Keresés

Részletes keresés

cíprian Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15272
Huncutkodsz? Idézzük a butaságod? Nem tagadhatod le, hogy Te írtad le azt a kapitális ökörséget, hogy 43"/évszázad a Merkur perihélium vándorlása. Rákenjük ezt szegény pintre? Ejnye!
Előzmény: iszugyi (15268)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15271
Drágám!

Az isotópok tömeghiányából számitottam ki a delta(izotóp)-ot, az elméletem segítségével. A delta(izotóp)-ot minden izotópra ismerem. Felderítettem a 'tömeg' fogalmát.

A 10^-5 nagyságrendű mérés hibája elegendö is volt a 110 m-es ejtökisérletemnél az UFF sértésének a kimutatásához, a bremai ejtötoronyban.

Mindenki felejtse el az E=mc^2 képletet. Ez tényleg helytelen és nem tartalmaz semmilyen "komoly" fizikát.

A neutrínokkal mi történik? Ezeknek fontos szerpük van az Univerzumban:

- A elektronneutrinó 'okozza' a mageröt.
- A protonneutríno meg az egyik fajta szupernóva robbanást.
- Mind a két féle neutrínó (meg a hozzájukhoz hasonló elektromosan semleges és 'tömegnélküli' részecskerendszerek) adják ki a 'sötét tömeget'.

Neked is Boldog Új Évet kivánok. Én teljesen békés vagyok magammal, meg a világgal, a természettel. De az elfogadott modern fizikával nem kötöttem békét, és nem is fogok soha békét kötni!

Előzmény: Gnudist (15265)
pint Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15270
akkor miért állítottad azt, hogy a relativitáselméletből 43'' következik, ami nevetséges? talán csak nem összevissza beszélsz?
Előzmény: iszugyi (15268)
cíprian Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15269
Jól átgondoltad Eötvös kísérletét?

Ne felejtsd el, hogy a torziós inga mérleg, és a zavaró hatások mindkét oldalra egyformán hatnak, emiatt kiesnek.
Másrészt két eltérő anyagnál azt állítod, hogy ezreléknyi effektuskülönbség jelentkezne a mérleg két karja között. Akkor ezt csak ezreléknyi nagyságú zavaró hatás tudná semlegesíteni. Ez ugye képtelenség. Aztán nem furcsa neked, hogy a zavaró hatás mindig akkora lenne, hogy az Eötvös-kísérletekben az Iszugyi-effektust éppen semlegesítené? Úgy látom a jóistent is be kell tenned a fizikus maffiózók közé. :-)
Előzmény: iszugyi (15267)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15268
A Merkúr megfigyelt perihéliumvándorlása 576'' per évszázad, ha jól emlékszem a pontos értékre és nem a 43''! Az 576''-et kell megmagyarázni a gravitációból, a témát csak Te egyedül nem értetted meg!
Előzmény: pint (15266)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15267
Egy ilyen 'mérési utasítás' a szabadesés megmérése nagy magasságokban, elég már kb. 100 m a Föld felszine fölött. Itt már kitünöen kimutatható az UFF sértése, ezreléknyi nagyságrendben. Ez egy DÖNTÖ kisérlet a kétfajta tömeg különbsége kimutatásához.

A Föld felszinén az e.m.-zavarások befolyásolják a mérést. Ott nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehéz volt, a súlyos és a tehetelen tömeg különbségét kimutatni. (Eötvös Lóránt féle kisérleti eredmények nem hiteles mérések a kétfajta tömeg egyenlöségére!)
Előzmény: notwe (15255)
pint Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15266
és egyben kimutattad, hogy a merkúr perihéliumvándorlása NEM a jósolt 43'' per évszázad, ugye jól emlékszem?
Előzmény: iszugyi (15262)
Gnudist Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15265
Drága pajtikám,
(pedig megfogadtam h ignorállak)
>A delta(izotóp) 0.786% is lehet
Ez egy 5 értékes jegyű adat, feltételezem, hogy akkor a mérés hibája is 10-5 nagyságrendű. De ezeket honnan veszed? ;-)
>A hirhedt E =mc^2 reláció sem érvényes! Helyette a
> E(kin.) = m(anyag;g) (1-delta(anyag))/sqrt (1- (v(c)^2)
> áll. (A neutrínóknál vigyázni kell erre a kifejezésre, ez náluk nem használható!)

a) Az "emc" képletet felejtsd már el, nem tartalmaz "komoly" fizikát, kizárólag tudományos népszerűsítő szinten fordul elő.
b) A neutrínókkal akkor mi van? :) Ha már általános érvényű kinyilatkoztatásaid vannak, legalább a saját elméleteden belül ne legyenek már kivételek :-D

Boldog újévet néked is, remélem, megbékélsz a világgal:)
Előzmény: iszugyi (15261)
cíprian Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15264
Iszugyi és az asztrofizika....:-)

Az égimechanikához sem értesz, jobb lett volna, ha csendben maradsz.
Előzmény: iszugyi (15262)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15263
Ciprián,

a 'megfigyelö' csak az Egyesített Mezöelméletet tudja 'megfigyelni'.

A relativitáselméletet 'nem tudja megfigyelni'.
Előzmény: cíprian (15259)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15262
Még egy útravalót az Új Esztendöhöz:

A mikroszópikus fizikát sikerült egyértelmüen összekötnöm az asztrofizikával.
Előzmény: iszugyi (15261)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15261
Kedves Muallim!

"Az elektronnak és a pozitronnak nálad van egy-egy invariáns g töltése. Mi történik ezzel a g töltéssel az annihilációkor? "

Ezeknek nem EGY, hanem KETTÖ INVARÁNS TÖLTÉSE VAN! A második invariáns töltésük a gravitációs töltés, amik a gravitációs mezöt okozzák.

Az elektron és a pozitron NEM annihilálódnak! Ezek csak egy KÖTÖTT ÁLLAPOTOT képeznek a találkozásukkor, a kötött állapot az elektronneutrínó = (e,p).

A kötött állapot képzésénél nem 2 'foton' bocsátodik ki, hanem csak 2 (néha három?) E.M.-HULLÁMCSOMAG. A hullámcsomagok 2 m(e)c^2-nek megfelelö energiát visznek el az (e,p)-rendszertöl, de az elektron és a pozitron mint részecske MEGMARAD az e-neutrinóban. (Mert a kétfajta elemi töltés invariáns!) A két részecske tehát nem tud átváltozni energiává, ezek csak energiát tudnak leadni a mezöknek.

Ugyan ez történik a proton és az elton találkozásánál, ezek a protonneutrínót =(P,E) képezik.

Az e-neutrínó és a p-neutrinó elektromosan semlegesek és 'tömegnélküliek'. A 'tömegnélküliség' onnan jön, mert a két összetevö részecskének ellenkezö elöjelü gravitációs töltése van! (Létezik tehát taszító gravitáció is az elemi részecskék között. Az egyenlö elöjelü g-töltések vozzák, a különbözö elöjelüek meg taszitják egymást.) A g-töltés arányos a gravitációs tömeggel, az arányosságot a fajlagos g-töltés, g, fejezi ki, az egyetemes gravitációs állandó meg

G(grav.) = g^2/4pi.

Ez az egyetemes gravitációs állandó különbözik a G(Newton)-tól, a G(grav.) kb. 1.5%-kal kisebb mit G(Newton). A G(Newton) CODATA értéke csak egy áltagérték a gravitációs állandó mérésénél felhasznált anyagokra.

A négy (e,p,P,E) részecskénél nem kell megkülönböztetni a nyugvó tehetetlen tömeget, m(elemi részecske,v=0;i), a gravitációs (a súlyos) tömegtöl m(elemi részecske;g), mert ezek elemiek (nincsenek más részecskéböl összetéve) tehát

m(elemi részecske,v=0;i) = m(elemi részecske;g).

De minden más részecskerendszernél különbség van a nyugvó tehetetlen tömeg és a súlyos tömeg között. A (stabil) izotópoknál

m(izotóp, v=0;i) = m(izotóp;g) - E(kötés)/c^2 = m(izotóp;g) (1- delta(izotóp)).

Mivel a delta(izotóp) függ az összetételtöl, a magokban kötött protonok számától, különbség van a szabadesésnél. A delta(izotóp) 0.786% is lehet. A szabadesés FÜGG az összetételtöl. Galilei/Newton/Einstein feltevései, az m(i) =m(g)-röl, nem voltak helytálló feltevések! Einstein áltrel-je is egy nem helytálló modell.

Az instabil részecskerendszereknél, mint az instabil neutron a töltött müon és pion, stb., 'tömegtöbblet' van, nem 'tömeghiány'. Ezeknek a nyugvó tehetetlen tömege nagyobb mint a súlyos tömege.

A neutínoknál meg a teljes tömegnek megfelelö energia kisugárzódik

m(neutrínó;g) = E(kötés)/c^2 -> m(neutrínó,v=0;i) = 0.

Ezek 'tömegnélkülieknek' tünnek. A 'tömeg' fogalmát teljesen tisztáztam, elöször a fizikában.

Nem csak Einstein áltrelje volt rossz modell, hanem a specrel is. A "Prinzip der Realtivität" nem volt egy érvényes feltevés. Egy abszolút Minkowski tér létezés helyettesíti ezt, ahol egy invariáns távolság van a c segítségével definiálva és ahol a tér-idö mind a négy komponense (x,y,z,t) egymástól független. Csak ezt használja az e-dinamika és az általam ujonnan megfogalmazott g-dinamika. Én nem csak kritizáltamm Einstein elméleteit, hanem megmutattam mi a helytálló elmélet.

A relativitáselmélet, mind a modern fizika egyik pillére, felmondta a szolgálatot.
A hirhedt E =mc^2 reláció sem érvényes! Helyette a

E(kin.) = m(anyag;g) (1-delta(anyag))/sqrt (1- (v(c)^2)

áll. (A neutrínóknál vigyázni kell erre a kifejezésre, ez náluk nem használható!)
És a másik pillér, a kvantenmechanika, sem helytálló. Ezt is ki kell hajítani a fizikából.
A kvantumféle jelenségek kizárólag a kvantált töltésekböl levezethetöek. A természetben sem az energia, sem az e.m.-mezö nincs kvantálva. (Persze a g-mezö sincs kvantálva, nem is kell a gravitonok után tovább kutatni.) Csak a mezök forrásai vannak kvantálva, az elemi töltésekkel.

Összefoglalom: Az Egyesített Mezöelmélet egy abszolút Minkowski tért használ, amiben a négy elemirészecske kétfajta invariáns Maxwell töltése a két féle fundamentális nem-konzervatív mezöt okozza. Csak a négy elemi részecske (e,p,P,E) létezik, ezeknek csak kétféle elemi töltése van (nincs spinjük, meg nincs más belsö kvantumszámuk) és ezek az e.m.-mezöt és a g-mezöt okozzák. Más kölcsönhatásra nincs szükség. (A modern fizikába bevezetett mikroszkópikus kölcsönhatások, a gyenge és az erös-kölcsönhatás, nem létezik.) A Hamilton elvet is megfogalmaztam, amiböl a töltések kvantálása miatt, Lagrange multiplikátorok keletkeznek. A Planck állandó egy ilyen L.m. A töltések folyamotossági egyenlete az egyetlen kényszerfeltétel az általam megfogalmazott új variációs elvnél. Ezt az elvet a fizika még nem vette észre, nem is használta eddig. Az Egyesített Mezöelmélet egy sokkal egyszerübb (kevesebb hipotézisekre alapul, csak a g-töltések létezéset használja, mint egy új hipotézist), de egy általánosabb modell, mint az 'elfogadott' Stanadrd Modell + áltrel.

Ezzel a bemondással akár lezárhatom a hozzászólásaimat itt ebben a topicban. Ezek a megjegyzéseimet az Einstein jubilemum évhez: Einsteinnek teljes egészében nem volt igaza. A testek összetételétöl függö szabadesés kimutatása volt a kisérleti bizonyítás. A fizikát teljesen új alapokra helyeztem.

Meg köszönöm a türelmeteket (már akinek), akik végig rágták magukat a hozzászólásaimon, és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és BUÉK-ot kivánok mindenkinek.


Előzmény: muallim (15258)
cíprian Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15260
Akkor térünk át a spec. rel. szemléletre, amikor mozgó inerciarendszerből nézzük az álló tárgyat.

Bocs, ezt nem jól írtam. Helyesen:

Akkor térünk át a spec. rel. szemléletre, amikor mozgó inerciarendszerből nézzük az álló rendszerbeli mozgó tárgyat.
Előzmény: cíprian (15259)
cíprian Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15259
Úgy látom, hogy a relativitáselmélet értelmezésénél általában nagyobb gondot okoz a megfigyelő és az inerciarendszer szétválasztása.

Többnyire ugyanis úgy tárgyalják relativitáselméletet, hogy a megfigyelő együtt mozog az inerciarendszerrel. Valahogy kiiktatódott a fejekből emiatt, hogy álló rendszerből nézve is létezhet mozgó tárgy. Ekkor a kontrakciót Lorentz-Fitzgerald kontrakciónak tekinthetjük Lorentz eredeti elképzelésének megfelelően, vagyis csak a tárgyban történik kontrakció, miközben az üres távolságok változatlanok maradnak.

Akkor térünk át a spec. rel. szemléletre, amikor mozgó inerciarendszerből nézzük az álló tárgyat. Ekkor azt mondjuk, hogy az álló tárgy tágul, de tágul az üres távolság is, viszont a tárgy tágulásának mértéke kisebb, mint az üres távolság tágulásának mértéke (az üres távolság most a mozgó tárgy teljes elmozdulását jelenti, amihez képest megállapítjuk a sebességet). A kontrakciót tehát ekkor két tágulás különbsége okozza. (Lorentz-inverz)

Ezt csak úgy lehet jól megérteni, ha nemcsak a relativitáselméletet tanulmányozzuk, hanem az eredeti Lorentz-elvet is. Nekem így sikerült azt hiszem jól megérteni.
Előzmény: notwe (15255)
muallim Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15258
Kedves Iszugyi !
Az elektronnak és a pozitronnak nálad van egy-egy invariáns g töltése. Mi történik ezzel a g töltéssel az annihilációkor ? Nyilván semmi, mert a rendszer összúlya nem változik, sőt azonos kell legyen az össz tehetetlenségükkel.

Akkor a dobozon kívül milyen változást észlelsz az elméleted szerint:
Ha még nem történt meg az annihiláció akkor a doboz súlya éa tehetetlensége változatlan marad, amikor megtörtént az annihiláció akkor szerinted mivel a mezőnek nincs súlya, eltünik a gravitációs töltése, és tömege is?
Vagy szerinted olyan, hogy 2 foton kibocsátással elektron-pozitron annihiláció nem is létezik?
Előzmény: iszugyi (15252)
Gézoo Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15257

Szia!

 

  Bocs, de nem találom a válaszod!

 

Hol van a nap erőterének a széle???  Vagy a galaxisé???  Vagy a földé??

 

  Vagy egy protoné???

Előzmény: iszugyi (15252)
pint Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15256
A 'valóság' az egy van, de mi az az 'egy'?

mi az az egy? az egy a legkisebb természetes szám. de ezt már tényleg nem fogjuk tudni neked elmagyarázni, annyira alap dolog, gyerekek ma már iskola előtt megtanulják. nem csoda, ha a 43 az messze meghaladja a képességeidet, ha már az egyet se érted.
Előzmény: iszugyi (15251)
notwe Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15255

Na itt két dolog keveredik: modelltől és megfigyelőtől való függés.

A modell a valóság egy leírása, tömörítése. A valósághoz mérési utasítások kötik, ami alapján egy modell empirikus állításokat tud tenni. A modell önmagában sem ilyen, sem olyan. Amúgy természetes, hogy minden modell (triviálisan) empirikusan aluldeterminált, de konvenciókat is tartalmaz bőven. Nem is ezeket kell önmagában nézni, hanem a mérési utasítással együtt.


A megfigyelőtől való függést meg sokféleképpen lehet érteni, attól függően, hogy a jelent-e pl. vonatkoztatási rendszert a megfigyelő stb.


A megfigyelő független dolgokat (skalárok) szokás a valóság elemeinek tartani. Pl. a sebesség nagysága skalár, az iránya nem. (vagyis nincs „önmagában”) (Természetesen az irány vetületei már skalárok)


(Az persze egy fontos kérdés, hogy mik a skalár mennyiségek.)

Előzmény: vrobee (15241)
Gergo73 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15254
A newtoni modellben is egy csomó megfigyelőfüggő reláció és mennyiség van (pl. sebesség, egyhelyűség, egy pont bármelyik koordinátája, a testek súlya), az elektrodinamikában szintúgy. A relativitáselmélet attól nem rossz, hogy mást tart megfigyelőfüggőnek (pl. események térbeli távolsága vagy a köztük eltelt idő). Főleg ha a nekik megfelelő mért valóságos mennyiségek úgy viselkednek (legalábbis jó közelítéssel), ahogy leírja.
Előzmény: Astrojan (15253)
Astrojan Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15253

A 'valóság' az egy van, de mi az az 'egy'?

 

Az nem probléma, hogy a valóságot nem ismerjük tökéletesen, közelítjük, tanuljuk és kutatjuk. A lényeg az, hogy valóság csak egy van, s az a megfigyelőktől független.

 

A modellektől már csak azért sem függhet a valóság, mert a modelleket fizikusok találják ki. Ez a viszony azt predesztinálná, hogy a fizikusok előtt nem létezhetett valóság, ami azért elég groteszk. Grotexksz.

 

A valóság leírása lehet modellfüggő és megfigyelőfüggő, pl relativitáselmélet, legfeljebb rossz a leírás, csak maga a valóság nem lehet megfigyelőfüggő, sem semmilyen modellfüggő. Mert a valóság már akkor is megvolt amikor még élet sem volt a Földön, nemhogy modell. Ezt a két dolgot nem kéne keverni. Szia.

Előzmény: iszugyi (15251)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15252
Muallim, a mezönek semmilyen tömege nincs.

A részecskéknek van súlyos és tehetetlen tömege és ez a kettö nem egyezik meg egymással! A részecskék a súlyos tömege megmarad, csak a tehetetlen tömege változik meg!

Fotonok és gravitonok nem léteznek.
Előzmény: muallim (15247)
iszugyi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15251
"Ezt úgy érted hajlandó vagy abba belemenni, hogy valóság csak egy van és így nem lehet modellfüggő ? Ami szerintem természetes, a valóság nem lehet modellfüggő."

A 'valóság' az egy van, de mi az az 'egy'?

A fizikai leírása a 'valóságnak`mindig modellfüggö, mi csak modellekben tudunk a fizikai tudományban gondolkodni.

A relativitáselméletek is csak modellek és a Standard Modell is az. Az enyém meg egy teljesen más modell mint ezek.

Az Egyesített Mezöelméletem sokszor egyszerübb de általánosabb modell mint az áltrel + Standard Modell.


Előzmény: Astrojan (15249)
Gergo73 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15250
A valóság nem modellfüggő, de a valóságról alkotott kijelentéseink és az azokban foglalt fogalmak igen. Tehát még az olyan egyszerű kijelentések is, minthogy vannak csillagok és bolygók sem igazak az emberi kultúrától (érzékelésünktől és gondolkodásmódunktól) függetlenül.

A megfigyelőfüggő dolgokat nem tartjuk a valóság részének.

Ez nagyon pontatlan és elnagyolt megállapítás. A hengeres példával élve az nagyon is valóságos, hogy a hengernek van kör alakú és négyszögletes kétdimenziós vetülete is, ráadásul ezt a tényt minden megfigyelőtől függetlenül megállapíthatjuk. Hasonlóan a relativitáselmélet megállapítja, hogy látszólag különböző dolgok (térbeli és időbeli távolság pl.) ugyanannak a dolognak különböző vetületei (persze ez a kijelentés nem modellfüggetlen, vö. az előző bekezdéssel).
Előzmény: Astrojan (15249)
Astrojan Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15249

Általában ez az elfogadott. A megfigyelőfüggő dolgokat nem tartjuk a valóság részének.

 

Na végre valaki, kösz notwe

 

Csak ezzel a definícióval az a baj, hogy a valóság modellfüggő. Felőlem megállapodhatunk ebben, de akkor erről nem szabad megfedkezni.

 

Ezt úgy érted hajlandó vagy abba belemenni, hogy valóság csak egy van és így nem lehet modellfüggő ? Ami szerintem természetes, a valóság nem lehet modellfüggő.

 

Valóság már akkor is létezett amikor fizikus még egy sem született a világra.

 

Előzmény: vrobee (15241)
mmormota Creative Commons License 2005.12.20 0 0 15248
Iszügyinél az elektron és pozitron örökéletű, és nem alakulhatnak fotonokká. :-)
Előzmény: muallim (15247)
muallim Creative Commons License 2005.12.19 0 0 15247

Kedves Iszugyi!

Mivel nem válaszoltál a legutóbbi kérdésemre, most egy újabbal folytatom :

Téged biztos nem lep meg, hogy a mezőelméleted szerint a mezőnek nemcsak tehetetlen tömege, de súlyos tömege is van és a kettő pontosan equivalens.
Miért mondom. Mert ha egy tükörfalú dobozba egy elektront és egy pozitront teszel, akkor az elméleted szerint a tehetetlen tömegük éppen azonos a súlyos tömegükkel. Ez a te elméleted egyik alapállítása. Namármost, ha ezek találkoznak, akkor em sugárzássá alakulnak át és a sugárzás benne marad a tükörfalak között. Így a tükörfalú dobozok súlya ( a benne maradó em. mezővel ) nem változik meg, sőt a tehetetlen tömege sem, hiszen kívülről fogalmad sem lehet, hogy még pozitron+elektron állapotban vannak vagy már em mezővé alakultak.

Ez a jelenség az E=mc2 és a E=hv alapján simán megmagyarázható, azaz hogy az em. fotonoknak a tehetetlen tömege egyenló egy grav. térben a súlyukkal.

 

 

Előzmény: iszugyi (15242)
vrobee Creative Commons License 2005.12.19 0 0 15246
A mienk nem is olyan súlyos eset, nincs neki egy vacak 40 meg 50 pontos tétele se :D

Ahogy néztem, 1-12 minden megvan, 14,15, 17-19,26,27,30... (az multiplicitás nélkül 181 pont, ha jól számolom)
Előzmény: gyremete (15245)
gyremete Creative Commons License 2005.12.19 0 0 15245
Hihetetlen, hogy ilyen sok iszugyi van a világon, legalább is ez a "kórlap" ezt sugallja. Hogyhogy nekünk csak egy jutott? :-)
Előzmény: Gnudist (15244)
Gnudist Creative Commons License 2005.12.19 0 0 15244
Hejhó, ez szerepelt már itt? The Crackpot Index
Szerintem tanulságos :-)
pint Creative Commons License 2005.12.19 0 0 15243
káromkodni szabad, tudós uram, csak személyeskedni nem illik. még annyi ideig maradj, hogy bocsánatot kérsz, amiért hülyeségeket beszéltél a merkúr-perihéliumról. utána mehetsz, majd integetünk.

ja és még azt is, hogy meddig terjed a g töltés tere? lehetőleg valami szám+mértékegység formában kéne megadni.
Előzmény: iszugyi (15242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!