"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Az FTC alámerülése MEGVERTEK EGY FRADI-DRUKKERT 2005/16 - Háttér
Buják Attila
"Furulyás, takarodj!" - kiabálja a kórus a lelátón. A VIP-páholyban az idős klubelnök hűlt helye. Európában kering, euró után kutatva. Süllyed a Fradi, a magyar futball zászlóshajója, s habár a flotta is bajban van, a Fradinál a fedélzetet mossa a víz. És most, amikor néhány játékos alig palástolt "teljesítmény-visszatartási" sztrájkba kezdett az elmaradt fizetések miatt, a zenekar is hallgat a taton. "Furulyás, takarodj!" - skandálja a kórus, amely másfél éve Várszegit üldözte el. Utána csak a pénztelenség maradt. Az edző a stadion gyepén kap nyilvánosan sírógörcsöt. A lelátón, ahová kevesebben járnak, mint egy komolyabb diszkóba, ellentábor híján egymást osztják a rivális "magok". Így megy másutt is, kicsiben. A Ferencváros alámerülése mégis nagyobb örvényléssel jár. Miért? A magyar újkapitalizmus kultúrájában nem tud meggyökeresedni a sokat emlegetett "profi futball"? Avagy a magyar sportvállalkozás fogalma öncsalás?
Tisztelt Látogatónk!
Ez a cikk jelenleg még nem olvasható. Kérjük, térjen vissza később. A cikk megjelenési ideje: 2005-04-24
Takács, a csiszolatlan gyémánt Budapest, április 21., 9.00 László Csaba vállalja az "ötvös" szerepét.
A BKV elleni kupameccsen ismét csapata legjobbjai közé tartozott a szinte fáradhatatlanul robotoló Takács Ákos, aki már Lothar Matthäus szövetségi kapitány figyelmét is felhívta magára. László Csaba, a játékos jelenlegi "főnöke" ugyanakkor kivételes tehetségről beszél. - Szent meggyőződésem, hogy egy csiszolatlan gyémánt van a kezünkben, és én szívesen vállalom az "ötvös" szerepét - így a Ferencváros vezetőedzője. - Már korábban is mondtam, hogy megtalálom Ákos helyét a csapatban, és csak azért nem dobtam gyakrabban a mélyvízbe eddig, mert nem voltam biztos benne száz százalékig, hogy hol lenne a legnagyobb hasznára a csapatnak. Úgy tűnik, megérte várni egy kicsit, mert a fiatal játékos egyre hasznosabban játszik az utóbbi időben. Talán kevesen tudják, de Takács nagyothalló készülékkel játszik, és sokáig nagyothallása is problémát jelentett számára a pályán, de mostanra erre is megnyugtató megoldást találtak a csapat vezetői.
Ma bele néztem a 168 óra cimű újságban. Van egy Fradi cikk. Benne van a cikkben a K.János úrral történt balhéról, valamint az egész Fradival kapcsolatos dolog. Megnézem, hogy a neten fent van-e vagy sem.
Három napon belül kétszer is foglalkozott Gera Zoltánnal a BBC internetes honlapja. Az egyik szerint a Jeremy Peace, a West Bromwich Albion elnöke azt nyilatkozta, hogy az Albion korábbi edzője, Gary Megson jó döntést hozott, amikor tavaly másfél millió fontért megvásárolta a magyar válogatott játékost az FTC-től.
– Nyáron körülnézünk Európában, és megpróbálunk Gerához hasonló tudású játékosokat vásárolni – mondta az Albion vezetője. Peace hozzátette, ha az Albion kiesik az élvonalból, nyáron legalább tíz olyan tehetséges labdarúgót vásárolnak, akikkel visszajuthatnak Premiershipbe. – Amennyiben olyan tudású és mentalitású labdarúgókra lelünk, mint Gera, nem félek a jövőtől.
Bryan Robson edző is nyilatkozott a magyar játékosról, az ő szavaiból kiderül, hogy van az a pénz, amiért megválnának a 25 éves óklasszistól.
– Nagy árat kell fizetnie annak, aki azon gondolkozik, hogy megszerzi Gerát – mondta Robson. A magyar játékost több klub is megkörnyékezte, többek között az Aston Villa, és esélye van arra, hogy az idény végén a WBA legjobbjának válasszák. – Zoltán nagyon szimpatikus. Tisztában van azzal, hogy a WBA sokat segített abban, hogy bemutatkozzon Angliában.
Gera maradásának hírét erősítette meg a csapattársa, Geoff Horsfield is, bár, ha jó ajánlatot kapnak, elengedik Gerát, akinek még két plusz egyéves szerződése van a WBA-val. Szerződésében nincs benne, hogy ha kiesik csapata, távozhat.
kurva anyjukért hazudnak. ott voltam láttam a saját szemmel. inkább jöttek az emberek a meccs alatt. két szarházi hazugság egy meccs kapcsán..
munkaidő végén esőben egy másodosztályú csapat ellen kimentek kb. kétezren. ez magában nem nagy szám, de jelen pillanatban becsülentő. az ezer forintos jegyárról nem is beszéltem. a rengeteg rendőrről sem.
Természetesen tett feljelentést a rendőrségen is. Kérdés az, hogy sikerül-e kimenteni a felbújtót (mert azért összefonódás a maffia és a rendőrség között nem mai keletű, Ormosi kapitánytól 3 méterre használták a viperákat és eszébe nem jutott üldözni a bűnt).
Kézi topic. Valóban hihetetlen: beszól egy MTK-s egy Fradistának (majd egy dózsás), normális válasz (nem olyan, mint errefelé szokás), egy Fradista feljelenti és törölteti a Fradisták írásait. MTK, dózsás maradhat... Totális agymosottság, a merjünk kicsik lenni, a pc hatalma, ill. túllihegése.
Ebben teljesen igazad van ! Bele-bele néztam a kupameccsükbe. Hááááát az a játék egy kalap szar volt. Ha hozzáveszem, hogy ellenünk mindenki a dupláját hozza ki magából (szar*2) sem lehet gond nyerni sopronban. Jövő szerdára meg teljesen visszaáll a régi rend. Lebombázzuk a sopront meg a lilákat, a debrecen meg simán kikap a vasastól és a soprontól.
szerintem viszont nem elég a döntetlen Sopronban. csak a győzelem elfogadható. a Sopron gyengébb csapat mint a Ferencváros. ha bajnokok akarunk lenni, (márpedig mi akarunk) akkor kell a 3 pont.
Szerintem a mai helyzetünkben minden apró siker nagyon fontos. Természetesen helyén kell kezelni a két meccset, de egyfajta görcsoldónak mindenfélekép megfelel.