Keresés

Részletes keresés

tresk Creative Commons License 2003.03.11 0 0 5764
Üdv a klubban!

A XVI. utcai buszmegálló oszlopán meg ki van téve, hogy ne szemeteljünk, mert azt a HNF BGT-i csoportja takarította.
Tán kellene mostanság is egy ilyen csoport...

Előzmény: elbé (5763)
elbé Creative Commons License 2003.03.11 0 0 5763
Csatlakozva Hatanbátormakszardzsav "fotópályázatához" tudnék még javasolni pár buszmegállót BGT körzetében ahol hasonló a helyzet (VII. utca, stb), a "kedvenc kátyúk" sorozathoz pedig a 114-es busz Terv utcai megállójában tudományos igényességgel elhelyezett 3 db kátyút ajánlanám, ezeket ui. lehetetlen kikerülni!!!
elbé Creative Commons License 2003.03.11 0 0 5762
Tiszteletem mindenkinek!
Csak most akadtam rá erre a topokra, de nagyon tetszik, pár perc alatt többet tudtam meg belőle, mint sok más kerületi hírforrásból együttvéve.

Sok érdekes és fontos problémára kitértek már a forumozók, én most talán nem olyan életbevágó, de életminőségrontó problémára szeretnék kitérni.
A budatétényi házam előtt van egy széles és mély vízelvezető árok; ennek létét nem kérdőjelezem meg, láttam már több olyan heves zivatart, mikor az árokban hömpölygött a víz. Ha ez pl. az én házamat mossa alá, hát...
A probléma ott kezdődik, hogy ennek az ároknak a karbantartása nincs megoldva. Illetve mégis: a saját szakaszomat én tartom karban, saját erőből, saját pénzből, mert zavar a rendetlenség és a parlagfű. A dolgot súlyosbítja a többi emper magatartása: teledobálják szeméttel, eltömik az átereszeket nejlonnal (ez mire jó??????), de a legnagyobb gond a kutyagumi.
Kéedem én: kinek jó az, hogy embrenagyságú kutyák piszkítanak a háza elé??? Reggel kilépek a kapun, és egy akkora adag "meglepetés" fogad, hogy... de inkább nem részletezem. A csúcs persze az, ha a járda közepére kerül az inkriminált anyagcseretermék; ilyet is láttam már. S persze egyik halmocska vonzza a másikat, mindezt egy oktatási intézmény közvetlen közelében!!!!

Ezúton is kérem a kutyás embertársaimat, hogy próbáljunk tényleg európai módra viselkedni. Nekem is van kutyám, de én összeszedem utnna a piszkot, bár többször is kinevettek érte.
Köszönöm a figyelmet.

ördögszem Creative Commons License 2003.03.11 0 0 5761
Sajna ezt nem tudom. Azonban a fiam ma reggel iskolába menet megkérdezte, hogy hány tonna egy villamos. Mivel nem igazán tudtam szabatos választ adni, rögtön te jutottál eszembe. Szóval megmondanád, kedves Piscator, hogy milyen nehéz egy villamos? (Mondjuk a 41-es)
Előzmény: Törölt nick (5760)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 5760
Helló.

Mit tudtok a 41-es villamos Pék utcai állomásánál felépített várófülkéről, és a korláttal kiépült gyalogrészről?
Lefogják betonozni a síneket?
Üdv: Piscator

villa Creative Commons License 2003.03.09 0 0 5759
A szombathelyi zöld találkozó politikailag ill. stratégiailag legfontosabb eseménye a zöld szervezetek és Kóródi Mária miniszter mintegy másfél órás találkozója volt. Kóródi Mária bevezetőjében kiemelte, hogy közösek a céljaink, érdekeink. A gyenge érdekérvényesítő képességgel kapcsolatos kritikáknak azzal ment elébe, hogy hol van a társadalmi igény zöld ügyekben, ott kell előrelépni. Áttörésre van szükség, aminek példái lehetnek a betétdíj, termékdíj rendszer továbbfejlesztése, ill. a Vásárhelyi terv beindítása. Az alapok letétele a társadalmi mozgalmaké volt – szemléletmód, értékrend beérés -. A KAC-ból (Környezetvédelmi Alap Célelőirányzat) az idén kevesebb jut támogatásra. Együttműködést javasolt, témákat, elvárásokat, költségeket beleértve, amit a civil szervezetek egymás között elosztanak. Április folyamán ezt h. államtitkári szinten megbeszélni, majd együttműködési megállapodást kötni – átlátható, nyilvános együttműködés, újfajta szövetség -.

Lukács András (Levegő Munkacsoport) és Fülöp Sándor (EMLA) értékelte Medgyessy, még jelöltként aláírt 12 pontos környezetvédelmi vállalásának teljesítési állását. Kedvezőtlen folyamatok zajlanak a környezetvédelem terén is a jogszabályalkotásokban sem sikerült előrelépni, főleg ami a társ tárcák környezeti érzéketlenségét illeti. Csak az Aarhus-i egyezmény, ami a környezeti információkhoz való jogot rögzíti egyebek mellett 30-40 jogszabály módosítását igényelné. A szakhatóság megerősítése késik. A területrendezési tervek, programok terén legfeljebb az autópálya építés kerül szóba, utóbbival együtt a kormány zömmel a szennyező tevékenységeket támogatja eltekintve a vasút és a BKV adósságainak átvállalásától. A fenntartható fejlődés stratégiájának kidolgozása alkalmat adhatna a – környezetvédelmi – terjeszkedésre. Rozsdaövezetek felhasználása, rehabilitálása terén semmi előrelépés. Jellegzetes állami vagy államilag támogatott beruházások az autópálya, reptér fejlesztés és az útburkolat megerősítések (11,5t.). Kívánatos lenne a zöldterületek megóvása, a CO2 kibocsátás csökkentés, az energiahatékonyság javítása, a Drávai vízlépcső megakadályozása, az Országos Környezetvédelmi Tanács helyzetének javítása.

A további diskurzusban felmerült még: a tiszai tározók, az autópálya díjak (amik a településekre terelik a teherforgalmat), a Balaton medervonal védelme, a védett növények intézményes pusztítása (lásd fennsík), több vizet a Dunába (Szigetköznél persze), a KAC bizottságokban való civil részvétel – kissé sarokba szorítva a miniszter asszonyt, aki a deklarált elveivel szemben indult volna el – és az, hogy a környezetvédelmi miniszter kerüljön be ismét a gazdasági kabinetbe. A közig. és két h. államtitkárral felvonuló minisztériumi vezetés ezzel együtt nem tűnik stabilnak, amire burkoltan utalt is, Kóródi Mária azzal, hogy a politikussal bármikor bármi történhet, ő ezt a megállapodást szeretné nyélbe ütni.

KHR Creative Commons License 2003.03.09 0 0 5758
2003.március 13-án, csütörtökön du 5-6 óráig kézműves foglalkozás lesz a Szent Imre Közösségi Házban, kokárdát készítünk és kerámia restaurálás is lesz.
villa Creative Commons License 2003.03.09 0 0 5757
Igen, ez a 4-es metró unokaöccse, amiről sokat beszélünk, de igazából senki nem akarja lepengetni azokat a milliárdokat ami kell rá - várva Godot helyett az EU pénzekre -. Valahol ilyen eset a nagytétényi és a budatétényi rehabilitáció is, amikor közeledik a pénz letétel, akkor mindenki másfelé kezd nézegetni.

Közben voltam Szombathelyen a zöld találkozón, majd beszámolok róla.

kerub Creative Commons License 2003.03.09 0 0 5756
Villa !

Köszönet a beszámolóért.
A szervezőknek meg külön köszönet, hogy nem jutottunk a Rózsavölgyi rendezvény sorsára, szinvonalára.

Előzmény: villa (5748)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.08 0 0 5755
Nem ismerem a konkrét terveket, ezért csak általánosságban próbálok válaszolni.
Egy jól megtervezett, helyesen működtetett kommunális szennyvíztisztító mű nyitott rendszerben sem okoz semmiféle veszélyt vagy kényelmetlenséget a környezetében élőknek. Ennek legszebb (szó szerint, mivel építészeti szempontból is csodálatos volt) példája a dél-pesti szennyvíztisztító őse, amit 1958-ban láttam először. Mindenütt rend és tisztaság volt és tiszta levegő és gyönyörű kicsempézett medencék.
Miért?: A biológiai szennyvíztisztítók első fokozatában dolgozó u.n. aerob bacik, ha elég levegőhöz és tápanyaghoz jutnak, mindent felfalnak, ami az EMBERI életműködés következtébwn kerül a szennyvízbe, és közben nincs se kosz, se bűz. A mai baciknak már nehezebb dolguk van, mert pl. BP-en rengeteg ipari eredetű káros anyaggal kell megkűzdeniük. Dícséretükre legyen mondva, hogy a legtöbb szerves anyaggal így is bírnak. Ha nem sikerül, akkor persze a rendszer "beteggé" válik. Ekkor már nem ritkaság a kellemetlen szag, esetleg mérgező gázok (H2S) képződése.
Ennek egyik megelőzési módja a "bio-reaktorok" alkalmazása, ahol a baktériumok és egyéb hasznos élő szervezetek egy zárt, töltetes oszlopban élnek. Ez persze drágább, de "érzékeny" környezetben nagy biztonsággal alkalmazható módszer. Lehet, hogy erről van szó.
A másik lejhetőség az, hogy a hagyományos medencékből távozó gázokat "biofilteren" keresztül engedik ki a környezetbe. Az ott (állandóan nedves felületű, növényi eredető hordozón) élő hasonló mikroorganizmusok a véggázokban lévő kellemetlen anyagokat bontják le.
Előzmény: hokiedző (5752)
dobka Creative Commons License 2003.03.08 0 0 5754
Hm kepei szepen latszanak kulfoldrol is.
dobka Creative Commons License 2003.03.08 0 0 5753
Nincs idom elolvasni az eppen targyalt temakat, de orommel udvozlom a topictarsakat egy tavoli kongresszusrol. Gyors es jol mukodo kapcsolatok leteznek ma mar ezeken a nemzetkozi forumokon.
hokiedző Creative Commons License 2003.03.07 0 0 5752
Nem tudom mit jelent a zárt rendszerű szennyvíztisztító. Lesznek azonban itt a topicon akik elmagyarázzák nekünk.
A dél-budai szennyvíztisztító egy olyan virtuális létesítmény amiről évtizedek óta tudja mindenki, hogy meg kell építeni, de senki sem akarja fizetni. Fővárosunk már megtett minden tőle telhetőt, hiszen érvényes szabályozási tervében kimondja "nem helyezhető el Budán kisméretű, korszerű szennyvíztisztító". Ebből indirekt módon az következik, hogy egy nagyméretű korszerűtlen szennyvíztisztítóra számíthatunk. A fényt az éjszakában az EU normatívák jelentik, hiszen a jelenlegi szabályozáshoz képest pozitív elmozdulás lenne egy nagyméretű korszerű, ill. egy kisméretű korszerűtlen is.
Pozitívan hathat az ügyre az is, hogy a projektbe úgy tűnik beszáll az aglomeráció, így nem feltétlenül kell a létesítményt a viszonylag szűkös kerületi területre beszorítani, nőhet a védőtávolság.
Egy dolog biztos: a tisztítóművet gyorsan meg kellene építeni, hiszen most a Hárosi vasútállomás magasságában, egy kb. 2m átmérőjű csőből , tisztítatlanul ömlik a Dunába a budai oldal minden mocska...kelt Budapesten 2003.03.07.....
Előzmény: Zsoldos (5741)
Somzol Creative Commons License 2003.03.07 0 0 5751
Megpróbáltam a cikket behozni, de csak az acrobat readern keresztül jött be, Ez most a htlm-es verzió címe.
http://thorax.bmjjournals.com/cgi/content/full/54/7/638?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=1&searchid=1047062777068_1691&stored_search=&FIRSTINDEX=0&flag=&sortspec=relevance&fdate=1/1/1966&tdate=3/31/2003&journalcode=thoraxjnl

Igy elviselhető gyorsasággal jön be. Amennyiben a cikkel kapcsoaltban segíthetek, keressetek meg.

Fontosnak tartanám a topik CD-re mentését. Ma megpróbálkoztam a Szent Imre házzal, azokat a szétfagyott lépcsőket a mankóimmal egyenlőre nem vállalom, viszont a másolásban szívesen résztveszek. A lementett anyagot bekellene tenni valamilyen olyan rendszerve, ahol keresni lehetne az anyagban. Vagy ha lementjük, marad egy ilyen rendszer?

Előzmény: Somzol (5731)
de Coverly Creative Commons License 2003.03.07 0 0 5750
Szerintem nem leszel népszerűtlen, amiért a pozitív derogációnak örülsz. A fórumon jelenlevők egyértelműen örömüket fejezték ki, hogy ahol a magyar szabályozás már szigorúbb, mint az EU, ott nem kell hirtelen engedékenyebbekké válnunk.

Másrészt azok alól a bizonyos EU direktívák alól nem kibújni sikerült, csak elhalasztani az átvételüket. Nyilván ennek pénzügyi okai vannak, és ha ezeknek a költéseknek az elhalasztásával mondjuk egy adóemelést sikerült elhalasztani, akkor mégiscsak eredménynek tartom. Persze ez nem menti fel azokat a felelősség alól, akik a megspórolt pénzt baromságokra költik (pl. útsózás).

Előzmény: Törölt nick (5749)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.07 0 0 5749
Köszönet a tömör, lényegre törő tájékoztatásért. Én lehet, hogy nem túl népszerűen a "pozitív derogációknak" örülök, és nem tartom eredménynek, ha tárgyalóinknak sikerült kibújni valamilyen EU direktíva hatálya alól.
Az élővizeket pl. nem csak a ciánszennyezés fenyegeti. Alattomosan és állandóan irtja a vizek (Dunánk) élővilágát a lakosságtól számazó, zömében tisztítatlanul kibocsátott szennyvíz.
Ez minden környezeti elemre vonatkozik. Hiába sikerül pénzt megspórolni az elhalasztott, halogatott környezetvédelmi beruházásokon, a környezetkínélő módszerek alkalmazásának elszabotálásával (ld. makacs ragaszkodás az útsózáshoz) pénzért sem lehet az elpusztított környezetben emberi életet élni. Ez nem populizmus, ez az élet kegyetlen realitása.
Előzmény: villa (5748)
villa Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5748
Talán nem túl hosszú:
Összefoglaló az EU integráció – Környezetvédelem c. fórumról 2003. február 5.

Közelgő uniós csatlakozásunk egyik kevéssé tárgyalt kérdésköre a környezetvédelem, milyen változásokra számíthatunk, melyek lesznek a súlypontok, milyen kihívások várnak mindnyájunkra e tekintetben. A fórumon meghívásunknak eleget tett dr.Schmuck Erzsébet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium integrációs h. államtitkára, Pálos Endre, a minisztérium kármentesítési irodájának munkatársa kíséretében, és dr.Zlinszky János egyetemi docens a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Környezeti jogi tanszékéről, aki a REC és a Védegylet tanácsadója.
Schmuck Erzsébet bevezetőjében utalt arra, hogy számos kérdést csak nemzetközi, ill. globális szinten lehet kezelni, így jelentős volt a tavalyi Johannesburgi világértekezlet, ahol sikerült intézkedési tervet elfogadtatni a globális problémákkal kapcsolatos főbb lépésekre, stratégiákra. Az EU-ban ezt az aktuális környezeti joganyag szolgálja, aminek környezetpolitikáját át fogjuk venni. Áprilistól a kapcsolódó brüsszeli bizottságokban ott lesznek a magyar képviselők. Az átmeneti mentességeink a területen a szennyvíz, levegőtisztaság védelem, és a hulladékgazdálkodásra szorítkoznak, ami nem kevés. 1990-ben azok megoldását akkori áron 2500-2700 Mrd Ft-ra becsültük, azóta sokban változott a felfogás, így a csatornázás, szennyvíztisztítás tekintetében a kistelepülési programok nem a hagyományos felfogásra épülnek majd. Az e területeket segítő programok, eddig elsősorban az ISPA keretében mintegy 44 m. €/év támogatással, eddig 11 hulladékos, 4 szennyvizes, és 5 technikai segítségnyújtási projekt került elfogadásra. A következő lépés a kohéziós alapok fogadására való felkészülés, ami az első időszakban mintegy 480 m.€ lesz, bár ebből lejön a 132 milliós folytatódó ISPA, és a budapesti szennyvíztisztítómű 180 m.€-s támogatása. Az ISPA 5 millió/projekt támogatása után a kohéziós alapok min. 10 m. € / projekt támogatást jelentenek majd. A kohéziós témák a kármentesítéssel is kiegészülnek (remélve, hogy a mi nagy ügyeink még azelőtt beindulnak -a szerk. -). A strukturális alapok a Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjaihoz kapcsolódnak majd, 2004/06-ban a környezetvédelem és az infrastruktúra fejlesztés területén, inkább kisebb projektek formájában, így az energiahatékonyság, megújuló források témáiban, továbbá az agrár-környezetvédelmi programok tekintetében – utóbbi FVM keretek között -.
A jogharmonizáció mintegy 22 fontosabb jogszabály, főleg kormányrendeletek, és azok végrehajtása tekintetében jelent még feladatot 2004-ig. A hatósági tevékenység erősítése mintegy 100 főt jelent majd a környezetvédelemben. Ezen a területen az EU 6. Környezetvédelmi akcióprogramja a meghatározó, és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok, a fenntartható fejlődés, és termelési gyakorlatok kapcsán.
A minisztériumi struktúrában márciusban lesz változás, új SZMSZ, nemzetközi és hazai környezetpolitikai főosztályokkal, és a szektorális politikákba való beépülést segítő osztállyal.
Jelentős a környezettudatosság fejlesztése, alakítása, ahol a civil együttműködés rendelkezik komoly potenciállal, ez EU szinten, főbiztos, főigazgatóság, különösen hangsúlyos (helyben kevéssé – a szerk. -) a környezeti érdekérvényesítés ugyanakkor változatlanul gyenge, és nemcsak itthon.

Zlinszky János azt emelte ki, hogy a „jó e nekünk - jó e nekik” húzódik meg a kérdések mögött, amelyek előzetesen felmerültek. Így a környezeti kárfelszámolási határidők betartása a jogérvényesítésre utal. A 6. Akcióprogram egyik első javaslata is erre vonatkozik, a jogérvényesítésre, ami árulkodó atekintetben, hogy ez az EU-ban is komoly gond – „teremtsünk rendet” -. A szelektív gyűjtés ügyében kötelezettség, a vonatkozó direktíva az újrahasznosítás, a szelektív gyűjtés, az energia termelés és a lerakás preferenciáit szabja meg.
A védett vagy értékes, természetközeli területeink átminősítése, beépítése a civilek szerepét, a választói akarat általuk történő érvényesítését hangsúlyozza. Az akut problémáink ügyében ugyanakkor nyugaton gyakran olyan hangok vannak, hogy náluk, helyben is vannak komoly gondok, azokkal is kellene foglalkozni. A föld védelme a zöldmezős beruházások ügyében őszinte fenntarthatósági célkitűzésekre van szükség, a közjó, a föld, a tiszta levegő, a csend, a zöldterületek védelmére. Mi a sikk, mi az érték? Értékrendi fordulatra lenne szükség, ami helyi szinten a választó akarat megnyilvánulását jelentheti. Az EU akcióprogramhoz kapcsolódva, vannak hozományaink, természeti értékeink, közösségi közlekedésünk, annak hálózata, igénybevétele.
Az értékmérőknek a tárgyak felől el kellene mozdulni olyan, az emberi életminőséget kifejező fogalmak felé, mint a zene, a kirándulás, egy másfajta értékrend, jelenleg azonban sajnos ennek inkább a felszámolása folyik a médiában.

A kérdések kapcsán szó volt a zöldhulladék hasznosításáról, a komposztálás elterjesztésének jelentőségéről, az életmód, az egészség kérdéséről, pozitív gondolkodás alakításáról.
A szabályozásoknál pozitív derogáció is van, így a természetvédelem terén. Lényeges lesz az erőforrás túlhasználat megelőzése, így pl. talajaink állapota még mindig lényegesen jobb, mint az EU-ban, és az erőforrások bevonási ütemének mérséklése. A földvédelem, a termőterületek ügyében az EU mezőgazdasági politikája pozitív lesz a számunkra, pl. a hagyományos termelési módok megőrzése tekintetében.
Súlyos kérdés az egészségügy, az élelmiszer adalékok, az e számok, a drasztikusan növekvő allergiák jelzik ezt, „gyerekeink a kanárik a bányában”.
A WHO figyelmeztetése a mobil telefonok egészségügyi hatásai dolgában, ez is a nyilvánosság, a tájékoztatás, a termékekkel kapcsolatos hiteles tájékoztatás fontosságra hívja fel a figyelmet.
A világméretű problémák inkább növekednek, így a szegénység, az azzal kapcsolatos környezet túlhasználat, és a távolság, a leszakadás jelentős tömegek számára.
A környezetvédelem önmagában gazdasági előny kellene, hogy legyen, így a takarékos, fenntartható gazdálkodás.
A vízvédelem kapcsán szó esett a vizekhez való hozzáférés jogáról, a vízminőség védelemről, aminél a ciánszennyezés hozott változást, a víz keretirányelv formájában.
A nemzeti parkok bejáratánál lévő tábla mintájára, ami arra figyelmeztet, hogy milyen értékek vannak ott, és legyünk elővigyázatosak, a kijáratnál is kellene tábla, ami a külvilág szennyezettségére, veszélyeire figyelmeztet.
A szubszidiaritás elve egyre fontosabb kell, hogy legyen, így mindent a lehető legközelebb kell megoldani, utca, területi szinten – felelősség, kompetencia -.
A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa intézményére vonatkozó javaslat a Parlament előtt van, aminek támogatására fel kell szólítani minden országgyűlési képviselőt.

villa Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5747
Igen, megvagyok még, most irom. A CD ügyben mint emlitettem össze kellene jönni a Szt Imre házban drbit, Garbóci és pár főaktíva mindenképpen kell hozzá, jövő hét péntek du.?
Előzmény: kerub (5744)
kerub Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5746
kerub Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5745
A CD írás a gyüjteményes anyagról az mostmár a hóemberek sorsára jut?

kerub Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5744
Az EU integrációs fórumról beszámolódra számítok, a mióta a Rozsavölgyi rendezvényről olvashattam itt azóta egyre inkább érdekel a Budatétényi.

Előzmény: villa (5730)
Alan01 Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5743
Silitoe nagyszerű író volt, tőle kölcsönöztem a nicknevemet, de egy dologban tévedett: a hosszútávfutók általában nem magányosak.
Híres regényének címe inkább a lázadók magányosságát jelenti. Olyan jó a regény és a belőle készült film is, hogy a magányosság képzete rajta maradt a futókon.
Ha valóban érdekel valakit a névsor, ide írom. Remélem nem követek el indiszkréciót, az Ironman.hu-n ezek az adatok nyilvánosak.

2002-es nagyatádi Vasember versenyt (3800 m úszás, 180 km futás, 42,195 km futás), Budafoki MTE színekben az alábbiak teljesítették:

Barna György (20 éves) 11 óra 54 perc
Rózsavölgyi József (58 éves) 13 óra 43 perc
Szebeni Endre (59 éves) 13 óra 55 perc

Fantasztikus teljesítmények! Utólag is megérdemelnek egy gratulációt.
Alan

Előzmény: Hatanbátormakszardzsav (5722)
Alan01 Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5742
Én is csak a Lágymányosi SE-t, Budai 11-et és újabban a Spuri SC-t ismerem a Kondorosi úti uszodában. Furcsa módon a BMTE-vel elkerüljük egymást. Én nem túl régen élek Budafokon, személy szerint senkit nem ismerek közülük.
A Budai 11 a budafoki kerékpárúton tart edzéseket, de az csak gyermek csapat (de nagyon aranyosak).
Alan
Előzmény: hokiedző (5726)
Zsoldos Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5741
Köszönöm.
Tényleg nem akarlak feltartani, de a csepeliről korábban az hírlett, hogy "zárt rendszerű" lesz. Ezt újabban egyre ritkábban hallom. Mit jelent a zárt rendszer, és ebben a tekintetben mit tudni a Nagytétény-Érd hátárán épülő szennyvíz-tisztítóról?
Azért nem mellékes, mert a csepeli a szigetcsúcs nyugati felén lesz, egyik oldalon Kelenföld-Albertfalvával, a másik oldalon - a szigetcsúcs keleti felén - egy vele párhuzamosan épülő, többezres lakóparkkal.
Előzmény: hokiedző (5739)
Alan01 Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5740
Futottam már a fennsíkon is. A talaj borzasztó kemény és minden lépésnél más irányú ütést kap a láb. Az aszfalt jobb. A fennsík inkább sétára alkalmas, de arra nagyon!
A futás 5 km-ig itt is elmegy, de fölötte nem ajánlom senkinek, sérülésveszélyes. Nem is lehet sok futót és bringást látni arrafelé, több a rosszlány, mint a jófiú.
Erdőben ritkán futok, mert betegesen félek a kullancsoktól.
Ennek ellenére az idén is fogok futni a fennsíkon is és az erdőben is, választékbővítés céljából.

Az albertfalvai MOL benzinkút és a nagytétényi kastély közti dunaparti utat, kerékpárutat viszont tudom ajánlani mindenkinek sétára, bringára futásra.
Az OMV benzinkúttól délre az útszélesítéssel közelebb került az autóforgalom a kerékpárúthoz, ez sajnos nem tesz jót a levegőnek és a meghitt hangulatnak. A futók feljebb szorultak a MOL és az OMV kút közti szakaszra.
A kutyasétáltatók errefelé klasszisokkal kulturáltabbak, mint a belvárosban.
Ennek ellenére időnként száraz időben is megcsúszik az ember talpa (nagy öröm).

Ha 20 km fölött akarok teljesíteni, a hídon átfutok Csepel szigetre és a Duna partján jó messzire el lehet jutni dél felé. Az út mellett leülni nem szabad, mert a vízügyesek kötözködnek, miszerint az magánút(nagy öröm).
Ami viszont valóban nagy öröm, hogy téli estéken, -2, -7 fok között, rosszul kivilágított utcákon a járda és az úttest között ugrálva, jégfelületeket és elszabadult kutyákat kerülgetve is lehet látni futkározó sporttársakat.
Alan

Előzmény: ördögszem (5716)
hokiedző Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5739
Érd és Nagytétény határán. Az, hogy mikor az még Demszky úr számára sem világos.
Előzmény: Zsoldos (5738)
Zsoldos Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5738
Szisztok! Egy kérdés a jövőről:

Feltételezések a csatornázási művek vezetőcseréjének okáról

"A városházi képviselők között lábra kaptak olyan híresztelések, miszerint a főváros vezetői jelezték az FCSM külföldi tulajdonosainak: akkor nyerhetik el a Csepelen és Dél-budán rövidesen megépülő két szennyvíztisztító üzemeltetési jogát a fővárostól, ha cserét hajtanak végre a vezérigazgató poszton."

Dél-budán is lesz szennyvíztisztító? Eddig erről nem hallottam. Tudja valaki, hol tervezik?

_dimanche_ Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5737
Hegyfok u. - Sörház u. keresztben beszakadt egy csatornafedő! Kérem az illetékeseket hogy nézzenek oda! Ha már tudnak róla (esetleg meg is csinálták reggel óta ;))) akkor elnézést a zavarásért.
tresk Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5736
Még nem lehet tudni a helyszíneket, előbb rutint köll szerezni, hogy garázdálkodhasson a közutakon oktatói felügyelés mellett:))
Előzmény: johnsilver (5734)
tresk Creative Commons License 2003.03.06 0 0 5735
No lám!!!

Nincs tervbe véve máshol is a leleplező fotózás? Hátha....

Köszönet a gyors intézkedésért.

(Egyébként borzalmasan néz ki az egész város a hóolvadás után.)

Előzmény: Hatanbátormakszardzsav (5719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!