"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Itthon 4x3 pont, idegenben 2x, az 14 pont, aztan csà.
Ironia off: ja, kb.ahgy irod. 6-12 kozott realis. Utobbi, ha berugjuk a helyzeteket es ha nem harom lomha vedonk kergeti az ellenfel 32 km/h-val futo szelsoit.
A Forest konkrétan a legerősebb ellenfél lesz, Angliában egy X is fantasztikus lenne.
Nem a TM érték miatt. 🙂
Ludo ellen idehaza elvárható a győzelem. A másik három hazai meccsből remek lenne 4-5 pont, a Fener ellen Isztambulban szintén csoda lenne egy pont is. Salzburg és Genk egy-egy pont.
Azért az a néhány éve már volt 13-16 is. Néhány éve ezek voltak: Monaco, Slavia Prága, Rebrov BL-je és EL-je. Sőt, már Doll is a néhány éven túl van a 7 évével.
De én is szoktam ezen gondolkodni, és akkor jöjjön a kétszínű válaszom: lehet ilyet nosztalgiázni, de inkább februárban szoktam a Plzen/Olympiakos/Leverkusen-meccsek után, hogy ez a mi szintünk, ez a realitás. Vagy mikor egy PAOK/Frankfurt elleni meccs után megy a szintezés. Mert addigra túl vagyunk az EL-ősz sikerein, vezetjük a bajnokságot, túlvagyunk egy edzőváltáson, szóval kijózanodtunk. Ám ilyenkor, a BL kapujában azért sok mindenen gondolkodom, de Kistelekin nem. Vajon a Qarabag is nosztalgiázik, hogy 30 éve még kecskepásztorok voltak, BL-pénzük se volt, amit szétlophattak volna 1995-ben?
Mondhatni mindennek megvan az ideje, nem érzem, hogy most lenne. Ha a mostani 5:4-es kiesésre az a válaszunk, hogy bezzeg az nb2, akkor tényleg nem lesz előrelépés, sőt, elvárás vagy számonkérés sem.
Lehet itt majd pontokat szerezni. A Rangers hazai a legerdekesebb, de egy salzburgi kirandulason elgondolkoztam. Hazaikbol foleg lehet, de a Forest vagy a Genk eseteben is kinezhet pont.
És a nézők? ;-) Amúgy még gyerekkoromban láttam valami sci-fi-szerűséget (talán Euroshow vagy mi volt a címe, vagy ez volt a műsor neve ami a filmben szerepelt), ahol az egyik jelenetben a "stúdióban" a programozó morog, hogy a hülye kollégái a holnapi meccsekbe túl sok lest programoztak, de ő majd egy kicsit feljavítja...
Szerintem annak még örülni is lehet, hogy egyelőre csak sorsolásról láthattunk esetleg videót, egy évtizeden belül még akár az is lehet, hogy a komplett meccssorozatokat számítógép végzi, nem hús-vér játékosok.
https://theanalyst.com/articles/champions-league-group-stage-how-many-points-qualify-knockouts Ezt ugyan a BL-re nézték (de az EL is ugyanez), de nem tudni mennyire nézték az aktuális csapatok erősségét is a szimulációban (szerintem azt is nézték, mert mindegyik csapatra számoltak valószínűséget). 12 ponttal kb csak akkor lehet kiesni, ha teljes körbeverés van, vagyis mindenkinek 4-0-4 a mérlege (a párosításokból biztos ki tud jönni ilyen eredmény elméletben) és ekkor a rosszabb gólkülönbségűek esnek ki. Ez ahhoz hasonló, mint egy vb, Eb-csoportban 4 ponttal akkor lehet valaki negyedik, ha mindenkinek 1-1-1 a mérlege. De tavaly a Zágráb például 11 ponttal esett ki a BL-ből, ami azért érdekes, mert a szuperszámítógép a grafikon szerint 100%-ra vette a 11 pontos Top24-et.
Az külön jó, hogy a mai sorsolás hivatalosan Klinsmann gombnyomásával indult, elméletileg pedig akár egy videót is láthattunk, amit korábban felvettek. (A kommentátornak nem kellett tudnia róla, ő is velünk együtt tudhatta meg, így lett volna a showműsor hiteles.) A sokat szidott golyózásnál legalább látszata volt, hogy most húzzák az orrunk előtt a csapatokat.
Mindenesetre az utolsó játéknapot kizárólag úgy szabad nézni, hogy az ember követi a BUEFA élö eredménytáblázatát és az élö tabellát. Percenként változott, hogy kivel kerülhetünk össze, de ehhez mondjuk kellett az 5:4 is az Az ellen...
Rosszul emlekeztem. Tavaly volt errol egy cikk. A szamitogep 50000szer lefuttatta a lehetosegeket, es az jott ki, hogy 11 ponttal 100%. Es 10 ponttal is kb 98%. Nos ez nem jott be, mert 2 csapat is kiesett 10 ponttal. De azert 10 ponttol valoszinu a tovabbjutas...
Lehet, hogy csak a dupla nosztalgia (új lebonyolítás varázsa + jó eredmények) mondatja, de egyelőre nem nyűgöz le ez a sorsolás. Annak örülök, hogy jön a Rangers és a Pana, de a többi olyan semmit mondó. Vagy mindenkit a Tottenhamhez és Anderlechthez mérek, főleg, hogy Brüsszelben voltam is.