Keresés

Részletes keresés

bonnita Creative Commons License 2018.02.05 0 0 21581

A Passetto az egy exkluzív program, ezért megkérik az árát. A Roma Pass ingyenes lehetőségeit másra is fel tudjátok használni.

Nem lehet csak a "különbözetet" fizetni az ingyenes belépés mellett.

Előzmény: chi-ara2 (21580)
chi-ara2 Creative Commons License 2018.02.05 0 0 21580

A passettos dolog érdekelne. Korábban csak simán voltunk az Angyalvárban, azóta van már ez a passettós dolog is. Ha van Romapassunk (vagy kedvezményes, tanári jegyünk, még nincs eldöntve), akkor ott a helyszínen lehet jegyet venni pluszban erre is? Nem igazán értem a http://www.tosc.it/castel-sant-angelo-roma-biglietti.html?affiliate=T2C&fun=evdetail&doc=evdetailb&key=1965891$10339167&jumpIn=yCalendarView oldalt, mert úgy tűnik, csak egyben adna jegyet. De ha van már a fent említett passunk, akkor minek megvenni az egészet? Segítene valaki az értelmezésben?

Előzmény: bonnita (21292)
Stierne Creative Commons License 2018.02.02 0 1 21579

Erikanyu! Tetszett a beszámolód, a fotók , köszönöm az élményt! :)

Manipura Creative Commons License 2018.01.31 0 1 21578

Majd legközelebb. Vasárnap delutan 4 körül van csinnadrattás őrsegvaltas csak.

Előzmény: erikanyu (21576)
bonnita Creative Commons License 2018.01.31 0 2 21577

Az a Giardino di Sant' Andrea al Quirinale .

Előzmény: erikanyu (21576)
erikanyu Creative Commons License 2018.01.31 0 0 21576

Quirinale őrségváltás van még egyébként? Lett volna esélyem látni? A másik Ti tudjátok melyik park az amit fotóztam a 12-13 kép? 

erikanyu Creative Commons License 2018.01.31 0 1 21575

Vélemény! De jó, hogy írod, Te sem mertél becsöngetni elsőre, én olyan idiótának éreztem magam utána. Voltak bent, hangokat is hallottunk, de nem mertem. Majd legközelebb. Popolon a tér baloldali templomában voltam bent teljesen a jobb oldaliban, amelyik még be van állványozva már ment a mise, oda csak belestem. Ha ott volt a kép nem láttam. Szandis divat klassz mi. A német turisták most toppon lehetnek majd. Igen én is csodálkoztam, hogy lehet a Borgesheben fotózni, először csak óvatosan tettem, aztán felbátorodtam mikor láttam, hogy mindenki fotóz és ott volt a teremőr is mindenhol. 

Off: budafoki vagyok, kertváros, ott kevés a hajléktalan, inkább ha bemegyek a városba.

 

Sotolon: A szűk folyosó a Róma kori ház kiállításán készült.

 

Örülök, hogy tetszenek a képek, ezzel igyekszem meghálálni a sok segítséget, és javaslatot az útjaimhoz. A Ti segítségetekkel megint sok új dolgot láthattam , élvezhettem Rómában. 

evi05 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 21574

Köszönöm az infót, biztosan megnézem :)

Előzmény: Manipura (21573)
Manipura Creative Commons License 2018.01.31 0 1 21573

Köszi a jó kis képes beszámolót. Szerintem is nagyon jó a Tazza D'Oro kávéja és a caffe correttója ;) .

A San Bernardo templom van az utolsó képen, Diocleziano fürdőjének egyik különálló toronyépületéből alakították ki. Én is kedvelem azt a teret. Közel van a Barberini a Quirinale, a Termini gyalogosan is. Decemberben a "szomszédjában" a via Torinon szálltam meg.

Előzmény: erikanyu (21567)
sotolon Creative Commons License 2018.01.30 -1 1 21572

Köszönjük a nagyon jó leírást és a fotókat.

Azt megkérdezhetem, hogy a 2. fotó a szűk folyosóról hol készült? San Clemente esetleg?

Előzmény: erikanyu (21567)
evi05 Creative Commons License 2018.01.30 0 1 21571

Vártam már a beszámolódat, nagyon élveztem. Gondolatban én is útra keltem, 2 hét múlva ténylegesen is :) Szépek a képek. Az utolsót nem ismerem fel, merre van a városban? Nagyon tetszik.

Előzmény: erikanyu (21567)
vélemény Creative Commons License 2018.01.30 0 1 21570

Már a Borgheseben is lehet fotózni?

vélemény Creative Commons License 2018.01.30 0 1 21569

A Santi Quattro Coronatiban első alkalommal én sem mertem csengetni.

 Írtad, hogy a Popolon láttátok  mindkét ikertemplomot. Én csak az egyiket. Állítólag a másikban van egy Emmausi vacsora kép, amelyen a tanítványok farmert és tornacipőt viselnek. Láttátok?

OFF

Hajléktalanok. nem tudom, hogy Bp-én merre laksz, de itt a mi környékünkön nagyon sok a hajléktalan, Kb. mindenharmadik kapu és üzletbejáratnál fekszik valaki, napközben is ott vannak a takarók. nekünk van egy "saját "hajléktalanunk.  Egy időben csak itt kukázott, most már állandóan itt is alszik.  Néha egy szomszéd kihívja a rendőröket, de másnap újra itt van

Előzmény: erikanyu (21567)
bonnita Creative Commons License 2018.01.30 0 1 21568

De jó olvasni, szépek a fotók is. Nagyon ügyesen teljesítettétek amit elterveztél.  A Santi Quattro Coronati-ban

másfél éve voltunk, volt egy fura rossz élményem, apácák misére gyülekeztek egyikük közülük, talán a legidősebb

folyton engem nézett, de olyan haragos, szúrós tekintettel, hogy teljesen lemerevedtem tőle, mondanom sem kell

illendően voltam felöltözve és természetesen úgy is viselkedtem.

Az új szandis férfidivat kicsit feminin, de biztos sikeres lesz :) 

 

 

Előzmény: erikanyu (21567)
erikanyu Creative Commons License 2018.01.30 0 3 21567

Mert nem bírok magammal, mert szuper férjem van, és mert szembejött velem megint az akciós repülő jegy a füredi hétvégét lecseréltem egy Róma hétvégére. Bár decemberben Velencében jártunk, és korainak éreztem újra utazni, de kutyaharapást szőrivel alapon kell nekem Róma. Repjegy megvéve potom összegért, nevetséges, de a helyjegy drágább volt, mint maga a repjegy, de jóvan na, azt is pontokból vettem, tehát 0 forint.  Szállás semmi más csak a Madison, már törzsszállók vagyunk náluk. Egyébként is elgondolkodtam, hogy 2 éven belül 7x Rómába utazni mennyire normális dolog, lehet ez már orvosi eset, de annyira imádom. Azt mondja életem párja én ott teljesen megváltozom kiengedek, leengedek hát akkor hadd szóljon. Egyszer élünk. Csütörtök délelőtt még dolgoztam, délután már haladtunk is a repülőtér felé.  Repülő időben indul és érkezik. Idén kipróbáltuk az olcsóbb Terravision transzfer buszát, semmi extra, kicsit háklisabb a sofőr mindennemű evés-ivás tiltó listán van. Komolyan félreállt az autópályán és figyelmeztetett egy utast, aki evett volna. Este 11 órára már a Termininél vagyunk. Annyi a változás, hogy ez a busz a Termini másik oldalán áll meg, így valóban több migránson és hajléktalanon kell átjutnunk a szállásig. Megszoktuk, nem zavar, na jó kicsit azért elhüledezünk az ablakmélyedésben szundikáló hajléktalanokon, miért is engedi ezt Róma, nem lehetne őket valahová elszállásolni? Atrocitás nem ér minket egyik este sem. Szállás elfoglalása, utána pihi reggelig. Szállás, egyszerű, tiszta, szeretem. Most kivételesen óriási szobát kapunk, ami második napra már hátránnyá avanzsálja magát mikor már a mosdóig eljutni is komoly teljesítmény leharcolt lábainkkal.

Első reggel Rómában, gyönyörű idő süt a nap. Még jó hogy készültünk és elhoztuk a kis tavaszi kabátjainkat, volt hogy napközben az is lekerült rólunk. Reggeli után kiváltjuk a 2 napos Rómapasst, és irány metróval a San Pietró Vincoli Mózes szobrával. A templom csendes, békés még a reggeli órákban, meg is illetődök, kicsit elsírom magam, én ilyen hisztis banya vagyok, de a látvány csodálatos. Előveszem könyvemet férjemet szórakoztatom a szobor leírásával, majd a láncok történetét mesélem a könyvből. Indulás tovább, kint betájoljuk merre is menjünk a San Celment felé. De jó hogy javasoltátok a három szint megtekintését, nagyon izgalmas volt, tényleg időutazás a javából. Aki mostanában megy információ, hogy magát a főoltárrészt restaurálják, le van takarva. Innen séta a Santi Quattro Coronati templomig. Kerengőt kihagytuk. (Nem mertünk becsengetni, majd legközelebb) Itt nem sok szerencsénk volt  a templomokkal, de lehet nem is baj, mert így azokat néztük meg amellyek nyitva voltak, és belefértek az időbe, a helyszín szelektált maga. Csak tudjátok a Santa Maria in Domnicát felújítják, zárva volt, valamint a Santo Stefano Rotondót is felújítják, az már nyitva van a felújítási munkák jan.28-ig tartottak. Azért ide bekukucskáltunk a munkások között. Így teljesen jól maradt időnk a Santi Giovanni e Paoló és a múzeum bejárására. A róma kori házak maradványai között hosszasan időztünk, próbáltuk felidézni hogyan élhettek itt az emberek. Adnak nagyon jó kis leírást angol nyelven is, de én abból sajna nem sokat értettem, maradt a fantáziánk. Innen gyalog átmentünk a Trasteverére ebédelni a Carlo Mentába. Finom tészta, bor, tiramisu után irány a szállás egy kis pihenőre.

Délutáni program a Borghese galéria volt, amit már nagyon vártam. 17 órára foglaltunk időpontot. A kiállítás csodálatos volt, főleg, hogy még kiegészítették a különböző múzeumokból hozott Bernini alkotásokkal is. Nem volt nagy tömeg, hosszasan időzhettem a szobrok előtt. Nekem azok a kedvenceim. Fotóztam sok kis kupidót is. Végre láttuk a nagytermet is, fantasztikus az óriási mennyezet freskóival.  Mikor elég lett a művészetből és mindent hatszor megnéztem, visszafutottam elengedtem, elindultunk a parkon keresztül lefelé a Pópolóra. Útközben valami furcsa zajt hallottunk, nem tudtuk mi az. Bementünk a fák közé, mert onnan jött a hang, hát képzeljétek ezer vagy ezer madár csivitelt a fák tetején olyan erős hangon, döbbenetes volt. Utunk során több helyen is láttunk papagájokat. A Popolon még nyitva volt a két ikertemplom bekukkantottam mindkettőbe. Majd elindultunk befelé a városba. Útba ejtettük a szokásos kötelezőket, Spanyol lépcső, (itt ittunk egy kávét a híres Grecóban. férjem szerint nem volt olyan szuper), Trevi kút, Pantheon (még csak kívülről), és a Salumériában ettünk egy jó kis caldo szendvicset. Utána még elsétáltunk a Gelateri Della Palmához fagyizni. Azt hittük bezárt, de csak átépítik szerintem, kicsit arrébb van a bejárata. Innen séta a Barberini metróhoz, majd haza.

Szombat reggel csomagolás, fizetés, csomagok leadása után irány az Angyalvár. Jó volt, szép volt, kávé a teraszon, az idő ma is csodás. Angyalvár után besétálunk a Szent Péter Bazilika elé, csak az út a fontos számomra most, nem megyünk be, megcsodálom a szobrokat a téren, és megpróbáljuk megszámolni.  Innen újra a Trastevere ebéd a Dar Poétában, Bruscetta és pizza. Finom, friss minden. Besétálunk a Pantheonig, érintve a kis Tartarughe szökőkutat, aranyos , és bájos. Sokan fényképezkednek a közelében. Pantheon nyitva, nincs mise sem, bent vagyunk, hurrá. Csodálatos, monumentális a mérete, most körbekamerázom az egész templomot. Mindig találok egy kis részletet ami új számomra. Mikor megtelünk a templommal, átmegyünk kávézni a Tazza D’oro-hoz. Férjem szerint itt a legjobb a kávé. Felsétálunk a Quirinale dombra itt még sosem jártunk. Neten keresem, hogy valamikor lennie kell őrségváltásnak, nem találtam, erre máskor felkészülök, kinyomozom. A tér óriási, és szép a Castor és Pollux kúttal és obeliszkkel. Innen tovább felfelé haladunk a Sant’ Andrea al Quirinale Bazilika felé. Itt sem jártam még, nagyon szép templom. Útközben elhaladunk egy nagyon szépen gondozott park mellett, nincs róla leírásom, de bemegyünk, mert csábítanak a zöld pálmafák, sétálunk egy kört a parkban. Aztán feljutunk a Le Quattro Fontane kereszteződéshez a négy kis kúthoz. Az egyik be van állványozva de a többi is csodaszép- Fényképezni elég nehéz, próbára tesszük az autósok türelmét kicsit. A templomok itt nincsenek nyitva, tudtam, itt a kutakat szerettem volna látni inkább. Elsétálunk a Mózes kúthoz ami most így a  San Pietro után igen groteszkül fest, jól össze tudom hasonlítani fejben a kettőt. Körbenézve vagy három templom is nyitva, mindegyikbe bemegyek, mindenhol találok valami szépséget. Innen lesétálunk a Terminihez, nem is értem hogy lyukadtunk itt ki. Még van egy kis időnk ezért metróra szállunk bár lábainkat már csak vonszoljuk de elmegyünk egy búcsúsétára a Spanyol lépcsőtől a Popolóig. Búcsúzunk a várostól. Pópolon metró és irány a Termini. Beszerezzük a vacsoránkat amit majd jóízűen elfogyasztunk a reptéren kb. feleannyiért vásárolva mint ott. A repülő késve indul de behozza a lemaradását. Éjfél után pár perccel már Budapesten vagyunk. Ez is egy nagyon jó út volt. Megyünk még. Ja nézzétek az új Gucci divatot, férfiak hajrá. Az a szandi :) 

Catella Creative Commons License 2018.01.05 0 0 21566

Múzeumba a jegy olcsóbb, ha a Vatikán honlapján, vagy helyben veszed.

Előzmény: Ancsikaa1985 (21564)
bonnita Creative Commons License 2018.01.04 0 0 21565

Csak a Vatikáni Múzeumokon keresztül jutsz el a Sixtus-kápolnába.

Előzmény: Ancsikaa1985 (21564)
Ancsikaa1985 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 21564

Sziasztok.

Januar vegen megyek Rómába és mar kineztem magamnak par latnivalot. Olyan kérdésem lenne tapasztalt római turistától, hogy ha csak a Sixtusi kapolnat szeretnem megnezni, a muzeumok nem nagyon erdekelnek, akkor is meg kell venni a 16euros teljes jegyet, vagy van a kapolnara kulon jegy? Csak mert sehol sem talaltam. Bazilikat olvastam, hogy ingyenes, csak a kupolas kilatasert kell fizetni. Koszi, ha valaki tud valaszolni :).

auray1 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 21563

Bocsánat, ez nem ide, hanem a Nápoly topikba való.

 

Előzmény: auray1 (21562)
auray1 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 21562
erikanyu Creative Commons License 2017.12.31 -1 0 21561

Sziasztok!

A férjem nagyon örült a könyveknek. Természetesen az Ürögdi féle régi Róma könyvet kezdte el rögtön olvasni. Tudja ő is mi a jó. :) Én a többit lelkesen lapozgatom, örömmel fedezem fel azokat  a helyeket amiket már láttunk, és azt hiszem majd szorgalmasan jegyzetelem belőlük amiket meg szeretnénk nézni. Még egyszer köszönöm Nektek a segítséget. BÚÉK. 

Előzmény: erikanyu (21558)
bonnita Creative Commons License 2017.12.30 0 0 21560
stevebi Creative Commons License 2017.12.03 0 1 21559
erikanyu Creative Commons License 2017.12.03 0 4 21558

Sziasztok! Most mentem el a rendelt Róma könyvekért. Hú de klasszak. Végül is nem is tudom, kinek lesz ez ajándék a férjemnek vagy nekem. ;) 

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 21557

Asszem megvan :)

Basilica di sant' Eustachio in Platana

Előzmény: Törölt nick (21556)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 21556

Sziasztok,

tudnátok segíteni, hogy ez melyik templom lehet? Pantheon közelében, ha minden igaz...

anblock_italia Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 21555

Kedvet kaptam hozzá, hogy harmadszor is elolvassam..., olyan, mintha ott élnénk, Firenzében, Bolognában, vagy éppen Rómában.

Előzmény: anblock_italia (21553)
erikanyu Creative Commons License 2017.11.24 0 1 21554

Sikerült antikváriumból egy csomó könyvet megrendelni amit írtatok.  A két Ürögdi könyvet, a Római császárok, és a Római köztársaság krónikája. Köszönöm szépen. Irving Stone könyve már megvolt. Én olvastam és nagyon tetszett. 

anblock_italia Creative Commons License 2017.11.24 0 1 21553

Ha már Irwing Stone, akkor a "Michelangelo" is mehetne, neki is van némi köze Rómához :-)

Előzmény: vélemény (21552)
vélemény Creative Commons License 2017.11.24 -1 1 21552

Kiderült, hogy az én Róma könyveim többnyire nem magyar nyelvűek. Nem is tudtam.

 

De ajánlom Micheal Grant: Róma császárai.

Graves: Én Claudius. A folytatás a Claudius az Isten már nem tetszett annyira

Irving Stone: Agónia és extázis.

 

Előzmény: erikanyu (21546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!