Keresés

Részletes keresés

OWO Creative Commons License 1999.10.27 0 0 topiknyitó
Szevasztok !

Most megpróbálkozom egy elég komolynak tűnő téma felvetésével. Aztán meglehet, hogy ez a topic is elég hamar "elsüllyed". De talán mégsem...

A napokban megjelent egy hír a médiákban, miszerint a tudósok és csillagászok felfedezték a Naprendszerünk 11. Bolygóját. Ez azért nem annyira meglepő, mert már sok-sok évvel ezelőtt sejtették - bár nem látták -, hogy ott kell még egy Bolygónak lennie. A különböző számítások és egyéb csillagászati megfigyelések erre engedtek következtetni.

Tehát nem ez volt a hírben a meglepő, hanem az amit a tudósok a Bolygó odakerüléséről mondtak. Azt állították, hogy ez a Bolygó igazából nem a mi Naprendszerünk bolygója, csak erre "tévedt", ezt a Bolygót a mi Naprendszerünk úgymond "BEFOGADTA" ! Hát ez számomra elég érdekesnek tűnik ! Egy Központi Csillag (a Nap) csak úgy befogad egy arra tévedt bolygót !

Kérdezem Tőletek, hogy mi a véleményetek a dologról ? Hogyan kerülhetett a 11. Bolygó a mi naprendszerünkbe ?

Nekem ilyenkor "beindul" az agyam és különböző feltételezéseim születnek. Ráadásul egyébként is ez az egyik kedvenc hobbym (csillagászat, űrkutatás, stb.). Ezeket most nem fejteném ki, de ha a topic érdeklődésre talál, még néhány nagyon érdekes linkcímet is ide teszek a feltételezéseimmel együtt.

Tehát várom véleményeteket. A "nullázóknak" sok sikert és jó szórakozást ! ;-))

Bye:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!