Keresés

Részletes keresés

tollas Creative Commons License 2011.03.17 0 0 2358

Az említett helyen azt hiszem nem végeznek laparoszkópos beavatkozást.

A miniplasztika talán csak a vágás hosszára vonatkozik, ami aztán vagy annyi lesz vagy nem, mert az interneten látható fényképeken én az igért 3 cm helyett legalább 5-6 centis vágást vélek felfedezni, bár nyilván egy fényképről nehéz a méreteket megállapítani.

 

Nekem hagyományos vágásom van, az igért 6-8 cm helyett 12 cm.

 

Altatást fizetős helyeken lehet kérni, én is így voltam vele, ezt a részét nem is bánom. A Petőfi utcában a műtét maga ingyenes (illetve a OEP fizeti), a járulékos költségek vizsgálattal együtt 92000 Ft-ba kerülnek.

Állami kórházban is talán illendő valamit adni az orvosnak, az egyik helyen a tarifa (amit az orvos előre közölt) 40  ezer forint volt két évvel ezelőtt.

 

Ha sérved kiújulásra hajlamos, akkor talán érdemes valóban hálót betenni, nem is tudom, hogy enélkül van-e még sérvműtét.

Nekem pld. nem is ajánlottak egyik helyen sem más megoldást, pedig 4 orvos is látta.

 

Az állami kórházban júniusra adtak időpontot januárban, ezért mentem a maszek helyre, ahol másfél héten belül megtörtént a műtét.

 

Előzmény: Heavymetal (2357)
Heavymetal Creative Commons License 2011.03.17 0 0 2357

Sziasztok !

 

Most lesz egy éve,hogy műtöttek, sima hagyományos módon. Nem volt nagy a "puklim" nem halogattam. Kiderült és 1 hét múlva már kés alatt is voltam!

Nekem már a mütét után is olyan volt mintha nem lenne lapos teljesen,mint a másik oldalt. pár hónap után se nem lett kissebb, de nem is nőt. Megmutattam a dokinak, azt mondta így fort össze, nincs baj.

Ma volt bent a cégnél, mondtam nézze már meg mert még mindig ott van,és mintha nagyobb lenne egy picit. Megnézte...és azt mondta hát igen egy nagyon pici helyen kiújúlt. 

Azt mondta még nem kell műteni majd ha nagyobb lesz, mert olyan pici!

Ha kell majd műteni akkor hálót kell berakni!

Kérdésem lenne hozzátok! Nézegettem a neten,van a Petőfi S. utcában az a klinika! Van valakinek tapasztalata? (bár elég drága!)

A másik én ALUDNI szeretnék, nem szeretnék megint gerincbe kapni szurit! Illetve jó lenne ha ha nem vágnának hanem laboroszkópiával, vagy miniplasztikával csinálnák (remélem jól írtam) Ezzel kapcsolatban tapasztalatok?

Annak idején én 4 napot voltam bent, olvasgattam a fórumot hát nem sokan voltak ennyit!

 

Előre is köszi a válaszokat!

 

Üdv

 

picidio Creative Commons License 2011.03.17 0 0 2356

Nekem 1hónaposan szinte semmi fájdalmam nem volt, most viszont lassan 2hónapos lévén , néha-néha csak-csak érzem hogy műtöttek.

tollas szerintem nagyon jól írta, ez nagyon sok mindentől függhet. Én már túl szabadjára engedtem a mozdulataimat, teljesen el is felejtettem sokszor, hogy engem műtöttek valaha is - pl. full idegbe kettessével, hármassával szedve a lépcsőfokokat szaladtam vissza haza valamiért, mert otthon hagytam -  és szerintem azért is érzem picit. A seb nagyon szép egy rózsaszín csík, dudor is minimális alatta, szóval gond nincs. Néha egy-egy hirtelen, eröltetett mozdulattól érzem hogy megfájdul, de ez a fájdalom teljesen elviselhető, csak egy pici szúró érzés. Hapcinál, köhögésnél sem érzek fájdalmat. Szerintem megnyugodhatsz - ha köhögés esetén szépen egybe mozog a hasad alja, illetve szép a sebed - hogy ez csak egy átmeneti állapot. 

 

Jobbulást Mindenkinek, sziasztok!

Előzmény: Miss.Minne (2350)
tristen Creative Commons License 2011.03.17 0 0 2355

Szia!

 

Örülök, hogy ilyen jól vagy! Csak így tovább!

 

hali :)

Előzmény: Tejfy (2354)
Tejfy Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2354

Na hello mindenkinek.

Február 9-én mütöttek,állami kórházban.2 éjszakát voltam bent.

2 hét után mentem vissza melózni.Az első pár nap fárasztó volt,de utána minden kóser.

Reggel 7-töl este 7-ig pörgök.Napi 8 órát dolgozom fizikai munkát

Fájdalmat már hetek óta nem érzek,bár a sebemnek mé kell gyógyulni az elsó harmadon.

Bizos hogy hozzáállás kérdése a gyógyulás,mert én nagyon akartam már visszamenni dolgozni,és bátran játszani szaladgálni a gyerekeimmel.

Ma már ez nem okoz semilyen kellemetlenséget.

Tök jól vagyok jobbulást mindenkinek.

tristen Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2353

Sziasztok!

 

Habár senkit nem tudok ezzel megvigasztalni, de nekem tavaly júniusban volt a műtétem, és mégis fáj. Ha valamit megemelek, máris zsibbad, meg ilyesmi.

 

Szerintem függ ez sok mindentől! És valóban attól is függ, hogy kit milyen módon műtöttek. Engem például hagyományos szikés módszerrel, lehet ezért érzem jobban, habár másnak is volt ilyen, és mégsem érzi ennyire.

 

Ez egy rejtély.

 

Az biztos, hogy fiatalkori énem, ami alatt a 20-as éveimet értem, már a sátán kutyájának a lábai előtt hever! :)))))))))))))))) Na ez egy vicc volt! Egyébként 38 éves vagyok.

 

hali és kitartás! :)

tollas Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2352

Nem tudom, hogy vigasztal-e, de én is pont egy hónapos vagyok és bizony fáj, érzem folyamatosan.

Tegnap például éjszaka fekvés közben úgy belenyillalt vagy ötször hatszor egymás után, hogy kissé kétségbeestem.

Úgy veszem egyébként észre, hogy tulajdonképpen napról napra jobb, de folyamatos ülés után, vagy kicsit nagyobb terhelés után bizony jobban fáj.

 

Valószínűleg kortól és egyéni érzékenységtől, esetleg a beavatkozás méretétől is függhet a dolog, de nem tudom.

 

Sajnos az egyik helyen (ahol legjobban látszik) rosszul is varrták össze, egy kis hurka maradt benne, ami nem nagyon múlik. A többi helyen egy vékony piros csík van, illetve alatta úgy ceruvastagságnyi kemény henger.

 

Igazából nem tudom milyennek kéne lenni, az orvos a hurkára azt mondta, hogy néhány hónap alatt feszívódik.

 

Szerintem folyamatosan érdemes mozogni, de túlterhelni nem szabad.

Előzmény: Miss.Minne (2350)
landsmann Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2351

Nekem ilyen idős koromban ezektől a mozgásoktól már egyáltalán nem fájt egyik sérvem sem.

Előzmény: Miss.Minne (2350)
Miss.Minne Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2350

Sziasztok!

 

Eltelt egy hónap a műtét óta. Valóban napról napra jobb lett, mint ahogy ti is mondtátok, bár az első héten nem úgy nézett ki, hogy ez valaha is jobb lesz.

Viszont még nem vagyok mindig tünetmentes. Ha leülök, felállok feszül, húzódik, szinte fáj a sérv környéke. Nálatok ezidőtájt voltak-e még tünetek?

Folyamatosan attól tartok, hogy kiújul... :S

 

Előre is köszönöm a választ, és jobbulást  Mindenkinek!

M.

Teextinna Creative Commons License 2011.03.15 0 0 2349

Szia!

 

Én műtét előtt állok, és ilyenkor tényleg jó egy kis bátorítás!

Köszi!

Előzmény: szilus02 (2326)
tristen Creative Commons License 2011.03.15 0 0 2348

Szia!

 

Akkor várjuk a folytatást!

 

üdv.

Előzmény: Daffos (2347)
Daffos Creative Commons License 2011.03.13 0 0 2347

Igéretetemhez megírom az eseményeket.

Március 8-án reggel nyolc órára kellet beérni a klinikára.Egy kis papír munka majd közölték,hogy kettő órakkor jelentkezzünk.A fiam elmondása szerint 8,30 kór bement a műtőbe bekötötték az infúziót majd elhomályosodott minden,majd kb fél 11 órakkor ébredt fel.Egy kicsit húzódott a műtét helye.a fiam 11 órakkor már hívott,hogy minden oké.Meg evett 2 szendvicset és kb egy liter teát megivott.Délután kétórakkor telefonált,hogy mehetünk érte.A klinika az első emeleten van,szép lassan leballagott,majd kb háromszáz méterre lévő autóhoz elballagot.délután ötórára értünk haza.Kicsit nehezen mozgott szerdán meg csütörtökön,de hála istennek nem volt hőemelkedése sem a mai napon mondta,hogy már nem nagyon érzi olyan feszülést-húzódást. De azért óvatosan mozog.Egyszer trüsszentett de az kriminális volt. Szerdán megyünk varat szedésre. Dalmata13-nak mondom,minket sem dob fel a pénz,de több mint egy évet állómunkát szalag mellett napi 12-14 órában nembiztos végig tudta volna csinálni.Neki is jobb lett volna ha kevesebbet kellett volna fizetnie,de ez van.Kint dolgozik Németbe ott is vonják a TB-t meg Magyarba is,és ha gyógyúlni akar akkor fizetni kell vagy fényéveket  várni.Ez a magyar egészség ügy :( :(  .A többit majd később

tristen Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2346

Szia! 

 

Köszönöm szépen a biztatást! Bizony én megérzem még mindig, mégha egy kis táskát is cipelek akkor is. De ez van, nekem ilyen a szervezetem, másnak nem ennyire érzékeny. Én már beletörődtem.

 

hali :)

Előzmény: picidio (2342)
tristen Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2345

:-))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: landsmann (2341)
picidio Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2344

Nem szabad szégyenlősnek lenni, ha teheted, pihenj le. Esetleg borogasd, ha az jól esik. Utána mehet a folyamatos terhelés. Jobbulást!

Előzmény: tollas (2343)
tollas Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2343

Én most három hete estem át rajta, de pont úgy fáj, mint a második hét elején.

Nem elviselhetetlen, főleg ha nem gondolok rá, de azért érzem, olyan húzódó, feszülő fájdalom van. Illetve inkább érzem, hogy van ott valami.

Előzmény: picidio (2342)
picidio Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2342

Nem tudom mikor műtöttek, de azért ne add fel...ha másnak sikerül, Neked miért ne sikerülne?

 

Nekem 1-szer, 2-szer ha eszembe jut egy nap, hogy egyáltalán volt műtétem. 33 éves vagyok, adatlapomon ott a többi info. Minap már 5éves Kislányomat is magasba mertem emelni, pillanatok alatt leszaladok pár emeletet a lépcsőn, és cseppnyi fájdalmat sem érzek. Ülős melóm van, ezen belül van, hogy majdhogynem 12órát görnyedek egy helyben, akkor sem igazán érzem, hogy fájna. Most vagyok kb. másfél hónapos, remélem ez a napi 1szeri, kétszeri "eszembe jut" hogy volt sérvem is megszűnik, én bízok ebben.

Anno a 2. váll ficamomnál azt mondták, majd megérzem az időváltozást, meg mindent...viszont soha nem érzek semmit, 100%-osnak érzem a vállam, pedig műtétet javasolt az orvos a 2. ficam után. Reménykedtem, bejött...soha nem szabad feladni..bizakodni, akarni  kell.

Ha másnak sikerült, Neked miért ne sikerülne?? :-) 

Nekem azt mondta az orvosom, hogy sérvműtét után még akár élsportoló is lehet az ember....

Előzmény: tristen (2340)
landsmann Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2341

Még annyit leélni az felér egy büntetéssel. :)

Előzmény: tristen (2340)
tristen Creative Commons License 2011.03.09 0 0 2340

Sziasztok!

 

Nekem még mindig fájdolgál, ha megerőltetem magam, és szerintem ez nem is fog elmúlni. És most ennek semmi köze a pozitív gondolkodáshoz, ezek tények, mivel itt egy igen érzékeny részre tettek rá egy habár szövetbarát, mégis valahol testidegen anyagot. Ezzel a tudattal kell végigélnem azt a csupán 80 -90 évet, ami még hátra van, mivel én matuzsálemi korban nyomom! :))))))))))))))

 

Kitartás! :)))))))))

dalmata13 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 2339

85-86 kg voltam a műtét előtt, most is annyi vagyok.Hízni nem híztam.A műtét után az a zsírpárnácska -mert előtte volt-lelohadt kissé aztán mostanra igencsak visszanőtt.

joevagyok68 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2338

Tehát akkor a megoldás  a műtét előtti hízókúra...

Olyan szumos módra...

Éjszakai rizsgolyócskákkal...

Dolgozzon meg az orvos a 'pénzéért" , míg megtalálja a sérvet a hasaaljaszalonna alatt....:-))

Előzmény: landsmann (2337)
landsmann Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2337

Akkor ne keressük tovább a probléma forrását. Én olyan 64-65 kg voltam műtétkor. Utána felszedtem 6-7 kg-ot. Bizony éreztem, hogy ez így nem jó. Nekem is húzódott a "sérvem", a hasfalam olyan feszes volt, mintha acéllemez lett volna  a bőr alatt. Aztán ezek a plusz kilók lementek, azóta minden rendben. Nem feszül a hasam, igaz néha szokott picit sajogni, de annak az okát általában mindig tudom. Leginkább a megerőltetés okozza. Ezt a megerőltetést ne úgy képzeljétek el, hogy nehéz súlyokat emelgetek. Bele tartozik az is, amikor mondjuk autót szerelek, aztán fél délelőtt a kocsi alatt fetrengek, vagy éppen sokszor kell feltápászkodni, kocsi alá, mellé feküdni, vagy éppen órákon át a robogót szerelve ott kucorgok a gép mellett. Bizony ezek is megviselnek. Nem tűnik nehéz fizikai megerőltetésnek. Nem is az, viszont azzal, hogy órákon keresztül történik, bizony már más a helyzet. Ugyanakkor érdekes, hogy például a múlt nyáron mikor egy gyalogtúrát szerveztünk a Zemplénben (kb 16-17 km) hegyre fel, le, sokszor a lezúduló víztől elmosott túristaút nyomait keresve bóklásztunk az erdőben, helyenként majdnem négykézláb mászva a kidőlt fák alatt, patakokat, vízmosásokat átugorva, egyáltalán nem erőltetett meg. Pedig Helyenként a sártól csúszós túristautakon mászkáltunk. Olyan is volt, hogy ha nincs a két kezemben "vándorbot" olyat takarózok és hempergek a sárban, hogy azt öröm lett volna néznie a bátyámnak és  ahavernak. De ezt az örömöt nem szereztem meg nekik. :) A gyalogtúra olyna 6-7 óra időtartamú volt. Érdekes módon nem fáradtam úgy el, mint amikor egy 8 órás műszakot lehúzok a melóhelyen. Teljesen más az ilyen elfáradás mint  a munkától. Még a fáradtság is jólesik. Érdeke dolog, másnap Egerbe mentünk a várat megnézni. Autóval mentünk, szóval éppen csak a parkolótól kellett a várig gyalogolni, ami talán 2-300 méter. MÉgis mire visszamentünk a bátyámékhoz, sokkal fáradtabb voltam mint az előző napi gyalogtúrától. DE más is volt maga az elfáradás is. Én arra gondolok, hogy valószínűleg az a 360 km vezetés fárasztott ki inkább. Előző nap nem kellett ennyit vezetnem. Krülbelül csak a felét.

Na, szépen elkanyarodtam a témától. De a lényeg az, nem csak a cipekedéssel tudjuk megerőltetni magunkat. A hízás pedig semmi szín alatt nem jó, legalább is a műtétkori állapothoz képesti hízás.

Előzmény: dalmata13 (2336)
dalmata13 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2336

szép vastag hájpárnácskát növesztettem a seb fölé

Előzmény: joevagyok68 (2335)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2335

Esetleg a "nagyon kímélés" miatt némi műtét utáni hízás nem jött össze  :-))  ??

Lehet alakul/nyúlik 1 picit ott.(is)

Előzmény: dalmata13 (2334)
dalmata13 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2334

nem erőltettem meg.Eddig nagyon is kíméltem magam.

Előzmény: landsmann (2333)
landsmann Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2333

Nem erőltetted meg? Utólag nekem is voltak kisebb fájások, amikre majdnem beparáztam, de aztán szépen elmúlt pár nap után. Még most is van hogy ha jobban megerőltetem magam 1-2 hétig fájogat. De ne szoktam rendszert csináléni az erőltetésből. Óhatatlanul is előfordul, mert megfeledkezik az ember magáról.

Előzmény: dalmata13 (2331)
dalmata13 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2332

Hmmm. hamár az anyagiaknál tartunk ,a kollégámat akit lágyéksérvvel műtötték három napot volt benn.Adott a sebésznek tízezer forintot és kész kalap.

Előzmény: Daffos (2330)
dalmata13 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2331

helyzetjelentés öt hónappal a műtét után.Eddig nem volt problémám,az utóbbi napokban egyre többször érzek a mütött területnél sajgó, húzó fájdalmat.Gyenge fájás de fájás.Aggódok.

Daffos Creative Commons License 2011.03.07 0 0 2330

Üdvözlök mindenkit!A fórumot olvasgatom több napja,mivel a fiamnak lágyéksérve van egy bab nagyságú.Kaposváron a korházban EGY évre kapott időpontot.Haza jöttünk internet elé ültem és találtam egy pesti címet,melyet felhívtunk és már szerdán ott is voltunk konzultáción.Vizgálat és a leletek átnézése után közölték vele március 8-án műtét reggel 8 órára kell beérni,majd következik a műtét.Délután kettő órakkor lehet hazahozni,mivel ez is egynapos sebészet.A TB támogatja a műtétet így ( csak )  92,000 ft-ba kerül.A többit majd a műtét után.

szivellaBella Creative Commons License 2011.03.07 0 0 2329

Én a második hétnél vagyok épp. Még fájdogál a seb, főleg az alső harmada, ami szerintem lassabban forr össze.

 

A menet, nagyjából nálam is így zajlott.

Előzmény: tollas (2327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!