Keresés

Részletes keresés

adam047 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2546

Sziasztok !

 

Most van kb. másfél hete, hogy megműtöttek, gondolom adok egy kis helyztejelentést.

 

A bal oldalamon ahol kisebb volt a sérv szinte teljesen fájdalom mentes vagyok, a jobb odalamon még fáj egy kicsit főleg akkor mikor már huzamosabb ideig vagyok talpon, de már ez a fájdalom is elviselhető.

 

Ami inkább idegesít, hogy a jobb olalamon még mindig fel van dagadva a hasam nem teljesen, húzódott vissza. Vagy ezt tudjam be annak, hogy azon az oldalon kettős volt a sérvem? gondolom ott azért volt mit csinálni :)!

 

A sebeimről nem beszélnék, mert az elhanyagolható, mivel engem lalparoscopos műtéttel operáltak, igy az a 3 kis vágás a hasamon semmi a Tietekhez képest, de annyit megemlítek, hogy szépen gyógyulnak.

 

Sokat járkálok ma már bevállaltam egy kis fűnyírást is:), persze azért még nagyon óvatosan.

Mondjuk szerintem is jobb az ha ilyenkor nem tunyul el az ember és a fájdalom ellenére is inkább próbál lehetőség szerint sokat sétálgatni, persze csa annyit amennyit bír.

 

Jah a szurikról még annyit, hogy nekem is írtak fel 10 db-ot belőle, de én a vállamba szúrom talán ott elviselhetőbb, a korházba is oda kaptam, úgyhogy nemhiszem hogy sok jelentősége lenne. Már csak egy van de én beszúrom mindet biztos ami biztos alapon! Akik mellettem feküdtek sérvműtöttek a kórházba azoknak is felírták, így nemtudom mi alapján döntik el, hogy kinek kell és kinek nem:S !

 

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2545

Eléggé nő vagyok :)

 

Egyébként meg ennyit a sablonokról :) Itt úgy tűnik, hogy mindenki gyorsabban épült fel mint én! Szóval melyik nem a nyámnyila akkor?

 

Most pl tök be vagyok tojva, mert a kedves egyed, aki fuvaroz engem, csak fél 6-kor ér rá, hogy elvigyen varratot szedni, és eddig bírtam a várakozást, de 1 órája eléggé izgulni kezdtem.... :( jobb az ilyenen reggel túllenni.

Előzmény: tristen (2543)
tristen Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2544

Bízom benne, hogy nem sértettem meg a férfiakat! :)

Előzmény: tristen (2543)
tristen Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2543

Szia!

 

Azt hittem férfi vagy! A férfiakkal keményebben bánok, mert a legtöbb férfi nyámnyila, önmagamat is beleértve. Természetesen így, hogy nő vagy, rekord gyorsaságú felépülést kívánok!És nagy nagy türelmet.

 

hali :)

Előzmény: Törölt nick (2542)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2542

kedves alsós, teljesen értem a szavaidat! sőt magamban is megfogalmazódott már ugyanez. De akkor mi a jó megoldás-hozzáállás a beteg részéről?

 

Köszönöm, tegnap óta sokkal jobban vagyok, még az éjszakám is először volt éjszakaszerű :) Mondjuk a természet rögtön gondoskodott újabb kellemetlenségről, mert novemberben volt egy nőgyógyászati műtétem, amit márciusban meg kelett ismételni (polip), emiatt a női havim ilyenkor két hónapig kivérzéses jellegű, elájulásos mellékzöngékkel. Tegnap este jelentkezett be ez a történet, reméljük, most nem hozza igazi önmagát. Dokit mindenestre fölhívtam, hogy mennyire haver egymással a véralvadásgátló és a vérzéscsillapító (hátha abbahagyhatom a hasbaszurit :))))))))) ), de más területre hatnak, nincs gáz.

 

Én tegnap azt szűrtem le magamnak, hogy mindegy ki mit mond, a saját testemre hallgassak.

Előzmény: alsós (2541)
alsós Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2541

Műtét délben, ja... és 5-kor már otthon.

Szervusztok!

Egy korábbi levelemben írtam, hogy jobb ha legalább egy éjszakát bent tölt a páciens, persze ha teheti! Már tudom műtét után az infuzió amit kaptam, még tartalmazott némi gyógyulást segítő, fájdalmat csillapító, fertőzést akadályozó adalékot.

Ezért is csodálkozom a különféle eljárásokon! Egy kolléga példul azt írja hasszurit 30 felett adnak, nos én kétszer harminc vagyok! És nem adtak!

Többek között erre is reagáltam amikor a páciensek egészségi állapotára utaltam!

És itt jön a hozzáállás

 Nem avatnak be nagyon a miértekbe? Ilyenkor jön a fórum. És bár sok hasznos infót tartalmaz, de olvasgatva a beírásokat kiderül, hogy bár egy fajta műtétről van szó mégis ahány ház annyi szokás. ! Néha azt érzem, hogy az orvosi infó hiánya miatt a fórumban olvasottak alapján a nekünk tetsző beírásoknak hiszünk. Még akkor is ha már régen rájöttünk, hogy az olvasottaknak csak egy pici része vonatkozik ránk!  (Meg fognak műteni, vagy már megműtöttek!)

Én én vagyok TE TE. Úgy fussunk neki a dolognak, hogy a mi életünk, adhatok én tanácsot, (bár nem szeretnék), mert a beírásom teljessen szubjektív.

Erre egy ismét példa a legutóbbi beírás amiben a "többször vágott szomszéd" szerint!!!! Jónak gondolom a szomszéd diagnózisát, "nemgáz" és a bizalmat sugárzó orvos is jól jön, főleg ha tapasztalt róka! Ha nincs baj akkor mindenki hibátlan! Ha nem.....?

Kedves Motkány! Sajnos nem igazán fogalmazok jól, sőt még bekavar a szemantika is.

 Mivel személyesen nem ismerek itt senkit, és bár a TE beírásodra válaszoltam, nem személyeskedés volt a célom. Tudod olvasgatok több beírást, és a benyomások alapján jönnek a gondolatok!

Oly annyira egyedi a helyzetünk, hogy nekem például eszembe sem jutott a közlekedéssel kapcsolatos nehézség, ami neked problémás. Remélem sokat javult az állapotod, könyebb a mozgás, nincs semmi baj, és élvezed, hogy a napok egyre könyebbek!

Legyen szép a napod!

 

Előzmény: Törölt nick (2539)
landsmann Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2540

A hasbaszurkálás nem ötletszerű dolog. Állítólag 30 év fölött adják a műtéten átesetteknek. De valószínűleg nem teljesen általános. A műtét előtti vérvételből sok mindent megállapítanak, így valószínűleg ezen is múlik, hogy kell-e, vagy nem. Célja egyébként a trombózis megakadályozása, ami önmagában nemisw lenne különösebben veszélyes. De ha leválik egy trombus és a tüdőbe vagy az agyba jut, akkor szinte biztos, hogy halállal végződik a dolog. Na, ezt óhajtják megakadályozni a Fraxiparineal. Esetemben ettől eltekintettek, mert más nyavaja miatt egyébként is szedek hasonló hatású gyógyszert. Műtét előtt egy héttel át kellett térni a tablettáról az injekcióra. Műtét után meg felhasználtam a megmaradt injekciót, utána kezdtem el a tabletta szedését. ha már kifizettem, ne menjen pocsékba. :)

Előzmény: alsós (2538)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2539

Műtét délben, ja... és 5-kor már otthon.

 

"További döbbenet a páciensek egészségi állapota és hozzáállása!" Ez alatt mit értesz?

 

Genny: max felhívhattam volna, tény hogy nem tettem, mert a szomszéd, aki átkötözött, már sokszor volt vágva, azt mondta, hogy nem sok, nem gáz. Azóta nem volt. Nincs aki bevigyen csak úgy a dokihoz. A varratszedésre szerveztem kocsit, de a férjem sajna nem vezet. A hőemlkedés már volt műtét előtti nap is, csak 2-3 napra lett kicsit magasabb. Felhívtam a dokit miatta, azt mondta tök normális: végülis történt valami, nem? Nem hinném, hogy amatőr a doki, tapasztalt róka, megbizhatóságot sugároz.

 

Többiek: Engem tök hagyományosan vágott. Nem is értem miért téma a seb esztétikája. Tök minimális különbségek vannak, ha belegondoltok. Ha nem pornószínész vagy aktmodell valaki, tök lényegtelen. Akár laza, akár állandó kapcsolatban él valaki, mire odajut a dolog, hogy a seb előkerül, az ember már nem ilyen baromságon akad fenn, ha igen, felejtős az illető. Nekem nőként nincs ilyesmitől parám.

Előzmény: alsós (2538)
alsós Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2538

Hali!

Néha döbbenek, egészségügy, páciens? Egyik orvos (kórház) ezt a másik azt csinálja, persze most nem a magánklinikáról szólok!

Műtét délben! Kötözést levették másnap reggel 9-kor!, varratszedés 5 nap múlva! Majd kihagytam- a csoda púdert használták!

További döbbenet a páciensek egészségi állapota és hozzáállása! Genny, az ugye gyulladás? Hát az. Orvos látott?

Legalább a varratszedésnél említsd meg, ha azt mondja ez természetes, akkor Ö menjen Osztrákijába!

Egyébbként a varratszedés egy fájdalom nélküli beavatkozás, és legalább véleményezi a gyógyulást.

Műtét utáni 7.-nap kerékpározhatok, de óvatosan nehogy összetörjem magam, a teniszt egy hétig még ne!

Utálom ezt a tiltást, már semmit nem csinálhat az ember?

Véleményem szerint a sok fekvés nem igazán jó, nekem jobb volt a séta, és egy fél órás fekvés, feltöltődés elég volt a további mászkáláshoz! Ezt a hasbaszurkálást sem igazán értem, mi az oka, hogy valakinek kell, másnak meg nem is említik?

Vigyázz, vigyázzatok magatokra! Ahányan vagyunk annyiféle a fájdalom küszöb, és a gyógyulásra "szánt" tettünk és időnk.

Elég változatosnak tűnik az egészségügyi ellátás is!

Gyógyulj, légy jó, de a pók jobb!

Előzmény: Törölt nick (2531)
landsmann Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2537

A vágás helye az évek során sokat halványul, de természetesen eltűnni sohasem fog.

Előzmény: picidio (2536)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2536

Hát gondolom ahány ház, annyi szokás..az enyém ilyen lett, TB-re, egy Ft-omba nem került, ezt tudjátok. Háló bent, Párom  a külsőmre nem panaszkodik - sőt, sokkal csúnyábbra gondolt, azt mondta első rápillantás után -  szóval nagy gond nincs.

"..választhattam, altatást vagy érzéstelenítést kérek e.A hálót is lehetett kérni vagy elutasítani,nem volt varratom,nem kellett hasbaszúrkálnom magam,nem hashajtóztak,fertőtlenítő fűrdőkúrát se kellett végigélnem..." - ezt szinte pont így volt nálam is, illetve itt olyanokat is írsz, amiről én még nem is hallottam, viszont nekem ugye volt varratom. Ilyen felszívodó varratról nem volt szó, ez tény. Vidék persze...

A sebemet azért meglestem én rögtön, felszedtem a ragasztás végét - kíváncsi voltam, nyílván.

A varratszedés nekem sem volt több 10mpercnél, nekem kajak úgy rémlik csak középen volt varrat, ezért is kérdezem vajon mik azok a "pálcikák" ott két oldalt, no de most már ezt is tudom.

Az 1hetes képhez annyit fűznék, hogy mobillal készült, tehát a színek nem reálisak, a kép nem egy nagy minőség, maga a bőrszín is erettentő számomra is, de igazából most nem ezt szerettem volna főképp szemléltetni, hanem azt, ha vki műtét előtt áll, legalább tudja pl. ilyen "remekmű" is született, van viszonyítási alapja, tudja mire számíthat nagyvonalakban...ne csak mindig beszéljünk róla, lássunk is vmit. :-)

 

Maga 11cm-es vágás gondolom mindig látszódni fog, ergo ha vkit ezzel a módszerrel műtenek, szinte teljesen mindegy eleinte hogy néz ki (normális határokon belül persze) ha maradandó maga a vágás nyoma lesz. Vagy rosszul gondolom?? Mert nekem most szinte már csak a középső csík látszódik...az meg gondolom másnál sincs másképp...

Előzmény: tristen (2535)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2535

Kezdem azt érezni, hogy a sebész szépérzékétől függ, kinek milyen a sebe! Ejnye és bejnye, mivel alapból én el lettem rondítva, ami vért kíván! :))) De nekem így is jó, szebb vagyok, mit valaha. Ezt nem én állítom, hanem egy nagyon közeli valaki! :)))

 

Na jó, ennyit az önfényezésről, csak lelket szerettem volna önteni azokba, akik úgy jártak, mint én anno.

 

hali :)

Előzmény: landsmann (2534)
landsmann Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2534

Hm, amik a képeket illeti, ha az enyémhez hasonlítom, akkor ezek tényleg férc munkák, szó szerint. :) Nekem csak egy egyenes vágás volt, oldalsó fércelések nem voltak. Ugyanis úgy varrtak össze, hogy a két sebszélt a bőr alatt varrták össze, tehát a varróanyag sosem jött fel a bőr felszínére. A vágás két végén jött fel a damil, amit egymással összekötöttek. Mikor varratszedésre került a sor, a damilt egy helyen elvágta a doki, majd 2 másodperc alatt kihúzta az egészet. Mire éreztem volna valamit, már készen is volt. A sebszélek szépen egymáshoz lettek illesztve, nem gyűrődött meg sehol. Ma már alig látszik a vágás. Pedig nekem is TB-kártyára csinálták. :)

dalmata13 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2533

ahogy olvasom a beírásokat nekem még elég jó dolgom volt.Egy hónap alatt sorra kerültem.kétágyas szobában voltam,választhattam ,altatást vagy érzéstelenítést kérek e.A hálót is lehetett kérni vagy elutasítani,nem volt varratom,nem kellett hasbaszúrkálnom magam,nem hashajtóztak,fertőtlenítő fűrdőkúrát se kellett végigélnem.Csinos és huncut nővérke ápolt,sűrün mértek lázt,vérnyomást, branült másfél nap után kivették már,katétert nem láttam egész idő alatt.Péntek délben műtöttek vasárnap délelőtt otthon voltam már.Adjam a kórház ,orvos nevét, telefonszámát?Biztatott búcsúzáskor,hogy küldjem a pácienseket.Najó emilben elküldöm annak aki műtét előtt áll és tanácstalan és bp.-en lakikNetán 2-dik 12-dik kerületi lakos.Habár a kollégám újpesti én meg lágymányosi mégis ott mütöttek mindkettőnket.

dalmata13 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2532

nekem az volt .mütét után volt rajta egy vékony gézlap leukoplaszttal,Két nap múlva a zárójelentés átadásánál csak leukoplaszt.10 nap múlva a leukoplasztott lekapták és kész.

Előzmény: Törölt nick (2531)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2531

Nem is tudtam, hogy van felszívódó varrat... akkor megúszhatnám a holnapot :(

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2530

sziasztok,

 

köszönöm mindenkinek! Ma lettem jobban érezhetően, csak úgy, nem tudom mitől. Reggel már nem szedtem be fájdalomcsillapítót, és többet is totyogtam mint eddig. Huzamosan most se sokat egyszerre, meg ha fáj én biza nem erőltetem, de többet mozgok. Ülés is elég okés, de az első naptól nem volt tabu nálam, max nem sokáig, most már azt is többet.

 

Genny se volt már tegnap.

 

Picidio, látszik hogy végig le volt neked kötve, azért nem érted, hogy mik azok ott oldalt. Én gyönyörű kékkel vagyok fércelve, ha nem lenne olyan horror, lefotóznám. De hát ahhoz ugye le kéne fejtenem a kötést is, de azt csak este fogom cserélni, akkor meg nem fotózok, mert a család hülyének nézne, szóval erről lemaradtok :)))))))))))) Holnap már a doki kötöz a varratszedés után. Kicsit tartok ettől a projekttől, de asszem érthető :)

Nezaklass_ Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2529

"Sajnos a vidék kórházak nincsenek elborítva felszívódó varratcérnával. Akik pedig magán úton műtették meg magukat, szerintem természetes, hogy esztétikailag a sebész a lehető legjobbat hozza ki az egészből."

 

Vidéken volt nekem is,és nem American Express,hanem TB kártyát kértek :-)

Előzmény: tristen (2527)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2528

Szia!

 

Az oldalsó kis vonalak a varrat cérna része volt, össze voltál varrva, mint egy rongybábu. Tehát a varrócérna és a tű nyomai voltak.

 

hali

Előzmény: picidio (2524)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2527

Szia!

 

Nekem tetszik a sebed, nekem is pont ilyen volt. Sajnos a vidék kórházak nincsenek elborítva felszívódó varratcérnával. Akik pedig magán úton műtették meg magukat, szerintem természetes, hogy esztétikailag a sebész a lehető legjobbat hozza ki az egészből.

 

Én elégedett vagyok a sebemmel. Nem állítom, hogy egy pucérkodás alkalmával, akik közelebbről megnéznek, nem kérdezik meg, mire műttöttek, de állom a kérdések hadát.

 

hali :)

Előzmény: picidio (2524)
tristen Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2526

Szia!

 

Remélem, már jobban vagy!

 

Hidd el, ha járkálsz, bármennyire is fáj, jobb lesz! Én is pont így voltam ezzel, nem hittem el, hogy lehet, jobb is valaha..

 

Gyógyulj meg mielőbb! 

 

hali

Előzmény: Törölt nick (2517)
Nezaklass_ Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2525

Hát szebben is összestoppolhattak volna.

Képem ugyan nincs,de a felszívódó intrakután(talán ez a neve)varratból csak egy vékony csík maradt,ami alig látható.Ja és a felszívódó varróanyagnak köszönhetően varratszedés sem volt :-)

Előzmény: picidio (2524)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2524

A jelenlegi állapotomról nem csinálok képet - csak mert épp szép csíkosra redőzte a bőrömet a boxerem :D - effektíve olyan, mint 2hetesen, viszont csak a vágás látszik már, az oldalsó kis "vonalak" eltűntek...ezek amúgy mik voltak?? :-) (lehet láma kérdés, de tényleg nem tudom...)

 

 

Bő 3hónapos állapot illusztrálása.

Előzmény: picidio (2523)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2523

 

Ez pedig az 1 hetes állapot.

Előzmény: picidio (2522)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2522

 

Így már talán okés lesz...szóval ez bő 2hetes állapot, 11cm-es vágás.

Előzmény: picidio (2521)
picidio Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2521

Az én véleményem is, hogy sétálgatni kell, mert amúgy az ember eltunyul...még akkor is, ha ez fájdalommal jár. Egy hetesen nekem sem voltak már akkora fájdalmaim, hogy akár az alvás, akár a sáta elviselhetetlen legyen, viszont minden ember más és más, mindenkinek más a fájdalom küszöbe.

Hereemelőt én is kaptam am a kórházba, nekem a kötés mind az 5napig rajta volt, majd az 5.nap amikor volt a varratszedés és a kórház elhagyása, akkor kaptam kisebb kötést. 5.napon láttam a sebemet fullra, nálam már akkor nem volt egy deka genny sem. Szóval ezt valóban jelezném a dokimnak mindenképp, megfűszerezve, hogy 6naposan is hatalmas fájdalmaid vannak.

Ettől függetlenül nem szabad elkeseredni!

 

Végül adnék egy képet, ez bő 2 hetes állapot.

 

(ez a képfeltöltés vagy sikerül vagy nem, de mondom ha ilyen is lenne, jó lenne...ez az előnézet gomb semmire sem jó, no meg nem tudom lehet-e szerkeszteni az irományt elküldés után...szóval ha nem sikerül akkor sry!)

Előzmény: Törölt nick (2514)
tristen Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2520

Szia!

 

Nincs semmi gáz veled! Én is így voltam. Extra adag fájdalomcsillapítóval bírtam átvészelni az egészet. De az biztos, hogy ha összeszeded magadat, és végigvonszolod egy párszor magadat egy jó kis távolságon jobb lesz. Nekem is gond volt az alvás. Hanyat fekve tudtam aludni, a hanyat fekvéstől pedig a lapockámnál a nyaki izmok állandóan fájtak. Szóval szerintem semmi bajod, azonkívül hogy hipochonder vagy és nem kicsit foglalkozol azzal, hogy valami bajod van! Hidd el, napról napra jobb lesz! Ez olyan biztos, mint hogy a Nap holnap is felkel, legalábbis földi szemszögből nézve, mivel tudjuk, hogy a Nap egy állócsillag!

 

Olvasgass sokat izgalmas regényeket, nézz drámát. Azért ne vígjátékot, mert a nevetéstől szétszakadhat a sebed.

 

További nagyon gyors gyógyulást kívánok!

 

hali és kitartás! :)

Előzmény: Törölt nick (2517)
landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2519

Hááááát, szerintem már nem kellene lennie ilyen fájdalmaidnak. Hacsak nincs extrém alacsony fájdalomtűrő képességed. :) Talán célszerű lenne az orvossal konzultálni.

Előzmény: Törölt nick (2517)
dalmata13 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2518

a műtét után egy héttel ha jól emlékszem órás ,másfélórás sétákat tettem naponta.

Előzmény: Törölt nick (2514)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2517

hm :( valami gáz van velem??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!