Keresés

Részletes keresés

alsós Creative Commons License 2011.04.11 0 0 2414

 

Helló fiúk! Okosabb vagyok! Bár nem látszik, de én úgy érzem! Annyi eszem van amennyi kilátszik. ÉN úgy kalkuláltam, hogy 20 a sebész,.,5 az altatóorvos?? és 2 ezer a nővér vagy mittudom én kinek!! Ez az "A" tev, de lehet, hogy az összes 20 lessz, most számolják a jutalékom. De amit írsz az irányár,.,és nagyon köszönöm! Azt a sérvkötőt hol lehet kapni,.,adják támogatásra? remélem nem tudják meg, hogy töletek tudom. Nem szeretném ha csalónak gondolnának, TI titokban maradtok! A munkámhoz gondoltam a használatát,.... elötte utánna persze nem. Kérdésem, -használja, használta valaki, mi a tapasztalat?

Szép napot...

Előzmény: dalmata13 (2412)
Tejfy Creative Commons License 2011.04.11 0 0 2413

Engem főorvos mütött,de nem adtam neki 1 vasat sem.Nem azért mert nem akartam,hanem mert nem volt miből.

Ettől függetlenül semmilyen hátrányt nem szenvedtem.

Én most vagyok 2 hónapos,és most tartok ott hogy 40 kg-ig jó vagyok.2 hete még ez nem ment.

Előzmény: alsós (2411)
dalmata13 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 2412

Hmmm.Ha most leírom,hogy a kollégám ebédjegyet adott a nővérnek okosabb leszel?A betegtársammal kikalkuláltuk,hogy adunk 25 ezret a sebésznek most Te is annyit fogsz adni?Van sérvkötő talán segít valamit,a hirtelen mozdulatok inkább azok amiknek nem örvend a gyógyuló seb.Pl.belelépsz egy gödörbe,tüsszentés,köhögés stb

Előzmény: alsós (2411)
alsós Creative Commons License 2011.04.11 0 0 2411

Szervusztok! Köszönöm a válaszokat, bár okosabb nem lettem, de ez nem az itteni levelezésnek oka. Erőszakos egy pacák vagyok, és reméltem, hogy a borravaloról tényszerű válaszokat kapok. Példul " adj a dokinak üdülési csekket, vagy ha kisdoktor műt 10000 ha főorvos akkor 20-at! Ezek tényszerűek, mégis az én börömről van szó! Ha valaki ismeri a számokat és adott már, akkor  megtisztel, hogy megírja! Egyébbként alkalmazott vagyok, mint bújtatott egyéni vállakozó, jutalékos rendszerbe, ami azt jelenti hogy árút szállítok és azt le is pakolom a boltoknál. A kocsiból ki, asztán vissza, naponta 20-30 boltba! És a lerakott árú 15-30 kilóig terjed. Betegállomány nincs mondjuk úgy, hogy szabadságom terhére azt csinálok amit akarok Figyelj!!! Két hétig! Ha  április20 és május 8-között nem gyógyulok meg akkor más fuvarost keresnek! Nos ezért kérdem még, hogy van-é a lágyéksérvre valami bandázs amitt tudnék használni, esetleg olyan tanács amivel enyhíteni, rövidíteni tudom a hosszúnak tűnő gyógyulási folyamatot. pl, mint a hideg zselé a sebre!

EGY ÜLDÖZÖTT TÁPPÉNZ CSALÓ! 60% 

Előzmény: tristen (2409)
tristen Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2410

Szia!

 

Aktív nyugdíjas éveket kívánok! :)

Előzmény: dalmata13 (2407)
tristen Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2409

Szia!

 

Az állami kórházban maximum 3 napig tartózkodhatsz bent. Az OEP ennyit finanszíroz abban az esetben, ha nem lép fel semmi komplikáció. Egy nap pihizés, asszimilálódás a kórházi közegbe. A betegtársakkal való mély empátia kifejlesztése céljából. Amikor az ember a kórházban van, elmúlnak a bajai. Sajnos ez a sérvre nem igaz, .... Másnap műtét, előtte a reggeli órákban előkészítés. Infúzió bekötése és így tovább, majd műtét. Másnap pihi és a következő nap hazamenetel.

 

Érzéstelenítési módok.: Gerinctájéki vagy tudatvesztéses, azaz altatásban. Kórháztól és betegtől függ, kinél mit alkalmaznak. 

 

A műtét után másnap kelhetsz fel, abban az esetben, ha gerinctájéki volt az érzéstelenítés.

 

A szex kinél kinél más. Vannak akik esküsznek arra, hogy minél előbb annál jobb. Én nem ezt a vonalat képviselem. Nekem hetek teltek el, és rettegtem attól, hogy milyen lesz a szex, mármint, hogy mennyire fog fájni az elélvezésnél.  Néha nekem még mindig bizsereg, amikor elélvezek. (te kérdezted, én válaszolok...)

 

A vécézés is kinek kinek más és más. Pisilni kacsába kell a kózházban, abban az esetben, ha gerinctájéki volt az érzésteleítés, mivel nem kelhetsz fel 24 órán át.

 

Hálapénz: ez is betegtől függ. Minél nagyobb a presztizse egy orvosnak, annál több pénzt kap a betegétől, már ha van a betegnek pénze. Mivel ugyebár magán úton is el lehet végeztetni a sérvműtétet, de ennek mély anyagi vonzata van. Ha egy főorvos műt, többre értéleked, mert azt hiszed, tuti nem fog tévedni, mivel a szakma guruja. Egy kisebb orvospalánta örül, ha gyakorolhat rajtad, és talán nem is kap annyit a betegétől.

 

Kérdezz, mi felelünk.

 

Kitartás!

Előzmény: alsós (2404)
dalmata13 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2408

Hali:-) Szép sportokat űzöl csak......Szóval a műtét után a doki megkérdezte tőlem ,telek van? mondom nincs,Az jó ,mondta.Tenisz? Kerékpár? Mondom, egyik se..Az jó mondta mert egyiket se tanácsolja.Nagyon nem érdemes agyalni a műtéten meg,hogy meddig kell benn lenni,meg mennyi ideig tart mert mindenki mást fog mondani ,írni,aztán a valóság meg megint teljesen más lesz.De ha ez megnyugtat kérdezz nyugodtan mi válaszolunk,válaszolok szivesen de ha lehet egyszerre csak egyre.

Előzmény: alsós (2404)
dalmata13 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2407

hali:-) helyzetjelentés a műtét után 6 hónappal.Elkezdtem a testedzést de csak finoman, 10 kg -os félkezes súlyzóval,megy a hegymászás is rendszeresen.Különösebb probléma nincs.Tegnap a gáztüzhelyt tisztítottam kicsit nyakatekert pózban hajolgattam gugoltam na ezt megéreztem,abba is hagytam nincs semmi baj csak biztos a biztos.Enyhe szúró érzés volt csak..Ja és a lényeg április elejétől nyugdíjas vagyok:-))

tristen Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2406

Szia!

 

Először is ne legyél elkeseredve.

 

Másodszor, amiket kérdeztél itt, már mind megválaszoltuk régebben. Később folytatom, ...

 

Kitartás! :)

Előzmény: alsós (2405)
alsós Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2405

Hopp, már azt sem tudom melyik oldal?? de megnéztem a bal!!! tehát a másik jobb!!

Előzmény: alsós (2404)
alsós Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2404

Szép napot mindenkinek! Én 59-éves leszek a műtét után 3 nappal ha megérem! Pasiból vagyok nem dohányzom, nem iszom alkoholt 193 magassághoz 93 kiló párosul, hobby a sport, foci, tenisz, kerékpár.  Én 21-én fekszem a kés alá jobb oldali lágyéksérvel. Nem fáj, nem érzékeny. Elösször arra gondoltam, hogy erőltettem magam és egy izom "kitüremkedett". Mivel volt egy "sport" boka sérülésem elmentem a sebészetre, és mint egy mellékest megkérdeztem, hogy mire fel ez a dudor? Nos már tudom! És bevagyok szarva, nem is kicsit. Még életemben nem voltam korházban, bár elmúltam 59. Hogy a frászt még jobban magamra húzzam olvasgattam a fórumot, sajna nem igazán nyugodtam meg. És mondanám is miért, a gyógyulási folyamatnál ki roszabb, ki jobb alternatívákkal kecsegtet, annélkül, hogy az álltalános állapotáról egy szót is szólna. Mondjuk 140 mély és 160kilós a páciens, erős dohányos, kedvenc sportja a távolba nézés, imádja a röviditalt és a sört.... állapot melett, két hónapig tartott a javulása is egy lehetőség. Tudom mindenki más, ettöl szép és változatos az élet, de itt azért van némi különbség. Kérdeznék, elsősorban az élő, túlélő sorstársaktól? Meséljetek arról, hogy az állami korházakban jelenleg meddig tart a műtét, milyen altatási módszert alkalmaznak, mennyi idő múlva kelhet fel az élő páciens, és én leborotváljam magam műtét elött, utánna pisi, kaki, mit lehet enni, mikor rugnak ki? Ja és a sex? Na és a paraszolvencia? Előre? és mennyit? Én a Fiumei útra megyek! Elsőre ennyi, fogok még kérdezni, amiért előre is elnézést!

Peci Creative Commons License 2011.04.07 0 0 2403

Szia!

 

Köszönöm, igyekszem!

 

Neked és Nektek is hasonló jókat kívánok!

Aki pedig előtte áll, annak is természetesen mielőbbi ilyeneket! :-)))

 

Előzmény: tristen (2402)
tristen Creative Commons License 2011.04.07 0 0 2402

Szia Peci!

 

Örülök, hogy ilyen jól vagy! Csak így tovább!!!!!!!!!!!!!! :-)

Előzmény: Peci (2401)
Peci Creative Commons License 2011.04.07 0 0 2401

Sziasztok!

 

Régen jártam itt...

Most vagyok úgy 2,5 hónapos. (Az újak kedvéért: bal oldali, hálós, hagyományos műtétem volt, állami intézményben, némi várakozás után. Laparoszkóposnak indult, de már bent a műtőben változott. És altatásban.)

 

Így 2,5 hónaposan lassan megszűnik nálam  a minden nap jobb egy kicsivel érzet. A helyét inkább a nincs és nem is volt soha semmi élmény váltja fel. Hála az égnek, eddig úgy tűnik az időjárásra nem érzékeny. Legalább is a műtét óta eltelt időszak időjárására nem. A hapci sem zavaró már egyáltalán.

Többen beszámoltatok (visszaolvastam!) :-) utólagos fájdalomról. Én erről egyáltalán nem tudok beszámolni, viszont néha amolyan nagyon-nagyon gyenge fáradtság érzetem van a műtéti térségben. Ez nem fájdalom, és nem is vészes. Olyankor egy picit pihentetem.

 

A műtét óta volt már kertészkedés, pakolászás. Azért persze mérsékelt, max 15 kg súllyal.

A három hónapot még kivárom, és az otthoni kézi súlyzókkal fogok egy kicsit mozgolódni. Már várom. Jól fog esni. És fura, de a lépcsők is jól esnek... :-)

 

Majd 3 hónapnál is beszámolok még. Az a hivatalos gyógyulási idő. Az már most látszik, hogy rosszabb nem lesz.

 

Összességében egyáltalán nem bánom, hogy "rendes" állami intézményben csináltattam meg. Ma is csodálkozom egy picit a magánintézményekről írott dolgokon.

 

Hasonló szintű és ütemű jobbulást kívánok Mindenkinek!

 

Péci

 

tristen Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2400

Szia!

 

Ahogy írta landsmann is valóban, ha megerőlteted fájni is fog még egy jó darabig. Majd idővel egyre kevésbé fog fájni, de a sebnek és az alatta lévő egész "mindennek" idő kell a regenerálódásra.

 

Kitartás!

Előzmény: Miss.Minne (2399)
Miss.Minne Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2399

Eltelelt egy nap, talán egy kicsivel jobb, remélem nektek lesz igazatok. Nem vagyok lélekben felkészülve egy újabb műtétre.

Előzmény: tristen (2398)
tristen Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2398

Szia!

 

Engem majdnem egy éve műtöttek, de még mindig fáj, ha megerőltetem magamat.

 

Így arra bíztatlak, inkább vidám legyél, mint aggodalommal teli.

 

Kitartás!

 

hali :-)

Előzmény: Miss.Minne (2396)
landsmann Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2397

Nincs kiújulás. Az a fájdalom figyelmeztetés, hogy visszább az agarakkal. :) Nekem 5 év után is szokott, ha kicsit túlzásba viszem. PÉnteken a kertet rotációs kapával feltúrtam egyhúztomban. N ajó, tankolni megálltam. Szombaton meló, majd szombat délután autómosás, porszívózás, vasárnap másik autó mosása. Na, ez így már kicsit sok. Érzem is. De pár nap múlva elmúlik. Ne fáj, de ha úgy mozdulok, vagy nyújtózok, akkor érzem.

Előzmény: Miss.Minne (2396)
Miss.Minne Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2396

Sziasztok!

 

Elmúltam 6 hetes, és ha %-osan kellene leírnom, hogy hogy vagyok, akkor olyan 95%-ot mondanék.

A hétvégét a kertben töltöttem, kicsit rendezkedtem (cipekedés nélkül). Nem éreztem napközbe semmi rosszat.

Este viszont lefekvéskor már fájt a hasam, és reggelre sem múlt el.

Tiszta ideg vagyok, hogy kiújult-e vajon a sérv. Első négy hét a műtét után nagyon gáz volt. Utána jött 2 kellemesebb hét, most kezdek végre visszatérni a normális kerékvágásba. Erre...

Na majd kiderül... Majd megírom mi lett.

 

Üdv.

M.M.

Teextinna Creative Commons License 2011.04.03 0 0 2395

Köszi tristen!

Előzmény: tristen (2394)
tristen Creative Commons License 2011.04.02 0 0 2394

Szia!

 

Én is szép estét kívánok Neked!

 

hali :)

Előzmény: Teextinna (2393)
Teextinna Creative Commons License 2011.04.02 0 0 2393

Sziasztok!

 

Beszéltem az orvossal, hétfőn kell mennem a műtét előtti vizsgálatokra

vérvételre és EKG-ra.

Remélem, hogy minden eredményem jó lesz.

 

Szép estét mindenkinek!

 

 

 

tristen Creative Commons License 2011.04.02 0 0 2392

Úgy értettem, hogy közel a gyógyulás! Én már a jövőt írtam ide! :)

 

Kitartás!

 

üdv.

Előzmény: kókuszka (2391)
kókuszka Creative Commons License 2011.04.02 0 0 2391

Hát a gyógyulástól nagyon messze vagyok!

Előzmény: tristen (2390)
tristen Creative Commons License 2011.04.02 0 0 2390

Szia!

 

Érdekes, amit írtál erről a sportoló sérvről. Hallottam már olyat, hogy nincs kidurodás és mégis sérv, de nem gondoltam volna, hogy ezt hívják sportoló sérvnek.

 

Örülök, hgy meggyógyultál.

 

hali :)

Előzmény: kókuszka (2389)
kókuszka Creative Commons License 2011.04.01 0 0 2389

Na kaptam megint egy papírt arról, hogy semmi bajom:-) Csak akkor mért fáj!

A sebész szerint a hasizmom szakadt, vagy húzódott  és szerinte valahol ez okozza a gondot. Megnyugtatott, hogy ez hónapokig eltarthat.

Egyébként a tünetek alapján sportoló sérv (vagy gilmore's groin, athletic hernia stb). Az amerikában profi sportoló rokonomnak is ez volt. A tünetek alapján hívta fel erre a figyelmemet.

Na ha valaki ezt beüti a keresőbe akkor rengeteg oldalt kidob, de csak angol oldalak. Amerikában külön erre szakosodott sportorvosok vannak.

Na itt elvittem egy ilyen kinyomtatott oldalt a dokikhoz.

Mindegyik csak nézett és azt mondták, hogy ők még nem is hallottak erről.

Röhögve mondom a páromnak, hogy ha vennék egy repülőjegyet amerikába, majd ott elmennék orvoshoz és a biztosításomra megcsináltatnám olcsóbban jönnék ki, mint itt egy sima sérvműtét egy magánklinikán. És lehet, hogy ott tudnák is mit kell csinálni.

tristen Creative Commons License 2011.03.31 0 0 2388

Szia!

 

Örülök, hogy ilyen jól vagy! Csak így tovább és tovább! Ez ám az örömhír! :-) 

 

hali

Előzmény: tollas (2387)
tollas Creative Commons License 2011.03.31 0 0 2387

Hat hét után a felülvizsgálaton az orvos megállípítota, hogy minden rendben, meg vagyok gyógyulva.

Mondom még fájdogál, de az fog is, mondá a doki. A varrat meg vagy kisimul, vagy nem, ezt már én mondom, mert a sebész szerint az úgy jó ahogy van, majd néhány hónap múlva felszívódik a fércmunka.

 

Amúgy tényleg sokkal jobban vagyok, alig fáj jobban a sérvem helye, mint műtét előtt.  :-)

 

(azért mindenkinek javaslom, hogy a műtétet ne halogassa)

 

Mindenkinek jobbulást!

 

 

Előzmény: tristen (2386)
tristen Creative Commons License 2011.03.30 0 0 2386

Sziasztok!

 

Akik lábadoznak, nagyon gyors felépülést kívánok valamint akik műtét előtt állnak, nekik sok sok erőt!

 

hali

landsmann Creative Commons License 2011.03.27 0 0 2385

Nincs persze. Nem volt az nehéz fizikai munka, inkáűbb kényelmetlen és a hátamat és a lábaimat vette igénybe. A combajaimban van némi izomláz.

Előzmény: tristen (2379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!