben írok majd meg neked részletesebben. Röviden itt csak annyi, hogy a Péter-Pál nap programját szeretnénk gazdagítani, akár egy fotokiállítással...
Előzmény: Törölt nick (3541)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.21 0 0 3543
Üdv!

Mivel sok közéleti esemény zajlott Budafokon az utóbbi napokban, hetekben, emiatt nem a mai Kultúrális Örökségi Nap képeivel kezdeném, hanem törlesztem adósságomat még a múlt heti Pezsgőfesztiválról készült képekkel.

1-5. kép: Lics pince előtti "lovagi játékok".



6-10. kép: Törleynél:




11-19. kép: Na itt gondban vagyok most az elnevezéssel, hogy melyik is ez a pince, néha keverem őket.
Mielőtt hülyeséget írnék, csak úgy hivatkozom rá, hogy a Jazz Galériánál lévő pince.




Szent István hordó:








20-25. kép: És a talán központi (legnagyobb) mulatóhelye volt a Pezsgőfesztiválnak a szintén a Jazz Galéria környéke a Kossuth Lajos utcában:




Zegzug

e_laca Creative Commons License 2002.09.21 0 0 3542
Láttuk. Nagyon szép, gratula.
Előzmény: Törölt nick (3541)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 3541
tresk Creative Commons License 2002.09.21 0 0 3540
Kedves ppapa!

Utánanéztem. Eredmény: www.extra.hu/budafokteteny
Ezen belül a Kultúra címszó alatt helytörténet.

tresk

ppapa Creative Commons License 2002.09.20 0 0 3539
No, akkor még egyszer, emlékeztetőül:

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAP BUDAFOKON
Szombat, 2002. szeptember 21.

Találkozunk a Sacelláry kastély kapujában 10 órakor.

A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!